Keresés

Részletes keresés

zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4314
Sziasztok,
Hvdm, a csirának nem szabad megpenészesednie. (az üzletben meg ne vedd ha penészes. Ha meg Te termeszted, akkor naponta át kell alaposan mosni, jól szellőző helyen és légáteresztő ruhával kell letakarni, hogy szellőzni tudjon és ne penészesedjen.)
Mosogatószerek: azon már én is sokat filóztam, hogy ezek az agressziv, antibakteriális mosogatószerek milyen hatással lehetnek a szervezetbe kerülve...(mert valamennyi óhatatlanul is bejut nap mint nap, mert tökéletesen nem lehet leöbliteni az edényeket, evőeszközöket, poharakat.)
Zsuzsi
orsiolgi Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4313
Húúúúúúúúúúúú, ezt most emésztenem kell! De nagyon köszönöm, azért innen már könnyebben el tudok indulni! :o)
Sovány husi nálam a pipi és a pulyka, és szerencsére Anyutól megtanultam hasznáni a banánon és a narancson kívül a mi gyümölcseinket is. És sajnos azt is tudom, hogy a barack ilyenkor max. finom, de semmi több.
Mi a helyzet a margarinnal és a vajjal? Azon párolhatok?
És a kávé? A két pici még mindig többször ébreszt bennünket éjszakánként, így kialvatlanok vagyunk. Nekem napi 3 kávé is lecsúszik, (persze csak tejjel) hogy ébren tartsam magam. A csipkebogyó tea erre jó? Mert a filteres csak finom...:o)
Valahol azt olvastam, hogy joghurtot sem lehet enni. Akkor mégis?
És valami, ami számomra nagyon fontos. A gyerekek. Nekik mit szabad és mit nem? Nincs tapasztalatotok? Gondolom ők kaphatnak mindenféle gyümölcsöt, ha a teljes kiőrlésű lisztet használom, az sem árthat. Tejet a nagyobbik egyáltalán nem fogad el, a kicsinél még nem is próbáltam. De hosszú távon nem tudom, hogy vigyek be a szervezetükbe kalciumot? A doktornénink anno azt mondta, kell nekik a vörös hús is, a vérképzés szempontjából.
És én? Most teljesen húsmentesen éljek egy darabig? Vagy azért lehet? Mi az, amit a gyógyszerek szedése mellett ajánlott kihagyni az étrendből, még akkor is, ha a diétát követem.

A csírákat megpróbálom, de nem tudom, hogy menni fog-e? :o)
Mi a helyzet a tojással? Azt szabad?

No, eldugulok, már így is nagyon sokat köszönhetek Nektek!
Orsi

Előzmény: CsDA (4310)
hvdm Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4312
Sziasztok!

Csak egy kérdés. Sokan ajánlottátok itt a csírákat. Én is szívesen kipróbálnám, de egy dolog nagyon izgat, mégpedig a penészedés, ami a csíráztatás során ugye elkerülhetetlen. Ez a penész pedig kőkeményen penészgomba, nem?
Én már nem diétázom, mert normál egyensúlyban van a szervezetem gombaügyileg, de azért még fokozottabban vigyázok, és kevesebbeket eszem a tiltott dolgokból.
???
Üdv:
V.

Berthos Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4311
Szia Orsiolgi!

CSDA nem semmi mennyi energiát fektet ebbe a fórumba, de azért megpróbálom kiegészíteni.

Vegyszerek: írod, hogy nem megy a gumikesztyűvel való tisztogatás. Ez csak az egyik oldala a dolognak, amit közvetlenül érzünk (pl. ráfröccsen a Domestos a kezünkre). Ne felejtsük el, hogy amit nem látunk az attól még létezik. Ezenek a vegyszereknek olyan kipárolgása van ami belélegezve nem túl nyerő. Persze nem azonnali a "hatás", de sok negatív hatás együtt előbb-utóbb problémát okoz. Ma már kaphatóak olyan temékek amik nem vegyszeresek és ugyanolyan tisztítóhatásúak (A céget nem írom, ha érdekel magánba megírom). Mi például otthon azon vagyunk, hogy a vegyszeres dolgokat elfelejtsük. A másik az, hogy amikor a vegyszeres mosóvizet leöntjük a WC-ben az sajnos a környezetet szennyezi, ióvíz forrásainkat veszélyezteti.

Vizsgálat: A Candida tesztet szerintem nem csak itthon végeztetheted el. Nem írtad konkrétan melyik országban vagy, de tőlünk nyugatra is ismert ez a dolog. Pl.: Svédországban 1990 óta kötelező az évenkénti Candida szűrés.

Szerintem aki erre a fórumra rátalál az jó úton indulhat el egy egészséges életmód felé.

