Keresés

Részletes keresés

Shtirley Creative Commons License 2006.11.01 0 0 667

 

Elnézést, ha indulatosnak tüntem, de logikátlan dolognak tartom a pc-be szorított műholdvételt. Csak akkor használnám, ha nem lenne tévém, egyedül élnék, és magam fejlesztenék szoftvert hozzá! :-)))

Az nekem nem jött le, hogy csak FTA akarod használni, de ez is a pc kártya ellen szól, hiszen azok szeretik még, akik olcsó megoldást keresnek a meglévő számítógépükre, és kódolt adókat is szeretnének nézni kulcsfájlok használatával (lásd peetr04 - 661. hsz). Sajnos FTA magyar csatik szanaszét jönnek különböző műholdakon, ezért mindenképpen használnod kell valamilyen megoldást több műhold elérésére (lásd peetr04 - 661. hsz). :-)

Természetesen beltérivel is nézhető minden FTA műsor.

Tudomásom szerint nem lehetséges előfizetni egy csatornára, habár az említett csatorna, és a Viasat is hirdette egy időben a saját előfizetői kártyáját.

 

Előzmény: tanás (666)
tanás Creative Commons License 2006.11.01 0 0 666

Nem állt szádékomban idulatokat kelteni.
Azért irtam a kérdésemet mert kiváncsi vagyok, hogy mik az érvek és az ellenérvek a PC-s megoldással kapcsolatban.
Ugyhogy köszönöm segitségeteket.

 

Ha csak szabadon nézhetö( Free-to-Air) adásokat nézek tudomásom, szerint nincs havi dij csak a kiépités költsége? Beltérivel minden szabad adás vehetö a müholdrol?
Elöfizethetek csak egy bizonyos adásra (Pl. Natioanl Geogrphic), vagy csak csomagban több adással együtt?

 

Előzmény: Shtirley (665)
Shtirley Creative Commons License 2006.11.01 0 0 665

 

"PC-t viszont azért, mert inkább többet fizetek az elején, de nem szeretnék havonta fizetgetni"

Ezt nem értem. Havonta fizetni mindenképp kell, hisz van előfizetési díj a UPC-nél is, meg az akció lejárta után a DigiTV-nél is. Mit is fizetsz többet az elején?

"tudna gyermekem internetes vagy egyébb játékokat is játszani"

Nna, erről beszéltem. Ha munkából hazajössz, és pont néznéd a Mónikasót, de a gyerek épp hentel a netes cimbikkel, akkor mit csinálsz? Kipattintod a gép elől? Ez van amikor a család osztozik a gépen. Egy száz centis LCD-re nem sajnálod a lét, de beltérit nem vennél 30 ezerért, mert hat év múlva talán már a júpíszi is ad hádében, és akkor majd ki kell cserélni? Ezt nem értem, de te tudod!

 

Előzmény: tanás (664)
tanás Creative Commons License 2006.10.31 0 0 664

Elöször is köszönöm a hozzászólásokat.
Én is nézegettem és talaltam egy website-ot, amin rajta van az összes mühold az összes tv állomas informácioval. Van csatorna dögivel:-) Enlézést, ha ti már ismeritek. http://www.lyngsat.com

 

Leirom az elképzelésemet egy kicsit konkrétabban.
Elöször is szinte a teljes déli irányra szabad kilátásom van, igy nem gond a parabola telepitése.
A fö indok, hogy parabolát szeretnék, mivel az UPC szinte az összes csatornát magyarra szinkronizálja.
PC-t viszont azért, mert inkább többet fizetek az elején, de nem szeretnék havonta fizetgetni. A másik, hogy nem akarok állandóan a rendszerhez nyulni, ahogy a technika változik. (Uj mühold, HDTV, etc.). Maximum a PC-n egy két dolgot kicserélek és kész (müholdvevö kártya, grafikus kártya stb). A gépet internetre is bekötöm, igy ezen tudna gyermekem internetes vagy egyébb játékokat is játszani.
TV-ben ugy 90-100cm-s LCD-ben gondolkodok. Már ki is néztem az LG42LC2R vagy LG37LC2R-t. Ez lenne a monitor.
A számitógép zaján én is aggodom, föleg, ha a grafikus kártyának is van külön ventilátora. Valami olyan gépen kéne választani, ami nem nagyon zajos, persze ha van ilyen.

