Keresés

Részletes keresés

Bogenvilia Creative Commons License 2012.12.20 0 0 61

Nekem mostanában volt orrpolip műtétem a Budai Irgalmasrendi Kórházban. Sokan félnek a FESS műtéttől: szerintem nagyjágól olyan, mint egy komolyabb fogorvosi kezelés, csak épp az orrodban turkálnak, nem a szádban. Reggel kaptam valami kábító lövedéket, aztán műtét alatt helyi érzéstelenítés. Utána nekem nem fájt, de volt a kórtemünkben olyan, aki látványosan meg akart halni a fájdalomtól.

A doktornő azt emelte ki, hogy a gátolt légzésen túl nagyon szép baktériumtelepek tenyésztek rajta, amik megterhelték az immunrendszert. Szedtem antibiutikumot, folyamatosan megy az orrspray, és reménykedek, hogy nem újul ki. Sajnos én is allergiás vagyok, és Bp. belvárosában élek...

heremooka Creative Commons License 2012.10.04 0 0 60

Kitöltöttem a kérdőívet. Pár észrevétel:

 

- nem tudtam bejelölni az orrpolipot és az orrsövényferdülést is egyben, pedig nekem mindkettő volt

 

- ezen kívül allergiás is vagyok, ami okoz asztmás tüneteket is az orrfolyáson kívül

 

- nem volt olyan kérdés, ami utalt volna a műtét előtti-, vagy utáni állapotra, vagy a különbségre

 

 

Előzmény: BoBo05 (59)
BoBo05 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 59

Sziasztok!

 

Kérlek töltsétek ki a kérdőívem, ezzel segítve a szakdolgozatom sikeres megírását! Már csak pár napig tölthető ki, így kérlek, aki teheti segítsen!

 

ezen a linken keresztül érhető el: http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/bd326a3b517aca2e7fa5c11fd9890805

 

Köszönöm szépen mindenkinek!

 

BoBo05 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 58

Sziasztok!

Az orrpolip- és orrsövényferdülésből írom a szakdolgozatom, hogy mennyit javul az egyén állapota műtét után!

Kérlek töltsétek ki a kérdőívem, ezzel segítve a munkámat!

Mindenki kitöltheti aki műtét előtt van még, és aki már túlesett a műtéten orrpolip vagy orrsövényferdülés miatt!

Nagyon szépen köszönöm! :)

És a kérdőív: http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/f5a5b46d8832372a353fbfb2822e821a

heremooka Creative Commons License 2012.03.22 0 0 57
Köszönöm valaszodat, már túl vagyok rajta. Egyúttal kivestek Az orrsovenyt is. Az tuti nem nő vissza. (hogy halmozzam, most vagyok a 2. terdkereszt-szalag műtéten egy éven belül. Mintha korhazfuggo lennék :(
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 56

Szia!

 

Engem anno azzal "biztattak", hogy az orrpolip rosszabb pillanatában képes felmenni egészen az agyba és ott aztán már rendes nagy károkat bír véghezvinni:-(((

És igen, a polip-rák fejlődést is felvázolták, úgyhogy ezek elég meggyőzőek voltak amellett, hogy nonstop folyt az orrom és nem kaptam levegőt.

 

A második o.p. műtétem egy éve volt és most egész jól megvagyok.

Előzmény: heremooka (55)
heremooka Creative Commons License 2012.02.13 0 0 55

Olvasom itt a dolgokat, hát nem vagyok elragadtatva. Elsősorban a kiújulás miatt. Most jöttem az orrfülgégészetről. Állapotváltozást nem érzékeltem az utóbbi 30 évben (azóta vagyok allergiás). Az orrpolipot most "fedezték fel".

 

(((A vastagbélpolipokból -idővel- fejlődhet rákbetegség, vagyis állatkánk elveszti irántunk táplált jóindulatát és ollót növeszthet. Ezért attól megszabadultam, bár 15 évig megvoltunk együtt.)))

 

Az orrpolip alakulhat át rákos szövetté??

 

A másik: mi jár több veszéllyel? Az esetleges sok műtét, vagy az esetleg otthagyott polip? Vagyis, mit csináljak? Hagyjam, vagy váljunk el én és az (orr)polipom?

 

Szerintetek?

v_era Creative Commons License 2011.06.24 0 0 54

Szia, én úgy tudom, hogy igen. Legalábbis nekem azt mondták, hogy először az orrsövényen igazítanak, hogy utána hozzáférhessenek az orrpoliphoz. Gondolom nálad is ez a helyzet... Egy kalap alatt megcsinálják mindkettőt (de én nem vagyok orvos, csak egy áldozat).

Előzmény: avirextibi (53)
avirextibi Creative Commons License 2011.06.23 0 0 53

sziasztok tudna valaki segiteni?

az érdekelne lehetséges-e altatásban egyszerre elvégezni az orrpolip és az orrsövény mütétet?

v_era Creative Commons License 2011.06.22 0 0 52

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem lett vonzóbb a műtét :)

Előzmény: jaws46 (51)
jaws46 Creative Commons License 2011.06.21 0 1 51

Szia v era!

