Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.28 0 0 59930

Teljesen igazad van, én viszont fordított logikával néztem a dolgot, ha bármi miatt kiderül, h máshol is van biztosításom, -ha esetleg valaha valami miatt vissza kell költözni az országba- akkor meg majd azért büntetnek meg. Valamit úgyis találnak, amiért fizethetsz nekik :D 

 

Előzmény: ncsk (59929)
ncsk Creative Commons License 2015.01.28 0 0 59929

Sajnos így van, de mivel fogalmuk sincs, nincs adatbázisuk, hogy én fizetem-e valahol a TB-t, így engem nem érdekel szabad, vagy sem. Elvileg nem lehet, gyakorlatilag simán. Végül is nekem kerül többletköltségbe, szóval én így csinálom már jó pár éve. Persze nem élek vissza vele, de soha nem lehet tudni mit hoz a sors, hogy haza kell költözni valami miatt és nem akarom, hogy akkor ne legyen biztosításom. Meg ha súlyos beteg lennék tuti hazaköltöznék, mert ott tud segíteni a családom, ez a másik nyomós ok.

Előzmény: Törölt nick (59927)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.28 0 0 59928

Aha, ez jól hangzik. :)

 

Nézem a Mensmentist, ők az árlista alapján a  Centrum labbal állnak kapcsolatban, akkor ők viszont valószínűsíthetően nem adnak beutalót....

 

Csak sakkozom, mi éri meg jobban: lejárni Kecskemétre Pestről vagy a Mensmentis...

Előzmény: balla.gina (59924)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 59927

Akkor Te tudsz valamit :) Nekem lekiabálták a fejem, mikor megkérdeztem, hogy nem fizethetem-e még egy hónapig otthon is, ugyanis szeretnék orvoshoz menni. Teljesen hülyének néztek, majd közölték, hogy nem fizethetem két országban egyszerre...szóval, no comment.

Előzmény: ncsk (59926)
ncsk Creative Commons License 2015.01.27 0 0 59926

Én pont ezért fizetem az otthoni minimum TB-t, mert én szintén külföldön vagyok. Mondjuk évi egyszer szoktam privátba csináltatni egy nagy vérvételt ami kb 20 eFT, ha mindent kérek. Persze ha rendszeresen kéne mennem, akkor jobb a beutaló TB alapon az tuti.

Előzmény: Törölt nick (59925)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 59925

Ad beutalót, simán mehetsz vele a kórházba, tb-sen megcsinálsz mindent. Nekem mostantól szívás lesz, külföldön vagyok biztosított, de endodokim nincs, így továbbra is hozzá szeretnék járni, viszont, labort nem tudok otthon csinálni. Vagyis tudok, de 3 havonta 120e összeg fájna hormonokat nézegetni... akinek van, legalább használja ki a tb-t, ha már nyugdíj úgysem lesz :) na jó, valójában ez sajnos nem vicces, de tényleg, sokba kerül privátban.

Előzmény: Törölt nick (59923)
balla.gina Creative Commons License 2015.01.27 0 0 59924

Igen, ő adja a beutalókat :)

Előzmény: Törölt nick (59922)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 59923

Bocsánat, h ennyit rugózok ezen...

 

Nyilván egy 5 pontos cukor és inzulinterhelésért fizetni kell(és kicsengeti az ember), de ha rendszeresen monitorozni kell a hormonjaim...akkor az úgy elég húzós...

Előzmény: Törölt nick (59922)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 59922

De akkor ő adja a beutalókat a laborba?

 

Már jártam már úgy endokrinológussal, hogy igaz, magánrendelésére mentem, de ráadásul a kórházban tartotta a magánrendelést és szépen kiírta, miket végeztessek el... a fizetős laborban... :)

Előzmény: Törölt nick (59921)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 59921

Köszönöm szépen az infókat, véleményt!Nagyra értékelem!

