Keresés

Részletes keresés

Berthos Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4224
Sziasztok!

Szerdán megyek MORA vizsgálatra. Ez a szervezet teljes állapotfelmérését takarja, jó pénzért.
Volt már valaki ilyenen? Ha van rá igény utána megírom, hogy mi volt. Úgy tudom, hogy ez a műszer a szervek, illetve anyagok frekvenciája alapján vizsgálja azok állapotát. Ugyanezzel a frekvenciával gyógyítani is lehet azokat. Biztos vannak akik baromságnak tartják az egészet, de kíváncsi vagyok mit hoz ki ez a vizsgálat.

Üdv. Mindenkinek

moony Creative Commons License 2003.02.28 0 0 4223
Azoknak, akiknek visszatérő nőgyogyi-problémái vannak:
Nemrég hallottam egy érdekes elméletet egy pszichológustól, miszerint a visszatérő, makacs nőgyógyászati panaszok, legyen az akár gomba, az esetek nagy részében pszichoszomatikus következményei a szexuális élet zavarainak.

Ez csak megerősíti azt, hogy nem elég a testi tüneteket gyógyítani, foglalkozni kell a betegség lelki hátterével is.

rampi Creative Commons License 2003.02.28 0 0 4222
Szia Zsu!
Bocsi, de csak most tudtam elolvasni leveledet, köszi szépen érdeklődésedet.
Nekem már évek óta voltak nőgyogyis problémáim, és már totál elegem volt, hogy nem múlok el teljesen. Nőgyogyim tanácsolta a diétát, nem tudom mennyire szigorú, mert savanykás gyümölcsöket, meg teljesőrlésű lisztet eszem, csak cukros, élesztős, f.losztes dolgokat nem, meg hát tejterméket.
A labor eredménye 2 hét múlva jön meg igazából az mondja meg, hogy tényleg mi a baj, de szinte tuti, hogy candida. Különben én mát tökre megszerettema diétát, csak néha hiányzik egy-két dolog. Meg én ezt nem betegségnem tekintem hanem egy állapotnak. És különben is egészséges ez az étrend.Szerencsére nálunk nem újdonság ez, anyukám vega, és minden tavasszal csinálnak a szüleim egy 40 napos léböjtöt.(Én nem bírok ilyet véghezvinni)
Hát "röviden" ennyi rólam. Veled mi van? Hogy bírod, hogyan derült ki?
Na pusza:rampi
Előzmény: luczazs (4221)
luczazs Creative Commons License 2003.02.26 0 0 4221
Szia Rampi!

Én még csak két hónapja diétázok és nem is a szigorú diétát csinálom, így lehet, hogy nem nekem kellene tanácsot adnom, de azért leírom a tapasztalataimat:
nekem az első három héten nem lehetett kukoricát ennem, aztán igen. A konzerv nem ajánlott, a tartósítók és a cukor miatt, inkább a fagyasztottat vedd!
Inkább a natúr joghurt az ajánlott, persze, ha nincs benne cukor mármint a 0%-osban, akkor elvileg lehet. Persze, ezekben nem gyümölcs van, hanem aroma, amiből jobb minél kevesebbet enni! Van akinek a gyümölcsök többségét sem szabad, mert túl sok benne a cukor. Te milyen szigorú diétát tartasz? Mit nem ehetsz?
Milyen orvosnál jártál?
Írj bővebben az egészről, ha van kedved!
Szia!
Zsu

Előzmény: rampi (4220)
rampi Creative Commons License 2003.02.26 0 0 4220
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a lapot, és roppantul megörültem.Már valószínűleg évek óta candidás lehettem, de a karácsony tett igazán be. Utána hallottam, vagyis tanácsolták e diétát.
Rögtön feltennék pár kérdést:
Lehet enni kukoricát, és Danone Vitaline 0%os gyümölcsjoghurtot?
Egyébként én még csak 1 hónapja csinálom a diétát, de egész megszerettem.Persze van amikor rossz,például nagyon hiányzik a reggeli fél liter kakaóm,de ezek csak "lelki" függőségek,amiktől még meg kell szabadulnom...
Örülök, hogy ennyi hozzászólás volt, bár még csak párat olvastam, de máris sokat tanultam!!
Köszönöm:Rampi
Enigatto Creative Commons License 2003.02.24 0 0 4219
Kedves Stoner!

