Keresés

Részletes keresés

adrianzen Creative Commons License 2013.10.23 0 0 597

Hello mindenki!

A MarketGlory egy internetes gazdasági szimulációs játék, melyben valódi pénzt lehet keresni, akár befektetés nélkül is.

Stratégiai játék pénzkívonási lehetőséggel. Reggisztrálj és amiben tudok segítek

http://www.marketglory.com/strategygame/adrianzen

uhor Creative Commons License 2013.10.11 0 0 596

Nagyszerű.

Küldj egy emailt, mindenekelőtt hogy a beállításokat megvitathassuk.

Előzmény: Keke0071 (595)
Keke0071 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 595

Hello.

 

Az emailes dolgot összehozhatjuk.

Előzmény: uhor (594)
uhor Creative Commons License 2013.07.16 0 0 594

Hali!

Kicsit későn vettem észre a fórumon a bejegyzést a játékról... Mind a mai napig szoktam vele játszani, ha épp nem találok értelmesebb elfoglaltságot. Egy emailes játszmában benne lennék, feltéve ha akad valaki 'fanatikus' aki még foglalkozik vele.

toto92 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 593

Ha már betévedt ide valaki: a 16:9-ben futásra van valami megoldás? Vagy állítsam át addig a gépen a felbontást 1024*768-ra?

Előzmény: Alfa Béla (592)
Alfa Béla Creative Commons License 2013.06.12 0 0 592

Jaja kihalt. RIP!

Előzmény: szab.g (591)
szab.g Creative Commons License 2013.06.09 0 0 591

Akkor már rég senki?

Amugy unalom ellen / ujjátéknak nem rossz.

 

PBEM ellenfél kerestetik

Bucca Creative Commons License 2012.03.18 0 0 590

Hahh, ez jó hír! :)

 

Márc. 15. meghozta a játékkedvet és a hangulatot, mi!? ;)

Előzmény: szbalogh (589)
szbalogh Creative Commons License 2012.03.16 0 0 589

WIN 7 alatt 16-bites színmélységre állítottam és bejött a csatatér.

Most megyek is levágom jellasicsot

Voloncs Creative Commons License 2011.11.19 0 0 588

sziasztok,udv mindenkinek!

Tanacsot szeretnek kerni attol aki meg jatsza ezt a jatekot!

A helyzetem nagyon rossz:

Amikor Jellasic betort az orszagba,Osszpontositottam a seregeket,Aulich parancsnoksaga alatt.Csak Gaspart hagytam ki keves huszarral.Nyomban Jellasic ele siettem,alig ert oda a Balatonhoz,maris letamadtam,3 het mulva visszavonult.Akkor mar kezdtem osszpontositani a seregeket Perczel es Kmety parancsnoksaga alatt,a Becs elleni ostromzar attoresere.Ezutan elkovettem azt a hibat,hogy Aulichot ahelyett hogy betortem volna vele Horvatorszagba,Becs ellen kuldtem.Ekozben elvesztettem Kolozsvart,a Becsbol levaltott Bemet Cetczel egyutt a visszafoglalasara vezenyeltem.Azonban a Horvatok ujbol erore kaptak,es Zeisberg vezetesevel egeszen Szekesfehervarig tortek elore.Sietve visszahivtam Aulichot,es eppen odaertem,hogy Pestet megvedjem tole.Ezutan Becs megvedese kudarcba fulladt,mivel egyedul Aulich seregenek volt annyi tapasztalata,hogy Windisch-Gratz et megverje.Ezutan elkezdtem hatralni.Gorgeit es Poeltenberget kivontam Becsbol,Kmetyt,es Perczelt Pozsonybol.Kolozsvart nagy nehezen visszafoglaltam,es Kezdivasarhelyt is tartottam.Delvideken viszont megjelent Haynau es Damjanichot Kissel egyutt vissza kellet vonomm,egeszen Nagyvaradig.Ott egy ideig gyujtogetni kezdtem az erot.Kozben Gorgei,Perczel,Kmety,es Poeltenberg hadai rendezetten hatralni kezdtek Pest fele.Ott Gorgeivel megprobaltam megtamadni Windisch-Gratzet,de tobb mint ezer embert vesztettem. Ez meg nem lett volna baj,de kozben Haynau a hatamba kerult es elfoglalta Szolnokot.Innentol mar fejvesztett volt a menekules...Aulich Poeltenber es az idokozben Szegedrol erkezo Vecsey egyseitett hadai 3 het alatt tudtak attorni Haynauy csapatain.Gorgeit felvidekre szerettem volna kuldeni,de a betoro Schilck elfoglalta Kassat.Igy az ott allomasozo Dessewfy is visszavonult.Kozben elvesztettem Kolozsvart,es Bemmel beszorultam Marosvasarhelyre.Poeltenberg es a tobbiek nagy nehezen megerkeztek a Tisza tulso partjara,kozben Gorgei is befutott felvidekrol.Dessewfyvwl megsemmisitettem Schilck egyik levalasztott csapatat,de aztan valahonnan megint elokerult Windisch-Gratz,es szetvert.Igyhat most itt vagyok 3 toborzo varossal,120 ezer fos veszteseggel,es hiaba tamadom Schilcket (Neki van a lagerosebb serege) nem tudom legyozni.Bem sem tud kitorni Szekelyfoldrol,de nem merek visszavonulni,mert akkor Kezdivsarhely is veszelybe kerul majd.Vegul aztan Klapkaval visszavertem Haynaut,es Kiss csapatai Brssot fenyegetik.

Előzmény: devid3000 (587)
devid3000 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 587

Gyertek jatszani http://s12.gladiatus.hu/game/c.php?uid=21823  nagyon jo jatek


Bucca Creative Commons License 2011.03.17 0 0 586

ha win7-esed van, akkor az...

nekem sem fut rajta sajna.

Egy dll hiba miatt.

Előzmény: devid3000 (585)
devid3000 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 585

nekem van 1 problemam amikor el akarom inditani a jatekot akkor nem tortenik semmi mi a baj?

motley1 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 584

Hali!

 

Bocs hogy nem jelentkeztem, de teljesen elvoltam havazva.

Látom alakulnak a dolgok,  és van siker élmény : )

Én is kb hasonlóan szoktam nyomni mint Mulder202 -  kissebb eltérésekkel, bár már tényleg régen szedtem elő a 1848-t.

 

Ha bejön ez a strat stilus van még egy pár itt, amelyek hasonlóak,  nagyrészt panzer general ill. Peg-re  épített jétékok.

 

Közülük nekem a  Napoleonic a kedvencem,  sztem nagyon jó - tényleg elég korhű : ) - töménytelen nemzeti egység - bár a Peg motorjából marad egy-két idegesítő dolog.

 

http://www.pegww2.net/Pages/install.htm

 

 

 

Előzmény: Mulder202 (583)
Mulder202 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 583

Nos tegnap sikerult a teljes hadjarat full lengyel no orosz no felderites es honved fokozat.Tudom tudom kezdo szint de ha azt veszuk hogy csak az Erdelyi hadjaratot vittem vegig eddig azt is hasonloadn akkor fejlodesnek tudhato be.

Motley segitsegevel nyertem a kovetkezo kep Puncher kelepcebe kerul Nagyvaradnal onnan szepen Bemmel viszaszoritottam Gyulafehervarig es Kolozsvart viszavivtam.Az elejen volt baj mert nem volt eleg agyum alig tudtam oszeszedni anyit hogy elverjem Jellasicsot de nem semmisithettem meg mert jott a jo oreg Vindisgratz akivel 2:1-re nyertem azaz ketszer elvertem o meg egyszer.Erre en meguntam es Gorgeivel bemasiroztam Becsbe es oda szalitatam tobb gyaloguteget meg mivel Puncher is kifele kotrodott Erdelybol a Delvidekre azt rabiztam Damjamicsra mig Bemmel siettem viszavenni Szegedet es erositteni Pestet.Aztan Bem kivegezte Vindisgratzet majd ha jol tudom vele vegeztem Jellasicsal is a masodik tamadasomra mar megadta magat.

