Keresés

Részletes keresés

cenus Creative Commons License 2016.04.23 0 0 9

Nagy Isten! :D

 

Túró, tojás, hús.....

Előzmény: forgione1 (6)
petya-f Creative Commons License 2016.04.23 0 0 8

Ha számolgatod, mit eszel, milyen összetételben és mennyit mozogsz, miközben a tükörben nézegeted  hasad ragyáit, akkor már időd sem marad eleget mozogni:-)

 

Ezt az ócska mellébeszélést! Tudsz valami érdemit is válaszolni arra amit írtam vagy megelégszel a szimpla gyalázkodással? Léci ha hülye vagy a témához ne trolkodj itt, nem ezért nyitottam a topikot! Érdemi párpeszédet szeretnék.

 

 

Megnéznélek egy kisebb Alpok túrán

 

Biztosítalak, hogy kiváló az álló képességem és ez leginkább genetikai adósság.

 

műanyag kemikáliás

 

Érts meg valamit. Az ember tápláléka fehérje, szénhidrát és zsír. Más nincs. Mindegyikre szükség van bizonyos mértékbe. Ezek természetes tápanyagok forrástól függetlenül. A műanyagok  a colában, fánkan és pizzában van amit a tescoban veszel. Hiába vannak előítéleteid, vannak akik tisztán kajálnak és sportolnak, ezért erősebbek és egészségesebbek mint az átlag 175centis és 95 kilós magyar férfi.

 

Te csak drága pénzen felfújod magad 

 

Nem vagyok felfújva, nem is akarok az lenni. Szerinted 78 kilóval mennyire lehet valaki felfújva ember???

Egészségesen kajálni nem drágább mint szemetet enni, ahogy a táplálék kiegészítő se drágább mint piálni és cigizni. Amit igencsak szoktak nyomni, a frusztrált kis pénzűek, akik kifogásokat keresnek és nincs akaraterejük. Átlagos jövedelemmel rendelkezem és meg lehet csinálni. Ennyi. 

 

 

Oh protein bomba tejsavó vagy kazein

 

Oh sör, jégkrém, chips...Pár filéres cukorral és zsírral televágott szemét, vedd meg... mások jól keresnek vele, aztán a gyógyszereket:)

 

Ez a topik az időszakos bőjtel szerzet tapasztalatokról szól. Nem az akarat gyenge, sör pocakos, komplexusos alakok kezeléséről! Köszönöm!

Előzmény: forgione1 (7)
forgione1 Creative Commons License 2016.04.23 -2 0 7

zsírból soha nem lesz izom

 

Vannak piperkőc hipochonderek, akik szószerint veszik e (köz)mondást.

Természetesen nem a hájból lesz az izom, hanem a helyére kerül :-)

 

soha de soha semmilyen sport vagy fizikai aktivitás nem tudja ellensúlyozni azt, ha helytelenül táplálkozol. Azaz, ha túl sokat

 

Ha számolgatod, mit eszel, milyen összetételben és mennyit mozogsz, miközben a tükörben nézegeted  hasad ragyáit, akkor már időd sem marad eleget mozogni:-)

 

Megnéznélek egy kisebb Alpok túrán napi 350 km-távokon 5 ezer szintekkel, hogy tudnál e elég fehérje port és egyéb műanyag kemikáliás vackot bevinni a szalonna mellé, hogy megtartsd versenysúlyod vagy elkezdenél fogyni vagy ami még valószínűbb kifeküdnél az első hágó előtt :-) Még annyit sem tudnál kilihegni, hogy soha de soha :-)))

 

Te csak drága pénzen felfújod magad ezekkel a szerekkel, bedőlve a gyártók újabb és újabb álkutatási eredményinek és kísérleteinek. Még szép, hogy olyan eredmények születnek, melyek a termékeiket reklámozzák:-)  Ha leállsz róluk, összessel mint egy kiszáradt tescos zsömle. Frissen még látványos, felfújt, de belül nincs tartalom:-)

 

Oh protein bomba tejsavó vagy kazein, végül is mindegy hiszen  van rá termékünk csupán az ízesítést kell kiválasztanod :-)  Lényeg, hogy megvásárold:-)

Előzmény: petya-f (5)
forgione1 Creative Commons License 2016.04.23 0 0 6

lassú felszívódású fehérjét

 

Az meg milyen?

Előzmény: petya-f (5)
petya-f Creative Commons License 2016.04.23 0 1 5

A magyar nép a világ harmadik legelhízottabb nemzete, és első az unioba. Javaslom tegyük félre az általános népi tévhitek, amik egész egyszerűen nem feddik a tudomány jelenlegi állását! 

Először magamról mondanék pár szót. 115 kilóról fogytam le 78 kilóra durván két év alatt. Ezt a súlyt 1.5-2 éve tartom. Plusz mínusz egy-két kiló. Rengeteget olvastam, mi hogy működik a szervezetünkben, rengeteget kísérleteztem magammal. Számolom a kalóriát amit eszem, tudom mennyi abból a szénhidrát, mennyi a fehérje és zsír. Tudom pontosan, melyikből mennyit viszek be egy nap és mindennap pontosan ugyanannyi szénhidrát és fehérje és ugyanakkor. Sok hónapon keresztül figyeltem mire hogy reagál a szervezetem és naplóztam.

Az edzések. Nem járok kondi terembe. Hetente háromszor futok 13 km-t de minden gond nélkül lenyomok egy félmaratont bármikor, nem kell külön ráedzenem, rákoncentrálnom vagy bármi. Felhúzom a futócipőmet és megcsinálom, ez mellett hetente háromszor tartok súlyzós edzést. Tudom melyik edzés hány kalória, tudom hány kalóriára van szüksége a szervezetemnek. Ez alapján számoltam ki a kalória szükségletem. Ha harminc dekát akarok fogyni egy héten, akkor úgy számolom ki a kalória szükségletem, hogy annyit fogyjak és annyit fogyok. Mind eközben folyamatosan tájékozódom a különböző kutatási eredményekről. 

