Keresés

Részletes keresés

Tunézia fan Creative Commons License 2019.04.08 -2 1 77576

Szia Évi!

Ha beindul a főszezon heti öt gép megy Tunéziába 2-2 Kartago és Taurus és csak a djerbai járat közös de hol van ez a fénykortól ahol is csak a Taurus négy gépet inditott a szárazföldre. A lényeg hogy már nekűnk megvan a helyünk és még ráadásul ugy hogy amivel mi jövűnk azzal Ti mentek:-)

Még egy hónap van a szezonkezdésig utána azért topikunk is beíndul. Sokan vannak akik kívárnak bár nagy csodák már nem várhatóak mert például a 11 és 12 napos utak nagyrésze  már tavaly elfogyott igy csúsztam le én is egy hosszabb Thapsusról. Sebaj jó lesz a Palm Marina csillagban és  árban is kedvezőbb mint a 8 napos Thapsus lenne de azért a jövő évi útnál nem hezítálok ennyit mert bár tavaly nagyon jó árak voltak és én még augusztusban is tudtam szeptemberre kedvező áron lekötni utat de ez az idén már nem jött be. Az idei ár u.a. a szállodába u.a. az időpontra

most 8 naposnál jelenleg 2 főnél  70 000 Ft-al több de ahogy nézem a törököknél és Egyiptomnál is nagyon megugrottak az árak!

Még két szép nap tessék kihasználni mert utána kapunk egy kis télutót de azért gyönyörű tavaszunk van.

Üdv

Tf

 

Előzmény: evi.b. (77574)
Tomi papa Creative Commons License 2019.04.06 -2 0 77575

A Kartago folytatja az akcióit bizonyos szállodákban ezuttal egy gyerek után csak az illetéket kell megfizetni igy már összadva elég kedvező az ár. Mi is figyeljűk mert unokával mennénk de egyenlőre abban a szállodában nincs akció amit kinéztünk. A szállodákat hetente frissitik öt hétig akcióznak. 

Előzmény: Kartika (77466)
evi.b. Creative Commons License 2019.04.01 -1 0 77574

Szia Tf!

Így ez nekem is furcsa, mert általában egy gépet nem egy utazási iroda szokott megtölteni. Általában a Taurus és a Kartago kooperálni szokott. Azt nem gondolnám, hogy olyan magas utaslétszám van egy irodánál, hogy önállóan tudna egy gépet indíttatni. Meglátjuk és reménykedjünk, hogy marad a tervezett keddi időpont. Törökbe a Sun&Fun megtud tölteni egy gépet és a hét minden napján indított tavaly is. Az lehet, hogy valamelyik napokon más utazási iroda is csatlakozott. Úgy látom, hogy senki nem készül csak ketten vagyunk és a pontozó. Jön a jó idő és majd május körül fog beindulni a mehetnék.

Szép napot.  Üdv. Évi

 

Előzmény: Tunézia fan (77573)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.30 -2 0 77573

Szia Évi!

Várható volt a hölgy türelemre intett max májusban tudnak pontosabb indulásokat mondani, de azt is mondta hogy nem kellett volna sietnem az esedékes előleg fízetésével mert kitolták ápr. végéig  a kedvezményt. Tényleg érdekes hogy míg a tunéziai iroda csak máj. 31-én indítja a szezont és már okt. 11-el bezárja, addig a Kartagonál máj.10-től nov.1-ig tart az utaztatás. Mondjuk a levegő és a víz hőmérsékletét figyelembe véve nem is nagyon érdemes széthúzni a szezont. Mi egyszer voltunk jún. elején Skanesben de nem lehetett fürdeni a tengerben olyan hideg volt a víz és a parton is nagy volt  a szél így csak a medence maradt. Aranyos ahogy számolod a napokat de még elöttűnk egy kellemes tavasz és rekkenő nyár (ami azért nekem nem hiányzik). Köszi a széfeket és lehet készűlni megint ragyogó hétvégénk lesz.

Üdv

Tf 

Előzmény: evi.b. (77569)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.26 -1 0 77569

Szia Tunézia fan!