 

Nem tudom, hogy  ez a felállás egyáltalán megvalosithato-e, de ötleteim azok vannak dögivel:-)

Shtirley Creative Commons License 2006.10.31 0 0 663
A DigiTV sem nyitható szoftveresen jelenleg.
Előzmény: Törölt nick (659)
Shtirley Creative Commons License 2006.10.31 0 0 662

 

Ez szerintem csak nézőpont kérdése. Én semmi pénzért nem vennék pc kártyás műholdvevőt. Ha a családban csak egy pc van, de az előtt éppen ül valaki, kényelmetlen tévézni. Csak ezért építeni egy pc-t pedig nem gazdaságos, sokat fogyaszt, hangos, és a család néhány tagjának körülményes lehet a használata. Egy beltéri mindenképpen célhardvernek tekinthető, még egy univerzálisan használható Dreambox esetében is, ami pedig bizonyos szempontból már számítógép, csak speciális a videokártyája. :-)))

Szóval szerintem a választás azon múlik, hogy hol, hányan, és milyen gyakorisággal szeretnék használni, ja, és hogy mennyi pénz van rá.

 

Előzmény: peetr04 (661)
peetr04 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 661
Sziasztok!

Ha nem haragszotok meg kicsit belekotnyeleskedek.

Először is szerintem több az előny mint a hátrány a "pc-s beltéri" megoldásokkal kapcsolatban. Ha tv-n is egyszerűen akarod nézni akkor egy skystar 1es kártyát érdemes venni. Ennek van TV-csatlakoztatási lehetősége direkt. Hátránya hogy kb. 2x annyiba kerül mint a skystar2. Skystar2-t tudsz venni már 10-15 ezer között. Ráadásul ha a vga kártyád tv kimenetes akkor a skystar2-t is rátudod nyomatni a tvre. Ja jut eszembe még egy nagy előnye van a skystar1 nek az hogy ott a kártya hardveresen tudja csinálni az mpeg dekódolást, míg ss2-nél a CPU végzi. Ennek ott van jelentősége, ha gyengébb géped van. Na szóval ha megvan a kártya független attól hogy ss1 vagy 2 felrakod a szoftvert függően az oprendszeredtől, ha windows akkor pl. progdvb-t, ha linux akkor meg vdr-t. Mindkettőhöz vannak pluginok amivel lehet bizonyos kódolt adásokat nyitni.

Magyar adásokat az alábbi holdakon lehet elérni (teljesség igénye nélkül):
19.2E Astra: UPC csomag (előfizetéssel) ilyenkor kell egy kártyaolvasó is amivel tudod használni a hivatalos UPC kártyát.
13E Hotbird: Duna TV (free), Duna autonómia (free), m2 (free), Cartoon network (kódolt)
5E Sirius: viasat3 (kódolt)
1W Intelsat 10-02: Digi TV csomag. (ezt nem tudod pc-n még előfizetéssel sem, mert csak a saját digis beltérikkel megy.)
4W Amos : Filmmúzeum(kódolt), Minimax (kódolt), HírTV (kódolt), Super1/Music (kódolt), PAX Tv(kódolt), Story TV (kódolt), Hálózat TV (kódolt), Sport Klub (kódolt), Vitál TV (kódolt)
15W Telstar12: Extém Sport (kódolt), Nat. Geo. (kódolt), Zone Reality TV (kódolt), Zone Club (kódolt)

Na ezekből ha forgatót is veszel (kb. 15ezer Ft) és ügyes vagy (utánna nézel a neten és letöltöd a plugint) akkor mindet tudod nézni a UPC-n és a Digi-n kívül.
A UPC-t előfizetéssel a Digit meg PC-n sehogy.

Ha forgatót veszel akkor annak előnye, hogy ha fizikai akadály nincs (pl. fa , szomszéd ház) akkor akár 20 holdat is tudsz látni. Neked semmit nem kell csinálnod, ha a csatorna listában olyan adásra lépsz ami másik holdon van akkor a motor magától odateker és nézheted. Hátrány hogy míg teker addig várnod kell.

Költségben nem feltétlenül drágább mint egy 4 fejes rendszer mert ott ugye spec antenna (tükör) kell. Meg 4 fej. Egy jobb fajta kompletten akár 50ezerben is van.

Két fejjel meg sok mindent nem tudsz. mert láthatod, hogy a holdak amiket érdemes nézni elég távol vannak egymástól.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (659)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.31 0 0 660
Az egész kulcsa hogy legyen megfelelő kilátás déli irányba. Forgatómotorral és komolyabb berendezésekkel rengeteg egzotikus műsort is lehet nézni.
Előzmény: Törölt nick (659)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.31 0 0 659
Még 4 fejes antennát is lehet csináltatni ha elég nagy a tükör hozzá. Még jobbak a lehetőségek forgatómotorral.

