Keresés

Részletes keresés

LeilaEwa Creative Commons License 2015.12.18 0 0 1151

Sziasztok Kedves Fórumozók!

 

A segítségeteket szeretném kérni a máltai egyetemmel kapcsolatban. Ha esetleg valaki tanult vagy most is oda jár akkor írhatna róla, hogy milyen szakok indulnak. Milyen feltételek kellenek a bejutáshoz.

Lányom 2017-ben érettségizik Magyarországon közgazdasági szakközép suliba. Fogalma sincs még, hogy hova tanulna tovább. Angol középszintű jeles érettségije már van, idén középfokú nyelvvizsgát is tesz. Matekból és Angolból emelt érettségizni szeretne. Szeptembertől már németet is tanul de azt csak igen alapfokon tanulja. Matek, informatika, ügyvitel, angol az erőssége. A természettudományos tantárgyakat nem szereti. Jövőre a suli mellett mixer tanfolyamot szeretne végezni, mert a vendéglátás és az idegenforgalom vonzó számára.

Magyarországon az egyetemi tandíj már elég drága és nem lehet külföldön érvényesülni vele.

Lányom itthon is dolgozik a suli mellett gondolom ott is van rá lehetőség. Itthon diákmunkával kb. nettó 2 EUR/ órabért keres zsebpénznek.

Én mint szülő költöznék vele, viszont megtartanám az itteni munkámat még pár évig amit könyvelőként végzek egy saját cégben alkalmazottként, amit ott is elvégezhetek. Csak posta és internet kell hozzá.

Érdekelne még, hogy kettőnknek milyen összeget és hogyan kell igazolnunk a kinti megélhetésért (elég ha van egy itthoni x összegű deviza számlám?)

Mennyi egészségbiztosítást kell kint fizetnünk havonta kettönkre? Megtarthatom az itthoni állásom ha kint élek?

 

Köszönöm előre is a válaszokat!

 

Üdv: Leila

 

 

 

 

 

 

Nati3 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 1150

Kedves etele66,

picit osszezavart az utobbi hozzaszolasod, azt hittem, hogy Maltarol irsz, mert igenis itt a paratol a falak peneszesek es a ruhak nem szaradnak meg...
szoval ezektol nem szabadulsz Maltara/Gozora koltozve. Amint olvastam, az asztmasoknak a por a levegoben  is nagy problemat okoz itt, jol gondold meg a kovetkezo desztinaciodat, nem biztos, hogy Malta/Gozo megoldja az egezsegugyi problemaidat.
picit googloztam a temaban:
http://britishexpat.com/expatforum/viewtopic.php?f=812&t=20541
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4220320/
http://www.maltainsideout.com/5335/a-breath-of-maltas-fresh-air/
stb.

Előzmény: etele66 (1148)
dimike01 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 1149

Sziasztok!

 

Még új vagyok ezen a fórumon, viszont érdeklődni szeretnék, hogy mostanság hogyan alakulnak a munkalehetőségek Máltán? Egy kedves barátnőmmel szeretnénk kimenni egy pár évre dolgozni, nyelvet tanulni, pénzt félretenni. Mindketten 25 évesek vagyunk, pénzügyi OKJ végzettségünk van mindkettőnknek, amiben dolgoztunk is, és szintén mindkettőnknek van angolból középfokú nyelvvizsgája. Viszont élőszóban még elég gyérek vagyunk, de csak 1.5 év múlva terveznénk a kiutazást, addig rákapcsolunk a szókincsre és igyekszünk fejleszteni a beszédünket. Nincsenek illúzióim, hogy milliomosok leszünk a máltai munkából, viszont a családjainknak szüksége lenne az anyagi támogatásra, illetve pl én szeretnék az angollal dolgozni és ehhez egy tanári diplomát szeretnék majd szerezni, hogy vagy nyelvsuliban vagy később tolmács vagy fordító szeretnék lenni.

Szóval, mostanság ti hogy látjátok a munkalehetőségeket Máltán? Stagnál, rosszabbak a lehetőségek az újonnan érkezőknek, netalán jobbak?