Köszönöm a képeket, a kaját és a sört. Néztem a Taurus honlapját. Úgy látom, hogy a pénteki indulások május 31-től, a keddi pedig június 18-tól fog indulni.  Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak neked, de lehet, hogy még ők sem tudnak semmi konkrétumot. Meglátjuk. Nagyon drukkolok, hogy maradjon a keddi mert a jó indulás miatt választottuk a napot. Már én nem megyek fizetni csak augusztusban, így nem tudom őket kérdezgetni.  Nem a konyhába voltam vasárnap hanem tényleg kihasználtuk a gyönyörű időt. Az Omszki tónál sétáltunk körbe. Rengetegen voltak: futók, sétálók, kerékpározók és a kis törpék a futó-kerékpárral. Jó volt a lelkemnek a szép idő. Vasárnap néztem hogy 168 nap van az indulásig, neked  persze 7-tel kevesebb. Nem siettetem az időt, mert sajnos rohan így is  ott pedig végképp. A várakozási és tervezési idő a legjobb. A You Tuben vannak fenn széfek, ami mutatja a nyitást, zárást. Szép napot kívánok neked. Üdv. Évi

Előzmény: Tunézia fan (77567)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.24 -4 1 77567

Szia Évi!

A kép készítésének időpontját már  a tudosók kutatják de ahogy írod is mindegy a lényeg ami rajta van. Soknevű "barátunk" ismét itt van már nem csak a mínuszkáíval játszadozik de bízva a kedves moderátorokban  ahogy túlépi a jóízlés határát megint megtanítják repülni.

Ilyen mobil széffel én is találkoztam Karoson  a Vitalban, mível nem tudtam kezelni a honom alá vágtam és lementem a recepcióra. El lehet képzelni azoknak az arcát akik látták a tevékenységemet.:-)

Egyébként a jövő hétem megyek és befízetem a következő előleget és azért rákérdezek a repűlő indulásra is bár ez még korainak tűnik.

Tessék kihasználni ezt a szép időt és nem a konyhában eltölteni a mai napot.:-)

(Tudod mit küldök egy tavalyi könnyű medencés ebéd receptet celtia sörrel)

Üdv

Tf

 

 

 

Előzmény: evi.b. (77564)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.24 -2 2 77566

Míg a kép készítője  Matthias 2019. februárban három hetet töltött a Thapsusban beleeshetett a fekete lyukba ami visszarepítette az időben.De tudod mit ez nem is érdekes én most felrakok innen tőlem  egy tavalyi képet csak hogy meggyőződhessünk hogy a tenger is megvan még és  a pálmafákat se vágták ki jó magyar szokás szerint.De itt és most szeretném megköszönni neked azt a fáradhatatlan munkát amivel díjazod a hozzászólásokat:  te vagy a topick leghűségesebb olvasója itt még meg se szárad a tenta a beíráson te már különböző címeidről nyomod a mínuszaidat.Ha lehetne még egy kis energiát belefektetni hogy ne csak max négy mínuszom legyen már végre szeretném elérni a bűvös ötöst is.Előre is köszi...

 

 

Előzmény: Törölt nick (77563)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.24 -1 0 77565

Érdekességből írom csak le. Egyszer nagyon régen a Hammamet Garden Resortba voltunk. Amikor megérkeztünk a recepción kértük a széfet. Adtak egy kulcsot és  részünkről minden rendben volt. A kulcsra vigyáztunk. Az üdülés lejártakor, amikor költöztünk ki jött egy alkalmazott és fogta az üres  széfet  kikapta a szekrényből és elvitte. Hát mondanom sem kell, hogy nagyon meglepődtünk. Magyarul a széf mozdítható volt nem volt odacsavarozva, rögzitve. Tulajdonképpen mindent el lehetett volna széffel együtt vinni. Azóta mielőtt bepakolunk megnézzük.

Előzmény: evi.b. (77564)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.24 -1 0 77564

Szia Tunézia fan!

Igen a legtöbb helyen ilyen széf van. Működését mindig megmutatják. A kép a tengerről nagyon szép pláne életben milyen szép lehet. Mikor készült? Az teljesen mindegy, de már megint kezdődnek a beszólások. Szép hétvégét neked. Üdv. Évi 

Előzmény: Tunézia fan (77561)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.23 -2 2 77562

Ez már egy idei Thapsus egy kitelelő némettől :-)

 

 

Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.23 -2 0 77561

Szia Évi!

