Keresés

Részletes keresés

MaMy. Creative Commons License 2008.09.10 0 0 71
Köszi Dóri! :-)
Előzmény: Dömpedli (69)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.10 0 0 70
Kovács Ervin 39.33 mp-es eredménnyel a 4. helyen végzett az 50 méteres pillangóúszás döntőjében a pekingi paralimpián. A magyar versenyző 64 századot javított az előfutamban úszott idejéhez képest, de ez sem volt elég az éremszerzéshez. Kovács 50 m háton is a negyedik volt. Bocsában a Béres Dezső, Gyurkota József kettős második csoportmérkőzésén is kikapott, ezúttal a szlovák Robert Durkovic és a Martin Streharsky duó győzte le 5-4-re a magyarokat. Béresék szerdai, utolsó meccsük eredményétől függetlenül nem jutottak be az elődöntőbe.

Kiesett a tenisztorna első fordulójában a Farkas László, Prohászka Csaba páros, miután a 16 közé jutásért 6:2, 6:2-re kikapott a spanyol Frances Tur, Alvaro Illobre kettőstől.Az evezősök vetélkedésében a reményfutamban Serényi Tibor a 4. helyen végzett és a B döntőben vehet részt.
Dömpedli Creative Commons License 2008.09.10 0 0 69

Új hajónapló bejegyzés Petrov Iván blogjában!

http://petrovivan.blog.hu/

 

Hírek pedig a : www.eurosport.blog.hu -n.

További jó szurkolást mindenkinek! :)

 

P.Dóri

MaMy. Creative Commons License 2008.09.10 0 0 68
Most épp atlétikát közvetítenek (itt), tele a Madárfészek! :-)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.10 0 0 67
Bulvárhír:

Újszülöttet hagytak hátra a Madárfészek vécéjében
2008. 09. 10. 10.59

A Nemzeti Stadion mellékhelyiségében hozta világra, majd hagyta sorsára gyermekét egy néző a pekingi paralimpián.
A kislány a keddi atlétikai versenyek közben született meg a Madárfészekben, és nem sokkal később néhány szurkoló talált rá.
A jövevényt kórházba szállították, az első orvosi vizsgálat szerint kiváló egészségnek örvend. A felelőtlen anya személye egyelőre nem ismert.
Forrás: MTI
MaMy. Creative Commons License 2008.09.10 0 0 66
Mai hírek:

Kovács Ervin előfutamában a második, összesítésben a negyedik legjobb eredménnyel jutott be az 50 méteres pillangóúszás döntőjébe a pekingi paralimpián. A másik magyar induló, az élete első paralimpiáján szereplő 17 éves Baka Dorottya 100 m háton futamában 5., összesítésben 9. lett, így hajszállal ugyan, de lemaradt a fináléról.

A sportlövő Gurisatti Gyula a pisztolyosok 10 méteres versenyének selejtezőjében 551 körös eredménnyel 19. lett és nem jutott be a döntőbe.

Vereséggel kezdtek a magyarok bocsában. A párosok vetélkedésében a Béres Dezső, Gyurkota József kettős első csoportmeccsén 6-2-re kikapott a brazil Dirceu Pinto, Eliseu Santos duótól.

A tenisztornán kedden az eső miatt elmaradt Prohászka Csaba és Farkas László mérkőzése az első fordulóban a spanyol Frances Tur és Alvaro Illobre ellen. Szerdán napsütéses az idő a kínai fővárosban, így várhatóan sikerül megrendezni a találkozót. Serényi Tibor keddi ötödik helye után szerdán a reményfutamban próbál javítani az evezősök versenyében.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 65
:-))
Köszönjük Petrov Ivánnak az élvezetes beszámolókat!
Előzmény: MaMy. (64)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 64
Hajónapló
2008.szeptember 8. hétfő

