Keresés

Részletes keresés

w221 a szerzetes Creative Commons License 2009.06.06 0 0 27

Sziasztok AVAST guruk, kedvelök és ellenzök.. Én most éppen nem tudom, melyik oldalra álljak, gurunak nem fogok, mint olvashatjátok mindjárt...

Korábban egy másik gépen használtam a programot, semmi gondom nem volt vele.

Most telepítettem egy laptopba (XP) és nem értem a következöket:

 

A kis kék "a" ikon nem jelenik meg a tálcán. Korábban a forgása megnyugtatott, hgy dolgozik, most nyugtalanít, hogy nincs.. Ha a menüben nézem (kipipálva) , az állandó védelem kikapcsolt helyzetben. Hiába állítom normálra, a következö alkalommal megint csak kikapcsolt állapotban találom. Többször végigmentem a menün és 3-szor telepítettem újra... Semmi hibajelzést nem kaptam, a program telepítése sikeres volt.

Elöre is köszönöm a tanácsokat.

TBC_z87 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 26
Én is AVAST-ot használok. Igaz, ha az ember ésszel használja a gépét, akkor eleve kevés kártevővel találkozik, de tapasztalat, hogy nagyobb ostromnak kitett rendszereken is elég hatékony. Egyetlen dolgot tudnék a rovására írni: bizony képes hamis riasztásokat is produkálni.
locsemege Creative Commons License 2009.03.31 0 0 25
Én meg épp pár hete használok Mozillát, tehát onnan nemigen lehet a bibi, ha van bibi a gépemen egyáltalán.

Példaként írtam azt demonstrálandó, hogy nem kizárólag úgy fertőződhetsz meg, hogy idegen forrásból származó futtatható kódra adod a vezérlést. Egyébként az általam említett hiba javítása 2009.03.27-én jelent meg, tehát a pár hétbe belefért a hibás állapot. Ettől függetlenül valószínűtlen, hogy ezt bárki kihasználta volna eddig.

Főleg, mikor az egész C-t vizsgáltatom vele, s akkor meg nem talál semmit.

Ebben a bekezdésben igazságod lehet, bár gondolom, egy víruskereső viselkedését lehet konfigurálni egyedi igényeid szerint. Nem tudom, még sohasem volt víruskeresőm.

Egyébként, ha valakinek nincsenek, akkor attól még tölthet le és telepíthet? Ha nem, akkor viszont admin jogaim vannak.

Sajnos admin jogokkal használod a géped. A sima felhasználónak nincs joga telepíteni, nincs joga rendszeridőt átállítani, de természetesen alkalmazást futtathat, letölthet, adatot mozgathat. Már onnan és oda, amihez joga van.

Egyébként mire használod a géped? Muszáj Windows-t használnod?
Előzmény: 1986.04. (24)
1986.04. Creative Commons License 2009.03.30 0 0 24
"Éppen most javítottak a Firefoxban egy olyan sebezhetőséget, amelyen keresztül kódot tudtak injektálni a gépre, s azt futtatni tudták a Firefox jogaival"

Én meg épp pár hete használok Mozillát, tehát onnan nemigen lehet a bibi, ha van bibi a gépemen egyáltalán.

"Ugyanazt hol megtalálja, hol nem? Kérdés, hogyan ellenőriz, lehet, hogy az egyik esetben ellenőrizte a file-t, a másikban nem."

Na, így laikusként azt mondom, épp itt kezdődik, hogy jó vírusírtó-e. Ha már lassítja a gépet, ha már nem lehet bekapcsolás után pl. semmihez sem nyúlni, mert lefagy különben (nálam ez volt vele...), akkor hadd várjam el, hogy legyen alapos. Főleg, mikor az egész C-t vizsgáltatom vele, s akkor meg nem talál semmit.

"Mindenképpen azt javaslom - mert így szabályos, korrekt -, hogy az operációs rendszert sima, ha úgy tetszik, korlátozott jogú felhasználóval belépve használd. Adminisztrátori belépés - ahogy a nevében is van - a gép adminisztrálására, karbantartására, rendszergazdai teendőkre, telepítésre van. Használni így tilos."

Na ez az, amihez már lövésem sincs, de elvileg nincsenek admin jogaim. A Documents and settingsben van olyan, hogy rendszergazda dokumentumai, meg van külön a nevemre dokumentumok mappa. Ebből gondolom.
Egyébként, ha valakinek nincsenek, akkor attól még tölthet le és telepíthet? Ha nem, akkor viszont admin jogaim vannak.



