Keresés

Részletes keresés

majom1975 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 328
Joghurt, hogyhogy inszemináció nem is jött szóba, nekem a dokim azt mondta, hogy ha sikerül peteérést csinálni az a következő lépés.

Azért majd szólj, ha esetleg lombikra kerül a sor, bár kívánom, hogy spontán sikerüljön a'la Paracsimpo)

Majom

epresjoghurt Creative Commons License 2003.07.24 0 0 327
Nekem a műtét után mérték, akkor 26mm volt nem sokkal a menzesz előtt.
Most ott tartunk, hogy Clostyt szedek (3*1) és hőmérőzöm (a görbékből ítélve nincs minden ciklusban peteérésem). A dokim mot nyaral, utána, ha addigra sem jön össze a baba, akkor "szorosabb" figyelés lesz, a peteéréses időszakban naponta kell majd UH-ra járnom és olyan injekciót fogok kapni, ami segíti a beágyzódást. Ha ez sem sikerül, akkor egyenesen lombikra küld.
Előzmény: majom1975 (326)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 326
Köszi Joghurt!

Ezekkel a tüszőméretekkel kapcs. van valami tapasztalatod, mekkorának kell lennie peteéréskor stb.?

Veled mi a helyzet mostanában, hol tartotok?

Majom

epresjoghurt Creative Commons License 2003.07.24 0 0 325
Az meg persze lemaradt, hogy örülök a sikernek. :o)
Előzmény: epresjoghurt (324)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.07.24 0 0 324
Az, hogy 14-es és 17-es, az szerintem a tüsző átmérője.
Előzmény: majom1975 (323)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 323
Sziasztok Jányok!

Képzeljétek lett egy domináns tüszőm, tegnapelőtt 14-es volt, ma 17-es (nem tudom ez mit jelent, de doki örülni látszott), csak az a baj, hogy lehet, hogy kicsit késő, mert a doki szerint nincs összhangban a méhnyálkahártya vastagodásával, de lát még esélyt, hogy még ebben a ciklusban történjen "valami".

Nem mondtam meg neki, de elkezdtem szedni kb. 2 hete a Hormeel S cseppeket, azonkívűl a párom minden este "megdelejezte" a hasamat (összedörzsölte a kezeit, majd rátette).
Szóval nem tudom mi segített, a gyógyszerek, a cseppek, vagy a delejezés, de a lényeg, hogy úgy tűnik beindulnak a dolgok. Most nagyon optimista vagyok, úgy mentem be UH-ra is, amikor először találta a 14-est, hogy most biztos, hogy lesz valami.

Veletek mi a helyzet?

Paracsimpo most olvastam a MEDLOMB-on, hogy 3 hétig kórházban voltál, azt is láttam, hogy SPOCK nagyon csodálkozott ezen.

Alice, lányodnak mit javasolt a doki, simán otthoni próbálkozást.

puszi mindenkinek: Majom

majom1975 Creative Commons License 2003.07.16 0 0 322
Köszi Alice, és Joghurt.
Aranyosak vagytok, ma már nem látom olyan sötéten a dolgokat.

Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.15 0 0 321
KIsmajom, ne keseredj el!
A nógyógyászat mai állása szerint csak két esetben nem lehet a nőnek gyereke: ha hiányzanak a petefészkei avagy hiányzik a méhe. A többi csak kitartás kérdése. És a kitartás mellett mindenképpen javaslom az ellazulást, a laza életvitelt ebből a szempontból. Nem szabad görcsölni... nekem ugyan anno csak rendszertelenül jött meg meg nem lettem terhes stb.. többit leírtam - de talán éppen azért is lettem terhes a sósfürdőknél olyan hamar, mert BELETÖRŐDTEM lelkileg, hogy erre még sokáig várnom kell. Meggyőződésem, hogy ez is belejátszott! Próbáld magad jól érezni, törődj olyasmivel, mit szeretsz és tojjál mindenre, így az orvosnak is könnyebb dolga lesz - bár tudom, hogy ez afféle okos tanács, mint a "csak ne gondolj a fehér krokodílusra..." :-)
Előzmény: majom1975 (317)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.07.15 0 0 320
Azt sajnos nem tudom milyen szurikról van szó. Bízzál a dokiban, csak sikerülni fog rövidesen. :o)
Előzmény: majom1975 (319)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 319
Szia Joghurt!