Üdv.: Berthos

Előzmény: orsiolgi (4308)
CsDA Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4310
Szia orsiolgi,

néhány gondolat:
- a főzelék nem a liszttől finom, hanem a sok zöldségtől ami benne van. Egy kis fortély: főzzél meg krumplit, turmixold ösze és ezzel "habard" be a főzeléket. Vagy kiveszel a főzelékből(zöldségekből) egy kicsit összeturmixolod joghurttal és visszaöntöd. Kész is a habarás. Vagy egyszerűen veszel krumplikeményítőt és liszt helyett használod.
A mirelittel nincs baj, de teljesen felesleges, hiszen a fagyasztásnál és kiolvasztásnál szinte az összes értékét elveszti. Nincs mi felszívódjon belőle. Vannak olyan zöldségek, amik télen is jók, és nem kell lefagyasztani őket. Ha van pincétek még tárolni is tudod. Szóval a mirelitet enni eheted, de ...
A sovány husi lehet, hogy sovány, de egészségesebbnek egészségesebb pipi, a pulyka.
A sült és panírozott dolgok az égetés miatt nem ajánlottak.
Az olajoknál nem kell megvenni a legdrágábban, de célszerű hidegen sajtoltat venni. A minőségére azért érdemes ügyelni, mert ez is nagymértékben elősegíti a tápanyag felszívódását, mint vivőanyag. És zsiradék ilyenformán kell!!! Erre jó a répa esete. Hiába eszel sok répát, ha az nincs egy picit megpárolva zsiradékon, fele annyi vitamin sem szívódik fel, mint amúgy.
Érdekes nem? Szóval te hiába tömöd magad egészséges ételekkel, ha nem teremted meg a körülményeket arra, hogy az hasznosuljon. Hát itt jön a rendszeresség fogalma. Kell egy rendszer, egy módszer, amit követsz. A homályos dolgok mindig veszélyesek.
Egy olyan partnert keress a betegséged gyógyítására, aki tényleg partner, és elmagyarázza, hogy mit miért tegyél.
Ha eddig is ügyeltél az étkezésedre, akkor ezek a kis változások nem fognak gondot jelenteni.
Kísérletezz. Új ételeket, új ízeket fogsz megismerni.
Ami az édesség utáni vágyat illet, hát persze, hogy jön. De ezt is meg lehet oldani. Én édesség helyett diót, mogyorót szoktam eszegetni. No persze héjastól veszem. Amíg megpucolom, addig csillapodik a vágy, de mégis kielégítettem. (Ja a kielégítetlenség érzése a legnagyobb ellenségünk! :-)) )
Szóval ha átalakítod a korlátokat lehetőségekké, akkor kinyílik előtted a világ, és nem érzed úgy, hogy valamit nem szabad. De (!) mindent szabad, de nem teszed meg, mert tudod, hogy az egyikkel ártasz, a másikkal javítasz. Na ezek után melyik tányér után nyúlnál. A csokis vagy a diós után? Na ugye ! :-)) Felfogás kérdése az egész.
A kövérséghez annyi, hogy a szervezet "megköveteli" a betevőjét. Ha olyan ételeket kap, amiből nem tudja felvenni azt a mennyiséget(tápanyagot), amire szüksége van, akkor még követelőzőbb. "éhesebb" lesz. Így minden dolgot megpróbál elraktározni. Azaz akármilyen keveset is eszel(eszik a férjed), abból a kicsiből a lehető legnagyobb mértékben próbál raktározni. Azaz fel kell gyorsítani az anyagcserét. Ehhez megfelelő értékű tapanyagra, némi emésztésserkentőre/anyagcserefokozóra (pl. jód, vagy articsóka stb.) és testmozgásra (!) is szükség van.
Azzal is számolni kell, hogy csökkenő életvitel mellett elvileg az energiát is csökkenteni kellene. Ugye azért 20 fölött már senki nem mozog annyit mint előtte és hát a mennyiséget sem nagyon csökkentik. :-))
Fel kéne eleveníteni a régi dolgokat. Egy focilabda, egy tollasparti, egy kis röplabda csodákat tehet ! :-))
És ha már itt tartunk, nőknél elsődleges hízási faktor az elhanyagoltság érzése. Mind lelkileg mind testileg. Amíg van aki szeressen addig jobban ügyelünk a részletekre. Meg kéne tanulni becsülni magunkat annyira, hogy mindezt ne másért tegyük, hanem saját magunkért. Nehéz, mert arra nevelik az ember lányát, hogy más véleménye a mérvadó, de ez nem így van. Egy kis önkritika, egy kis önkontroll, egy kis önbizalom és máris kész a bomba nő. Lehet, hogy nem egy-két nap alatt, de hamarosan!! :-)))
És ez igaz a férfiakra is. Finoman fogalmazva, a vadászidény lejárta után elterülnek mint lusta oroszlán a déli napsütésben. És aztán csodálkoznak: recseg, ropog, fáj stb.
Találj ki egy tervet, amivel felébresztheted a játékos kedvét. Onnantól kezdve már minden könnyen megy. Elmondom neked, hogy még diétázni is hajlandók. :-)) Csak a megfelelő módot kell kitalálni.

