Keresés

Részletes keresés

dr_ius Creative Commons License 2012.09.28 0 0 234

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a 1,0-0,7 (szemüveggel) és a 0,6-0,1 látásélesség-csökkenés kb. milnye dioptriájú szemüveggel korrigálható? Egy 5,5 dioptrás szemüveg kb. milyen látásélesség csökkenésnek felel meg? Alkalmassági vizsgálat miatt lenne érdekes, ugyanis a rendeletben csak a látásélesség-csökenést adták meg.

karoly09 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 232

Kedves Mindenki!

 

Mindenki figyelmébe ajánlanám Dr. Szalai Ildikó doktornőt. Több mint két évtizedes szemészeti és másfél évtizedes gyermekszemészeti tapasztalat áll mögötte, aki a hagyományos kezelés és a minél kisebb beavatkozás híve. A hazai és nemzetközi szakmai körökben is ismert és elismert Prof. Dr. Vörösmarthy Dániel főorvos mellett szerezte meg a gyakorlati tapasztalatokat.

 

Bővebben a: http://gyermekszemesz.co.hu/onmagamrol.html

 

bimibumikam Creative Commons License 2012.02.07 0 0 231

Látom, elég halott ez a topic. Én gyerekszemészt keresek Győrben, Veszprémben vagy Tatabányán lányaim számára. Ketten tompalátók az egyik szemükre. Sajnos a Veszprémi szakrendelés nem megfelelő. Tud valaki ajánlani valamit. 

Köszönettel

cakovec Creative Commons License 2011.11.22 0 0 230

Szep jo estet,

 

Tapasztalataitokat szertném kérni a cross linkingről?Illetve a Focus medical Margitszigeti intézményről? Mivel nálam keratoconust állapitottak meg és javasolták ezt a kezelést, mind két szememre. Kérem irjon akinek már van tapasztalata erről a kezelésről, mennyi idő után látt az ember tisztán, mennyire féjdalamas a kezelést követő időszak? Illetve milyen tapasztalatotok van abban az estben ha mind a kettő szemen egyszere végzik el ezt a kezelést,mivel a focus medben ezt ajanlottak de mas intezmenyben csak 1 szemet kezelnek.

Előre is megköszönve a válaszokat.

lili32 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 229

SZiasztok!Az én lányom születése óta kancsal és már 7 szer műtötték,most már 14 éves múlt,de még mindig a jobb szeme felfelé megy,de nagyon.Az orvos aki eddig műtöte már a felső izmot teljesen elakarta vágni neki,így nem tudott volna egyáltalán felfelé nézni.De a legrosszabb az,hogy már úgy elrontotta neki,hogy lefele már így sem tud nézni.Ott hagytuk és elmentünk egy nagyon jónak mondott helyre.Sajnos ezek után azt mondták lehet nem tudnak érte tenni semmit.A lányom a korházban zokogot az orvosok előtt és nap mint nap itthon is.Már teljesen ki van a mi idegrendszerünk is.Nem tudom hova vigyem segítene e rajta bárki is.Abba is beletörődnék ha nem jönne helyre teljesen,de legalább ne látszódjon rajta annyira.Sajnos az anyagiak sem engedik meg,hogy messzire elhordjuk és nyomjuk a hálapénzt.Fogalmunk sincs mit tegyünk az biztos nagyon szenved miatta.Valaki tudna ajánlani valami jó orvost ?

Roadati Creative Commons License 2011.07.05 0 0 228

Üdv mindenkinek.Nekem ,mint kiderült nem fejlődtek ki a látóidegeim teljesen.Koraszülött vagyok.Most multam 44 éves.Az 1 es számú szemklinikánk csináltak nagyon sok vizsgálatot,de csak akkor értették meg a "probléma2 okát,hogy elmondtuk a koraszülést.Egyre roszabb a szemem.Szemüveggel nem lehet javítani rajta.valakinek/szemésznek6 lenne ötlete mit kezdjek vele? Egyre zavaróbb.

homebitreb Creative Commons License 2011.07.02 0 0 227

Tiszteletem! 
Egy nem fém (valószínűleg növényi rost) idegen testet távolítottak el a szememből, ami másfél napig volt benne. Egy rezgő eszközt és fülpiszkálót használt a doktor úr aki segített rajtam. Kaptam Floxal szemcseppet amit 7-10 napig kell szednem. 
Érdeklődnék, hogy mikor szabad újra edzenem (pulzus: ~180-200-as csúcs) ? 
Berti

csíkos_elefánt Creative Commons License 2011.05.13 0 0 226

Felnőtteknek milyen gyakran ajánlott szemész orvoshoz menni és milyen gyakran ajánlott új szemüveget feliratni?

sam4s Creative Commons License 2011.05.02 0 0 225

Üdvözlet!