Utanna mar csak a tisztogatas volt hatra a sogorek kisegitettek ostromuteggel de a varakban mar keves orseg vol nem is kellet ostromuteg mert 30 ember allat rohamozhato volt az erod.

1851 elejere minden ellenseges varos a kezem allat volt mig 1849 vegen meg Erdelyben volt egy ket szazadnyi ellenseges alakulat az osztrak megverve (elfoglalva) ,horvat megverve es kovetkezet a varosok elfoglalasa mig a szerbeknel mar csak tuzerseg nelkuli felkelok hatarorok voltak.

Szombatom ujra jaszom az egeszet habar rezgett a leg mert ha nem sikerul elvernem ketszer Vindisgatzet es leesik Gorgei hatekonysaga......es ah figyelembe veszuk hogy a masodik tamadasnal kicsi volt az eselyem nyerni megis jo moralveszteget okozva nyertem -70 akkor meg a szerencse is kozbbejatszot.A technikam meg jocskan csiszolasra szorul ezert is szeretnek levelezni esetleg skypeon csevegni azon szemelyekel akik mar profi modon jatszanak.

Mostani eredmenyem

 

Sajat veszteseg                              Sogorek

 

                                Uteg

 

104                                                578

 

                                Gyalog

 

47000                                           179000

 

                                Lovas

 

800                                               5800

Előzmény: Bucca (582)
Bucca Creative Commons License 2011.03.07 0 0 582

Hali!

 

Én csak most olvastam a hsz-ed.

 

Én kicsit más stratégiával játszottam.

 

Én pl nem képezek népfelkelőket, azt ad az elején a gép (Kossth toborzóútja), az sztem elég. Én a minőségi csapatokat szerettem, ezért az eleén sok honvéd (ilyenkor még rövidebb a képzési ideje), 1-2 huszár, és 1-2 lovastüzérség (a mozgékonyság elsőrendű!)

A várakból ki minbdenki, csak a minimum marad (azok is nemzetőrök, nem honvédok).

Kassán, Győrben sáncépítés, és minden toborzóvárosban. Pesten is.

 

Fehérvár környékén csoportosítás Jellasics ellen.

Az ő betörést úgy lehet lassítani, hogy a minimum létszámú huszáregységeket (egységek szétosztása amíg lehet) pakolja le az ember a Dráva környékére 3-4 hexenként. Ezeknek óvatos/visszavonulási stratégia kiadása (így veszteség nélkül vonulhatnak vissza, és fogy az ellenség mozgáspontja. Jellasics veresége után Roth támadja Pécset, meg kell védeni, tehát ott legyen elég erő (Péterváradról, Eszékről és a képzés közben+sánc).

Én Bécset hagyni szoktam, később foglalom el. Helyette a történelmileg hű győri sáncot építem, és töltöm meg csapatokkal. Itt kétesélyes a dolog, időnként levesztettem Győrt, máskor megtartottam. De arra jó, hogy lassítsa az osztrákokat, és ott a közelében Komárom is.

 

Ostromüteget én sosem építek, azt kizárólag az osztákoktól zsákmányolok (vhonnan észak-nyugat felől bejön egy csapat, amiben csak 24 ostromlöveg van, azt meg kell szerezni, és az elég is az ostromhoz!

 

Erdélyben változó a harc, Kolozsvárt többnyire elbuktam a túlerő miatt, a többit seikerült megtartani. Én a hágókat hagyom (egy román népfelkelés az ember hátában elvághat az utánpótlástól), helyette én szinte minden várost beerődítek max sánccal. Ezeknél sok népfelkelő, és a közben képzett honvédek a védők, a többiek mezei seregbe mennek.