Azt, hogy hiányt szenved valamiben a szervezeted, egy alapos kivizsgálás deríthetné ki. Különböző módszerek vannak. Egyszerű vérvételtől a hajanalízisig. A lényeg, hogy ne ránézéses vizsgálatot tartsanak. A leletekkel pedig fordulj a segítődhöz.
Egyébként az "add a férjednek" módszerrel azért nem értek egyet, mert kivizsgálás nélkül mondott valamit az orvos. Gondolom ha a férjed hazajönne 7 szem bogyóval és azt mondaná vegyed be, te is feltétel nélkül bevennéd, mert bízol benne. Ha már bízik benned, akkor légyszíves járj utána, hogy ténylegesen hogyan fejti ki hatását, miért a férjednek kell bevenni. Hisz ő sem konyhamalac, hogy minden "felesleget" eltüntessen.
Az orvosnak igenis kötelessége ezekre a kérdésekre válaszolni. Kiváncsi lennék, ha ő kerülni - mint férj, mert gondolom az - ilyen helyzetbe, akkor ő mit mondana.

Néhány ajánlás:
- érdemes sok folyadékon inni. Nekem ez bevált: diólevél-cickafark-bazsalikom-kakukkfű. Mind fűrdővíznek, mind napközbeni teának. Rendezi a menses görcsöket, tisztítja a veséket stb. Neten nézz utána a hatásoknak
- tavasz/nyár lévén kerülj barátságosabb kapcsolatba a nyers vagy párolt zöldségekkel, a savankásabb gyümölcsökkel. lehet, hogy nem jó helyre mondom, de nem csak banánból és narancsból áll a világ :-))
- valaki ajánlotta a céklalevet már. érdemes!
- próbálgasd a csírákat. Sok vitamin van benne, így természetes forrásból fedezheted a vitaminszükségleteidet
- tökmagolaj. Ha szereted a pirítóst, akkor készítsd pár szelettel és néhány csepp tökmagolajat tegyél rá. Hatásairól neten találsz információt. Ja és a kenyérre tegyél csírát! Finom és tápláló. (emlékszel a répa esetére. no ez itt is igaz!)
- ajánlom figyelmedbe a szabad levegőt, de közelebbi barátságot is érdemes kötni a jógával. Ne gondolj misztikumra, inkább egy jó kis nyújtózkodásra :-)
- ha nem jelent nagy beruházást, szerezz be egy gyümölcscentrifugát. (és lökd ki a cukrozott lötyiket)
- tej és tejföl helyett egy kis ideig használj joghurtot. más íze lesz az ételeknek, de ha hozzászoksz a savankásabb ízekhez, akkor kevésbé fog hiányozni az édesebb. És néha az ember savankásabb dolgokat kíván, akkor joghurttal mindig meg tudod oldani.
- a konzervféléket jó lenne, ha kiiktatnád
- lisztnek érdemes a tönkölyt,durumlisztet és kukoricalisztet használni. Természetesen teljes kiörlésűt. Ja és nagyon finom belőle a palacsinta. Korábban leírtam a receptjét. Ha érdekel nézz utána (mondom én, hogy azért mert valaki diétázik, még nem kell lemondania mindenről. Csak egy picit másképp kell csinálni :-)) )
- És még egy fontos. Ha úgy érzed éhes vagy, egyél! Ez nem arról szól, hogy nem szabad semmit enni. Ha olyat eszel, ami a szervezetednek tetszik, akkor egyre kevesebbet fogsz enni. Mígnem elérkezel, egy normális étkezési szokáshoz. Ezt onnan is meg tudtam volna közelíteni, ha valaki nagyon keveset eszik. Ez a folyamat az ő esetében is sikert hoz. (Természetesen abban az esetben ha ő is akarja)

Most így nekifutásból ennyi.
:-)))

