Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 149
Kedves paracsimbó, szívből drukkolok, meglátod sikerülni fog!
Előzmény: paracsimpo (141)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 148
Kedves békacica,
éppen ettől félek, hogy rámondják, hogy PCO szindróma, aztán gyerünk a kés alá. Ugyanis ez azért egy kicsit bonyolultabb, alább már írtam, hogy pl. nekekem is ilyen problkémáim voltak, sőt egy egész csomó nőt ismerek a múltból, akinek tök rendszertelen volt a menstruációja, és paráztak évekig hogy ja nekem nem lehet gyerekem, aztán mit tesz isten azóta mindergyiknek több gyereke is van már, és mit tesz isten valahogy mindegyik spontán fogant, épp akkor, mikor éppen egyik orvos sem csinált velük semmit.

Ma itt volt a lányom, megnéztem a leleteit - már amennyi volt, mert volt nála egy tök normális labor tök normális inzulinnal, meg egy belső UH felvétel (sajnos ezt nem tudom értékelni), de a szövegest idemásolom,ha valaki esetleg etől okosabb:
Tehát:
Uterus: 60x32 cm
Nyálkahártya: 7 mm
bal ovarium: 38x23 mm
jobb ovarium: 38x27 mm
Douglasban folyadék NEM látható.
Megjegyzés: Mk.o. ov.-ban több apró tüsző.

Ha valaki szintén rendelkezik ilyen leletel, és meg tudja magyarázni mi mit jelent, és mi benne az abnormális, azut is megköszönném.

Kis magyarázat: Én igazán tisztelem az orvosokat, de valahogy úgy vagyok vele, hogy egy kicsit kell várni, mielőtt orákulumnak fogdnánk el mindent. Sajnos ma még nem tartunk ott, hogy mielőtt az ember a kés alá menne, ne legyen kénytelen maga is utánanézni, hogy mit és miért.

Ha valakinek nem válaszoltam volna személy szerint, attól elnézést kérek, csak figyelmetlenségemnek tudható be.

Előzmény: békacica (146)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 147
Paracsimpó!
Ez nagyszerű! Olvastalak a lombikos oldalon, két csík az gyönyörű!!!!!! Drukkolok továbbra is!
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 146
Kedves Alice Csodaországban!
Én rám is azt mondják PCO. De mint a te lányod én is magas vagyok(176) és 57 kg. Nincs inzulinrezisztanciám, és nem vagyok túl szőrös sem.
Mivel már nagyon zavart az az állapot, hogy az orvosok csak rám mondták ezt a diagnózist, de semmi különös változás nem történt, így most kikötöttem az endokrinológián. Ott a doktornő rögtön azt mondta, hogy én nem vagyok tipusos PCO-s (Mert nem vagyok kövér és szőrős), így elküldött rengeteg vizsgálatra: Sella MR, ultrahang(máj, vese, mellékvese), és nagyon komoly hormonvérvételre (úgy értem sokféle hormont néznek). Most a vizsgálatok közepén tartok.
Egyébként nekem volt laparoszkópos műtétem, és nem ért semmit sem. Mintha nem is lett volna, kivétel az utána járó fájdalmat és a vágást.
Az endokrinologus azt kérdezte, miért kellett engem PCO-val műteni? Nem tudom, ha most dönthetnék nem mentem volna bele.
Nálam minden rendben volt, ez az egész PCO dolog 4 évvel ezelőtt kezdődött. Csak azért mondom ezeket, mert lehet hogy a végén kiderül, hogy ez valami teljesen más (pl. pajzsmirigy, vagy mellékvese betegségei). Úgy hogy mielőtt bármibe is belefogtok a lányoddal, jó előbb több doktor(nőgyógyász és endokrinológus) véleményét kikérni, és az esetleg ezzel járó vizsgálatokat megcsinálni.
Úgy hirtelen ennyi jutott az eszembe most.
Előzmény: AliceCsodaországban (143)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 145
Kicsit félreérthető voltam: a gyógyszereket a lombikprogramhoz mindenhol önerőből kell állni, nemcsak a Kaálinál.

És a pontos cím: www.kaali.org

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 144
Kedves Alice!