 

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

 

Üdv. Erika

etele66 Creative Commons License 2015.11.07 0 0 1148

Kedves valaszolo koszonom a hozza szolasodat. Nem tudom menyire vagy tisztaban az itteni idojarassal, de napokig hetekig csak esik kod szitalas ha egy hetig nme nyitod ki az autodat all benne a viz mindenhol a paratol a hazban afalak peneszednek ha nem futesz folyamatosan aruhak nem szaradnak meg csak radiatoron vagy elektromos ruha szariton stb. Nos egy szoval nem hinnem hogy ott is ez a helyzet eltem New Yorkban is tudom miaz a paratartalom es mi ez itt, hidd el van nemi kulombseg de ezt csak akkor tudod meg ha itt vagy es meg eled. Ezt nem sertodotsegbol irom csak szeretnem ha tudnad miert is keresek masik orszagot ahol talan jobb lenne.

southwind Creative Commons License 2015.11.06 0 0 1147

" lassitani egy kevesbe paras kodos nedves helyen." Máltánál párásabb helyet keresve sem találsz, vannak időszakok, mikor 98% a páratartalom

Előzmény: etele66 (1146)
etele66 Creative Commons License 2015.11.06 0 0 1146

Sziasztok!

 

Szeretnem a segitsegeteket kerni, ugyan is az a helyzet alt elo, hogy a felesegemnek van lett egy betegsege amit sajnos a jelenlegi lakhelyunkon nem tulsokaig lehet kivitelezni. Sajnos egy komoly tudo betegsege van ami, nem gyogyithato csak, valamelyest lehet lassitani egy kevesbe paras kodos nedves helyen. Jelenleg  Angliaban elunk es hat ez nem alkalmas tovabb igazan. Termeszetesen dolgozunk mind a ketten, a felesegemnek sajnos a munkajat is fel kell hogy adja amit most vegez semilyen vegyszerek es hasonlokkal nem dolgozhat. 

En auto szerelokent dolgozom, ezt szeretem csinalni, de persze barmit megcsinalok.

Szoval arra gondoltam azon a reszen kicsit kedvezobb feltetelek lennenek a felesegem szamara, es persze inne kezdodne a segitseg kers foleg informaciokra lenne szuksegem munka lakas stb.  

Tehat ha valaki tud barmilyen infot adni ami segithet azt nagyon meg koszonnem mindenkinek.

 

Udv:

 

Attila

Nati3 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 1145

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20151103/local/malta-suspending-schengen-agreement-until-december-3.590777
Malta de. 3.-ig ideiglenesen felmondta a schengeni egyezmeny. Utlevellel utazzatok, ne szemelyivel!

szmarton80 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 1144

Sziasztok!

 

Párommal úgy határoztunk, hogy kiszállunk abból a végeláthatatlan mókuskerékből, ami sajnos folyamatosan jellemzi az itthoni mindennapjainkat, és szerencsét próbálunk a nagyvilágban. Egyelőre keressük azt a helyet, ahol újra kezdenénk, és Málta nagyon szimpatikusnak tűnik.

 

Elkezdtük olvasni a fórumot, de jelenleg sajnos sem időnk, sem energiánk nincs, hogy mindent végigolvassunk, arról nem is beszélve, hogy feldolgozzuk az általatok leírt rengeteg információt. Én jelenleg napi 12-15 órát dolgozom, párom mindennapjaiból a munka és az ingázás kb. ugyanennyi időt vesz el, így nem marad túl nagy kapacitás a napok végére.

Nagyon hálásak lennénk, ha megtennétek, hogy összefoglaljátok mivel jár (időben, pénzben, utánajárásban, ügyintézésben) egy máltai kiköltözés, illetve mire lehet számítani, ha nekivág az ember.

 

A költözést 2016. március-április környékére időzítenénk. Olvastam a fórumban, hogy pl a lakáskeresés szempontjából nem szerencsés szezon elején/közben érkezni. Ez az időszak már szezonnak számít?

 

Néhány szó rólunk (elolvasása opcionális, de talán néhány infó fontos lehet munkakeresés, vagy egyéb dolgok kapcsán): párom építőmérnök, jelenleg egy vagyonkezelőnél dolgozik, emellé bónuszban van egy pedikűrös végzettsége. Én magam végzettségem szerint gazdasági agrármérnök vagyok (tehát sem a mezőgazdasághoz, sem a pénzhez nem értek igazán :D), 3 éve vállalkozóként dolgozom EU-s projektek elszámolásában segítek pályázatot nyert ügyfeleimnek. Emellett ingatlanközvetítői papírom és tapasztalatom is van. Tisztában vagyunk vele, hogy a jelenlegi szakmánkban elhelyezkedni nincs esélyünk, „alulról” kell kezdenünk, de egyikünknek sem büdös a kétkezi munka, főleg, ha meg is lehet élni az ilyen munkáért járó alacsonyabb keresetből.

