Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.22 0 0 13
:D
Előzmény: rocher (12)
rocher Creative Commons License 2004.02.22 0 0 12
Túléltem, ki is takarítottam és elmosogattam.

Szal így zajlott: a a fiam írt egy forgatókönyvet, aminek a mentén bevásároltunk sé készültünk. Most nem lövöm le részleges idézéssel, holnap bekopizom, de már alszanak és nem akarok keresgélni.

2-re jött az első gyerek, vele még összerakosgattak pár dolgot, a nappaliban megterítettem, pogi, pattogatott kuki, chips, üdítők, tányérok stb. A kis asztalon előkészítve a Zsákutca 13 c. társas. Zene bekészítve, lakás feldíszítve tegnapi farsangról maradt girlandokkal, 30 lufi felfújva, egy kosárban a megnyerhető tárgyak, amiket a különböző vetélkedőkön lehetett megnyerni.

3-kor érkeztek zsinórban a többiek, gyors ajándék_szétcincálás és máris indult a buli.

Volt activity, online akármi számítógépen-majd holnap beírom-, aztán a 3 lány elvonult gyerekkori albumokat nézegetni, addig a fiúk csocsóztak, utána kisautóverseny, közben eszem-iszom, 6-kor pár szendvics, fél hétkor torta és 7 körül érkeztek a szülők.

Mörfi: a legelőször érkezett gíerek megy el utolsónak:-)))

Holnap folytatom, le vagyok parancsolva a netről:-(((

Előzmény: Törölt nick (10)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.21 0 0 11
Én meg aszondom, ha valami valahol bevált csináljátok ti is úgy és szarjatok a többi szülőre... úgyse hiszed el nekem, de ez a szülinapi izé pillanatokon belül fog átfordulni valami eszement rivalizálásba... te se fogod észrevenni mikor... csináljátok úgy a bulit ahogyan ti akarjátok. A létszám egyébként pont jó, ennél többel már nem lehet bírni, tapasztalatból mondom...

...ja van még valami olyan játék, most nemigazán tudom a szabályait, lényeg ami lényeg, hogy kell hozzá egy kockákra és sznekre osztott lepedő (a szineket elég csak jelezni egy ponttal) szóval maga a játék úgy néz ki, hogy kell valamit húzni aztán arra a szines kockára ráteszed az egyik kezed aztán a másik kockára a másik kezed... majd valaki elmagyarázza a szabályt, de a lényeg az, hogy a végén ott van a lepedőn vagy 4-5 gyerek tök kifacsarodva...

...jé most eszembe jutott egy régi buli, ami tök jó volt... kevés volt a fiú, vagy kevés volt a lány már nem tudom, de úgy táncoltunk, hogy mindenki körben állt, valaki a kör közepére ugrott és valami tök hülye mozdulatsort csinált és azt mindenkinek utána kellett csinálni a zenére... jókat röhögtünk. Az volt a nyerő, akit nem lehetett utánozni...

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.21 0 0 10
Kiváncsian várom!
Előzmény: rocher (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.21 0 0 9
Te Alice, úgy nézek én ki, mint aki belemegy egy ilyen szülői rivalizálós játékba? Meg nem is erről van szó, tök szerényen megy az egész, szendvicsek, üdítők és persze A torta... És tényleg jól feltalálják magukat a kölkök, csakhát a lányomnak tetszett, hogy az utolsó néhány alkalommal, ahol vendégeskedett osztálytársnál ilyen szülinapi bulin, volt valami speckó program (is), és ő kezdte, hogy találjunk ki mi is valamit. Én meg puskázási céllal fordultam felétek :o)
Előzmény: AliceCsodaországban (8)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.21 0 0 8
Hát öregem az én ötleteim pedig kifujtak.
Próbáljatok meg valami FERGETEGESEBB bulit rendezni mint azok akik előtted rendeztek ilyen FERGETEGES bulit. Aztán az utánad következő szülő is majd ideír, hogy jajistenem mit is találjak ki? Ennek egyenes következménye, hogy a következő évben majd kénytelenek lesztek valami sztárnak mondott akárkit meghívni, hogy mégLEGFERGETESEBB legyen a 10 éves buli, hiszen az már kerek szám...

Mi lenne, ha egyszerűen csinálnátok tortát, előkészítenétek a lakást, aztán hagynátok, hadd csináljanak amit akarnak?