Én a Felkészülésből néztem át ide.
Sajnálom a lányodat, és is pont ennyi idős vagyok és nagyon babát akarok. Nem vagyok PCO-s, legalábbis eddig ezt még nem mondták, viszont elég sok másféle problémám van.
Azért szólok csak hozzá a dologhoz, mert a Kaáli honlapján is vannak információk a PCO szindrómáról, mint egyik leggyakoribb meddőség ok: www.kaáli.org
A mindenért fizetni kell-ről csak annyit, hogy az első konzultáció 8000 ft, UH 5000 ft, vérvétel hormononkét 2500 ft. Ezek a leggyakoribb kiadások. De, később a megbeszélésért soha nem kell fizetni, a lombikprogramot ugyanúgy támogatja a TB ott is, "csak" a gyógyszereket kell megvenni. Persze vannak húzós árak, mint a petevezeték-átjárhatóségi 25ezerért, de elfogadják a leletet máshonnan is. A mai napi UH-mat is javasolták, hogy csináltassam meg a lakóhelyemen (200 km-re lakom a Kaálitól). De, nem l_e_h_e_t hálapénzt adni és a magánrendelés tarifái sem játszanak. (Ha jól tudom egy sima vizsgálat konzultációval is kb. 5000-et kóstál) Itt nem kapcsolnak be telefont, ha Te beszélsz az orvossal, nem csörög a mobilja, kultúrált és tiszta a hely, emberségesek az alkalmazottak.

Ennyit szerettem volna írni és kívánom, hogy mielőbb találjátok meg a legjobb speciálistát és intézetet. Mielőbbi unokát Neked!
csissz

Előzmény: AliceCsodaországban (143)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 143
Kedves Epresjoghurt,
kösz a hamari választ.
Én nem akarom kétségbe vonni az orvosi javallatokat, csak éppen kicsit furcsállom az azonnali késes megoldást, meg azt a tanácsot, hogy no akkor most van fél év akkor hajrá!

Konkrétan a sósfürdőről: én ugye a 70-es években küzdöttem ezzel a problémával. Én se voltam kövér, sőt!, viszont a menzeszem SOHA nem volt rendszeres (két szülés után sem), csak 35 éves korom után (mikoris olyannyira rendbejött, hogy 38,39,40 éves koromban sorozatosan kénytelen voltam abortuszra menni). Már írtam, hogy milyen kezeléseken estem át anno, én is a hormonjezeléstől féltem, és mivel az akkori kolléganőim javasolták a sósfürdőt, az sztk nőgyógyászától kértem saját felelősségre jegyeket, amit meg is kaptam a következő kommentárral: "hát persze, természetesen, próbálja ki, ártani biztosan nem árt!" 10 jegyet kaptam - akkor - a Gellértbe, és már a hetedik után teherbe estem, ennek eredménye a nagyobbik lányom. Akkortájt maszek nőgyógyászom is volt, ő volt az, aki átfujta a petevezetékeimet meg ilyesmi, és őt is kikérdeztem erről, és ő is azt mondta, hogy ez hasznos, bár inkább mellékkezelésként jó. Ő a következőket mondta, és most jól figyelj:
A sósfürdő akkor hasznos, ha legalább 3 kiló sót teszel a kádba, a víz legyen olyan forró, amilyet csak elviselsz (legalább 40 fok), LEPJE EL A KÖLDÖKÖT, ugyanis enélkül ülőfürdőnek tekonthető, és a leglnyegesebb az, hogy utána egyből bele a meleg ágyba legalább másfél óráig.

Ha házilag alkalmazod, kb. 100 sósfürdő felel meg annak, amit beutalóval 10 alkalommal el lehet intézni, de az említett szabályok akkor is érvényesek.

Előzmény: epresjoghurt (142)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.02.21 0 0 142
Kedves Alice!

Megpróbálok néhány választ adni, hangsúlyozom,hogy ez csak saját tapasztalat és még nem sok.

