Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2024.04.02 -1 3 103

"...A következő támadásban aztán Polett kilenc méteren felment majdnem középre, három védő is követte, ezt látva persze rögtön megjátszotta beállónkat Seres Lizát, aki üresen maradt b3 7 méteren..... sakk-matt helyzet" (27-23 59. perc)

 

 

Előzmény: RnD (96)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -1 2 102

"......b2/b3 nyolc méteren lépett egyet jobbra...:)"

Előzmény: RnD (101)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -1 3 101

"...Polett b3 8 méterről remek ütemben lőtt gólt, tizedmásodperccel azelőtt h három román védő is összezárt körülötte..." (26-23 59. perc)

 

Polett ütemérzékét csak dicsérni lehet. Ezt a gólt nem elölről, lendületből lőtte, hanem j2/j3 nyolc méteren lépett egyet jobbra és ebből a lépésből. Egy tizedmásodperccel később mindhárom védő rajta volt (és a beállónk is....)

Előzmény: RnD (96)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -1 3 100

"...Polettet ráadásul kiállították, mert elkésve bár de azért jól hátba lökte a levegőben a román góllövőt....." (ezzel a góllal lett 13-15 33. perc)

 

Komolyan már.....ezt miért? Polett egy okos csaj, hogy lehet ilyen butaságot csinálni...?:O

 

 

Előzmény: RnD (96)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -1 4 99

"...Balogh Vera a következő támadásnál gyors középkezdés után meg sem állt a kilencesig és utána középen hét méteren három védő közé bevágódva lőtt még egy szépségdíjas gólt (elhajlásból/előre hajlásból h a hatoshoz minél közelebbről tudjon lőni, de azért ne lépje el…)" [18-19 43. perc]

 

A labda pirossal...

 

Előzmény: RnD (96)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -1 3 98

"...Kriston Kíra is a hálóba bombázott a b2 védőről elhajlásból (szépségdíjas akció)..." (2-4 5. perc)

 

A labda pirossal...

 

 

Előzmény: RnD (96)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -2 3 97

Javítás:

 

"...Vera a következő támadásnál gyors középkezdés után meg sem állt a kilencesig és utána középen hét méteren három védő közé bevágódva lőtt még egy szépségdíjas gólt.... [18-19 43. perc]..."

 

Sorry:)

Előzmény: RnD (96)
RnD Creative Commons License 2024.04.02 -2 5 96

Magyarország U18 – Románia U18: 27-24 (13-13)   március 3    Kárpát-kupa

 

 

 

Mihály Hanna (b1) --Vári Arina--Seres Liza (beálló)--Polett--Kriston Kíra--Varga Dalma (j1)

 

 

Első támadásunkra a román jv-k belemenést fújtak, de nem volt belemenés (Kriston Kíra adott jobbkettőből egy passzt szélre és közben hátraesett előtte a védő....) Utána rögtön befújtak egy hetest ami nem volt hetes: a román játékos bement Kíra és Seres Liza között a hatosig, de hogy nem húztuk vissza az biztos…… Így máris ízelítőt kaptunk h milyen is a „hazai pálya” Romániában, de aztán nagyon hamar – némi meglepetésre – sokkal normálisabb lett a játékvezetés és ilyenek már nem nagyon voltak.

 

Igaz, nem is volt rá szükség, mert a hazai csapat egyre-másra lőtte a gólokat: jobbszélről zérószögből, egy-egyezés után j3 vonalról, jobboldalról nyolc méterről átlövésből......az első hat támadásból ötöt góllal fejeztek be. Igyekeztünk mi is, Vári Arina betalált kétszer: középen átlövésből és jobboldalon betörésből, Kriston Kíra is a hálóba bombázott a b2 védőről elhajlásból (szépségdíjas akció)..... de aztán kaptunk még egy gólt jobboldalról átlövésből, teljesen ugyanolyat mint két perccel korábban. Ezt látva Bohus Bea rögtön lecserélte a kapusunkat, Grebenár Rékát, a csere közben meg beszedtünk egy egészpályás gólt az üres kapuba (a támadásunkat elöl Polett hamar rövidre zárta, így Majoros Grétának nem volt elég ideje beérni a helyére.....) [4-7 9. perc]

 

Polett azonnal lőtt egy szuper gólt középről 8 méterről védő mellett talpról, ezzel jóvá tette a hibáját. De máris jött a válasz: a román beálló kapott egy nagyon jó labdát jobboldalon a vonalon és felavatta új kapusunkat.... (5-8 10. perc) Két hetest is kiharcoltunk egymás után: az elsőt Varga Dalma jobbszélről, a másodikat Polett egy-egyezés után baloldalon, de csak az egyiket lőttük be. Közben védekezésünk valamelyest feljavult, sőt, Varga Dalma jobboldalon nyolc méteren labdát szerzett, megindult vele mint a villám és nem is hibázott..... Kezdtük beérni ellenfelünket, de az első negyedóra után még mindig ők vezettek egy góllal (7-8 16. perc)

 

Szerencsére már csak rövid ideig: román labdavesztés után Kriston Kíra megiramodott előre és rendezetlen védelem ellen j3 hét méterről lendületből két védő között betalált (8-8 16. perc) Igaz, nem sokáig örülhettünk: középen betörésből – és ez most könnyen ment, mert hátul átálltunk 5:1-re és ezzel mi is fellazítottuk a védekezésünket – hamar visszaszerezték az előnyt (8-9 17. perc)

 

Ide-oda hullámzott a játék, egyik csapat sem tudott helyzetbe kerülni. Nálunk támadásban pályára került jobboldalon Pálmai Lizi, aki igen bizonytalanul mozgott: elejtett egy keresztpasszt, gyors labdafelhozatal végén j3 hat méterről a ziccert a kapusba vágta, túl váratlanul próbálta megjátszani a beállónkat j3 nyolc méteren……voltak gondok. (Utóbbi hibát Bohus Bea inkább Seres Lizának tudta be, rögtön be is küldte helyette Evelint…)

 

Időt kértünk (8-9 21. perc). Elöl egy-két perce már Lizi irányított, tőle balra Szeibert Anna, jobbra Balogh Vera. Az időkérést követően Anna rögtön egy átlövéssel próbálkozott, baloldalról befutott középre és j3 8 méterről a kapust találta el. Majd egymás után jöttek a gólok itt is, ott is: egy román betörésre jobboldalon befújtak egy hetest, Vera b3 két védő között ügyesen egy-egyezve bement a hatosig és onnét betalált (szép egyéni akció), Majoros Grétának is lőtt egy gólt zérószögből a román jobbszélső, Sara Trușcă, Pálmai Lizi b3 nyolc méterről védő mellett lendületből talpról volt eredményes (10-11 24. perc)..... Egyedül Szeibert Annának nem sikerült gólt lőni átlövésből, bár rövid időn belül másodszor is próbálkozott.

 

But never say die... Anna harmadszorra már sikerrel járt: felkanyarodott j3 nyolc méterre és onnét kilőtte a bal felső sarkot (11-11 26. perc). A másik oldalon a román balátlövő ugyancsak átlövésből talált be, éppen Majoros Gréta mellett pattant le a labda, az ilyen lövéseket a kapusok nagyon nem szeretik.... (12-11 27. perc) Beállóban Evelin egy kézzel kapott el j2 6 méteren egy labdát – nem volt könnyű – befordult vele és gólt lőtt (12-12 27. perc) Balogh Vera és Lizi betörésekkel próbálkoztak, ezeket le tudták védekezni így aztán jött a bevált taktika: passzív játéknál odaadtuk a labdát Szeibert Annának aki b3 tíz méteren felugrott és szétlőtte a hálót most is (13-12 30. perc).

 

Fél perc maradt még egy román támadásra: Balogh Vera kirohant kilenc méterre labdát halászni, ez nem sikerült és utána az ő helyén (j2) ziccerbe tudott kerülni az ellenfél irányítója, Voicu. Persze faultoltuk de befújtak egy időntúli hetest, így aztán döntetlennel végződött az első harminc perc (13-13).

  

 

 

Mihály Hanna (b1)—Szeibert Anna—Szár Evelin (beálló) –Polett—Pálmai Liza—Ratalics Luca (j1)

 

 

A második félidő lehangolóan indult: négy gólt kaptunk egymás után. Mindjárt az elején Pálmai Lizi középen kilenc méteren faultból hátra próbált passzolni Szeibert Annának, a passz nem sikerült, a labdát a románok megszerezték, indultak vele és gólt is lőttek. Majoros Gréta védett egy átlövést de aztán b3 betörésből hét méterről a ziccert már nem védhette. (Itt Evelin és Polett ’megnyitották a falat’: Evelin kilépett kilenc méterre és leütközte az irányítót, aki tovább tudta adni a labdát jobbra az átlövőnek, ő aztán megindult balra/középre, Polett [b2 védő] meg jobbra, pont a másik irányba.....így középen senki nem maradt.)

