Keresés

Részletes keresés

Anci72 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4254
Persze, egyrészről igazatok van, tudom én is. (A disznó, akkor kicsit sokkal tisztább húsú volt, CSDa, mint most..)Pl.: anyósom: mondtam a x-nek is, hogy hallottam a rádióban, ki kell önteni az olajat, ha már sütöttünk benne, mert rákkeltő. Én sem eszem meg, odaadom a malacoknak! :)) (És azt ki eszi meg..?)
A T II.-ről a Donáth Laci azt írta a bevezetőben, hogy botránykönyv. Hát az! De fantasztikus! Az az irónia, ahogy ír...
Pl.: Fluor mérgező, mégis megetetik velünk pl a fogkrémben. Nézd meg: fluorid a lexikonban.. és még mindig szuvasak az emberek fogai..hát már rég meg kellett volna oldania a fluornak a problémát, nem? Vagy a besugárzott élelmiszer pl.: krumpli, hogy ne csírázzon. Amerikában radioaktív sugarat kap, itt anya szerint röntgen-t. Sok ügyfele volt innen-onnan, onnan tudja. De ami nem kell már a baktériumoknak sem, az azért nem kell mert halott! Mi megehetjük. A víz klórozása (gázként az első vháborúban ölt. oké, hogy pici adag, de miért minket használnak fel hulladék-temetőnek), fluorozása.... háát érdekes.
Gabonapelyhek előállítása során több méreg keletkezik, mint hinnétek. Hjóóó, jóó, akkor ne is szívjunk levegőt. Tudom. Csak azt mondtam, baromi érdekes, legalább is engem nagyon lekötött.
Vannak benne pl jóga gyakorlatok is, és elmagyarázza, mire hat. (Legalább tudom, a videón keresztül, mit csinálok.)
A receptek kifejezetten nekünk készültek, mármint magyar viszonylatban előállítható.
Most próbálgatom ezt a gyümölcs dolgot, én teljesen értem azt, aki nem bírja reggelire. Soha nem bírtam én sem. Meglátjuk. És hát nálunk vannak cudar hidegek, nem mint Santa Monica-ban, ahol a Mikulás is klott-gatyában jön. Úgyhogy ha érzem, többre van szükségem, én is fogok kását enni.

A.

Törpemalacka Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4253
Kedves CsDA,

persze, hogy fáztál télen a gyümölcsöktől, ez teljesen természetes, hiszen a gyümölcs HŰT ! Nincs ebben semmi különleges, ez a funkciója és tökéletesen igazad van, amikor arról írsz, hogy ez nem jön be a mi éghajlati viszonyaink alatt. Azt is jól érezted meg ösztönösen, hogy a kásafélék viszont ezzel ellenkezőleg fűtenek, energiát adnak. Ezen kívül - ahogy te is írod - mindenkinek az egyéni adottságait is figyelembe kéne venni, vagyis hogy mit kíván a szervezete.

A leghelyesebb valóban azokat az ételeket fogyasztani, amik egy adott éghajlaton természetes körülmények között megteremnek - vagyis Közép-Európában télen nem narancsot és banánt, hanem sokkal inkább almát, körtét, aszalt gyümölcsöket, diót, mogyorót stb. kellene enni.
Ide tartoznak természetesen a kásafélék is: elég ha tanulmányozzuk, mivel táplálkoztak őseink évszázadokon keresztül.
Talán szentségtörésnek érzitek, amit most mondok, de ezeknek a természetes táplálékoknak a körébe ugyanígy beletartozott a téli disznóvágásokból származó szalonna is, ami mértékletesen, hagymával (antibiotikus hatás !) fogyasztva szintén energiát adott a hideg évszakban.
A friss gyümölcsök és zöldségek szezonja nyáron és kora ősszel volt, ekkor viszont sokkal kevesebb zsíros ételt fogyasztottak.

Valóban nem kell tehát felülnünk az olyan diétáknak, amik az adott pillanatban lehet, hogy nagyon divatosak, de mondjuk a kaliforniai tengerparton pihengető emberkék állították össze.
Amúgy a testkontroll diéta lényegét illetően - vagyis hogy nem szabad egyszerre enni fehérjét és keményítőt - sem vagyok meggyőződve ennek az állításnak a valóságtartalmáról. (No meg ahogy te is mondod, szinte képtelenség a gyakorlatban megvalósítani).

Előzmény: CsDA (4251)
Berthos Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4252
Kedves CsDA és Anci!

Én 1997-ben ismerkedtem meg a Testkontrollal. Nekem pont a délig gyümöcs az amit máig megtartottam belőle, meg a fő elveket, pl.: hogy gyümölcsöt külön eszek és nem rá valamire.
Egyébként télen én sem kívánom annyira a gyümölcsöt, így ebédig csak vizet iszom. Nekem nagyom jól bevált akkoriban 20kg fogyásom után a testsúlyom tartására. (2 évig) Szerintem is kicsit Amerika specifikus a könyv mivel nálunk, sok a könyvben említett kaja nem is kapható. Mostanában én is afelé hajlok, hogy célszerű az embernek a saját éghajlati viszonyai szerint táplálkozni és nem tömni magába ész nélkül a banánt meg a narancsot mert abban sok a vitamin (Hogy a többi távolról érkezett gyümölcsről ne is beszéljek. Pl.: Chilei cseresznye :-)).