(Nem véletlenül cikizek. A szomszédasszonykám fia 6 éves korában már egy McDonalds tól kibérelt helységben (helyiségben??? most hirtelen nem tudom melyik az igazi...) tartotta a szülinapi zsúrját, mert arra már legalább 30 gyerek dukált, hiszen az előtte levők is legalább ennyien voltak... látod ilyen az mikor a hülye szülő eccerűen utánamegy a trendinek aztán pár év mulva csak néz mint a mozikba és csodálkozik, mitől is lett ennyire követelőző ez a gyerek...)

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.21 0 0 7
Lekvárzaba verseny kilőve, mert ez egy lakás. Azért a strandon majd megjátszuk a nyáron, mert tetszik :o)

Az ilyen csináljunk gipszképet vagy üvegfestést nem nagyon jön be náluk, mert ez egy csapat waldorfos pisis, és állandóan ilyesmiket csinálnak (meg bőrdíszműködnek stb.)

A horoszkóp kilőve, mert annyira baromságnak tartom, hogy még viccből se népszerűsíteném...

A fergeteges hangulat az valami olyan, hogy ha beindulnak (és be fognak indulni), akkor feje tetejére áll minden, és 120 decibellel megy a csacsogás/nevetés.

Alice, a lányomat babakora óta Led Zeppelinen meg U2-n meg Dire Straitson tartom, csak nem fogom boneimmel meg Abbával rongálni :)

rocher Creative Commons License 2004.02.21 0 0 6
Nálunk most zajlik a buli, ha kitakarítottam beírom a programot.
zso70 Creative Commons License 2004.02.21 0 0 5
Jó a gondolat felvetése, nálunk áprils elején lesz, szintén 9., csak fiú.Szerintem idén nem itthon lesz, mert kicsi hozzá a szobája- s még van 2 kicsi tesó-, hanem a Kölyökparkban, vagy vmi hasonló helyen .
Lehet késziteni - elég nagyok már hozzá- vmi gipsz faliképet, vagy üvegmatricafestést, amit haza is tudnak vinni.
Vagy a régi táncverseny, tejszinhab evő- , lufifujóverseny.
Ha vmi nagyon jó jut eszedbe, kérlek oszdd meg, hátha mégis itthon lesz a buli.
Voltunk már olyan bulin, ahol a vendégek is kaptak vmi kis ajándékot.
Előzmény: Törölt nick (-)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.02.21 0 0 4
Zsinóron fej fölé lógatott lekváros kenyeret kell bekötött szemmel kajeszolni.
Lehet, hogy jó ha tudják, mire vállalkoznak, mert én pl. nem szeretem a lekvárt.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.21 0 0 3
Ez is jó móka.
Meg lehet horoszkóposdit is csinálni, feltéve ha előtte megszerzitek minden résztvevő horoszkópját (bár az se nagyon fontos), pl, kell valami régi könyv amiből felolvassátok, és olyan marhaságokat kell mondani, mint pl: " A bak jelüek iskolatáskáját a következő héten összenyálazza egy kuyta, a villamoson melléjük kerül egy idős ember aki titokban megdelejezi őket, minekutaána legalább 3 hétig nem bírják megnni a zöldborsólevest..." stb...
Előzmény: rendes gyerek (2)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.02.21 0 0 2
Borotváljatok lufit!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.21 0 0 1
Szappanbuborékfújó-verseny - ki tud nagyobb buborékot fujni pl... (elárulom, hogy én gyerekkoromban a csőre hajtogatott ujságpapírt msogatószeres lébe mártva kb. léggömb nagyságú bubokrékokat tudtam fujni..)

Hátérzeneként ajánlom a régi Boney M és ABBa számokat - ujdonságként fog hatni!

Vagy... fodrászverseny - ki tud a másik hajából mulatságosabb frizurát csinálni...

majd ha eszembe jut még valami szólok. (Bár nemigen vagyok tisztában azzal, hogy a mostani gyerekeknél mit is jelent az a bizonyos "fergeteges" hangulat...)

Előzmény: Törölt nick (-)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.02.21 0 0 0
És ha nem?
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.21 0 0 topiknyitó
A kislányom márc. 8-án lesz 9 éves, és -- mint minden évben -- bulit tartunk. Kb. 8-10 hasonló korú kislány jön össze, zömmel osztály- és iskolatársak, fergeteges hangulat szokott lenni.

Mostanában szokássá vált a körben, hogy valami speckóval feldobják az ilyen gyerekbulikat. Volt már kvíz, babakészítés, tombola, ilyesmik. Abban kérem a segítségeteket, hogy valami ötlettel hogyan dobhatnám fel a bulit. Másolni nem akarok... Ne gondolkozzatok semmi rámolósban, csak olyan jön tekintetbe, amit mi szülők meg tudunk csinálni.

Reménykedve várom javaslataitokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!