Keresés

Részletes keresés

CsDA Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4304
Szia orsiolgi,

először is nyugodja meg:-)) A test nagyon fejlődő képes és önjavító, csak egy kicsit be kell segíteni.
Itt sok hozzászólást hallhatsz, de elsősorban, saját magad védelmében kell keresni egy "vezetőt". Ez pedig jó lenne, ha egy orvos lenne. Akki kézben tartja ezt az egészet.
Célszerű nem mindent egy betegségre ráhúzni, hanem alaposan kivizsgáltatni magad. Majd a leletek birtokában egy komplex kúrát elkezdeni. Mert ugyebár itt nem arról van szó, hogy írtsunk mindent, hanem arról, hogy helyrehozzuk azt ami nem működik megfelelően.
Ja és a visszafertőzés veszélye nem csak rajtad múlik. Egy nőgyógyászati probléma felmerülése esetén nem csak az egyik felet kell kezelni, hanem a másikat is. Hiszen ez olyan mint a pinpong meccs. Téged kikezelnek, majd a párodtól szépen visszakapod.
Az izületi fájdalmakról csak annyit,hogy az lehet túlzott igénybevételtől, nem megfelelő öltözködéstől, étkezéstől (elsavasodás) stb. Az őszülés pedig nem megfelelő pigmentációtól.
Ha egy kicsit nagyobb térben gondolkodsz, többféle lehetőséged van a gyógyulásra.
Pl. hosszantartó drasztikus(!) diéták esetén a szervezet kevesebb vitaminhoz jut, így pótolni kell pl. a B,A,E vitaminokat, amik elősegítik a bőrrel, hajjal kapcsolatos reakciók javulását (pl. ekcéma), illetve egy kis anyagcserejavításra a jód. De lehetne még sorolni.
Az ekcéma is ugyan lehet gomba, de nagyobb valószínűséggel kisebb a szervezeted,bőrfelület védekező képessége, ezért hajlamosabb "túlreagálni" az irritációt. Minél rosszabb állapotban van a védekező rendszered, annál több mindenre fogsz rosszul reagálni. Egyébként az ekcéma is nagyon szépen kezelhető. De mindennek az alapja az immunrendszer erősítése. És ez azt is jelenit, hogy mindenféle "rendszertelen" diétával nem hogy használsz, de még ártasz is a szervezetednek.

A kemény diétán inkább a kitartást venném alapul. Hisz van akinek rettenetesen nehéz lemondani valamiről, van akinek kevésbé. Tehát ne ezt vedd alapul. Inkább azt kell alapul venni, hogy miben szenved hiányt a szervezeted, mi a probléma. Nyílván egy elsavasodott szervezetnek nagyobb szüksége van a kezdeti időszakban a kásákra, leveles zöldségekre, gyümölcsökre. Mint a húsokra és állati eredetű dolgokra. Ezzel elő lehet segíteni a tisztulást. Aztán amikor már megindult a tisztulás az egyensúly érdekében szép lassan be kell vonni mindent az étkezésbe. Halat (halolajnak nagyon jó gyógyhatása van!), pulykát, jughurtot, tojást(!) és társait. A vegetáriánusok más tészta :-)
A liszttel sincs semmi baj, ha a megfelelőt veszed. Teljes kiörlésűt. A kenyereknél pedig annyi, hogy a kezdeti időszakban lehetőleg élesztő nélküli, később pedig soha nem "nyers", hanem pirított formában. Egyébként te is süthetsz kenyeret, süteményeket. Érdemes kipróbálni. Korábbról találhatsz itt is recepteket.

Amire talán ügyelni kellene: műkajamentes étkezés, lehetőleg cukor nélküliség, természetesebb ételek. Kevesebb főzési idő. Meg kell adni a lehetőséget a szervezetnek, hogy az ételekből vegye fel a szükséges tápanyagot és ne gyógyszerekből.