 

Engem műtöttek már mindenféleképpen. Altatva, helyi érzéstelenítve (fekve, ülve) is részem volt már ebbe a gyönyörben.

Szerintem nem olyan borzasztó a helyi érzéstelenítéses módszer, bár kétségtelen, h mindent hallasz amit odabent csinálnak (húznak-vonnak, szakítanak). De ha túl vagy rajta az mindennel fölér. Nekem kb 1 órás műtéteim voltak eddig. De mondom, alkat kérdése az egész, ha bírod a szadizást akkor túlélhető, ha viszont írtózol mindenfajta fizikai behatástól akkór eléggé borzasztó lesz mint az előttem szóló írta!

 

Hali

Előzmény: v_era (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 50

Én próbáltam helyi érzéstelenítéssel is és altatással is. Soha az életben többet helyi érzéstelenítés!!! Katasztrófális, ahogy szátfúrják-faragják az ember fejét.

Altatásban semmi az egész. Utána pár órán át kába vagy, de nincs semmi negatív élmény.

 

De hogy mi értelme volt már a második műtétnek... Megyek kontrollra, mert úgy érzem, nem jó:-((

Előzmény: v_era (49)
v_era Creative Commons License 2011.06.02 0 0 49

Sziasztok, évek óta halogatom a polipműtétet. Én nem szeretném altatásban - korábban már volt két altatásos műtétem - ha élve ki lehet bírni, akkor inkább a helyi érzéstelenítés mellett döntenék. Mesélhetnétek valami konkrétumot, hogy lélekben fel tudjak készülni... Köszi!

Előzmény: Zsucc (48)
Zsucc Creative Commons License 2011.05.02 0 0 48

Szintén aktualitás miatt :-D vagyis inkább :-(

Az örömködés csak a Szent Imre Kórház F.O.G. csapatának szól, nekik kivétel nélkül - az összes nővérnek, műtősnek, dokinak. Kiváló emberek, köszönet.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 47

Aktualitásánál fogva felhozom a topikot:-(

Most csinálták másodszor. Először 6 éve műtöttek, mindkét alkalommal a Szt. Imrében (=Tétényi), mindkétszer FESS módon, de először helyi érzéstelenítéssel. Másodjára altatást kértem, mert az első az egy barbárság volt, 2 hétre ki voltam ütve.

Most ez az altatásos "jó" volt, semmit nem éreztem természetesen. Utána 1 nap kábaság, de már másnap hazamehettem.

Most se fáj, csak néha kellemetlen és rettegek, hogy visszanő-e.

Természetesen nem is ugyanazt a dokit választottam.

 

A Szt.Imre F-O-G osztályát csak ajánlani tudom (ha már egyszer...), 2 ágyas szobák, tévé, panoráma a Gellért-hegyre, nemrég lett felújítva és a személyzet is kedves.

Preddy Creative Commons License 2010.02.21 0 0 46
3 szobás ágyak, kilátással a Hősök terére. Dr Paput egy jó fej, Dr. Boronkai Gusztávnak meg arany keze van...
Altatás nélkül, ha lehet, kevésbé vérzik.
Előzmény: ovics (44)
ovics Creative Commons License 2010.02.14 0 0 45
Róbertben vagy a Podmaniczkyben műtöttek?
Előzmény: Blue_Sky_007 (28)
ovics Creative Commons License 2010.02.14 0 0 44
Férjemnek fess műtéte lesz az ÁEK Podmaniczky utcai telephelyén.Eddig csak a Honvéd kórházba jártunk,de az orr műtétet a 2-es telephelyen végzik.
Milyenek a kórtermek,mennyire felszerelt a műtő,stb...............Tudtok erről valamit?
v_era Creative Commons License 2009.12.09 0 0 43
Tulajdonképpen nem volt semmi meglepő: műteni kell, ez már biztos. Mivel az arcüregem alsó részén (is) van, ezért az operáció előtt el kell mennem fogorvoshoz, akinek meg kell vizsgálnia a felső fogsort, és kiállít egy igazolásfélét, hogy a fogak rendben vannak (vagy töm/tömést cserél..., ha szükséges és aztán írja meg a véleményt). Ezután jöhet a műtét, a ct eredmények alapján valószínűleg sor kerül egy kis orrsövény igazításra is. A doki szerint az egész beavatkozás maximum egy óra alatt megvan, helyi érzéstelenítéssel csinálják, kis céleszközzel esetleg lézerrel, ahogy a helyzet megkívánja. Aztán tamponálnak, ami 48 óráig lesz az orromban, szerinte ez rosszabb lesz - mármint kellemetlenebb - mint maga a műtét. Azzal vigasztalt, hogy ha mondjuk egy hétfői napot választunk az akcióra, akkor akár már csütörtökön-pénteken mehetek is dolgozni... A beavatkozás fájdalmasságára nem tudott mondani semmit, mondván mindenkinek más a fájdalomküszöbe, ők pedig mindent megtesznek, hogy ne fájjon. Háááát :)
Amúgy szimpatikus volt, hogy nem fújta tele az orromat érzéstelenítővel amikor megvizsgált a nazoendoszkóppal, és még csak kellemetlen is alig volt. Az sztk-ban literszám nyomatták befelé, már a torkomon folyt le... fujj!
Szóval először fogorvos, a többi meg jövőre!
Mesélj majd te is!
Előzmény: warez2 (42)
warez2 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 42

Üdv!

