Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.01 0 0 46

Szia!

 

Köszönöm szépen a választ!!!

Előzmény: caterina3 (44)
caterina3 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 45
(Nekem mastoiditis témában jött elő, középfülgyulladás szóval is próbáld meg.)
Előzmény: caterina3 (44)
caterina3 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44
Mintha a neten olvastam volna valami olyasmit, hogy az orrmandula okozhatja gyerekeknél, hogy nem szellőzik rendesen a középfül, az meg egyértelműen problémát okoz, tehát emiatt indokolt lehet. A behúzódott dobhártya nem jó jel tudtommal. De keress rá a guglival, nem biztos, hogy jól emlékszem már...
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.23 0 0 43

Sziasztok!

 

Ötéves kisfiammal orr- és garatmandula műtét előtt állunk. Ma voltunk hallásvizsgálaton, ahol a légvezetéses hallás 20-50 dB-es csökkenését látták a jobb és 35-50 dB-es csökkenését a bal fülben (a frekvencia növekedésével együtt nőtt a hallásveszteség). A csontvezetéses hallás teljesen ép. Fül vizsgálatakor mindkét dobhártya fénytelen és behúzódott volt. Véleményetek szerint a mai hallásvizsgálat indokolja az orrmandula kivételét? Nem szeretném felesleges beavatkozásoknak kitenni, de mivel a garatmanduláját mindenképp ki kell venni, azt sem szeretném, hogy az én húzódozásom miatt az orrmandulát most bent hagyják és végül két lépésben csinálják meg azt, ami elvégezhető egyben is. 

szomorce Creative Commons License 2007.08.18 0 0 42
Vagy inkább azt akarják, hogy a háziorvosoknál nagyobb legyen a forgalom...
Előzmény: kiscement (41)
kiscement Creative Commons License 2007.08.14 0 0 41
Nem tudom...biztos ott kevesebb a kapacitás, drágábbak a vizsgálatok, és nem akarják, hogy boldog-boldogtalan oda járjon...
Előzmény: szomorce (40)
szomorce Creative Commons License 2007.08.14 0 0 40

Áhá, köszi... Ha előbb tudtam volna... Na most már mindegy.

És ez mitől van, nem tudod? Mármint hogy van olyan szakrendelés egyáltalán, ahova kell beutaló?

Előzmény: kiscement (39)
kiscement Creative Commons License 2007.08.13 0 0 39
Szerintem ide már jópár éve nem kell beutaló. Van sok ilyen "szabad szakrendelés", például nőgyógyászat, szemészet, urológia, meg szerintem a sebészet is...
Előzmény: szomorce (38)
szomorce Creative Commons License 2007.08.12 0 0 38

Sziasztok!

Úgy hallottam, hogy a fül-orr-gége szabad szakrendelés lett, és nem kell beutaló. Ez mitől van, tudja valaki?... Van még más ilyen "szabad szakrendelés" is?

K3565 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 37
Sziasztok !
Nekem az lenne a kérdésem, hogy volt-e már valakinek dobhártya szakadása, illetve ha volt tapasztalt-e olyan érzést, mintha be lenne dugulva a füle?? Még csak 4 napja van beszakadva de ez a dugulás azóta folyamatos. Arra lennék kíváncsi, hogy elmúlik-e a gyógyulás során??
caterina3 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 36

Sziasztok!

 

A hozzáértőket/tapasztaltakat kérdezném, hogy normális dolog-e, ha mastoidectomia során a lyukas dobhártyát nem állítják helyre. Mi a standard eljárás e tekintetben? Logikusnak tűnne egy műtéttel megcsinálni, és ismerősömnél így is történt. Nekem viszont a dobhártya hiányát nem szüntették meg, ergo vagy lyukas dobhártyával élhetek ezentúl, vagy újabb műtétnek vethetem alá magam. :-((

deemo Creative Commons License 2007.04.15 0 0 34

Sziasztok!

 

Tudnátok ajánlani megbízható, alapos fülorrgégészt magánpraxisban Budapesten?

.ETNA. Creative Commons License 2007.02.16 0 0 33
Érdekes, hogy mindenki - köztük én is - orr-fül-gégének mondja, pedig FÜL-ORR-GÉGE, na nem mintha jelentősége lenne:-))

Garatmandulaműtét előtt álló már nem éppen tinédzsereknek üzenem, hogy nem mindenkinek fáj a műtét után. Nagy-nagy szerencsémre én simán eszegettem, nem volt fájdalmam sem aznap, sem másnap, sem a 7. sem az "akárhanyadik" napon. Nem tudom, hogy ez köszönhető-e annak, hogy altatásban kértem?