A felületi fertőzés azt jelenti, hogy a körmöd pl. lejön mert gombafertőzött. Ezekre jó ecsetelőket lehet kapni.
Egyébként minden elváltozás "tünet". Jelzi a szervezeted, hogy valami nem kóser. De ettől még nem kell a legrosszabra gondolni.
A gyerekeidre az jelentene veszélyt, ha ennyire drasztikusan fogod fel a dolgokat. Tanítsd meg őket a helyes arányokra, szerettesd meg velük a természetes étkezést. És ha rendben van az immunrendszerük és a továbbiakban is ápolják, akkor nem lesz gond. Szerettesd meg velük a mozgást. Ez azt is jelenti, hog neked is valamit kellene csinálni. Itt a jó idő menjetek kirándulni, biciklizni :-))

Szóval hajrá :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: orsiolgi (4302)
Anci72 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4303
Orsi, nincs orvos, vagy természetgyógyász, aki tud Neked ebben segíteni?
Szerintem, ha etted a kenyeret élesztővel most nem kéne az biztos, mert a gombáidat segíted.
Nekem az allergiateszt kimutatta a gombára való érzékenységet, de azt hiszem mások sem ehetik, mert kereszt-allergiát okozhat.
Nézd meg és olvasgasd el a Béky www.elixir.hu rovatát (is) szerintem,

Luczazs: én csak olvastam, régebben írogatták a lányok, hogy amikor elkezdték a kúrát felpuffadtak. Nekem ilyen nem volt. (volt más) Állítólag ez is a tisztulási folyamat, pl mikor port törölgetsz, azzal azt fel is vered.

A.

orsiolgi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4302
Sziasztok!

Valamennyire visszaolvastalak benneteket, de két pici gyermek mellett szinte lehetetlen, márcsak azért is, mert egy csomó kérdés felmerült bennem! Frissen diagnosztizáltak nálam Candida albicans fertőzést, hüvelykenetből tenyésztették ki. De már jó pár éve szenvedtem az állandó visszafertőződésektől. Ahogy elkezdtem a candidáról olvasni, döbbenve tapasztaltam, hogy jé, akkor a fiatalkori ízületi fájdalmaim és a korai őszülésem is ettől lehet? És a frissen megjelent ekcémáim is?
Visszagondolva, már több, mint tíz éve küzdök kisebb nagyobb sikerrel a különböző gombás fertőzések ellen.
Hogy miért mostanában "durvulhatott" el a helyzet, úgy gondolom azért, mert az első szülésem után - hogy úgy mondjam - eléggé lepukkant a szervezetem. Turbó antibiotikum kúrán voltam, utána senki sem próbálta meg semmilyen flórámat visszaállítani...

Most, hogy végre papír van a kezemben, és rémtörténeteket olvasgatok, kezdek kicsit megijedni! Mit jelent az, hogy csak felületi fertőződés? Ha évek óta különböző gyógyszerekkel próbáltam eltüntetni a nőgyógyászati problémám, és nem ment, akkor ez már nem az? És akkor ez azt jelenti, hogy ... mit is jelent? Megtámadhat mást is és akkor a hüvelyi folyás csak tünet?

És olvastam a diétáról is. Nagyjából így étkezünk, már évek óta. Mostanában kezdtem visszatérni a kenyérre és a lisztes ételekre. Lehet, hogy eddig öntudatlanul "birkóztam" a candidával? Mit jelent, hogy kemény diétán van valaki? Van, aki ajánlja a gombát, van aki nem. Mennyire fontos, hogy élesztő nélküli kenyeret egyek? Vagy ha minimális a kenyér fogyasztásom, akkor nem kell átállni?

És tudtok arról valamit, hogy mi a helyzet, ha már a szülések előtt/alatt is felbomlott a szervezetemben a gombák egyensúlya? Ez mit jelenthet a gyerekekre nézve?

Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de a helyzetet súlyosbítja, hogy jelenleg külföldön élünk, így magyar nyelvű szakirodalmat beszerezni nem tudok.