Felkelünk, még mindig ott az aranyérem a szobában, hihetetlen!
Tényleg megnyerte - és még nem hagyta el.
Mostantól kezdve semmi elvárás, döntőbe illene bekerülni, versenyezz egy jót, kilábazásokra figyelj oda. Melegítésnél már nincs stopper, -megfulladt ugye-, jól mozog, boldog a gyerek ha játszik.
Elődöntőben 57,59, szép második 50m, szép egyéni csúcs, 4. helyen jutott végül a délutáni döntőbe. Előtte az ausztrált meg a kínait nem lehet megfogni, de a bronzhoz 57-nél jobb idő már elég, kezdj be jobban, bírni fogod a végét, van még hely a polcon.
Levezető, busz, falu, pihenés.
Telefon. Kiaza… gyors családfa, „h’lló, itt petrov iván…”
„…….” Nem értek egy szót sem, miii?? „Kapcsolnám a miniszterelnök urat ha lehet, 5 perc múlva szeretne Sors Tamással beszélni.” Jójó persze, öt perc, viszonthallásra.
„Sors, öt perc múlva keresnek, majd vedd fel, ok?”
„Jaj ne már, ki keresett?”
„Áááá semmi különös, csak a miniszterelnök”
„Jaj Iván mindig szívatsz, na ki keresett?”
„Mondtam már, hagyjál”
Öt perc múlva csörög a telefon, én veszem fel Sors még mindig azt hiszi hogy tréfa.
„Jó napot, kapcsolnám a miniszterelnök urat” „Ok, kapcsolom a Sorsot, naná épp ráér”
Sors átveszi
„Gyurcsány Ferenc vagyok”
Beszélgetnek 5-6 percet, Sors leteszi még mindig nem hiszi el, teljesen el van ájulva.
Büszkék vagyunk.
Elteszi magát aludni, nem izgatja magát az esti döntőn.
Este megpróbáljuk a bronzot, sikerül, éremátadás, interjú, jó hely ez a Peking :-)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 63
Újabb beírás a hajónaplóba, nekem nagyon tetszenek ezek az írások, íme:


Hajónapló

2008.szeptember 7. vasárnap

Reggel hétkor kelés, első versenynap, mindenki álmos, az átállás talán még nem is tökéletes.
Sorssal Szingapúrban edzőtáboroztunk aug.20-31-ig, nálunk biztos nem ezen fog múlni.
Tegnap nagyon félt, ezt némi beszélgetéssel azért sikerült egészséges várakozássá alakítani, kicsit úgy érezte magát mint aki vágóhídra megy…
Csak akkor vágóhíd ha te vagy a mészáros…
Melegítés közben gyenge időket úszik, 12,5 a legjobb 25 pillangó, rajttal, persze jobbat hazudok neki. Közben nyugtatgatom magam, ez még nem jelent semmit.
Melegítés után zuhany, törölközés, félig felhúzza a „csodadresszt” (csak a lábára).Megbeszéljük, hogy a cipzárját még lehúzva hagyjuk, elég csúnya dolog a fulladásos halál, főleg egy ilyen nemes rendezvényen.
Eltelik pár perc, én állok a hívószoba bejáratától 40 méterre, persze be már nem mehetek, Csuri Feri jön szomorúan szembe, leúszta a 100 pillét és nem vette észre hogy döntőbe jut, röviden elmondom neki, nem hiszi el. Én sem, hogy a Sors még nem jött ki, hiszen már a 2. futam megy a lány 100 pilléből, ami után rögtön Tamáska úszik. Feri beszalad, későbbi elmondása szerint Tamás a hívószobában teljes nyugalomban rágcsálta a szemüvegét.
Gyorsan kikergette, világcsúcsidőn belül felhúztam rá a dresszt, magamban gyorsan felsoroltam a családfát, foglalkozásokkal együtt. Észreveszem hogy a Speedo LZR fenéktájt erőteljes bomlásnak indult. Na de kérem azt mondták hogy ez 40-50szer jó, eddig 3szor használtuk. A pulzusom anaerob küszöb munkának megfelelő szintre ugrik, nem mondom meg neki, se most, se délután. Nem megyek fel a tribünre, a melegítőmedence széléről egy tv-n figyelem a Pontyot. Beugrik, minden ok, rajt gyenge, első 25 közepes, második 25 jó, tempószám megfelelő, forduló lassú, elrúgja magát, feljön, szemüveg nincs. Fordulónál leesett a szemüvege, ennek ellenére remekül ússza a második ötven métert, még a tempószám is stimmel. 59,38, új világcsúcs, paralimpiai csúcs. Ponty nyakában szemüveggel lazán felnéz, aztán elindul kifelé, semmi öröm semmi extra. Persze mert nem látta hogy mit úszott, de ezt Matthew Cowdreynak nem kell tudnia. Ő úgy megy oda a rajthoz, hogy az Ő világcsúcsát megdöntötte ez a senkiházi plöttyedt panda 1 másodperccel és még csak nem is örül neki, ráadásul a szemüvege leesett. Pár pillanatig gondolkodott, hogy visszalépjen-e, de azért becsületből beugrott. Lett ami lett, Sors első idővel döntős, szépen nyugodtan levezetünk.
Mindenki kibicből hirtelen úszószakértő lesz, és mindenki rendkívül értelmesen elemzi az úszást. Naná hogy megnyeri, persze...
Levezetés, nyomás haza, Tamáska két szelet pizza, aztán kicsi alvás.
Kínos lassúsággal közeledik a délután, mindenki aranyról beszél, persze én is, csak ott van az a „ha”.
Sors bizonygatja, összepakolt mindent, sose volt ilyen önálló, biztonság kedvéért visszakacsintok a szobára, na és mit látok a széken? „LZR akkor nem kell?” Nem hiszem el, ez tényleg otthagyta volna. Ez a…….. Hát nem a matekszakkörből hiányolják otthon . Gyors családfa, busz, uszoda.
Bemelegítünk, Sors nagyon magabiztosnak tűnik, hát persze én is, naná, ekkor még élt a stopperem (erre később visszatérek), úszunk egy 25-öt, 13,2, turkálok a zsebemben, hátha van 100 dollár a visszalépésre… Nincs, úgyhogy kénytelen vagyok elindítani. Én ezt úgy gondoltam hogy a döntő előtt mosolyogva 11 végét úszik. Gyors családfa, Torma matróz délceg léptekkel indul a végzet folyosóján, call room, és megígéri, most időben visszajön. Így is lett, majd elbúcsúzunk, ő elmegy a hívószobába, próbálom magam meggyőzni hogy jó lesz, jó versenyző, még egyszer utánasandítok…. Hááát, legalább a szakadás szépen fejlődött reggel óta. Hirtelen nagyon gyengének és kicsinek látom a többiekhez képest, ha időutazó lennék az év során elvégzett munkát legalább megtripláznám és mesterlövészeket bérelnék fel mindenhova a vizeskockában, hogy azt az ausztrált meg a kínait ott ni, na azt kell a végén kilőni.
Elvonulok szomorú magányomban a melegítőmedence melletti tv-hez, magabiztos brit edzőkollegáim tudják hogy Sors simán meg fogja nyerni, na persze, nézed te még itt a saját versenyződet…
Mindig azt mondják, hogy a jó edző a korral, -mint a jó bor- csak jobb lesz. Biztató, úgy érzem 200 évet öregedtem, mire bevonulnak a versenyzők, lane 4 Tamász Szorsz. Elindul, megfordul, beérkezik, nyer, iván kiabál, stopper gravitál a föld felé némi rásegítéssel. Stopper széttörik, elrepül. Ilyen rosszul már rég láttam úszni, az a kevés amit tud azt se csinálta meg, amit meg nem tud azt duplán rosszul. Borzalom!
Kimegyek az egyik folyosóra, fújok hármat, megvan…
Ugye megmondtam hogy jó lesz? 
Himnusz, vigyor, tv, dopping controll, levezető elmarad.
Ausztrál kollegák nagyon kedvesek, ajándékot adnak Tamásnak, gratulálnak.
Hazamegyünk, falu, mindenki örül, hajnali háromig nem tudunk aludni Sorssal, jó érzés.
Holnap 100 gyors..
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 62
Tenisz, holnap:

Teniszezőink pihentek kedden. Mindketten szerettek volna legalább a 3. fordulóig eljutni egyesben, ám erre első körös vereségüket követően nem maradt esélyük. Viszont, Prohászka Csaba és Farkas László SZERDÁN egyesítik erőiket, párosban is harcba szállnak valamilyen szép eredmény reményében.