A Testkontroll 2. emlékeim szerint nem a táplálkozási tanácsokat változtatta meg, hanem egyéb higiéniai stb. dolgokról írt. Pl.: Domestos használatának mellőzése (azért nem ennyire konkrétan).

A reggeli fázás nálam szerencsére nem jelentkezett attól, hogy délig csak gyümit ettem.

Tudom, hogy könnyű mondani de egy fél órás aerob mozgással fel lehet úgy pezsdíteni a szervezetet, hogy utána órákig nem fogsz fázni.

Üdv.: Berthos

Előzmény: CsDA (4251)
CsDA Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4251
Szia Anci

bevallom én a Testkontroll 1-nél leragadtam. Nekem teljes mértékben nem sikerült megvalósítani az elveket, és nem is tudtam istenigazából összeegyeztetni az életritmusommal.
Próbának jó volt :-)
Nekem olyan alapvető dolgok voltak a problémáim, hogy reggel képtelen voltam gyümölccsel kezdeni. Ezt nem tudom másként leírni, csak egy példával. Télen fáztam, mikor csak gyümölcsöt tudtam reggelire - délig - enni. Ez nem sokáig működött. viszont az igen, hogy reggelente valamilyen kásafélét készítek. Ezzel feltuningolom a szervezetem, nem fázok, nem esik le napközben a vércukrom (szénhidrát), és számos más előnye is van. Vagy amikor nem kását eszek, akkor valamilyen müzlifélét (pl. árpapehely), de a joghurt reggelire nekem túl "hideg", ezért nem joghurttal, hanem lágytojásba keverem. Ez tudom, hogy hülyén hangzik, de finom. Ezzel teljesen jóllakok és egész délelőtt jól érzem magam. Pedig állítólag a fehérje miatt rosszul kéne éreznem magam. Szóval nálam ez a délelőtti gyümölcs nem működött. Érdekes, hogy bármilyen évszak van, reggelire én mindig valamilyen meleg ételt eszek. Ha mást nem, akkor pirítóst lágytojással. (van aki most sikítani fog). De mondjuk nálam ez nem akarat kérdése, hiszen a diétát is mintegy éve betartom. Nekem egyszerűen nem jött be. És hosszabb távon rosszabbul éreztem magam. De van aki csodákat zeng róla.
Nem tudom a testkontroll2 mennyiben más mint az első. De én azt olvastam valahol, hogy az első kötet nem magyar viszonyokra készült. A szervezet jól fogadja a délig gyümölcs elvet, nyári meleg időszakban. De télen nem igazán tolerálja. És ez így van a tavasszal és ősszel is. Tehát nekünk 3 olyan évszakunk van, amikor a szervezet dúsabb "üzemanyagot" igényel. De lehet, hogy egy olyan ember, aki hosszú évek óta csinálja ezt az életformát annak teljesen más és sokkal meggyőzőbb indokai vannak.
Az az igazság, hogy ahogy ráálltam a candida-diétára, inkább azt néztem, hogy minél jobb ősszetevője legyen az ételnek, de azt nem néztem/nézem, hogy mikor eszem. Illetve figyelek arra, hogy minden fel tudjon szívódni(ezért kell mindenbe pár csepp tökmagolajat/ligetszépe olajat tenni.) Pl. hiába eszik valaki rengeteg nyers sárgarépát. Az nem fog annyira felszívódni, mintha kicsit megpárolná, és egy pár csepp olajat tenne hozzá. Vagy főzeléknél, tejföl helyett joghurttal habarok, sima liszt helyett tönkölyliszttel, vagy krumplikeményítővel. Ha pedig ezt nézem, akkor már mindjárt vétettem a társítási szabályok ellen. Ha azt mondom, hogy kihagyom a lisztet, joghurtot még mindig használok, mondjuk egy lencsefőzeléknél. De a lencsének is van fehérje és szénhidrát tartalma. Nos most akkor ilyenkor mi van?
Egyébként mennyiben új a testkontroll 2 az egyhez képest?
EGyébként elég hülye dolog ez a reggeli "fázás". De ezt nem érzi közűletek senki? Inkább azt, hogy amikor valamilyen kásafélét, vagy pirítóst, lágytojást eszel, akkor felmelegíti a szervezeted, és sokkal kiegyensúlyozottabban működik a szervezet. (aki tapasztalt vérnyomásproblémás, annál talán jobban kijön a kiegyensúlyozottságra való igény :-)) )
Üdv

CsDA

Előzmény: Anci72 (4250)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4250
Sziasztok!

Előre bocsátom, hogy senkit sem akarok téríteni és meggyőzni, csupán személyes élményemet akarom megosztani Veletek. Olvasta valaki a Testkontroll 2-t (Harvey és Mary Diamond)és a Böjt csodáját(Paul C Bragg, Patricia Bragg) ? Fantasztikus! :)) Alig bírtam letenni őket egész hétvégén. Képzelhetitek, hogy néz ki a lakás...:)

A.

Enigatto Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4249
Sziasztok!

Valójában már nagyon régen olvasom ezt a topicot, a legeslegelejétől, kisebb kihagyással. Szépen fejlődik, az emberek persze cserélődnek bizonyos periodicitással, de ez így van jól.

