Keresés

Részletes keresés

luczazs Creative Commons License 2003.02.07 0 0 4184
Kedves CSDA!

Köszi a tanácsokat, de nálam ez ezért nem alkalmazható, mert a MORA-terápián nem csináltak allegia vizsgálatot egyes élelmiszerekre, alapanyagokra. Vagyis mindent eszek, ami a doki által adott listán rajta van és kerülöm a tiltott dolgokat. A lista egyébként a Betegnek érzem magam, de nem tudom miért (vagy valami hasonló) című könyvből való.
Vagyis nincsenek olyan dolgok, amiket fokozatosan vezethetnék be, vagy eszek valamit, vagy nem -legalábbis egyenlőre.
Ezért dilemmázom, hogy lehet, hogy túl engedékeny a listám: élesztős rozskenyér, gyümölcs, tej mehet.
Szerdán megyek vissza a dokihoz, megkérdezem, hogy miért nem mérte be, hogy vannak-e olyan alapanyagok, élelmiszerek, amikre esetleg allergiás vagyok, és törölni kellene az étrendből.

Úgy éreztem, hogy hasznos a has-torna!
Köszi!
Zsu

CsDA Creative Commons License 2003.02.07 0 0 4183
Szia luczazs,

ahogy a szervezetből tisztul a méreganyag, csinálhat néha balhékat. Ilyenkor néha - szerintem - sokkal rosszabbul lehet lenni, mint a kúra elején. Kitartás.
Azért a kontroll kell! Nem lehet úgy csinálni a kúrát, hogy az elején kapsz mindenféle kiegészítőt, listát és messzemenőkig ragaszkodsz hozzá. A panaszoddal mindig jelentkezz vissza oda, ahol kaptad az útmutatásokat. Lehet, hogy valami nem használ, vagy rosszul reagál rá a szervezet. Ilyenkor át kell váltani másra.

Az élelmiszerekkel pedig érdemes azt csinálni, hogy fokozatosan vezeted be őket. Minig csak egy picit próbálsz. Ha nem okoz gondot, később is lehet enni. Ha pedig gondot okoz, akkor tedd későbbre. Először én a könnyebben emészthető ételeket vezettem be. (Pl hal, joghurt, aztán a pulyka, csirke, utána a sajt(pannonia,feta) stb.) Mindig csak kis adagot. Ha nem okozott gondot, akkor következő alkalommal ismét emeltem az adagot.
De ugyanígy vezettem be a csírákat is. Először nagyon rosszul voltam tőle. Teljesen felfújt. Azt hittem, hogy én ilyeneket nem ehetek. Aztán megfogadtam a fokozatosság elvét. Ma már akármennyit ehetek belőle.
Üdv

CsDA

Előzmény: luczazs (4182)
luczazs Creative Commons License 2003.02.07 0 0 4182
Sziasztok!

Lassan 2 hónapja csinálom a diétát (+Mycosyst,grapefruitmagcsepp, körömvirágtea)nagyjából be is tartom, amit a doki előírt, mégis valahogy sokszor jönnek vissza különböző tünetek. Most éppen visszajöttek a nőgyógyászati panaszaim.

Ti hogy tapasztaltátok, vissza-visszatérnek panaszok, vagy fokozatosan múlnak el a tünetekből és így lesztek egyre jobban?

Hogyan tapasztaltátok ki, hogy milyen élelmiszer nem jó nektek? Ez nehéz dolog, hiszen annyi mindent eszünk egy nap!

Helló!
Zsu

zsuzsi133 Creative Commons License 2003.02.05 0 0 4181
Makrobiocentrum a Somogyi Béla u. 16.-ban (Corvin mögött.)De lehet, hogy már bezártak,mert a tel. számuk nem felel.(Ha a közelben vagy és lecsekkolod, ird be légyszi, mi újság velük.Kösz.)
Üdv.

Előzmény: specko (4179)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 4180
Némelyiknek nagyon sütőpor ize van, de pld. a sajtos pántlikájuk nagyon finom.

Vaslapon vagy roston sült natúr csirkehús szerintem sok helyen van és hozzá lehet enni hasábburgonyát vagy rizsát. Esetleg grill csirke minden mennyiségben, milli tejfölös, fokhagymás tzatzikival... /én raknék bele egy kis fetát azér'/.
???