 

Nekem is hasonló a problémám,én hólnap megyek ct vizsgálatra. Egyszer már átestem egy arcüreg ciszta műtéten a Tétényibe,de az még 2000-ben volt,kíváncsi vagyok,hogy azóta milyen alternatívák létezenek. Mi történt a megbeszélésen,leírhatnád!

Előzmény: v_era (41)
v_era Creative Commons License 2009.12.01 0 0 41
Írjad, én kíváncsi vagyok! Jövő héten hétfőn megyek konzultációra, az egyik lézercentrumba. Nem tudom, melyik lehet a legegyszerűbb megoldás. Nekem az egész arcüregem tele van ezzel az állattal, és terjeszkedik mindenfelé :(
Előzmény: Vikikee29 (40)
Vikikee29 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 40
Nekem eddig 4x volt orrpolip-műtétem, emellett ciszta és orrsövény-korrigáció is. És idén lettem 20 éves. Az orrpolip-műtéttel kapcsolatban azt elmondhatom, hogy annyira nem fáj, hogy felnőtt embernek félnie kelljen tőle. én kislányként sem féltem, 11 évesen. kicsit kellemetlen, kivéve ha altatnak. akkor csak a tamponálás rossz. Egyszer volt altatás nélkül, akkor csinálták az orrsövényt is, na az az, amire zt mondom, hogy fáj és mindent hallani, ahogy a csontot kalapálja az orvos, azt is...
Na, és most ismét polip-műtét előtt állok, de ez alkalommal FESS-módszerrel műtenek majd. Ha valakit érdekel, megírom majd a tapasztalataim:)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 39
üdv!
nekem is ki kéne kapatni a polipot, olvasom itt, hogy lehet, nem csak egyszer... :(
milyen mütéti lehetőségek vannak mostanában, mit tudtok? látom, elég régi hozzászólások vannak... :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 38
NOSICO. /Üregkrém/


Terápiás hatás: Képes kitisztítani az üregrendszert a lerakódott akár több éves váladéktól polipoktól. Erősen érzékelhető bőrreakció, a gyulladás mértékétől függően. Horkolás ellen is kiváló.
Alkalmazás módja: Vékonyan felkenni a teljes homlokfelületre és az arccsontok feletti területekre az orrnyeregtől a halántékig.

http://www.kavalko.hu/new2/index.php?im=6&fl=18&id=20

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 34

6-szor az utóbbi 6 évben!!!??? Úristen...!

 

engem (34 évesen) tavaly novemberben műtöttek, és ahogy érzem magam az utóbbi egy hétben és amilyen tüneteim vannak, már látom, hogy nem utoljára, sajnos, nagy valószínűséggel, hanem először... a #@~°$a életbe!

 

azt hittem, én naív, hogy legalább 20-30 évig elleszek, vagy akár a tyúxaros életem végéig is...

Előzmény: jaws46 (29)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 33
Nem fog.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 32

Helló!!

 

Holnap megyek ct-re, aztán jön a műtét, azzal a híres fess eljárással...

Remélem tényleg nem fogok túlzottan szenvedni...

Tuti, hogy nem fáj??

köszi szépen előre is

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.29 0 0 31

Helló!

 

 

Szóval visszanőhet....

Én nem használok rá semmit.Mi volt az a spray amit az előttem szóló írt?

Tud valaki valamit, ami enyhíti a dugulást és nem káros??/a műtétig/

 

Kinek milyen érzés volt a műtét?

Mennyire szar?

köszi

kalmo Creative Commons License 2007.07.18 0 0 30
Mindig visszanőhet a rohadék.
Érdemes a műtét után is spray-zni.
+ általában nem szereti a szalicilátokat, úgyhogy jó kerülni a tartósítószereket.
Kínai zacsisleves helyett házi kolbász. Nem rossz csere, csak oda kell figyelni.
Nekem szeptemberben lesz új CT-m. De remélem, ha műteni kell megint, akkor már nem lesz annyi.
Előzmény: jaws46 (29)
jaws46 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 29

Szia Rudi!

 

A tisztánlátás végett. Az orrpolip visszanőhet FESS műtét után is. Volt, hogy megúsztam egy év szünettel, de volt olyan is, hogy 2,5 hónap múlva újból kellett műteni, mert már újból dugult az orrom. Most szerencsére, tavaly szept. 4-ke óta nem kellett műteni, s jól is vagyok (kop-kop).Engem már 6x műtöttek az utóbbi 6 évben. Ez alkati kérdés, ha szerencséd van, meg ha egy sima kidarabolás segít a dolgon, akkor megúszod egy műtéttel!

Engem eddig két helyen műtöttek: Péterffy és a Tétényi úti kórházban. Legutóbbi kettő az utóbbi helyen, meg az első is itt volt.

 

Üdv,

jaws46

Előzmény: Törölt nick (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!