Kolzsvár elvesztése után lassú visszavonulás Nagyváradig, közben az ott képzett egységek mennek feléjük erősítésnek. Aztán ahogy megtörténik a képzés sorban (időnként érdemes 1-1 lovasüteget is beiktatni), az erősödő seregek legyőzik az osztrákokat és a 2 alkalommal betörő oroszokat.

 

Délvidéken Damjanich csapatihoz többnyire csak a Szegeden képzett egységek kerülnek (honvéd+huszár). Itt általában körbekergetőzés van, de győzni szokott Damjanich.

HorvátországbanJellasics leverése után szinte minden várost el lehet foglalni, ez nekik morál és utánpótlásveszteséget okoz. Utána onnan Graz felé támadás.

 

Felvidéken Kassa és 3 másik város beerődítése sánccal. Itt Kassánál a fő gyülekezőhely, a Felvidék sorsa mindig Kassán dől el. Annyi csapat, amennyit csak oda tudsz küldeni, és amint megjelenik egy kisebb serege, rögtön elintézni (hacsak nincs mögötte egy nagyobb ;) ), majd vissza a sámcba. A határ felé üldözésénél folymataosan csökken az utánpótlás, nagyon le tudja szívni a sereget.

 

 

Fontos taktika még sztem (és én erre kizárólag népfelkelőket használok) az ellenség lassítása, a mozgáspontjainak elszívása... Ennek érdekében a főbb utakra (vagy mellé a dombokra közvetlenül) 122 fős népfelkelő osztagok lepakolása visszavonulás címszóval (ha van elég, akár 4-5 hexenként, vagy egyet kihagyva). Délvidéken Jellasics ellen, Kassa előtt mindenképpen, és Rdélyben, illetve Győr környékén ez csatát nyerhet neked. A gép megtámadja, de emiatt nem tud tőlük haladni, főleg télen. Közben beérkezhetnek az erősítések, megépül a sánc, befejezősik a képzés, beássák magukat.

 

Ezzel a taktikával általában a történelmi határidőre megnyerhető a hadjárat. Szerebcse persze kell hozzá!

 

na, így emlékezetből ennyi. Ha van kérdés, csak nyugodtan.

 

Jó játékot, élvezni fogod! :))

Előzmény: Mulder202 (581)
Mulder202 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 581

Szia motley1!

 

Koszonom a valaszod.Szoval eloszor Jellasics azt Gorgeivel inteznem. Puncher ellen Bem a nyero de kit kuldjek delre Wososky-t, Mogat? Hol erdemes Kempyt allomasoztatni (kikepzotiszt) es meg hany kikepzotisztunk van?Meddig hagyjam eloretorni Jellasicsot hogy utanna besunyogjak a hata mogott a varosaiba elvenven az utanpotlast?

Szeretnem veled privatban is levelezni vagy skype-on hetvegeken ha te is ugy gondod hagy meg e-mailt vagy skype cimet.

En sajnos meg csak honved szintem vagom nagyjabol a dolgokat.Az Erdelyi  hadjaratot vittem veghez sikeresen minnimalis veszteseggel (500 lovas, 5 agyu es 1800 honved).

Egyelore az a tervem hogy igy jatszam vegig a teljes hadjaratot is azaz full lengyel no orosz, majd full legyen full orosz, vegul tortenelmi bealitasok majd fokozat emeles....

Varom valaszod addig is

Udv

  Mulder

Előzmény: motley1 (580)
motley1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 580

Hali!

 

Talán én segíthetek.

Tábornoki szinten nyomtam végig 1850 elejére nem volt már semmi ellenség a térképen - : )

Ami fontos:

 

1. legnyagyobb presztis ponttal rendelkező tábornokakat válasz vezetőnek, pl Bem: válts le bécsből adj neki egy tűzérséggel jól ellátott egységet.