Én most 3. naptól szedtem 2x1-et, de következő ciklusban (ha lesz) 5x1-et kell szednem, valamint azt mondta a doki, hogy elkezdjük az injekciózgatást, de ez nem igazán tudom mit jelent.

köszi: Majom

epresjoghurt Creative Commons License 2003.07.15 0 0 318
Nagyon sajnálom. :o(
Szeretnék valami bíztatót mondani, de fogalmam sincs mit.
Szedtél már korábban is clostyt? Mennyit szedsz most?

Nálam a napi (én a menzesz első napjától szedem 5 napig) 2*1 már egész jó eredményt hozott, a hőnaptár alapján volt peteérésem, bár a baba még nem jött össze. Most emeltük ebben a hónapban 3*1-re az adagot.

Előzmény: majom1975 (317)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 317
Sziasztok Lányok!

Alice, nagyon örülök a lányod jó eredményének, bár én teljesen el vagyok keseredve a mai ultrahang miatt mensi 3. napjától kellett clostyt szednem, de a doki mondta, hogy nem azt látja, amit várt volna, ugyanis tüszőnövekedés nuku.

Kérdeztem tőle, hogy lehet-e olyan, hogy valakinek nem tudnak peteérést csinálni egyáltalán, azt válaszolta, hogy nem.

Én most valahogy mégis úgy érzem, hogy nekem már sose lesz olyanom. Kíváncsi vagyok, hogy volt-e már valaha olyanom ebben a nyomorult életben.

Bocs a keserű szavakért, de most jólesett kiírnom a keserűségemet.

Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.14 0 0 316
Na ma végre telefonált a lányom! Nem fogjátok elhinni: állitólag teljesen normálisak a laboreredményei, valami kicsi eltérés van, majd a papírt holnap megkapja, de ez biztosan nem PCO, nem is kell kezelni. (Hát ha nem megy el a maszek dokihoz, már rég fel lenne vágva a hasa!!! Megáll az eszem...)

Kicsit megkönnyebbültünk.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.11 0 0 315
A sós víznél az a lényeg, hogy olyan összetételű legyen, mint a tenger vize. Ha több a só, az nem baj, de ha kevesebb, akkor csak meleg fürdő.

A sós fürdőnél a lényeg a hőhatás és a gyulladáscsökkentő hatás, meg a vér fokozott áramlása.
Ne vegyél tengeri sót szerintem, mert sokkal drágább mint a rendes só.

A fiúknál nem árt a meleg víz, a meleg hatás csak a spermiumoknak árt. A fiúknak az árt, ha a tojásaik állandóan melegben vannak, ugyanis ott termelődnek a spermiumok, és azért olyan himba limba az egész, hogy hüvösebb legyen mint a test többi része. Ezért viselnek a skótok pl. szoknyát, és ezért veszélyes a szűk farmer meg a sok biciklizés - sos-sok biciklizésről beszéltem, vigyázat!

Szóval csodát ne várj, de néha csodát tesz a sósfürdő. Régen, mikor még az orvostudomány semmit nem tudott sem a PCO-ról de még egy csomó dologról sem, már akkor is különböző meleg ásványi sókban gazdag fürdőkbe küldték a nőket.

Ez nem helyettesíti az orvosi kezelést, csak jótékonyan kiegészíti.

A sós fürdő egyébként se nem csíp, se semmi, kicsit kiszárítja a bőröd, ennyi.

