Keresés

Részletes keresés

aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 676

Bőven jó helyette a tejföl ( 12%-os) vagy a joghurt is.

 

Egyébként elkezdtem a konditerembe járást is a zumba mellett. Mivel régen edzettem, csak óvatos átmozgatással kezstem, minden izomcsoportra egy-egy alapgyakorlattal, mégis olyan izomlázam van, hogy alig bírok mozdulni:-((( Súlyban is jött vissza pár deka, de erre számítottam is. Lehet, hogy az izomépítés miatt jó darabig nem is nagyon fog csökkenni a súlyom. Érdekes azért, hogy az elmúlt 3-4 hétben, amikor megállt a súlyom, mégis alakultam egy kicsit, a nadrágokon határozottan érzem, hogy bővebbek lettek. Most már azt a nadrágot is le kell cserélnem, amit azért vettem, mert kifogytam a korábbiból:-))

Előzmény: zsuzsa (674)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.15 0 0 675

Én 1 kávéskanál jó minőségü kakaóport keverek el egy kávéskanál porcukorral, azt rakom rá a zabpehelyre , de gondolkodtam ráreszelt 70-80%-os étcsokin is. lereszelve egy nagyobb kocka csoki is soknak tünik.

 

na azt hiszem viszek is holnap zabpelyhet tizóraira :-))

Előzmény: aranyhal32 (673)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.15 0 0 674

tényleg... nálunk is az lesz. Mármint tökfőzelék. Nehezen tudok mit kitalálni, normális gyümölcs sincs. De friss kapor az van.

 

Tejszin helyett mivel szoktad behabarni a leveseket ? A süritést megoldom egy belefőzött krumplival, de valami mégiscsak kéne bele tejszin-szerü.

Előzmény: aranyhal32 (673)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 673

Sütőporral sem egy hű de laza süti, anélkül elég érdekes lehetett:-))) Igen, valóban nem nagy szám, de hát ugye fogyókúrázó ne válogasson, örüljön, hogy valami édeset ehet:-)))

Egyébként a gyümölcsös müzliből készült tejbezabit ma készítem el harmadszorra, annyira megízlett! Most szilvalekvár helyett kipróbálom egy kis erdei gyümölcsös diabetikus lekvárral, biztosan az is finom lesz.

Ma a boltban megkívántam a tökfőzeléket, vettem is fagyasztott tököt és megcsináltam. 10 dkg csak 22 kcal lett, persze ebben nincs benne a feltét, ami nekem holnap virsli lesz.

 

A főzéssel pedig igazad van, legyél kemény és hajthatatlan!:-))))

Előzmény: zsuzsa (672)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.11 0 0 672

Megcsinaltam a sütidet, végül dupla adagból, ezért sütőben, meg nem volt itthon édesitő, ezért kevés barna cukorral és kifelejtettem a sütőport , de azért ehető lett :-)

ű

 

majd hétvégén tudom megirni a kisérlet lénygét, mert ezek csak előkészitő mérésk, pénteken lesz egy újabb eligazitás

 

ma megint cirkuszoltam a gyerekeimmel, hogy miért azt főztm amit, miért nem hortobágyi palacsintát, mondom azért mert 10 éve utálkozva nézed a pörkölt-alapú dolgokat, most miért kezdted el hirtelen szeretni? a vége az lett, hogy azt főzök amihez kedvem van, amig én vagyok aki a konyhában gályázik és mostantól azt eszik amihez NEKEM van kedvem. Akinek meg ez nem tetszik, az átveheti tőlem nyugodtan a főzőkanalat meg a mosogatószivacsot :-)))

Előzmény: aranyhal32 (671)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 671

A www.nosalty.hu oldalon is láttam már medvehagymás recepteket, ott egyébként is rengeteg jó recept van, érdemes böngészgetni közöttük.

Tegnapelőtt már nem bírtam tovább és elkészítettem a zabkását, bár még mindig nem vettem hozzá zabpelyhet. Sebaj, elkészítettem gyümölcsös müzlikeverékből, és ahogy ajánlottad egy kis szilvalekvárral kevertem össze. Mit ne mondjak, ez most a fő kedvencem! Nagyon ízlett, úgyhogy rendszeres fogás lesz nálam:-)))

 

Egyébként mi ennek a kísérletnek a lényege? Miről szól egyáltalán?

Előzmény: zsuzsa (670)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.09 0 0 670

Köszi, elkezdem olvasgatni őket, hátha van valami könynne elkészithető. Már tavaly is ki akartam próbálni, de nem találtam megfelelő recepteket és végül vége lett a medvehagyma szezonnak.