 

Polettet ráadásul kiállították, mert elkésve bár de azért jól hátba lökte a levegőben a román góllövőt..... Ezután hat-az-öt ellen már könnyen kerültek helyzetbe: kaptunk egy gólt jobbszélről és b2 hét méterről beállóból (itt négy védőnk is ott állt a beálló körül mégsem próbáltuk leütközni..... az assziszt a gyors labdafelhozatal után fél ütemmel korábban jött és olyan pontosan h nem számítottunk rá).

 

Négy perc és máris négy gólos hazai előny, persze rögtön időt kértünk (13-17 34”02’). Kriston Kíra—Kacsó Noémi—Balogh Vera lett az új támadó hármas, Noémi rögtön lőtt is – passzív játéknál – egy szuper átlövésgólt (utána rögtön lecseréltük őt Vadkerti Lucára....) Kriston Kíráról kiállították Voicut, a román irányítót, de ezzel az előnnyel nem nagyon tudtunk mit kezdeni: pontatlan passzt adtunk a beállónak, betöréssel próbálkoztunk és belemenés lett belőle..... a másik oldalon ráadásul hetest fújtak be ellenünk  – Polett a hatoson belül védekezett – így aztán hamar helyreállt a hazai csapat négygólos előnye (14-18 38. perc)

 

Persze nem adtuk fel egy pillanatig sem, rohamoztunk újra meg újra: Ratalics Luca jobbszélről, Vadkerti Luca jobboldalon betörésből talált be. Hosszú és eléggé tanácstalan román támadás végén átlövéssel próbálkoztak, kapufa lett belőle. Mi is hosszan támadtunk, a végén passzívnál Balogh Vera kapta a labdát és középen tizenegy méterről olyan átlövésgólt lőtt hogy csak néztünk (és örültünk h most is tud ilyeneket.....)  És ez még nem minden: Vera a következő támadásnál gyors középkezdés után meg sem állt a kilencesig és utána középen hét méteren három védő közé bevágódva lőtt még egy szépségdíjas gólt (elhajlásból/előre hajlásból h a hatoshoz minél közelebbről tudjon lőni, de azért ne lépje el…) [19-18 43. perc]

 

Igaz, aztán majdnem ugyanolyan gyorsan kaptunk is egy gólt jobboldalon betörésből (itt a visszarendeződés végén elszámoltuk magunkat: egyedül a balszélsőnk védekezett a pályának ezen a felén, a többiek csak akkor kezdtek lezárni ide amikor a román jobblövő már helyzetben volt…) Sebaj, mert elöl nem engedtük ki a kezünkből a meccset: Mihály Hanna balszélről ívelte be a labdát a kapuba  (kiváló előkészítést kapott Balogh Verától) aztán meg Polett ment be baloldalon két védő között a vonalig és azon túl is..... faultolták, hetest lőhettünk és ezzel újra egyenlítettünk (20-20 44. perc).

 

Fáradságos munka volt, de visszajöttünk négy gól hátrányból és úgy tűnt most már minden rendben lesz. Úgy tűnt, de mégsem..... Bár a románok kezdtek fáradni és teljesen megzavarodtak, a következő három percben sorozatban követték el a technikai hibákat: láttunk tőlük belemenést, beállónak adott (túl) hosszú passzt és két elrontott indulást...... Megszerezhettük volna a vezetést is: Vadkerti Luca klassz egyéni akció végén jobboldalon be tudott törni a hatosig, faultolták, hetest kaptunk.... de a hetes kimaradt. És ahogy ilyenkor történni szokott, utána rögtön mi kaptunk gólt, középen nyolc méterről átlövésből (20-21 48. perc).

 

Újra beküldtük ballövőbe Kacsó Noémit, aki mindjárt az első támadásnál lelkesen bement középen hét méterre, aztán a védők előtt megállt és nézte kinek passzolhat…addig nézte amíg a jv-k elvették tőlünk a labdát. A románok persze azonnal megiramodtak és indulásból nem is hibáztak (20-22) Két perc sem kellett ahhoz hogy kétgólos hátrányba kerüljünk.....és most már nem volt sok idő hátra.

 

Kacsó Noémi mindenesetre azonnal visszaült a kispadra, jött helyette Szeibert Anna. Balszélsőnk, Mihály Hanna labdát szerzett, ezt Szeibert Annának adtuk előre aki aztán j3 8 méterről átlövésből lendületből a kapust találta el..... Ezután ő is visszaült a kispadra és Balogh Vera állt be balátlövőnek. Polett és Vadkerti Luca mellett - irányító + jobblövő - ő lett a harmadik akit balkettőben néhány perc alatt kipróbáltunk......

 

Vera is technikai hibával kezdte - amint pályára került befújtak rá egy lépéshibát - de ez volt ilyenből az utolsó, mert utána beindultunk… A beállónak szánt labdát megszereztük, Vera két védő fölött is pontosan játszotta meg Seres Lizát középen hét méteren és ő az ilyen helyzeteket nem hagyja ki. Majd Vadkerti Luca kanyarodott fel jobboldalra és kilenc méterről átlövésből bombázott a kapuba (22-22 52. perc).

 

Ezzel kiegyenlítettünk újra, de nem álltunk meg itt. A románok időt kértek, hiába..... A meccs végjátékát 5-1-re megnyertük (illetve 5-2-re de a második román gól időntúli szabaddobásból lett.....az nem számít:) Veráról kiállítottak egy román játékost, Vadkerti Luca jobboldalon betörésből talált a kapuba (még egy klassz egyéni akció tőle), Vera középen tört be, erre hetest kaptunk amit Polett belőtt. Seres Liza b2 hat méterről volt eredményes, újabb beállósgól amihez a balszélről felfelé mozgó Mihály Hanna adta az asszisztot, azután h két védőt is elzárt Lizától balra (25-22 57. perc)

 

Három góllal mentünk három perccel a mérkőzés vége előtt. Újabb román időkérés következett, utána kaptunk középen átlövésből egy gólt, de egyértelmű volt h itt ma már csak mi nyerhetünk (25-23 58. perc). Polett b3 8 méterről remek ütemben lőtt gólt, tizedmásodperccel azelőtt h három román védő is összezárt körülötte. A következő támadásban aztán kilenc méteren felment majdnem középre, három védő is követte, ezt látva persze rögtön megjátszotta beállónkat Seres Lizát, aki üresen maradt b3 7 méteren..... sakk-matt helyzet (27-23 59. perc).

 

Majoros Gréta védett még egy átlövést, Ratalics Lucát kiállították mert jobbszélről fejbe lőtte a kapust, maradt még néhány másodperc, a labda a hatoson a kapunak háttal álló román beállóhoz került, úgy-ahogy leütköztük..... ezzel vége is lett a meccsnek, viszont befújtak egy időntúli szabaddobást. Általános jóhangulat és lelkesedés közepette állt fel a sorfal, mint kiderült nem a legpontosabban mert a szabaddobást elvégző ballövő, Anamaria Serban el tudta lőni mellettük a labdát, egyenesen a kapuba. Hálóőrünk, Majoros Gréta vigasztalhatatlan volt utána, a többiek körtáncához nem is csatlakozott. De annyi baj legyen……ez a gól már végképp nem számított (27-24 60. perc).

 

Megérdemelt győzelmünkhöz elég volt egy magabiztos tíz perc a meccs legvégén.

A román játékosok a végjátékot most sem bírták, fejben elfáradtak, rengeteget hibáztak és látszott rajtuk h már nem bíznak a győzelemben. A szakmai stáb még űzte-hajtotta őket dehát ellenünk a román up-csapatoknak sosem egyszerű. Óriási a tekintélyünk előttük és már időtlen idők óta nem játszottak velünk mégcsak szoros meccset sem.... Igazából ez a mai sem volt az, csapatunk küzdött, kitartott a nehéz pillanatokban és kétszer is visszajött többgólos hátrányból.

 

Úgyhogy minden dicséretet megérdemelnek a lányok:)

 

 

RnD Creative Commons License 2024.04.01 -2 4 95

"....Szeibert Anna.....ezen a tornán a „végső érvünk” volt, amikor már semmi más nem működött..."

 

Vagyis ahogy latinul mondanák: ultima ratio regum. A "királyok utolsó érve": XIV. Lajos (vagy Richelieu?) ezt a feliratot vésette az ágyúkra. Ha kifogytak az érvekből még mindig maradtak az ágyúk...

Előzmény: RnD (92)
RnD Creative Commons License 2024.04.01 -2 4 94

"...Egy átadásra maradt csak lehetőség, feladtuk Szeibert Annának aki j2 10 méterről felugrásból négy védőt is átlőtt és betalált. (Szuper lövés, a spanyol edző is megtapsolta)..." [21-19 57. perc]

 

Szeibert Anna meccsdöntő gólja... a három meccsen 15 gólt lőtt összesen:)

 

 

Előzmény: RnD (92)
RnD Creative Commons License 2024.04.01 -2 4 93

"...Balogh Vera gyors labdafelhozatal után a hatoson három védő között faultból is príma asszisztot adott a beállónknak, Evelinnek..." (ebből lett 3-2 az 5. percben)

 

A labda pirossal, a fault komoly, de Verát ez legkevésbé sem zavarta...