A szerdai találkozón Prohászka számára ismerős ellenfél következik: a magyar duó ellenfele ugyanis a Francesc Tur-al felálló spanyol kettős lesz, márpedig Tur volt az, aki egyéniben legyőzte - két játszmában - Prohászkát. Azóta a hispán is kiesett az egyesek versenyéből, párja Illobra első körös búcsúzó volt, így tulajdonképpen két, csalódott teniszezők alkotta páros csap össze SZEPTEMBER 10-én.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 61
Úszás, holnap:

SZEPTEMBER 10-én, azaz SZERDÁN csupán két versenyzőnk szerepel a Watercube versenyein: Baka Dorottya a 100 méteres hátúszás S7-es kategóriájában, míg az 50 háton 4. helyet szerző Kovács Ervin 50 méteres pillangón csobban vízbe.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 60
Bizony! :-))
Előzmény: ági anyu (57)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 59
Bocsa, egyéni versenyek végeredménye, BC4-es kategória
2008.09.09. 14:29

Béres Dezső és Gyurkota József - egyéniben nem jutottak tovább csoportjukból, igaz, nem is az egyéni versenyen való éremszerzés volt a céljük a Pekingbe való kiutazás előtt. Bevallottan párosban szeretnének legalább úgy szerepelni, hogy az Athénban szerzett bronzérmet Kína fővárosában is a nyakukba akasszák.

Az egyéni versenyek a mai napon értek véget, brazil fölényt hozott a viadal.

Az aranyérmes az a Dirceu Pinto lett brazíliából, aki a mi Gyurkotánkat 4-1 arányban győzte le a csoportkör első mérkőzésén. A fináléban a hongkongi Yuk Wing Leung-ot 3-1-re verte Pinto, megszerezve ezzel az aranyérmet Brazíliának. Hogy a dél-amerikai ország öröme teljes legyen, az elődöntőben éppen a végső győztestől vereséget szenvedő Eliseu Santos a bronzmeccsne 7-1-el lemosta a spanyol Duesot. Utóbbi versenyző Béres Dezsővel vívott óriási csatát a csoportból való továbblépésért, s lám, a 4. helyen végzett.

A párosversenyek a BC4-es kategóriában szerdán kezdődnek. A mieink a B-jelzésű csoportba kerültek. Rossz hír, hogy az egyéni arany- és bronzérmest magáénak tudó Brazil páros, viszont a velünk szintén egy négyesbe sporsolt Duesoval felálló spanyol válogatott másik tagja még pontot sem szerzett az egyéni küzdelmek során. A most említett két válogatott mellett még Szlovákia van a mi csoportunkban.

Béresék Brazíliával kezdenek 10-én - magyar idő szerint reggel 6.10-kor, és Szlovákiával is megmérkőznek még aznap, 3 órával a nyitómérkőzésünk után. A spanyolokkal csütörtökön - a papírforma alapján ki-ki meccset vívunk majd a továbbjutásért. Amennyiben ez sikerül, azonnal az elődöntőbe kerülönk, ahol az A-csoport 1. vagy 2. helyezettjével játszanak fiaink a döntőért!
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 58
Ez is Sors Tamás ;-)

Peking. Vizeskocka. Mix zóna. Petrov Iván edző nyilatkozik a 100 gyors futamai után, ahol Tamás paralimpiai csúcsot úszott az első futamban, végül a 3. helyen jutott a döntőbe.

Riporter: A tegnapi siker felszabadulttá tette Tamás?

Iván: Igen, a tegnapi győzelem - és ekkor a tőle jól ismert, összes fogat kivillantó mosollyal előkapja a zsebéből az aranyérmet- felszabadulttá tette.

Riporter: Nálad van az érem? Miért?

Iván: Mert ő már rég elveszítette volna...


:-DD
ági anyu Creative Commons License 2008.09.09 0 0 57
Az 5. hely pontszerző, nem?
Az is szép eredmény
Gratulálok!
Előzmény: MaMy. (56)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 56
Az első (magyar szempontból) éremmentes nap a paralimpián
FigyelőNet, MTI

A keddi volt az első nap a pekingi paralimpián, melyet érem nélkül zártak a magyarok. Papp Gábor (plusz 100 kg) és Szabó Nikolett (70 kg) egyformán az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók versenyében.