Segítségeteket köszönöm:
orsi

Törpemalacka Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4301
BUTTERMILCH, hmmm... Ist es also auch bei uns erhältlich ? :-)
Előzmény: hvdm (4300)
hvdm Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4300
Szia!

Igen, erjesztett, de ezzel az erővel akkor a joghurt és a kefír is erjesztettnek tekinthető,egyik baktérium, másik gombatenyészettel oltott, de ha azt nézzük, hogy mindkettő tejtermékben van mégha kis mennyiségben is de laktóz, -azt meg ugye mégiscsak szeretik a gombák-, akkor ezeket se szabadna... DE! mindezek ellenére a savanyú káposztában, joghurtban, kefírben sok a tejsavbaktérium, ami jót tesz az emésztésnek. (A savanyú káposztát pl. Jucus, azaz Zala Judit is ajánlja)
Szerintem ezek mind egyénfüggőek, próbáld ki, melyiket bírja a szervezeted, és még vmi eszembe jutott, a cékla, erős enzimképző, tehát segít az emésztésben.
Író tudomásom szerint az Auchanban kapható, de ha elteszel finom igazi teljes tejet aludni, és amikor megaludt csinálsz belőle túrót (felforralod), akkor igazi friss írót is nyersz a megmaradt léből,
Üdv:V.

Előzmény: luczazs (4299)
luczazs Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4299
Helló!

Savanyú káposztát szabad? Az ecetes, nem? Illetve hát erjesztett.
Írót hol lehet kapni már úgy értem, hogy hogy néz ki, milyen kiszerelésben stb.?Mennyit szabad inni belőle és mikor?
Zsu

Előzmény: hvdm (4298)
hvdm Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4298
Savanyú káposzta, író, joghurt, savanyú gyümölcsök
Előzmény: luczazs (4297)
luczazs Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4297
Sziasztok!

Kíváncsi lennék, hogy van-e ötletetek a gondomra! Most már több mint egy hete szinte folyamatosan fáj a gyomrom,olyan, mintha egy kő lenne a helyén, nagyon kemény és fájdalmas.
Emellett fel is vagyok fúvódva.
Már több mindenre gyanakodtam, például a tejre, de eddig semmit nem találtam, amit ha elhagytam, akkor elmúlt volna.

A háziorvosom szerint hiányoznak az ecetes dolgok, pl. savanyúság, kevés a gyomorsav, így nem tudok emészteni. Az ecetes viszont tilos.

Volt vagy van hasonló problémátok? Mit esztek, isztok, szedtek stb?

Sziasztok!
Zsu

Anci72 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4296
Szuper!!! :)
gsxfx Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4295
Ezuton mondok köszönetet minden hozzászólónak. Az itt olvasottak alapján tartott szigorú kéthónapos diétával orvosi beavatkozás nélkül, minimális költséggel több éves emésztési,közérzeti, erőnléti problémáimtól szabadultam meg.
Bubu.
kezolex Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4294
Kedves Rokka!

Elképedve olvasom, hogy "elsőre" sikerült meggyógyulnod a gyógyszer+diéta kombinációval.
Leírnád milyen gyógyszert v. gyógyszereket szedtél? Nekem ugyanis állandóan kiújul a betegség, amint befejezem a diétát.