 

 

Előzmény: RnD (92)
RnD Creative Commons License 2024.04.01 -1 3 92

Magyarország U18 – Spanyolország U18: 21-19 (13-13)   március 2    Kárpát-kupa

 

 

 

Mihály Hanna (b1)—Kacsó Noémi—Szár Evelin (beálló)—Polett—Balogh Vera—Ratalics Luca (j1)

 

 

Mindjárt az első spanyol támadásra jobbszélen befújtak egy hetest és aztán a másodikra szintén, de ezt a büntetőt kapusunk Lukács Bogi kivédte, így egyelőre maradt a 0-1. A harmadik spanyol betörésből aztán nem hetes lett hanem gól, igaz akkor már Polett is betalált középen inkább ’előre ugrásból’ mint felugrásból és most Balogh Vera ’visszaadta a kölcsönt’: betört a két baloldali védő között és ő sem hibázott..... a következő támadásnál meg gyors labdafelhozatal után a hatoson három védő között faultból is príma asszisztot adott a beállónknak, Evelinnek. Ezzel már nálunk volt az előny, rövid ideig (3-2 5. perc).

 

Újra spanyol gólok következtek, beállóból és középen irányító befutásból: itt Vera és Polett (j3 & j2 védők) némileg elbóbiskoltak. És a spanyolok indulásból is betalálhattak volna kétszer, de az elsőnél a ziccert Lukács Bogi védte, a másodiknál meg elrontották a labdafelhozatalt. Kacsó Noémi kilenc perc alatt kétszer próbálkozott átlövéssel, sikertelenül, ezután beküldtük helyette Pálmai Lizát. Polett kétszer is eladta a labdát aztán meg kiállították és hetest is befújtak róla (3-5 10. perc) Lizi rögtön lőtt egy klassz gólt: b3 tizenöt méterről óriási tempóban elindult a védők felé és aztán hét méterről felugrásból a hálóba bombázott (4-5.) Utána viszont jöttek a spanyoloktól az emberelőnyös gólok, előbb balszélről majd egy technikai hibát követően – vagy inkább egy be nem fújt faultot követően? Lizit ugyanis a labdavesztés előtt ellökték  – indulásból üres kapuba is betaláltak.

 

Időt kértünk (4-7 12. perc). Kriston Kíra állt be irányítani, jobbra tőle Vári Arina, balra Pálmai Liza. Kíra be tudott törni baloldalon a védő mellett kívül, fault is volt de a jv-k nem fújtak semmit. A következő támadásban viszont már gólt lőtt: középen ment be a labdával – nem is túl gyorsan – aztán a hatoson váratlanul felugrott szinte lendület nélkül, és a b3 védőről betalált. Nem akármilyen akció – a védőt meglepte vele, az biztos - de kaptunk is két gólt közben..... a védekezésünk ma nem igazán akart összeállni, pláne baloldalon (5-9 15. perc)

 

Kriston Kírát kiállították – nyakon ragadta a középre hat méterre befutó spanyol játékost – ezután Polettet visszaküldtük irányítani. Ratalics Luca jobbszélről húzásból volt eredményes, majd jött a menetrendszerű spanyol gól emberelőnyből balszélről (6-10 18. perc). Akárhogy próbáltuk, nem tudtunk közelebb kerülni…..

 

Így aztán nem volt mit tenni, be kellett küldeni Szeibert Annát, aki ezen a tornán a „végső érvünk” volt, amikor már semmi más nem működött. És benne most is bízhattunk: nyolc perc alatt négy szuper gólt lőtt átlövésből (7-10 9-12 12-13 és 13-13) és ezzel sokat tett azért h a félidő végére feljöjjünk döntetlenre. Nemcsak ő, a többiek is hozzátettek… Lizi b2 nyolc méterről szintén átlövésből bombázott a kapuba (8-11) majd valamivel később középen 8 méterről egy egészen könnyed és pontosan ívelt passzal találta meg két védő mögött beállónkat, Seres Lizát, aki aztán b3 hat méteren befordult és nem is hibázott (10-12). Kapusunk, Majoros Gréta hetest védett, balszélsőnk, Mihály Hanna baloldalon 10 méteren (!) labdát szerzett, indult vele és klassz indulásgólt lőtt (11-13)…

 

A támadójátékunk igencsak feljavult, a félidő utolsó öt percét 3-0 megnyertük, ezzel ki is egyenlítettünk (13-13 30. perc) és most már jóval optimistábban várhattuk a második harminc percet.

 

 

 

Mihály Hanna (b1)—Szeibert Anna—Seres Liza (beálló)—Polett—Pálmai Liza—Varga Dalma (j1)

 

 

(második félidő) A szünet után rögtön egy góllal indítottunk: Szeibert Anna becselezte magát j3 nyolc méterre és onnét kisebb felugrásból betalált (ehhez elég volt húsz másodperc…)  Majd három újabb gól következett:

 

–Anna ismét j3 kilenc méteren egy-egyezett, egy ügyes passzal megjátszotta a másik oldalon Polettet b3 kilenc méteren, aki aztán egészen szabadon mehetett be a hatosig és a vonalról már nem hibázott (Anna klasszul előkészített neki, két védőt is magára vont előtte…)

--Polett középről felkanyarodott baloldalra, a tőle jobbra kilenc méterre kilépő védő mellett elment és aztán a hatosról faultból újra betalált

--Mihály Hanna (b1 védő) balszélről előrefutott balkettőbe, a b2 védőnk előtt (!) labdát szerzett és lőtt egy klassz indulásgólt.

 

Közben a spanyol támadások mind kudarccal végződtek, leginkább Majoros Grétának köszönhetően aki védett egy hetest és egy betörés ziccert is. Alig öt perc alatt négy gólos előnyünk lett, a spanyolok persze rögtön időt kértek (17-13 35. perc) Utána átálltak egy agresszívabb nyitott védekezésre, a zavaró játékos és a kettes védők most már kiléptek tíz-tizenegy méterre is, ez valamelyest megnehezítette a támadásainkat. Lizi próbált jobboldalon átlövésből és betörésből is gólt lőni, a dinamikával nem volt gond, de most már ketten-hárman védekeztek előtte, így ezekből az akciókból nem lett semmi. Egyszer Szeibert Anna a tíz méterre kilépő zavaró védő mellett egy átemelős csellel akart elmenni és közben jobb karral arcon találta a védőt, aki persze rögtön összeesett..... a spanyolok jöhettek. Igaz, támadásban nekik sem ment jobban: öt perc alatt lőttek egy gólt hetesből és egy másikat középről Polettről (akit úgy tűnik balkettőben a védekezésünk gyenge pontjának tartottak…) [17-15 40. perc]

 

Seres Liza középen beállóból volt eredményes (príma asszisztot kapott ehhez Szeibert Annától).  Ezután nem sokkal Annát kiállították és a védekezésünket át kellett alakítani: Pálmai Lizi - aki jobboldalon elég bizonytalannak tűnt - átkerült balszélre (támadásban is) és Balogh Vera lett a j2 védő. Emberhátrányban kétszer is eladtuk a labdát, a spanyolok mindkétszer megpróbáltak egészpályás üres kapus gólt lőni de mindkettőt elhibázták. A második előtt jobbszélsőnk Varga Dalma adott egy pontatlan passzt szélről középre, Bohus Bea majdnem felrobbant: mindenesetre rögtön lekapta őt és beküldte helyette Ratalics Lucát. Vége lett a kiállításnak, teljes létszámban Vera átkerült középre védekezni, helyette jobbkettőbe áttettük Polettet akiről rögtön lőttek egy gólt…. (18-17 46. perc) Kisvártatva Polett elöl is hibázott, eladott egy beállósnak szánt labdát ebből ráadásul indulásgólt kaptunk..... mondanom sem kell h ezután Polett is leült a kispadra (18-18 46. perc)

 

Vadkerti Lucát küldtük be irányítani, mellette balra újra Szeibert Anna, jobbra Balogh Vera. A nyitott védekezésnek továbbra sem találtuk az ellenszerét, bizonytalanul mozogtunk elöl, aztán passzív játéknál végre lehetőségünk volt egy átlövésre.... Szeibert Anna jobboldalon kilenc méterről a védőket átlőtte de a kapufát találta el: a kipattanó labdára azonnal rávetődött Balogh Vera, j3 hét méteren két védő között megszerezte és ugyanazzal a lendülettel bevetődve a kapuba vágta. Sistergően gyors gól volt, az biztos.... Ezzel újra átkerült hozzánk az előny (19-18 48. perc)

 

Vadkerti Luca bele sem tudott jönni az irányító játékba, egy hiba után máris jobbkettőben találta magát és Lizi ment be középre. Adott is rögtön egy pontos passzt b2 nyolc méterre beállónknak, Seres Lizának, akitől balra a hatoson már nem volt senki, szabad volt az út előre, megvertük a spanyolok teljes nyitott védekezését végre..... és Liza a ziccert a kapufára lőtte.