Ha olvasod még néha ezt a topicot, írnál arról, hogy az élelmiszer-allergia gyógyítható-e vagy sem? Tehát teljes mértékben kerülendők, vagy azért fogyaszthatók az allergiát okozó élelmiszerek? (Pl. tej és tejtermék allergia)

Anci72 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 4218
(Megtaláltam az Elixír honlapon..:)) A.
Anci72 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 4217
Szia CsDA!

Nem emlékszel véletlenül, mennyibe került a Karen Zebroff jógás könyve?

A.

Stoner Creative Commons License 2003.02.17 0 0 4216
Helló!
Semmiképpen nem ajánlom az antit, de az ezüst-kolloid valóban csodát tesz. A gócoktól való megszabadulás többéves folyamat, amiben hullámvölgyek sűrűn akadnak. Ha azonban visszatérünk az antibiotikumokhoz, akkor egy régebbi kerékvágásba huppanunk bele. Az alábbi antibiotikumok léteznek, amik nem pusztítják a bélflórát:hagymák, (fokh. medveh. is) kömény, kapor torma, kamilla, (hosszú távon elpusztítja a bélbolyhokat), teafaolaj (nagyon kis mennyiségben) eukaliptusz stb. Az ezüstkolloid gyors és szinte semmi melléktünetet nem okoz. Orrba is csepegtettem egy valószínűen induló nyálkahártya-hurut ellen. Nem tudom meg, hogy az volt-e, mert három nap után sem jött ki. Hónapokig napi egy alkalommal egy egész szemcsppentőnyit tettem 3dl desztillált vízhez. Ezt az adagot kétszerre lehet csak felszívni. Ezalatt az izületeim mozgékonyabbak lettek, a közérzetem és az energiám jobb, a szemem is javult, bár ez nálam elsősorban koncentrálás kérdése. Két hónapja 1-1.5 liter desztillált vizet iszom a szokásos étrendembe iktatva. Tegnap este legalább 1kg körtét ettem és semmi hascsikarás nem követte. A Candida nyomai is lassan kimenekülnek belőlem. Persze nem eszem mást csak tönkölyt (a saját recept szerinti kenyeret) és pászkát, babot, borsót, néha barnarizst, kölest a rengeteg zöldség mellé. Az immunrendszert még az alga is erősíti és a sónélküli, borsnélküli fűszerezés. Átlagos étkezés és utána gyümölcs, még rosszabb, mint anélkül. Betegség idején semmi sem használt nekem annak idején, mikor már a folyamat elindult. 7-9 nap a lefolyása. Ha tovább tart, az mindenképpen a teljes elmérgeződés hatására kialakuló bizonytalan homeosztázis (hiánya) révén bármilyen betegség elérhet bennünket. Az egészséghez vezető út hosszú és fáradságos, de megéri.
Sok sikert hozzá!
Üdv.
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.02.17 0 0 4215
Szia Luczazs, én a búzafűlét ajánlom leginkább (kis adagokban kezdve! ) vagy a zöldárpaport. (mindkettőnek nagy irodalma van) A Lapacsho teával is jól lehet "roborálni". Nekem mindhárom sokat használt. A szauna is gyorsitja méreganyagok távozását, (ezek is okozhatják a krónikus fáradtságot.)
De erőtlenséget okozhat maga a szénhidrátszegény étrend is. Ekkor a diétát is felül kellene vizsgálni, növelni az összetett szénhidrátokat.
A multivitaminokat (Centrum, Actival, stb) is szokták ajánlani, lehet szedni. És béres cseppet is lehet.
Üdv, Zsuzsi
Előzmény: luczazs (4214)
luczazs Creative Commons License 2003.02.17 0 0 4214
Sziasztok!