 

Sajnos hiztam kb 40 dekát, bár ki tudja talán a só-vizháztartásom is változik ennyit, mintha dagadtabb lenne a lábam.

Nagyon elfáradtam sok túlórázás miatt. Gondolkodom, menjek-e holnap reggel úszni, de legszivesbeben legalább 10 órát aludnék egyhuzamban.

 

Bekapcsolódtam abba pszichológiai kisérletbe ( azért is tudom mennyit változott a súlyom, mert mérik ) de ez még csak az első része, a tényleges program jövő hétvégétől indul, kiváncsi vagyok mit találnak ki. Én most a legjobb lelki hatásnak azt tartanám, ha kivehetnék 2 hét szabit és azalatt egyáltalán nem kéne a munkámra gondolni.

 

ma ebédre pici olajon sok zúzott fokhagymával megpriritott sózott-borsozott csirkekockákat csináltam, amit paradicsompürével, sok zöld szinü ceruzababbal meg egy leveskockával, vizzel  főztem össze. Volt hozzá krumpli és/vagy barnarizs. Tettem bele egy kis friss chilit, nem érdekel a család, megkivántam az izét. Azért megették :-) Nem számoltam kalóriát, majd legközelebb, de nem lehetett sok.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (669)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 669
Előzmény: zsuzsa (668)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.08 0 0 668

ja azt néztem medvehagyma van a piacon, mint tavazsi primőr, de semmi normális recept nem jut szembe. Mit lehet medvehagymából csinálni??

Előzmény: zsuzsa (667)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.08 0 0 667

Én is barna rizst főztem, már rájöttem, hamarabb kell elkezdeni főzni mint a hántoltat, mert lassaban puhul.

 

Ja és 2 gombóc fagylalttal kényezettem magam.

 

A legnagyobb kisértés most a pogácsa, a munkahelyemen nagy sajtos pogácsákat sütnek,a tetején sok ropogós sajttal, még meleg ...... sejtettem, hoyg sok kalória van benne, ugyan nem tudom a pontos összetételét, de legalább 500 kcal a kettő. Nehezen ébredek, reggel csak egy pohár Hohest meg forró teát kivánok, de 10 óra körül eszem valamit. Amire 2 pogácsa tejeskávéval kicist sok. Mármint a meleg sajtos pogácsa. Azt hiszem abból elég lesz egy és valami gyümölcsöt kéne ennem még ebéd előtt. Az ebéd kisebb kisértés, mint ez a ropogós, sajtos gyönyörüség :-)))

 

Megpróbálom a süteményedet hétvégén.

Előzmény: aranyhal32 (666)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 666

Ügyesen csinálod, nem feltétlenül kell mindig mindent grammra méregetni! Én már most elég jól meg tudom saccolni, hogy mi mennyi kalória, ezért nem is mindig mérem le pontosan, hogy mennyit eszem. A súlyom pedig végre megint megindult: 75,8 kg vagyok, így már -8,2 kg-nál tartok, a legnagyobb súlyomhoz képest pedig -10 kg-nál!:-)))

Az idő nekem is sokszor gond, főleg ha kettőnknek kétfelé kell főznöm:-(( Ma például a páromnak bolognai spagettit csináltam, természetesen tésztával és sok reszelt sajttal. Ezt én nyilván nem ehetem meg, de a húsos mártásból szedtem ki magamnak, hozzákevertem egy kis főtt barna rizst, majd zöldbabbal és egy pici sajttal rakott zöldbabot készítettem belőle, összesütöttem kicsit és már kész is volt. Más íze van, mint a rendes rakott zöldbabnak, így legalább nekem is egy kis változatosság, és nem kellett annyira kétfelé főznöm sem. Ráadásul 10 dkg belőle 80 kcal, ami nagyon jó! El is neveztem bolognai zöldbabnak:-)) Azért bűnöztem is egy kicsit: tegnap kakaós csigát sütöttem, egy picit tegnap is és ma is ettem belőle:-(

Azért csináltam magamnak kalóriaszegény desszertet is, szederhabot. Fagyasztot szedret felengedtem, összetörtem, majd 3 tojásfehérjét kemény habbá vertem és egy kis édesítővel együtt összekevertem a szederrel. Az egész 100 kcal csupán, és kétszerre elég! Ha lesz már eper, azzal is ki lehet próbálni, bár inkább én azt magában eszem. Szerencsére soha nem ettem cukorral, így nem fog rá hiányozni, viszont lehet hogy kipróbálom  joghurttal összekeverve, egy pici édesítővel! Nyami-nyami, már én is várom a friss zöldségeket és gyümölcsöket!:-)))

Előzmény: zsuzsa (665)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.07 0 0 665

Ha  megérzésre eszem mint ma, tehát nem nem számolom ki előre, viszont végiggondolom, tényleg éhes vagyok-e vagy csak ideges és amiatt jön rám a zabálhatnék, akkor 1800 kcal körül eszem, ami teljesne jó. Sokkal kellemesebben is érzem tőle magam, sose vagyok kellemetlenül tele, max 3 óránként eszem valamit.