 

De ami késik nem múlik: a következő támadásnál Pálmai Lizi ugyanezt az akciót még egyszer lejátszotta, most még jobb előkészítés után  - két védőt is összekapott maga előtt b3 hét méteren – ismét Seres Liza kapta a passzt b2 vonalon, a szélső védő már mögötte volt és Liza ezúttal nem hibázott (20-18 51. perc)

 

Kétgólos előnyünk tíz perccel a meccs vége előtt szinte megnyugtatónak tűnt, leginkább mert a spanyolok is egymás után rontották el a támadásaikat (illetve Majoros Gréta két szélső ziccert is védett). Hátul végre összeállt a védekezésünk: Balogh Vera—Seres Liza—Szeibert Anna--Vadkerti Luca így négyen remekül megoldották a feladatukat. Vera még labdát is szerzett, megindult vele aztán kilenc méterről a ziccert a kapusba lőtte..... OK, van ilyen.

 

Elöl azonban továbbra is kínlódtunk: most Szeibert Annára sem számíthattunk, nyitott védekezés ellen szinte lehetetlen átlövésgólokat lőni (pláne a spanyoloknak). Helyzetbe sem tudtunk kerülni, passzív játék miatt elvették tőlünk a labdát, ráadásul ebből a spanyolok indulni tudtak és gólt lőttek. Ez volt az utolsó gól tőlük ezen a meccsen (20-19 55. perc) De ezt persze akkor még nem tudtuk…

 

(végjáték) Újra Polett irányított, balra Pálmai Lizi, jobbra Vadkerti Luca és balszélen Balogh Vera aki így támadásban bármikor be tudott jönni középre (ez az egyik előnye annak ha balszélre is irányítót küldünk be). Lizi középen kilenc méterről meg tudta játszani b3 7 méteren a beállónkat egy lassú labdával – faultból nem tudta rögtön lepasszolni – ezért Seres Liza csak bedönteni tudta a védőket, befordulni nem. Látva h ez a támadás is egyre inkább passzívba hajlik Bohus Bea visszacserélte Szeibert Annát.....és jókor. Egy átadásra maradt csak lehetőség, feladtuk Annának aki j2 10 méterről felugrásból négy védőt is átlőtt és betalált. (Szuper lövés volt, a spanyol edző is megtapsolta…) [21-19 57. perc]

 

A másik oldalon a spanyol irányító középen ment előre, j3 nyolc méteren jobbra fordult, oldalra akart passzolni de ezt a passzt Balogh Vera (b1 védőnk de itt már feljött balkettőbe…) meg tudta szerezni. Mi támadhattunk, igaz nem túl nagy vehemenciával, olyannyira h amikor már másodszor adtuk le jobbszélre a labdát – és Ratalics Luca visszaindult vele – passzív játékot fújtak be ellenünk és a spanyolok jöhettek. Kevesebb mint két perccel a vége előtt és két gól hátrányban most már sietniük kellett. Időkérés után először megpróbáltak baloldalon betörni de ott négyen voltunk kettő ellen, nem is lett belőle semmi..... Megpróbálták még kétszer ugyanott, levédekeztük őket most is. Aztán már passzív jelzésnél nekirohantak j3 hét méteren Polettnek aki ezúttal szerencsére nem hagyta magát. Végül az irányító középen egy lövőcsel után el tudott jutni b3 hat méterig, és onnét szabadon lőhetett,  de ezt a ziccert kapusunk, Majoros Gréta bravúrral védte..... (Adja magát a kérdés: miért nem próbálkoztak átlövéssel mint mi…? A válasz: nincs átlövőjük....)

 

Fél perc maradt még, Bohus Bea időt kért… bár a győzelmünk már nem lehetett kétséges, a spanyolok azért kijöttek emberfogásra és egy elhamarkodott kapura lövésünk lehetővé tette h ők is támadhassanak még nagyjából tíz másodpercig..... de mi továbbra is szuperül védekeztünk: Balogh Vera megragadta a jobblövő grabancát és nem engedte, aztán meg Seres Liza blokkolta az utolsó lövést ahogy kell (tanítani lehetne ezt a blokkot). És vége is lett a meccsnek…

 

Küzdelmes mérkőzés volt, győzelmünket a második félidő elején lőtt négy gólnak, az utolsó tíz percben bemutatott kiváló védekezésnek (egy gólt kaptunk csak…) és Szeibert Annának köszönhetjük. Mint kiderült : ha képtelenek vagyunk mit kezdeni a nyitott védekezéssel akkor meg kell várni amíg passzívnál átlövésből kapura lőhetünk. Persze ehhez kell egy olyan játékos aki belövi ezeket a helyzeteket. Nekünk volt ilyen, a spanyoloknak nem volt….. Ez döntött:)

 

 

RnD Creative Commons License 2024.04.01 -2 3 91

...vagyis ez inkább a második félidő (sorry:)

Előzmény: RnD (89)
RnD Creative Commons License 2024.04.01 -2 4 90

"...ezután Balogh Verától láttunk egymás után két fantasztikus akciót: befutott középre mint a villám és a védők már csak azt látták h ott van a hatoson és gól...." (9-9 és 10-9 24. perc)

 

 

Előzmény: RnD (88)
RnD Creative Commons License 2024.04.01 -2 4 89

U18 válogatottunk az első félidőben időkérésnél:

 

Előzmény: RnD (88)
RnD Creative Commons License 2024.03.31 -1 4 88

Magyarország U18 – Lengyelország U18: 25-24 (10-12)    március 1    Kárpát-kupa

 

 

Mihály Hanna (b1)--Pálmai Liza --Szár Evelin (beálló) --Vadkerti Luca --Fazekas Virág--Varga Dalma (j1)

 

 

Parádés védekezéssel indítottuk a meccset, az első gólt az ötödik percben kaptuk és tíz perc alatt is csak hármat (3-3). Elöl már kevésbé tűntünk magabiztosnak: az első támadásnál Pálmai Lizának próbáltunk keresztbe passzolni de a labdát eladtuk, a másodiknál Lizi lendületből hat méterről a kapus lábát találta el, a harmadiknál meg nyolc méterről felugrásból a blokkot, így aztán ez a lövés már nem jelentett gondot... Ennyi kudarc után Lizi elbizonytalanodott és ezután már a kapu felé sem nagyon nézett...

 

Helyette a jobboldalunk – a csapat erős oldala – indult be és ők már sikerrel jártak: Fazekas Virág középről átlövésből talált a kapuba, Varga Dalma jobbszélről, aztán Virág jobboldalról talpról nyolc méterről lendületből volt eredményes és Dalma labdaszerzés után lőtt egy indulásgólt is (4-3 11. perc) Virágot kiállították és a lengyelek 6-az-5 ellen kiegyenlítettek de sebaj: Balogh Vera – aki Virág helyett állt be jobboldalra – kiharcolt egy hetest betörésből..... a hetest aztán Lizi a kapusba lőtte. A mi hálóőrünk, Majoros Gréta védett egy beállós ziccert, így a kiállítást végül 1-1-re lehoztuk de ezt követően balszélről – már teljes létszámban - kaptunk egy gólt (4-5 14. perc) És nem sokkal később még egyet, b3 talpról nyolc méterről lendületből: erre senki nem számított, lengyel játékosok nem szoktak ilyen bravúros gólokat lőni [többet nem is lőttek....] (4-6 15. perc)

 

Mindenesetre időt kértünk és utána  a Virág—Polett—Balogh Vera trióval álltunk fel elöl (Lizit lehoztuk). Vera azonnal betalált betörésből, Polettet viszont amint beállt rögtön kiállították és még egy hetest is befújtak róla. Kriston Kíra jött be helyette, ő mindjárt lőtt egy gólt kisebb felkanyarodás után a védő mellett, már majdnem a padlóról (mint később kiderült ez az egyik kedvenc akciója...) Majd adott egy asszisztot középen a beállónknak, Seres Lizának és ezzel rövid időre ismét nálunk volt az előny (8-7 20. perc)

 

Most a lengyelek kértek időt és hamar két gólt is lőttek középen betörésből (8-9 23. perc) Ezt követően viszont Balogh Verától láttunk egymás után két fantasztikus akciót: befutott középre mint a villám és a védők már csak azt látták h ott van a hatoson és gól....(10-9 24. perc)

 

A következő lengyel támadásnál megsérült Virág: a lengyel balszélső felkanyarodott balkettőbe, onnét kapura lőtt majd eldőlt jobbra mint egy zsák, és ráesett Viri bal térdére. Szegényt úgy kellett letámogatni a pályáról és többet már nem is jött vissza (a következő két meccset is kihagyta, inkább elővigyázatosságból, mert szerencsére nem komoly a sérülés...) A hiányát nagyon megéreztük, jobbkettőben hiába próbáltuk őt másokkal helyettesíteni, nem nagyon vált be senki...

