Keresés

Részletes keresés

Azosztigen12 Creative Commons License 2024.04.21 -4 5 10687

Valójában Háfra soha nem szórta tizesével a gólokat. Egy erősebb szezonja volt a BL-ben (80 gól), a 18/19-es, ekkor lett All-star is. Azóta brutál lejtmenet. Neki nem nemzetközi induló csapat kéne, hanem egy MTk, Vác, Budaörs szintű, ahol felépítheti magát kellő játékperc mellett. Ahol kb nulla elvárás van. (Tudom, a Vác is indul nemzetköziben, de nincs elvárás...). Kis eltolással egyszerre robbantak be Klujberrel, mindketten a 20/21-es szezonban kerültek "gödörbe". Erre szokták volt mondani, hogy a berobbanás után már készülnek rájuk stb. Háfra esetében az lett a kiút, hogy elment egy olyan csapatba, ahol mégnagyobb elvárás van, le is épült. Klujber meg belátta, hogy ha komolyan gondolja a kézit, akkor valamin változtatnia kell. Ő meg táplálkozást/életmódot váltott. Láthatjuk most melyikük hol tart. Nagy szükség lenne a prime Háfrára, de szerintem őt "elveszítette" a magyar kézi. Mentálisan nem ugorta meg.... 

Előzmény: Trombozis4 (10685)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.21 -11 1 10686

25 évesen a múltjából él ;-)) 

és 4-5 éve talán egy igazán jó meccse sincs, s közben megszedte magát.;-)) Életművész KC...

Ahogy Vova fogalmazott, pedig ő elfogult, nincs jó állapotban, nem a formája a gond.

Neki Esztergomban kéne igazolnia

és Elek meg Zizi helyre rakná, fizetség meg a zsíros kenyér és az ima.;-))

Nem hinném hogy kint marad, ha tovább nem fizeti a Gyør, pénzért biztosan nem kell.

 

 

Előzmény: Trombozis4 (10685)
Trombozis4 Creative Commons License 2024.04.21 -3 3 10685

Háfrát már láttuk tizesével termelni a gólokat a BL-ben, és volt EB All Star is. Szóval ne írjuk le, mert a képességei megvannak. Tudna ő hasznára lenni a válogatottnak és én bízom benne, hogy vissza is fog majd térni egy jó teljesítménnyel. Sajnos keveset tudunk róla: a sérüléséből már régen felépült, látszólag nem indokolja semmi, hogy ilyen visszafogott a teljesítménye. Neki egy olyan nemzetközi kupainduló csapatba kellene igazolni, ahol sok játéklehetőséget kap.

Előzmény: Bamberg58 (10684)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.21 -11 0 10684

Hárfa 13 meccs, 13 gól, 8 asist,  az is gyengébb csapatok ellen.

Veretes, méltó párja lenne a másik Vova kedvencnek.

 

Előzmény: hatosfalat (10667)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.21 -2 2 10683

Ha ezt komolyan gondolod, akkor nincs miről beszélnünk. Tóvizinek itt az irányítót kellett lekövetnie (ráadásul remekül váltott a két japán között), amit meg is tett, a japán nem tudott betörni, hanem egy teljesen kockázatos hát mögötti passzal próbálkozott. A másik japánon ketten voltak, Papp és Kuczora. Nehogy már az legyen az elvárás, hogy Petrának egyszerre két játékost kelljen levédekeznie. 

Ugyanez a másik esetben, ahol szépen elismerted, hogy ott volt tőle balra a beálló is, akit Kuczorának lehetett volna elővételeznie, de azért Petrától elvárod, hogy egyszerre kettő japánt megoldjon. 

Előzmény: RnD (10682)
RnD Creative Commons License 2024.04.21 -5 6 10682

Itt Tóvizi 'jó ütemben lép ki a japán támadóra'...?

