Keresés

Részletes keresés

holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 41
Elküldöm a sitseleanak készített dokumentumot neked is. (A képbeszúrásról.)
Előzmény: édesanyátok (40)
édesanyátok Creative Commons License 2004.12.06 0 0 40
Nektek hogyan sikerül képet illeszteni ide??
édesanyátok Creative Commons License 2004.12.06 0 0 39
Ilyet a nagyobbik lányom szokott csinálni!
Megtaláltam a 2000. év karácsonyára készítetett mézeskalácsház fotóját.
Megpróbálom berakni, de legelső ilyen kísérletem.
Előzmény: Törölt nick (27)
édesanyátok Creative Commons License 2004.12.06 0 0 38
Köszönöm szépen!
Ha jó lesz a gépem, és sikerül a süti, lefényképezem:)
Előzmény: holparcs (32)
Százbolha Creative Commons License 2004.12.06 0 0 37
Ilyenről hallot már valaki?  FINOMKA
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 36

 

Az "Epres süti" receptjét közzétennéd?

 

 

Előzmény: Gernyo (34)
Százbolha Creative Commons License 2004.12.06 0 0 35

Ez egy marhajó topic.

 

Le fogom fényképezni én is, amik ötthon készülnek.

Tavaly voltak mókás dolgok...

 

Asszem a festetlen mézeskalács volt a sláger.

Némi segédlettel a gyerköcök csinálják.

 

Én meg addig netezek....

 

Százbolha

Gernyo Creative Commons License 2004.12.06 0 0 34

Nálam az elsö 3 süti a toplistán (a sorrend változhat):

 

  - Legényfogó (olyan réteges tetején csokimázzal)

  - Epres süti (Alapja a Fantás nevezetü tórús csak ennek eperdarabok vannak 

    a tetején és vadmálnával készül)

  - Nagymamám almáspitéje (Mostmár a feleségem is kb 90%-osra tudja)

 

 A harmadik gondolom közismert, ha valakit érdekel szívesen beírom a másik kettö receptjét (csak elöbb meg kell kérdeznem a konyhatündért)..:-))

 

 Amit én szeretek csinálni az a márványsajtos hátszín (könnyen elkészíthetö és nagyon fini..:-))..)

 

 Egyébként nagy rajongója vagyok a házisütiknek, viszont a cukrászdai sütiket ki nem állhatom.

holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 33
Hú, de jó lenne! Én szívesen gyurmáznék vele karácsonyra...
Előzmény: Törölt nick (31)
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 32

 

 

3 tojás

6 ek. cukor

__________

 

Összekeverni

__________

6 ek. liszt

3 ek. víz

nagyon pici sütőpor (késhegynyi)

__________

 

Össze kell habosítani (turmixgéppel)

__________

 

Összvágott és összelisztezett aszaltgyümölcs és csoki, meg mindenféle darabokat kell beleszórni. (Minél kisebb, annál kevésbé süllyed le.)

___________

 

Őzgerincbe rakni (kilisztezett és kivajazott!) és 200 °C-os előmelegített sütőben megsütni. (Döfködni kell közben kötőtűvel.)

 

 

_____________________________________________________________________

 

Aki ezt érti, annak azt kell még megmondani, hogy ez tulajdonképp a "vizes piskóta"

 

Van olyan változata is, amikor gyömbérrel, meg szegfűszeggel, meg ilyenekkel is lehet ízesteni. (Én ezt szeretem a legjobban!!!!)

Előzmény: édesanyátok (28)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 31

Meg kell kérdeznem!

Azt tudom, hogy népművészeti vásárokon a mézeskalácsosoktól ismerte meg a recept apró trükkjeit, az esztétikában meg az unokájához kötödő szeretette segítette. Különben három házat csinált, de ez lett a legmutatósabb...

 

Előzmény: holparcs (29)
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 30

Hát, mindjárt felhívom és megkérdezem. Ebben csoki, meg diákcsemege szokott lenni, extra aszaltgyümölcs adaggal. (A sors fintora, hogy a csoki gyakran a csokimikulásokból származik...)

 

 

Előzmény: édesanyátok (28)
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 29

Hú, de baró!!!

 

Ez ám a művészet! Gratulálok!!!

 

(Az alapanyag receptjét meg tudnád osztani?)

Előzmény: Törölt nick (27)
édesanyátok Creative Commons License 2004.12.06 0 0 28

Nem annyira ciki, légy szíves kérjed meg, hogy diktálja be!!!

Nagyon szeretnék sok-sok gyümölcskenyeret, de legyen benne csoki is!

Előzmény: holparcs (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 27

Nálunk a nagyi (anyós) újabb mézeskalács kompoziciót készített az unokának Karira.

Nekem nagyon tetszett. Lefogom fényképezni és beküldöm valamelyik fözősújságba.