Úszásban kedden egyetlen magyar sem jutott be a döntőbe: 200 gyorson Engelhardt Katalin a 9., Zámbó Diána a 14. időt érte el az előfutamban, 100 mellen Becsey János a 12., Illés Fanni 100 háton a 13. helyen végzett.

Az asztaliteniszezőknél Csonka András utolsó csoportmérkőzésén hiába nyert 3-1-re a lengyel Marcin Skrzynecki ellen, ez sem bizonyult elegendőnek a továbbjutáshoz. Berecki Dezső a zárókörben 3-0-ra kikapott a holland Last Gerbentől és elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Az evezősök versenyében Serényi Tibor előfutamában az 5. helyen végzett és nem jutott be a döntőbe, szerdán a reményfutamban javíthat.

A vitorlázók 2,4 MR osztályában Pegán Zoltán a második és harmadik futamban egyformán 14. lett és összetettben is ezt a pozíciót foglalja el.

A teniszezőknél eső miatt több mérkőzést el kellett halasztani, így járt a párosban induló Farkas László és Prohászka Csaba, az ő mérkőzésüket az első fordulóban, a 16 közé jutásért szerdán rendezik a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre duó ellen.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 55
Régebbi hír:

Magyar lóval versenyez a paralimpián Katka Jobbagyova, a szlovák csapat tagja. A mozgásában deréktól lefelé súlyosan korlátozott huszonkilenc éves pozsonyi lány tizennégy éve lovagol, és ez idő alatt komoly eredményeket ért el: Európa-bajnoki harmadik, és negyedik helyezéssel is rendelkezik.

A hatéves Libbenő, magyar sportló, a bólyi Csemete Lovasiskola tulajdona. Marosi András, az iskola vezetője, négy éve foglalkozik fogyatékkal élő gyermekek lovagoltatásával, és örömmel támogatta a szlovákiai versenyzőt. Az angol csapat is támogatja Jobbagyovát, és nagy reményeket fűznek a fiatal sportolóhoz. Dicsérő levélben üdvözölték az együttműködést.


És a hozzá kapcsolódó mai:

Szlovák-magyar siker a paralimpián
Hatalmas sikernek értékelik az eredményt
2008. szept. 09.,16:58 Forrás: SportFórum.hu

Hetedik helyen végzett, a legsúlyosabban sérültek versenyében ma délután a szlovák-magyar csapat versenyzője, Katka Jobbagyova.

A szlovák lány helyi idő szerint 17:00-kor lépett a hongongi arénába Libbenővel, a bólyi sportlóval.

Marosi András, a bólyi Csemete Lovasiskola vezetője elmondta, hogy a hetedik helyezés hatalmas eredmény. A hetedik hely értékét tovább növeli, hogy a szlovák lovas lovának kiesése miatt csak a nyáron állt össze a páros, amely legközelebb szeptember 11-én, csütörtökön mérettetik meg a játékokon.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 54
Megszerezte első aranyérmét a pekingi paralimpián a speciális műlábairól elhíresült Oscar Pistorius. Az augusztusi olimpiára is csaknem kijutó dél-afrikai futó 100 méteren győzött két amerikai vetélytársa előtt kedden.

A 21 éves Oscar Pistorius az olimpiára is ki szeretett volna jutni. 400 méteren indult volna, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) januárban nem engedélyezte neki, hogy részt vegyen a válogatókon. Egy német intézet vizsgálata alapján arra hivatkoztak, hogy a különleges, szénszálas műanyagból készített műlábai jogosulatlan előnyt biztosítanak számára, ugyanis azokkal 25 százalékkal kevesebb energiára van szüksége a sebesség tartásához.

Pistorius nem adta fel, végül a Nemzetközi Sportdöntőbíróságra került az ügy, ahol májusban úgy döntöttek, versenyezhet. Végül azonban nem tudta megfutni a szintidőt, így lemaradt az olimpiáról. A paralimpiai csapatba azonban könnyedén kvalifikálta magát, sőt itt már nem csak a legerősebb számának tartott 400-on, de a 200 és 100 méteres távokon is rajthoz áll.