Engem tavaly novemberben műtöttek, hormonnal sem volt peteérésem, a megvastagodott fal miatt nem tudott a tüsző megrepedni. Nem tudom, hogy gyógyszeresen helyre tudják-e hozni a petefészket. Kétlem. Egyébként én is kés ellenes vagyok, de nem láttam alternatívát. Azóta már a harmadik, úgy tűnik normális ciklusom van. Remélem hamarosan a baba is sikerül.

Valóban úgy tűnik, hogy kb. 70%-nál újból megvastagszik a fal, nekem azt mondta a dokim, hogy addig "kell" :o) teherbe esnem, amíg ez be nem következik.

Egyébként én sem vagyok "tipikus" PCO-s, vékony vagyok és vannak ugyan pattanásaim, de nem feltűnő és a szőrzetem is "normális".

Sófürdő: Nem tudom hol lehet ilyet igénybe venni. Régebben a nőgyógyászom beutaló helyett (se pénzem, se időm nem lett volna elmenni) az alábbi "gyógyfürdőt" ajánlotta. Naponta a hasig érő forró meleg vizes fürdőbe öntsek bele 1 kg sót, és abban ücsörögjek kb. fél órát. Ezt javallotta 1 hónapon keresztül. Akkor nőgyógyászati eredetű bizonyos fájdalmakra ajánlotta, arra hatott. :o)

Előzmény: AliceCsodaországban (138)
paracsimpo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 141
Kedves Alice!

Én is PCO-s vagyok. Kb. 3 éve tudom. Azóta járok mk.-ba. A dokim nekem nem ajánlotta a műtétet, de mondjuk az igaz, hogy én túlsúlyos vagyok és vastag a hasfalam.
DE!!!

Nekem sem mensi, se pém nincs és már voltam 2x terhess inszeminátióval. Én ajánlom a lányodnak is ezt az eljárást. Ez max. 50 eFT-ban vagy (csak a gyogyik) a többiért nem kell fizetni. De ez az ár változhat. Attól függ, hogy a lányod mennyire reagál a gyogyik hatására. Nekem az előző két inszemnél nagyon kevés szuri kellett, de most a 3.-nál (múlt hónapban) sok kellett és így lett 53eFT. Azért ez annyira nem vészes. Nekem sincs sok pénzem és sokat félre kellett tennem, de egy babáért mindent. Ha kéred a dokim elérhetőségét megírom szívesen. Pesten van.

Ja és lehet, hogy megint terhess vagyok inszem nélkül:))))))

Előzmény: AliceCsodaországban (140)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 140
Kedves kismajom, ha az orvosod valóban a gyerekcsinálás prófétája, akkor írd meg nekem a címét, telefonszámát stb. mailban, nagyon megköszönném.
Tudod nekem ez az egész PCO szindróma, a leírtak alapján egyszerűen gyanús, szvsz. jobban megijesztik a nőket mint kellene.
Egyébként ne izgulj, meddő az a nő, akinek nincsenek peteszfészkei, avagy nincsen méhe, a többi csak éppen nem akkor lesz terhes mikor akarja, hanem egyszer spontán, mikor nem is számit rá. (Ez tapasztalat.)
Előzmény: majom1975 (139)
majom1975 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 139
Kedves AliceCsodaországban!

Én pontosan egyidős vagyok a lányoddal, és nálam kb. 1 hete realizálódott ez a probléma, azazhogy PCO-s vagyok.

Nem tudom, a lányodnak az orvos mit javasolt, nekem most végigfigyeli a ciklusomat UH-val (nincs peteérés, menstruáció van) + csinált egy hormonvizsgálatot (aminek még nincs eredménye) és azt mondta, hogy a hormonvizsg. eredményétől függően gyógyszereket kell majd szednem, amivel peteérést stimulálnak, és azután is járnom kell majd UH-ra (figyelni mikor van peteérés, hogy szóljon mikor ajánlott együttlenni a párommal).

Azt is modnta, hogy később esetleg sor kerülhet laparoszkópiás műtétre is (ciszták kiégetése), de csak akkor, HA a hormongyogyik nem használnak.