 

Éppen ellenkezőleg: Tóvizi elkésett, a labda már a japán beálló előtt van (akinek itt Kiss Niki - '28' - takarásában csak a lábát látjuk). Mi több, ez a játékos ott ziccerben van, akit aztán Niki csak két percet érően tud levédekezni.

 

 

Előzmény: RnD (10681)
RnD Creative Commons License 2024.04.21 -4 6 10681

.....legalább most kiderült h szerinted miért védekezett jól Tóvizi.

 

7-a-6 ellen ezek szerint a hármas védőknek már nem is kell védekezni...? Kaphatják egymás után a gólokat, nem az ő hibájuk...? Ne nevettess már.

 

"Az első támadásnál Tóvizi kilép..." a japán játékos beadja a labdát. Így van, Tóvizi rossz ütemben lépett ki, még csak ütközni sem tudott a japán játékossal, aki azonnal gólhelyzetbe hozta a beállót.

 

"A második támadásnál Tóvizi jó ütemben kilép a japánra....' jó ütemben? Hát ha jó ütem az h azután ér hozzá két kézzel h a japán irányító már bőven beadta a passzt középre, azaz itt is lekésett róla..... Aztán h a japán beállónak utána mire volt lehetősége, mire nem, az már nem érdekes: a védekező játékosnak ilyenkor abból kell kiindulni h a bepasszból ziccer lehet, nem szabad mérlegelni hogy van ott még valaki aki majd helyettem levédekezi...

 

"...A 16. kapott gólnál meg szintén hét a hat ellen játszottak, a japán átlövővel egyedül maradt Tóvizi, nem volt más lehetőség, mint felugrani blokkolni..."

 

De volt más lehetőség, kiléphetett volna leütközni a japán átlövőt, ezt annál inkább megtehette volna mert mögötte a hatoson - sőt tőle jobbra a hatoson - nem volt japán játékos. Mellette balra volt egy kistermetű szélső vagy irányító, akit Kuczora minden további nélkül le tudott volna védekezni. Pont jó helyen volt ehhez, más kérdés h aztán Kuczora meg sem mozdult (rossz elővételezés).

Előzmény: hatosfalat (10678)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.21 0 1 10680

Vova idején 4 torna (2 vb, 1 Eb, 1 olimpiai selejtező):

 

4 részvétel: Albek, Bordás, Klujber, Lukács, Márton, Szemerey, Tóvizi, Vámos.

 

Lukács sorozata 2016 óta tart, azóta minden világversenyen részt vett, az olimpia lehet a 10. zsinórban (+2 olimpiai selejtező).

Márton és Klujber sorozata 2019 óta tart. Nekik a 7. lehet egymást követően (+2 olimpiai selejtező).

Trombozis4 Creative Commons License 2024.04.20 -5 0 10679

Szabó Nina ellen az szól, hogy összeszokatlan a társakkal, egyébként szerintem is beférne a válogatottba. Viszont nem átlövő posztra. Szerkezeti szempontból azért jó lenne, ha távolról is veszélyes, átlövő alkatú játékosok nagyobb számban lennének jelen (legalább a két átlövő poszton 1-1). 168-174cm közötti irányító alkatú játékos a magyar prototípus, de lassan elindulunk egy olyan irányba, amit az ázsiai csapatok játszanak - mindenki jól egyegyezik, de átlövés és (a betömörülő védekezés miatt) beállójáték nincs. Meg kellene találni egy egészséges arányt a játékoskiválasztásban, hogy több játékstílusban is tudjon játszani a csapat.

Előzmény: RnD (10676)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.20 -4 3 10678

Megnéztem három dolgot, komolytalan, amit írsz. Először is elfelejtetted megemlíteni, hogy hét a hat ellen voltak. Másodszor irreális elvárásaid vannak, ilyen alapon 120 hibát össze lehetne írni meccsenként. Az első támadásnál Tóvizi kilép, a japán nem próbál cselezni, hanem beadja a beállónak, akit Papp faultol, még lövésig sem jut el. A második még komolytalanabb, Tóvizi jó ütemben kilép a japánra, aki a hát mögött ad egy teljesen rossz labdát, a beállónak semmi esélye nincs ezért feldobja magát (lehet volt kisebb mezhúzás Papp által, de ez lényegtelen, mert esélye sem volt sem elkapni a labdát, sem kapura fordulnia, még Kuczora is ott volt mögötte).