Üdv

CsDA

Előzmény: orsiolgi (4308)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4309
szia Orsi,
Sok mindent meg lehet szokni. A gumikesztyűt is. Másként nem tudod elkerülni az érintkezést a vegyszerekkel.(kezdetben nekem is nehezen ment, lassabb is eleinte.Most meg már ugy érzem magam, ha kesztyű nélkül nyulok a mosogatóba, mintha pucér lennék. Jó ugy mosogatni, hogy nem hogy "koszos", de még vizes sem lesz a kezem.)
a szteroidokat jobb elkerülni: Főként, mert a legtöbb candidás irás, az antibiotikumok után emliti, mint hajlamositó tényező a candidiázishoz. Másrészt huzamosan használva elöli a bőr pigmentsejtjeit. (barátnőm évekig használta a ftorockortot az arcára, és nem tud lebarnulni, csak vörös ezen a helyen) Ugy tudom huzamosabb használata a hasnyálmirigyet is megterheli.
Biztos az orvos is mondta, hogy ne rendszeresen használd, csak ha nagyon muszáj, és akkor is csak pöttyökben felvinni és lehelletvékonyan minél kisebb területre. (ha nem viszked, én pl. körömvirágkrémmel kenem.)
Szükségtelen évekig keményen diétázni, de az elején, amig a gyógyszert szeditek, addig szükséges, és nem szabad becsúsznia egy kis csokinak sem, mert ugy hatástalan a gyógyszer.
Szerintem nincs ellentmondás: a candida gombával való találkozást nem lehet elkerülni. A szervezetet kell ugy megedzeni (erős immunrendszer, hormonális egyensúly, sav-bázis egyensuly ), hogy képes legyen kivédeni a gombák térnyerését, vagyis olyan belső bélflórát felépiteni, ami nem enged teret a fertőzésnek, a gombák tulzott elszaporodásának.
üdv, Zsuzsi
Előzmény: orsiolgi (4308)
orsiolgi Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4308
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget! :o)
Egy kicsit megnyugodtam, az Elixír remélem jó támpontokat ad majd, mert teljesen egyedül kell valamit kitalálnom. Külföldön vagyunk, legkorábban nyáron tudok elmenni kivizsgálásra. :o(
Sajnos vagy szerencsére a nőgyógyászom a férjem is kezelte, mégis...
A húgomnak kicsi kora óta van ekcémája, így nem is az okozott gondot, hogy megjelent. Azt mondták tejallergia, aztán kiderült, hogy valószínűleg háztartási szerektől van. Pedig vigyázok. Már rég óta nem por alakú mosóport használok, öblítőbe nem nyúlok, viszont a gumikesztyűt képtelen vagyok használni, mert mindent kiejtek a kezemből. :o)
Szteroidos krémet kaptam. Akkor ne használjam? Csak akkor kellene, mikor kijön. Most pl. magától kezd elmúlni!
Mit értünk rendszertelen diétán? Úgy gondolod, csak a legalapvetőbb dolgokat hagyjam ki az étkezésemből, míg orvossal nem konzultálok erről? Pl. cukor, liszt helyett a teljes kiőrlésű? mert eddig is halat, zöldségeket ettünk, sovány husikat, (mindkettőt párolva) tojást elvétve, cukrot fél éve űztem (igaz néha egy kis csoki becsúszik...). A lisztet az 1 éves fiam miatt hoztam vissza, mert kell a főzelék, Anyum szerint. A lányom jól meg volt nélküle. Csak olajjal főzök, nem eszünk gyorskaját, csak elvétve fordul elő egy-egy félkész mirelit.
Azt pl. honnan tudom, hogy miben szenved hiányt a szervezetem?
És egy másik kérdés, hátha tudtok rá választ: A férjem alig eszik hizlaló dolgokat és egyre kövérebb. Ezt rá lehet fogni csak a stresszre? Ráadásul a nőgyógyászom azt mondta, hogy a korábban nekem felírt 50 mg-os Mycocystet szedje be ő. De mi van, ha ő nem fertőzött? Akkor ez az adag nem árthat neki? 7 db tabletta! És egyáltalán, mielőtt kezelik, nem kellene megtudni, hogy fertőzött-e? Vagy ez nem fontos? Ráadásul azt olvastam, hogy fertőző, ugyanakkor velünk élő gomba, ami az immunrendszer gyengülésekor okozhat problémát. Akkor most fertőzö is és egyébként belülről is? Hogy is van ez? Ahogy egyre több információhoz jutok, kezdem annál hülyébbnek érezni magam. Ráadásul a sok olvasott gyógyszeradagolás miatt elfelejtettem a sajátomat, a gyógyszertárban meg nem írták fel, tiszta hülyének leszek nézve, de csak felhívom az orvost! :o)

Már vettünk biciklis gyereküléseket! Csak a bicajt kéne megvenni alá! :o) Szerintem alapvetően jó úton haladunk, csak meg ne álljak pihenni egy padon, mert félek, ottragadok!

Orsi

Előzmény: CsDA (4304)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4307
sziasztok,
az ekcémával kapcsolatban azért, (mint sorstárs) hozzátennék egy-két gyakorlati tanácsot: ha a bőrgyógyász kenőcsöt ir fel, akkor figyelj rá, hogy ne szteroidtartalmú legyen. (legtöbbször azt irnak fel, mert rövid távon hatékony.) Kitapasztaltam, hogy milyen ételek lobbantják be, mikre vagyok allergiás ezeket kerülöm.A nyers zöldségek, ezekből készült levek jó hatásuak. (persze nem a vegyszeres primőrök) Házimunkához gumikesztyűt használok.Gyógyszertárban kapható mosakodókrémet célszerű használni, ha száraz a bőröd. Ki kell kisérletezni, hogy a használt mosópor, az öblitő a sampon, balzsam, testápoló, és egyéb kozmetikumok ne allergizáljanak. Minden olyan dolgot, ami most erősiti a viszketést ki kell iktatni, és a tünetek elmulása után egyenként kisérletezve lehet visszahozni.
Javaslom a napozást, szoláriumot, bioptron lámpát, ezek sokat javitanak az ekcémán.
üdv, Zsuzsi
Előzmény: orsiolgi (4302)
Berthos Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4306
Ehhez nem sok mindent van hozzátenni!