Ahogy olvastam Józsi (Hofi 47) gondolatait, nagyon is egyetértettem vele. Ő azt mondja, KITARTÁS kell. Ez pedig egyenértékű a szellem, a lélek egyre nagyobb fokú megtisztulásával, a rögeszmék és a ragaszkodás elengedésével. Nagyon nehéz, mondanom sem kell, nekem sem sikerül mindig és jól, de törekszem rá, és ez az első lépés.

2002 februárjától 5-6 hónapig csináltam egy szigorú diétát, és különösebb változást nem vettem észre, inkább csak a megfázások száma, a tünetek mennyisége csökkent, de nem múltak el. Aztán beleestem az eper csapdájába, amin azt kell érteni, hogy ahogy megjelent az első fincsi gyümölcs, nem bírtam ellenállni neki, és azt mondtam magamnak: egy kis gyümölcs nem fog ártani, végül is természetes, és még mindig tartom a többi dolgot... csakhogy utána jött a dinnye meg a barackszezon, és a tetejébe a barátaink esküvője, amin már nem tartóztattam magam. Akkor még azt hittem, hogy ha egy nap kirúgok a hámból, nem lesz semmi baj, a gyümölcsökkel bővített diétát tudom folytatni. De őszintén be kell valljam, nem tudtam. Az egy napi - igaz, tetemes mennyiségű - torta, cappuccino, és egyéb finomságok annyira feléleszthették a fennmaradó élősködőket, hogy utána már nem hagytak békén, és követelték az édességet stb.

Egyébként azt kell tudni rólam, hogy születésemtől kb. a diéta elkezdéséig naponta 1,5 - 2 tábla csoki és egy csomag chips állandóan eltűnt a gyomromban. Emellett ettem közepesen sok húst, és mindent, amit az átlagember eszik. Gyümölcsöt és zöldséget pedig nem szerettem igazán. Persze a diéta ennek gyökeresen az ellenkezője, így fájt is rendesen, amikor rászántam magam. De érdekes módon néhány (talán 2-3) hét után csillapodott az édességvágyam, amit olykor almáspitével csillapítottam (teljes őrlésű lisztből, cukor nélkül persze).

Folytatnám a történetet...tehát 5-6 havi szigor után jött a gyümölcskorszak, majd a totális visszatérés az édességekhez. Nagyon eldurvult a helyzet, egyszerűen nem volt megint önuralmam. Mindenfélét összezabáltam, szó szerint. Aztán 2002 végére valahogy megint felfigyeltem a témára, voltunk barátommal (aki hozzám egész hasonlóan táplálkozik) egy nyílt nap félén, természetgyógyász napon, ahol az előadások és a vásárban kapható ételek újra erre terelték a figyelmemet. Meg is vizsgáltak (íriszdiagnosztikával, vérkristályanalízissel, számítógéppel), és az eredmény katasztrófa volt. Szinte minden létező helyen beteg, legyengült, cisztára hajlamos és gombával fertőzött voltam. December végére ért be a fejemben a gondolat, hogy újra váltani kéne, és szilveszter napját jelöltem ki utolsó napnak, amikor még dőzsölhetek. Új év, új hozzáállás. Januártól egy kevésbé szigorú, majd februártól húsmentes, teljesen szigorú diétát folytatok, amibe egy hónap után visszaiktattam az almát és a burgonyát.

Annyit tennék még hozzá, hogy a diétát nem is diétának kéne nevezni, hanem egy természetes életmódnak, szemléletnek, amelyhez nagyban hozzátartozik a sok mozgás és a szellemi kipihentség is. Ez utóbbi kettővel még eléggé hadilábon állok (stresszesek a mindennapjaim, és kevés időm, vagy inkább kedvem van mozogni, ami nagyon szomorú), de próbálok ezen változtatni, és a mozgás terén már elég jól haladok.

Arra jöttem rá, hogy pontosan addig vagyok egészséges, amíg figyelek arra, hogy egészségesen egyek. Amint elengedem magam (édesség, összevisszaság), újra erősödnek a tünetek, akár szaporodnak a gombák...mindegy, hogy hívjuk, szerintem a hosszú távon van a hangsúly.

Mi a véleményetek erről?

Eni

hvdm Creative Commons License 2003.03.10 0 0 4248
Szia ZIZO!

Kóros keményítőérzékenység, részleges laktózérzékenység. Csináltak gyomortükrözést, vékonybéltükrözést, terheléses vizsgálatot, meg miegymást.
Pangrol 25000-et, és laktázenzimet, ha kell.
A gyümölcsöket egyszerűen el kezdtem enni, és nem lettem rosszabbul, utána már nem féltem...
Persze hogy volt visszaesés, most is van, de hosszabb időn át vagyok jobban, mint rosszul.
Biztos! Sokkal jobban vagyok, és mindent eszem, már kenyeret is, igaz keveset, mert ha dőzsölök, -ami nálam 3 szeletet jelent-, akkor visszaesem ideig óráig, de nem úgy mint régen, csak az édességeket kerülöm, de mézet, gyümölcscukrot azért eszem. A visszaesés nálam szédülést, hányingert, viszketést, égő érzést a hasban, gyomorban, ill. általános, nagyon rossz közérzetet jelent.
Kiváncsi vagyok, hogy veled mi történt, mik a tüneteid, mit szedsz, és hogy vagy?
Örülnék ha írnál, akár magánba is, (skorpv@freemail.hu)
Üdv:
V.