 

Nos, a helyzet a következő. A reggeli, kifejezetten egészségtelen. Ugyanis, ilyenkor a legkisebb az ember inzulin érzékenysége. Ez azt jelenti, hogy a reggelire bevitt szénhidrát sokkal inkább hajlamos zsírrá alakulni mint az ebédre. A vacsora kifejezetten hasznos és egészséges. Ugyanis a szervezet leginkább éjszaka regenerálódik alvás közben de ha nincs miből akkor nehéz lesz. Vacsorára nem érdemes sok szénhidrátot enni ez igaz, mert abból zsír lesz, de a lassú felszívódású fehérjét és a jó zsírokat esetleg zöldséget ilyenkor kell bevinni. Nem szabad, hanem kell!

Táplálékkiegészítők. Használok ilyeneket. Ezek leginkább aminosavakból és fehérjéből készült termékek. Összehasonlíthatatlanul egészségesebbek mint a cukorral, zsírral, tartósítószerrel, színezékkel, mesterséges ízfokozókkal televágott  konzervek, üdítők, sütik és egyéb élelmiszer ipari szemetek.  Az aminosav és fehérje a szervezetünk építőkövei. Ja, hogy az előítéletek és a társadalmi konszenzus? Ha bele nézek a tükörbe azt látom, alakul a kocka has, bocs. Te?

Másik, zsírból soha nem lesz izom. Ez vicc kategória, az alapvető ismeretek hiánya.

Harmadik, soha de soha semmilyen sport vagy fizikai aktivitás nem tudja ellensúlyozni azt, ha helytelenül táplálkozol. Azaz, ha túl sokat vagy szemetet eszel. Mond, mi másból tudsz másból lenni mint amit megeszel? Cukorból és tartósítószerből nem lesz ember! Csak fehérjéből és vitaminokból. Soha nem tudsz annyit mozogni, amit nem lehet ellensúlyozni evéssel. Az, hogy nézel ki 70-80% a kaján múlik és 20-30% a sport. Feltéve ha a genetikát kihagyjuk.

 

A topikot azért nyitottam, mert néhány hete próbálkozom ezzel a dologba és úgy érzem van ráció benne. Azt szeretném ha mások is megismernék, illetve kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.

 

Közhelyes blődségekkel ne fárasszatok léci.  Ha van konkrét tapasztalata valakinek, aki tényleg komolyan veszi és nem csak a közszájon forgó badarságokat mondja miközben az életében három kilót nem fogyott le , azt megköszönöm.

forgione1 Creative Commons License 2016.04.23 -2 0 4

Hamár ilyen vackokat kell vásárolnod és szedni akkor eleve felejtős az egész koncepció!

 

Ha fogyni szeretnél és zsírt izommá alakítani akkor mozogni kell és odafigyelni a bevitt kalóriára és annak időszakaira.

 

Viszont ha elkezdesz intenzíven sportolni, akkor bármikor ehetsz, bármit, amihez csak hozzájutsz:-) 

 

Intenzív sport alatt mondjuk értek egy napi legalább 100 km-es kerékpártúrázást. Lenyomsz egy 30 napos karikát és garantált a mínusz 20-30 kiló. Utána már csak alapozni kell a szórakozás jegyében és meg is tartod.

 

Koca futás és edzőtermi ugra bugra csak önámítás. Arra jó, hogy önmagad jutalmazásaként még többet ehess.

Előzmény: petya-f (-)
pukoon Creative Commons License 2016.04.23 -2 1 3

ez bizony nagyon egészségtelen

-a korai reggeli kötelező

-lefekvés előtt nem javasolt enni 3 órán belül

Előzmény: petya-f (2)
petya-f Creative Commons License 2016.04.23 -1 1 2

Minden nap sportolok egy órát, ha tehetem délelőtt. A legegészségesebb a reggelit kihagyni, délben enni és este lefekvés előtt 1-2 órával.

Előzmény: pukoon (1)
pukoon Creative Commons License 2016.04.23 -1 0 1

-A rendszeres testedzés (fizikai munka, sport) természetes igény, hiánya káros és abnormális.-

Előzmény: petya-f (-)
pukoon Creative Commons License 2016.04.23 -2 0 0

a leghasznosabb időszakos böjt du 5-től hajnal 5-ig

(naponta, egy életen át!)

 

((és soha nem szabad jóllakni!!))

 

(((naponta délben 1 dl minőségi vörösbor is kell!! -egy életen át!-)))

 

((((a hosszú élet titka a sárréti gyógyvízzel teljes: másnaponta min. 1 óra! -kb 120 éven át-))))

petya-f Creative Commons License 2016.04.21 0 1 topiknyitó

Sziasztok. 

Egy érdekes koncepció ami alkalmas diétázáshoz (azaz fogyókúrázóknak) de akár ahhoz is ha egy kis izmot szeretnénk magunkra szedni. 

Helyettem beszéljen néhány cikk:

http://www.fitbuilder.hu/cikk/A-legujabb-dieta-anomaliak-nyomaban-Atmeneti-bojtoles.html

 

http://www.fitbuilder.hu/cikk/Etkezesi-strategia-a-zsirmentes-izomtomegert.html

 

http://www.fitbuilder.hu/cikk/Etkezesi-strategia-a-zsirmentes-izomtomegert-Igy-alkalmazd-a-gyakorlatban.html

 

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_04_96_LEANGAINS.php

 

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_05_123_Leangains2.php

 

Van valakinek tapasztalata véleménye?

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!