Előzmény: specko (4179)
specko Creative Commons License 2003.02.05 0 0 4179
Sziasztok!
Tud valaki a Blahánál olyan éttermet, ahol nekünk való kalyákat adnak?
Egyébként én már hozzászoktam ehhez a candidás léthez és nem látom igazán, hogy van-e egyáltalán megoldás erre.
Voltam mostanában vizsgálaton és nnegatívot eredményezett, de itt 3-mal kevesebb vizsgálatot csináltak mint a múltkor. Az eredmény örömére be is vágtam egy fél bejglit és aztán arra kellett rájönnöm, hogy mégse olyan örömteli a helyzet.
Most támadt egy új ötletem. Lehet hogy kevés a savam:)
Ezért sok citromos teát, vizet fogok inni. Na persze igazi citromból meg igazi teából, cukor nélkül.
Várom a válaszokat az étteremre.
Ja és szerintem ezek az egészségfarmos sütik se tesznek jót. Mar persze nekem. Nem is fogok venni többet. De sajnos mindig elcsábulok:( De majd most nem!
Gyógyulást mindenkinek!
Üdv:specko
Hofi 47 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4178
Az érdekeltek számára!

Ti csak vitatkozzatok, véleményezzetek mindent, én meg gyógyulok mindannak alapján, amiben hiszek azért, mert megtapasztaltam. Előbb utóbb Ti is itt fogtok kikötni, csak még van párezer körötök mint macskának a forró kása körül. Ha nektek ez a jó, hát rajta!

Másik eset a sok közül, illetve példa, amiről már korábban is írtam, Bényei Ágnes gyógyulása daganatos betegségből, melynek teljes leírását egy könyvben találhatjátok meg. Címe: Béklyóban és szabadon.
Kapható az Egészségfarmon.

Józsi

béklyóban

béélyóbanSzabadon és

hvdm Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4177
Sziasztok!

Hát ez félelmetes..., most ennek a vitának már megint mi értelme van, miben épít minket???

üdv:
v.

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4176
Józsi - szvsz - úgy működik, hogy amit mondanak neki a Farmon, ahhoz szigorúan tartja magát. Ha mondjuk holnap, az "erzsike" azt mondja majd neki, hogy jógázzon, akkot jógázni fog, ha azt, hogy pörögjön a tengelye körül, akkor pörögni fog.
Amugy nem bánnám, ha valaki más is leírná - a farmnak köszönhető - sikeres gyógyulása történetét.

Előzmény: Hofi 47 (4172)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4175
Kedves Józsi,
CsDA hozzászólásait én nagyon hasznosaknak, és segitő szándékúnak tartom, (többször ugy éreztem, hogy igen, ezt akartam volna én is mondani, csak nem tudnám olyan lényegretörően megfogalmazni).
Értelmetlen és felesleges egymás ellen vagdalkozni. Ez nem vitatkozás.
üdv,
Zsuzsi
Előzmény: Hofi 47 (4172)
CsDA Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4174
Kedves Józsi,

"meddő vitákkal mennyi jót teszel a candidában szenvedőknek, tényleg oda vezet-e ez az út, ahová szánod."

Sajnos a konkret kerdesekre nem sikerült választ kapnom, azaz te mit nevezel végleteknek, és annyire felháborítónak - gondolom korábbi irásaim alapján - amit ennyire elvetendőnek tartasz, de belátom a többieket nem szolgálja ez a beszélgetés(?).

További jó egészséget kívánok

Üdv

CsDA

Előzmény: Hofi 47 (4172)
CsDA Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4173
Nem gond sway :-)
Előzmény: Törölt nick (4171)
Hofi 47 Creative Commons License 2003.02.03 0 0 4172
Szia Sway
„én nem érzem pixisnek. Elmondtam a véleményem. Van aki elfogadja, van aki elveti. Erről szól a topic - véleménycsere.”

Szia CsDA!