Előzmény: ZIZO (4247)
ZIZO Creative Commons License 2003.03.07 0 0 4247
Kedves Hvdm,

Nagyon ismerős, amit írsz, én is kávé-keksz-csoki-stressz életmódal kezdtem, majd a tünetek, végül a candida diéta. Most már én is szinte mindenre "allergiás" vagyok. Jelenleg gasztroenterológiára járok. Neked mit és hogyan találtak? Milyen enzimet szedsz, milyen vizsgálattal jöttek rá, hogy ez hiányzik? Hogyan sikerült leküzdeni a gyümölcstől való félelmet? Volt-e visszaesés az elején? Szerinted lehet-e a vitamin és ásványianyag hiány kiváltója a "candida-tüneteknek"?

Hofi 47 Creative Commons License 2003.03.07 0 0 4246
A tiltott ételek személyreszabottak a károsanyagteszt három havonta megkapott eredménye szerint. Ez egy változó, dinamikus rendszer. Nálam is előfordult, hgy az egyik három hónapos periódusban ehettem valamit, később meg nem, majd visszatért az adott anyag fogyasztási lehetősége. Ennek a miértje a candida szeszélyes alkalmazkodási kísérleteivel van összefüggésben.
Lehet kerülgetni az Egészségfarmot, de csak ott tudják "végig a verset." Az idő, amit sokan elvesztegetnek a kísérletezgetéssel, nem csak idő-, hanem életminőség veszteség is egyúttal, nem beszélve arról az idegesítő bizonytalanságról, hogy valaha is kikeveredik-e a személy ebből az összevissza, kellően meg nem magyarázott, furcsa, kilátástalan helyzetből. A fokoztt idegesség pedig gyengébb immunrendszerrel és regenerációs készséggel jár. Úgyhogy véleményem szerint mindent összevetve nem éri meg időtrablóan kísérletezgetni, mellyel így még sokkal több pénz fogy el, mintha egyenesen oda menne valaki, ami már nagyon sok embernek bevált. Persze ehhez kell valami alázat is, és nem kell hozzá a presztízsveszteségtől való félelem. Elismerem nem könnyű, én sem oda mentem először, vesztettem három évet, s mire odavezettek, már sokkal rosszabb állapotban voltam, mint korábban, s egy csomó vegyi anyaggal szennyeztem testemet, melyet most a diétával - mely talán életem végéig fog tartani - űrítek ki szervezetemből.
Előzmény: CsDA (4245)
CsDA Creative Commons License 2003.03.07 0 0 4245
Hofi,

leírod, hogy mik a tiltott ételek?

Előzmény: Hofi 47 (4244)
Hofi 47 Creative Commons License 2003.03.06 0 0 4244
Kedves Berthos és akiket illet!
15-én lesz egy éve, hogy elkezdtem a candidagomba csökkentő diétát. Azért írom így, mert nem a gomba kiírtása a cél, hanem annak megfelelő mértékre hozása. Kiválóan érzem magam, panaszaim megszűntek, egyre javul az állapotom. Köszönhető ez kitartásomnak, mely nem egy-két hónapig, vagy csak egy fél évig tartott...
Nos Berthos esetéből jól látható, mi az igazi lelkiismeretlenség és rablási kísérlet - itt a további hétezrekre gondolok - melytől a topic egy másik régi lakója félti a "tagságot". "Ekkor lejárt az 1 óra és abbahagytuk a vizsgálatot."- írja Berthos a vizsgálatról. Nos ez milyen magatartás a gyógyítótól?? És milyen annak részéről, aki ezek után fizet, és ezt a helyzetet egyáltalán elfogadja. És mit ért egyáltalán ez a vizsgálat azon kívül, hogy a várthoz képest lelki megnyugvást hozott, hatásos terápia nélkül? Változott valami az anyagi síkon? És milyen mértékben, mihez vizsonyítva? Ahogy olvasom a topicot, jórészt azt látom, hogy azok szidják az alternatív gyógyítókat és tartják hiábavalónak látogatásukat, akikben nincs elég akaraterő, hogy valamit is végigcsináljanak, s nem tudnak feltenni megfelelő kérdéseket a gyógyítónak, hogy a saját érdekükben összerakhassák ennek a betegségnek a dominóit a maguk számára. Tudom, hogy ez most sokaknak nem tetszik, de hát mégis ez az igazság, s ezt a saját példám igazolja legjobban. Ma is megismertem egy olyan esetet, hogy valakinbek a candidacsökkentő terápia hatására a műtét utáni daganatpozitív állapota négy hónap után! átváltozott negatívra! Óriási dolog, mert az illető az életét kapta vissza. Ő úgy döntött, hogy nem a kemo és sugárterápiát választja, hanem a maradéktalanul betartani való szigorú diétát, melyet itt vannak, akik akaraterő hiányuk miatt pocskondiáznak és lenéznek. Nem baj, ez az Ő dolguk, majd ha nagy bajban lesznek - ne legyen így - rákényszerülnek Ők is. Nehéz kicsiket előre lépni, ha nem muszáj, de ha nagy baj van muszáj lesz nagyokat előre lépni, ha valaki tovább, emberi módon, teljességben élni akar. Én is így voltam ezzel egy évvel ezelőtt. Áldom azokat, akik partnerek és bíztatók voltak ebben, abban az időben és ma is az Egészségfarmon, mert teljes életet élek annak ellenére, hogy nem fogyasztok olyasmit, amit nem szabad, s egyébként már legalább fél éve, hogy nem is kívánok.
Ha legalább egy ember meghallotta megértette és alkalmazza is mindezt, akkor nem írtam hiába. Ha nem most, akkor majd később... Nos minden jót mindenkinek! Józsi
Előzmény: Berthos (4241)
luczazs Creative Commons License 2003.03.06 0 0 4243
Szia Berthos!