Gratula!

:-)

Előzmény: CsDA (4304)
Anci72 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4305
Immádddom, ahogy írsz! :)))))
CsDA Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4304
Szia orsiolgi,

először is nyugodja meg:-)) A test nagyon fejlődő képes és önjavító, csak egy kicsit be kell segíteni.
Itt sok hozzászólást hallhatsz, de elsősorban, saját magad védelmében kell keresni egy "vezetőt". Ez pedig jó lenne, ha egy orvos lenne. Akki kézben tartja ezt az egészet.
Célszerű nem mindent egy betegségre ráhúzni, hanem alaposan kivizsgáltatni magad. Majd a leletek birtokában egy komplex kúrát elkezdeni. Mert ugyebár itt nem arról van szó, hogy írtsunk mindent, hanem arról, hogy helyrehozzuk azt ami nem működik megfelelően.
Ja és a visszafertőzés veszélye nem csak rajtad múlik. Egy nőgyógyászati probléma felmerülése esetén nem csak az egyik felet kell kezelni, hanem a másikat is. Hiszen ez olyan mint a pinpong meccs. Téged kikezelnek, majd a párodtól szépen visszakapod.
Az izületi fájdalmakról csak annyit,hogy az lehet túlzott igénybevételtől, nem megfelelő öltözködéstől, étkezéstől (elsavasodás) stb. Az őszülés pedig nem megfelelő pigmentációtól.
Ha egy kicsit nagyobb térben gondolkodsz, többféle lehetőséged van a gyógyulásra.
Pl. hosszantartó drasztikus(!) diéták esetén a szervezet kevesebb vitaminhoz jut, így pótolni kell pl. a B,A,E vitaminokat, amik elősegítik a bőrrel, hajjal kapcsolatos reakciók javulását (pl. ekcéma), illetve egy kis anyagcserejavításra a jód. De lehetne még sorolni.
Az ekcéma is ugyan lehet gomba, de nagyobb valószínűséggel kisebb a szervezeted,bőrfelület védekező képessége, ezért hajlamosabb "túlreagálni" az irritációt. Minél rosszabb állapotban van a védekező rendszered, annál több mindenre fogsz rosszul reagálni. Egyébként az ekcéma is nagyon szépen kezelhető. De mindennek az alapja az immunrendszer erősítése. És ez azt is jelenit, hogy mindenféle "rendszertelen" diétával nem hogy használsz, de még ártasz is a szervezetednek.

A kemény diétán inkább a kitartást venném alapul. Hisz van akinek rettenetesen nehéz lemondani valamiről, van akinek kevésbé. Tehát ne ezt vedd alapul. Inkább azt kell alapul venni, hogy miben szenved hiányt a szervezeted, mi a probléma. Nyílván egy elsavasodott szervezetnek nagyobb szüksége van a kezdeti időszakban a kásákra, leveles zöldségekre, gyümölcsökre. Mint a húsokra és állati eredetű dolgokra. Ezzel elő lehet segíteni a tisztulást. Aztán amikor már megindult a tisztulás az egyensúly érdekében szép lassan be kell vonni mindent az étkezésbe. Halat (halolajnak nagyon jó gyógyhatása van!), pulykát, jughurtot, tojást(!) és társait. A vegetáriánusok más tészta :-)
A liszttel sincs semmi baj, ha a megfelelőt veszed. Teljes kiörlésűt. A kenyereknél pedig annyi, hogy a kezdeti időszakban lehetőleg élesztő nélküli, később pedig soha nem "nyers", hanem pirított formában. Egyébként te is süthetsz kenyeret, süteményeket. Érdemes kipróbálni. Korábbról találhatsz itt is recepteket.

Amire talán ügyelni kellene: műkajamentes étkezés, lehetőleg cukor nélküliség, természetesebb ételek. Kevesebb főzési idő. Meg kell adni a lehetőséget a szervezetnek, hogy az ételekből vegye fel a szükséges tápanyagot és ne gyógyszerekből.