Én kérdeztem, hogy nem lenne-e egyszerűbb rögtön a műtéttel kezdeni, mert én ellentétben veled nem a műtéttől, hanem a hormonoktól félek, de ő azt mondta, hogy semmiképpen, az mégiscsak egy műtét, tehát minimális kockázat azért van, és mindenképpen a gyogyikat kell először szednem.
(Egyébként kiharcoltam egy terheléses cukorvizsgálatot is azok alapján amit olvastam a PCO-ról, de azt mondta, hogy ezt általában 120 kg-os, szőrös, pattanásos lányoknál szokták csak elvégezni - én pedig nem vagyok olyan.)

Megértem, hogy mindent szeretnél tudni erről a "betegségről" én is nagyon megriadtam attól, hogy az orvosom elsősorban türelemre intett, valamint tett egy olyan megjegyzést, hogy munkás lesz a dolog, de ne féljek mert ő a "gyerekcsinálás" specialistája.

Szóval a legfontosabb szerintem megtalálni a jó orvost + türelemmel lenni, ami elég nehéz nekem legalábbis, mivel én egy amolyan "add uram azonnal" típus vagyok, és most, hogy elhatároztuk a férjemmel, hogy kisbabát szeretnénk, én is azonnal szeretném.

Én egyébként Dr. Kósa Zsolt-hoz járok. (Magánrendelésre jártam hozzá, de most az UH-k-ra, hormonvizsg. a Schöpf-Mérei Kórházba kell járnom, ha szükséged van az elérhetőségére, esetleg megadhatom) Én nagyon bízom benne.

Kismajom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 138
Kedves Láncos Koca és Kicsi2!
Köszönöm a válaszaitokat. Szivesen átlátogatnék a meddőség topicba, de az annyira hosszú, hogy napokba telne, mire az egészen átrágnám magam. Annyit már megtudtam, hogy a Kááli intézetben mindenért fizetni kell, attól tartok, ez egyből ki is esett, sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak. Ha nem haragusztok, azért most kifejezetten itt feltennék még egy két kérdést, és ha nem nagy fáradság, kérlek ha lehet itt válaszoljatok, ha tudtok.

Tehát: van e valakinek olyan tapasztalata, vagy információja, hogy a laparoszkópiás műtét, esetleg többet ront mint javít? Én laikus vagyok, azonkívül általában késellenes, ezért kérdem. Ugyanis ha igaz az, hogy az esetek 70 %-ában újra megvastagszik a petefészek, nem lehet-e ez annak a következménye, hogy erőszakosan belenyúltak? (Hülye kérdés tudom, de azért érdekelne.)

Másik hülye kérdésem: Nem lehetséges-e , hogy ezt az. un PCO szindrómát egyszerűen mindenkire ráfogják, akinek ilyen ciszták vannak a petefészkében? Ugyanis a leírt szindrómának csak egy dologban felel meg a lányom: nevezetesen annak, hogy ezek a ciszták kimutathatók nála a belső UH felvételen? Sovány, nem szőrösödik, az igaz, hogy a menzesze mindig is rendetlen volt.

Harmadik hülye kérdés: ezt a problemát már felvetettem az SOS fórumban egy olyan topicban, ahol már régóta beszélgetek, és mit tesz isten, mindenki azzal jött elő, hogy igen ez neki is volt (mindannyian többgyerekes anyák), és hárman is mondták, hogy náluk a sósfürdő segített. Hadd csatlakozzam ehhez én is: velem is mindenféle nőgyógyászati kínzásokat elvégeztek, aztán kértem saját felelősségre sósfürdőbe jegyeket, és még el se fogytak a jegyek, mikor már terhes lettem.
Van valakinek valami információja arról, hogy manapság hogyan lehet sósfürdő jegyekhez jutni? Annak idején az sztk nőgyógyászati rendelőjében kaptam őket. Végignéztem a gyógyfürdőket Budapesten, még mindig csak a Gellértben van ilyen.
Van valakinek ilyen tapasztalata?

Mindezt csak azért írom pont IDE, és nem a meddőséges topicba, mert épp a neten olvastam, hogy az ilyen PCO-s problémás nők általában a meddőségi központból keverednek a belgyógyászatra, holott a PCO és a meddőség nem jár okvetlenül együtt.