Ezzel a véleménycserével nem igazán szolgálod mások gyógyulásának elősegítését. Veled szemben én azt tartom fontosnak, hogy ne csak csacsogjak, hanem érdemi segítő információkat adjak közre. Természetesen minden jogod, s szerinted minden okod is megvan ahhoz, hogy így nyilvánulj meg és ez nem baj. Te ilyen vagy. Csak az a kérdés, hogy a meddő vitákkal mennyi jót teszel a candidában szenvedőknek, tényleg oda vezet-e ez az út, ahová szánod. Nekem van bizonyítékom nem is egy, hogy amiről én írok az egyértelműen és egyenesen a gyógyuláshoz vezet! Én nem azért vagyok itt, hogy vitatkozzak bárkivel, hanem azért, hogy segítsek annak, akinek tudok és igényli. Mivel – beleértve a hallgatagokat de azért cselekvőket is – önkiválasztó a rendszer, és még senki nem panaszkodott, aki megfogadta tanácsaimat, inkább csak megköszönték azokat, mert idővel beváltak, azt gondolom, tevékenységem mindenképpen hasznos. Ha én leállnék veletek vitatkozni abban a nyers stilusban ahogyan itt néha megnyilvánulnak emberek, akkor Ti sértődnétek meg, és nemigen tudnátok mit válaszolni az adott szövegekre. Nem érdekel már ez a szint, eleget vitatkoztam már, miközben nyertem, néha vesztettem is energiákat ezek során. Akinek ez kell, az csak csinálja. Eközben a gombák a szakszerűtlen kísérletezgetés során 20 percenként duplájára szaporodnak adott szervezetekben.

„Én nem sajnálom a Józsit, végülis a maga nemében eredményeket ért el. Azt, pedig, hogy hogyan, kiben bízva saját szuverén joga.”

Olyan eredményeket értem el, melyeket az orvostudomány képviselői nemigen tartanak lehetségesnek. Miért kell ahhoz bármilyen jog, hogy n. esetben rátaláljak arra a gyógymódra, mely nemcsak logikailag, de biológiailag és lelkileg igazolva is gyógyít? Persze csak kellő kitartás és türelem esetén.

„Sajnos ő egyszerűbbnek tartja másnak címzett, "legyintő" levélle elintézni a dolgot.”

Mint említettem, már nem tartom szükségesnek a vitát, mivel aki vitázik, az nem befogadó még, tehát értelmetlen győzködni bárkit is!

„Kedves Józsi, (ellentétben veled én a válaszom neked címzem)”

Miért gondolod, hogy más nem fogja olvasni, s mi hátrányod származott abból, hogy nem Neked címeztem korábbi levelemet?

„Az olvasási képességeimmel nincs gond, mivel napi szinten - munkám során - kifejlesztettem ezt a képességem. Az értelmezési dologgal kapcsolatban elképzelhető, hogy egy leírt szöveg mást vált ki belőlem, mint egy mellettem álló emberből. Ezért van saját "gondolkodó motorunk". A fogalmazási képességeimmel sincs gond. Mivel azt írtam le, amit akartam. Az egy dolog, hogy neked nem tetszik. Nem is arra törekedtem, hogy köztetszést érjek el, hanem arra, hogy egy "élményt" közvetítsek.
A végletekről - velem kapcsolatban - alkotott véleményed nem osztom. De ennek elbírálásáról(?) döntsön az, aki végigolvassa a topicot. Talán segítség lenne, ha egyszer te is megtennéd.”

Ez a Te elfogult véleményed, továbbra is érvényes, amit ezzel kapcsolatban korábban írtam! Ahogy a közmondás mondja: mindenki a maga lovát dicséri.

„Úgy gondolom, hogy az emberek többsége tájékozódni jár ide. A vélemények, amelyek természetesen eltérőek,és azok foganatja csak abban az emberben találnak táptalajt, aki fogékony rá.”

Nem is gondoltam, hogy ilyen bölcsességeket olvashatok majd Tőled. Köszönöm!

„Magyarul, a kedves "jószándékú" olvasó sem hülye. Képes arra, hogy eldöntse, hogy mi jó és mi káros neki. A kérdés csak az, hogy miért gondolod, hogy egy vélemény(!) - korábbiak alapján - "sérthetik egyes emberek személyiségét".
(Azért arra kiváncsi lennék, hogy te konkrete(!) mit tartasz "végletességnek". (nyitott személyiség révén tanulok a hibáimból.)
Korábbi írásomból - prűdebb körökben - maximum a sex jelenthetett némi közfelháborodást. Te min háborodtál fel? Mi az, amit vagdalkozásnak érzel? „

Azért megőrizhetnéd szép nyelvhasználatodat, még ha csak tájékozódni is jársz ide, nem kellene ilyen szót használni, mely ráadásul egy súlyos betegség neve! Ha ilyen kérdéseid vannak, még mindig olvasnod kellene tőlem, mert ugyanazt többször leírni nincs már kedvem, már nem járok iskolába.