A férjem is csinálja a diétát velem (neki csak 1 hónapig kellett Nizoralt szednie), most azt érzi, hogy nincs energiája, fáradékony, nem tudom összefüggésben van-e ezzel az egész Candida dologgal, de valami megoldás kellene.
Szedhet vajon vitamint, ha igen, milyet javasoltok?
Sziasztok!
Zsu

Thulya Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4213
Ha már így állsz ilyenkor, akkor érdemes az antibaci helyett ezüst kolloiddal próbálkozni...
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/kolloid.html
Előzmény: thunder01 (4212)
thunder01 Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4212
Sziasztok.

Köszönöm a gyors válaszokat, a nagybátyám az orvosom, aki elmondta amit Ti is, hogy az influenza ellen nem használ a antibiotikum, de szerinte a tüneteim alapján felülfertőzödtem baktériummal, és arra irta fel. Egy egész hétig próbáltam meggyógyúlni, aki nálam több kiwit, C vitamint és hasonlót evett az nem mond igazat. De ennek ellenére csak rosszabb lett az állapotom, még a fülemre is ráment a baci. Nem vagyok túl boldog a dologtól, de már két napja szedem az antibiotikumot, és az eddigiekhez képest sokkel jobban vagyok. Tényleg nem akarok átesni a ló túloldalára a Protexinnel kapcsolatban.

Sziasztok

Zsolt

Előzmény: Törpemalacka (4211)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4211
Csak egy rövid eszmefuttatás az influenzával kapcsolatosan:
Antibiotikummal az influenza és más vírusos fertőzések valóban nem gyógyíthatók, mivel az antibiotikum a baktériumokra hat és nem a vírusokra. Szedésük tehát a pusztán vírusos betegségek esetén teljesen felesleges.
Annak, hogy az orvosok mégis gyakran felírják a megfázásos betegségek esetén az az oka, hogy nem az alapbetegséget, hanem a felülfertőzést szándékoznak kikezelni. Az influenzavírus által megtámadott, gyulladásban lévő nyálkahártyán ugyanis másodlagos fertőzésként legtöbb esetben megtelepszenek a baktériumok is, a betegség lefolyásának második szakaszában főként ezek okozzák a jellemző tüneteket (pl. torokfájás, nátha), és nem a vírusok. Ezért van az, hogy antibiotikum szedésével sok beteg állapota már 1-2 nap után jelentősen javul. A gyógyszer felírása persze mindig mérlegelés kérdése kellene hogy legyen, orvosa válogatja, hogy ki mikor nyúl antibiotikumhoz. (Az én háziorvosom pl. csak végső esetben, ő is inkább a hagyományos gyógymódok híve.)
CsDA Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4210
Kedves thunder01

érdekes az eseted számomra. Édesanyám is keményen megküdött az influenzával. Az orvos hazaküldte azzal, hogy pihenjen, igyon sok teát, adott neki C vitamint, Calciumot. És azzal engedte útjára, hogy a szervezetnek le kell küzdenie. Ha 1 héten belül nem érez javulást menjen vissza. Aztán meggyógyult.
Ugyanakkor hallottam már olyat is, hogy valakinek komoly szövődményei lettek a a flu-tól. Sőt, az oltással is komoly gondok voltak.
Ha most elsőre nem akarsz antibiotikumot enni, akkor rohamozz meg egy zöldséges standot és egy bioboltot. A zöldségesnél vegyél sok citromot, grap.-ot, kiwit, répát és káposztát. A gyümölcsökből csinálj gyümölcssalátát (a citrommal locsold le), a zöldségekből pedig zöldségsalátát. Ezek lennének az alapok, a kiegészítés pedig a te fantáziádon és izléseden múlik.
A bioboltban pedig szerezz be teafüveket. Ami szerintem segítene: cickafark-diólevél-bazsalikom-kakukkfű. 1-1 arányú keveréke. Egyszerre annyit csinálj meg belőle, amennyit meg tudsz inni. Én 1/2 litert szoktam 1 teáskanál teával. És szép lassan meginni.
EGy picit tegyél félre és azzal (vagy kamilla teával) inhalálni.
Kapcsolj ki legalább 1 napig ki minden tv-t, rádiót és szedj elő egy jó könyvet. (Ilyenkor szoktam előhalászni a Rejtő könyveket, V.F könyveket stb.) És maradj ágyban!!!
Szóval hajrá :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: thunder01 (4204)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4209
Reggel óta írom a választ, csak félbe kellett hagynom, most meg látom, közben mások is írtak. Mindegy, ha már kész van elküldöm, mégha nem is mond sokat.