A felületi fertőzés azt jelenti, hogy a körmöd pl. lejön mert gombafertőzött. Ezekre jó ecsetelőket lehet kapni.
Egyébként minden elváltozás "tünet". Jelzi a szervezeted, hogy valami nem kóser. De ettől még nem kell a legrosszabra gondolni.
A gyerekeidre az jelentene veszélyt, ha ennyire drasztikusan fogod fel a dolgokat. Tanítsd meg őket a helyes arányokra, szerettesd meg velük a természetes étkezést. És ha rendben van az immunrendszerük és a továbbiakban is ápolják, akkor nem lesz gond. Szerettesd meg velük a mozgást. Ez azt is jelenti, hog neked is valamit kellene csinálni. Itt a jó idő menjetek kirándulni, biciklizni :-))

Szóval hajrá :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: orsiolgi (4302)
Anci72 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4303
Orsi, nincs orvos, vagy természetgyógyász, aki tud Neked ebben segíteni?
Szerintem, ha etted a kenyeret élesztővel most nem kéne az biztos, mert a gombáidat segíted.
Nekem az allergiateszt kimutatta a gombára való érzékenységet, de azt hiszem mások sem ehetik, mert kereszt-allergiát okozhat.
Nézd meg és olvasgasd el a Béky www.elixir.hu rovatát (is) szerintem,

Luczazs: én csak olvastam, régebben írogatták a lányok, hogy amikor elkezdték a kúrát felpuffadtak. Nekem ilyen nem volt. (volt más) Állítólag ez is a tisztulási folyamat, pl mikor port törölgetsz, azzal azt fel is vered.

A.

orsiolgi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4302
Sziasztok!

Valamennyire visszaolvastalak benneteket, de két pici gyermek mellett szinte lehetetlen, márcsak azért is, mert egy csomó kérdés felmerült bennem! Frissen diagnosztizáltak nálam Candida albicans fertőzést, hüvelykenetből tenyésztették ki. De már jó pár éve szenvedtem az állandó visszafertőződésektől. Ahogy elkezdtem a candidáról olvasni, döbbenve tapasztaltam, hogy jé, akkor a fiatalkori ízületi fájdalmaim és a korai őszülésem is ettől lehet? És a frissen megjelent ekcémáim is?
Visszagondolva, már több, mint tíz éve küzdök kisebb nagyobb sikerrel a különböző gombás fertőzések ellen.
Hogy miért mostanában "durvulhatott" el a helyzet, úgy gondolom azért, mert az első szülésem után - hogy úgy mondjam - eléggé lepukkant a szervezetem. Turbó antibiotikum kúrán voltam, utána senki sem próbálta meg semmilyen flórámat visszaállítani...

Most, hogy végre papír van a kezemben, és rémtörténeteket olvasgatok, kezdek kicsit megijedni! Mit jelent az, hogy csak felületi fertőződés? Ha évek óta különböző gyógyszerekkel próbáltam eltüntetni a nőgyógyászati problémám, és nem ment, akkor ez már nem az? És akkor ez azt jelenti, hogy ... mit is jelent? Megtámadhat mást is és akkor a hüvelyi folyás csak tünet?

És olvastam a diétáról is. Nagyjából így étkezünk, már évek óta. Mostanában kezdtem visszatérni a kenyérre és a lisztes ételekre. Lehet, hogy eddig öntudatlanul "birkóztam" a candidával? Mit jelent, hogy kemény diétán van valaki? Van, aki ajánlja a gombát, van aki nem. Mennyire fontos, hogy élesztő nélküli kenyeret egyek? Vagy ha minimális a kenyér fogyasztásom, akkor nem kell átállni?

És tudtok arról valamit, hogy mi a helyzet, ha már a szülések előtt/alatt is felbomlott a szervezetemben a gombák egyensúlya? Ez mit jelenthet a gyerekekre nézve?

Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de a helyzetet súlyosbítja, hogy jelenleg külföldön élünk, így magyar nyelvű szakirodalmat beszerezni nem tudok.

Segítségeteket köszönöm:
orsi

Törpemalacka Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4301
BUTTERMILCH, hmmm... Ist es also auch bei uns erhältlich ? :-)
Előzmény: hvdm (4300)
hvdm Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4300
Szia!

Igen, erjesztett, de ezzel az erővel akkor a joghurt és a kefír is erjesztettnek tekinthető,egyik baktérium, másik gombatenyészettel oltott, de ha azt nézzük, hogy mindkettő tejtermékben van mégha kis mennyiségben is de laktóz, -azt meg ugye mégiscsak szeretik a gombák-, akkor ezeket se szabadna... DE! mindezek ellenére a savanyú káposztában, joghurtban, kefírben sok a tejsavbaktérium, ami jót tesz az emésztésnek. (A savanyú káposztát pl. Jucus, azaz Zala Judit is ajánlja)
Szerintem ezek mind egyénfüggőek, próbáld ki, melyiket bírja a szervezeted, és még vmi eszembe jutott, a cékla, erős enzimképző, tehát segít az emésztésben.
Író tudomásom szerint az Auchanban kapható, de ha elteszel finom igazi teljes tejet aludni, és amikor megaludt csinálsz belőle túrót (felforralod), akkor igazi friss írót is nyersz a megmaradt léből,
Üdv:V.

Előzmény: luczazs (4299)
luczazs Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4299
Helló!