Próbálok belőle ihletet meríteni...bár már csak 48,5kg-nál járok, úgyhogy kezdek a szokásosnál jobban aggódni.

Azt esetleg tudod/tudjátok, hogy a met XR-es változata jobb lehet-e ilyen problémák esetén? vagy mi az, ami kevésbé indukálja a további fogyást?

 

N.P. dokinál én privát rendelésen voltam, mivel tudtommal mindössze heti egyszer rendel tb-sen, és a magánrendelésre kb 2-3 héttel kell előre számolni. Amúgy, én többször foglaltam már hozzá úgy időpontot, hogy valaki épp visszamondta, én meg nagyon ráértem, de ehhez elég rugalmasnak kell lenni, ergo érdemes időben foglalni hozzá.

A laborokat természetesen elvégeztetheted tb-sen (ami erősen javallott is, mert különben tételenként 7600Ft - friss adatot mondtam)  a megyei kórházban csináltattam (annak ellenére, h nem kecskeméti vagyok) és aznap megvan az eredmény, a tsh illetve t3,t4  3 nap alatt van meg, de N.P. meg tudja kérdezni telefonon is 1-2 nap után - más kérdés, hogy nem szereti. 

 

Előzmény: ncsk (59913)
ncsk Creative Commons License 2015.01.26 0 0 59920

Hű ügyi vagy ezzel a 4-5 kg-os hízással :) Úgy tűnik nem fenyeget a terhességi cukor ez is szuper :)

 

Én is elkaptam a hányós-hasmenésest (sőt kétszer is a terhesség alatt) kb. hasonló időben mint te (20-25. hét környékén), de nem volt gond meg sem kottyant a gyereknek :) Szerintem nálad sem lesz ez gond.

 

Előzmény: Nikkenty (59919)
Nikkenty Creative Commons License 2015.01.26 0 0 59919

Sziasztok csajok!

 

hát nem is tudom hol kezdjem. múlt héten benyeltem a hányós-hasmenéses cuccot :/ de szerencsére 2 nap alatt végig ment rajtam és a lázam is csak egyszer volt 37.8. a babával minden oké szerintem, semmit nem érzett meg ebből. max annyit hogy nem kapot enni annyit amennyit szokott és ezt elég erőteljesen ki is fejezte :) háziorvos látott, ő azt mondta ettől nem lesz baja a babának, de szombaton megyek a nődokihoz majd akkor fogok megnyugodni igazán.

 

a terhelésem szuper lett :) az éhhomi 3,9 (amit nem értek hisz az ujjból vett vér alapján 5.1 volt), a 120 perces meg 4.1 :) a többi értékem is szerintem jó lett, kivéve a süllyedés de azt betudom a betegségnek.

 

ncsk: 25. héten járok :) eddig 4-5 kg-t híztam.

ncsk Creative Commons License 2015.01.25 0 0 59918

Igen a kecskeméti dokiról van szó :) 

Csak nem jött vissza, de a kontroll nem árthat.

Előzmény: Törölt nick (59917)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.25 0 0 59917

Köszi az információt. 

Igen, írták...viszont állítólag nem akkora a "várólistája", már ha a monogram egy kecskeméti dokira vonatkozik :)

 

Első körben megnézetem ultrahanggal, hogy állok endometriózis ügyben(2 éve műtöttek csokoládé cisztával a petefészkemen, utána fél év szünet(7 nap) nélküli fogamzásgátló szedés, ami még enyhe megoldásnak számított).

Nem örülnék, ha visszajött volna, kezdődne megint elölről  és nem biztos, neki tudnék feküdni emiatt a pattanás ügynek...

 

Előzmény: ncsk (59916)
ncsk Creative Commons License 2015.01.25 0 0 59916

Úgy tudom ír beutalót Tb-s laborba. Mivel az egész országból járnak hozzá, így néha bizonyos laborok szoktak akadékoskodni, de többnyire sikerül TB alapon megcsináltatni. Bekerülni hozzá szerintem csak magán úton lehet. 