Ez a 7 EFt/kezelés elég húzós (itt 4500), ráadásul mit jelent az, hogy idegrendszeri probléma? Nálam ennél konkrétabb dolgok derültek ki, baktériumos és gombás fertőzés.
Persze, lehet, hogy ez csak a páciensek pénztárcájának vékonyítására megy ki, ezt nem tudhatom.
Az én dokim nem mondta, hogy menjek mondjuk 5-ször vagy 10-szer (eddig azt hiszem 4-szer voltam ) pedig nagyon el voltam keseredve és bármennyi pénzt odaadtam volna, csak segítsenek rajtam. Számomra ez pozitív dolog volt, nem úgy tűnt, hogy a sok lére hajt.
Helló!
Szép napot!
Zsu

Előzmény: Berthos (4241)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.03.06 0 0 4242
Itt a valódi, itt a fű
Sárkány ellen sárkányfű ! :-))))

7000,- Ft / alkalom, nem semmi !
Vajon mennyi lehet a kezelés önköltsége és ebből következően a haszon mértéke ?
500 %, 1000 %, vagy talán még több ?
Gratulálok annak, aki kitalálta, okos üzletember !

Előzmény: Berthos (4241)
Berthos Creative Commons License 2003.03.06 0 0 4241
Szia Zsu!

Megvolt a MORA terápia. Én a következőket tudtam meg, illetve vizsgáltak rajtam:

-Mindkét talpamat fel kellet csattintanom egy-egy rézlapra, illetve a kezeimbe is kaptam egy-egy fémrudat, amelyek a géphez voltak csatlakoztatva.

-Elsőként a bioritmust jelezte ki a gép, mely szerint nagyon jó "stádiumban" voltam.

-Utána csintált kb. 1-2 perc alatt egy olyan állapotfelmérést hogy a test bal alsó-felső, jobb alsó-felső és a fej része milyen állapotban van. Ha ezeknél kb. azonos a mutatott érték akkor nincs gond. Nekem a "fej" résznél jelzett eltérést.

-Ezután szervenként megy az állapotfelmérés. (A körmök körüli akupuntúrás pontok felhasználásával)

-A gépbe be van állítva különböző szerveink normális állapotához kapcsolódó rezgése. Ez az érték 45-55 közötti. Ha valamelyik szerv ettől eltérő értéket mutat, akkor az kibillent az egyensúlyából. Rögtön kezelhető ez, ellentétes előjelű hullámok kibocsátásával.

- Nálam az idegrendszernél, illetve a bőrfelületen jelzett ki problémát (ahol a kiütéseim vannak).

-Mondtam, hogy menjünk bele egy kicsit ebbe az idegrendszer témába, de a gépbe olyan betegségek voltak betáplálva, ami elég gáz lett volna ha kiderül, hogy van nekem. (Agydaganat, SM, agylágyulás stb.) Ezek negatívak lettek.

-Ezután gombavizsgálat. Candida parapsiloris (bélben) és Trichoplyton artaneum (valószínűleg ez okozza a korpásodást a fejemen), de mindkettő kis mértékben.

-Én egyébként végigcsináltam egy majd fél éves Candida diétát, úgy látszik hatásos volt, gomba normalizálás szempontjából.

-Ezután jöttek az allargiatesztek. Fehérliszt, tojásfehérje, tojássárgája, búza allergia.

Ekkor lejárt az 1 óra és abbahagytuk a vizsgálatot.

Mondta a dokinő, hogy ezt az idegrendszeri témát megpróbálhatjuk kezelni 5 alkalommal (7000/db) és ha nem javul akkor valószínűleg szervi probléma van.

Nekem csak az a problémám , hogy a tünetet szünteti meg a kezelés azzal, hogy helyreállítja az egyensúlyt az adott szervben, viszont nem tudom meg, hogy mitől alakult ki a probléma. Így elképzelhető, hogy 1 év múlva újra előjönne.

Konklúzió: Mivel elég stresszes a munkahelyem több időt fogok szánni a meditációra és meglátom egy hónap múlva hogy alakulnak a dolgok, mivel a bőkiütésem ami a legbosszantóbb tünetem nem allergiás reakció.
Nálam egyébként a talált allergiás reakciók egyenes arányban vannak a táplálkozási szokásaimmal, leszámítva a fehérlisztet mert arra odafigyelek.

Tehát a lényeg szerintem: Változatosan kell táplálkozni és nem ráállni néhány ételre, mert egy idő után besokall vele a szervezet. A másik, hogy az ember szakítson időt magára és a pihenésre.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Előzmény: luczazs (4228)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 4240
Ez igaz, de pl éppen ezért én már tudom mit egyek, hogy tornázzak...egészséges életmód, ahogy írtad. EZT én is megtanultam, csak magára számíthat az ember.

A.