Fogas kérdés, én pl. miután elkezdtem a Kombuchát fogyasztani, valahogy semmiféle fertőző betegség nem bírt megtámadni, egy eset rémlik, ami rajtam könnyen-gyorsan átment, míg mások megszenvedtek vele.

Azt talán felelőtlenség volna javasolni innen, hogy ne szedd be az antibiotikumot, mert magamon ugyan kísérletezhetek, de másokon nyilván nem. (De ezzel nem Zsuzsi133 hozzászólását akartam bírálni, sőt írását teljesen korrektnek találom.)

Ha az orvos javasolna valami alternatív szert, az megint más volna. Ezért mindenképpen érdemes megemlíteni, ha valakinek problémája van az antibiotikumokkal, esetleg hozzáfűzve néhány - lehetőleg latin - szakkifejezést, hogy mégis lássa kivel áll (ül) szemben. :-))

Mivel évek óta nem fogyasztok semmiféle gyógyszert, részemről ennél konkrétabbat sajnos nem tudok hozzáfűzni.

Előzmény: thunder01 (4204)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4208
En azt tanacsolom, hogy mindenkeppen lassan es gurulva erkezzunk meg a gyertyallasba es -rol, keruljuk a hirtelen "megerkezeseket". Nem tudom, hogy ez ertheto volt-e... :)
Nem tudom, leirtuk-e mar de joga alatt csak orron at lehet venni a levegot, ki-be. Habar a konyvben biztos le van irva, ugyhogy nem mondtam semmit.
Előzmény: CsDA (4207)
CsDA Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4207
Kedves Anci72,

Ha a fenekednek még túl nagy a gravitációja, csak így tudod magad megtartani :-)) (egyébként szerintem máshogy nem is nagyon tudod magad megtámasztani.) elvileg ha szép a gyertya, akkor már az alsó csigolyáktól ível felfelé. (mint a szálfa :-)) No ez az ami nekem még nem megy :-)) Úgyhogy kezdőknek minden megengedett:-)) A lényeg, az alsó végtagok fordított helyzete.
Ja és nem kéne mindjárt hosszú ideig csinálni. Szép lassan, hétről-hétre percenként növelni. Én maradtam a 3-4 percnél (de mellette még csinálok mást is). Nekem ez a kényelmes.
És még egy fontos dolog. Ha visszafelé hozod a lábad, soha ne lendületből csapd le a földre. Próbáld meg hasizommal megfogni és pontról pontra visszagörgetni. Ez akár 20 másodpercbe is beletellik. Utána pedig pihizzél egy kicsit a földön fekve.
Üdv

CsDA

Előzmény: Anci72 (4202)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4206
Sziasztok,
A Kombucha teát én is elég sokáig ittam. Házilag is elkészithető. De miután elkezdtem figyelni a candidára, abbahagytam, mert iszonyatos mennyiségű cukor (sima kristálycukor!) kell az előállitásához, és (a cikkel ellentétben) én nem hiszem, hogy ez a tetemes mennyiségű cukor mind átalakul tejsavvá mire fogyasztásra kerül. Legalábbis az édeskés ize nem erre utal. A cukorbevitelt pedig, ha nem muszály, inkább elkerülöm. De be kell vallanom, hogy tényleg pozitiv hatásai voltak (székletrendeződés, bőrtisztulás), mégsem merek vele próbálkozni.

Zsolt, az influenzát virus okozza, amire nem hat az antibiotikum. Nagyon sok orvos tul gyorsan ir fel antibiotikumot. Persze ezt innen nem lehet megitélni, hogy tényleg indokolt-e. Én spec. csak ÉLETVESZÉLYES bakteriális fertőzés esetén szednék be széles spektrumú antibiotikumot, és utána hosszan élőflórás dolgokat ennék, szednék (pl. protexint). Egy "normál" baktériumos fertőzést megpróbálnék más módon kezelni (lázcsillapitók, teák, kalmopirin, neocitran stb.)
Üdv, Zsuzsi

Berthos Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4205
Kedves Zsolt!