 

Keresek olyan embereket akinél retinoschisis-t diagnosztizáltak és részesület már vagy ez után fognak valamilyen kezelést kapni. Valamint az érdekelne, hogy a SOTE Szemészeti kliniká-val kinek milyen tapasztalata van és kit tudnátok ajánlani.

 

Köszi.

reinold2 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 224

Üdvözletem!

Kérdésem a következő:Kaphat-e jogosítványt olyan ember , akinek a bal szeme saját bevallása szerint csak 28%-os???Mármint ennyire lát vele!!!A szemgolyója bármikor kipukkanhat!Tudni illik, hatonkat fuvaroz egy kisteher autóval, és nem tagadom igencsak félek!!!Mindig neccesen jön ki az előzésből,és nem rég újította meg a jogosítványt.Van valamilyen hatósági felülvizsgálat v. mód, hogy ne legyünk potenciális donorok?????:(

Köszönöm előre is a választ

 

Egy kétségbe esett melós alias a 6.donor jelölt utas

 

ui:Úgy néz ki, hogy a Húsvétot már megéltük,de mi lesz a többi nappal???:(((

ghepard Creative Commons License 2011.02.28 0 0 223

Neked is ájanlhatom, hogy nézd meg azt a topikot, amit az előbbi hsz-ban említettem. Ott eldumcsizhatunk azon, hogy miért rontja tulajdonképpen a szemüveg a látást. Mert hogy nem javítja az ember látását, azt észrevetted Te is azt hiszem.....

Előzmény: KisVukk12 (221)
ghepard Creative Commons License 2011.02.28 0 0 222

Ha érdekel a téma, átjöhetnél a másik topikba, amit nemrég nyitottam (a modi segítségével), itt van az is a szemészeten, a címe: Szemtorna és látástorna - megéri? Ott dumcsizhatunk, magyarázkodhatunk a szemről is és ami még fontosabb a látásról is. Mert ugye nem a szemmel látunk, hanem az aggyal (tudatunkkal). Azt is szem előtt kell tartani..... :)

Előzmény: Törölt nick (219)
KisVukk12 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 221

Sziasztok! 

 

Valakivel még előfordul az a furcsa érzés, hogy elmegy a szemészetre és az optikushoz és amikor egyenként bemért és kipróbált megfelő lencséket kiválasztották levéve mintkét takarást a szemről olyan érzése van, mintha kancsalítva nézne a két szemével. Nem homályos látásról beszélek hanem mintha úgy érezné nem komfortos ahogy néz a lencséken keresztül? 

A mások furcsaság talán összefügghet, hogy kb 15 éve nem bírok hosszan olvasni pedig nagyon szertek mert megmagyarázhatatlanul eröltető a normál betűk normál távolságú olvasása. Meleg fényű lámpánál szinte nem bírok pár percnél tovább olvasni. Természetes fénynél pedig ami elég érdekes szintén előjön az az érzés, hogy mint egy vékony ködréteg lenne a papíron az írásnál, könnyen eltévesztem a sorokat és annyira közelinek tűnnek egymáshoz. Fárasztó a hosszú olvasás ilyenkor is. Sokszor azt vezsem észre, hogy összekancsalítok ami kényelmes a szememnek de persze így nem látok élesen. Ha fáradt vagyok akkor is sokszor érzek ilyet, hogy pihentető amikor úgymont rábáulásként összefutnak a szemeim. 

Lehet, hogy ez egy rejtett kancsalság meglétére utalna? 

 

Furcsa, hogy az olvasára soha senki nem írt fel még szemüveget mert nem is voltak jók. 