 

Az angol nyelvtudásunk kicsit megkopott, de még mindig nem adnak el minket, és a kiutazásig intenzíven fejleszteni fogjuk, tehát ezzel nem lehet majd probléma.

 

Egyelőre ennyi, remélem nem voltam túl hosszú!

Előre is köszönünk minden információt! Szép napokat Nektek!

 

Üdv:

Marci  

zalber Creative Commons License 2015.10.27 0 0 1143

Köszönöm a választ.

Előzmény: andras.malta (1142)
andras.malta Creative Commons License 2015.10.25 0 0 1142

gyorsan megneztem az emailt, julius 22-en igenyeltem, de nekem meg jott ket het alatt

Előzmény: zalber (1141)
zalber Creative Commons License 2015.10.24 0 0 1141

Mikor igényelted a kártyát, mostanában? Közben olvastam kölföldi fórumon, hogy nyáron még elég nagy fejetlenség volt, van aki júniusban igényelte meg és csak augusztusban kapta meg. Talán mostanra kicsit rendeződött a helyzet és tényleg tudják tartani a két hetet. Elvileg lehet hotelt is megjelölni, valahol azt olvastam. Bár ez a két hét is szűkös kissé, szóval vagy sikerül vagy nem időben megkapni. 

Előzmény: andras.malta (1140)
andras.malta Creative Commons License 2015.10.24 0 0 1140

Az igaz, hogy kb ket het alatt keszul el, legalabbis nekem ket het utan kuldtek. Igaz en kint elek.

Utlevellel siman lehet igenyelni, csak kell hozza egy pontos cim (Epulet neve, utcanev, iranyitoszam) hogy hova kuldjek.

Utana meg a feltoltes siman szamlarol.

 

Az azert teny, hogy annyira szemelyreszabott, hogy az enyemen semmi info sincs rajta :) a kepet valamiert nem tudtak rarakni, errol tajekoztattak is a levelben amikor kuldtek a kartyat, igertek, hogy majd cserlik, de azota sincs semmi. Valami informatikai hibara hivatkoztak

Előzmény: zalber (1139)
zalber Creative Commons License 2015.10.24 0 0 1139

Sziasztok!

 

A buszokon használható tallinja kártyával kapcsolatban lenne kérdésem. A személyre szóló kártyát (tehát nem a 7 napos explorer verziót) még mindig csak előre lehet igényelni? Olvastam korábban, hogy a Máltára utazók is igényelhetik érkezés előtt 2 héttel és a szálláshelyet kell megadni, oda kézbesítik. Ezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata vagy további információja? Tényleg elkészítik és kézbesítik ennyi idő alatt? Vagy esetleg azóta már van olyan lehetőség is, hogy valahol helyben azonnal megcsinálják?

Ikecsnel Creative Commons License 2015.10.16 0 0 1138

Sziasztok!

 

Ketten lányok mennénk ki, tkp. vendéglátós munkát szeretnénk. Az egyikünk angolja jobb, a másikunké kicsit gyengébb. Segítségeteket ill. ötleteket szeretnénk tőletek kérni az állástaláláshoz. Motiváció és kedv megvan, de a bizonytalanba nem merünk elindulni. Ill. ha azt javasoljátok, hogy nyugodton próbálkozzunk úgy, akkor megpróbáljuk. :)

 

Segítségeteket és az ötleteket előre is köszönjük szépen!

sara005 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1137

Én az Ec Maltanál tanultam többször is, nézd meg a honlapjukat. Csak ajánlani tudom őket!

 

http://www.ecenglish.com/en/school-locations/malta/learn-english-in-malta

Előzmény: nasier86 (1134)
eurotender Creative Commons License 2015.10.02 0 0 1136

Kedves Fórumozók!

Egyesületünk aktuális kutatásába szeretnénk bevonni Önöket!

Téma: Az életvitelszerűen külföldön tartózkodó magyar fiatalok munkavállalási és migrációs stratégiái

 

Az elmúlt 10 évben a korábbi trendeknél nagyságrendekkel gyorsabban növekedett a Magyarországról gazdasági okokból kivándorlók száma. A kivándorlás kérdése jelenleg mindenképpen kiemelt figyelmet érdemel, különösképpen annak hosszú távú gazdasági hatásait figyelembe véve. Fontos, hogy átfogó képet kapjunk a munkavállalási céllal tartósan (életvitelszerűen) külföldön tartózkodó kivándorlókról, megismerjük munkavállalási és általános migrációs stratégiáikat, munkaerő-piaci karrierképüket, hosszú távú elképzeléseiket, illetve a hazai munkaerőpiacra történő reintegrációjuk lehetséges feltételeit feltérképezzük.