Előzmény: Törölt nick (59915)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.25 0 0 59915

Hmm..ennek a dokinak a neve sokszor előkerült.

 

Ennél a bizonyos doktornál is minden vizsgálatot magánlaborban kell elvégeztetni vagy van "kórházi háttere"?

(nem elhanyagolható  kérdés ez nekem...)

 

Nem szeretnék gyereket, "mindössze" aknés vagyok és szeretnék a végére járni. 

Előzmény: ncsk (59913)
ncsk Creative Commons License 2015.01.25 0 0 59914

Bocsi rosszul mondtam, elvileg a cickafark is jó. A PCOS-eseknek nem ajánlják, mert állítólag cisztásodást okoz, ezzel kevertem, de ha elolvasod amit belinkeltem, ott tök jól le van írva hogyan hat.

Előzmény: ncsk (59913)
ncsk Creative Commons License 2015.01.25 0 0 59913

Szia, pár dologra tudok infót. Visszafelé haladok. Mióma: az egy dolog, hogy növelni kell a progit, de nagyon nagyon fontos csökkenteni az ösztrogént, ez a mióma eltüntetésének legfontosabb eleme! Két dolgot tehetsz ezügyben, iszonyúan visszafogod azokat az ételeket, amik emelhetik az ösztrogént és sokat eszel azokból, amik lebontják. Egy nagyon nagyon közeli ismerősöm ért el fél év alatt hihetetlen jó eredményt ezzel, pedig neki durva műtétje is volt, meg durva leletei. Mindjárt linkelek neked erről.

http://mioma.hu/az-osztrogen-dominancia-csokkentese-i/

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ösztrogén miatt is ugyanúgy vissza kell venni a szénhidrátokat, mint a PCOS miatt.

Gyuribácsi teáiban cickafark van, fioösztrogént tartalmaz én helyedben most azt is kerülném. Ja és ami még segít az a rendszeres mozgás.

 

Mivel vékony PCOS-es vagy, nehezebb a dolgod, mint a plusszosoknak. Ha zsírraktárra hízol, akkor ott vagy ahol a part szakad, nektek izmot kell építeni és azzal együtt hízni. Ez javít a legeslegtöbbet, többet mint a diéta és a met. Ne testépítésre gondolj, hanem olyan tornára ami izmosít. Mellette persze lehet kardiót is csinálni, de az nem épít izmot. Szerintem nem kg-ot tűzz ki célul, hanem centiben növekedést. Ha az izom mellé rakódik plusz zsír az már nem baj, de az izom arányt növelni kell. Ez speciel a mióma ellen is jó.

 

PM-hez.... hát nem tudom bírom dr.NP-t, de mostanában mindenkit csak a tünetekre kezel és ez engem speciel aggaszt. Mivel benned fel volt borulva a rendszer én vártam volna a pm kezeléssel addig, míg kiderül mit csinál nálad a met. Nem tudom milyen pm tüneteid vannak, de ez lehet megtévesztő. Nekem pl az értékeim is alulműködést mutattak, de diéta mozgással normalizálódott és szültem egy tök egészséges gyereket minden gyógyszer nélkül. Jó én nem vagyok orvos csak fura amiket mostanság hallok mindenkitől aki nála jár. Azért hangsúlyoznám, hogy iszonyú penge a pacák meg új dolgokat tud csak én vagyok kicsit óvatosabb fajta :) Amúgy nem csak autoimmun pm alulműködés van, szóval simán lehet, hogy az atpo-d normális. Magánlaborban lecsekkolhatod ha akarod. 

 

Kecskeruta ugyanaz a hatóanyag, mint a met, felesleges plusz inni szerintem.