Előzmény: krisina (314)
krisina Creative Commons License 2003.07.11 0 0 314
Elnézést ha rosszul fogalmaztam, de én azt akartam írni, hogy 5 év rendszeres házasélet mellett nem jött össze a baba. Peteérésfigyeléses akcióink pedig kb egy éve vannak.
Ha tengeri sót használok abból lehet kevesebbet használni? Azért kicsit dúrva lenne fél éven keresztül minden második nap 3 kg sós vízben ülni. Ha összehasonlítjuk a kettőt (Gellért és otthoni kúra) akkor biztos ez felel meg a valóságnak. De azért szvsz kisebb mennyiségű tengeri só is megfelel erre a célra. Főleg így, hogy sehol nem alkalmaznak bp-n ilyen kezelést. :-) Szóval én azért megpróbálom úgy, hogy minden este tengeri sóban fürdök. A nőknél nem árt a forró víz a termékenységnek, csak a fiúknál? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem.
Sziasztok
Kellemes 7VG-t!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.11 0 0 313
Kedves krisina, azt hiszem már írtam egyszer, hogy a sósfürdőt házilag is lehet alkalmazni. Nekem anno a nőgyógyászom kiegészítő kezelésként javasolta, mikor rákérdeztem. Abban az időben még nem volt uh, az én tünetem csak az volt, hogy a legelső alkalom óta rendszertelenül véreztem, volt úgy hhogy 3 hónapig nem jött meg, de leginkább 6 hetenként, soha nem lehetett kiszámítani, no meg miután férjhezmentem és mindent megtettünk annak érdekében, hogy terhes legyek, soha nem jött össze.

Szóval fogalmam sincsen, hogy én PCO-s voltam-e avagy nem. Velem azt csinálták, hogy 3 hónapig szedtem fogamzásgátlót, közben URH kezelésre jártam, ami gyakorlatilag olyan mint a mikro, belülről melegítette a méhemet, elöl hátul odaillesztettek egy korongot, és aztán 10 pecig így üldögéltem, nem éreztem semmit, majd ennek a végén átfujták a petevezetékeimet, és még ezután sem lettem terhes, no akkor mentem el a maszek után az sztk-ba azt gondolván, hogy lehet, hogy a maszek orvosom valamit eltitkol előlem.

No az sztk-ban nemigen édelegtek velem, azt mondták, hogy olyan fejletlen a méhem, mint egy 12 éves lányé (ez utóbbi amúgy orbitális marhaság, a méh nagysága és teljesítőképessége nagyjából annyira van arányban egymással, mint a fériak himvesszőjének a nagysága és működése), és egy nagyon erős hormonkúrát javasoltak. Én nagyon féltem a hormonkezeléstől, és akkor kérdeztem meg az sztk orvost, hogy mielőtt elkezdeném, nem kisérelhetnék meg egy sósfürdő kúrát. Akkor a kezembe nyomott 10 jegyet a Gellértbe, hogy "dehogynem, semmi akadálya", és még be sem fejeződött a sósfürdő kúra, már terhes is lettem, aztán cirka 3 és félkilós gyereket szültem könnyedén.

A maszek orovosmat is megkérdeztem a sósfürdőről, ő azt mondta, hogy kiegészitő kezelésnek kiváló, és otthon is lehet csinálni, csak akkor legalább 80-100 alkalom egy kúra. Másnaponként kell csinálni, 3 kiló só a kádba (igen, három!), a víz olyan meleg legyen, amilyet csak elbír a bőröm, legalább fél órát kell ázni benne, A VÍZ LEPJE EL A KÖLDÖKÖT, és utána azonnal ágymeleg! Ezt csak azért irom le mégegyszer, mert nem biztos, hogy el tudsz menni a tengerhez.

A lányomnál még minidg semmi hír, pedig már kész kellene lenni a hormonleleteknek... várunk...

(Kösz kedves soraidat, örültem neki:-) )

Előzmény: krisina (311)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 312
Sziasztok Lányok!

Szia Krisina, szerintem ne Zalakarosra menjetek, hanem tengerhez (az aztán igazán sós). Egy PCO-s ismerősöm is ott esett teherbe (lehet, hogy nem ő az egyedüli) Végülis Horvátország sincs sokkal messzebb. Mi is oda megyünk augusztusban, figyeljétek meg, hogy nekünk is ott fog összejönni.