Savanyú káposztát szabad? Az ecetes, nem? Illetve hát erjesztett.
Írót hol lehet kapni már úgy értem, hogy hogy néz ki, milyen kiszerelésben stb.?Mennyit szabad inni belőle és mikor?
Zsu

Előzmény: hvdm (4298)
hvdm Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4298
Savanyú káposzta, író, joghurt, savanyú gyümölcsök
Előzmény: luczazs (4297)
luczazs Creative Commons License 2003.04.01 0 0 4297
Sziasztok!

Kíváncsi lennék, hogy van-e ötletetek a gondomra! Most már több mint egy hete szinte folyamatosan fáj a gyomrom,olyan, mintha egy kő lenne a helyén, nagyon kemény és fájdalmas.
Emellett fel is vagyok fúvódva.
Már több mindenre gyanakodtam, például a tejre, de eddig semmit nem találtam, amit ha elhagytam, akkor elmúlt volna.

A háziorvosom szerint hiányoznak az ecetes dolgok, pl. savanyúság, kevés a gyomorsav, így nem tudok emészteni. Az ecetes viszont tilos.

Volt vagy van hasonló problémátok? Mit esztek, isztok, szedtek stb?

Sziasztok!
Zsu

Anci72 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4296
Szuper!!! :)
gsxfx Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4295
Ezuton mondok köszönetet minden hozzászólónak. Az itt olvasottak alapján tartott szigorú kéthónapos diétával orvosi beavatkozás nélkül, minimális költséggel több éves emésztési,közérzeti, erőnléti problémáimtól szabadultam meg.
Bubu.
kezolex Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4294
Kedves Rokka!

Elképedve olvasom, hogy "elsőre" sikerült meggyógyulnod a gyógyszer+diéta kombinációval.
Leírnád milyen gyógyszert v. gyógyszereket szedtél? Nekem ugyanis állandóan kiújul a betegség, amint befejezem a diétát.

Előre is kösz,
kezolex

Előzmény: luczazs (4231)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.03.28 0 0 4293
Kedves Stoner, kösz, remélem minden O.K. lesz.
A kórházban ahol szülni fogok, ha nincs komplikácio rögtön mellre teszik a babát. Az ujszülötteknek viszont folyadékpótlásként cukrosvizet adnak mig bent vagyunk a kórházban, és az első napokban , amig nincs tej, (vagy végig, ha kevés) hipoallergén tápszert.
Ezt jó lenne elkerülni. Mi az az az árpavíz? Már terhesség alatt el lehet kezdeni, vagy elég csak szoptatáskor?
Üdv, Zsuzsi
Előzmény: Stoner (4291)
Anci72 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 4292
NA, csakhogy itt vagy :)
Stoner Creative Commons License 2003.03.27 0 0 4291
Kedves Zsuzsi 133!
Azt kívánom, hogy a leendő babád egészséges legyen!
Az előtej tudja átadni az anya bélflóráját az újszülöttnek. Ezért időben kell a szülésszel beszélni, hogy a szülés után rögtön mellre kell teni az újszülöttet. A terhesség alatti bőséges és vércsoport szerinti nagyrészt nyers, vegan étkezés, (leveles zöldségek – folsav!) sőt az apa oldaláról, még a fogamzás előtti időben folytatott egészséges
táplálkozás, szerencsés esetben a születendő gyermeknél 3 fogcsírát eredményez a mai 2 helyett foganként. A szoptatásnál ajánlott a rendszeres árpavíz fogyasztás a jó tejelválasztáshoz.
Üdv.
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4290
sziasztok
Hezsolt, szerintem meg kell különböztetni azokat, akiknél tényleg csak felületi fertőzésről van szó. (pl. az ujszülött aki a szülőcsatornában fertőződik, vagy aki elkapta az uszodában, szoliban, vagy a partenerétől.) Náluk tényleg hatásosak lehetnek ezek a modern gombairtó gyógyszerek. egyetértek veled, hogy miért szenvedne bárki is, ha 1-2 szemtől vagy egy tubus krémtől megszabadulhat a gombától? Ha sikerül akkorr O.K.(pl. én is nemsokára szülök, és ha fertőződik szülés közben a babám, rögtön fogok nystatint kérni neki.)
De van egy olyan csoport, akiknél a gombás fertőzés csak tünete valamilyen más egyensúlyzavarnak, betegségnek. Ők hiába irtják a gombát, mindig visszafog térni amig a kiváltó ok változatlan körülmények közt fennál. (a küzdelem pedig, ha nincs eredmény felőrli lelkileg, testileg az embert.) Persze, hogy irtani kell a gombát, de hosszú távon nem tudom célszerű-e ilyen erős gyógyszereket szedni, a mellékhatások miatt.
üdv, Zsuzsi
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de az ujszülöttkorban már meg kell kezdeni a normális bélflóra felépitését helyes diétával. (ezen, ha van rá mód az anyatejet értem) Bár vannak ujabban ezek a probiotikus tápszerek, de a műkaja és cukorevés korszak már itt elkezdődik. Az allergiák is megalapozódhatnak egy életre ebben a korban, ugyhogy figyelni kell már ekkor is a diétára.
Anci72 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4289
Kedves hezsolt,

a kézrátétleről "annyit", hogy amióta kihagyom az általa kimutatott ételeket, nem vagyok rosszul...

