Keresés

Részletes keresés

cue Creative Commons License 2003.05.15 0 0 105
Miért, GBAra nincs gagyi gamma? (szerintem a választék 90%-a, és jóindulatú voltam!) ;)
Előzmény: Zorba_13 (104)
Zorba_13 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 104
Hat ez a cd-s megoldas jo lenne valoban ;) bar ahhoz mar kel proci is ami azt lekezeli,meg azert aramot is fogyaszt az rendese :(
Legjobbak talan az MD es ahhoz hasonlo mozgasra nem erzekeny igen jo kapacitassal biro adathordozok ;)

Szvsz a maisk baj,ha sok hely lesz az adathordozon,1 amit beszeltunk hogy dragabb lesz,bar ezt fene tuggya mert elindul a dolgo PC-s iranyba,hogy nem kell a meretoptimalizalassal foglalkozni ugyis elfer. De kicsit fazok hogy eljutunk oda hogy lesz akkor egy kazal gagyi gamma,bar fene tuggya.

Kivansaglistam: TV,nagyobb kijelzo(kicsivel csak!),3D-sebb gammak(mondjuk PS1 szin :) )
csak ennyi :)

CHEAPBOY GA Creative Commons License 2003.05.14 0 0 103
Megoldjak , ha az uj PSP, MDs(1,8GB) lesz akkor ok is kitalalnak valamit.
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.14 0 0 102
Szvsz nem nagyon fognak már kazettán elférni. Vagy kénytelenek lesznek megnövelni a kazetta fizikai méretét, vagy ki kell találniuk valami extrabrutál kicsi memóriaegységet (mármint ROM-ot, tehát amin a játékot tárolják). Csak attól félek mindkét esetben megdrágul a programok ára :( Igazából valami miniCD-s megoldás lenne az ideális, mert arra ráfér 180MB, kicsi is, és könnyű is másolni :) Kérdés a rázkódás mennyire lenne gond. Igaz, hogy a GB-t nem aktív mozgás közben használja az ember, szóval könnyen lehet, hogy nem is lenne annyira zavaró. És akkor már csak az elemfogyasztást kéne megoldani...(azért van munkájuk a Nintendo mérnökeinek ;))
Előzmény: CHEAPBOY GA (101)
CHEAPBOY GA Creative Commons License 2003.05.14 0 0 101
Szerintem a GBA kettoben 64 bites proci lesz s az is tele lesz ilyen multimedias vackokkal (zene, videjjo, TV stb) s azt meg nem tudom hogy vajh el fognak e terni a kazettas megvalositastol...? Az GBA Sphez is mar jon ki egy meg jobb meg faszabb TV (576.hun irtak).

Szoval ahogy elmezem azert erre a piacra ennek az igenyeire jobban odafigyel a Nintendo s az utobbi idoben valoban nem hibazik.

S az ar is emberi, nem ugy mint a 300 (Te jo eg) dollaros N gage eseteben.

Zorba_13 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 100
ja en nem Xbox es GF4 szintu 3D-re gondoltam,bar amuyg elviselnek egy PS1 tudasu GBA-t ;)
szvsz a fejlesztes nem lenne dragabb,bar franc tudja,a gep meg igy is total gazdasagtalan a nintendonak,mint ugy altalaban a konzolok.

Amuyg ez a 486-P1 cel ez kb megvalositja az en elkepzeleseimet.Szoval egyetertunk ;)

HZX Creative Commons License 2003.05.14 0 0 99
Zorba, nem értek egyet! :)))

No, ez csak poén volt, tényleg mókás a 3D, de érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban kell-e. A 3D megjelenítéshez tényleg nygaságrendileg nagyobb erőforrások kellenek, nem elég annyi, hogy rakunk bele bika procit. És ez bizony két oldalról is jelentős költségnövekedéssel jár: hw (mi lenne, ha mondjuk nem 30, hanem cirka 60-80e lenne egy GBA2?), és játékfejlesztés (nem 10e lenne egy progi, hanem 20e?). Nem is beszélve olyan egyszerű konstrukviós problémákról, mint a megnövekedő hűtési, áramelleátási igények, stb. A GBA-ban épp az a pöpec, hogy ilyen méretben _ésszerű_ költségek mellett ez az, amit ki lehet hozni a dologból. Mondom, legalábbis szerintem. Ha én lennék a Nintendo, akkor a GBA2-ben a 486/korai P1 időszak programjainak a szintjét céloznám be: hogy azt a megjelenítést és bonyolultságot lehessen hozni. Ezt még elfogadható költséggel meg lehetne csinálni, mégis, hatalmas előreléps lenne. Gondold el, egy Warlords2, Wind Commander, Monkey Island vagy ilyesmi kaliberű játékok handheld gépen. Nyammmmm...