Szerintem az antibiotikumok huzamos szedésével van csak probléma. Ha rosszabbodik az állapotod mindenképpen szedd be! Valószínűleg az immunrendszered még nincs olyan állapotban, hogy maga bírkózzon meg a betegséggel. Én ilyenkor nagyon megnövelem a C vitamin adagomat (3g!!), viszont ehez sok vizet kell inni, és nem egyszerre bevenni, mert kiürül a szerbvezetből a fölösleg. Fontos a sok alvás, (éjjel háromkor ne NET-ezz! :-)) mert alvás közben a szervezet hatékonyabban tud magával foglalkozni. A 4db protexin nem tudom jó-e, nehogy a ló túlsó oldalára kerülj!

Én nem vagyok orvos, de ezek a tapasztalataim. Kezeld fenntartásokkal!
Jobbulást!

Berthos

Előzmény: thunder01 (4204)
thunder01 Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4204
Sziasztok Zsolt vagyok.
4 hónapja kezdtem el a Candidia ellen a "harcot" és a VEGA teszt alapján, már csak 10% a Candidiám. Ám, hogy legyen egy kis ürüm az örömbe, a héten influenzás lettem, és az orvosom antibiotikumot írt fel nekem, amit eddig nem mertem beszedni. Mivel azonban az állapotom inkább romlik mint javul, tényleg be kell szednem. Szerintetek nem kapom vissza a Candidiát? Probálok napi 4db Protexin bevenni, hogy azért maradjanak meg a bélbacik amiket nagy nehezen visszatelepítettem. Mit tanácsoltok, mit tehetek még?

Köszönettel

Zsolt

Előzmény: Törölt nick (4203)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 4203
Az utóbbi időben nem tapasztalok alkoholos erjedést a belemben, ezzel együtt a nyelvem sem mondható fehérnek. Vagy legalábbis alig, és esetleg reggel, de még reggel is meglepően jól néz ki.

Pedig nem fogyasztok semmi különleges táplálékot. Még a Béres Actival-om is kifogyott egy hónapja, csak a napokban pótoltam. Szokványos magyaros ételek, hús is, valamint fekete tea, fokhagymás pirított kenyér, utóbbi csak este. Earl Grey stb, néha zöld tea.

Fokhagyma gyógyhatására nem kell kitérni, mindenki ismeri, épp az alábbi linken is említik, mint "orosz antibiotikumot".

Tea és Candida viszonylatában ellentmondásos információk találhatók, van ahol ajánlják, máshol nem. Tény, hogy az előállítása során alkalmazott fermentálási eljárás nem tűnik biztatónak, de utánanézve kissé más megvilágításba kerül a dolog, persze gondolom, fermentálás sokféle van.

http://risingstarlc.com/fungal.htm

Fungal Defense ™


Candida and Yeast Cleanse

"Ancient Wisdom - Fermentation

The ancient Greeks understood that important chemical changes took place during fermentation. Their name for this change was "alchemy".

The whole food ingredients in Fungal Defense, are lacto-fermented and enzymatically pre-digested, utilizing a proprietary natural process called Poten-Zyme (Potentiation by Enzymatic activation). This ancient method of bio- fermentation incorporates 14 strains of beneficial micro-organisms and their enzymes into the foods, gently breaking them down into their most basic elements.

Fermentation creates and liberates valuable medicinal compounds within the foods including enzymes, antioxidants, beta glucans, phytosterols, and other phytonutrients - greatly enhancing the nutritional value while making it easier to digest. This assures more complete absorption and delivery of nutrients at the cellular level."
----------------------------------------------

Előzőleg sok Kombuchát fogyasztottam, több mint egy évig, amitől nagyon sokat javult az általános állapotom. Sőt, miatta szoktam le a teázásról, ami előzőleg szintén sokat használt. Azonban időnként probléma volt a Kombucha minőségével (fekete üledék, penészillat). Persze az ilyet nem ittam meg, de talán mégsem véletlen, hogy az emésztésem is romlott, ezért kb. ősz óta visszatértem a teára. Később aztán teszteltem még a Kombuchát, úgytűnt javult a minőség, nyugodtan meg lehet venni, ha nincs benne fekete üledék. Minél tisztább, annál biztosabb, ugyanakkor némi világos üledék nem rendellenes. Én a 2 literes változatot szoktam fogyasztani, amelyik nem igényel hígítást, a szénsavat pedig kiráztam belőle, ami bennemaradt, az nem zavart.