Nincs egy hely, ahol rendszergazdák írnak az avast!-ról, persze olyanok, akik ismerik? A tesztekkel kapcsolatban gyanítom, hogy fizetős verziók szerepelnek benne, én meg ingyenben gondolkodom, fizetni nem akarok. Lehet, hogy a malőrök nem a fent említett szoftver hibájából voltak.
Lehet, hogy az ingyen verziók közül mégiscsak ez az egyik legjobb. Lehet, hogy a tesztek, melyeken rosszul szerepelni látom, hamisak. Pl. az egyiken azt írták, nehezen használható, ami szerintem nem igaz. Egy oldalon meg olvastam, hogy ez a legteljesebb az ingyenes progik között.
Egyelőre még az AVG az esélyes, hogy teljes takarítás után felkerül, de mint írtam, szeretném olvasni több rendszergazda véleményét.
Előzmény: locsemege (23)
locsemege Creative Commons License 2009.03.29 0 0 23
tudtommal vírust csak úgy lehet kapni, ha letöltünk/megnyitunk egy vírusos fájlt

Ez valóban egy nagy veszély, de korán sem az egyetlen lehetőség. Éppen most javítottak a Firefoxban egy olyan sebezhetőséget, amelyen keresztül kódot tudtak injektálni a gépre, s azt futtatni tudták a Firefox jogaival. Ezért nagyon fontos, hogy ne adminisztrátori - illetve root - joggal belépve használjuk a gépet.

Mondjuk az, hogy hogy-hogy egyik boot-olás utáni ellenőrzés során ráakad, máskor nem?

Ugyanazt hol megtalálja, hol nem? Kérdés, hogyan ellenőriz, lehet, hogy az egyik esetben ellenőrizte a file-t, a másikban nem.

Hogy-hogy 10 mp-ként jelez, és miért nem tudja kiírtani?

A kiirthatatlanságnak lehet technikai oka. Mondjuk a kártékony kód memóriában is bennvan, s visszaírja magát a háttértárra, vagy admin joggal ha eljutott a kernelspace-be, akkor minden hatalom az övé lehet, ellehetetlenítheti a víruskeresőt. A mozgásteret mindig az adott helyzet dönti el, nem lehet sommás szabályt alkotni.

Mindenképpen azt javaslom - mert így szabályos, korrekt -, hogy az operációs rendszert sima, ha úgy tetszik, korlátozott jogú felhasználóval belépve használd. Adminisztrátori belépés - ahogy a nevében is van - a gép adminisztrálására, karbantartására, rendszergazdai teendőkre, telepítésre van. Használni így tilos.
Előzmény: 1986.04. (22)
1986.04. Creative Commons License 2009.03.28 0 0 22
Na, szóval, erre reagálva írom, hogy géphez egyáltalán nem értek, azért vagyok itt. Bár megpróbáltam elkerülni, hogy írni kelljen, utánaolvastam, de nem tudtam meg, amit akartam. Szóval elnézést a fura fogalmazásért, etc.
Aki úgymond újratelepítette a gépet, meg intézi a dolgokat, ha gond van, az se nagyon ért hozzá, de nálam azért mégis sokkal jobban.

"Ez hülyeség. Mindössze 272 program fut a gépemen, s úgymond, csak a levelező és a böngésző van benn. A gépeden akkor nem fut semmi, ha ki van kapcsolva."
Bocsánat a pontatlanságért, erre írtam a fenti sorokat. Szóval, tudtommal vírust csak úgy lehet kapni, ha letöltünk/megnyitunk egy vírusos fájlt. A nem fut semmi alatt azt értettem, hogy nem volt megnyitva általam semmi.

"És mi ezzel a probléma?"
Mondjuk az, hogy hogy-hogy egyik boot-olás utáni ellenőrzés során ráakad, máskor nem? Hogy-hogy lefuttatok egy teljes keresés a merevlemezre, és akkor nem akad rá, három nap múlva meg igen?
Hogy-hogy 10 mp-ként jelez, és miért nem tudja kiírtani?

Miért baj, hogy száműztem a Virus Bulletin (asszem legfrissabb) tesztje alapján egyik legócskább programot? Meg így is, és úgy is nemsokára mindent le kell szedni a gépről, újratelepíteni, etc.

Egyébként még annyit a vírusírtóról, hogy beszéltem rendszergazdákkal, és épp hogy ki nem mondták, hogy sz-r. Valami olyasmit mondtak rögtön, hogy megtudták, hogy ezt használtam, hogy nagyon gyenge, meg még mást is, amire nem emlékszem.
Előzmény: locsemege (21)
locsemege Creative Commons License 2009.03.26 0 0 21
Ugye egy hónapja folyamatos vírusriasztások, a semmiből, úgy, hogy nem futott semmi közben.