 

 

zsuzsa Creative Commons License 2011.04.07 0 0 664

ja és még nem hallottam azokról a Szoó Judit féle Kilófalós könyvekről, amjd megnézem könyvesboltban

 

az is gondom, hogy a narancsot, melegházi dolgokat már unjuk, jó lenne már újkrumpli meg eper :-)

Előzmény: aranyhal32 (662)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.07 0 0 663

Az időhiány is probléma, továbbá néhány hozzávalóért ( ha frisset akarok ) ki kell mennem a piacra stb De azt hiszem a fáradtság meg a stressz a gond. Ha az ember 12-14 órát dolgozik, nem biztos, hogy van kedve főzni ... vagy csak olyat birok főzni, amihez nem kell agymüködés .-)

Előzmény: aranyhal32 (662)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 662

Ha utánaszámolsz, talán nem is olyan sokkal drágább a minőségi alapanyag! Főleg úgy, hogy kevesebbet eszel belőle. Gondolj bele, hogy mennyi kenyeret, édességet, chipset, egyéb rágcsálnivalókat, nasit ettél eddig, és azok mennyibe kerültek ( a készételekről nem is beszélve). Ehhez képest lehet, hogy a rozskenyér drágább, de jóval kevesebbet eszel belőle és tovább tart. A többi alapanyaggal is hasonló a helyzet. Ilyenkor télen egyedül a zöldséggel-gyümölccsel van gond, mert drágább, mint nyáron, de nyáron előre lehet gondolkodni, és akár fagyasztóba, akár befőttnek sok mindent el lehet rakni télire.

Ha számszerűsíteni akarjuk, akkor ott van pl. a töltött karalábé, az egyik nagy kedvencem. Télen ugye nem valami olcsó, de azért darabját felénk 160-180 ft-ért meg lehetett venni. 5-6 db karalábéból, 30 dkg darált sertéscombból és egy pici rizsből meg fűszerekből meg is van a töltött karalábé, ami kb. 5-6 adagnyi lesz. Összesen kb. 1.300-1.500 Ft lesz az egész, ami egy adagra kb. 260 Ft. Ez szerintem nem drága. Nyáron pedig mindez jóval kevesebbe kerül. És ugye ez egy főétkezést ki is ad ( ebédet vagy vacsorát).   

Előzmény: zsuzsa (661)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.05 0 0 661

még nem, mert a lányom hétvégi óhaja ( anyuuu csinálj császármorzsát ) után úgy gondoltam egy-két napig nem kéne újabb édesség. Vágülis zabpelyhes keksz van itthon meg tegnap vettem olyna nagyon magas kakaótartalmú étcsokit.Majd most hétvégére, úgyis el akarok kirándulni a Lidlbe, körülnézni milyne egészségesebb kaják vannak.

 

Elkezdtem megint a számolást most, hogy végre túlvagyok a negyedéves záráson. Holnap reggel a piacon át megyek melóba, veszek karalábét.

 

Nem éreztem ám mostanában jól magam.... mármint jobb volt a számolásos, odafigyelős időszakban a közérzetem.,Pl múlt héten csinaltam bablevest és túl tömény volt, a füstölt hús miatt valószinüleg ( le volt fagyazstva alap, el akartam használni ) literszám ittam rá a vizet, túl sós volt. Egyszer meg kinomban halrudakat vettem meg hozzá mirelit zöldborsót, na azt se fogok többet, undoritóan megszivja magát olajjal + sütés közben fröcsköl minta  rosseb.

 

Megpróbálom úgy csoportositani a pénzt, hogy hó végére is maradjon jobb minőségü kajákra.

 

 

 

 

Előzmény: aranyhal32 (660)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 660

Jól megy, ma is éppen ott voltam. Egész jól megizzadtam, és jó kedvre is derültem:-))

Visszatértem a napi rutinhoz, ismét helyreállt az étkezésem. Meglátjuk, hogy a súlyom is megindul-e lefelé.