 

Virág sérülésével egyidőben kiállították jobbszélsőnket, Varga Dalmát és még egy hetest is befújtak.... ezzel a hetesgóllal egyenlítettek a lengyelek (10-10). A félidőből maradt még hat perc, ebből négy percet emberhátrányban kellett lejátszanunk, mert Dalma után beállónkat, Seres Lizát is leküldték (hátulról megtámasztotta az ellenfél rajta már túljutó játékosát). Így végülis nem meglepő h a végjátékot nem mi nyertük hanem a lengyelek, akik hat-az-öt ellen két gólt is összehoztak, így náluk volt az előny az első félidő végén (10-12 30. perc)

 

 

Pálmai Liza (b1) - Szeibert Anna –Szár Evelin (beálló)--Polett—Balogh Vera--Ratalics Luca (j1)

 

 

Szünet után pályára került balátlövőben Szeibert Anna, aki aztán lőtt két perc alatt két gólt  átlövésből, adott egy szuper asszisztot középről jobbszélre Ratalics Lucának, lőtt még egy gólt betörésből.....és utána kiállították. Így is neki köszönhettük az első négy gólt a második félidőben és örömmel láttuk h van kilenc méterről kapura veszélyes átlövőnk, nem is akármilyen  (Anna már tavaly is ott volt a csapatban de akkor még messze nem volt ilyen ütőképes…)

 

Öt-a-hat ellen kaptunk egy gólt jobbszélről (14-16) majd kisvártatva kaptunk még egyet ugyanonnét, most már teljes létszámnál (15-17 37. perc) [Tőlünk Pálmai Lizi védekezett ott, ő nem balszélső és ezért nem is igazán tudta megoldani a posztot…] Ratalics Luca egymás után kétszer is betalált jobbszélről, majd Lizit lebirkózta a lengyel jobbszélső akit ezért kiállítottak. Visszajött Szeibert Anna és elkezdte újra lőni a gólokat, kettőt rögtön átlövésből és Ratalics Luca is eredményes volt újra, szélről egy húzásból  (nem volt jól kivitelezett húzás de Luca kiverekedte magának a helyzetet a két baloldali védő között). Anna ezután betörésből is betalált és most már nálunk volt a kétgólos előny (21-19 45. perc)

 

A lengyelek nem hagyták magukat, hamar visszajöttek döntetlenre  (21-21 46. perc) de mi sem hagytuk magunkat: Polett lőtt egy irdatlanul nagy gólt tíz méterről átlövésből, Vári Arina is lőtt egyet középen hét méterről felugrásból, itt az egyik védő beleért a labdába ami aztán egészen váratlan ívben hullott a kapuba jobboldalon (23-21 47. perc) Arinát nem sokkal később kiállították – kilépett egy játékosra kilenc méterre és kicsit meglökte aki erre persze óriásit esett – de kapusunk, Lukács Bogi utána védett ziccert átlövésből és balszélről is, ezért nagy baj ebből sem lett.

 

Az utolsó tíz percet egygólos előnnyel kezdtük (23-22) és egy újabb ziccervédéssel: kapusunk ezúttal egy indulásgólt akadályozott meg, nem akármilyen bravúrral. Elöl Vári Arina középen berohant hat méterig és ott a védőkről szuper gólt lőtt, utána viszont megint kiállították. Kaptunk egy gólt felkanyarodásból középről, majd Polettről is kiállítottak egy védőt (bár az is lehet h itt inkább Polett különleges, csak rá jellemző egy-egyező mozgását nézték félre: azt hitték hogy fault miatt mozog ilyen furcsán...) Aztán meg eladtunk egy labdát amiből üreskapus gólt kaptunk (24-24 54. perc)

 

A meccs végjátéka döntetlenről indult és nem túl jól: Polett labdaszerzése után Balogh Vera hozta fel a labdát, bement vele b3 hat méterig és onnét a ziccert a kapusba lőtte. A kipattanó labda balszélen Mihály Hannához került, Vera újból rohamra indult, a j2 és j3 védő között a hatos fölé bedőlve próbált kapura lőni, szabaddobás lett belőle (ennél a faultnál térddel elgáncsolták, úgyhogy itt elmaradt egy hetes....) Majd még egyszer ugyanitt próbálkozott, de a két védő újra megállította. Rajta kívül Lizi és Polett voltak bent középen, tőlük aligha számíthattunk kapura lövésre, ezért rövidesen  passzív játék miatt elvették tőlünk a labdát. Nem sokkal később aztán a lengyelektől is, lépéshiba miatt.

 

Bohus Bea okulva az előző támadás kudarcából az utolsó két és fél percre új támadó hármast küldött be: Polett maradt irányítani de ballövőben pályára került Szeibert Anna, jobboldalon Vári Arina. Polett b3 nyolc méterről egy egészen kiváló hosszú passzt adott jobbszélre, hiába: Ratalics Luca a ziccert a kapus kinyújtott jobb kezére lőtte..... Újra a lengyelek jöhettek, hosszan-hosszan járt körbe a labda –  úgy tűnt h ők a döntetlennek is örültek volna és most már inkább lassították a játékot – de aztán középen a beállónk Seres Liza kiharcolt egy belemenést. Mi viszont dűlőre akartuk vinni a meccset, ezért Szeibert Anna nem sokat tétovázott: b3 nyolc méterről felugrásból kapura bombázott, az egyik védő faultolta a lövőkezét, így a labda magasan a kapu fölé ment....

 

Másfél perc volt hátra, a lengyelek időt kértek (24-24 58’20”) Utána balkezes átlövőjük átjött baloldalra és ott balkettőben minden gond nélkül ziccerbe tudott kerülni – a jobboldali két védőnk itt igencsak elmélázott - de baloldalról balkézzel nem könnyű gólt lőni ha a kapus a helyén van, és Lukács Bogi a helyén volt most is.

 

Egy perc maradt még, gyorsan mentek körbe a keresztpasszok de a támadás befejezést persze nem siettük el, előbb még időt kértünk (24-24 59’36”) Már passzív játéknál mentünk vissza a pályára és igazából egy esélyünk maradt: szabaddobás után egy átlövésgól. Ehhez persze Szeibert Anna állt oda és meg is tette amit kellett: felugrott és j3 kilenc méterről a kapuba vágta a labdát (25-24 59’40”) Volt idejük egy támadásra a lengyeleknek is, de ezt szuperül levédekeztük, mégcsak helyzetbe sem kerültek. Illetve a legvégén befújtak egy időntúli szabaddobást amit aztán a kapu fölé lőttek.

 

Így nyertünk egy góllal Lengyelország ellen. És ki gondolta volna h ennek ennyire örülünk majd.....? A Kárpát-kupa igencsak göcsörtösen indult és a többi meccs sem ígérkezett könnyűnek...

RnD Creative Commons License 2024.03.22 -3 6 87

Elnézve ezt a stat-ot, feltűnő h a jobbszél mennyire 'outlier':

 

balszél: 12 gól

ballövő: 20 gól

irányító: 11 gól

beállók: 10 gól

jobblövő: 15 gól

 

jobbszél: 5 gól

 

Ráadásul az ötből négy gól a torna leggyengébb csapata DEN ellen. A lövőstat a három meccsen 5/12, szélről ez is gyenge.

 

OK, a stat-ot nem szabad túlértékelni, de azért ebből kiderül h ezen a tornán az egyik posztot elöl gyakorlatilag feladtuk.

 

 

 

 

Előzmény: RnD (86)
RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 7 86

A dabasi felkészülési torna góllövői és más adatok:

 

--a hetesgólok dőlt betűvel a mezőnygólok után

--az összes mezőnygól (játékosoknál külön-külön) pirossal a negyedik oszlopban

--az összes hetesgól (játékosoknál külön-külön) az ötödik oszlopban

--a kiharcolt hetesek kékkel a hatodik oszlopban

--kiállításoknál az ellenfél neve szerepel, egy országnév egy kiállítást jelent 

   (ugyanazon a meccsen most senkit nem állítottak ki kétszer)

 

 

A játékosokat posztok szerint soroltam fel

(jobbszél>jobblövő>beálló>irányító>ballövő>balszél>védekező játékos)

 

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 5 85

 

A 2024 február-márciusi dabasi felkészülési torna:

 

 

 

 

 

Némi meglepetésre a németek lettek a második legjobb csapat, a franciák teljesítménye egy kicsit csalódás. A dánoknál meg hiányzott Scaglione. (Nálunk is hiányzott Simon Petra, de mi jók vagyunk így is...:)

RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 7 84

"...A következő támadásnál a dánok eladták a labdát, indultunk, de Molnár Dodó inkább hagyta hogy jobboldalon levédekezzék....." 26-21 (53. perc)   labda pirossal

 

Itt jól látszik h mekkora helye lett volna, de indulásoknál Dodó nagyon bizonytalan volt: vagy középről visszapasszolt hátra, vagy - mint itt - hagyta h levédekezzék....

