Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.24 0 0 179
Köszönöm, majd ha lesz valami ilyen lelet, összehasonlítom.

Bár most az a helyzet, hogy fogamzásgátlót írt fel neki az az sztk orvos, ilyesmi mellett nem hiszem, hogy bármi valós értéket lehetne kapni, még akkor sem, ha megcsinálnák ezeket a vizsgálatokat nem?

békacica Creative Commons License 2003.02.24 0 0 178
Paracsimpo! Gratulálok! Ez igazán nagyon jó hír! Nagyon sok boldogságot a kis babócához!

AleceCs.! Itt vannak a normál értékek.
FSH 3. nap 3-20 mIU/ml A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű.

LH 3. nap < 7 mIU/ml A normális LH szint nagyjáből azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.
Luteinizáló Hormon (LH) LH csúcs
(középidő) > 20 mIU/ml Az LH csúcs 48 órán belül ovulációt vált ki.
Prolactin 3. nap < 24 ng/ml Emelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt. A magas prolaktin szint hipofizis tumor veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelhető hyperprolactinaemia.
Progesterone (P4) 3. nap < 1.5 ng/ml A "tüszőérés fázisának" szintje. Emelkedett érték esetén a teherbeesés valószínűsége csökken.

Szabad Triiodothyronine (T3) 3. nap 1.4-4.4 pg/ml Néha a beteg pajzsmirigy nagyon sok T3-at termel, de normális mennyiségű T4-et. Éppen ezért a pajzsmirigy működésének alapos vizsgálatához hozzátartozik mindkét hormon szintjének mérése.
Szabad Thyroxine (T4) 3. nap .8-2 ng/dl Alacsony szintje pajzsmirigy-betegségre utal vagy az agyalapi mirigy betegségére, amennyiben az nem termel elég TSH-t a megfelelő T4 szint eléréséhez.
Éhgyomri Insulin 8-16 óra éhezés < 30 mIU/ml A normális szint önmagában nem informatív A 10-13közötti érték enyhe inzulin-rezisztencia jele, 13 fölött súlyosabb inzulin rezisztenciára utal. (PCO-s betegek!!!)

Előzmény: AliceCsodaországban (176)
paracsimpo Creative Commons License 2003.02.24 0 0 177
Szia Alice!

Köszönöm, hogy gondolsz rám:))))Ez nagyon jól esik.

Hormonok: FSH, LH, Insulin Ösztrogén ,Progesteron, T3, T4. Azt hiszem hrtelen ennyi. Az értékeket sajnos nem tudom:((((

Előzmény: AliceCsodaországban (176)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.24 0 0 176
Szia mindenkinek!
Kismajomnak köszönöm a címet, majd odaadom a jánynak.
Látom itt csupa PCO professzionista van, meg tudnátok mondani nekem, hogy milyen vizsgálatok kellenek ahhoz, hogy feketén-fehéren kiderüljön ez a dolog? Úgy értem milyen hormonvizsgálatok, stb, és ha azt is leírnátok, hogy mik a normál értékek?
(Hallom paracs. -val valami jó történt, majd én is drukkolok!)

Az alultápláltságnak egészen biztosan köze van a dologhoz - bár ebben az anorexia-divat világban nem sok jót jósolok a női nemnek... (Tán jó lenne, ha megint a normális női formák jönnének divatba nem?)

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.24 0 0 175
Szia ACs!

Ehhez a háború és koncentrációs tábor témához szeretnék annyit írni -nem vitatva a lelki tényezők fontosságát, teljesen egyetértek vele-, de ebben szerepet játszik az alultápláltság is. Egy barátnőm egyszer hirtelen lefogyott kb. 20 kg-t és nem menstruált addig,amíg vissza nem hízott valamennyit. Én 42 kg-san (160 cm-hez) alig menstruáltam. Most már majdnem 50 kg vagyok kiváncsian várom a mensimet, remélem rendeződik. Elkezdett nőni a tüszöm is és a nyálkahártya is 10 cm körül van, ami biztató.