Megvan a széf is az elemhez, a Holidaychecken találtam :-)

Üdv

Tf

 

 

Előzmény: evi.b. (77556)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.11 -1 0 77560

Szia kvalcsi!

Jaj köszi szépen, hogy újra segítettél erre a sörre gondoltam csak elfelejtettem a nevét. Ilyen fincsit sehol máshol nem ittam és tényleg oltja a szomjat a melegbe.

Előzmény: kvalcsi (77559)
kvalcsi Creative Commons License 2019.03.11 -1 2 77559

Szia evi.b.!

A sörük neve Celtia. Ez nem alkoholmentes, de alig 2% alkoholtartalmú, így nem árt meg és kimondottan jól esik a nagy melegben, mert tényleg finom! 

 

Előzmény: evi.b. (77558)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.09 -1 0 77558

Szia Tf!

Köszönöm szépen a tájékoztatásodat. Hasonlóan szoktuk mi is a napágyat foglalni és ha olyan akkor délben nem az étteremben ebédelni. A sörük általában alkoholmentes - a neve nem jut eszembe - azt szoktuk inni az nagyon finom.  A zongoraestet is kedveljük jó hogy írtad. 

Szép hétvégét. Üdv. Évi

 

Előzmény: Tunézia fan (77557)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.08 -2 0 77557

Szia Évi!

Itt van Valcsi válasza Palm Marinás kérdéseinkre:

- A központi étteremben csak a vacsoránál kell kötelezően leülnöd a fix asztalodhoz, amit az első vacsi alkalmával kapsz. A reggelinél és az ebédnél oda ülsz ahová akarsz és a medence melletti nyitott étteremben is (ebédelni lehet itt), ami legutóbb már szintén büfé rendszerű volt. Itt kisebb jóval a választék, de nekünk elég volt.
- A napi palackos vizet a személyzet készíti be a hűtőbe. Mikor mi voltunk akkor kis üveges colát és narancslét is tettek be.
- Mi általában reggel 7-8 óra között foglaltunk ágyakat akár a partra vagy a medencéhez mentünk és csak utána reggeliztünk. Így mindig volt biztosan helyünk.
- A parton nincs büfé csak a medencénél, de van egy felszolgáló srác aki járkál a napágyak között és felveszi a rendeléseket és kihozza Neked. Benne van ez is az all inclusíve árban, de mi azért szoktunk adni időnként 1-2 dínárt Neki. A medencénél is van egy pasi aki szintén kihozza a rendelésedet, ha esetleg nincs kedved odamenni a büféhez. Régebben még lehetett tömény italt és koktélokat is kapni a parton és a medencénél is, de az utolsó évben már csak üdítők, bor és sör volt kapható. Azért nekünk hozott koktélokat (Margaréta, Mojító) ki a medencénél lévő srác a benti bárból.
- Esténként  nagyon hangulatos hely a Piano bár. Éjjel 2-ig volt nyitva. Hetente 2-szer egy zongorista játszott.

Mégegyszer köszőnet Valcsinak a részletes válaszért.

Üdv

Tf

 

 

evi.b. Creative Commons License 2019.03.06 -1 1 77556

Szia Tf!

Én vagyok a hunyó, mert tényleg rajta van, de nem szóltak róla viszont mi nem olvastuk el.  A széfhez a 4 elem AA 1,5 ceruza amit vinni szoktunk. 

Üdv. Évi

Előzmény: Tunézia fan (77554)
kvalcsi Creative Commons License 2019.03.06 -1 3 77555

Szia Tunézia fan!

 

Természetesen megoszthatod bárkivel a válaszaimat. A segítség mindenkinek jól jöhet, azért is próbáltam régebben is sok információt és képet feltenni.

Előzmény: Tunézia fan (77550)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.06 -2 0 77554

Szia Évi!