 

Kipróbáltad a mikrós sütit? Én nagyon gondolkodom a Szoó Judit féle Kilófalós könyvek megvételén, elsősorban az édességek miatt:-))

Előzmény: zsuzsa (659)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.04 0 0 659

ráadásul megint fáj a torkom, bár én a virágzó fákra gyanakszom, mármint pollenallergiára. Nincs lázam, csak torokfájósan teljesen tea-addict vagyok, nem kivános a tejeskávét, csak sok citrommal-mézzel stb ipari mennyiségben tea :-(

pedig a hétre már úszás van betervezve

 

zumba hogy megy ??

Előzmény: aranyhal32 (658)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.04.03 0 0 658

:-)) Én is ezt mondogatom a páromnak:-))

Előzmény: zsuzsa (657)
zsuzsa Creative Commons License 2011.04.02 0 0 657

Köszi, holnap veszek olyan túrót és kipróbálom.

 

Bár a nagyobbik gyerekem bejelentette, hogy ő annyira szeretne császármorzsát enni, ugye csinálok ? igazán megkivánhatna valami kevésbé kalóriadús dolgot.

Előzmény: aranyhal32 (656)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 656

163 centihez jön a 76 kg:-((

 

A mikrós süti pedig a következő:

4 ek ( 6 dkg) tönkölybúzaliszt

2 ek (2 dkg ) keserű kakaópor

1 egész tojás

20 dkg sovány krémtúró ( én a Lidl-ben kapható Pilos-t használtam)

10 dkg ( 1 db) reszlet alma

1 kk sütőpor

mézessütemény fűszerkeverék ( vagy fahéj ) ízlés szerint

édesítő

 

A tojást egészben felvertem, hozzáadtam a többi hozzávalót, egy műanyag mikrózható tálkába öntöttem ( akkorába, hogy kb. 2-3 cm legyen a tészta vastagsága ) és mikróban kb. 700 W-on ( az enyémen 720 W) 8 percig sütöttem. Ezután még forrón tányérra borítottam, hogy ne izzadjon be a süti alja. A mikrós tálkát nem kell kikenni semmivel, a sütés lehet hogy több lesz, lehet, hogy kevesebb, tűpróbával meg kell nézni a közepét.

Ez az egész adag 532 kcal lesz, annyi szeletre vágod, amennyire jólesik:-)) Ahogy már írtam, elég sűrű lesz a tészta, inkább olyan sült puding állaga lesz, legközelebb inkább a tojás fehérjét felverem habnak, és úgy keverem bele, hogy könnyebb legyen. Gondolom, azért ír a recept egyben tojást, mert így tényleg 5 perc alatt elkészíthető a süti.

Persze ez a fenti recept már a saját variálásom, a korábban ajánlott Szoó Judit honlapon fent van egy kakaós és egy sima mikrós alaprecept is, amit világba lehet variálni.

 

Egyébként két napja nekem is felborult a diétám, de nem aggódom, igyekszem odafigyelni az étkezésekre, és amint tudok, visszaállok. Most nem volt időm méricskélni és porciózni, meg előre főzni sem, de hétvégén utolérem magam:-)

 

Előzmény: zsuzsa (655)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.27 0 0 655

Milyen magas vagy aranyhal ? nem mindegy, hogy 150 centisen vagy 180 centisen vagy 76 kg :-))))

 

Nem vagyok mérges magamra, ha eszem, utólag nincs büntudatom, csak bosszant, hogy mindig hó végén van a legtöbb munkám, legkevesebb időm és sajnos a legkevesebb pénzem is...

 

Megirod annak a mikros sütinek a receptjét ? A gyerekeim értékelnének már valmai süteményt.....

Előzmény: aranyhal32 (654)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 654

Ma kipróbáltam Szoó Judit egyik mikrós receptjét, kicsit átalakítva. Az eredmény nem volt persze olyan, mint egy házi süti, de ahhoz képest, hogy pár perc alatt elkészült és az egész adag kb. 530 kcal tartalmazott ( 8 szelet süti lett belőle, darabja 66 kcal), elégedett vagyok vele.

Csináltam salit is, jégsaláta, alma, füstölt-főtt sonka, főtt tojás volt benne, amit nyakon öntöttem egy általam kreált öntettel: sovány joghurtba kevertem egy kis mustárt, egy pici vegetát, rengeteg kaprot és egy pici édesítőt. Nagyon finom lett, és 10 dkg belőle csak 68 kcal.

Holnap sajnos kalácsot kell sütnöm a páromnak, tuti, hogy nem fogom kibírni, hogy ne kóstoljam meg:-(( Pedig a súlyom már vagy két hete áll 76,2 kg körül. De nem adom fel, felkészültem arra, hogy lesznek stagnáló időszakok, és mivel nem éhezem, és még az édességet sem vonom meg magamtól teljesen, nem aggódom, folytatom tovább.