Végül a - saját megítélése szerint - leggyengébb számában 11.17-es idővel nyert, 3 századdal megelőzve az amerikai Jerome Singleton, illetve a szintén amerikai Brian Frasure-t. A futam nagy vesztese a szintén egyesült államokbeli Marlon Shirley volt, aki az élmezőnyben haladva a táv kétharmadánál elesett. Pistorius célja, hogy 2012-ben, a londoni olimpiára kivívja a részvételt az épek között is.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 53
Paralimpia 2008: Papp és Szabó is ötödik
2008. szeptember 09. 14:59 | Forrás: MTI

Papp Gábor (plusz 100 kg) és Szabó Nikolett (70 kg) is az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók versenyében a pekingi paralimpián.

Papp a nyolc közé jutásért 19 másodperccel a befejezés előtt iponnal győzte le az orosz Alekszandar Parasjukot, majd folytatta remeklését és a negyeddöntőben alig másfél perc elteltével a görög Teoklitosz Papahrisztoszt is iponnal verte meg. A fináléba kerülésért a kínai Vang Szonggal (Wang Song) találkozott. Papp végig vezetett az ötezer hazai szurkoló által támogatott riválissal szemben. Már csak hét másodperc volt hátra, amikor a kínai eldobta Pappot és iponnal nyert. A bronzmeccsen Papp iponnal vesztett a francia Julien Taurines ellen és ötödik lett.

Szabó első mérkőzésén vereséget szenvedett a holland Sanneke Vermeulentől, utána a vigaszágon iponnal legyőzte az amerikai Jordan Moutont, a harmadik helyért rendezett találkozón viszont iponnal kikapott az orosz Tatjana Szavosztyanovától és az ötödik helyen zárta a viadalt.

A teniszezőknél eső miatt több találkozót el kellett halasztani, így járt a párosban induló Farkas László és Prohászka Csaba, akiknek mérkőzését az első fordulóban, a 16 közé jutásért szerdán rendezik a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre ellen.

Az asztaliteniszezőknél Csonka András utolsó csoportmérkőzésén hiába nyert 3-1-re a lengyel Marcin Skrzynecki ellen, ez sem bizonyult elégnek a továbbjutáshoz.

STOP
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 52
Paralimpia: botrány az atlétikapályán

Megismétlik a női 5000 méteres kerekesszékes futam döntőjét annak ellenére, hogy már az eredményhirdetést is megtartották és kiosztották az érmeket – jelentették be kedden a szervezők.

A versenyt azért kell újra megrendezni, mert a hétfői fináléban, száz méterrel a cél előtt az élen álló hat sportoló összeütközött és kiesett.

Az ütközésbe belekeveredett a három nagy esélyes – egy svájci, egy japán és egy amerikai –, az előző paralimpia első három helyezettje is. A versenyt végül egy kanadai hölgy, Diane Roy nyerte, aki a másik két dobogóssal együtt az érmet is átvette.

A szervezők azonban később úgy döntöttek, hogy törlik az eredményt, és a futamot pénteken megismétlik. Az ütközést okozó svájci Edith Hunkelert kizárták. A másik esélyes japán Tucsida Wakako indulása kétséges, mert a baleset után kórházba került.

A kérdésre, hogyan fordulhatott elő, hogy az ütközés után, a benyújtott óvások ellenére megtartották az eredményhirdetést, a Nemzetközi Paralimpia Bizottság (IPC) illetékese azt mondta, hogy nem volt megfelelő a kommunikáció a technikai és az éremátadó bizottság között.
(hírtv)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 51
Megszületett a pekingi paralimpia első doppingesete.