Előre is kösz,
kezolex

Előzmény: luczazs (4231)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.03.28 0 0 4293
Kedves Stoner, kösz, remélem minden O.K. lesz.
A kórházban ahol szülni fogok, ha nincs komplikácio rögtön mellre teszik a babát. Az ujszülötteknek viszont folyadékpótlásként cukrosvizet adnak mig bent vagyunk a kórházban, és az első napokban , amig nincs tej, (vagy végig, ha kevés) hipoallergén tápszert.
Ezt jó lenne elkerülni. Mi az az az árpavíz? Már terhesség alatt el lehet kezdeni, vagy elég csak szoptatáskor?
Üdv, Zsuzsi
Előzmény: Stoner (4291)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 4292
NA, csakhogy itt vagy :)
Stoner Creative Commons License 2003.03.27 0 0 4291
Kedves Zsuzsi 133!
Azt kívánom, hogy a leendő babád egészséges legyen!
Az előtej tudja átadni az anya bélflóráját az újszülöttnek. Ezért időben kell a szülésszel beszélni, hogy a szülés után rögtön mellre kell teni az újszülöttet. A terhesség alatti bőséges és vércsoport szerinti nagyrészt nyers, vegan étkezés, (leveles zöldségek – folsav!) sőt az apa oldaláról, még a fogamzás előtti időben folytatott egészséges
táplálkozás, szerencsés esetben a születendő gyermeknél 3 fogcsírát eredményez a mai 2 helyett foganként. A szoptatásnál ajánlott a rendszeres árpavíz fogyasztás a jó tejelválasztáshoz.
Üdv.
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4290
sziasztok
Hezsolt, szerintem meg kell különböztetni azokat, akiknél tényleg csak felületi fertőzésről van szó. (pl. az ujszülött aki a szülőcsatornában fertőződik, vagy aki elkapta az uszodában, szoliban, vagy a partenerétől.) Náluk tényleg hatásosak lehetnek ezek a modern gombairtó gyógyszerek. egyetértek veled, hogy miért szenvedne bárki is, ha 1-2 szemtől vagy egy tubus krémtől megszabadulhat a gombától? Ha sikerül akkorr O.K.(pl. én is nemsokára szülök, és ha fertőződik szülés közben a babám, rögtön fogok nystatint kérni neki.)
De van egy olyan csoport, akiknél a gombás fertőzés csak tünete valamilyen más egyensúlyzavarnak, betegségnek. Ők hiába irtják a gombát, mindig visszafog térni amig a kiváltó ok változatlan körülmények közt fennál. (a küzdelem pedig, ha nincs eredmény felőrli lelkileg, testileg az embert.) Persze, hogy irtani kell a gombát, de hosszú távon nem tudom célszerű-e ilyen erős gyógyszereket szedni, a mellékhatások miatt.
üdv, Zsuzsi
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de az ujszülöttkorban már meg kell kezdeni a normális bélflóra felépitését helyes diétával. (ezen, ha van rá mód az anyatejet értem) Bár vannak ujabban ezek a probiotikus tápszerek, de a műkaja és cukorevés korszak már itt elkezdődik. Az allergiák is megalapozódhatnak egy életre ebben a korban, ugyhogy figyelni kell már ekkor is a diétára.
Anci72 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4289
Kedves hezsolt,

a kézrátétleről "annyit", hogy amióta kihagyom az általa kimutatott ételeket, nem vagyok rosszul...

A.

Nagyon sok más embertől is ezt hallottam. Ki kell próbálni, van akinek segít van akinek nem, mint ezernyi más gyógymód, ami önmagában véve nem kifogásolható.

Anci72 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4288
CsDA: Deeehogyíííís!

Eccerűen nagyon tetszett mindenkinek a hozzászólása... :))) Valójában az előtted lévő "helyre" akartam írni, csak mire beklikkeltem a hozzászólásom, Te már ott voltál!

A.

CsDA Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4287
Szia hezsolt,

gondolom még nem olvastad végig a topicot, ezért van némi fogalmi zavar köztünk és közted.
Senki nem azt mondja, hogy nem kell valami, ami megállítja a gombát (vagy más betegséget), hanem azt, hogy kell egy pontos kezelés (amit elvileg egy pontos diagnosztika előz meg) és utána ki kellene alakítani egy olyan életformát, ami valamelyest normális életfunkciókat biztosít. Hiszen manapság annyi "szeméttel" árasztják el a boltokat, hogy észre sem vesszük. És a legtöbb esetben nem is tudatosul bennünk, hogy szemetet eszünk.

Zsuzsi is ezt írta
"Ennek okát kell megkeresni, kikezelni, és aztán egy egészséges életmód-diéta fenntartásával a szervezet visszaszoritja a candidát is ahová való."