2. kezdet: Jelesicsot verd szarrá és üldözd anmedig meg nem adja magát  - elötte vonj össze csapatokat hogy kb egálban légy  vele-

- számold fel a délvidéki ellenálást a szerbeknél - minden ellenséges várost szálj meg kb 1 szd lovas elég - a várakat hagyd késöbbre ameddig lesz ostrom üteged.

- a horvát részeket is száld meg kb 5 szd gyalogos elég egy városra - kezdetben csak nemzetőrt képez!! gyosabb és kell az egység

elöször pécset és szegedet védjed hogy tudj képezni , csoportosíts oda egységet pl a várakból is.

- vond ki a sereget budáról - és komáromból - pakold őket pozsonyba meg persze mindenkit akit a felvidékről és keletmo-ról ki tudsz vonni, a bécsi felkelés idején száld meg a várost és véd meg a - jelasics legyőzése és a délvidéki sikerek után mindenkit küldj oda, hogy amire az osztrákok oda érnek legyetek elegen.

- erdélyben véd meg a toborzási váraosokat vond össze a csapatokat, verd le a támadokat, utánna pont annyi időd lesz hogy a hágokra sáncokat épits és megpakold sereggel kb 4-helyre azokat tudod tartani és nem  tör be a ruszki és tudsz toborozni

- Amennyiben kb - nekem 1849 február - legyözted az osztrákokat vond át szinte a teljes egységet a kárpátok keleti részére (kassa) ott építs sáncokat és várd a ruszkit védekezésben

olmutznél is megjelennek ezért maradjon ott is csapat.

 

3.tanácsok: egy sereg nekem kb 15-20E gyalogos - népfelkelő ne - azokat küld a várak ellen délre az pont jó nekik, + 4E lovas és 40 üteg - így még elég mozgékony marad az egyég.

- tapasztalt húszárokkal 4-6 E csapatonként portyáz  támad le a gyenge ellenséges csapatokat ill. helyőrségeket ameddig meg nem adják magukat.

- a szétváló ruszkikat támad, a helyörségeiket gyözd le , utánna újra küldi a csapatokat és így sorban ameddig elég gyenge nem lesz hogy letudd támadni.

 

 

 

Előzmény: Mulder202 (579)
Mulder202 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 579

Szia Bucca!

 

Hozzaszolasaidat olvasva lattam hogy vegigjatszottad a teljes hadjaratot a legujabb kiadasu 1848-as jatekkal azaz az 1.3-as kiadassal.Erdekelne milyen strategiaval nyertel.Meddig vonultal visza ha muszaj volt milyen egysegeket kepeztel milyen tabornokokat mire hasznaltal stb.

Előzmény: Bucca (565)
Mulder202 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 578

Sziasztok!

 

Elnezeast kerek de csak angol billentyuzetet erek el.Erdekelne hogy az 1848 jatek 1.3 kiadasaval milyen strategiaval lehet megnyerni a teljes hadjaratot.Meddig kell vagy muszaj viszavonulni addig mely toborzohelyeken milyen egysegeket toborozzak es milyen oszetetelu csapattal tamadjak valamint mely tabornokokat mire lehet hasznalni.Ugye a legfontosabb toborzohelyeken kikepzotisztek mig a tamadasnal kemenykezu vagy tuzertiszt bevetese stb.