PC kártya van többféle, kb. 15-20 ezer forint. Analóg adást nemigen tud venni egyik sem, a másik meg, hogy ma már alig adnak valamit analógban.

Csak erre egy számítógép: hát nem tudom, azért a monitoron nem mindig olyan nagy élvezet a tv-zés. Attól is függ mit akarsz nézni.

Gondolom a magyar adások is érdekelnek:

- a UPC Direct jelenleg szoftveres úton nem nyitható ki, a Digi TV állítólag igen, de nem egyszerű kulcsot szerezni hozzá. Pár magyar csatornát lehet nézni egyébként szoftveres nyitással az AMOS műholdról.

Különösebb szakirodalom nem kell a történethez, bármelyik szerelő megcsinálja.
Előzmény: tanás (658)
tanás Creative Commons License 2006.10.30 0 0 658

Udv!

 

Szeretnék parabolát felszereltetni. Mivel nem igen foglalkoztam még ezzel, lenne néhány kérdésem. Angol vagy Magyar nyelvü likeket is köszönettel veszek a kérdésekkel kapcsolatban..


Olvastam, hogy letezik dual fejes parabola, amivel 2 mühold is vehetö mozgatés nélkül. Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? Vételi jel erösség, képminöség, használahtoság stb. Budapeströl.

Beltéri egységként számitogépet szeretnék tenni, amit csak erre használnék, persze egyben a video szerepét is betöltené. Lehet ilyen müholdvevö PCI vagy USB kártyát kapni? Tapasztalatok?

Digitális és analog adások miben különböznek a számitogép konfigurácioja szempontjábol?

Köszönettel

Shtirley Creative Commons License 2006.10.20 0 0 657
Uhh! Ehhez annyira nem értek, de szerintem ez nem annyira egyszerű, mint te ezt itt leírod. Ehhez komoly célhardverek kellenek, amivel általában csak kábeltévé fejállomások rendelkeznek. Szerintem még azt sem tudod konyha költségvetésből megoldani, hogy a sat kártyával vegyél egy csatornát, és azt egy adott RF frekvencián a házon belül továbbítsd.
Előzmény: akoch (653)
akoch Creative Commons License 2006.10.20 0 0 656
OK, koszi! Egy kinti ceg szetbontasabol maradt ra, es mostanaban papirnehezekkent kivaloan funkcionalt. :o)))
Előzmény: kábelbúvár (655)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.10.20 0 0 655

1 csatornás analóg műholdvevő.

 

Kézzel beállítható valamelyik csatornára.

Előzmény: akoch (654)
akoch Creative Commons License 2006.10.20 0 0 654
Meg egy kerdes: Ismerosnel fetreng egy "Kathrein SAT Demodulator TVD10". Ez mi celt szolgal? O sem tudja, azert kerdezem.
Előzmény: akoch (653)
akoch Creative Commons License 2006.10.20 0 0 653
Eddig OK. A hazban kb 3-4 radio lesz rakotve, ezeknek mind megvannak a kialakitott helyei. Ezen kivul 2 TV lenne, ahova ugyancsak kulon kabel megy (minden helysegbe kulon kabel fut az eloszto szekrenybol).
Az elvetemult kerdesem az lenne, hogy egy PCI sat kartyaval (amihez lehet kotni kartyaolvasot), es egy szamitogeppel meg tudom-e oldani azt, hogy a bejovo jelet szetosszam frekvenciakra egy program/hardware segitsegevel, es aztan azt a jelet tovabbitsam a hazon belul. Igy kvazi ugy mukodne a bejovo muholdas jel, mint a kabeltv jele. Erdemes ezzel tokolni, vagy hagyjam a fenebe? Igazabol programot nem tudok hozza, a hardware resze megoldhato lenne...
Ha kenyes a tema (kimoderalnak), akkor johet privatba is.
Előzmény: Shtirley (652)
Shtirley Creative Commons License 2006.10.20 0 0 652
Igen, lehet közösíteni a rádiót a műholdvevővel, de míg a rádiókat minden helységben csatlakoztathatod egy időben az antennához, addig egy műholdvevő fej csak egy beltérit fog kiszolgálni, akárhány szobába is húzod a jelét.
Nem tudom, hogy hány rádiót tervezel a lakásban tetőantennával ellátni, de az összes mehet egy antennáról. Viszont én a műholdvevőnek külön koaxot húznék, főleg ha van is hely a falban neki.
Itt egy kis segítség, hogyan lehet közösíteni a két jelet, és ez pedig az antenna RF jelének négy felé osztására jó.
Sok sikert!
Előzmény: akoch (651)
akoch Creative Commons License 2006.10.20 0 0 651
Hali!