Törpemalacka: én is kíváncsian várom a visszajelzésed márc. 20-ról!

hvdm Creative Commons License 2003.03.05 0 0 4239
Á durumliszt!!!
Bocsi de akkor én értettem félre. Hogy miért jó, vagy megengedett? Ezt sajnos én nem tudom, lehet hogy maga a gabona nem tartalmaz annyi szénhidrátot, vagy ki tudja mit...
Talán a többiek tudnak segíteni... :)

Kedves Anci72!

Akkor is jól esett hogy örülsz.
Törpemalacka véleményét én is osztom, mert nem csak az én példámon látom ezt, hanem egy munkatársnőmén is, akinek hasonló tünetei voltak, hasonló dolgokkal küzködött, de nem dőlt be ennek a néha esztelen diétának. Ő is sokkal jobban van, mégpedig úgy, hogy figyel arra mit eszik! Sok gyümölcs, zöldség, teljes kiörlésű dolgok, stb.
Nekem még egy dolog jutott eszembe a témával kapcsolatosan. Ha elmész egy "gyógyítóhoz", általában már kivagy, eleged van, belefáradtál az orvostól-orvosig járásban, és az egész tudatodat a candida uralja. Minden tünetet ennek tudsz be, holott lehet más is. (pl. nálam az állandó viszketés egy túlreakció volt a szervezetem részéről, én szentül hittem, hogy ez is a candida.A viszketés teljesen elmúlt)A rossz és káros gondolatok uralni kezdik a tudatod, és végül tényleg képes leszel, -ha nem is megbetegíteni-, de egy jóval rosszabb állapotba sodorni magadat. És innen nehezen van kiút. Én egyet megtanltam: az ember magában bízzon, ne másban. Senki, egyik orvos sem lehet tökéletes, ők se gondolhatnak mindenre, ezért fontos az, hogy legyen köztetek megfelelő kommunikáció, hogy emberként kezeljen, ne egy kisérleti állatként, de persze a másik oldal se jó, amikor vki annyira mézes-mázos, ez utóbbit általában a "fizetős" helyeken tapasztaltam.
Üdv:V.

Előzmény: luczazs (4238)
luczazs Creative Commons License 2003.03.05 0 0 4238
Szia Hvdm!

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, nem azt nem értem, hogy a teljes kiőrlésű liszt miért jó, hanem azt nem, hogy a durumlisztet miért szabad, amikor nem is teljes kiőrlésű, úgy néz ki, mint a simaliszt!
helló!
Zsu

Előzmény: hvdm (4234)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.03.05 0 0 4237
Tudod, az a helyzet, hogy ez az egész nem egyéb, mint NAGY BUSINESS némely emberek számára. Amit propagálnak, egyáltalán nem biztos, hogy valóban tükrözi is az ő szakmai-orvosi meggyőződésüket. Gondolj csak bele, mennyi pénzt jelent az erről a témáról írt könyvekből és a "candida-rendeléseken" megjelenő több ezer szerencsétlen, megvezetett pácienstől származó jövedelem...
Előzmény: Anci72 (4236)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 4236
Hvdm: még szép, hogy jót akarok és kívánok Neked, mint magamnak és mindenkinek:).

A.

ui.: tudod, azért szívesen összevetném a Te gondolataidat L.M. vagy akár a B. L. véleményével.. Kíváncsi lennék rá, mit mondanak erre.

swoffice Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4235
Sziasztok! Csak támogatni tudom azom hvdm-et és a többieket azzal kapcsolatosan, hogy a gomba okát kell először megtalálni, orvosolni és ezután a gomba volt-nincs eltűnik.
Nekem is szabad már minden gyűmölcsöt, mézet, tejtermékeket ennem, sőt javasolt is,... és gyógyulok!!! Persze most is vannak hullámvölgyek, de áthidalhatóak.
Mindenekinek szép napot!
swoffice
hvdm Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4234
Szia Luczazs!

Szerintem csak szokás kérdése minden. Én is szerettem a finomított sütiket, pogácsákat, de most már egy jó, mézből vagy barnacukros biosütivel is beérem, sőt, már jobban ízlik, mert tisztább az íze. De kifejezetten az édességet sem kívánom már annyira. Sok gyümölcsöt eszem, szerintem ez pótolja a cukor iránti igényemet. A gyümölcscukor, barnacukor, méz mind-mind jobb, mint a finomított, jobban tudja, és többet tud hasznosítani a szervezetünk belőle.
Hogy a teljes kiörlésűt miért szabad? Én úgy tudom, hogy a rosttartalom miatt. Mivel a rost jobban átmossa a beleket, hamarabb távozik a szervezetből, mint a finomított. A finomított dolgokat szereti a gomba, mert pl. az ilyen liszt rátapad a bélfalra, a gombák meg ugye a bélfalra tapadnak szintén, innen könnyen tudnak táplálkozni, ezért nem kell sehová sem elmenniük, nem kell dolgozniuk, elő van készítve nekik minden, míg a teljes kiörlésünél a szervezetednek a gyomrodnak, enzimjeidnek le kell először a lisztet bontaniuk, és csak ezután lesz feldolgozható akár a szervezeted, akár a gombák számára, úgyhogy ez nem jó nekik.
Bár van olyan nézet, hogy a diétánál egy időre teljesen le kell mondani a lisztről, legyen az bármilyen, mivel még teljes kiörlésű formában is napokig tud pangani a bélben, meg több benne a penészgomba, de én ezt megmondom őszintén hülyeségnek tartom. Az alapbetegséget kell megtalálni, ki kell hogy vizsgáljanak, és ha az ok megvan, akkor a gomba szinte magától eltűnik, mert a szervezet nem hagyja életben.
Üdv:
v.