Kárlek titeket, hogy próbáljuk ezt a dolgot kibeszélni, én igérem mindennek utánanézek.

Előzmény: Kicsi2 (137)
Kicsi2 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 137
Kedves Alice, nekem is volt már ilyen műtétem, gyógyszerrel is gyönyörűen tudják kezelni. Látogass át a lombikos topicra, mert ott egyrészt a Kaáliról, címről, telefonról is kapsz felvilágosítást és a lányok PCO-ban is "profik"...
Előzmény: AliceCsodaországban (135)
Láncos Koca Creative Commons License 2003.02.20 0 0 136
Kedves AliceCs.

Tapasztalataim szerint a lányod a laparoszkópiáról beszél. Nem kell miatta izgulnod (és neki sem), egyszerű műtét, altatásban végzik, három kicsi vágást ejtenek a hasfalon, egyet a köldöknél, kettőt pedig kb a két petefészek magasságában. Valószínűleg a petefészek falát fogják megvagdalni, hogy elvékonyítsák azt, és egyben a petevezetékek átjárhatóságát is megvizsgálják. Ami kellemetlen volt benne, (nekem persze) hogy kitágítják a hasüreget, és a gáz ami utána távozik, az fájdalmat okoz a hát tájékon. Ha semmi probléma nem jelentkezik, három nap alatt meg is van a dolog. Sajnos az eredményességéről nem tudok beszámolni:(
A másik dolog.
Nekem is többször említették, hogy valószínűleg öröklődik a dolog. Az én Anyukámnak a teherbeeséssel nem volt gondja, de a menstruációs
ciklusunk az nagyon hasonló volt (már amikor nekem még rendszeres volt). Az egyik hónapban nagyon erős, a másikban nagyon gyenge. Emiatt nem is nagyon foglalkoztunk akkor a dologgol. Ma már azt mondom, sajnos.
Én most váltottam orvost, és kórházat, így eredményekről nem nagyon tudok beszámolni.
Remélem sikerrel jár a lányod.

Előzmény: AliceCsodaországban (135)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.20 0 0 135
Üdv mindenkinek!
A segitségeteket szeretném kérni. Tegnap legnagyobb megdöbbenésemre, a 28 éves lányom, aki csak azért ment hozzá nyáron az élettársához, hogy most már legális körülményeket teremtsenek annak, hogy jöjjön a baba, bejelentette, hogy PCO szindrómája van, ez valamikor januárban derült ki, csak nem akart szólni.
Ő nemigen szeret fórumozni, bár lehet, hogy átolvassa ezeket.

Mint említettem, 28 éves. 13 éves korában jött meg az első vérzése, bár soha nem volt rendszeres. 182 centi és általában minidg 60valahány kiló, tehát inkább egy collstokra mintsem egy túlsúlyos egyénre hasonlít. Ősszel volt laboron, semiféle inzulin rendellenességet nem mutattak ki nála, tudtommal nem szőrösödik, és nem is pattanásos, bár már tényleg azt se tudom mit gondoljak, mert az mondta, hogy igenis kijöttek rajta pattanások, és hízott 6 kilót, úgy hogy már 70 kiló is volt, ami szvsz. 182 centinél még mindog nem nevezhető elhízásnak.

A PCO-t a körzeti orvos (elég cinikus és goromba, bár állitólag jó diagnoszta) csinálta, belső Uh felvétellel támasztotta alá. Most fogamzásgátlót kapott, és állitólag majd meg kell operálni.

Kérem a tapasztalt PCO-sokat, hogy ugyan írják már meg nekem, hogy milyen műtétről van szó?
(Azt már olvastam tőletek, hogy nem hatásos, csak 30 %-ban, mert 70 %-ban újra megvastagszik a petefészek)
Kérlek titeket, írjatok nekem olyan orvosokat, akik képesek ezt a problémát komplex módon kezelni, és ha lehet írjátok meg a Kááli Intézet címét telefonját, meg azt, hogy hogyan kell oda bejelentkezni, és egy két orvos neve sem ártana, akit ajánlotok.