Mivel nemreg vettuk, teljes felujitas folyik, es nem lakunk benne. Igy neki tudtam ugrani horonyvagoval, es minden kabel a falban fut csatornakban, es fali csatlakozon lehet racsatlakozni. Ezert is volt az a kerdesem, hogy letezik-e olyan fali kozosito panel, mint pl. egy patch panel, mert egy szekrenybol fog futni az osszes szobaba a kulon kabel. Ebben a szekrenyben lenne elosztva a jel a kulonbozo helysegek fele.
Eleg sokfele nezelodtem a fali csatlakozok tekinteteben, es szinte alig talatam (a rendszerbe fuzheto, megizetheto aru) falicsatlakozok kozt olyat, ami kulon kezeli a TV es radio csatlakozojat (egyszerubben fogalmazva: egy kabelt lehet bekotni, nem pedig kettot). Ha en szeretnem az eddigi radioantennam hasznalni, akkor lehet azt kozositeni mondjuk egy muholdvevovel? Tehat ket koax fut egy kozositobe, es azt a jelet osztom szet, mondjuk egy splitterrel. Vagy le kell mondjak a kulso antennarol, es marad a radioknak a "kukac antenna"?
Vannak elvetemultebb otlteim is, de azt majd kesobb irom. :o)))

Adam :o)
Előzmény: Shtirley (650)
Shtirley Creative Commons License 2006.10.19 0 0 650

Szia!
Alapvetően lakáson belül gond nélkül elosztható a koax, de csak kábeltévé, földi sugárzású tévé vagy rádió vihető rajta, műholdvevő számára nem alkalmas. Műholdvevőnél egy lnb csak egy beltérit tud kiszolgálni egy időben. Létezik olyan megoldás, hogy sorba vannak fűzve a beltérik, vagy hogy egy lnb-n több "csatlakozó" is van (twin, quadro lnb) , de a lényeg az, hogy a műholdvevő beltérije és a fej között fennálló kapcsolat teljesen más kategória, mint a sima antennajel. (Próbáltam érthető maradni.)
Az elosztáshoz lehet kapni elosztót, ami a bejövő jelet kettö, vagy akár nyolc felé osztja, és vannak antennajel-erősítők is. Ha sok felé osztod, akkor lehet, hogy szükséged lesz erősítésre, és valamilyen szűrőre is, mert előfordul, hogy egy eszköz tunerje zavarja egy másikét, de ez majd csak akkor fog kiderülni, ha már a rendszer kiépült.
Szerintem sokkal fontosabb az, hogy a "kényes helyeken" mennyire tudod elrejteni a kábelcsatornát. Amikor mi lakást újítottunk fel, a padló alá csatornát rejtettünk az utólagos kábelezés miatt. Máig áldom az eszem, hogy gondoltam rá.
Előzmény: akoch (649)
akoch Creative Commons License 2006.10.17 0 0 649
Udv!

Haz felujitast vegzunk, es minden szobaba be szeretnem vezetni az antenna kabelt a radiohoz, es a TV-hez. Hogy mi lesz a hazban, (kabel vagy sat) azt meg nem tudom.
A bejovo jelet hogyan, es mivel tudom elosztani? Sima splitter -nel szerintem komolyabb dolog kellene. igaz nincsenek nagy tavolsagok (kabelhosszban merve max. 40-50m), de nem egyenloek a kabelhosszok, es mivel a jel sok fele lenne szetosztva, ezert fellephet(???) gyengules a bejovo jelben.
A falbol torteno kivezeteshez az elosztohazban van kulonben valamilyen eszkoz? Olyasmire gondolok, mint a szamitogepes/telefonos halozatnal a patchpanel.

Adam :o)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.04 0 0 648

Valaki meg akar szabadulni a Digi TV szettjétől. Havidíj az elején valóban nincs, de majd lesz a 2. évtől. (Meg a beltéri egységre is részlet).

 

Ha a Digi kártyát akarod használni akkor 1 fok nyugatra kell állítani az antennát, nahát onnan aztán nem fogsz 1000 ingyenes csatornát fogni...

 

Ha kiegészíted egy forgatómotorral akkor már bőven lehet ennyi adót fogni, viszont ez a beltéri nem a legideálisabb erre.

 

Nemtudom mennyit kérnek érte, de ha Digi TV-t akarsz akkor kösd a saját nevedre, ha meg a beltéri érdekel akkor válassz mást.