Előzmény: luczazs (4231)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4233
Szia Hvdm !

Köszömöm a kedves kérdésedet, hálistennek jobban vagyok, és örülök, hogy te is.
Az én esetemben úgy látszik, mégis igaza lehetett az orvosomnak, hogy autoimmun betegségről van szó, ugyanis mióta ezzel kezel tényleg javulok. Valószínűleg az elején csak türelmetlen voltam és nem tudtam kivárni, hogy hasson a gyógyszer (kb. 2 hónap után állt be lényegesebb változás).
Említettem az immunológus orvosomnak az élelmiszer-allergia gyanút is, amire pozitívan reagált és mondta, hogy szerinte is vizsgáltassam ki. Megkaptam tőle egy olyan professzor elérhetőségét, akinek kimondottan ez a szakterülete, de olyan elfoglalt, hogy csak több mint 1 hónapra előre lehet hozzá bejelentkezni. Én március 20.-ra kaptam időpontot, tehát még nem tudok semmit, de minden esetre kíváncsi vagyok. Ha már túlestem a vizsgálaton, szívesen megírom neked, hogy mi volt !

Előzmény: hvdm (4225)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4232
Sziasztok,

hosszú évek nőgyógyi panaszai után megcsináltam nyáron a candida diétát. Gyógyszeres kezelés mellett 6 hétig tartottam be az egész szigorú versiont és azóta tünetmentes vagyok. Amiért írok, az az, hogy én a sikert inkább a gyógyszeres kúrának tudom be. Kétségtelen, hogy egy ilyen diéta megkíméli a szervezetet a sok káros anyagtól és növeli a vitalitást is, de egy percig se felejtsük el, hogy ez egy k. nagy biznisz, kezdve a 4500 ft-os teszttől át a kül. cseppeken egész addig a pontig, amikoris bemész a bioboltba megvenni a "finomságokat".

Rémülten olvasom, hogy itt köztetek is vannak, akik évek óta diétáznak, megvonnak maguktól nagyon sok addig kedvelt dolgot, a kérdés csak az, hogy még meddig és minek? (ez persze nem vonatkozik a full ételallergiásokra)

luczazs Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4231
Szia Hvdm!

Örülök, hogy valaki ír arról is, hogy a "mértéktelen" diéta károkat is okozhat!

Már meséltem arról, hogy a sógornőm több mint egy éve csinálja a szigorú diétát. Az én orvosom egy kevésbé szigorút ajánlott. Eszek élesztős rozskenyeret, gyümölcsöket (kiwi, narancs,néha alma), tejet stb.

Sokszor gondot okozott nekem, hogy hátha nekem is szigorúbb diétát kellene tartanom.
A férjem nyugtatott meg, aki szerint nem szabad ezeket a dolgokat elvonni a szervezettől, nem szabad teljesen leszoktatni a szervezetünket ezekről a dolgokról. Így is lemondtunk sok felesleges dologról, amivel terheltük a szervezetünket: cukor, ketchup, mustár, sütik, kekszek stb.
Nekem nem sikerült megbékélnem az élesztő nélküli kenyérrel és a teljes kiőrlésű lisztből készült sütikkel. A durumliszt kis reményt ad, ebből kevésbé "vadak" a sütik. Csak azt nem értem, ezt miért szabad? Már úgy értem, nem teljes kiőrlésű, finomított. Mit gondolsz erről?

Örülök, hogy jól vagy!
Helló!
Zsu

Előzmény: hvdm (4230)
hvdm Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4230
Kedves Anci72!