Előzmény: Zorba_13 (98)
Zorba_13 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 98
Ebben a tendenciaban haladva:
2006 GBA2 3D wide screen
Az ugy jo lenne ;)
Ja es monjduk orulnek vmi olcsobb adathordozonak is,pl:SD-ram... :)
Zorba_13 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 97
The history of Nintendos successor:

1989: Gameboy

1996: Gameboy Pocket

1998: Gameboy Pocket Light (Japan only)

1998: Gameboy Color

2001: Gameboy Advance

2002: Afterburner and Afterburner Case

2003: Gameboy Advance SP

Zorba_13 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 96
Reszemrol a alap GB es a Color kozott majdnem csak egy advance es SP kozotti lepes volt,baaaarrrrr

Mar kulonben szerintem is hasonlit a tuti meogldashoz,bar konzolokbol kiindulva meg kene ra 1-2 plusz gomb,mondjuk C-D illetve az SP mereten azert meg kene melozni,mert nekem gorcsbe all a kezem egy palya vegere (Tudom sokat kapalok,de... :) )

En a kovetkezo nagy lepeshez a 3D hardweres tamogatast gondolnam megcelzottnak,mert vegulis mi mas hianyzik?! Bar lehet nem lesz "nagy" erolkodes,beraknak egy durva procit,aztan majd az elketyeg,es ravagnak egy nagyobb kepernyot aztan csokolom,mert azert egy picivel ugy atmeroben 1-2cm-vel lehetne nagyobb a kijelzo ;)

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.13 0 0 95
Ha a sima GB, és a GBA megjelenése között eltelt időt nézed, akkor azt kell mondani, hogy sokat. De ha csak a normális konzolos ütemtervet követik, akkor is 5 év a következő generáció az előzőhöz képest.
Előzmény: nuclear_device (94)
nuclear_device Creative Commons License 2003.05.13 0 0 94
Igaz, eleg hulyen fogalmaztam a visszalepessel. De csak rosszat lehet(ett) hallani a Game Boy Colorrol, szoval talan nepszeruseg teren lehetett visszalepes.
Mindegy a lenyeg, hogy varom a 3.generaciot de nagyon. A GBA SP-t kene csak belurol uj hardware elemekkel mint bikabb cpu stb.ellatni, forma, kidolgozasi minoseg, akku, vilagitas szerintem mar tokeleteshez kozelit.Van valami infod arrol, hogy mennyit kell meg varni a next generaciora?
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.13 0 0 93
Nos igen a Color ha em is visszalépés volt (miért lett volna az? kisebb lett, több ideig bírta elemmel, színes volt. Mi itt a visszalépés?), de azért hatalmas ugrás tényleg nem volt. Szóval ha igazán precízek akarunk lenni, akkor a GBA a Game Boy-ok 2. genrációja.
Előzmény: nuclear_device (92)
nuclear_device Creative Commons License 2003.05.13 0 0 92
Hat, ami a nagy ugrasokat illeti...
Az elso, mono lcd-s valtozatok kozott meg kozmetikazasnak is csak joindulattal nevezheto valtoztatasok tortentek, a game boy color sem annyira ugras mint inkabb visszalepes volt. (Allitolag -nekem ugyanis ez kimaradt igy nem ismerem)
A GBA mar valoban minosegi elorelepes, de ehhez kepest a GBA SP ismet csak kozmetikazas(bar nagyon hasznosak a valtoztatasok, de a gep lelket nem erintettek).
A hosszu ideig hianyzo hattervilagitasra talan a legegyszerubb magyarazat az lehet, hogy az elemek elettartalmat akartak a maximumon tartani es minden mast alarendeltek ennek.
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.12 0 0 91
A Nintendonak hordozható játégkép terén _jelenleg_nincs_ konkurenciája. Hiába vannak a színes kijelzős telefonok, hiába a Nokia próbálkozása, hiába a GP32 (amiről ezt írják: " The world's most powerful handheld video game system. SmartMedia, MP3 and online capability", mégis megbukott). Egyébként azt meg kell hagyni, hogy a Game Boy generációk között mindig nagy ugrás volt. És semmi bajom a Nintendoval. Csak kicsit a lustulás jegyei kezdenek látszani. Pl. már a sima GBA-ban benn kellet volna, hogy legyen a háttérvilágítás. Máig nem vagyok benne biztos, hogy technikai okok miatt, vagy a nagyobb eladás érdekében maradt ki...De remélem hogy a közelgő fenyegetések (mert bár konkurenciája nincs, de azért a Nokie és társai törekvései fenyegetik a Nintendo monopóliumát. Főleg ha van valóságalapja annak a pletykának, hogy a Microsoft is be akar szállni a handheld buliba), kicsit felrázzák a Nintendo Game Boy részlegét, és a következő generáció is megfelelő változáson fog átmenni a mostanihoz képest.
Előzmény: nuclear_device (90)
nuclear_device Creative Commons License 2003.05.12 0 0 90
...tehat: a japan gepek jobbak.
A Nintendonak pedig a hordozhato jatekgepek teren is van (nagyon kozeljovoben igen eros) konkurenciaja: a szines kijelzos mobilok kepeben.
Pillanatnyilag a jatekok szinvonala messze elmarad persze a game boy-tol, de a technologia adott. Es ismerjuk a Nokia terveit a kozeljovo telefonjairol.
Raadasul egy ilyen komolyabb grafikus kepessegekkel megaldott telefon alapbol tud valamit amit a game boy nem, es a kozeljovoben letfontossagu lesz: kozvetlen internet eleres...
Hogy ez mi mindenre jo egy jatekgep eseteben azt nem kell elemezni:)
Persze azert remeljuk, hogy a Game Boy nem hal ki hanem a kovetkezo kiadas valami minosegi elorelepes lesz nem csak kozmetikazas.
Előzmény: Törölt nick (88)
CHEAPBOY GA Creative Commons License 2003.05.12 0 0 89
sziasztok!