 

 

Előzmény: jeepy (647)
jeepy Creative Commons License 2006.10.04 0 0 647
Üdv mindenkinek!

Segítséget kérek abszolút kezdőként.

Az alábbit megvehetem e /igazak lehetnek a dőltbetűs leírtak?/

 

 

Eladó egy 0 perces Hunday HSS-1165NA műholdvevő beltéri egység (DVB, MPG- 2, DiSec, beépített NAGRAVISON dekoder) 80 cm parabolával. Kb. 1000 ingyenes csatornat foghat vele. Ajándékba adok hozzá egy Digi tv vételére alkalmas kártyát (Minden ismert magyar csatorna, nincs szerződés, havidíj, működő).

 

Köszi

tyrolean Creative Commons License 2006.10.01 0 0 646
A DunaTv változatlanul látható a Hotbird műholdról.
Előzmény: janos888 (645)
janos888 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 645

Sziasztok!

 

Abszolut kihaló fajként még az analóg műholdazást művelem. Gondom az, hogy kb 2 hónapja eltünt a Duna Tv-m. A MTV2-t csont nélkül ugyan ott fogja, de a dunát nem tudom befogni vele. Valami megváltozott, vagy levették, esetleg elromlott a beltérim? Egyáltalán el tud úgy romlani, hogy az egyiket fogja a másikat nem? Kérem segítségeteket.

Köszönettel:

János

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 644
Attól függ hol vetted. Nagy áruházban sanszos hogy fogalmuk nincs róla mit árulnak. De azért is meglepő, mert a beltérik általában nem veszik ezeket a sávokat.
Előzmény: Shtirley (643)
Shtirley Creative Commons License 2006.09.27 0 0 643
Sajnos az eladókat néha az anyagiak, néha a tudatlanság elvetemült dolgokra vezénylik.
Előzmény: qqriq-1 (642)
qqriq-1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 642

cuebic

Köszi a válasz mostmár bennem is tudatosult  (csak az eladó nem ezt állította róla)

Üdv Q

Előzmény: Törölt nick (641)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 641
Azért nem, mert nem veszi egyszerűen a kábeltv-k által használt frekvenciasávokat.
Előzmény: qqriq-1 (640)
qqriq-1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 640

Shtirley

Köszi a gyors választ (bár okosabb nem lettem de ez az én hibám)

Mint mondtam 2 tuner is van benne sőt valami olyat bogarásztam ki a prosiból

(persze nyelvtudás nélkül) hogy egyidőben felvesz ill másik csatorna nézhető

egyidőben. A kérdés inkább számomra az hogy miért nem lehet (vagy miért nem tudom) a kábeltv adásra ráhangolni??????

Üdv Q 

Ui Megpróbálom a manuál műszaki részét iderakni (ha olvasható lesz talán valaki

kibogarász belőle valamit csak az a kérésem valaki segítsen)

Előzmény: Shtirley (639)
Shtirley Creative Commons License 2006.09.27 0 0 639
Erről a cuccról sosem hallottam, de jellemzően a harddiskkel szerelt műholdvevők csak a tuner által visszakódolt mpeg2 jelet rögzítik. Ha nincs benne tv tuner - és én nem ismerek ilyen típust - akkor soha az életben nem fogja rögzíteni a képét. Egyébként 2 digit antenna csati van rajta, a másik kettő a loop.
Előzmény: qqriq-1 (638)
qqriq-1 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 638

Üdv Mindenkinek!

Háát nem is tudom hogy kezdjem hogy hosszú se legyen és benne legyen a kérdés.

Segítségre lenne szükségem és a profiktól elnézést hogy ilyen együgyü a kérdés.

Vettem egy HB 5000PVR beltérit amibe 2 tuner és 80GB festplatte van,de mivel még nincs meg a műholdvevő addig csak "videoként" használnám és itt jön a probléma

nem tudom sem manuálba sem automatába beállítani a kábel Tv csatornákat

mert sehol nem fogja (vagy inkább ) valamit nagyon rosszúl csinálok.

Már arra is gondoltam hogy analóg adást nem is fog de akkor minek a 75 ohmos csati. (mert van még rajta 4 db digit antanna csati is) Ha valakinek van ilyen

vagy csak egyszerüen "séróból" tudja NAGYON kérem segítsen.

Előre is köszönöm ha valaki tudna és hogy ne itt foglaljuk a helyet inkább

privátba kérem        torpi-1@axelero.hu

 

Üdv qqriq

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!