Krisina, csak azt nem értem, hogyha 5 éve próbálkoztok, és nem jön össze, miért csak most derült ki a PCO? Régebben nem csinálták vérvizsgálatot, ultrahangot, vagy 5 éve próbálkoztok, de csak most mentél el orvoshoz?

Az inzulinrezisztanciáról csak annyit tudok mondani, hogy nem hiszem, hogy több cukrot kellene enni, márcsak azért sem, mert azt olvastam, hogy akiknek inzulinrezisztancia miatt van PCO-juk nagyon sokat segíthet, ha lefogynak + van egy gyógyszer is erre (Mertformin, vagy Merkformin nem tudom pontosan), azt hiszem Paracsimpo is szedte (de ez nem biztos, bocs, de most nem olvasom vissza)

Mivel te nem vagy túlsúlyos, gondolom neked nincs inzulinrezisztanciád sem (ált. együtt jár a kettő). Csináltak már terheléses cukorvizsgálatot?

Paracsimpo, te még mindig nem jelentkezel!!

puszi: Majom

krisina Creative Commons License 2003.07.11 0 0 311
Sziasztok Lányok!

Mára sikerült visszaolvasni az összes hozzászólást ebben a témában. A napokban tudtam meg, hogy nekem is pco-m van. Egyébként a medlombról jövök, és augusztusban lesz az első lombikom. Nekem a vérvizsgálatok igazolták + az uh-k a pco-t. Én sem vagyok túlsúlyos, kicsit több a szőr mint kellene, de korrigálom, a mensim minden hónapban megjön, de elég rendszertelen, viszont nagyon fáj és sokszor elájulok. És a fő tünet, ugye, hogy sok ciszta van a petefészkemben. Nekem az a tippem egyébként, hgy lehet, hogy még nincs meg minden tünet, de ez egy öröklött betegség (Doki mondta), és ha nem kezeljük akkor a későbbieken jelentkezhet az összes többi tünet illetve a meddőség is. Nekünk már 5 éve nem jön össze a gyerkőc. Látom, hogy többen elmentetek kivizsgálásra. A körzeti dokitól kell kérnem ehez beutalókat?
Sófürdővel kapcsolatban: Ma felhívtam a Gellért fürdőt és nincs sófürdő, hanem sókamra van, ami állítólag az asztmásoknak jót tesz. Persze ez nem zárja ki, hogy nekünk is. Mi a véleményetek a termálvízről? Mert én arra gondoltam, hogy egy hosszú hétvégére elutazunk Zalakarosra. Hátha az is segíti a lombikomat.
Mindenki nagyon aranyos itt a fórumon.
Alice hozzád külön szólnék, mert amikor olvastalak sokszor eszembe jutott, hogy bárcsak nekem is lenne egy ilyen anyukám aki ennyire odafigyel rám, mint te a lányodra. :-) Biztosan nagyon jó anya vagy és én is szeretnék már ilyen anyuka lenni mint te.
Bocs, ha sokat írtam így elsőre! :-)
Mindenkinek kellemes pénteket.
Még egy kérdés: hogy, ha kialakult ez az inzulinrezisztancia akkor sok cukrot kell enni vagy nem szabad cukrot enni? Vagy ugyanúgy kell enni mint eddig? Vagy csak oda kell figyelni? De mire figyeljek oda? :-)))

tusi74 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 310
Köszi Majom, mostmár tényleg ráveszem magam.
Előzmény: majom1975 (309)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 309
Szia Tusi!

Még mindig csak azt tudom mondani, hogy az erősebb szőrösödés még nem jelent PCO-t. Ha nagyon izgat a dolog, kérd meg az orvost, hogy nézze meg a petefészkeidet UH-val - ő fogja látni, ha PCO-s jellegű petefészkekről van szó, de ez még mindig nem jelent tudtommal PCO szindrómát, csak akkor, ha a hormonvizsgálatnál az LH és FSH hormonok aránya sem megfelelő.