„Minden ember a mamája pocijában "csupasz" aggyal jön világra. Vagyis egy fehér lapot kell teleírni az élete folyamán.”

Ez semmiképpen sem igaz, hiszen mindenki talentumokkal, és korábbi életeinek tapasztalati esszenciájával érkezik, s jelentős különbség van már az újszülöttek szellemi képességei között is! Keveset olvasol ezoteriát, valószínűleg ezért ilyen a véleményed.

„Ha valami jó és közérdekű, akkor taníts másokat is. Ne "precizírozással" töltsd az időd, mert az emberek zokon veszik a tudálékosságot.”

Ezt honnan tudod, hiszen még csak kettőtök vette mulatósra a figurát? Miért nyilatkozol mások nevében? És miért akarsz megszabni nekem bármit is? Ki vagy Te, hogy ezt akarod?

„De ha értékes a tudásod és nem fellengzősen adod elő, akkor az emberek szívesen tanulnak tőled is. És többek között nem alakul ki bennük egy negatív vélemény.”

Ez a „pirula” bizony keserű, mert kitartás, hit és akaraterő kell hozzá a javából! Ha valaki igazán gyógyulni akar, nem a stílussal törődik, véleményed egyedi, még senki nem vádolt ezzel! Honnan tudod, hogy az emberek hogyan, mit és egyáltalán tanulnak-e tőlem?

„Válaszaimban az írásaidat nem forgattam ki, sem jópofaságból, sem más szándékkal. Csupán reagáltam rá. Ennyi idős korban a kritikát is kell tudni kezelni.”

Úgy tűnik racionális egyenesed még elég rövid, nem tapasztaltad még meg, milyen, amikor valaki tényleg berág Rád. Ha megsértődtem volna sokkal keményebben válaszolok most is és a múltban is, vagy nem írtam volna többet ide egy sort sem. Ennél sokkal többet ér, ha akár csak egy embernek is segíthetek.

„Nem csak a dörgölőzést. Hisz gondolom egy érett személyiség vagy. Miért játszod hát a nyafka hercegkisasszonyt?”

Értelmező szótárral kellene kapcsolatba kerülnöd, mert összekevered a nyafka és az érzékeny szavakat! Nem vagyok még elég érett, mert még mindig leállok Veled vitatkozni.

"élet azt mutatja, hogy mindenki mást-mást is tapasztalhat ugyanazon dolgokkal kapcsolatban. Aki ezt nem tudja elfogadni, az örökös vitában lesz mindenkivel, aki más mint Ő."
Ezzel a gondolattal tökéletesen egyetértek. Ez inkább illik egy érett személyiséghez, mint a korábbi pár mondatot.

Jól látok? Csak nem megdicsérsz?


„És mint korábban már említettem, amiért végül is ez az egész vita még mindig értelmetlen, aktív diétázó vagyok . És hogy egy kiegészítő módszert ajánlottam, úgy gondolom nem a véglet. Az pedig, hogy ki, melyik módszert, orvost, természetgyógyászt választja, az had' legyen mindenkinek a saját suverén joga.”

Nos ez volt a jópofáskodás tipikus esete, mellyel tudatosan, vagy tudat alatt megpróbálsz hízelegni a közönségnek. Hát ez az! Nem ezt hívják úgy, hogy öngól?

„További sikeres gyógyulást kívánok
Üdv
CsDA”

Még azt is el tudom képzelni, hogy ez igaz…

Soraim újbóli elolvasása után azt látom, hogy rendhagyó lett az írás; mégis beálltam egy kicsit vitatkozni. Egyszer-egyszer talán megengedhetem magamnak azt, amit mások állandóan gyakorolnak ugye? Remélem, hogy azért volt mindebben így is valami hasznos tartalom és tanulság.

Minden jót, Józsi

Előzmény: CsDA (4169)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.03 0 0 4171
Hát pedig Józsi egy kalap alá vett minket és szépen összemosott kettőnket, mert az _én_ beírásaim sértették egyes emberek személyiségét. Szerinte. Valahogy úgy érzem, hogy Józsi olvasási képességeivel van gond.
Előzmény: CsDA (4169)
luczazs Creative Commons License 2003.02.03 0 0 4170
Sziasztok!