Előzmény: AliceCsodaországban (163)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 174
Hmmm. Érdekes amiket írtok. Én teljesen elhiszem, hogy ennek lelki okai is lehetnek, mert amikor állandóan azért szurkoltam, hogy nehogy megjöjjön, mert nem tudok eléggé koncentrálni a vizsgáimra, akkor kezdődtek a komoly problémák. Ha már vajákoskodunk:) Én egyszer elmentem egy indiai asztrológiával foglaLKOZÓ gyerkőchöz, aki a horoszkópom végigböngészése után csak annyit mondott, hogy figyeljek oda, mert túlpörgetem magam, vészesen lecsökkentek a szervezetem energiatartalékaiés ezt egy szervezet se bírja hosszú távon, meg fogja magát bosszúlni ez a dolog. Végülis igaza is lett, néhány hónapon belül már én is éreztem, hogy valami nem stimmel, a menzeszem katasztrófálissá kezdett válni. Utána szerintem ez a folyamat már csak önmagát gerjesztette.

Ami a PCO-t mint népbetegséget illeti (Egyes statisztikák szerint a nők 6-10%-a érintett benne???). Legutóbb epresjoghurttal azon filozófálgattunk, hogy valószínűleg sokkal több nő érintett ebben, mint ahánynál észreveszik. Nekem pl. kb. 22-23 éves koromig igazán tüneteim se voltak, bár valószínűleg a hajlam meglehetett. (pl. hogyan reagálom le a stresszt, környezetszennyezést, elektroszmogot, éghajlatváltozást stb.). Egyszóval: Ha valaki pl. akinek erre meg van a hajlama elég korán szül gyereket, lehet, hogy valóban helyrerázódik a szervezete, és soha nem derül ki, hogy mi baja volt. Manapság azonban a nők egyre később szülnek, közben fogamzásgátlót is szednek (ami szerintem alapjában véve csak ront a dolgon, mert elfedi a tüneteket és teljesen leblokkolja a szervezet saját hormontermelését - de sajna ha már elindult a folyamat, szükségessé válhat).

Tipikus eset pl.: Hétfőn sorbaálltam a nőgyógyászomnál. Órákig kellett várni (tényleg jó a doki és ezt rajtam kívül sajna mások is tudják) és beszélgetni kezdtem egy 33 éves nővel. Elmesélte nekem, hogy már 16 éves kora óta szed fogamzásgátlót, és, hogy magától már nincs is menzesze. Egyszer abbahagyta, akkor majdnem egy évig semmi nem volt, az orvosok hiába próbálkoztak gyogyszerekkel, semmi. Végül maradt a fogamzásgátlónál. Kérdeztem tőle, hogy volt- e ultrahangon, mi lett a hormonvizsgálat eredménye, volt-e endokrinológusnál. Nem volt. A nő nem tudta az eredményt, az ultrahangon állítólag nem találtak cisztákat (mondjuk egy év után ez fura). Az orvos felírta neki a fogamzásgátlót, ő meg lelkesen szedi. Kérdeztem, hogy az orvos mit mondott, mi lehet a baj. Fogalma sincs, de már semmi baj, mert rendszeres a menstruációja. Meséltem neki a PCO-ról, és arról, hogy ha nincs peteérése, elég valószínű, hogy nem fog teherbe esni. Ő meg csak csodálkozott. Utána elkedte anyázni az orvost és bejelentette, hogy akkor inkább tényleg kivizsgáltatja magát. Hmmm. XXI. század, a nő értelmesnek tűnt.

Már csak az a kérdés, hogy hány ilyen nő rohangál az utcán, aki lényegében "gyerekkora" óta csak kívülről kapja a hormonokat, a saját hormontermelése lényegében halott es erre senki se figyelmezteti... Ha meg gyereket akar, ott a teljes sokk. Mert hat a PCO mint diagnozis meglehetosen lesokkolja az embert, és kell néhány hónap amíg felfogja a dolog lényegét és abbahagyja a pánikolást (ami valszeg csak mégjobban felerositi a tuneteket)...