 

 

RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 5 83

"...Molnár Dodó lőtt egy gólt jobbszélről, ehhez Julcsi adott középről, nem akármilyen faultból egy hosszú passzt...." 22-19 (42. perc)  labda pirossal

 

RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 5 82

"...három dán játékos állt kilenc méter és a hatos között középen szinte egy sorban, ők lekötöttek három védőt és közben senki nem figyelt b3 10 méteren a ballövőre aki előtt – ha jó ütemben kapja a labdát – egyenes volt az út a hatosig......és jó ütemben jött a labda"  9-10 (16. perc)

 

RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 6 81

Magyarország junior - Dánia junior:  29-24 (15-12)    március 2

 

 

Szabó Anna—Varga Emília—Szabó Lili—Cseri—Farkas Julcsi—Vártok Tami

 

 

Mi kezdtük a meccset, Emília rögtön lőtt is kisebb felkanyarodás után jobbról átlövésből egy kapufát. A másik oldalon a dánok először a beállót akarták megjátszani de őt kiválóan levédekeztük. Utána hosszan próbálkoztak „keresztekkel”, végül passzívnál csak egy vérszegény lövésre futotta tőlük. Mi viszont másodszorra sem tétováztunk: Farkas Julcsi jobboldalon nyolc méteren kapta a labdát, kiváló asszisztot adott tőle balra egy méterre Szabó Lilinek aki mellett csak a túloldalon állt védő.....sakk-matt helyzet. A dánok egy hasonló góllal válaszoltak, annyi volt csak a különbség h ők középen mentek be a hatosig, ahonnét aztán gond nélkül megjátszották a beállót b3 hat méteren és máris egyenlítettek (1-1 2. perc) [Itt Emília lemaradt a befelé mozgó irányítóról és utána Lilinek egymagának már az irányítót és a beállót is le kellett volna védekeznie....]

 

Cseri tört be baloldalon gond nélkül, illetve a gond csak ezután jött: a ziccert ugyanis a dán kapus – Cseri ejteni próbált – védeni tudta. Sebaj, akkor inkább megpróbáltuk jobboldalon: Julcsi kiharcolt betörésből egy hetest, ezt Emília be is lőtte. Ezt egy-egy balszélre kijátszott akció követte: a dánok nem hibázták el, nálunk viszont Szabó Anna a kapus felemelt kezébe lőtte a labdát. Majd jött két átlövés: a balkezes Anne Johansen befutott középre és ott nyolc méteren mindkét védőnket lekötötte – a b2 védőnk meg a beálló mellett állt jobboldalon – így a kilenc méterről befelé induló balátlövő, Thestrup j3 nyolc méterről szinte szabadon lőhetett, a két védőnk egy ütemmel lekésett róla… A másik oldalon Emília nem várt semmilyen figurára, középen b3 kilenc méterről talpról a kilépő védő mellett máris kapura bombázta a labdát és telibe találta a kapust (nem volt egy átgondolt próbálkozás....)

 

Ezután két hetesgól következett: a dánok különösebb gond nélkül betörtek j3 Emília és Cseri között (Emília megint kilépett nyolc méterre de vesztére.....úgy elment mellette Johansen mint a huzat). A hetest belőtték és már kettővel mentek (2-4 6. perc) Nálunk Farkas Julcsi harcolt ki egy büntetőt miután b3 hat méteren faultolták.....ezzel legalább feljöttünk mínusz 1-re (3-4 7. perc) de ez nem tartott sokáig. A jobbszélen védekező Vártok Tami ugyanis „felrúgta”* az éppen bevetődő Vestergaard-t aki a padlón fekve aztán fájdalmasan ölelte át a térdét és le is kellett őt támogatni a pályáról. (Ez nem volt szép Tamitól, ráadásul a kapuelőtérből lépett Vestergaard elé.....) Persze kiállítást kaptunk + hetest is befújtak, jobbszélre meg beállt egy időre Molnár Dodó és rögtön lőtt is onnét egy gólt  (4-5 8. perc).

 

*vagyis hát elébe állt de igen szorosan úgyhogy ez felért egy rúgással

 

 

Hat-az-öt ellen a dánok persze szélre játszották ki az akciót és eredményesek is voltak. Nálunk viszont Farkas Julcsi indult meg j3 tíz méterről, igencsak könnyedén elment a kilépő védő mellett majd a hatosról szuper gólt lőtt úgy h közben egy másik védő öt méterre behátrált előtte és ott faultolta.... It’s all in a day’s work mondhatná erre Julcsi és még mosolyogna is hozzá…

 

Persze ha a meccs alakulását nézzük, a helyzet nem volt ennyire rózsás: a balkezes Johansen felkanyarodás után középről két védőnkről pillanatok alatt lőtt egy újabb átlövésgólt majd kisvártatva egy hetest is kiharcolt (itt megint Emília késett le a középről tíz méterről b3 felkanyarodó jobblövőről…) Közben Cseri azért betalált egy elegánsan kivitelezett egy-egyezésből j2 vonalról, előtte a dán hetes ráadásul kimaradt, úgy tűnt h csak-csak utolérjük már őket. Julcsi rendezetlen védelemnél adott egy szuper pattintott hosszú passzt előre b3 hat méterre Szabó Lilinek aki a ziccert aztán a kapusba lőtte...... Johansen viszont j3 kilenc méterről átlövésből nem hibázott (most már ki sem léptünk rá, mert a beálló vele egyidőben mozgott át az ő oldalára a védőink között, így inkább rá figyeltünk…)

 

A dán játékosok lelkesedése a kispadon nem ismert határt, mi viszont időt kértünk (6-8 13. perc). Beállt Csíkos Luca – elöl Emília/hátul Cseri helyett - de a TO utáni első percek most is Farkas Julcsiról szóltak: először a középen kilenc méteren kóricáló dán védők között ment át mint kés a vajon és lőtt egy klassz gólt a vonalról, majd kilenc méteren lefelé futva adott - hátra fordulva - egy parádés asszisztot b3 vonalra Szabó Lilinek, aki nem is hibázott (8-9 14’02”). Ezt követően Csíkos Luca talált be gyors labdafelhozatal végén lendületből j3 9 méteren előre ugorva (átlövésnek azért nem mondanám) és végre egyenlítettünk (9-9 15. perc).

 

Nem sokáig örülhettünk: Lucáról rögtön kaptunk egy gólt (itt három dán játékos állt kilenc méter és a hatos között középen szinte egy sorban, ők lekötöttek három védőt és közben senki nem figyelt b3 10 méteren a ballövőre aki előtt – ha jó ütemben kapja a labdát – egyenes volt az út a hatosig......és jó ütemben jött a labda). Majd Johansen futott be kilenc méterre és onnét kisebb felugrásból átlőtte hét méteren Emíliát, aki megint nem lépett ki előre. Farkas Julcsi betörésből a kapust találta el, így a dánok visszaállították a már megszokott kétgólos differenciát (9-11 17. perc)

 

Persze nem adtuk fel, mégha kicsit másnaposan is játszottunk ezen a meccsen: Emília védekezésben például egészen gyengén működött, elöl meg Julcsin kívül másra nem nagyon számíthattunk. Vagyis hát most már Csíkos Lucára is, aki rendületlenül rohamozta a dán védőfalat, először középről a blokkba lőtte a labdát de másodszorra már – egy támadáson belül – kilenc méterről  szétlőtte a hálót (Julcsi ügyesen befutott előtte b3-ba és ő + a beállónk lekötött két védőt, így Luca akkor már szabadabban lőhetett.....) [10-11 18. perc]

 

Közben beállt Horváth Fanni irányítani, Julcsival és Lucával elöl, és bement j3 hét méterre, két védő is kirontott rá, ő meg Szabó Lilinek adta a labdát j2 6 méteren, aki befordult és máris hetes. (A dánok b2 védője éppen a beállónkról lépett ki az irányítónkra és ezért pont egy ütemmel később ért vissza: ez az egy ütemnyi kihagyás elég volt Lilinek arra h gólhelyzetbe kerüljön…)

 

Ezzel a hetessel újra egyenlítettünk… de megint jött Johansen,  gond nélkül bement jobboldalon és a változatosság kedvéért most betörésből volt eredményes. (Hogy Szabó Anna miért nem lépett elé a hatoson azt nem tudom, Horváth Fanni mondjuk elindult h leütközze Johansent de már csak hátulról tudta megtolni, örülhettünk h nem kaptunk erre még pluszban két percet…)

 