Ez hülyeség. Mindössze 272 program fut a gépemen, s úgymond, csak a levelező és a böngésző van benn. A gépeden akkor nem fut semmi, ha ki van kapcsolva.

Aztán gép újratelepítés, de úgy, hogy nem törlődtek a programok.

Ez mitől újratelepítés? Mert az én fogalmaim szerint az újratelepítés úgy kezdődik, hogy létrehozzuk a partíciókat, filerendszereket, s a telepítővel felrakatjuk a rendszerfile-okat, alapvető beállításokat.

Pénteken volt három trójai jelzés, azokat karanténba zártam. Szombat - vasárnap - hétfőn teljes nyugi volt, azt hittem, akkor mégsincs a progival baj, s ezt fogom használni még évekig, stb.
Majd ma a gép bekapcsolása után kb. 5-10 mp-ként rootkit-et jelzett.


És mi ezzel a probléma?

Újraindítottam a gépet, s innentől kb. háromszor kapcsoltam be, bebootolt, majd lefagyott, s ezt követően vírusriasztások jöttek, megint közben nem volt aktív semmi.

Egy fertőzött gép miért ne fagyhatna le? Mi az, hogy nem volt aktív semmi? Már úgy érted, azon a féltucat kártékony kódon kívül, ami a gépeden van?

Azonnal letöröltem az avast!-ot, és most el sem hiszem, hogy nyugi van!

Én meg nem hiszem el, hogy vannak ilyen emberek. Attól, hogy nem méred meg a vérnyomásod, s nem szembesülsz a problémával, az még adott esetben ugyanúgy magas marad. Igaz, mennyivel nagyszerűbb úgy agyvérzést kapni, hogy az ember legalább addig gondtalanul él, nem vacakol holmi gyógyszerekkel.

v.mi 123404.exe-t (még volt v.mi szám a 404 után) nézett vírusnak

Miért, mellesleg nem az? Lehet, hogy nem, de nem értem, a nevéből miért gondolod, hogy nem lehet az.

kapott még egy második esélyt, amit eljátszott.

Mi az a szörnyűség, igazolt hibás viselkedés, ami miatt száműzted? Mert a hozzászólásodból nem látom azt, mit csinált a program rosszul.

kívánom, hogy javítsák ki a hibákat(, amik elég nagyok, még laikusként is könnyű rájönni)!

Rámutatnál ezekre a hibákra? Melyek ezek?
Előzmény: 1986.04. (19)
1986.04. Creative Commons License 2009.03.25 0 0 20
Meg, még annyit, hogy rengeteg elég komoly rosszat lehet róla hallani, úgyhogy szerintem vigyázni kell vele. Egy hozzám hasonló, teljesen laikus megszereti a barátságossága miatt, de aztán kijönnek a hibák.
A Virus Bulletin-on néztem, és a 4. legrosszabb, ha jól láttam, a legfrissebb teszt alapján.
Előzmény: 1986.04. (19)
1986.04. Creative Commons License 2009.03.25 0 0 19
Na, én meg jöttem mondani, hogy megint töröltem a programot, bármilyen gépem lesz, valószínűleg nem fogom rajta megtűrni. Nem hiszem el, hogy bármi, ami cseh, így antivírus is, lehet ilyen sz.r.

De leírom, mit csinált:

Ugye egy hónapja folyamatos vírusriasztások, a semmiből, úgy, hogy nem futott semmi közben. Aztán gép újratelepítés, de úgy, hogy nem törlődtek a programok. Pénteken volt három trójai jelzés, azokat karanténba zártam. Szombat - vasárnap - hétfőn teljes nyugi volt, azt hittem, akkor mégsincs a progival baj, s ezt fogom használni még évekig, stb.
Majd ma a gép bekapcsolása után kb. 5-10 mp-ként rootkit-et jelzett. Nem írtam fel mindet, de kettő példa:
C:\WINDOWSSYSTEM32NMDFGDS0.DDL
C:\em8tqm.cmd - > Ezzel jelzett legalább harmincszor.
Majd néha töröltem, néha karanténba zártam, s akkor egyszer csak látok valami olyasmit, hogy törlés, ha kell a köv. rendszerindításkor. Újraindítottam a gépet, s innentől kb. háromszor kapcsoltam be, bebootolt, majd lefagyott, s ezt követően vírusriasztások jöttek, megint közben nem volt aktív semmi.
A nincs művelet gombra kattintottam, s folyamatosan jöttek riasztások, a fenti másodikról, meg még a win32-ből is, amit nem írtam fel. Azonnal letöröltem az avast!-ot, és most el sem hiszem, hogy nyugi van!
Egyébként egy hónapja, mikor az egész kezdődött, v.mi 123404.exe-t (még volt v.mi szám a 404 után) nézett vírusnak.