Bocs...ez hosszúra sikerült:)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.22 0 0 173
Hát persze Idike, próbáld ki, ártani biztosan nem árt, ha csak nem mész ki utána a hűvösre, mert akkor igen.
Ja, és nem akartam cikizni, tényleg...:-)))
Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 172
Most nem kell rogton az osszes tuskedet kiereszteni, kivetelesen egyetertek :)))

En homeozok meg sok mast is csinalok, majdnem otthon szultem ugyhogy a vajakolashoz azert nekem egy kis sosfurdonel tobb kell. :)

Viszont van benne logika amit a hatasmechanizmusrol irtal. Akkor keresek hozza speci sot, szerintem itt olyan is van ami direkt erre jo, csak meg nem tudom hol talalom.

A tengerparton homokbaasast nem csak regen csinaltak es nem csak gyerekekkel, hanem ma is es felnottekkel. Olaszorszagban vannak olyan tengerpartok (asszem a Ligur-tenger de erre nem eskuszom) ahol jo penzert szakszeruen beassak a klienseket a homokba nyakig, a kura egy-ket het, naponta tobb orat is ott vannak, a fejuk folott kis mini napernyo :). Ez allitolag eleg arra hogy jovo nyarig a huleses es izuleti betegsegek elkeruljek a vallakozot. Persze meg kell fizetni.

Cik cik, hogy a cikizest ne hianyold :)))

Előzmény: AliceCsodaországban (158)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 171
igen mára ennyi elég.
azért remény mindig van.
Előzmény: AliceCsodaországban (170)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 170
Hát beszélgetésünk kezd már kriminális fordulatokat venni, egyszerűen csak úgy felvágtak, mert beleilletél egy kórképbe, vagy mi van? Én a te helyedben valakire ráborítanám az asztalt, de minimum jó nagyot ordítanék vele!
Eszméletlen...
Sajnos már le kell feküdnöm, de majd holnap folytathatjuk ha akarod, mindenesetre SOHA ne nyeld le a dühödet, szvsz jó sok düh benned ragadt.
Előzmény: békacica (169)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 169
lehetséges!!

Említetted a Kaáli Intézetet. én jártam már ott, és az orvos teljesen elvolt hűlve az eredményeimtől. azt mondta: magánál valamit nagyon elrontottak abban a kórházban (ahol műtöttek). egyáltalán nem úgy néz ki mint a PCO-sok.
sajnos akkor még megbíztam az orvosban, aki műtött, azt gondoltam, ő az orvos, nyilván tudja mit csinál, hisz ez a dolga.

Előzmény: AliceCsodaországban (168)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 168
Jól teszed!
Ha az ember folyton lenyeli az indulatait, az belül maga ellen fordul. Szvsz. jót tenne neked egy kis tombolás nem?
Előzmény: békacica (166)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 167
mérget
Előzmény: békacica (166)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 166
egyébként én sokáig a stressznek tulajdonítottam a dolgot. (márcsak azért is mert soha előtte semmi bajom nem volt a ciklusommal).
elképzelhető, hogy lenyomtam magamban és most képletesen, de ott rombol belülről.
azóta kinyitom a számat, és inkább jól odamondok, vagy a földhöz vágok valamit. de nem hagyom magamban a méreget.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 165
Hát erre nemigen tudok semmi okosat mondani... talán egy sokkhatás segítene nem? Úgy értem valami váratlan sokk, bár lehet, hogy most megint valami hülyeséget írok.
Sajnos van amikor az ember teste saját maga ellen fordul, mi meg csak nézünk mint a moziban. :-(((
Előzmény: békacica (164)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 164
elképzelhető, hogy van , vagy volt lelki alapja, amikor még kezdődött. De azóta a lelkem már rendben van.
azt olvastam, hogy ez egy öngerjesztő betegség, ami annyit jelent, hogy a szervezet saját maga végzi rosszul a feladatát. vagyis az agyalapi mirigy választ vár a petefészektől, ami nem jön, ezért csak vár, és így tesz a petesfészek is, nem termeli a hormonokat úgy ahogy kellene, mert az agyalapitól nem kap rá utasítást.
lehet hogy rosszul fogalmaztam, de valami ilyesmiről van szó. később talán megkeresem, hogy hol olvastam és értelmesebben is leírom.
Előzmény: AliceCsodaországban (163)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 163
Hát ez tényleg ciki, de nincs valami lelki alapja inkább? Vagy ez kizárható?
A háború alatt a nők nagy része nem menstruált, a koncentrációs táborokban pedig egyikük sem péládul, és nem hinném, hogy ennek PCO oka lett volna...:-((( Csak olyan mértékü stressznek voltak kitéve, amit nem tudtak feldolgozni.
Előzmény: békacica (162)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 162
Ez több mint kevés indok egy műtéthez!
Hormonvérképet mindenképpen kellett volna csináltatnia az orvosnak, mert végülis abból lát sok mindent.
üzenem a lányodnak, hogy egyáltalán nem kövér, ehhez a magassághoz kell ennyi.
nekem sajnos már többről szól, mint egy kis idegeskedés. 4 éve nincs vérzésem. egyáltalán nincs, még rendszertelenül se. 32 éves vagyok, a klimax azt hiszem még korai.
Előzmény: AliceCsodaországban (160)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 161
"Egy orvos egyszer azt mondta, hogy az ilyen vékony nők, mint én egy kicsit idegeskednek és máris felborulhat a hormonháztartásuk. amikor ez kezdődött nálam meglehetősen sokat, és túlzottan is ideges voltam. "