Közben a fermentálásról informálódva a Kombucháról is találtam ezt-azt. Nyilván sokakban felmerül, hogy a Kombucha, élesztőtartalma révén nem ártalmas-e Candidiasis esetén? Hogy lehet, hogy egyesek szerint még hasznos is? (Hogy lehet, hogy tapasztalataim szerint hasznos?)

http://www.godshaer.co.uk/kombucha.htm

Kombucha - the Facts!

What is in it? Just as wine and beer are dependent on micro-organisms for their life and benefit so also all living things require these micro-organisms for health. It is when these get out of balance that such conditions as thrush and candida, etc, occur. Could all health problems be related to an imbalance of these micro-bacteria and organisms? There are at least five active natural bacteria in Kombucha: Acetobacter xylinum, A. xylinoides, A. aceti, A. pasteurianum, Gluconobacter bluconicum, and many yeasts, for instance Schizosaccharomyces pombe, S ludwigii, Pichia fermentans. Since the yeasts increase by cross division (in contrast with conventional yeasts), which is the reason why people with candida problems can benefit from Kombucha. It completely transforms sugar into lactic acid and other health components. Lactic acid itself is detoxifying. The Kombucha culture produces gluconic and glucuronic acids, carbonic acid and acetic acid (anti-streptococci, anti-diplococci, etc), plus a range of B vitamins (1,2,3,6,12) folic acid and many enzymes, usinic acid (antibacterial and antiviral). The life span of the culture is said to be unlimited, endless, ageless. Kombucha beverage is organic and living.
--------------------------------------------

A leírtakkal nem akarok senkit meggyőzni (engem meg nem kell), inkább magam számára kerestem a magyarázatot és gondoltam, esetleg mást is érdekelhet, legalább érdekesség szintjén.

Látom, szó volt itt a testmozgásról. Nyilván nem árt, de mindenesetre megjegyezném, amikor régebben még a legrosszabb állapotban voltam és persze igyekeztem sportolni, futni, úszni, hétvégén az erdőbe jártam, az sajnos nem sokat segített. Attól még nem állt helyre a bélflórám. Most meg szinte egész télen a számítógép előtt ültem vagy az autóban, mégis össze sem lehet hasonlítani ezt az életminőséget a régivel.

Anci72 Creative Commons License 2003.02.13 0 0 4202
Szerintem zsuzsi jól közelítette meg a választ. Talán még annyi, hogy minden bőrprobléma, kivétel, ha lehorzsolod magad vagy megégsz, belső probléma..a szervezet belső egyensúlya megbomlik. Tehát ha tartós javulást akarsz, nem csak kívülről kell orvosolni a problémát.

Kérdés: Kedves kis Jóga tanoncok! Kipróbálnám sokáig a gyertya állást, ha ez ilyen jótékony hatású. Odatehetem a kezem a csípőmhöz vagy ezt nem szabad?

A.

dagi-gabi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 4201
Nem tudom, hogy milyen gomba, de úgy gondolom, hogy gomba. Egy családtagomnak volt nagyon ronda a combja, majd állandóan beletörölközött az én törölközőmbe és nekem is olyan lett a lábam. Vörös, viszkető, fájó, ronda. Ti nem ilyen gombáról beszéltek??
Előzmény: ZAMIRA (4200)
ZAMIRA Creative Commons License 2003.02.12 0 0 4200
Abban biztos vagy, hogy Candida gombad van? Mar rengeteg masfele gomba is okozhat ilyen borbajt!
Amugy ha a kremtol elmulik, es mas bajod nincs, a helyedben biztos nem aggodnek tovabb rajta.
Előzmény: dagi-gabi (4199)
dagi-gabi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 4199
Köszi Zzsuzsi!
Most tartok a "kenegetés" ötödik napján, szerintem már nem olyan ronda, de még a helye igen vörös. Az is lehet, hogy a Lamisin okozott gyulladást és annak a helye vörös, de lehet, hogy maga a gomba az oka. Még néhány napig kenegetem, aztán ha nem múlik el teljesen, akkor végig olvasom a topicot, diétás tanácsokat gyűjtök, bár továbbra sem hiszem, hogy az emberen belül van a probléma.