Hiányozni fognak a könnyű kezelőfelületei, az, hogy első szám első személyben beszélt hozzám, sőt, még az ikonja is. Barátságos kis program. Én megszerettem, s mikor szórakozott velem, kapott még egy második esélyt, amit eljátszott. Sajnálom...

Azért az Alwil Software-nek sok sikert kívánok, és kívánom, hogy javítsák ki a hibákat(, amik elég nagyok, még laikusként is könnyű rájönni)!
jamais48 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 18
A gépen kb. három hónapja működik a program,ismereteim szerint hibátlanul.
1986.04. Creative Commons License 2009.03.07 0 0 17
Sikerült, tehát tárgytalan.
Előzmény: 1986.04. (16)
1986.04. Creative Commons License 2009.03.07 0 0 16
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan kell a programot törölni? Nagyon fontos lenne eltűntetnem...
after80 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 15
Előzmény: Domán János (13)
Zolcsi67 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 14
Nekem "RPC hiba miatti leállást" irkál ki. Igaz, ez a probléma előtte is megvolt :-( Olvastam valahol, hogy egy féregvírus csinálja, meg hát most már van javítófile is, de csak a szerver-verziót találtam, a sima XP Professional verziót nem :-(
Előzmény: Törőlt_nick (11)
Domán János Creative Commons License 2007.01.31 0 0 13
hogy lehet letölteni ezt a vírusírtót?
Előzmény: Törőlt_nick (12)
Törőlt_nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 12
erre valaki?
Előzmény: Törőlt_nick (9)
Törőlt_nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 11
ez az avast úgy működik ha jól látom, hogy szervert telepít a gépre és azon keresztül intézi a forgalmazást és a figyelést és nagyon úgy tűnik ez a szerver áll meg és vele együtt a forgalmazás is. Maga a kapcsolat érdekes módon feláll, tehát a szolgáltatót elérem az alapkapcsolattal de onnantól se kép se hang.
Előzmény: hájbrájen (10)
hájbrájen Creative Commons License 2006.01.29 0 0 10

Szerintem valami kívülről átírja a címedet , és lebomlik a neted /dns error/, nem az avast hibája,

nálam is ez történt  egy időben ha a dc-ben indítottam keresést  megnem mondom mitől szűnt meg:))

Előzmény: Törőlt_nick (9)
Törőlt_nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 9

nálam bugzik erősen ez a progi. Megy félórát/órát aztán egyszer csak leállít mindenféle hálózatos/netes tevékenységet. Nem lehet netezni, nem látni a hálózatot, levelezés leáll, szóval minden meghal. A böngésző ezt írja amikor elindítok valami oldalt :

 

 

res://C:WINDOWSSYSTEMSHDOCLC.DLL/dnserror.htm#http://www.google.co.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.09 0 0 8
Már tárgytalan...
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.09 0 0 7

Sziasztok,

 

HELP!

 

Szükségem lenne a WININET.DLL fájlra mert legyalultam az otthoni gépemről, itt a munkahelyin meg nem hozzáférhető a windows mappa. Valami címet tudtok ahonnan leszedhetem??? KÖSZI előre is. Üdv.

psg5 Creative Commons License 2005.11.06 0 0 6
Norton 2004 emnek lejárt a regisztrációja egy év után a levelemre nem válaszoltak pedig még fizettem is volna érte. Nos így az avast!-ot felraktam egyenlőre negyon rendben van.
ronintilla Creative Commons License 2005.10.06 0 0 5
Nekem most pont KERIO tűzfalam(dec 1-ig O.K. ComputerPanorámás reg) van és AVAST vírus-zargatóm. Két magyar felületű védelmi rendszer. Eddig soha nem volt ilyenem.
Előzmény: Airbus a380 (4)
Airbus a380 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 4
kommandos Creative Commons License 2005.02.19 0 0 3
:) http://www.sulinet.hu/tart/cikk/qa/0/24064/1
kommandos Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2
Az újjat vagy a régit?
Tapasztalat mien?
Előzmény: Gadocha (1)
Gadocha Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1
nagyon jó, már használtam
bindera Creative Commons License 2005.02.05 0 0 0
O
kommandos Creative Commons License 2005.02.05 0 0 topiknyitó
:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!