Pontosan erre mondom azt, hogy rengeteg olyan eset van, mikor egyszerűen azért nem esik teherbe az ember, mert állandóan ezzel foglalkozik. Nagyon gyakori pl., hogy mondjuk egy gyermektelen pár belenyugszik a dologba, örökbefogadnak egy babát, és utána az asszony nekikezd szülni, alig lehet leállítani.

(Egyébként már írtam, hogy a lányom 182 centi és olyan 60valahány kiló szokott lenni, most azt mondja, hogy ő el van hízva, mert ó jaj, 70 kiló, de még így is úgy néz ki mint egy collstok. A PCO-nak annyiban felel meg, hogy rendezetlen a spontán menzesze, mióta megjött az első azóta. De az enyém is ilyen volt anno.)

Előzmény: békacica (159)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 160
Eddig kizárólag egy normál vérképet csináltattak. Semiféle hormont nem mértek még, de azt mondta ez az orvos, hogy majd szedje 3 hónapig a fogamzásgátlót, aztán majd megműti. Ezért gyanús nekem ez az egész. Különösen azóta, mióta elolvastam az ebben a topicban lévő beírásokat.

(Eredetileg azért ment el hozzá a lányom, mert ugye az esküvő után abbahagyta a gólyahessentőt, és késett neki és azt hitte, hogy terhes.)

Ez azért kicsit kevés indok egy műtéthez nem?

Előzmény: békacica (159)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 159
Alice
Azt értettem van egy labor eredmény is, vagy az nem a vér hormonszintjét mutatja?
FSH, LH - hormonok. a tüszőket, érésüket befolyásolják.
Egyébként sajnos így van, az orvosok ráállnak egy sémára. nem érnek rá, ezért azt mondják sok a ciszta? - Ez PCO. aztán lehetséges, hogy valami más miatt sok a ciszta. bár nem tudom, nem vagyok orvos. De az tény, hogy ez a hormonokkal függ össze. és nyilván azért van sok ciszta mert valamelyik hormontermelő szerv nem úgy működik, ahogy kellene.
nekem 28 éves koromig minden a legnagyobb rendben volt. még amikor nem szedtem fogamzásgátlót akkor is ideálisan 28-29 napos ciklusom volt. aztán egyszer valamitől elromlott.
Egy orvos egyszer azt mondta, hogy az ilyen vékony nők, mint én egy kicsit idegeskednek és máris felborulhat a hormonháztartásuk. amikor ez kezdődött nálam meglehetősen sokat, és túlzottan is ideges voltam.
hát ebben is lehet valami. nem jó a stressz senkinek se.
Előzmény: AliceCsodaországban (153)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 158
Volt egy külön terem, az embert beburkolták egy csomó lepedőbe, aztán le kellett feküdni. (nekem minidg az volt a bajom, hogy úgy kellett kirúgni, mert minidg elaludtam utána).
A tengeri só biztosan jobb mint a rendes konyhasó.