Még a történethez tartozik, hogy azt mondták, hogy a dolog öröklött is lehet. Nos, ami azt illeti, nekem kb. 35 éves koromig nem volt rendszeres a vérzésem, annak ellenére, hogy közben 2szer szültem is. Igaz, nehezen estem teherbe, előtte URH kezelést kaptam, meg petevezeték átfujást, aztán fogamzásgátlót, de nem volt semmi eredmény. Végül saját szakállamra kértem a Gellért sósfürdőjébe jegyeket, és még véget sem ért a kúra, már terhes is voltam. Nos nekem az az érzésem - tekintve, hogy a 70-es években még nem volt Uh, - hogy meglehet nekem is ez lehetett, elképzelhető ez?

Kicsi2 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 134
Hát akkor hajráhajráhajráhajrá!!!
Meg lesz az a héten!
Puszi!
Előzmény: paracsimpo (133)
paracsimpo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 133
Köszi kicsi2, hogy ennyire szorítasz:)))))))

Ma sajnos nem lesz inszem, tegnap neg. lett az LH. Még kaptam 2 szurit tegnap és ma megyek UH-ra.
Remélem még a héten lesz inszem:))))))

Puszi paracsimpo

Előzmény: Kicsi2 (132)
Kicsi2 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 132
szorítszorítszorítszorít*******************************************************************************************************************************
Előzmény: paracsimpo (131)
paracsimpo Creative Commons License 2003.02.10 0 0 131
Sziasztok!

Segített a Ti általatok küldött energia és már 17 mm-es tüszőm van:))))) Holnap kell csinálni egy LH tesztet, ha pozitív akkor kapok egy Profasi szurit és szerdán inszem, ha negatív akkor még 2 ampulla Fostimon és szerdán UH. NA most ha lehetne választani akkor én a szerdai programot inszemnek tervezném:))))))) Most erre szorítsatok. De ha szerdán UH, akkor szerinem csütörtökön inszem. Végül is 1 nap ide oda már mindegy:))))))))))

MIndenkinek nagyon köszönöm, hogy küldi az energiát:))))))))

Előzmény: Kicsi2 (130)
Kicsi2 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 130
Miújság Paracsimpo????
Nagyon szorítunk!!! Mit láttatok UH-n?
majom1975 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 129
Paracsimpo köszi a választ. Nekem van pé és mensi is, a doki biztat, de nálam még csak most realizálódgat ez a probléma, és nagyon megijedtem, mivel már mi is szeretnénk kismajmokat.

Sziasztok

epresjoghurt Creative Commons License 2003.02.10 0 0 128
Én is nagyon szurkolok, drukkolok neked, nektek! :o)))

Jelentkezz az UH után.

Előzmény: paracsimpo (126)
békacica Creative Commons License 2003.02.07 0 0 127
paracsimpo!
hajrá , hajrá !!!!!!!!!!***********************************************
drukkolok a tűszőidnek, meg persze neked!!!!
Előzmény: paracsimpo (126)
paracsimpo Creative Commons License 2003.02.07 0 0 126
Majom1975!

Ezentúl hívhatlak majmókának?

Szóval PCO-s-nak még inszemmel is van esélye babára, sőt ha van pé és mensi akkor simán is.
Nekem se mensi, se pé és már 2x is voltam terhess, de sajnos elvetéltem:((

Most készülök a 3. inszemre.

Lányok egy kis rám gondolást tudnátok rám fordítani? 15 szuri után van egy 12 és egy 14 mm-es tüszőm. Úúúúúúúgy szeretnék ikreket:)))))) De legalább egy babyt:)))
Hétfőn kell menni megint UH-ra.

Békacica:) Nagyon nagyon szorítok, hogy minden vizsgálat OKÉS legyen és hipp-hopp itt legyen a babóca:)))))) Írd meg mindig, hogy mi van veled:))

Mostanában olyan csend van erre:((((

Előzmény: majom1975 (125)
majom1975 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 125
sziasztok Lányok!