 

Valaki tud ebben tanácsot adni? 

 

Köszönöm ! 

 

ghepard Creative Commons License 2011.01.25 0 0 220

Hát hogy megálljon a folyamat, azt csak Te állíthatod meg. A szemüveg, kontaktlencse, lézerműtét nem állít meg semmit. Egy ideig (ez lehet 20 év is) mondjuk jó lesz egy szemüveg, jó lesz egy kontaktlencse és a lézerműtét is élesbe hozza a képet. Nekem 45 évig sasszemem volt, de aztán romlani kezdett. Szemüveget le tudtam tenni, kontaktlencsét is le lehet venni. De a szembe vésett szemüveget (lézerműtét) már nem lehet levenni. Nem igen tudni, mi vár azokra akik megműttették lézerrel a szemeiket, mert még csak most lesznek az elsők 20 éves műtöttek. Lehet azokra is ugyanúgy szemüveg vár, vagy másik műtét, vagy harmadik (ami már nem igencsak megsoványítaná a szaruhártyát)....

 

Nekem sikerült letennem a szemüveget, de nem egyszerű. Az első 3-4 hét egész katasztrófa. Minél nagyobb D-ről megy neki az ember, talán annál rosszabb letenni. A több mint 2 év alatt sokat tapasztaltam és kisérletezgettem. Egy kicsit már tudom, hogy mit miért kell csinálnom, talán. Ma már alig csinálok az ügyben valamit, mégis szépen elvagyok mindenhol szemüveg nélkül. Sok sok gyakorlás, sok sok olvasás, sok sok kisérletezgetés után az ember lassan lassan megérti, hogy hogyan is működik tulajdonképpen a szem és az agy a látás kialakításához. Minél többet tud meg az ember annál jobban tudja, hogy mit kell tenni........

Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.24 0 0 219

Állandóan rajtamvan a szemüveg,de fontos lenne,hogy megálljon a folyamat,vagyis nagyon ne romoljon tovább.

Van rá valami gyógymód,nem feltétlenül a műtétre gondolok.

Később munkámhoz is kellene majd a szemem:)

Előzmény: ghepard (215)
ghepard Creative Commons License 2011.01.24 0 0 218

Hát 2 éve én is az INTERNETen néztem utána, hogy mi lehet az a szürkébb nagy folt a látómezőm közepén (meg is ijedtem). Szemüvegben nem is vettem észre, de mikor letettem végleg eleinte nagyon idegesítő volt.  De, mint lejjebb is már írtam párszor igencsak elkezdtem foglalkozni a látással, a látás fizikájával és a szemeimmel. Nagyon sok mindennel kisérletezgettem és még ma is kisérletezgetek és valamitől ez is elmúlt. Úgy globálisan tudom, hogy mitől múlt el, de hogy mitől egész pontosan azt nem. Remélem nem is jönnek elő megint.  Azóta nincsenek azok a sötétebb foltok. A 95 év nem semmi, minden elismerésem annak, aki ilyen magas kort megél - én csak idén leszek 59, tehát még kisgyerek vagyok............

Előzmény: Törölt nick (217)
ghepard Creative Commons License 2011.01.21 0 0 215

Bár én inkább távolba jobban láttam (oda se jól), mint közelre (az egész katasztrófa volt), de a helyzet kb ugyanaz. A szemüveg nem javít semmit a látáson, a szemed ugyanolyan marad akkor is, ha felteszed vagy nem. De ha felteszed, akkor jobban látsz ugye, de nem azért mert megjavult a szemed, hanem azért, mert az üveg elintézi, hogy a retinán találkozzanak az egy pontból kiinduló fénysugarak és ne előtte (mert akkor már szét lesz szórva és homályos lesz a kép). Nos, ha nem fogsz változtatni nézési szokásaidon, akkor előbb utóbb erősebb szemüveg fog kelleni, majd később még erősebb. Hogy mennyi idő múlva, az attól függ, hogy mit csinálsz, hogyan nézel, mit nézel, mennyit nézel, mivel nézel (szemüveggel vagy nélküle) stb.......... Nekem már kevés volt a 2.5D szemüveg, de sikerült 4 nap alatt végleg letennem több mint 2 éve, azóta nem is volt rajtam.......

Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 214

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy a a távolra rosszul látó szem romlik e ha már van szemüveg,mennyit romlik,s megállítható-e a folyamat?

Jelenleg az egyik szemen -1-es másikon pedig - 1,5 es lencse van

Köszi a válaszokat!:)

kriszta074 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 213

Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni olyan valakitől akinek sziivárványhártya gyulladása van vagy volt. Az én fiamnak 10 éve van ez a betegséga és most nem nagyon akar remisszioba kerülni.Kitalálták hogy biologiai trápiát kapjon.Nemtudom én kicsit félek tőle.Várom segitségeteket meg a tapasztalatokat aki esetleg már kapja vagy kapta a biologiai trápiát.Elöre is köszönöm

ghepard Creative Commons License 2010.10.28 0 0 212
Igen, ez igaz az olvasásra is. Lehet arra még jobban, hisz ott csak olvasunk és a szöveg állandóan egyirányú és még egyszínű is, na meg egy felületen van. A monitor meg a TV általában változatosabb. Megfigyelték, hogy az ember ezeknél a cselekedeteknél kb 10-szer kevesebbet pislog a kelleténél. Ez óriási különbség. Nem csoda tehát, hogy idő előtt felszárad a szaruhártya felső rétege, ami miatt idővel megrepedezik (mint a száraz föld) és nagyon egyenetlen lesz. Ez először homályos képet eredményez, majd később egy rész már olyan deformált lesz, hogy egy vagy több szellemképet is fogunk látni. Nem elég, hogy rosszul látunk, még a szárazságtól nagyon fog szúrni is a szem. Az ember idővel azt hiszi, hogy homok van a szemében. De egyszerű gyakorlatokkal és odafigyeléssel sokat tehetünk látásunk érdekében.....
Előzmény: gdflklnbgkn; (211)
gdflklnbgkn; Creative Commons License 2010.10.26 0 0 211
Jó estét kívánok/sziasztok!

Valahol azt olvastam, hogy számítógépezés közben azért romlik az ember szeme, mert túl ritkán pislogunk a megszokotthoz/szükségeshez képest. Amennyiben ez igaz, a kérdésem az lenne, hogy akkor ugyanez igaz a hagyományos olvasásra is, vagy ott teljesen más folyamat megy végbe?

Tisztelettel,
István
gessztenye1 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 210

Üdvözlök mindenkit!

 

Édesapám tegnap kint munkálkodott a kertben, és valami tejes nedvű növény, valami parély, vagy libatop nedve az arcára fröccsent, amikor letépte. Ezt 2-3 óra mulva véletlenül beletörölte a szemébe. Estére gyakorlatilag kinyitni sem tudta a szemét, folyt a könnye, és égette az a valami. Nem tudtam rávenni, hogy menjünk el orvoshoz.. :-( Makacs.

 

Van-e ilyen esetre valami olyan szer, csepp, krém, valami, amivel kicsit segíteni lehetne rajta?

 

Okozhat komolyabb bajt egy ilyen növény-nedv?

kisidi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 209
Sziasztok! nem tudtam végig olvasni az eddigieket, bocs, lehet, már volt róla szó:
Van valakinek szem-rosacea problémája? Van itt köztetek szemész, aki tudna válaszolni? Köszi.
Don Pure Creative Commons License 2009.12.16 0 0 208
Tisztelt sasszem35!

Én csak annyiban tudok Önnek segíteni,hogy nekem is tompalátó a bal szemem. A jobb teljesen tökéletes. Azt mondják az orvosok, hogy a tompalátás 6-8 éves kor után már gyógyíthatatlan. A szem nem tanul meg látni az első 1-2-3 évben. Még a lézeres szemműtét sem tud segíteni. Egyébként az ember nem veszi saját magán észre, csak akkor, ha lecsukja azt a szemét, amelyikkel jól lát. A jó szem teljesen átveszi a rossz szem szerepét. Azt ajánlom keressen fel több orvost, tapasztalatból mondom, nem minden orvosnak egyezik a véleménye.
Remélem tudtam segiteni!
Előzmény: sasszem35 (207)
sasszem35 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 207
Jó napot kívánok

 

Egy nagyon súlyos problémánk van,nekem és a kislányomnak.