Előzmény: zsuzsi133 (4198)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 4198
Szia dagi-gabi
Szerintem először ki kell probálni az egyszerűbb gyógymódot. Ha bekened (az előirt ideig )és elmúlik, akkor O.K.
De ha bekened elmulik, majd egy idő után visszajön, ekkor ujra kenegeted, erre elmulik, de egy idő után visszajön, és egy idő után a kenegetés hatására sem mulik el, vagy egyre rövidebb idő mulva jön ki ujra, esetleg más bőrfelületre tevődve tér vissza, akkor ez azt jelzi, hogy valami olyan probléma áll a háttérben, aminek csak a tüneti jele a bőrgomba. Elnyomni lehet egy időre, de amig az alapkiváltóok fennáll, nem végleges a gyógyulás.
Üdv, Zsuzsi
(Ez a szénhidrátszegény diéta amúgy a leghatásosabb fogyókura is, ugyhogy akár több legyet is üthetsz egy csapásra.)
Előzmény: dagi-gabi (4196)
fintorgó Creative Commons License 2003.02.11 0 0 4197
Candidások figyelem!

Mit egyek és mit tegyek, ha candidás vagyok?
Előadás ételkóstolóval.
Helyszín: bp.VIII.Puskin utca 4.
Időpont: 2003. február 13. 18-20h ig.
Előadó: Tóth Lívia
Jelentkezni: 262 40 57 tel.

dagi-gabi Creative Commons License 2003.02.11 0 0 4196
Beleolvastam a topikba, de valamit nem értek. Ha valakinek a lábán (comb tövében)gombás a bőre, annak nem elég ha valamilyen gombaölő-szert (Canesten, Lamisil)ken rá? Nem múlik el tőle? Azt írja a tájékoztató, hogy egy hét elég hozzá? Diétázni is kell? Hosszú távon? Én ezt nem tudom elhinni.
CsDA Creative Commons License 2003.02.11 0 0 4195
Szia Zoli,

Elvileg senki nem úgy indul neki, hogy kuruzsló. A legtöbb ember segíteni akar. De minden pénzbe kerül. Van aki ezt, van aki azt istenít. Költségeid mindenképpen lesznek, akárhová is mész. De az első, hogy tisztázni kéne, hogy konkrete mi a probléma. HA valami belgyógyászati, akkor keress fel egy belgyógyászt, ha bőrgyógyászati, vagy egyéb akkor a megfelelő szakembert. Az első lépés, hogy fel kell kutatni a gócpontokat, vérvétel és hasonló tortúrák várhatók. Itt úgyis a konkret panaszok a kiindulópontok. A fő, hogy nem szabad mindent a candidára ráhúzni. Ha már kész vagy ezekkel a vizsgálatokkal, ami magyar viszonyok között is legalább 2-4 hónap, akkor az eredmények birtokában ismét vedd elő ezt a topikot. Addig időd is lesz végigolvasni, és kialakulhat benned egy út, amit te is szeretnél követni. Itt is többféle megközelítés van. Majd ha olvasod a leveleket, akkor te is érzed, hogy az idő előrehaladtával hogyan alakulnak a vélemények. De ez így jó. Úgyhogy ne csak az első pár oldalt, vagy az utolsó néhány hozzászólást olvasd el.
Illetve amit még tehetsz, hogy szép fokozatosan áttérsz egy egészségesebb életvitelre. (ha elkezdesz diétázni sokkal nehezebb egyszerre lemondani mindenről, mintha szép fokozatosan tennéd ezt).
Érdemes lenne még benézned az Elixir fórumba is, Béky László vezeti. Ott is sokat olvashatsz a candidáról, illetve érdemes elolvasni a cikkeit is.

Üdv

CsDA

Előzmény: Zolibacsi (4193)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!