Testinformáció Kutatás Creative Commons License 2011.03.25 0 0 653

KÍSÉRLETI FELHÍVÁS: TESTINFORMÁCIÓS TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROGRAM

 

Tisztelt Fórumozó!

 

Egy szakfelügyelt tudományos kísérletbe hívom meg ezúton Önt. A módszer lényege a pszichológiai megterhelés minimalizálása mellett, a test programozható testsúlycsökkentő ösvényeinek a lekövetése.

 

10 hét, laboratóriumi körülmények, pszichofiziológia szakterülete.

 

A hivatalos kísérleti felhívást elolvashatja itt:

www.tobas.hu/kutatas/testinfo_felhivas.pdf

 

Fogyásra programozva

 

maradok tisztelettel:

Tóth Balázs

végzős pszichológus hallgató

ELTE PPK

aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 652

Ne aggódj emiatt és legfőképp ne ostorozd magad és ne add fel! Ez egy életmódváltás, és bizony vannak olyan időszakok az ember életében, amikor nem tud mindent úgy csinálni, ahogy eltervezte, ezért ne kudarcként éld meg a dolgot! Majd ha megnyugszik körülötted az élet, folytatod, ahogy eltervezted, addig pedig próbálj kevésbé kalóriadús ételeket enni. De ha egy nap éppen nem jön össze, az sem baj!

Egyébként sokat segít, ha az ember jó előre bevásárol és "feltankol" egészséges nasikból, harapnivalókból is, hogyha éppen megéhezik vagy egy kis édes ízre vágyik, akkor legyen mihez nyúlni otthon, vagy éppen a munkahelyen. Én pl. napközben, meló közben már nem járok ki vásárolni ( régen ilyenkor vettem a legtöbb édességet, nasit) hanem mindent előző este vagy aznap reggel kiporciózok és azt eszem. Tudom, hogy ezt most neked nem egyszerű megoldani, de ha viszel be magaddal szendvicset, gyümölcsöt vagy korpás kekszet, máris "jobban jársz", mintha hirtelen bekapnál valamit, amihez éppen hozzájutsz. Nekem kb. 5 percet vesz el a reggelemből, míg összekészítem a kaját magamnak, ennyit mindenféleképpen megér a dolog!

Előzmény: zsuzsa (651)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.24 0 0 651

Átmenetileg  összeomlott a diétám... sizonyú sok a melóm, azt eszem ami van... ma me tegnap csoki volt, mert egy kolléga hozott sielésből. Nem ettem sokat, de nem azt kellett volna ennem, mármint valami értelmesbebet. ha nagyon hulla vagyok, lemegyek a büfébe sajtos pogácsáért ( = alvás, pihenés helyett )

 

délután kimentem a közei boltba, hogy vegyek valami elfogadhatót, volt friss kornspitz, vettem azt meg gyümölcsjoghurtot, visszamentem melóba, leülök megenni, ott vettem észre, hogy véletlenül tejfölt vettem. zsiros is meg savanyú is brrrrrrr dehát éhes voltam, ettem pár kanállal a kiflimhez :-((

aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 650

A neten olvasgatva én is sok orvos és dietetikus cikkét olvastam, és nincsenek negatív kalóriájú ételek, tehát olyanok, amiknek a megemésztése több energiába kerül, mint amennyi kalória van benne. Amit a szervezet nem bír megemészteni és felszívni ( lsd. cellulóz, azaz a növényi rostok) azokat átengedi magán, és nem feccöl bele több energiát. Ezért is jók a magas rosttartalmú ételek: telítenek, de mivel a szervezet a nagy részüket nem tudja megemészteni, alacsony a kalóriatartalmuk.

Előzmény: asx (648)
romesz Creative Commons License 2011.03.23 0 0 649

Nezd meg ezt a listat

 

Aki keszitette szepen osszegyujtotte oket, de tevedesben van. Mert nem igaz a teoria. Az egyetlen igazsag ebben, ha ezekkel tolti meg az ember a gyomrat, nem fog tudni sokat enni a hizlalo etelekbol es igy a kaloria fogyasztas nem eri el azt az erteket ami hizashoz vezethet. 

De attol meg nem lesznek ezek negativ kaloriasok.

Előzmény: asx (648)
asx Creative Commons License 2011.03.23 0 0 648

Szerinted miért?

Előzmény: romesz (647)
romesz Creative Commons License 2011.03.23 0 0 647

" Minnél többet eszel belőle annál jobban fogyszt!  :))"

 

ez egy nagyon teves elkepzeles, 

Előzmény: asx (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!