(Egyébként szerencse, hogy ezt a lehetőséget választottam, mert mint kiderült volt egy tályog a bal oldali mandulám mögött, emiatt a tul.képp. nyílt seb miatt, pedig a helyi érzéstelenítés semmit sem ért volna, de hála az altatásnak, megúsztam a fájdalmakat, ahogyan éppen az altatás miatt sokkal jobban tudták kezelni a szivárgó vérzést is, jobban mint ébrenlétben.)
.ETNA. Creative Commons License 2007.01.13 0 0 32
Palágyi Jolanda: Gyógyító talpmasszázs c. könyvében olvastam, hogy a szakember (orvos-term.gyógyász !!!) által végzett talpmasszázs sokat segít a lerakódott váladék feloldásában és végleges kiürülésében (allergia, asztma, stb.). Nem próbáltad még?
Allergia ? - de mire - volt már allergiateszted? Lehet, hogy a panaszaidat éppen az a valami okozza, amire allergiás vagy. A felsőlégúti allergia (ez volt a fiamnak is) egyik fő tünete az orrfolyás.
Nekem márciusban volt egy mandulagyulit kísérően (életemben először) orrmellégüreg gyulladásom. Hát nem tom, lehet, hogy változóak egyénenként a tünetek, de nekem biza nem volt folyás, inkább erős sárga sűrűsödés:-)))
Előzmény: Zafírpalkó (31)
Zafírpalkó Creative Commons License 2006.10.24 0 0 31

Sziasztok!

 

Már több mint 1 éve, hogy megromlott az egészségem, pedig még csak 25 éves vagyok. Sokáig nem is tudták hogy mi a bajom, majd Voll diagnosztikával kiderítették, hogy allergiám van és orr-melléküreg gyulladásom (krónikus). Nem tudom, hogy mit tehetnék már több százezer Ft-ot kifizettem a semmiért. Elég kellemetlen, hogy folyamatosan folyik le a takony a torkomba. Ha van valami ötletetek, akkor kérlek írjatok.

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.08 0 0 30

Nyáron volt egy fülgyulladásom.

Most már többször is lesz?

Ezt úgy értem , hogy megvolt az első , és jobban fogékony leszek rá?

esztike0212 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 29

Szia kkmd!

 

Igazad van még ma el kellene mennem de hova? Nem tudom hol fogadnának. Csak ügyeletben tudnék bemenni. Írtam neked e-mailt is. Lehet hogy a Honvéd kórházban fogadnának de ez még nem biztos. Egyszer már fogadtak a szemészeten de lehet hogy a gégészeten nem fogadnának. Nincs lázam csak hőemelkedésem de nagyon rossz a közérzetem a hangszalagjaim nagyon fájnak de hangom még van szerencsére.

 

Eszti

Előzmény: kkmd (28)
kkmd Creative Commons License 2006.09.12 0 0 28

Esztike,

 

áruld el, miért kell várnod csütörtökig??? A munka le van ejtve, ha vészhelyzet van, ne foglalkozz vele!

 Most kedd van, ma miért nem tudsz elmenni? ha ennyire nem vagy jól akkor már nagyon ideje lenne valami terápiát elkezdened! Lázad van?

Mit mondott a háziorvos miért nem tud segíteni a problémáidon? Lassan akár antibiotikumot is kellene szedni, pedig ellene vagyok nagyon, de ha ennyire rosszul vagy, az már nem jó!!!

barnibaba Creative Commons License 2006.05.27 0 0 27

Sziasztok!

 

Egy 15 honapos kisfiu anyukaja vagyok,akinek gegemetszese van.Koraszulott volt es a lelegeztetogeptol elkapott egy fertozest,amitol poci daganatok keletkeztek a legcsoven,amit probaltak eltavolitani,de rosszabb lett.Lassan 1 eve ezzel szenvedunk heti kanulcserevel es allando valadek leszivassal.Nagyon nehezen viseli,ezert ha valaki tud itthon akar kulfoldon egy olyan orvost,aki segiteni tudna hogy ne kelljen meg 2-3evig igy elnie kerem irjon.Elore is koszonom!

MARI59 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 25
Sziasztok!Nem talaltam eddig a fulzugassal kapcsolatos leirast.Kerlek,ha tudtok segitsetek,tanacsoljatok valamit.Sajnos nem magyarorszagi vagyok.Koszonom.
Genovéva Creative Commons License 2006.01.27 0 0 24
  •         Sziasztok!   Egy gyermeket nevelő édesanya vagyok. Szeretnék,olyan szülőkkel tapasztalatot ,  információt   cserélni,   akinek  gyermeke vagy önmaga  hámgyöngy  okozta fülgyulladadásban  szenved és műtétek során vannak  már esetleg túl . Az én gyermekem 9 éve szenved ebben a betegségben és  állandó orvosi kontroll alatt van .                                                                                                                                                                                                                                                                              

nyuszikácska Creative Commons License 2006.01.24 0 0 23

Szia! Nem tudom, hogy mit csináljak, ezért kérlek segíts, segítsetek!