Egy PCO-snak lombikkal van esélye babára?

békacica Creative Commons License 2003.02.07 0 0 124
sziasztok lányok!
merre vagytok?

szóval voltam az endodokinál, elküldött egy csomó vizsgálatra Sella MR-re, vese, máj, mellékvese, nyirokcsomók UH-ra, és vérvételre, ahol rengeteg hormont fognak megnézni (sajna ennek az eredménye csak 4 hét után lesz meg).
Elöljáróban annyit mondott, hogy nem vagyok tipusos PCO-s mert nem vagyok kövér és nem vagyok szőrös sem. Mondtam neki hogy pattanásaim viszont vannak, de épp akkor teljesen tiszta volt az arcom. úgyhogy nem sokat adott erre.
Egyébként nagyon sokan voltak nála , másfél órát ültem a rendelő előtt. Szimpatikusnak tűnt, csak a lényegre koncentrál. Meglátjuk mi lesz az eredmény. Én reménykedek hogy megtalálja a gyógyulás felé vezető utat. na meg a baba felé.

Bomi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 123
De jó, hogy itt sok mindent lehet olvasni a PCO-ról! Nekem még a doki nem mondta ki, hogy ebben szenvedek, de nagyon félek tőle, hogy így van. Eddig az volt a jellemző, hogy ciklusonként max. 2 tüsző érett meg, a decemberi lombiknál négyet szívtak le és mind a négyben volt pete (igaz csak 3 volt érett). A pénteki UH szerint meg a jobb oldaliban 8 db, a bal oldaliban pedig 6 db pici (max. 8 mm)tüsző volt, pedig akkor már 3 napja megvolt az ovulációm - ha minden igaz. Ebből gondolom, hogy én is ebben szenvedek. Ti hogy fedeztétek fel? Gyanakodtatok, vagy csak a hormon vizsgálat alapján lehetett megállapítani?
Előzmény: Kicsi2 (122)
Kicsi2 Creative Commons License 2003.02.03 0 0 122
Epresjoghurt:
Nálunk sajna nem ez az egyetlen probléma -mint kiderült. Bízzál ebben az 1-1/2 évben, akkor úgyis kiderül. Ha a baba jönni akar, akkor jönni fog ez alatt az idő alatt. Ha meg nem, akkor nagy valószínűséggel, nálad(tok) sem csak ez a baj.
Egyébként az orvos is valahogy úgy kezeli ezt a PCO-dolgot (holott ő volt az első, aki kimondta), mintha ez nem lenne olyan rettentő nagy probléma, ezért én emiatt nem is nagyon izgulok, mert PCO-sok még nyugodtan szülhetnek!!!
Ne izgulj, szerdán már én is többet tudok, én attól vagyok betojva, hogy akkor mit mondanak, mi lesz velem, de nagy valószínűséggel lombik...
Előzmény: epresjoghurt (121)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.01.31 0 0 121
Nekem is azt mondta a doki, hogy kb. 1/2-1 évem van addig, amíg vissza nem nő. :o(

Most mi lesz a sorsod? Mit javallanak? Újabb műtét? Jelentkezz, ha már tudsz valamit.

Kezdek egyre jobban bepánikolni. :o(((

Előzmény: Kicsi2 (120)
Kicsi2 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 120
Hello Lányok!
Nekem most februárban lesz egy éve, hogy a lapart megcsinálták. Előtte a dokim 3 hónapon keresztül heti három-négy alkalommal nézett meg UH-n, meg vett vért (a hormonokat is ellenőrizendő) Így derült ki, hogy PCO-m van, és nekem is abban nyilvánult meg, hogy a tüszők csak nőttek, nőttek (tehát nem sok pici!), viszont egyikben sem tudott a petécske megérni, mert a petefészek fala olyan vastag volt, hogy azon ugyan semmi ki nem jött. Így megcsinálta ezt a beégetést, ami után normális peteérésem volt (megj: a ciklusommal soha semmi bajom nem volt, nem vagyok túlsúlyos és pattanánsos sem és nem szőrösödöm jobban, mint egy átlag nő) Ez kb fél évig tartott.
Aztán most ott tartok, mint egy éve. A meddőségi kp-ban, ahova járok, azt mondta a doki, hogy a lapar sem nyújt biztonságos megoldást, mert 70%-ban (!!!) újra megvastagszik. Hát ez van. Jövő héten már én is többet fogok tudni, remélem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!