A 16. kapott gólnál meg szintén hét a hat ellen játszottak, a japán átlövővel egyedül maradt Tóvizi, nem volt más lehetőség, mint felugrani blokkolni, esélye nem volt megakadályozni a beállónak a levegőben adott passzt.

Ha minden magyar játékosnak csak ilyen hibái lennének, akkor aranyért mennénk Párizsba. És ilyen alapon ahogy te nézed a dolgokat, Dulfernek ki tudok hozni tíz hibát meccsenként.

Előzmény: RnD (10675)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -1 3 10677

....Háfra sorry:)

 

Bár ahogy láttuk Hárfának is van egy 'Hárfa' feliratú meze, mutatta is az egyik videóban....:)

Előzmény: RnD (10676)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -2 6 10676

Sokkal jobb lenne Szabó Ninát behívni, aki balkettőből TÉNYLEG lőne gólokat.

 

És nem álmodozni arról h a sérült Zácsik vagy a formán kívüli Hárfa milyen 'tűzerővel' szállna be a meccsekbe. Sok esély erre ugyanis nincs.

Előzmény: Tonio 2.0 (10674)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -3 4 10675

De nézzük a tényeket. Visszanéztem a JPN meccs második félidejét. Itt Tóvizi nagyjából 17 percet védekezett, aztán jött helyette Bordás.

 

Ezalatt a 17 perc alatt volt tőle egy blokkolt lövés (ami után mi jöhettünk) és egy leütközés amikor (mi) j3 nyolc méteren oldalról megtámasztott egy felugró japán játékost, aki így nem tudott kapura lőni. De a labda továbbra is nála maradt, szabaddobást nem fújtak be, a támadás ment tovább, úgyhogy ez megállító fault legkevésbé sem volt, maximum egy megtámasztó fault.

 

Ezzel szemben rögtön az első támadásnál kilépett de nem időben az irányítóra, aki így helyzetbe tudta hozni a beállót a hatoson (őt Kiss Niki aztán a vonalon belül faultolta). A harmadik japán támadásnál sem lépett ki időben a japán irányítóra, aki megint be tudta adni a labdát középre, Kiss Niki a gólhelyzetet csak kiállítást érő faulttal tudta megállítani. Aztán volt egy olyan szituáció amikor Kiss Nikinek kellett átmenni Tóvizi sávjába h leütközze az ellenfél támadó játékosát, Tóvizi itt elkésett és oldalról próbálkozott valamivel, ami még legjobb esetben sem állította volna meg a rajta már túlhaladó játékost. Volt egy sikertelen blokk tőle (gól ebből nem lett) aztán lőttek róla egy gólt (a 16. japán gól) és nem sokkal később jött a csere....

 

Summa summarum: Tóvizitől 17 perc alatt egyetlen értékelhető megmozdulást láttunk védekezésben, azt a bizonyos támadás-meghiúsító blokkot. Ez nem sok. (Hacsak nem számítjuk ide a félidő második percében kiharcolt japán piros lapot, amikor könyökkel ütésért kiállították róla a japán beállót. De ez sokkal inkább Tóvizi színészi képességeit dicséri...)