Én ugyan soha nem voltam híve, hogy keresztelgessük a betegségeket, de az a véleményem, hogy bármely betegség van kialakulóban, illetve virít bennünk már javában, mindenképpen szükséges az életmódváltás.
Illetve egy kérdés. Miért természetes az, hogy a testünket szemetesládának használjuk; tömjük mindenféle műkajákkal, amikből nem szívódnak fel a kell mennyiségű tápanyagok, vagy ami felszívódik, az olyan minőségű, hogy nem hogy használna, de inkább árt.

Egyébként a fórumon többször elhangzott, hogy a megfelelő helyen és időben igenis kell élni a gyógyszerekkel, legyen szó itt pl. az antibiotikumokról is. Hiszen egyes betegségeknél ez elengedhetetlen. De a kezelő orvosnak arra is figyelni kéne, hogy a betegét ne egy doboz gyógyszerrel engedje el, hanem további útmutatásokkal. Pl. hogy antibiotikum szedése után célszerű joghurtott, vagy olyan terméket enni, ami helyreállítja a bélflórát. És még egyéb pár hasznos tanács van, amit igencsak elfelejtenek az orvosok.
Szóval ami a csecsemőt illeti, senki nem mondja, hogy ne kezeljék a megfelelő gyógyszerekkel, de az orvosokat nem csak a felelületi/helyszini ellátásra kéne felkészíteni, hanem az "utógondozásra" is.

Üdv

CsDA

Előzmény: hezsolt (4285)
hezsolt Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4286
Zsuzsi133
A koncentrációról csak azt akartam közölni, hogy a gyógyszer külsején feltüntetett szám nem minden esetben egyezik a belsejében lévő valóságos értékkel. Ez engem megzavart, mert addig bíztam az értékek helyeségében(gyógyszergyártókban). Szerintem rosz dolog, ha gyenge koncentrációjú szerrel hozzászokatják a gombát a gyógyszerhez, mert utánna nehéz lesz elpusztítani.
Előzmény: zsuzsi133 (4283)
hezsolt Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4285
Szia Zsuzsi133!
Arra akartam célozni, hogy csak akkor lehetsz biztos benne, hogy candidád van, ha azt ki tudják mutatni, és ezt nagyon könnyen meg lehet oldani(szájkenet,hüvelykenet,székletminta).A rezonanciás,kézrátételes vizsgálatok szerintem nem megbízhatóak.Ezt csak az erre felkészült kórházak, intézmények végzik el biztos pontossággal!
Először te is leírod a hajlamosító tényezőket"fogamzásgátló szedésével, cukorbetegség". Aztán azt írod" tulzott szaporodása csak egy jelzés, hogy a szervezet kibillent az egyensúlyi állapotábol"
Ezek a hajlamosító tényezők valóban sikeresen kiütik az egyensúlyt(ez nem magátol borul fel), de mégis ki kell írtani azt a fránya gombát valamivel.Annyi nem elég, hogy abbahagyod a szteroid tartalmú gyógyszerek szedését(pl. fogamzásgátló). Nem tudom mit tanácsolnál annak az újszülött csecsemőnek, akinek a szájából egy olyan rezisztens törzset kaptam mintaként, amilyet itt a laborban csak több év alatt tudtunk volna tenyészteni(diétázzon egy kicsit?)
Előzmény: zsuzsi133 (4283)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4284
Akkor szerinted, ha gyógyszeres, illetve antibiotikumos kezelések során tönkremegy a bélflórám, ezért a belemben alkoholos erjedés áll elő, gyümölcsöt szinte nem ehetek, mert gyakorlatilag cefre lesz belőle, és a körzeti orvos tudásából max. annyira futja hogy elcsodálkozzon a májfunkciós leletemen és gyanakodva nézzen rám (kb. 10 évvel ezelőtt), mint egy alkoholistára (pedig Ő vágta tönkre a bélflórámat, utólag azt mondom: feleslegesen), akkor az jelenthet kóros candida elszaporodást, vagy egyszerűen egy kiadós alvással kezeljem? :-)

Vedd inkább költői kérdésnek, hiszen azóta már nagyon sokmindenre rájöttem magamtól is (sőt bizonyos szempontból nekem aztán mindegy is, hogy candida vagy nem), csak most ez az "alvókúra" kissé erősnek tűnt számomra, a sokéves nyavalya tükrében.