Jól esett, hogy örülsz a jobbulásomnak. A kérdésedre a válaszom nem, mindig is pirospozsgás arcú, makkegészséges gyerek voltam, soha semmi bajom nem volt. Mindent ettem, semmitől nem volt smmi bajom.
Hogy honnan jöhetett, hol szerezhettem ezt a betegséget, hiányt, jó kérdés...
Tippjeim vannak rá, mert volt idő, amikor eszetlen fogyókúrát folytattam, vagy amikor majdnem egy évig szinte csak kekszen és kv-én éltem, óriási stressz alatt, ez biztos nem tett jót. Utána jött a candida, ami ugye diétát követel. Szigorú diétán éltem ahelyett, hogy szépen lassan visszatértem volna a normál étkezésre. Mivel kenyeret már majdnem 2 éve nem tudtam enni ezért szerintem a keményítőbontó enzimjeim is ellustultak. A másik a tejcukor-intolerancia: rengeteg joghurtot tömtem magamba, valószínűleg a túl sok sem volt jó. E mellett szinte semmi gyümölcsöt nem ettem, mert féltem a cukortartalmuktól. Mára már rájöttem, hogy ez egy jó nagy baromság, hisz hogyan tudná a szervezetünk legyőzni akár a gombát, vagy bármi más betegséget, ha nem erősödik meg. Az erősítéshez pedig kell a vitamin (lehetőleg természetes) és az ásványi anyagok is. Úgyhogy ez a diéta véleményem szerint nem hogy erősít, (sőt, további hiányt okozhat), nem gyógyít, hanem éppen olyan, éppen annyit ér, mint a tüneti kezelés, pillanatnyilag jobban leszünk, mert kiürülnek a gombatelepek, de a diéta elhagyásával újból képződnek, mert vmi más nincs rendben, mert szerintem csak akkor jön a gomba, ha vmi más alapbaj fennáll. El lehet éldegélni a diétán jó pár évig, de nagyon jobban nem leszünk, nem gyógyulunk, ha az alapokot nem keresik, keressük meg. Mivel én már szinte semmit nem tudtam enni anélkül, hogy ne lett volna vmi emésztési problémám, egyszer azt mondtam magamnak hogy állj, elegem van, ez nem lehet csak a candida, és nem is csak az volt. Utánajártam, átestem egy sor igazán kellemetlen, de szükséges vizsgálaton, de végigcsináltam, mert tudtam, hogy lesz eredménye, bár még nem biztos, hogy ez a vége, mert nekem még vannak kételyeim azt illetőleg, hogy mindez csak úgy jött, lehet hogy vmi baktérium okozza az enzimhiányt, ami a beleimben él, vagy ki tudja milyen fertőzés, ennek a lehetőségét is ki akarom zárni.
De jó úton vagyok, érzem, és ez a lényeg, utána kell járni a dolgoknak, mégha kellemetlen is, ezt üzenném mindenkinek, és kívánok Nektek mihamarabbi gyógyulást!
Kérdezzetek nyugodtan,
Üdv:V.

Előzmény: Anci72 (4229)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4229
Kedves hvdm!

Őszintén örülök neki, hogy jobban vagy! Csak arra nem emlékszem, hogy ez a betegség, ami nálad kialakult, ez honnan jött? Úgy értem, hogy csak kialakult egyszerűen, vagy már születésed óta érezted, tudtad, hogy bizonyos táplálékokat nem tudsz megenni?

A.

luczazs Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4228
Szia Berthos!

Nálunk 6000 Ft volt az állapotfelmérés és 4500 Ft kezelésenként.
Biztosan van brosúrájuk a terápiáról magáról, a gép rengeteg mindent tud, azt mondta a dokim, hogy 72 órán kersztül lehetne vizsgálni egy embert és mindig új információkat tudna jelezni róla (persze erre nincs szükség mert a tünetek már meghatározzák valamelyest, hogy mit kell keresniük).
Nálam kétféle Candidát és kétféle bacit találtak, ennek alapján kaptam Mycosistet. Innom kell körömvirágteát, grapefruit cseppet és persze a diéta.
Helló!
Zsu

Előzmény: Berthos (4227)
Berthos Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4227
Szia Zsu!

Én Pécsen fogok elmenni Mora terápiára. Az első alkalom 8000Ft. Úgy hallottam, hogy ha találnak valamit akkor azt kb. 5 alkalommal kezelni is tudják ugyanazzal a készülékkel, amelyikkel a vizsgálatot végzik.
Egyébként te kaptál valami részletes papírt a vizsgálatról?
Nekem előzetesen azt mondta a vizsgálatot végző doktornő (tüdőgyógyász-allaergológus), hogy 1 óráig fog tartani.
Neked mit állapított meg a vizsgálat?

Üdv.: Berthos

Előzmény: luczazs (4226)
luczazs Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4226
Szia Berthos!

Engem nagyon érdekelnek a tapasztalataid! Én Egerben voltam a Mora-terápián, és eddig még nem tudtam olyanokkal konzultálni, akik ugyanilyen vizsgálaton vettek részt!

Írd meg, légyszi, hogy milyen értéket állapítottak meg neked és milyenek a tapasztalataid!
Nagyon várom az "élménybeszámolódat"!

Szia!Zsu

Előzmény: Berthos (4224)
hvdm Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4225
Sziasztok!

Már rég szóltam hozzá a témához, bár már nálam a candida nem okoz panaszt.
Alig telt el 1,5 hónap, az összes gyümölcs mellett már mézet is eszem, és változatosan táplálkozom. Barna, de azért még nagy részt élesztő nélküli kenyereket is tudok enni!!! (régen egy szelettől 3 napig szenvedtem!)
A nyaki ill. izületui fájdalmaim szinte teljesen elmúltak, nem szédülök, egyre jobb a kedvem, több az energiám.
Az enzimhiányt gyógyszerrel kezelik, e mellett Béres cseppeket szedek.
Annyira legyengítettem a szervezetem ezzel a hiábavaló, 3 éves diétával, hogy már az emésztő enzimjeim se termelődtek rendesen. Az alap egy emésztési rendellenesség volt, amire rátelepedett a gomba. Az alapbetegségem most kezelik, és volt nincs a gomba.
Most már bátran kijelenthetem, hiszem, (bár eddig én éltettem a legjobban, de tapasztaltam!) hogy a candida (nőgyógyászatin kívűl) tényleg nem létezik, illetve csak a nagyon beteg embereknél. Az alapbetegséget kell megkeresni, és azt kezelni, változatos, minden tápanyagot, vitamint tartalmazó étrend mellett.
Mindenkinek mihamarabbi gyógyulást kívánok!
Kedves Törpemalacka! Mi van Veled? Én is átestem azon a vékonybéltükrözésen... voltál a másikon???
Üdv:
V.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!