Támadásban ezután – némileg váratlanul – Vártok Tami aktiválta magát: először befutott középre, itt aztán a j3 védő mellett elcsúszott amikor éppen be akart fordulni a hatos felé (lehet h egy faultra számított? …a védő ezúttal nem faultolt). Legközelebb viszont, amikor lehúztuk neki a labdát jobbszélre már résen volt és egy klassz gólt lőtt a rövidbe (12-12 22’01”)

 

Közben védőfalunk átalakult: Csíkos Luca—Kövér Luca—Panyi Anna—Horváth Fanni védekeztek a belső posztokon, és a kapuban Lakatos Réka is elkezdett életjeleket mutatni. Őt legutóbb a németek elleni meccs utolsó húsz percében láthattuk védeni, vagyis inkább nem védeni...... Ma ő kezdett a kapuban, az elején volt két védése, de aztán negyedóra alatt 1/12 stat-ot hozott össze ami nem túl biztató. Most azonban a kapu mellé ütött egy átlövést b3 9 méterről és egy másodikat is, passzívnál j2 11 méterről. A következő támadásnál aztán Csíkos Luca középen kilenc méterről lendületből gond nélkül betalált, ezzel átvettük a vezetést, amit aztán többet nem is adtunk ki a kezünkből (13-12 26. perc)

 

A félidő végjátékát már egyértelműen mi domináltuk, még úgy is h Kövér Lucát kiállították (13-12 27. perc) és úgy is h Csíkos Luca két átlövést is a kapu fölé bombázott. Betalált viszont új balszélsőnk Török Fanni, méghozzá Julcsi príma asszisztjából, tegyük hozzá: a b2 hat méteren álló Csíkos Lucától itt annyira paráztak a dánok h mindkét jobboldali védő lecövekelt mellette és el sem mertek mozdulni, ezért Fanni balszélen teljesen üresen maradt (14-12 28’03”)

 

Nem sokkal később Julcsit középen kilenc méteren alaposan megrángatták, ez nem volt jó ötlet mert ettől csak felpaprikázódott és utána csakazértis gólt lőtt: ehhez kellett némi kényszerítőzés Horváth Fannival aki j3 nyolc méteren magára vont két védőt majd visszapasszolta a labdát b3 kilenc méterre Julcsinak aki megindult előre és középen hét méterről - az őt faultolni próbáló j2 védő fölött előre dőlve - csuklóból a kapus fölött a hálóba ívelte a labdát [15-12 28’57”]. (Szépségdíjas gól…)

 

A dánok a félidő végére elfáradtak, a végjátékot 3-0 megnyertük, az utolsó percben már semmi extra nem történt, hacsak az nem h a legvégén Csíkos Luca még egy átlövést iszonyú magasan a kapu fölé bombázott. De nem baj ez sem: így legalább bebizonyítottuk h Luca nélkül is nyerjük a végjátékokat. Mert hát van csapatunk....:)

 

RnD Creative Commons License 2024.03.21 -3 5 80

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

Szabó Anna—Faragó Lea—Cseri/Panyi Anna—Szabó Lili—Farkas Julcsi—Molnár Dodó

 

 

A második harminc perc részünkről egy hetesgóllal kezdődött: Horváth Fanni baloldalról ügyesen bepattintotta a labdát b3 hat méterre Szabó Lilinek, aki az előtte öt méteren védekező dán játékos mellett elhajolva - már a padlóról - kapura lőtt: nem lett gól de hetest kaptunk. Amúgy nem kezdtük túl nagy odafigyeléssel a félidőt: --Molnár Dodó jobbszélről kihagyott egy helyzetet (nem volt igazán jó lövőszöge) --védekezésben egy-az-egyben benéztük a balátlövő Martha Nickelsen lövőcselét aki b3 kilenc méteren belengette a labdát jobbra, majd megindult

egyenesen előre a vonalig, ahonnét már akadály nélkül be tudott ugrani a kapuelőtér fölé

és gólt lőtt --balszélről Molnár Dodóról kaptunk egy gólt --Faragó Lea középen ellépett egy akciót --Cseri b3 tizenhárom méterről talpról akart betalálni, nem sikerült...... Az első jele annak h megint ott vagyunk  a pályán az volt amikor Faragó Lea j3 kilenc méterről átlövésből szétlőtte a hálót és rögtön utána ugyanonnét középről egy szuper passzt adott Szabó Lilinek j3 7 méterre: Lili két védő mögött állt de így is megszerezte a labdát, befordult és komoly faultból betalált (középről ’biztos-ami-biztos’ löktek még egy jókorát rajta, de Lili ezt fel sem vette). Nem sokkal ezután Lea már másodszor volt eredményes: j3 kilenc méterről elindult előre és hét méterről teljesen ütemtelenül a kapuba vágta a labdát. Az előtte álló védő meg sem mozdult, teljesen váratlanul érte mindez (19-15 37. perc)

 

Egyelőre a dánok sem hagyták magukat, első számú balátlövőjük, Laura Thestrup alig több mint két perc alatt három gólt is berámolt nekünk, az elsőt betörésből, a másik kettőt középen kilenc méterről átlövésből (nem léptünk ki rá egyáltalán...) [19-17 39. perc] Julcsi vette megint hátára a csapatot, kétszer is be tudott törni a vonalig: az elsőből hetes lett, a másodiknál a b3 kilenc méterre kilépő védő mellett ment be – a védő passzra számított – és középen hét méterről előre vetődve a kapuba bombázott (21-18 40’02”) Két remek akció, igaz közben Thestrup újabb gólt lőtt, b3 nyolc méterről talpról csuklóból a védők fölött, Emília kilépett rá de hát nem időben…… A két-három gól előnyről csak nem tudtunk elmozdulni.

 

Molnár Dodóról kaptunk egy gólt balszélről, aztán lőtt egyet jobbszélről  - ehhez Julcsi adott faultból nem akármilyen hosszú passzt középről – majd kihagyott egy újabb helyzetet szélről (ezt most kapufára lőtte) Thestrupot a dánok elöl elkezdték cserélni – csak védekezésben maradt fenn – ezután ellenfelünk támadásai a kapura szinte veszélytelenné váltak. Nálunk amíg Julcsi pályán van ilyen gond nincs, de Szilágyi Zoltán is érezte h kell azért ’friss erő’ mert nagyon ’leült a játék’: a dánok már a labdát is egyre lassabban hozták fel, mintha mindegyikük egy-egy Tomori lett volna, és mi is kezdtük felvenni ezt az álmosító tempót.

 

Először Keceli-Mészáros Renit küldtük be Cseri helyett, ő első helyzetéből b2 betörésből kapu mellé lőtte a ziccert. Majd Csíkos Lucát cseréltük be – a kiállított Faragó Lea helyett – ő középen kilenc méterről próbálkozott de a labdát a kapu mellé vágta. Ellenfelünknél az utolsó negyedórára pályára lépett Clara Bang, egy másik kiváló balkezes lövő, és két perc alatt rögtön lőtt két gólt, az elsőt átlövésből, a másodikat egyik védőnk mellett talpról.

 

Mi közben beállóból próbálkoztunk, középen a hatoson Kövér Luca két nagyon jó labdát is kapott:  Leától (ebből gól lett) és Keceli Renitől (ezt védte a kapus). Utána Reni előtt rendezetlen védelemnél három dán játékos is összefutott b3 nyolc méteren, ő persze ezt látva megtalálta egy passzal balkettőben Szabó Annát aki előtt közel-távol nem volt senki és ő aztán gond nélkül betalált b2 vonalról (24-21 50. perc). Majd Reni saját maga lőtt gólt: a j2 védő mellett kívül el tudott menni és utána onnét elég kiszorított helyzetből a kapuelőtér fölé bevetődve szuperül kilőtte a hosszú sarkot (25-21 51. perc) A következő támadásnál viszont önzetlen volt: középen hét méteren két védő között megint bemehetett volna de inkább  visszapasszolt j3 kilenc méterre Horváth Fanninak aki mint a villám bement a hatosig - a két későn eszmélő baloldali védő között - és onnét persze nem hibázott (26-21 52. perc) A következő támadásnál a teljesen tanácstalan dánok eladták a labdát, indultunk, de az ugyanilyen tanácstalan Molnár Dodó inkább hagyta hogy jobboldalon levédekezzék (és még azért sem szólt h mindez öt méteren történt……)

 

De ez még mind semmi. Mivel indulásból nem sikerült, maradt a felállt fal elleni játék. Reni be is ment középre három védő közé – előbb Kövér Luca a vonalon ügyesen kimozdította őket kicsit balra - majd hét méterről fejbe lőtte a kapust. Ezért persze Renit kiállították. Úgyhogy ebből a labdaszerzésből nem jöttünk ki túl jól…

 

Ismét beküldtük Farkas Julcsit, mellette balra Lea, jobbra Horváth Fanni. Így aztán maradt a háromirányítós játék – ahogy korábban Renivel is – és amikor egy újabb dán játékost kellett ápolni Szilágyi Zoltán inkább időt kért (26-21 53’56”) Ezt követően Horváth Fanni rögtön betalált – befutott középre és a két hármas védő közötti résbe bevetődve klassz gólt lőtt (27-21 55. perc)