De, ha rá is jöttem sokmindenre, nyitott vagyok egyéb információkra is, ha van kedved megosztani...

Látom, idézőjelbe tetted a "gonoszt". Nos, a topiclakók talán már betéve tudják, hogy ez a kis gonosz természetes részünk, csak akkor van gond, ha valami okból kóros mértékben elszaporodik. Tény ugyanakkor, hogy a különböző tünetleírásokat olvasva, tapasztalatlan emberek hajlamosak magukra venni akár még egy lóbetegséget is. De attól még nem baj, ha van egy ilyen topic, sőt.

10 évvel ezelőtt nekem még a könyvtárban kellett bújni az orvosi könyveket, ha okosodni akartam. Ha akkor lett volna ilyen internetes lehetőség, hamarabb előre jutottam volna...

Előzmény: hezsolt (4274)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4283
Sziasztok.
Hezsolt, itt többen jutottak már arra a konkluzióra, hogy nem helyes megközelités csupán kimutatni a candida albicanst, és irtani. Ha a candida valamilyen más alapbetegségre telepszik rá, akkor ez nem vezet hosszú távon eredményre. Az egész szervezetet egészében kell tekinteni és megkeresni mi miatt szaporodik el tulzott mértékben itt vagy ott. (pl. hiába irtod éveken át a hüvelyből, ha fogamzásgátló szedésével meg rásegitesz, vagy cukorbetegség, vagy terhesség vagy stb. áll fenn.) A candida albicans tulzott szaporodása, vagy olyan szervnél való megjelenése, ahol nem lenne szabad egészséges szervezetben lennie csak egy jelzés, hogy a szervezet kibillent az egyensúlyi állapotábol. Ennek okát kell megkeresni, kikezelni, és aztán egy egészséges életmód-diéta fenntartásával a szervezet visszaszoritja a candidát is ahová való. Véleményem szerint ez vezet hosszú távon eredményre. A megfelelő koncentrációjú gyógyszer megtalálása biztos nem nagy dolog , de ezt nem nevezném gyógyitásnak, max. gombairtásnak. A nehézség abban áll, hogy ne térjen vissza a kezelés után - és ehhez nem elég a gombaölő gyógyszer.
Zsuzsi
Előzmény: hezsolt (4281)
hezsolt Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4282
Bocs: Candida albicans(nem nagybetüvel, mint írtam, csak a fórum címe zavart meg)
hezsolt Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4281
Sziasztok!
Annyi a lényeg, hogy én a szájüregben és a hüvelyben tenyésző Candida Albicans-al foglalkoztam.Leginkább a protézishez való tapadását, annak megakadályozását, onnan eltakarítását kutattam.(a szakmabeliek ebből már azt is tudják hogy hol is vagyok). Nyilván segíteni rajtatok konkrétan nem tudok, legfeljebb próbálkozik az ember, hogy minnél jobb megoldással álljunk elő.
1.Ezt a gombát egy egyszerü mintavétellel be lehet azonosítani,itt a klinikákra gondolok, nem a biogyógyászokra.
2.Gyógyítása sem olyan nagy dolog, de itt oda kell figyelni sok mindenre:
-Ezen a téren van-e ismerete az orvosnak(sajna nem várhatjuk el tőlük,manapság az oktatás ilyen szinvonalra süllyedt)
-Azok a gyógyszerek hatni fognak-e(kb 2 hónapig szenvedtem egy mérés sorozattal, hogy mit csinálhatok rosszul, amikor végre bebizonyosodott, hogy a gyógyászatban használt "cucc" nem olyan koncentrációjú mint, aminak kellett volna lennie)(nem írom le, hogy mi volt a cucc, és kié, mert nem akarok bajt magamnak)
Most megyek, de este 7körül vissza nézek.
CsDA Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4280
Kinevetsz Anci? :-))
Előzmény: Anci72 (4279)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4279
:)))))))))))))))
CsDA Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4278
Szia Tóditapi,