 

Ezen kérdéskör mélyebb megismerése érdekében Egyesületünk (Eurotender Egyesület, Szeged) különféle módszereket ötvöző kutatást kezdeményezett. Kutatásunk során online önkitöltős kérőívet (~15 perc) veszünk fel és félig strukturált interjúkat (~40 perc) készítünk életvitelszerűen külföldön tartózkodó, 18-40 év közötti fiatalokkal. Fontos tudni, hogy a kutatásban való részvétel önkéntes és teljesen anonim, a résztvevőket semmilyen módon nem áll módunkban és szándékunkban azonosítani. A kutatás során nyert adatokat biztonságosan és bizalmasan kezeljük, azokat a kutatási zárótanulmányban használjuk fel. Amennyiben bővebb információt szeretne kapni a kutatás állapotáról vagy eredményeiről, kérem jelezze egyesületünknél: info@eurotender.hu

 

Az online önkitöltős tanulmányhoz kapcsolódó link: http://felmeres.eu/index.php/711738/lang-hu

 

Együttműködését előre is köszönjük!

 

 

jcs15 Creative Commons License 2015.10.01 0 0 1135

Szia!

 

Biztosan olcsóbb, ha érkezés után, helyben intézed a beiratkozást.

Itt találod a máltai összes angol nyelvsulit: http://www.visitmalta.com/en/language-schools

Ajánlani nem tudok sajnos közülük, mivel nem vettem részt tanfolyamon és nem ismerem az igényeidet sem.

Remélem, a link segítségedre lesz.

Üdv.

 

Előzmény: nasier86 (1134)
nasier86 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 1134

Sziasztok!

 

Voltam kint Máltán nyáron egy ott dolgozó barátomnál és annyira elvarázsolt a hely, hogy visszamegyek. Novemberben utazom, a szállásom már megvan (annál a barátnál, akinél nyaralni is voltam), Bugibbában fogok lakni. Angolul sajnos csak gagyogni tudok, ezért találni szeretnék egy nyelviskolát kint. 

Tudtok-e olyan nyelvtanfolyamot Máltán, ahová gyakorlatilag kezdő szinttel is mehetek és nem kerül milliókba? Vannak Magyarországon olyan cégek, ahol szerveznek nyelvtanfolyamokat Máltára, de pl. egy 3 hónapos tanfolyamért 3500 Eurót kérnek, amit finoman szólva túlzásnak tartok. Gondolom jóval olcsóbb lehetne, ha nem itthonról intézném ezt, hanem ha majd kimegyek, akkor iratkozom be valahova, jól gondolom? Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.21 0 0 1133

Sziasztok!

 

Még új vagyok a témában de szeretnék minél többet megtudni a máltai munkavállalásról. Rengeteg kérdésem van ezért szívesen fogadnék egy e-mail címet valakitől akinek ezeket feltehetném. :)

 

Köszi

Üdv

Nati3 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 1132

http://colorsofmalta.hu/
Ajanlom Gabi bloggos irasait
Menj a lap vegere es az olvasast kezdd el az utolsoval:
Malta - uj eletunk szinhelye 1. resz
es olvasd el a sorozatot egeszen a 4. reszig

Előzmény: Maul8 (1131)
Maul8 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 1131

Sziasztok!

 

November környékén szeretnék munkát vállalni Máltán

Szeretnék tanácsot kérni tőletek pár dologban:

Mekkora esélyem van munkát találni ebben az időszakban és milyen hamar lehetséges?

Mekkora induló tőkére lenne szükséges?

Valamint szállás ügyében mire lehet számtani: mennyiért, milyen szállások?

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

lh999 Creative Commons License 2015.09.12 0 1 1130

Kedves Nati3,

 

Hálásan köszönöm válaszaidat, nagyon izgalmas időszak számunkra!:)

Előzmény: Nati3 (1129)
Nati3 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 1129

>Különböző hirdetésekben 450-500 euró körül láttam aránylag elfogadhatókat, térképen beazonosítva nagyjából frekventált helyeken. Ugyanakkor azt az infót is kaptuk, hogy sajnos az nem reális. 