Varom valaszotokat

   Udv

       Mulder

gregtom6 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 577
-Facepalming-
A magyarok mindig csak stratégiai játékot csinálnak.
II. Radamesz Creative Commons License 2010.04.09 0 0 576
Igen, ezt én is tapasztaltam, de ha rákattintottam sem ment a játék. Asszem Win 7-en reménytelen.
Előzmény: vitisaureus (575)
vitisaureus Creative Commons License 2010.04.08 0 0 575
Nekem XP alatt is volt néha sötét képernyő, de olyankor alul a tálcán két bejegyzéssel "ment" a program, és a másikra kattintva láthatóvá vált a kép.
Előzmény: Bucca (572)
Bucca Creative Commons License 2010.04.06 0 0 574
Nekem nincs előrelépés az ügyben, a fejlesztők sem írtak vissza semmit ezzel kapcsolatban, amikor emilben jeleztem nekik a problémát.
Előzmény: II. Radamesz (573)
II. Radamesz Creative Commons License 2010.04.06 0 0 573

Sziasztok!

 

Nekem sem akar szuperálni Windows 7 alatt. Az hagyján, hogy sikerült felrakni, de már a játék indítása is nehézkes (mármint a pálya kezdése, mert a beállításoknál még nincs gond). Amikor indítom, bejön a bal oldali menü, a pálya maga meg teljesen fekete és nem reagál semmire. Próbáltam XP SP3 kompatibilitásban, de nem ment. Valakinek van valamilyen elképzelése ezzel kapcsolatban?

Előzmény: Bucca (572)
Bucca Creative Commons License 2010.03.26 0 0 572
Amúgy próbálja vki játszani Win7 alatt?!

Nekem több gondot is okoz, de a legsúlyosabb az, hogy kimentett állást nem tudok megnyitni, mert utána a nyitóképnél találom magam, és kifagy (kilépni is csak a feladatkezelővel lehet belőle).

Így gyakorlatilag a teljes hadjáratot nem lehet lejátszani.

Van vkinek megoldása esetleg?
Bucca Creative Commons License 2010.03.26 0 0 571

Minden, ami TW:

 

http://fbl.jatekok.hu/forum/viewforum.php?f=26

 

Itteni topikja:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9136956

 

Minden hülyeség, de itt is szó esik róla sűrűn:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9117042

Előzmény: vitisaureus (570)
vitisaureus Creative Commons License 2010.03.25 0 0 570
Köszönöm a segítséget!
Előre is. A függőség dologgal meg vigyázni kell. Épp egy fizikai valóság szintű projektet tolok erősen, és kell hozzá a figyelem. Ha most azon törném a fejem napjában többször, hogy akkor kit hova csoportosítsak, bizony hátráltatna. Ezért óvakodok most újabb ilyen játéknak nekiállni. De már fel van telepítve :-)
Az 1848 nak a legfrissebb letölthető változatával játszottam.
A másik fórumot hol találom pontosan?
Előzmény: Bucca (569)
Bucca Creative Commons License 2010.03.19 0 0 569

Pedig hidd el, a játékban pont a kampány eleje, és az oroszok betörése az igazi kihívás:))

 

Mindenesetre gratulálok!

A legújabb verziójával (talán 1.3, vagy 1.4) játszottál? mert abban már jelentős nehezítések is voltak az alaphoz képest.

 

Valóban függővé tud válni tőle az ember.

Én ezt a Total War-ok kapcsán is érzem...

 

Ha elkezded az MTW2-t, és a magyarokkal akarsz lenni, tedd fel rögtön a Magyar Mod 2.11-et!

 

Nagyon realisztikusra megcsinálták a Magyar Királyságot, mert ahogy a játékban megjelenítették, az kicsit siralmas volt.

Ha bármelyik TW-al kapcsolatban van kérdésed, abban is tudok segíteni:)

 

Csak azt már ne itt beszéljük meg, van azoknak is fóruma, a hsz-eim között megtalálod azokat is.

Előzmény: vitisaureus (567)
vitisaureus Creative Commons License 2010.03.18 0 0 568
Annyiból nem is bánom, hogy eléggé lefoglalta két alkalom között a játék az agykapaciátsom, és függőségi tüneteket okozott. Valóban jó.
Most pihenhetek :-)
Europa Universalis vagy Medieval II előtt...
Előzmény: vitisaureus (567)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!