nevedből nem derül ki, hogy fiú vagy e vagy lány. Úgyhogy álltalánosságban. Először is ne csak candida irányba indulj el. Ajánlom, hogy ha gondod van - gondolom belső nyavalya - akkor keress fel egy belgyógyászt. Beszéld meg vele a részleteket. Ő el fog küldeni különböző rutin-kivizsgálásokra. (vérkép, uh,CT, fogröntgen, - nőgyógyászat/rákszűrés, uh, - és még hasonló szép és finom dologra. Ez eltart mintegy 3-4 hónapig vagy tovább. Az alapos kivizsgálás a továbbiakhoz mindenképpen kell.
(ami bővűlhet allergia, bőrgyógyászati, szövettani és egyéb kivizsgálásokkal. Mivel nem tudom mi a gondod, ezért nagyvonalakban írok).
Közben érdemes tájékozodni orvosod gyógyítási módjáról. Sok orvos támogatja a természetes/homeopátiás és egyéb gyógymódokat. Ha ez nem így van, akkor is tartsd meg őt, és keress egy természetgyógyászt. Itt többféle ajánlást is fogsz kapni. Én annakidején Béky Lászlónál kötöttem ki, amelyet azóta se bánok. Aztán a két gyógymódot ötvözni kell és a helyes úton maradni.
Egyébként a nőgyógyász is ki tudja mutatni a candidát, ha nő vagy :-)
Szóval kéne valami kiindulópont, hogy mire is kéne az a kandida-vizsgálat.

Üdv

CsDA

Előzmény: Tóditapi (4276)
hvdm Creative Commons License 2003.03.24 0 0 4277
Kedves Hezsolt!

Végre valahára üdvözlünk Fórumunkban!(Eddig hogy-hogy nem találtál meg minket?)
És mondd, elvárhatjuk-e bölcs szakértelmed,és hozzáértésed, netalán-tán 4 éves ügyködésed eredményeinek és tapasztalatainak megosztását a mi kis szerény és "bugyuta" közönségünkkel???

Üdv:
V.

Előzmény: hezsolt (4274)
Tóditapi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 4276
Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy hol tudják kivizságlni Bp-en a candidát (a Gyáli úton kívül), sajnos nem tudom végigolvasni a fórumot..
Nagyon köszönöm!

CsDA Creative Commons License 2003.03.24 0 0 4275
Szia hezsolt,

kicsit nagy mellénnyel lendültél a topicba. Talán lehetne egy kicsit másként és bővebben? :-))
Ha vetted a fáradtságot és végiolvastad a topicot, akkor láthatod, hogy nem "csupán" fáradékonyságról írnak az emberek. Vannak pro és kontra vélemények. De vélemények. (ha csak a legutolsókba olvasol is bele. Egyet azért is kiemelek:-)) Mégha megköveznek is érte. Igaz én is kiveszekedtem vele magam. De nem a személyével van a baj, hanem egy erőszakosabb erőltetéssel egy útra/helyre. Igen. Hofira gondolok. Ő is nagy utat tett meg. Vagy vannak itt még többen, akik sok nyavalyájukból kigyógyultak. (így vagy úgy)
Elkezdődött egy gobmával (félelem, rémhír, hit, meggyőződés, eltávolodás stb.) aztán a tapasztalatok birtokában mindenki megpróbálja a lehető legjobb gyógymódot megtalálni. Ételek/gyógymódok/mozgásformák stb. Ezért vannak a különböző vélemények.
És te idállítasz és bedobod a kis fölényest :-)) Ezt még Hofi sem tette meg. Ő legalább tényeket és eredményeket közölt.
Hát ennyi... Talán te is bedobhatnál még valamit.

Üdv

CsDA

Előzmény: hezsolt (4274)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!