Egyenlőre csak egy mobilos kép van. Íme...

 

 

Nagyi mézeskalácsa
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 26

Aszongya a menyasszonyom, hogy ne írjam be ide a gyümölcskenyerének a receptjét, mert az olyan egyszerű, hogy már ciki. Pedig én meg pont nagyon szeretem. (Többször újra kell készíteni a karácsonyi gyümölcskenyérkészletet emiatt...)

 

Viszont arra azért csak rákérdeznék, hogy szokott-e valaki ilyen gyümölcskenyeret csinálni és ha igen, akkor hogyan?

 

 

zenoka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 25
Termeszetesen amit fozott:)

________________________________
mas: a heten kaptok valami olyan finomsagot hogy a karacsonyi mizeriaban a gyerekek szet fognak tepni titteket hogy meg csinaljatok
elkesziteni nem nehez ( a titok hogy oszekell vasarolni par elore gyartot dolgot a K@.ser-ben s izlesesen talalni....
jon majda foto s az alapanyagok listaja

ui: ha valaki ezt a topikot torolni akarja megharapom:)))))))))))
udv
zenoka
Előzmény: jenoapu (24)
jenoapu Creative Commons License 2004.12.04 0 0 24
"megjegyzés: ha a leendő anyosom csinál valami speckót s lefotozhatom..."

Már csak az a kérdés, hogy az anyósodat fotózod le, vagy amit főzött?:-))))))
Előzmény: zenoka (22)
Százbolha Creative Commons License 2004.12.03 0 0 23
Ez a kajálós tali jó őtlet!!!! Valami hazait csak tudok hozni én is... Bár főzni nem tudok, de halászléből eddig talán egy saját "bográcsos" volt a legjobb. Nyilt tüzön készült sok (vegyes) hallal, valódi és por ízesítőkkel is, erősen, de nem mérgesen. Főtt a halászlé.... kavargattuk a nagy kondérba. Majdnem kész volt, de aztán valamiért otthagytuk, ... biztos politizáltunk... Csak órák múlva tértünk vissza a halászlé gondolatához (jah... fiatalság botorság) a tűz kialudt, de a parázs forrón tartotta a kondért. A 20 literes kondér alján sűrű lé bugyborékolt. A közeli falú pékségéből hozott friss kenyérrel isteni finom étek volt. SZázbolha
Előzmény: zenoka (22)
zenoka Creative Commons License 2004.12.03 0 0 22

A menyassszonyom izeni: Ha jók lesztek s ha végre összeházasodunk s lesz lakásunk akkor meghívunk benneteket egy jo kajcsira üsse kő fotozzhatjátok is:)))

 

zenoka kiegészítése:

ha lesz fotos tali s nem fent dobogókőn akkor megprobálom befüzni hogy egy nagy adag csokiskorongot csináljon oszt halálra zabáljuk magunkat:)))))

 

megjegyzés: ha a leendő anyosom csinál valami speckót s lefotozhatom + megtudom jegyezni a receptet irom be ide

megjegyzés2: Istenien főőőőőőz s tündéri!

megjegyzés3: nem azért irom mert olvassa forumot:)))

Előzmény: Százbolha (21)
Százbolha Creative Commons License 2004.12.03 0 0 21
zenoka: Ilyet mikor lehet megkostólni????
Előzmény: zenoka (20)
zenoka Creative Commons License 2004.12.03 0 0 20

Na szoval amint megigertem itt a szárnyasalma:

Mondjuk pulykából.

A húst fejtsd le a csontról, és vágd apróra. Az almákat hámozd meg, s vájd ki a közepét (használd azt az almakivágó izét mert különben elszálsz idegileg). (Ha a meghámozott almát gyengén citromos vízben tartod, akkor nem barnul meg.) Egy kanál vajból és egy kanál lisztből (4-5 almához) készíts világos rántást! Öntsd fel egy deci tejjel, s lassú tűzön főzd sűrűre. Ezután add hozzá a húst és s egy apróra vágott (meghámozott) almát. (A magházat ne vágd bele!) A jól összekevert masszával töltsd meg az almákat, s tedd azokat kivajazott tűzálló tálba. Előmelegített sütőben, közepes lángon néhány perc alatt készre sütheted (amig meg nem pirul a massza).

Hozzá való köret:

fahéjas rizs:

Simán megcsinálod a rizst csak egy kicsivel sóval s fahéjal kell fözni!