Én ezt az idegenforgalmi adót már a számlán észrevettem rá is kérdeztem ua válaszolta a hölgy mint neked most.Érdekes maguktól ezt nem mondták volna el.Viszont a héten emelt az árakon a Taurus a mi úticélunknál ez 5 000 Ft/fő ugyhogy a gyorsasággal jelen pillanatban egy tízest spóroltunk. :-) 

Üdv

Tf

Előzmény: evi.b. (77553)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.06 -1 0 77553

Közben megkaptam a korrekt választ az alábbiak szerint: 

"A kilépési illetéket 2015-ben tervezték bevezetni, de 1 hónap után ezt a rendelkezést visszavonták.

Az idei szezontól, tehát májustól kezdődően idegenforgalmi adó kerül bevezetésre. Az ön megrendelőjének alján ez az adó már szerepel . Az összeg 40 tunéziai Dínár, melyet foglalásonként kell fizetni tehát egyszeri. Az idegenvezető fogja önöket tájékoztatni, hogy érkezéskor vagy távozáskor kell fizetni.

Jelenleg 1 tunéziai dínár kb 100,- Ft."

Üdv. Évi

Előzmény: evi.b. (77551)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.06 0 0 77552

Véget érhet a trükközés a hétnaposnak eladott hatnapos utakkal

 

https://index.hu/belfold/budapest/2019/03/06/tarlos_hungarocontrol_repuloter_parkolas/

 

Tarlós szerint jön az éjszakai repülési tilalom

 

Tarlós István főpolgármester és a polgári repülést felügyelő illetékesek jogszabály-módosítást kezdeményeznek a repülőtér környékén élők életét megkeserítő zaj és légszennyezés csökkentése érdekében. A Magyar Nemzet szerint a HungaroControl támogatja az éjszakai repülési tilalmat, ami a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén élők egyik legnagyobb gondja.

evi.b. Creative Commons License 2019.03.06 0 0 77551

Szia Tf!

Köszönöm szépen. Az idegenforgalmi adó, amiről írtál egy kicsit mellbe csapott. Nem azért, mert ....rágó vagyok, de furcsának találom attól függetlenül, hogy itthon is van ilyen. Végül is azért megy az ember külföldre, mert olcsóbban jön ki mint, idehaza. A tengerről és a kiszámítható időjárásról nem is szólva és érdekel más népek kultúrája. Keresgéltem ezt a témát, de nem találtam semmit. Néztem a Konzulátusnál is. A Divehardtoursnál olvastam olyat, hogy egyes szállodákban van ilyen, de azt külön feltüntetik. Ezek után írtam a Taurusnak, de még nem jött válasz. Megírom, ha válaszoltak.  Reménykedem hogy mi a kettes szállodába megyünk. Szép napot neked. Üdv. Évi

Előzmény: Tunézia fan (77548)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.05 -3 0 77550

Szia Valcsi!

Köszönöm a gyors választ és ugye megoszthatom itt az Évivel is? Egyébként képzeld nyaraltunk együtt a Skanesben még 2009-ben, de erről bővebben mailben.

Szép napot neked is

Tf

 

Előzmény: kvalcsi (77549)
kvalcsi Creative Commons License 2019.03.05 0 1 77549

Szia!

Válaszoltam az e-mailedre. Amennyiben van még kérdés, nyugodtan tedd fel!

További szép napot kívánok! 

Előzmény: Tunézia fan (77548)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.03.05 -3 0 77548

Szia Évi!

Megírtam levelemet Valcsinak beírtam kérdésedet is és amint van válasz megírom.Köszi a részletes éttermi beszámolót mi általában reggel és este a főéttermet használjuk és ha van medencés étterem (itt van) akkor az ebédet ott fogyasztjuk el. Ha van hely akkor benevezűnk az alacarte étteremre is de általában itt lepattíntottak.Jó ötlet ez a hozott elem a széfhez, milyen tipusút szoktatok vinni?

Na bejött a hibapont: még én írtam hogy két éve megszünt a kilépési illeték erre most idéntől bevezették az idegenforgalmi adót amit a helyszinen kell majd befízetni. Hát mit is mondjak ügyes :-( Mível én nem kávézom a  nejemet kérdeztem cappuccinó űgyben de szerinte ez jellemzően az étteremben lévő automatákból nyerhető gyenge minőségben. 