Vannak ingatlan irodak, amelyek nem aktualizaljak a weboldalukat es lefoglalt ingatlanokat is hirdet regi aron. Vannak kivetelek is.

Az irodakon kivul is talalsz maganszemelyek hirdeteset a friss ujsagbol, a neten - gondolom azokat az ingatlanokat online nem kapod meg, itt kell lenned Maltan, akkor tudsz intezkedni.
http://www.timesofmalta.com/classifieds/to-let
http://www.maltapark.com/property/listings.aspx?category=247

Előzmény: lh999 (1128)
lh999 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 1128

Sziasztok,

 

Újra én kérdezek ugyanis nem igazán tudok eligazodni a lakás árakat illetően. Különböző hirdetésekben 450-500 euró körül láttam aránylag elfogadhatókat, térképen beazonosítva nagyjából frekventált helyeken. Ugyanakkor azt az infót is kaptuk, hogy sajnos az nem reális. 

Nagyon sokat segítenétek, ha felvilágosítanátok, ugyanis, sajnos nem mindegy, hogy mennyi pénzzel számtanozunk.

Hálás közsönettel:

lh999

 

lh999 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 1127

Kedves Nati, köszönöm szépen gyors válaszodat!

Üdvözlettel:

lh999

Előzmény: Nati3 (1126)
Nati3 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 1126

Szia,

A FBon talaltok tobb maltai magyar csoportot is, de foleg az elso lent emlitettben biztosan megtalaljatok a segitseget (olvasd el az ott csatolt file-okat, ott megtalalod a valaszt a kerdeseidre), az infot, amivel egyszerubb lesz a beilleszkedes az uj orszagba.

Az iskola kerdeshez azt tudnam megjegyezni, hogy a legtobb allami alapiskolaban azok a szulok, akik mindketten dolgoznak, igenybe vehetik a reggeli breakfast clubot, es keves iskolaban van delutani leckeiros klub is. Ha a te iskoladban ilyen nincs is, igenyt tarthatnal ra, az iskola megoldhatna a gyerek atszallitasat a legkozelebbi iskolaba, ahol ilyen van. Meg kell kerdezni az iskolaigazgatodat. Az iskoladban lehetnek meg delutani sport foglalkozasok, vagy heti 2 alkalommal kisegito osztalyok a raszorulo tanuloknak.
Azon kivul neked kellene gyerek felugyeletet intezned a sajat koltsegeden.

A Maltara koltozoknek ajanlom ezeket a FB csoportokat:

Egymast segito Maltai MAGYAROK
Maltai Magyar Anyukak Foruma



Előzmény: lh999 (1125)
lh999 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 1125

Sziasztok!

 

Nagyon örülnék, ha valaki tételesen leírná az ideiglenes letelepedés és munkavállaláshoz szükséges adminisztrációs eljárásokat, a szükséges dokumentumokat, illetve a kapcsolódó költségeket.

Családdal költözünk októberben, a gyerekek (4 és 8 évesek) beiskoláztatása hogyan, és mennyi idő alatt történik. 

Azt olvastam, hogy az iskolai foglalkoztatás kb. 14:00-ig tart, utána van-e valamilyen lehetőség a gyerekek felügyeletére, hiszen dolgozni szeretnénk.

Elnézést, hogy ilyen sokmindent kérdezek, de sokféle eltérő vagy pontatlan információt olvastam.

 

Köszönöm a válaszokat:

lh999

lh999 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 1124

Szia Nati3!

 

Szeretnénk mi is felvenni a a kapcsolatot Máltán élő kisgyrekes családokkal.

A beiskoláztatástól kezdve az iskola és az óvodai rendszer érdekelne. 

Köszönöm segitséged, üdvözlettel:

lh999

Előzmény: Nati3 (1120)
lh999 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 1123

Szia Lelli83!

 

Mi is októberben tervezzük a kiköltözést.

Két gyerekkel, 8 éves lányunkkal  és 4 éves fiunkkal.

Úgy tűnik hasonló kérdésekkel, felvetésekkel "küzdünk".

Amennyiben ráértek, szívesen megosztanánk privátban, esetleg személyesen gondolatainkat!

 

Üdvözlettel:

lh999 

Előzmény: Lelli83 (1112)
andras.malta Creative Commons License 2015.08.29 0 0 1122

andras.gal.1976@gmail.com

 

777 64010

Előzmény: Nati3 (1120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!