Minden jó tanácsot köszönök! A hozzám közelebb állóakat ki fogom próbálni! Remélem használ majd valamenyik.

Helló!
Zsu

CsDA Creative Commons License 2003.02.03 0 0 4169
Szia Sway

én nem érzem pixisnek. Elmondtam a véleményem. Van aki elfogadja, van aki elveti. Erről szól a topic - véleménycsere.

Én nem sajnálom a Józsit, végülis a maga nemében eredményeket ért el. Azt, pedig, hogy hogyan, kiben bízva saját szuverén joga.
Sajnos ő egyszerűbbnek tartja másnak címzett, "legyintő" levélle elintézni a dolgot.

Kedves Józsi, (ellentétben veled én a válaszom neked címzem)

Az olvasási képességeimmel nincs gond, mivel napi szinten - munkám során - kifejlesztettem ezt a képességem. Az értelmezési dologgal kapcsolatban elképzelhető, hogy egy leírt szöveg mást vált ki belőlem, mint egy mellettem álló emberből. Ezért van saját "gondolkodó motorunk". A fogalmazási képességeimmel sincs gond. Mivel azt írtam le, amit akartam. Az egy dolog, hogy neked nem tetszik. Nem is arra törekedtem, hogy köztetszést érjek el, hanem arra, hogy egy "élményt" közvetítsek.
A végletekről - velem kapcsolatban - alkotott véleményed nem osztom. De ennek elbírálásáról(?) döntsön az, aki végigolvassa a topicot. Talán segítség lenne, ha egyszer te is megtennéd.
Úgy gondolom, hogy az emberek többsége tájékozódni jár ide. A vélemények, amelyek természetesen eltérőek,és azok foganatja csak abban az emberben találnak táptalajt, aki fogékony rá.
Magyarul, a kedves "jószándékú" olvasó sem hülye. Képes arra, hogy eldöntse, hogy mi jó és mi káros neki. A kérdés csak az, hogy miért gondolod, hogy egy vélemény(!) - korábbiak alapján - "sérthetik egyes emberek személyiségét".
(Azért arra kiváncsi lennék, hogy te konkrete(!) mit tartasz "végletességnek". (nyitott személyiség révén tanulok a hibáimból.)
Korábbi írásomból - prűdebb körökben - maximum a sex jelenthetett némi közfelháborodást. Te min háborodtál fel? Mi az, amit vagdalkozásnak érzel?

Minden ember a mamája pocijában "csupasz" aggyal jön világra. Vagyis egy fehér lapot kell teleírni az élete folyamán. Ha valami jó és közérdekű, akkor taníts másokat is. Ne "precizírozással" töltsd az időd, mert az emberek zokon veszik a tudálékosságot. De ha értékes a tudásod és nem fellengzősen adod elő, akkor az emberek szívesen tanulnak tőled is. És többek között nem alakul ki bennük egy negatív vélemény.

Válaszaimban az írásaidat nem forgattam ki, sem jópofaságból, sem más szándékkal. Csupán reagáltam rá. Ennyi idős korban a kritikát is kell tudni kezelni. Nem csak a dörgölőzést. Hisz gondolom egy érett személyiség vagy. Miért játszod hát a nyafka hercegkisasszonyt?

"élet azt mutatja, hogy mindenki mást-mást is tapasztalhat ugyanazon dolgokkal kapcsolatban. Aki ezt nem tudja elfogadni, az örökös vitában lesz mindenkivel, aki más mint Ő."

Ezzel a gondolattal tökéletesen egyetértek. Ez inkább illik egy érett személyiséghez, mint a korábbi pár mondatot.
És mint korábban már említettem, amiért végülis ez az egész vita még mindig értelmetlen, aktív diétázó vagyok . És hogy egy kiegészítő módszert ajánlottam, úgy gondolom nem a véglet. Az pedig, hogy ki, melyik módszert, orvost, természetgyógyászt választja, az had' legyen mindenkinek a saját suverén joga.