 

Felmerült itt a kérdés hogyha Tóvizi és Kiss Niki is gyengén védekeztek középen, akkor miért nem kaptunk harminc gólt ezen a meccsen. A válasz nagyon egyszerű: a japánok több támadásnál elszórták a labdát vagy meggondolatlanul, nem-helyzetből próbálkoztak lövéssel, illetve látva h a hármas védőink magassági fölényben vannak sokkal inkább jobbszélen fejezték be (vagy legalábbis szerették volna befejezni) a támadásaikat mint középen. És persze Bíró Blani is védett amikor kellett.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.20 -1 1 10674

Nem tudjuk még a keretet, de az érthető, hogyha balátlövőben keresgélünk, mert kellene tűzerő.

ducikenyér Creative Commons License 2024.04.20 -2 1 10673

Már akkor behívta volna a keretbe, amikor 5 perceket játszott a Buducnostban. Tuti a keretben lesz. Zácsik is, akkor is, ha félig sérült. Albek pedig kirobbanthatatlan a válogatottból.

Előzmény: Bamberg58 (10672)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.20 -11 0 10672

Összeállna az álompáros: Hárfa-Albek?

A Kókler rögtön elalélna.;-))

Előzmény: ducikenyér (10671)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.20 -1 0 10671

Szerintem Háfra meghívást kap majd a szűk keretbe, amilyen mániás Vova.

Előzmény: hatosfalat (10667)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.20 -3 0 10670

Hat. Az meg igen sok.

Előzmény: RnD (10669)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -4 4 10669

Tóvizi esetében szó nincs összességében korrekt teljesítményről. Hány megállító faultot láttál tőle....? Nem sokat.

Előzmény: hatosfalat (10666)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -3 5 10668

Golovin másik vesszőparipája h 'aki tud, menjen külföldre...' Ezt mantrázza szinte non-stop.

 

De az olimpiai kvalin elért siker erre sem jó példa.

 

Összesen két játékost hívott be külföldről. Közülük Faluvégi SWE ellen pályára sem lépett, JPN ellen már nem is nevezték. Kiss Niki meg a csapat leggyengébb játékosának számít, akit bármikor le lehetne cserélni valakire az NBI-ből.

hatosfalat Creative Commons License 2024.04.20 0 2 10667

Mikor lőtt ennyit legutóbb? 

 

Két fordulóval korábban.

Előzmény: ducikenyér (10663)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.20 -3 0 10666

Az, hogy egy hármasvédőnek vannak hibák, az teljesen természetes. Egy meccsen van vagy negyven védekezési hiba egy csapatnál, aki sokat van pályán és főleg középen, az nem tud hibák nélkül lehozni meccset. Még Edwige-nek is szokott 3-4 legalább, többször 6-8 hibája is összejönni, pedig aztán ő nem rossz védő. 

Tóvizinek voltak remek faultjai, labdaszerzése és hibái is, de összességében korrekt teljesítményt hozott. Amúgy Papp Niki gyenge volt, ha Tóvizi is az lett volna, akkor 30 alatt nem ússzuk meg, 

Előzmény: RnD (10662)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.20 -1 1 10665

Nincs minek nekifutnom, remek volt, sorra indultak a helyzetek tőle, gyakorlatilag 10-15 perc alatt el is dőlt a meccs.

Előzmény: van_Persil (10660)
Gojira Creative Commons License 2024.04.20 -2 0 10664

Mit irányított remekül? A forgalmat?

Előzmény: hatosfalat (10659)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.20 0 0 10663

Háfra Suba csapatának lőtt 3 gólt. Mikor lőtt ennyit legutóbb? 2 éve? Kétszer ki is állították. 

RnD Creative Commons License 2024.04.20 -2 2 10662

Ha elolvasod amit írtam látod h ezen 'nem akadtam fel'. Mondtam h Vámos jó volt. De a többiek nem mindig fogják szórni a gólokat ergo VP -re is szükség lesz. Gondolom te sem arra számítasz h VP az olimpián két meccsen lő majd egy gólt...

 

VP amúgy már a Loki BL-szereplése előtt is a válogatott egyik legfontosabb játékosa volt, ezért Vova érvelésének alátámasztására nem a legjobb példa.