Viszont ami sokunknak használ az az inofolic (vagy inozitol por + folsav), ami egy természetes táplálékkiegészítő. NP nem szereti együtt adni a mettel, mert ez is egy természetes inzulinérzékenyítő, szóval ezt meg kell beszélned vele. Van akinek nem jött be a met és leállította és áttette inofolicra. 

 

Amit szerintem tehetsz, hogy a diétára és a mozgásra nagyobb sújt fektetsz és ha javulni fogsz, akkor lehet még olyan is, hogy NP lejjebb veszi a letroxot. 

 

Ami még eszembe jutott és nekem pl. sokat segített az a D vitamin pótlás.

Hát így elsőre ennyi jutott eszembe :)

Facebookon van PCOS-es csoport, ha gondolod keress rá, ott van ahol szakmai infóhoz is hozzá tudsz jutni.

 

Előzmény: Törölt nick (59911)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.24 0 0 59912

...mielőtt bárkit megbántanék/félrevezetnék az elírással, Gyuri bácsi nem mecseki, hanem Bükki Füvészmester :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.24 0 0 59911

Sziasztok!

 

Bár már elég rég követem a fórumot, még sosem írtam. Voltam annyira elvetemült, hogy végigolvassak több tíz oldalt, hogy infóhoz jussak és ne kérdezzek fölöslegesen.

Viszont, most lennének kérdésem, mert az összes oldalt nem láttam és érdekelne, van-e valakinek hasonló tapasztalata.

Azonban, mindenek előtt szívből gratulálok mindenkinek, aki igyekszik megharcolni ezzel a kedves kis csomaggal, amelyet a természet adott nekünk. Külön gratula a babásodóknak! Örülök, hogy elértétek a céljaitokat, és tisztelet a kitartásért! Nem utolsó sorban hála a fórum régi és új tagjainak, hogy megosztanak tapasztalatokat, amelyekkel segítenek azoknak, akik most szembesülnek azzal, hogy ez a "probléma" igenis létezik.

 

Dióhéjban rólam: tavaly augusztusban diagnosztizáltam -én is- magamnak a PCOS-t, amihez aztán csatlakozott az IR és pajzsmirigy problémák is, meg sajna egy mióma a méh hátsó falán. Mivel célirányosan mentem a megfelelő helyekre, ezért másfél hét alatt a kezemben volt minden eredmény és a gyógyszerek is, így rögtön megkezdtük a célirányos kezelést. Valójában a menstruációmmal sosem volt gond, viszonylag pontos és rendszeres volt, bár voltak barnázások, de sosem kerestem az okát. Három hónap után most voltam január elején újra terheléses cukrot nézetni, illetve, most néztünk először hormonokat, mert az orvos szerint kezelés előtt teljesen fölösleges is lett volna - a vélhető rossz eredmények miatt. A vérvételt a 21. helyett a 19. napon tudtam megcsináltatni egyéb okok miatt. A cukor és inzulin eredmények javulást mutattak, viszont én eközben ledobtam 6 kg-ot, ami esetemben nem kevés, mivel 55kg-ról esett vissza 49-re a 168 cm-hez. Orvos szerint már nem fog csökkenni, mert csak addig "kellett" visszafogynom, amíg visszament a normál testalkathoz (amely a gyors hízás (6hó) előtt sok évig 49kg volt).  Mit gondoltok? Lehet ebben valami? Nekem ez kicsit gyorsnak tűnik, három hónap alatt, napi 500mettel...Most megint küzdhetek, hogy ne legyek gebe és valahogy visszahízzak legalább 52-re. Nekem ez nehezen megy. Ha van ötletetek, hogy lehet egészségesen megvalósítani ezt, szívesen veszem! 

 

Hormon eredmények esetében az LH és FSH nincs 1:1 arányban, a progeszteron pedig 2,7 volt, szóval mondhatni, az eredmények borzasztóak lettek. Orvos erre javasolta, hogy a napi 500metet emeljük 825-re, a Letrox marad napi 1 szem. Ezek után a szokásos 28 napos ciklusom 35 napos lett. Ilyen még sosem volt.