Kislányom januárban lessz 9 éves, másodikos tanuló , két éve romlott el a szeme 60 % -OS LÁTÁSCSÖKKENT LETT EGY ÉV ALLATT.AZ OVODÁBAN  ÉVENTE KÉTSZER LÁTTA ŐT SZEMORVOS (ÉV ELEJÉN, ÉS ÉV VÉGÉN.)  Állítólag tompalátással született, amit azért nem vettünk észre mert még a legapróbb piszkot is felvette a földről és soha nem panaszkodott hogy nem lát.

Nekem mindíg rossz volt a szemem, de 4 diopriánál rosszabb nem volt. Ebben az évben mikor elmentem a szemészetre mert folyamatosan fályt a fejem , megdöbbenve hallottam hogy rengeteget romlott a szemem. majdnem 5 diopriát.

A szemüveget rendszeresen hordtam , még tornáztattam is a szem izmokat külön.

Sok kérdésem közül az egyik az lenne hogy miért romlott mind a kettőnk szeme ilyen hirtelen enyit, és hogy vissza lehet e fordítani a menetet vagy ez már csak romlani fog ?

Van egy fiam is és nyugtalanít ha  talán ez egy örökölhető betegség lehet, ő is juthat-e erre a sorsra. Neki jó a látása.

 

Kis lányom szeme mind a két oldalon 6 dioptria

Az én szemem  : j :  +8,0+2,5  ax 75

                b :  +9,0+2,5  ax 100

Várom mihamarabbi válaszát.

Elöre is köszönettel.

 

És kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket és egy szép új évet .

retne Creative Commons License 2009.12.07 0 0 206

Jó reggelt!

 

Múlt héten arcműtétet végeztek a bal arcfelemen aminek következményeképpen a bal szememre nehezen láttam. Hétvégére teljesen feldagadt a szemhéjam, hol lilás, hol piros, talán erős gyulladásban van.  Az orvosom megnyugtatott hogy rendbe fog jönni de nagyon nehéz elviselni ezt a helyzetet. Tegnap óta borogatom kamillateával ami egy kicsit talán javított rajta, viszont alvás után reggelente egyáltalán nem tudom kinyitni a szemem. Létezik még más alternatív gyógymód?

aronvonal Creative Commons License 2009.11.30 0 0 205
Még több orvos, még több orvos!!
Előzmény: v.gyongyi2 (198)
barmoni1 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 204
Próbálja meg  az oszvathmaria.hu oldalt megkeresni, mert ott akupuinktúrával is foglakoznak, hátha sikerül
Don Pure Creative Commons License 2009.09.28 0 0 203
Sziasztok!

Egy nagy kérdésem lenne. Nagyon sok helyen nézelődtem már neten, de egyértlemű választ nem találtam.

A bal szemem tompalátó, lehetek így pl. villamos, metró vagy éppen buszvezető?

Köszi előre is a választ!
ghepard Creative Commons License 2009.08.28 0 0 202
"de bennem meg mindig az van,hogy: Kisfiam ne bamuld a tv-t olyan kozelrol mert elromlik a szemed!!!"

Hát gondolom attól nem romlik el. De attól igen, ha mindennap sokat fogja nézni, mindegy, hogy honnan, milyen távolságból. A baj az, hogy ilyenkor az ember nem néz máshova, hanem arra az egy felületre. Közben elfelejt még pislogni is. A szemizmok, meg az agy kapcsolata így felborul és egy idő után már nem tud gyorsan fókuszálni és megindul a szem romlása. Tehát mindenhol elromlik a látás, ha sokáig egyvalamit lesünk. Ezért meg kellene tanulni helyesen TV-t nézni, olvasni, monitorozni. Én már ezt csinálom januártól és elvagyok szemüveg nélkül mindenhol (a 2.5 D szemüvegem már nem volt elég és erősebb szemüveg helyett a szemtornának mentem neki sikerrel).

A TV-t gyönyörűen látom, a monitor mögött nincs problémám. Kell hozzá egy kis akaraterő - a szemünk a legdrágább kincsünk, megéri rá (is) gondolni TV nézés közben is ..........
Előzmény: knbs81 (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!