Majom

tusi74 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 308
Még senki sem mondta, csak szenvedek az erősebb szőrzetemtől, és a neten elkezdtem keresgélni, eljutottam a PCO-ig, majd Közétek. Először gondoltam, beszerzem Tőletek az infót, aztán elmerészkedek dokihoz. Igaz, ha kiderülne, sem kaphatnék hormonkezelést, mert fogamzásgátlót sem (ezt viszont doki mondta vérvétel után, többszöröse thrombocyta-számom a normál érték felső határának, így fokozottan hajlamos vagyok vérrögösödésre, még jó, hogy vérvételre küldött, mielőtt felírta volna a fogamzásgátlót, mert lehet, hogy már nem írogatnék ide).
Előzmény: majom1975 (306)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.08 0 0 307
Még nincs meg a laboreredmény, a napokban várjuk...
Előzmény: majom1975 (306)
majom1975 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 306
Sziasztok Lányok!

Tusi, neked mondta nőgyógyász, hogy PCO-d van, vagy miből gondolod? Én ismertem olyat, akinek rendkívűl erős szőrzete volt, de nem volt PCO-ja.

Nem igazán értem, hogy mi a problémád, a PCO-t ultrahang + hormonvizsgálat támasztja alá, nem szőrösödés.

Alice, lányoddal mi a helyzet?

Paracsimpo rólad sem tudok semmit, hányadik hétben vagy?

puszi: Majom

tusi74 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 305
Lenne egy kérdésem:
Létezik olyan PCO, ahol szabályos menses, 0 pattanás mellett jelentkezik az erősebb szőrzet?
Combon nagyon erős, hason gyengébb, arcon is van, bár nem jelentős?
paracsimpo Creative Commons License 2003.06.25 0 0 304
Igen, én 5 napig szedtem vagy 2x1, vagy 3x1-et már nem tom. Aztán mikor letelt az 5 nap, onnantól számítva a 4. napra jött meg. Általában erősebben, több és görcsösebb mensijeim voltak tőle. Bár az is igaz, hogy nekem magától szinte nem is volt 17. éves korom után:( Talán ezért is volt fájdalmasabb.

KÖszi a gratot prücsök nevében is:))))))

Előzmény: augusztusi_lany (303)
augusztusi_lany Creative Commons License 2003.06.25 0 0 303
Szia Paracsimpo,
Ez érdekes, nekem pont akkor kellett el kezdenem szednem, amikor már majdnem megjött. Így a gyógyszertől nem jött meg, hanem állítólag, ha abbahagyom, akkor fog???
Te hogy szedted? Abbahagyása után jött meg a mensid?

Ja és gratulálok a kis pocaklakódhoz!

Előzmény: paracsimpo (302)
paracsimpo Creative Commons License 2003.06.25 0 0 302
Én vérzés meghozásra kaptam norcolutot.
De ha jól tudom akkor kitisztítja a belső részt és akkor normalizálódhat a méhnyh. vastagsága.
Előzmény: augusztusi_lany (301)
augusztusi_lany Creative Commons License 2003.06.25 0 0 301
Sziasztok lányok,
Én nem vagyok PCO-s, nekem olyan problémám van, hogy a méhnyálkahártyám mindig nagyon megvastagszik, és emiatt nagyon vérzek mensi alatt. Most a dokim norcolutot szedet velem.
Az mire jó, és attól vagyok csont ideg?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.06.24 0 0 300
Majomka, nagyon izgulok miattad! Meglátod, nem lesz semmi baj.

(Érdemlegeset majd csak egy hét mulva tudok magunkról mondani, akkor lesz meg a laboreredmény.)

Előzmény: majom1975 (298)
paracsimpo Creative Commons License 2003.06.23 0 0 299
Majomka:)
Szóval akkor nincs leállás:)Ez jó és nagyon szurkolok, hogy sikerüljön és, hogy a hátad ne rosszalkodjon.

Te is írd meg feltétlenül, hogy hogy mennek majd a dolgok.

Köszönöm, hogy örülsz velem babailag:))))))))
Annyira jó érzés:)Kívánom, hogy Te is és Alice jánykája is részesüljön benn minél hamarabb:))))

csimpimami 21+2

Előzmény: majom1975 (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!