Most figyelj ide, megpróbálom elmagyarázni a hatásmechanizmus, csak azért, hogy ne nézz vajákos asszonynak.
A nagy melegben kitágulnak a pólusok, a vérkeringés felgyorsul, a sókristályok (jobb esetben a gyógysókristályok, amikben mindenféle más ásvány is van) bekerülnek a vérkeringésbe, majd utána az ágymeleg biztosítja azt, hogy ne hüljön le hirtelen a test, ugyanis akkor rosszabb lenne, mint előtte, csak megfázál.

Régen a beteges gyerekeket nyakig beásták a homokba a tengerparton a zűző napon, akár hiozsed akár nem, és ennek is valami hasonló volt az alapja. A melegben a homok kvarcszemecskéi felgyorsították a vérkeringést, a nagyobb hőhatás elpusztította a baktériumokat stb.

A sós fürdő (sóbarlang stb) mind ezen az alapon működik. A sdós fürdó elmulsztja a belső nőgyógyászati gyulladásokat, amik nem reagálnak az antibiotikumokra, és még rengeteg jó hatása van, csak azért nem a nőgyógyász, hanem a fürdősnéni kapja a borravalót.

Természetesen nem csodaszer, de kezeléskiegészítésként, kisebb nőgyógyászati bajoknál nagyon hatásos. (Sőt, elárulom neked, hogy mikor a gyerekek még kicsik voltak, és láttam, hogy lappang bennük valami, nekik is sósfürdőt csináltam, lehet cikizni.)

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 157
A Gellertben a rogton meleg agyba bujas hogy megy?
Koszi az infokat, ez 7 honapnyi furdozest jelent? Tengeri so itt is van, dragabb mint a koso (bar korabban az is tengerbol keszult), de annyiba nem kerul mint egy lombik... Es mit csinal a sosfurdo? Mar tenyleg kivancsi vagyok :)))
Előzmény: AliceCsodaországban (156)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 156
Idike, én nem is oda irok ilyeneket, hanem ide.
Ami a sósfürdőt illeti, a Gellértben valódi tengeri gyógysót raktak a kádba, ne tudd meg mennyit, mondjuk egy szívlapátnyit, ha fel tudod mérni mennyi az. Az otthoni - meg az ottani - sósfürdőt is másnaponként kell csinálni, már írtam, hogy a lényeg az, hogy a víz nagyon forró legyen (mondjuk annyira forró, hogy bennt ülve a fejed kivörösödjön), legalább fél órát kell benne ülni, a víz el kell hogy lepje a köldököt, és utána rögtön ágymeleg legalább másfél óráig. Ha ebből az egyik feltétel hiányzik, akkor vedd úgy, hogy ülőfürdőt vettél. Otthoni sósfürdőnél a hatás 100-as számokban mérhető, a Gellértnél 10-es es sorozat van. Otthon legalább 3 kiló sót kell a kádba tenni.
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 155
Abban maradektalanul egyetertek hogy nem kell az elso orvos kese ala fekudni :) legalabb meg egyet azert megkerdeznek en is.
Előzmény: AliceCsodaországban (153)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 154
A Gellertfurdoi sosfurdo az milyen? Miert hatasosabb? Mas benne a so?

Nem mintha alkalmam lenne kiprobalni. A 100 sosfurdot viszont lehet hogy kiprobalom :). Milyen gyakorisaggal lehet? Naponta? Vagy az mindegy?

Ne vedd kotozkodesnek Alice, de a Medlomb topicot teleiro-siro lanyok nem hobbibol mennek am lombikolni. Nekem kicsit lekezelonek tunik a "ne is gondolj ra majd osszejon" tanacs. Mert nem jon ossze. Sokszor nem sajnos.