Navid Ahmed Butt pakisztáni erőemelő akadt fenn a vizsgálaton, szervezetében a szteroidok közé tartozó metandienont találtak.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság keddi bejelentése szerint a 37 esztendős Buttot szeptember 4-én, két nappal a megnyitó előtt ellenőrizték Pekingben, és most kétéves eltiltást kap.
Forrás: MTI
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 50
A vívók is eljöttek biztatni a cselgáncsozókat
2008. 09. 09. 11.47 Hírextra

A magyar női vívók - Krajnyák Zsuzsa, Pálfi Judit, Juhász Veronika és Dani Gyöngyi - is eljöttek biztatni a magyar cselgáncsozókat a pekingi paralimpia keddi versenynapján.

Papp Gábor a plusz 100 kg-osok között a döntőbe jutásért küzd majd, míg Szabó Nikolett (70 kg) azért harcol, hogy maradjon esélye a bronzérem megszerzésére.

"Nagyon jóban vagyunk a dzsúdósokkal, ezért természetes, hogy itt vagyunk és szurkolunk nekik" - mondta Dani az MTI-nek. "Nekem Niki a legjobb barátnőm, naponta beszélünk egymással telefonon, tiszta szívemből kívánom neki, hogy sikerüljön megszereznie a bronzérmet."

Szabó első mérkőzésén vereséget szenvedett, de a vigaszágon még maradt esélye. Ha legyőzi amerikai ellenfelét, akkor utána a harmadik helyért mérkőzhet.

Papp mindkét eddigi meccsét iponnal nyerte és a döntőbe jutásért küzdhet."
elckerlyck Creative Commons License 2008.09.09 0 0 49
Értelmi-szellemi fogyatékosok "olimpiája" a Special Olympics

http://www.specialolympics.org/Special+Olympics+Public+Website/default.htm
Előzmény: Hierro Nyh. (12)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 48
Pásztory Dóra visszavonult Athén után. Az olimpia idején az Eurosporton közvetített Szabó Gáborral, jók voltak, egyesek szerint túl vidáman viselkedtek. ;-)


[igPásztory Dóra: nem tett boldoggá
2008. szeptember 04. 14:10 | Forrás: STOP/Blikk Nők

Céltudatos, kitartó, elszánt hölgy Pásztory Dóra, volt paralimpiai, Európa- és világbajnok úszónő, aki ma már a Gondolkodj Egészségesen! program arca. Ő bizonyította, hogy a vágyott csodákat sokszor nem a mesékben kell keresnünk, hanem saját magunkban, és a hitünk erejében.

"A jobb kezemen három, míg a balon két ujjam van, illetve a bal karom 7 centivel rövidebb, mint a jobb, és nincs benne könyökízület, így nem tudom behajlítani. A környezetem mindig úgy és olyannak fogadott el, amilyen vagyok, ezért nekem sem jelentett nehézséget az állapotom. Úgy gondolom valójában csak az fogyatékos ember, aki annak tartja magát" - hangsúlyozza Pásztory Dóra, aki 2005-ben Európa-, világ- és paralimpiai bajnokként vonult vissza.

"Nem tett boldoggá az úszás, az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanok legyünk. Már a harmadik évet gyűröm az ELTE kommunikáció szakán, de az Eurosport magyar nyelvű szerkesztőségében is dolgozom, bekerültem a kommentátorgárdába. Ma már az fontos, hogy a Gondolkodj Egészségesen! programmal elért sikereink miatt nézzenek fel rám az emberek. Az élsport után is megtaláltam a céljaimat, és a mások számára kevésbé látványosnak tűnő eredmények ugyanolyan boldoggá tudnak tenni, mint az egykoron nagy csillogással járó győzelmek!" - olvasható a Blikk Nők magazinban.
Előzmény: zsuzsa (44)
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 47
Papp Gábor két remek győzelemmel elődöntős a cselgáncsozók plusz 100 kg-os súlycsoportjában, míg Szabó Nikolett (70 kg) első mérkőzését elveszítette a pekingi paralimpián.
Papp a nyolc közé jutásért 19 másodperccel a befejezés előtt iponnal győzte le az orosz Alekszandr Parasjukot, majd folytatta remeklését és a negyeddöntőben alig másfél perc elteltével a görög Teoklitosz Papahrisztoszt is iponnal verte. Papp a fináléba jutásért - a magyar idő szerint 10 órakor - a kínai Vang Szonggal (Wang Song) találkozik.
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 46
Hajónapló