Hozzá való ital:

Bármilyen könnyü fehér bor

s a végtermék:

 

Igy néz ki!:)

 

Na most a készítés során nekünk nem volt almavájon igy félbevágtünk pár almát:)

(képet ne értékeljétek pleaseeee:)

 

 

Deszert:

Mikulás váró csokikorongom by zenoka menyasszonya (copyright) (Nem adjuk az indexnek a receptet)

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 18 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 narancs héja
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütõpor
  • csipetnyi só

A csokiból vágjunk fel 10 dkg-ot kis darabokra (kb. fél centisre), a többit pedig olvasszuk fel meleg víz fölött (lehet mikróban is közepes fokozaton). A vajat keverjük krémesre, és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a narancs héját és jól elkeverjük.
Melegítsük elõ a sütõt 160 °C-ra (a légkeverésest állítsuk be már most 150 °C-ra).
A lisztbe keverjük bele a sütõport és a sót, a felét szitáljuk rá a vajkrémre, majd a kézmeleg csokoládével együtt keverjük el benne. A maradék lisztet a csokidarabokkal együtt dolgozzuk össze a tésztával.

Teáskanál segítségével rakjunk kis halmokat a sütõpapírral kibélelt tepsibe kb. 4 cm-re egymástól (sütés közben kicsi szétfolyik így összesülhet). Középen elhelyezett rácsra tegyük a tepsit és süssük kb. 20 percig. Ha kész kicsit hagyjuk hûlni majd könnyedén leválaszthatjuk a korongokat a papírról.

hozzávaló ital:

friss hideg tej, forro kakaó

igy néz ki:

 

Tálal a menyasszonyom:)

(a kép egy webcammal keszült)

 

 

Jóétvágyakat

ui: kiprobálás esetén jelezetek vissza

 

udv

zenoka

Gernyo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 19

Nem lehet, hogy az a szakács tudta is, hogy mit várjon egy kenyértöl íz és formavilágban?..:-)))

Na jó nem macerállak. Egyszer, ha megkóstolod az aszalt paradicsomos kenyerünket (koszorú formában sül asszem nök lapja recept alapján) lehet, hogy majd cserepesvirágot ültetsz a csodamasinádba.:-))

Mint szegény nagypapám (Isten nyugosztalja) aki kirakta a keverötárcsás mosógép vázát a kert utcafonti részére és a lyukat teleültette muskátlival..:-)))

Előzmény: cassiusonly (18)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.03 0 0 18

Képzelj el egy téglatestet, ami olyan magas mint hosszú és a teteje domború. :)

 

Adtak hozzá pár receptet. Abból kiválaszottam egyet, amihez volt hozzávaló és pontosan követve beleraktam amit kellett.

Egy ismerősöm, kinek ismerősének van ilyen gépe, nem mellesleg 10 éve hivatásos szakács, elsőre szintén elkefélte.

Én meg tök kibicként egy totál perfekt kenyeret készítettem.

 

Mostan valamiért irigykedik rám. :)

Előzmény: Gernyo (17)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 17

Te cass írd már körül a formáját..:-))

 

Ja az adagot meg mindig pontosan mérd (föleg élesztöböl meg vizböl), különben nem 1 percig fogod mosogatni, a kiszzerelhetetlen fütöszálat a ráégett tésztától pláne..:-))

Előzmény: cassiusonly (16)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.03 0 0 16

Ott valamit elkeféltetek, nekem teljesen korrekt szép kenyér lett.

Ja és semmit sem kellett csinálni, bedobtam az összetevőket, elmentem hazulról, mire visszaértem kész lett a kenyér.

1 perc alatt el is mostam a sütő belsejét.

 

Ha ugyanezt nekiállnék gyúrogatni, etc...

 

A gép meg volt teljes 9 ezer forint. :)

Szóval nekem bevált.

Előzmény: Gernyo (15)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 15

Azt a kenyeret amit a kenyérsütö gép csinál, légyszíves az absztrakt kategóriába feltölteni....:-)))

 

Kb. 2 sütés után már csak dagasztottunk benne. Aztán kb 2 dagasztás után már azt sem.

 

 A sorrend manapság: Dagasztótálba kézi keverögéppel összekever majd bele egy kenyérformába innen be a 200 fokos sütöbe kb 50 percet (70-75dkg-os kenyér)

 

 Nekem eddig leginkább ez vált be.

 

PS: Alighasznált kenyérsütögép féláron eladó :-)) (mondjuk nem is annyira vicc)

Előzmény: cassiusonly (13)
ignotus Creative Commons License 2004.12.03 0 0 14
Fozzunk egeszsegesen, izesen es gazdasagosan.

Ez egy regebbi fotom:)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.03 0 0 13

Hát én mostan vettem egy kenyérsütő gépezetet.

Rögtön ki is próbáltam.

 

Viszont nem fotóztam le az eredményt. Akkor most én off vagyok?

:)

 

Ha bepótolom és a következőről kaptok egy szép fotót, akkor visszajöhetek?

:)

Előzmény: haziboszi (11)
Százbolha Creative Commons License 2004.12.03 0 0 12
De jó, hogy beköszöntél!!! Én ugyan főzni nem tudok, de jókat enni azt nagyon!!!!!!!
Előzmény: haziboszi (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!