További sikeres gyógyulást kívánok

Üdv

CsDA

Előzmény: Törölt nick (4164)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4168
Meglehet, hogy nem fa, hanem fű vagy cserje, de minden esetre növényi őrlemény
Előzmény: Thulya (4166)
moony Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4167
Igen, úgy tudom az az (én szerencsére nem vettem még).
Előzmény: Törpemalacka (4163)
Thulya Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4166
Emlékeim szerint a Colon Cleanse nagyrészt indiai utifű (Plantago Ovata), nem fa. Hasonló készítmény: Dabur Nature Care illetve Husk.
A fenti készítmények előtt ajánlom először a lenmag(pehely)áztatást és nyákevést.
Előzmény: Törpemalacka (4161)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4165
A nyirfakéreges csáját főleg a farmon erőltetik és állítólag az egy killer gombák terén.
Előzmény: Törpemalacka (4163)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4164
Hát, CsDa, végül egy pixisbe kerültünk. :)

Józsit meg csak sajnálni tudom.


Előzmény: Hofi 47 (4159)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4163
Arra gondolsz, amelyik nyírfakéregből készül ? :-)
Előzmény: moony (4162)
moony Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4162
Sziasztok!

Csak egy info: a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet betiltja a "candida teát", mert a vizsgálatok alapján semmi köze sincs a gombák írtásához.

Törpemalacka Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4161
Ha rostanyagokban gazdag táplálkozás és a bőséges folyadékfogyasztás sem segít, de (érthetően) nem akarsz hashajtót sem szedni, akkor próbáld ki a Colon Cleanse-t. Ez egy teljesen természetes rostanyag őrlemény, valamilyen trópusi fának a kérgéből készül, gyógynövényboltokban lehet kapni.
Elsősorban béltisztító kúrához ajánlják és ennek megfelelően elég nagy mennyiség bevételét írják elő a használati utasításban (3 x 1-2 evőkanál vízben oldva). Szerintem nagyon jó hatású, de én tapasztalatból azt mondom, hogy bőven elég esténként 1 kávéskanállal vízben oldva bevenni, ez a mennyiség már nagyon jól élénkíti a bélműködést, de hasmenést nem okoz. Nagyobb mennyiségben hosszú távon szedni azért sem jó, mert könnyen kihajthatja a szervezetből a hasznos tápanyagokat is, nem engedi őket felszívódni. (Ez egyébként bármilyen más, túlzott rostanyag- v. hashajtófogyasztás esetén is igaz.)
Előzmény: luczazs (4155)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4160
Sziasztok,
Luczazs, tudni kéne mi okozza a székrekedést.(ez lehet pl. kalcium szedésétől is, vagy valamelyik másik szer mellékhatása, amit szedsz. Pl. a neurosan por mellékhatása) Ha nem ez a helyzet, akkor sok folyadék (reggel éhgyomorra 3 dl lét iszok, és ez gyorsan hat nálam).
Hannah Parott gyógynövényes könyvében ezt a teakeveréket ajánlja: kutytyabengekéreg, katángkóró, lenmag bodza, kökényvirág (egy kávéskanál keveréket egy csésze vizben 1-2 percig főzünk, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Egy csészével reggel éhgyomorra, egy csészével este lefekvés előtt fogyasszunk.)
+ rost (búzakorpa, zöldségek főleg nyersen fogyasztva.).
Nekem pl a kaukázusi kefir nagyon jó hatású ezen a téren. - Persze, csak ha nincs a tiltott dolgaid közt. (az élőflórás joghurtok is kedvezőek.) + van erre a célra kialakitott hasmasszázs is, de ezt nem ismerem.
Ferencsik István a "Kúrák könyve II.-ben" pl. a sült almát javasolja székrekedésben.
Ferencsik ebben a könyvben egyébként olyan betegségekre mint a leukémia, vagy az SM is javasol kúrát, étrendet. Ő azt tartotta, hogy szigorú táplálkozási szabályok betartásával lehetséges akár ezeknek a betegségeknek a kontrollálása és tünetmentes élet a halálig.

Hofi 47 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4159
Kedves Berthos!

Attól tartok, hogy sway és CsDA addig nem érdemi vitapartnerek számomra, amíg nem tanulnak meg pontosan olvasni, értelmezni és fogalmazni - legalábbis itt a topicon. Az általuk alkalmazott végletességek megtéveszthetik a kívülálló jószándékú olvasókat is, mi több személyiségében is sérthetnek embereket. Kifejezéseivel, vagdalkozásaival mindenki önmagát minősíti. Nincs rá időm, hogy mások tévedéseinek precizírozásával foglalkozzak olyan esetekben, amikor a jópofaság, vagy egyéb célzattal valaki szándékosan megmásítja, vagy félreértelmezi a jó szándékú, másik ember mondanivalóját. Bármilyen furcsa, az élet azt mutatja, hogy mindenki mást-mást is tapasztalhat ugyanazon dolgokkal kapcsolatban. Aki ezt nem tudja elfogadni, az örökös vitában lesz mindenkivel, aki más mint Ő.