 

Tóvizi legkevésbé sem védekezett jól, ezzel csak te nyugtatod magadat (most h kiderült h Kiss Nikit nem dicsérheted). Thórleifsdóttir például sosem szórt volna meg minket ennyire a SWE meccsen ha Tóvizi legalább egyszer jól védekezik rajta. A hatvanadik percig kellett várni arra h valaki érdemben leütközze Thórleifsdóttirt, és akkor is Bordástól láttuk ezt, nem Tóvizitől...

Előzmény: hatosfalat (10659)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.20 0 1 10661

Azért az tényleg érdekes, hogy amíg az EL-ben kiestek a Nagydisznód, vagy nem tudom, ki ellen, semmivel sem volt kevesebb Debrecen-játékos a keretben, mint most, amikor a BL-ben játszanak.

Persze lehet edzői döntés, hogy Planétában (anno Hámoriban) nem gondolkodik.

 

De a Debrecen-BL szereplésének a válogatott szempontjából egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja. Volt kettő játékos a csapatukból, ebből Vámos eddig is jó volt, Tóvizi (és a szerepe) meg hullámzik. (Kácsor alig volt pályán, őt nem értékelném.)

 

A másik mondás az volt, hogy "a junior világbajnok csapatra építünk."

Sokan hangsúlyozták, hogy Debrecen, akkor és most...

Nem vitatva, hogy a keretben sokan voltak, de ha megnézzük a pályán töltött időt (ami persze változhat), abból a csapatból Klujber (és ezúttal Tóvizi) volt kulcsember. Faluvégi a két fontos meccse nem volt pályán, Kácsor öt percet, Márton Gréti - nem vitatva a képességeit - a svédek ellen nyolc percet (a japánok elleni gálázásból kivette a részét), Pásztor is kiegészítő szerepben.

 

Éppen azt írtam, hogy a kulcsmeccseken ELOSZLOTT a terhelés a korosztályok között.

92-93: Klivinyi, Schatzl

94-95: Bíró, Lukács

96-97: Kiss, Bordás

98-99: Tóvizi, Klujber

2000: Kuczora, Vámos

+ Simon (mint ifjú tehetség)

Előzmény: hatosfalat (10659)
van_Persil Creative Commons License 2024.04.20 -18 1 10660

"Amíg remekül irányít"

ennek azért fuss neki mégegyszer...

Előzmény: hatosfalat (10659)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.20 -1 1 10659

Miért is baj, hogy Vámos nem lőtt gólt a japánok ellen? Amíg remekül irányít és a többiek szórják a gólokat, addig nehogy már ezen akadj fel.

Tóvizi meg jól védekezett, ha a két fontos meccset egyben nézzük. Svédek ellen hozott egy elfogadható szintet (ami nálunk elég ritka általában ilyen ellenfelek ellen), japánok ellen meg jó volt. 

Előzmény: RnD (10658)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -3 4 10658

"A kapitány szerint a magyar válogatott nagyon sokat profitál abból, hogy a Győr és a Ferencváros után a Debrecen is bekerült a Bajnokok Ligájába.

„Lehetett látni, szeptember óta mennyit fejlődtek. Emögött nagyon komoly munka van. Ha rendszeresen olyan játékosokkal állnak szemben, akik a legmagasabb színvonalat képviselik, az kifizetődik.."

Ez is érdekes. Az olimpiai kvali-keretben három Loki-játékos volt, nem több. Közülük Vámos Petra hozott egy megszokott jó formát, de elöl szinte gólképtelennek bizonyult, Japán ellen egyszer sem lőtt kapura.... Tóvizi a két fontos meccsen 1/4, a védekezéséről inkább ne beszéljünk. Kácsor Gréta....hát ő eleve nem jön ki Vovával, SWE és JPN ellen minimális játékidőt kapott, észre sem vettük h a keretben van.

Akkor hogyan is profitált a válogatott a Debrecen BL-szerepléséből...? És mennyit....?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!