A.

Nagyon sok más embertől is ezt hallottam. Ki kell próbálni, van akinek segít van akinek nem, mint ezernyi más gyógymód, ami önmagában véve nem kifogásolható.

Anci72 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4288
CsDA: Deeehogyíííís!

Eccerűen nagyon tetszett mindenkinek a hozzászólása... :))) Valójában az előtted lévő "helyre" akartam írni, csak mire beklikkeltem a hozzászólásom, Te már ott voltál!

A.

CsDA Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4287
Szia hezsolt,

gondolom még nem olvastad végig a topicot, ezért van némi fogalmi zavar köztünk és közted.
Senki nem azt mondja, hogy nem kell valami, ami megállítja a gombát (vagy más betegséget), hanem azt, hogy kell egy pontos kezelés (amit elvileg egy pontos diagnosztika előz meg) és utána ki kellene alakítani egy olyan életformát, ami valamelyest normális életfunkciókat biztosít. Hiszen manapság annyi "szeméttel" árasztják el a boltokat, hogy észre sem vesszük. És a legtöbb esetben nem is tudatosul bennünk, hogy szemetet eszünk.

Zsuzsi is ezt írta
"Ennek okát kell megkeresni, kikezelni, és aztán egy egészséges életmód-diéta fenntartásával a szervezet visszaszoritja a candidát is ahová való."

Én ugyan soha nem voltam híve, hogy keresztelgessük a betegségeket, de az a véleményem, hogy bármely betegség van kialakulóban, illetve virít bennünk már javában, mindenképpen szükséges az életmódváltás.
Illetve egy kérdés. Miért természetes az, hogy a testünket szemetesládának használjuk; tömjük mindenféle műkajákkal, amikből nem szívódnak fel a kell mennyiségű tápanyagok, vagy ami felszívódik, az olyan minőségű, hogy nem hogy használna, de inkább árt.

Egyébként a fórumon többször elhangzott, hogy a megfelelő helyen és időben igenis kell élni a gyógyszerekkel, legyen szó itt pl. az antibiotikumokról is. Hiszen egyes betegségeknél ez elengedhetetlen. De a kezelő orvosnak arra is figyelni kéne, hogy a betegét ne egy doboz gyógyszerrel engedje el, hanem további útmutatásokkal. Pl. hogy antibiotikum szedése után célszerű joghurtott, vagy olyan terméket enni, ami helyreállítja a bélflórát. És még egyéb pár hasznos tanács van, amit igencsak elfelejtenek az orvosok.
Szóval ami a csecsemőt illeti, senki nem mondja, hogy ne kezeljék a megfelelő gyógyszerekkel, de az orvosokat nem csak a felelületi/helyszini ellátásra kéne felkészíteni, hanem az "utógondozásra" is.

Üdv

CsDA

Előzmény: hezsolt (4285)
hezsolt Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4286
Zsuzsi133
A koncentrációról csak azt akartam közölni, hogy a gyógyszer külsején feltüntetett szám nem minden esetben egyezik a belsejében lévő valóságos értékkel. Ez engem megzavart, mert addig bíztam az értékek helyeségében(gyógyszergyártókban). Szerintem rosz dolog, ha gyenge koncentrációjú szerrel hozzászokatják a gombát a gyógyszerhez, mert utánna nehéz lesz elpusztítani.
Előzmény: zsuzsi133 (4283)
hezsolt Creative Commons License 2003.03.25 0 0 4285
Szia Zsuzsi133!
Arra akartam célozni, hogy csak akkor lehetsz biztos benne, hogy candidád van, ha azt ki tudják mutatni, és ezt nagyon könnyen meg lehet oldani(szájkenet,hüvelykenet,székletminta).A rezonanciás,kézrátételes vizsgálatok szerintem nem megbízhatóak.Ezt csak az erre felkészült kórházak, intézmények végzik el biztos pontossággal!
Először te is leírod a hajlamosító tényezőket"fogamzásgátló szedésével, cukorbetegség". Aztán azt írod" tulzott szaporodása csak egy jelzés, hogy a szervezet kibillent az egyensúlyi állapotábol"
Ezek a hajlamosító tényezők valóban sikeresen kiütik az egyensúlyt(ez nem magátol borul fel), de mégis ki kell írtani azt a fránya gombát valamivel.Annyi nem elég, hogy abbahagyod a szteroid tartalmú gyógyszerek szedését(pl. fogamzásgátló). Nem tudom mit tanácsolnál annak az újszülött csecsemőnek, akinek a szájából egy olyan rezisztens törzset kaptam mintaként, amilyet itt a laborban csak több év alatt tudtunk volna tenyészteni(diétázzon egy kicsit?)
Előzmény: zsuzsi133 (4283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!