Üdv

Tf

Előzmény: evi.b. (77542)
ditotti Creative Commons License 2019.03.04 -1 0 77547

Sziasztok! Tudnátok a Concorde Green Park Palace Hotelről (Port El Kantaoui) információt adni? Minden érdekelne! Előre is köszönöm!

evi.b. Creative Commons License 2019.03.03 -1 0 77546

Mindegy, hogy Eurót, vagy Dollárt viszel. Lényeg, hogy ha Dinárra akarsz átváltani, akkor mindig csak keveset válts, amennyit  tudod, hogy el is költesz. A papírt tartsd meg amit váltáskor kapsz, mert csak úgy tudod visszaváltani. A maradékot a határon nem hozhatod át. 

Előzmény: gapache66 (77544)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2019.03.03 -1 0 77545

Ahogy a bölcs mondás szól:Pénzből bármi jó csak sok legyen belőle...

Egyébként mindegy, szerintem senki még nem halt bele abba,h átváltott némi EUR-t v dollárt helyi pénzre.

Előzmény: gapache66 (77544)
gapache66 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 77544

Sziasztok! Az idén júniusban megyünk Tunéziába ,Port El Kantaoui -ba a Hotel LTI Bellevue Park-ba .Ez lesz az első utunk Tunéziába.Azt szeretném kérdezni hogy milyen valutát érdemes vinni ,kell e ott váltani dinárra vagy simán el lehet boldogulni esetleg euróval is. Van valakinek tapasztalata ezzel a hotellal kapcsolatban ? , és szívesen fogadok bármilyen jó ötletet ,tanácsot az úttal kapcsolatban . Köszönöm szépen !

evi.b. Creative Commons License 2019.03.02 -1 0 77543

Na szóval van egy un. "Martime" étterem, ahol lehet reggelizni, ebédelni és vacsorázni is (6-10, 12,30-14,00 és 18,30-21,00-ig). A "Bellieve" étterem  alacarte  vacsora (19,00-től-00,00). A  "Belle étoile" pizzéria tematikus ebéd és vacsi (13,00-17,00 és 22,00-02,00-ig). "Beau rivage" a tengerparti ebéd (13,00-16,00-ig).

Szép napot. Üdv. Évi

Előzmény: evi.b. (77542)
evi.b. Creative Commons License 2019.03.01 -1 0 77542

Kedves Tf!

 

Nem gondolom, hogy a törököknél tovább tartana a szezon, sőt biztos nem. Az elmúlt két év időjárása volt inkább nagyon szélsőséges. Az idegenvezető szerint  2018-ban Antalyaba májusban 40-42 fok volt. Az biztos, hogy mindig szeptember  első hetében szoktunk menni Tunéziába és Törökországba is, október végén Hurghadára/Makadiba, de voltunk november első hetében Sharmon is. Mindig  nagyon jó idő volt. Az elmúlt két évben viszont nagyon meleg és a pára volt számunkra nagyon kellemetlen. Párás idő mellett még melegebbnek érezni. Soha nem kellett pulóver még este sem. Na hát pont ezért gondoltunk egy hét csúsztatást. Ezt a Thibarine nem ismerem, de néztem a netten hát szerintem nekem azt a kis koffeint nem igazán pótolná. Jó hogy kvalcsi felé gyűjtöd a kérdéseidet remélem velem is megosztod majd. Talán kérdéseit között szerepel az is, hogy a napozóágyakat korán reggel foglalni kell a tengerparton és medencénél, vagy ráérünk, mert mindig van hely? A főúton a Selima sarkánál van a fixáras Ali Baba Shoping Center, amiről te is írtál, legalább is azt hiszem, hogy azt említetted. Azt is  olvastam, hogy több étterem van a hotelben, de nem mindegyikben lehet reggelizni. Előjegyzéssel díjmentesen viszont az alacarte étterem kétszer is igénybe vehető. Tapasztalatból még annyit, hogy a széfhez mi mindig viszünk elemeket, mert ami benne van hát azzal nem mindig működik. Ennyi jutott eszembe. Szép napot neked. Üdv. Évi 

Előzmény: Tunézia fan (77541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!