Szeptember 6. Szombat, 21:34

Ma kicsit csúnyább idő van a megszokottnál, ködös,párás és a nap is kevésbé látszik.
A megnyitóünnepségre a magyar csapat nagy része 18:00-kor indult el. Azok a sportolók akik vasárnap már versenyeznek nem vesznek részt az ünnepségen, ezt a többség elfogadta, de volt olyan aki elpityeredett.
Az úszócsapat megkapta a rajtlistákat, nagy meglepetés nincs rajta. Az előzetes nevezések alapján valamennyi versenyzőnknek reális esélye van a döntőbe jutásra.
Holnap versenyeznek:
Engelhard Kati (100gyors), Illés Fanni (200vegyes), Becsey Jancsi (200vegyes), Ráczkó Gitta (200 vegyes), Csuri Feri (100pille), Sors Tamás (100 pille).
Magyar idő szerint 3:44kor ugrik az első magyar a vízbe (Kati), az utolsó 4:33kor (Tomi).
A megnyitóünnepséget néhány versenyző televízión követi, mi úszók már a holnapi szerelésünket pakoljuk, dressz,szemüveg,sapka,melegítő,papucs meg persze az öreg Becsey tanácsai alapján mindenből legalább egy tartalék...
Mindenki jól akar szerepelni, néhányan még izgulnak.
Szerintem jó lesz :-)

Petrov Iván
MaMy. Creative Commons License 2008.09.09 0 0 45
Hajónapló

Szeptember 4, csütörtök 20:27

Borongós időre ébredtünk, ezt rögtön jeleztem drága kínai segítőnknek, TIBINEK, aki amúgy Sopronban tolmács, az olimpiákra jött vissza Kínába. Igazi neve élő halandó számára kiejthetetlen.

A matrózokkal ma megint a vizes kockában jártunk, persze ilyen közel a versenyhez túlzás lenne úszásról beszélni. Mindenkit kiklóroztunk aztán indultunk haza ebédelni.
Ebéd után az úszóedzői kommandó elindult egy segítővel -aki kimondhatatlan nevű- sapkabeszerző körútra. Segítőnk Pekingben egyetemista és nem tudja hol vannak szórakozóhelyek. (Kollégium mellett lakom, nálunk az egyetemisták nem tudják hol vannak az egyetemek) Sikerült 11 versenyzésre alkalmas sapkát vásárolni egy sportos plázában, darabjáért 1300 forint körül fizettünk. Az árak a bevásárlóközpontokban megegyeznek az otthoniakkal, semmi olcsóságot nem tudtunk felfedezni, de lesz ez még másképp a piacon...
A csapatban kevés szó esik a szombati esti ünnepségről, nekünk az igazi megnyitó az első versenynap lesz.

Ma 19:00kor hivatalosan köszöntötte a Magyar Paralimpiai Csapatot a paralimpiai falu polgármestere. Először az IPC (Nemzetközi Paralimpiai Bizottság) zászlaját húzták fel, majd Izraelt köszöntötték. Harmadikként emelkedett magasba a magyar nemzeti lobogó, valamennyi versenyző nagyon meghatódott, reméljük még sokszor halljuk a himnuszt itt Pekingben.

A csapatok köszöntése után egy gyerekkórus énekelt nekünk, majd állófogadáson vettünk részt, innen a rutinosabbak oldalajtón távoztak, jellemzően az étkezde irányába…

Petrov Iván
zsuzsa Creative Commons License 2008.09.08 0 0 44
Az az úszólány, aki ha jól emlékszem Athénban aranyérmet nyert, azt hsizem Pásztori Dóra a neve, ő már nem versenyez ?
Ndeee Creative Commons License 2008.09.08 0 0 43
Gratulálunk Mindkettejüknek!!!

off -- Ivolpah, a Fate-nek ne csak az MTI-s nyilatkozatait rakd, hanem azt is amit "tényleg" mond.

Lessük itt is Brendával együtt (az emberi neve Petra, és itt durrog, ja de Ti úgyis MSN-eztek :-))

Grat mégegyszer!
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.09.08 0 0 42

Minden elismerésem!

Előzmény: MaMy. (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!