Üdv.: Józsi

Előzmény: Berthos (4154)
Thulya Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4158
Csak egy info: az Öko-10-es kenyérnek megjelen(t)ik élesztő nélküli verziója. Nagyon finom. Egy PAÁR nevű kelesztővel van kelesztve, növényi.
CsDA Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4157
Szia luczazs,

kezet rázok veled. Tudom milyen érzés :-))
Nekem ami bejött, az a tönkölyliszt. Ne kérdezd miért. Nem tudom.
Én kenyér helyett is saját magam készítette kis csúfságokat készítettem/ettem. (kezdeti szakasz). Az íze jó volt, csak a formáját nem sikerült soha megreguláznom.
Próbaként érdemes lenne kipróbálnod egy receptet. Ide is feltettem, nézz utána a hozzászólásoknál. Amire figyelni kéne (nekem legalábbis mindig gondot okozott): soha nem szabad kész ételt forrón enni. Itt leginkább a saját magad által sütötte finomságokra gondolok. Én is megtanultam kivárni az első fél órát. Igaz nehezen:-))
Haladó korszakban kipróbálhatod az Öko-10 kenyeret, jól átpiritva, és egy pici tökmagolajjal löntve.

És egy jópofa dolog: állj négykézláb, vegyél egy nagy levegőt, utána fújd ki, amikor kifújod a hasad annyira húzd be, amennyire tudod. Majd az elkövetkezendő pár másodpercben - a gyakorlat alatt - tartsd bennt a levegőt. A hasaddal pedig az a teendő, hogy hirtelen "leejted", majd visszahúzod kiinduló állásba. Egy levegővétellel ca 10-et csinálj meg. Az egészet pedig ahányszor csak tudod.
Ez átmozgatja a beleket (bocsi :-)) ) és segít kilökni a felesleget.

A lenmaggal vigyázz, mert nagyobb mennyiség - ami a te alkatodtól függ - esetén szorulást okoz. Illetve folyadék hiányában is ez a helyzet (mindig folyadékkal kell bevenni).

Hashajtót semmiképp ne használj. Főleg huzamosabb ideig. (megviseli a szervezetet)

Nekem van egy kedvenc teám, házi készítésű: cickafark, bazsalikom, kakukkfű, diólevél. Nekem bevált. Korábban írtam róla.

Ha lehetőséged van kádba fürödni, engedd tele a vizzel - lehetőleg jó meleget - és mondd meg a többieknek, hogy egy kicsit hagyjanak békén. Ezt azoknak is ajánlom, akik esetleg erősebb a menzesz görcse. Szépen el kell nyúlni a vízbe, és maszírozd át a pocakod. (ezzel is hasonló hatást lehet elérni, mint a hasbehúzássla).

Nekem ezek segítettek.

Üdv

CsDA

Előzmény: Berthos (4156)
Berthos Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4156
Kedves luczazs!

Az én barátnőm is "dugulási" :-) problémákkal küzdött évek óta.

A kövekezők javíthatják a helyzetet:

1. mozgás - gyorsul az anyagcsere
2. sok folyadék - 2-4 liter
3. a kaják 50%-a zöldség legyen!
4. többször egyél magas víztartalmú gyümölcsöt

Ezek nyerő receptek.

Jobbulást.

Előzmény: luczazs (4155)
luczazs Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4155
Sziasztok!

A tapasztalataitokra és ötleteitekre lenne szükségem!
Nekem a "hol itt fáj, hol ott fáj" dolog mellett a legnagyobb gondot a székrekedés okozza.
Minden nap 2-szer rágás nélkül lenyelek 1-1 kanál lenmagot, de nem hozza meg a kívánt hatást.
Néha szoktam Tisasen tablettát bevenni, dehát ez nem megoldás.

A doki azt javasolta, hogy 2 kanál olajat nyeljek le. Néhány napig csináltam, de aztán elgondolkodtam rajta, hogy az ételek készítésénél vigyázok arra, hogy minél kevesebb olajat használjak, most meg önként eszem kanálszámra. Szóval ezzel felhagytam. Mit tanácsoltok?
Zsu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!