Kérdések: tapasztalt bárki közületek hasonlót? Köszönhető ez a gyógyszer adag növelésnének? Lehet, hogy valójában most jött meg először spontán? Ha jól emlékszem, voltak az idők folyamán sokan, akik Kecskemétre N.P. dokihoz jártak/járnak... nincs, nem volt olyan érzésetek, mintha "PCO" csomagot akarna kezelni? úgy értem, én semmi kézzelfogható bizonyítékot nem találtam arra, h tényleg lenne pajzsmirigy gondom, de ő ragaszkodik hozzá, h kell a Letrox életem végéig, annak ellenére, hogy az első TSH-m: 1,3 volt, (ami persze csalhat a jód fogyasztás miatt, bla-bla-bla) most meg ugye letolta 0,14-re. Tudomásom szerint akkor kell életünk végéig kezelni a PM gondot, ha a betegség autoimmun, ergo kell hozzá ATPO eredmény, ami igazolhatja. Ez nekem nem volt, csak TSH-ra, meg tünetekre alapozta a PM alulműködés diagnózist. Orvos azt állítja, tünetek, illetve azok javulása igazolják a PM gondokat, de én csak abban látok kézzelfogható javulást, hogy az alap hőmérsékletem, amely az első metes hónapban többször lement 35,8-ra, most nem megy 36,3 alá. Mit gondoltok? nem okozhatja a javulást mégis a hormonjaim beinduló működése a Letrox helyett? 

 

Van valaki közületek, aki gyógyteákat is alkalmaz a met mellé? Kecskerutát próbáltam, de nem voltam jól tőle, így rövid időn belül fel is adtam, viszont, Gyuribácsi (mecseki füvesember) honlapján néztem, ő miket ajánl kifejezetten PCOS-re, és meg is vettem a teákat, ha jól rémlik 4-5 félét(még nem kezdtem el). Érdekelne, van-e tapasztalatotok ilyen téren? Esetleg van-e valaki, aki tudja, ezeket lehet-e fogyasztani akkor is, ha az ember lányának egy mióma is díszíti a  méhét? Most ugye az a cél, hogy az ne növekedjen, mert a PCOS miatt amúgy is vacakok az esélyeim terhességre jelenleg, de ha ezeket meg is "javítjuk", akkor lesz kb 40% esély -a mióma miatt- babára. Szintén orvos mondta, hogy ha megindul a progeszteron termelés, akkor van esély arra, hogy a mióma mérete csökkenjen. Valaki? Tapasztalat? Ismeret? Bármi?

Bocs a kisregény miatt, senkit sem akarok untatni, nyilván mindenkinek megvan a maga kisebb-nagyobb baja. 

Ha esetleg van időtök, meg tapasztalatotok, osszátok meg velem/másokkal is kérlek!

Üdv, B.

 

 

 

Bemommy Creative Commons License 2015.01.22 0 0 59910

Köszönjük! :-) Igen, olyan jó, annyira jó lenne ha mindenkinek bejönne a dolog!

Na most néztem, gondoltam szólok nektek is, hogy az Inofolic oldalán meg lehet írni a kis tapasztalataitokat egy nyereményjáték keretében! ;-D

ncsk Creative Commons License 2015.01.21 0 0 59909

Nikkenty ne aggódj nekem rosszabbak voltak az éhomi értékeim, de nem volt gond. Mennyi is van még hátra? :)

Előzmény: Nikkenty (59906)
ncsk Creative Commons License 2015.01.21 0 0 59908

Hű gratulálok, így folytatódjon az év mindenkinek :))

 