 

Következett az utolsó öt perc, a mérkőzés végjátéka, ami – mondanunk sem kell – már semmiféle meglepetést nem tartogatott. A meccset megnyertük, méghozzá több góllal, éles végjátékra nem volt esély. Ezt a dánok is tudták ezért már egy ideje eléggé enerváltan támadtak (és hozták fel a labdát). Egyszer indulhattak volna de ezt is látványosan ellépték (az induló játékos középről nem tudott kinek passzolni.....ilyen is ritka egy dán válogatottnál). Nálunk a balszélső Török Fanniról kiállítottak egy dán védőt – „hosszú lépés” miatt – a hetest Emília most is belőtte (28-22 57’05”) Csakhamar Laura Thestrupot is kiállították „beszédért”, ez sem gyakori egy felkészülési meccsen. Így aztán több mint egy percre kettős emberelőnybe kerültünk viszont – udvarias vendéglátók vagyunk – ezt nem használtuk ki, sőt a dánok lőttek egymás után két gólt (az elsőt Clara Bang j2 hét méterről Csíkos Lucáról és Faragó Leáról, a másodiknál aztán Luca annyira le akarta őt védekezni hogy amikor baloldalon megindult előre h leütközze, két saját védőnket is elzárta így Luca helyén (b2) egy másik dán játékos könnyedén bement a hatosig és betalált megint) [28-24 58’59”]

 

Egy perc maradt még, hat-az-öt ellen kiadtuk a labdát jobbszélre és Molnár Dodó végre nem hibázott (29-24 59’30”) Utána meg nagyon jól védekeztünk – végre – így ez lett a végeredmény is.

 

Mit is mondhatunk erről a meccsről.....? A dán juniorok Scaglione nélkül nem számítanak top-csapatnak, ezen a tornán nyolc góllal verték őket a németek és a franciák is. Ezt látva egyértelmű volt h nekünk sem jelentenek majd gondot, a győzelmünkhöz nem fért kétség, a mutatott játék azonban elmaradt attól amit GER és FRA ellen pályára vittünk. Persze alig tizenhét órával a franciák elleni presztízsmeccs után – ami mentálisan sokat kivett belőlünk – ennél többet valószínűleg nem is várhattunk. Farkas Julcsi feltétel nélkül dicsérhető, ő az egész meccsen szuper volt. Varga Emília rengeteget hibázott védekezésben, nem is értem h miért nem cseréltük le. Igaz, a második félidőben aztán az egész csapat vacakul védekezett, a dán átlövők sorban egymás után lőtték a gólokat (már ameddig bírták, mert kondícióban azért sokkal jobbak vagyunk…)

 

Az újoncok kaphattak volna több játékidőt is, de így is jó benyomást keltettek: Faragó Lea, Horváth Fanni minden további nélkül helyett kaphat a csapatban, persze hosszabb közös gyakorlás után. Továbbra is kérdés viszont h ki legyen a harmadik kapus, erre a posztra már több mint egy éve keresünk valakit, eredmény nélkül… És a jobbszél sem megoldott (mondjuk ez sem új). Van még feladat előttünk, nem is kevés.

 

RnD Creative Commons License 2024.03.19 -4 5 79

Támadni....? Elnézést, ezek csak reflexiók voltak arra amit itt írtál. Nem kell rögtön ugrani mindenre

 

Többes szám meg azért mert a válogatottról van szó és ők a mi válogatottunk, ezért mint szurkolók azonosulunk velük. Persze mondhatnám azt is h "a szakmai stáb részfeladatokra küldi majd be X játékost" vagy azt h  "Szilágyi Zoltán nem hívta be a felkészülési tornára Z játékost" de ez szerintem sokkal körülményesebb lenne. Ha a válogatottról van szó - nemcsak a juniorokról - az ilyen többes szám első személyben írt mondatok másoknál is gyakran előfordulnak.  

 

Előzmény: maedros (78)
maedros Creative Commons License 2024.03.19 -1 2 78

Tiszetelt nero fórumtárs, nem kell rögtön "támadni".  Az Eyof jó ideje a magyar utánpótlás B csapatainak versenye - persze akadnak köztük kivételek, erősítésnek küldött játékosok -, néhány korábbi kivételtől eltekintve.  A 2022- es ifi vb-n, és a 2023- a junior Eb-n  viszont nem szerepelt Fanni, hanem Simonék. Persze, attól még remek kézis, de én a hsz-ben azokat írtam, akik felnőtt első osztályú bajnokikon, ne adj isten nemzetközi kupákban játszottak a magyar élvonal csapataiban. 

 

Az ilyen királyi többesben írt szólamok: "  részfeladatokra küldjük majd be. Kurucz Aidát a február végi felkészülési tornára be sem hívtuk" azért fellengzősek finoman szólva, durvábban meg: nevetségesek. Already, sorry...

Előzmény: RnD (77)
RnD Creative Commons License 2024.03.18 -3 4 77

Simon Petra egy nagyon jó irányító --számottevő BL-tapasztalattal --számottevő NBI felnőtt tapasztalattal --kiválóan egy-egyezik --szuperül lő kapura egy-egyezés nélkül is --jó kettes védő --a junior válogatott legjobbja. És egyértelműen a csapat vezéregyénisége.

 

Ez így mind együtt. Nyilvánvaló h még csak hasonló játékost sem találnánk helyette, nemcsak nálunk, valószínűleg az egész európai junior mezőnyben sem.

 

És mi ugye Farkas Julcsi és Cseri mellé keresünk valakit, ezért Julcsi és Cseri nem helyettesítheti Petrát: ők így hárman voltak irányítók együtt, és ketten nem tudják megoldani a három játékosra szabott feladatot. Kell még valaki pluszban....

 

Az új irányító egyébként már megvan, Horváth Fanni a Fradiból, aki a 2021/22-es idényben két felkészülési tornán már játszott ezzel a korosztályos válogatottal (decemberben többek között Franciaország és Dánia ellen, tavasszal meg Romániában a Kárpát-kupán...) Aztán 2022 nyarán az EYOF-on győztes csapatunkat is ő irányította és igazán klasszul, lőtt gólokat szép számmal, a második legjobb góllövőnk volt mezőnyből (22 gól/öt meccsen). Nagyon ügyes lány, jó egy-egyezésben, összjátékban, asszisztokban, azt sajnálom csak h 2022 óta az NBI-ben nem kapott lehetőséget (illetve csak mostanában).

 

Emíliát elöl szerintem részfeladatokra küldjük majd be. Kurucz Aidát a február végi felkészülési tornára be sem hívtuk, ő aligha lesz ott júniusban a vb-n.

 

 

Előzmény: maedros (76)
maedros Creative Commons License 2024.03.17 -1 2 76

"...a junior korosztályból is tudjuk pótolni Simon Petrát és Horváth Fanni például..." Miért ne? Simon ugyan a korosztály nemzetközi szinten is kiemelkedő játékosa, azért Cseri pl hasonló BL/bajnoki/magyarkupa terhelést kap egy jó csapatban, Farkas Julcsi meg ha nem az ETO- ban (alig)játszana, hozzájuk mérhető hírrel bírna. Varga Emi is tud irányítót játszani, s mintha Gyurka mester is rájött volna, hogy van egy ilyen nevű fiatal tehetség a Móvárban, bár a szezonnyi "hanyagolást" nem egyszerű pótolni.  (A váci Kurucz Aida is átlövő/irányító) Nem ismerem különösebben a junior korosztályt, de ezek a játékosok már a magyar élvonal csapataiban vannak.

Előzmény: RnD (75)
RnD Creative Commons License 2024.03.05 -4 6 75

Szilágyi részéről ez nem volt fair és nem is volt éppen kollegiális. Ha én jó kollégája vagyok a másik up-válogatott szövetségi edzőjének akkor nem veszem el tőle a legjobb játékosát. Főleg amikor Szilágyi maga nyilatkozta korábban h a junior korosztályból is tudjuk pótolni Simon Petrát és Horváth Fanni például - ha nem is pótolja teljesen -  ígéretes irányítónak tűnik.

 

Úgyhogy Bohus joggal lehet felháborodva. Kezdődött ugye tavaly nyáron azzal h Papp Dorkát - szintén az utolsó pillanatban - Szilágyi elvitte magával a junior EB-re. (Aztán hol van azóta Papp Dorka? Se a juniorban, se az ifiben.) Aztán most jött Reni.... Nem csodálnám ha Bohusnak tele lenne a hócipője Szilágyival.

Előzmény: SiG_ (74)
SiG_ Creative Commons License 2024.03.05 0 1 74

Bohus Bea és Szilágyi Zoltán, gondolom, alaposan átbeszélik majd ezt. Hamarosan kiderül, mire jutottak.  :)

Előzmény: RnD (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!