Nagyon ronda tüszős mandulagyulladásom van, és az antibiotikum lassan hat.Hogyan gyorsíthatnám meg a gyógyulásos folyamatot? Méz, sósvízzel gargalizálás vagy mit tegyek, hogy nemsokára makk egészséges legyek?

Most vannak a próbaérettségiim, meg egy csomó minden és nehéz így nagyon!

Köszi!

 

 

love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 22

Férjemnek( 32 éves) is Meniere-betegsége van már majd 4 éve. Volt egy nagyon kemény fél évünk, amikor heti 2-3 rohama is volt, de ez lassan fokozatossan lecsökkent, sőt 2 évig tünetmentes volt  De sajnos az elmúlt napokban újra kezdődött nála minden... Kezelés Eddig betasec volt . Ma megy kontrollvizsgálatra, ahol beszámol a dokinőnek a "jó hírről"...

Esetleg más is tapasztalt ilyet, hogy hosszú tünetmentes idő után visszaesése lett?

Compulsive Creative Commons License 2005.12.07 0 0 20
Szerintem próbálj elöbb reggelizni és utána fogat mosni. Egyrészt logikusabb evés után fogat mosni, másrészt meg éjjel lehet, hogy kicsit sok gyomorsav termelödik és ha fogat mosol, az olyan inger, mintha ennél - a gyomrod felkészül rá, de mégsem nyelsz le semmit -- öklendezni kezdesz. Ilyesmi történik ha sokáig vagy éhgyomra rágózik valaki, de ált. akkor csak hányinger van.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.03 0 0 18
Az én problémám Hál' Istennek megoldódott... :D
cimbóka Creative Commons License 2005.10.07 0 0 17

Kedves M6TTL, ha még erre jársz!

Légyszi küldd el nekem annak a nagyszerű orvosnak az elérhetőségét, akiről írtál. Nekem a fülemmel vannak problémáim, amelyek megoldásában talán tudna valaki segíteni. Köszönöm: cimboka@torzsasztal.hu

Dotka Creative Commons License 2005.09.19 0 0 16

Menj el orvoshoz talán. Az orrcseppektől is lehet bajod, ha huzamosabb ideig használod.

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 15

Kedves segítőm!

Kérem segítsetek rajtam a tanácsaitokkal minél hamarabb, mert egyre türmetlenebb vagyok! Közel 2-3 hónappal ezelőtt volt egy megfázásom, ami nagyon sokáig tartott! Sokáig ittam NEOCITRANT és egyéb ilyen megfázás elleni dolgokat! Majd kezdem úgy érezni, hogy minden rendben meggyógyultam! Természetesen az orrom is be volt dugulva, de hát az a megfázással jár! Novorin orrcseppet használtam, napi 3-4szer! És azóta egyszerűen nem tudok meglenni orrcsepp nélkül! Patikába a Rhinospra Plust tanácsolták, hogy használjam azt! Általában napi kétszer esetleg háromszor szoktam használni! Lefekvés előtt, kelés után és napközben egyszer. De nagyon megszeretnék már ettől szabadulni! Volt egy héttel ezelőtt, hogy 2 napig nem kellett cseppentenem, mert kaptam levegőt rendesen, de most 2 nap után, mintha semmi se változott volna ismételten orrcseppet kell használnom! A patikában ajánlották a COLDASTOP orrcseppet! Ez ilyen olajos valami... De nem tudom, hogy jó-e ez most nekem és ha igen, akkor ezt most hogyan használjam? A patikus azt mondta, hogy ez mellett nem szabadna használnom orrcseppet, de hát annélkül egyszerűen nem birom ki, ha nem kapok levegőt az orromon! Már arra is gondoltam, hogy lehetséges hogy esetleg allergiás lennék valamire!? De nem könnyezik a szemem vagy ilyesmi, egyszerűen csak nem kapok levegőt! Köszi a segítséget!

bes Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14
:)
majd meglátod, úgysincs semmi sürgős a dologban, ráérsz a döntéssel !

majd írd meg mi lett a hallásvizsgálat eredménye!
Előzmény: laminált (13)
laminált Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13
Köszike. Másik dokira gondoltam én is, de megváromm a hallásvizsgálatot. Az arckifejezést emlitette a doki is, de ő akkor mondta, amikor a gyereknek tele volt az orra, és hát őszintén : melyik gyerkőc szeret a váróban órákat ülni. Az enyém nem hisztizik, csak morc. Egyébként gyakorlatilag az ébrentöltött idejét képes "levegővétel nélkül" végigbeszélni. Érv volt még a mütét mellett, hogy a száján veszi a levegőt. Ezt szintén akkor mondta, amikor tele volt az orra. Egyébként normális állapotban, csukott szájjal alszik és nem horkol. 
Előzmény: bes (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!