Előzmény: AliceCsodaországban (143)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 153
Hmmmm....
A kedves ACs-on kívül most minden amit ideírtál nekem kínaiul van, éppen csak kapkodom a fejem.
Egy normál vérképen meg az alább begépelt leleten kívül nincs a birtokomban (ill a lányoméban) semmi, csak az, hogy az orvos már küldené a műtétre , de azért ennek még utánanéznénk...-))) Megkérdeztem az időpontot illetőleg, azt mondta, fogalma sincsen, tekintve, hogy a menzesze spontán úgy jön meg ahogyan neki teccik. (Hol 5 hétre, hol 6 hétre, hol pontosan, ki tudja? Csak a méhe.)
Most éppen orvosokat keresek, meg megpróbálok ennek a dolognak utánajárni.

De nagyon jó, hogy van ez a fórum, mert már tegnap óta is sok dolgot tanultam - legalább tudom, hogy majd mit kell kérdezni! (Illetve hát majd megmondom a lányomnak, mit kérdezzen).

Gyanús nekem ez a PCO szindróma, az az érzésem, egyszerűen mindenre ráfogják, aminek nem tudják az okát.

Előzmény: békacica (152)
békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 152
Kedves AliceCsodaországban!
Majdnem ilyen a legutóbbi UH felvételem, mint a lányodnak, egy kivétellel a nyálkahártyám sokkal kisebb volt. De szintén sok apró cisztát tartalmaznak.
De a tök normális labor az nagyon jó. FSH és LH is van rajta? Mert a PCO-t ez alapján is diagnosztizálják. Ami annyit jelent hogy az arány normális esetben 1/1, Pco-ban viszont az LH akár kétszer vagy többször annyi mint az FSH.
Előzmény: AliceCsodaországban (148)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 151
Kösz a gyors választ, majd megpróbálom megkérdezni az ovulációt, bár mivel mindig rendszertelen a mensese, nem hiszem, hogy értékelhető választ fogok kapni.

Nem kell hogy beleéljed magad akármibe is, sajnos én is átestem ezen a cirkuszon, és akkor lettem terhes, mikor már a férjemmel azon kezdtünk beszélgetni, hogy örökbefogadunk egy kisbabát, tehát, mikor már feladtuk. Talán azért, mert akkor már nem volt bennem ilyen pszichés nyomás (is.) Inkább arra gondolj(atok), hogy meddő nő nincs, csak az a nő tekinhető meddőnek, akinek vagy mind a két petefészke, vagy a méhe hiányzik, vagy minden. Szvsz. lehet, hogy máskor jön a gyerekáldás mint számitotok rá, de semmi esetre sem érdemes ebből napi problémát csinálni. (MOndhatom úgy is, hogy ne gondoljatok a fehér krokodílusra, de ezt persze nehéz betartani...)

Szvsz. éljetek, legyetek boldogok, törődjetek egymással aztán majd csak jön a gyerek is.

Tudom, hogy ebben ahelyzetben minden olyasfajta tanács, mint az enyém, hogy majd csak "bejön" a gyerek hihetetlen, de ha te is vagy 30 évvel idősebb leszel, le merem fogadni, hogy ilyen tanácsokat fogsz majd adni a saját lányodnak.

Előzmény: paracsimpo (150)
paracsimpo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 150
Alice!

Az Uh lelet a következő:

Az uterus -méh: normális nagyságú
Nyálkahártya (másnéven endometrium): a 7 mm jó, de attól függ hanyadik napin volt a lányod az UH-on.
A douglas-ban szabad hasi folyadék nincs. Ez is jó, mert ha volna az valamilyen gyuuladásra utalna vagy jobbik esetben egy ovuláció utáni állapotra. Mert ha a tüsző megreped (ovulál) akkor ide kerül a benne lévő "lötty". Bocsi, hogy így fogalmazok, de így érthető.
Az Mk o.ov: mindkét oldali ovarium(petefészek): sok kicsi tüsző van benne. Ez is relatív, ez is attól függ, hogy hanyadik napon volt a lányod. Azt nem tudod? Mert akkor meg tudom mondani, hogy jó e vagy sem.

puszi paracsimpo

Békacica:

Köszönöm a gratot, de még nem élem bele magam.

Előzmény: AliceCsodaországban (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!