Előzmény: Bemommy (59907)
Bemommy Creative Commons License 2015.01.20 0 0 59907

Szia Nikkenty! Nagyon köszönöm! :-) Eszméletlen ez az öröm, minden egyes diétával és sporttal járó lemondás megérte, innen nézve még többet és többet is vállaltam volna, de igen, én is hiszem és tudom, hogy az Inofolic nagyon sokat segített nekem, és bízom benne a továbbiakban is! :-) Elhiszem, hogy ez így furcsa, de az 5,1 tényleg egyáltalán nem rossz! Hajrá, írj, majd mindenképpen, hogy mi volt! :-)

Előzmény: Nikkenty (59906)
Nikkenty Creative Commons License 2015.01.20 0 0 59906

Gratulálok!!!!!! :D én szentül hiszem hogy az inofolic nagyban közre játszott a baba megfoganásában :) nekem is csak azután sikerült és azóta is iszom :)

 

egyébként csajok tegnap voltam terhelésen. az éhhomim 5.1 lett ezért most parázok a 2 órás eredménytől :S tudom hogy az 5.1 még nem rossz, de nekem mindig 4.5 volt, sőt utoljára csak 3,6. pénteken lesz meg az eredménye, addig izgulhatok.

Előzmény: Bemommy (59898)
Bemommy Creative Commons License 2015.01.17 0 0 59905

Sziasztok! Nagyon köszönöm, hát igen, eluralkodott az őskáosz, de nagyon élvezem :)

Toncsik, én napi kettőt ittam végig, amikor nem akart az Fsh, Lh javulni akkor kért a dokim Amh-t, ami nem lett túl jó, 6,2ng/ml lett, ez volt kb másfél hónapja, akkor kérte, hogy akkor igyam csak ezt, nem érdekli de 3-4 et fontos lenne, így ittam 3 hétig kb 3-4-et egy nap, közvetlenül a teherbeesés előtt, ezért gondolom, hogy nagyon nagy szerepe volt benne :)

Előzmény: Toncsik (59904)
Toncsik Creative Commons License 2015.01.16 0 0 59904

Bemommy, gratulalok :)  !!!

 

"Masszív Inofolic ivás". Mit jelent? Mennyire massziv?

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.16 0 0 59903

Mivel alacsony szokott lenni a D-vitamin szintem(többször mérettem...), szedek D-vitamint, most csinálok egy speciális női tornát is(Aviva), amelyik a kismedencei területet mozgatja át, 

 

aztán közben endokrinológus...

 

 

Igazából olyat lenne jó kifogni, akinek van kórházi-rendelői háttere, így bizonyos vizsgálatokat(hormonok pl.) meg lehetne oldani Tb-re, dehát...

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.16 0 0 59902

Megnézem, mi ez az Inofolic.

 

Látom, folsavat tartalmaz és B-vitaminokat.

 

KÜlön-külön ezeket már szedtem.

 

Előzmény: Phillyda (59897)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.16 0 0 59901

Használok BHA hámlasztót és Akneroxidom is van, igaz, a benzoyl-peroxid bőröregítő hatású lehet, de nem teljes az eredmény, pluszban pont ezen az áll-nyak részen eléggé érzékeny a bőröm.

 

Policisztás petefészkem eddig nem volt, bár 2 éve nézettem utoljára, de akkor biztosan nem volt baj vele ebből a szempontból.

(Endometriózis kezelése célzatú  műtét miatt nézték ultrahanggal. A petefészkemet fonta be egy vérrel töltött csokoládéciszta. )

 

2012 őszén egy edokrinológus elkezdett velem szedetni 1500 mg Meforalt("inzulinrezisztencia"), amitől 2014 őszére totál lefogytam, de amúgy is normál alkat voltam.

 

Tavaly ősszel a diabetológus viszont teljesen abbahagyatta velem a gyógyszert, mondván, az eredményeim nem indokolják a szedést.

 

Azért 500 mg-ot továbbra is szedek, háziorvossal felíratom.

 

 

 

 

Előzmény: Phillyda (59897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!