kicsit zargatok csak:

Golden Sun: The Lost Age (tovabbra is kaphato hozza az elso resz is:) )
Castlevania: Aria of Sorrow
Toca race Driver
Zelda: Link to the Past
Metroid Fusion

ezek vannak msot GBAra, a felso negy a most erkezett ujak. Igencsak keves jott belole.:

cheapboy@freemail.hu koszi a figyelmet
!!!:)

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.12 0 0 88
Pont fordítva. Ugyanis először japánban jönnek ki a gépek, így előfordulhatnak hibák. Lásd Ps2.

Egyébként most már én is a GBA SP táborba tartozom :)
Első benyomás: Nagyon jó kis gép, megérte megvenni. Végre nem kell kitekeredve ülnöm ahhoz, hogy feketén kívül lássak más színt is :)Kicsit tényleg homályos a kép, de csak akkor tűnik fel, ha fekete háttér előtt van fehér betűkkel szöveg. A másik az az, hogy szerintem kicsit "lila" a háttérvilágítás. Szóval nem fehér. Mondjuk ez is csak akkor zavaró, ha direkt ezt nézi az ember, egy fehér háttér előtt. Viszont a gombok sokkal jobbak lettek. Tetszik, hogy keményebbek, és kisebb a "menetidejük". A hátsó gombokat szvsz nem nehéz elérni. Legalábbis semmivel sem nehezebb, mint a sima GBA L,R gombjait. Mert nekem azok is kicsit kényelmetlenek voltak.

Bár látszólag több negatívumot írtam, mint pozitívumot, a látszat csal. Mint már fentebb is írtam, a gép nagyon jó, és ezek a problémák szinte csak szőrszálhasogatások. Mondjuk ha lenne a Nintendonak konkurenciája, akkor biztos nem lennének ezek a hibák se...na mindegy.

Előzmény: nuclear_device (87)
nuclear_device Creative Commons License 2003.05.12 0 0 87
Az enyem sem tokeletes-most, hogy igy errol beszeltek. Eddig nem vettem eszre.
Egyebkent a video jatek konzolok torteneteben meg soha nem fordult elo, hogy a Japan verzio roszabb lett volna az europainal, sot...
Előzmény: Stiletto (85)
cue Creative Commons License 2003.05.09 0 0 86
Mind EUs gép volt, az enyém ráadásul Cheap úrtól származik! :)

A tiédnél nincs tökéletesebb gép! (most megnyugtattalak? ;D)

Előzmény: Stiletto (85)
Stiletto Creative Commons License 2003.05.09 0 0 85
Kösz! (volt európai is az összesen 4 általad látot közt? nem csak a japánokon jelenzkezik?)
Azért nagyjából megnyugtattál. Engem sem zavar különösebben, csak attól féltem, nehogy a többi SP még tökéletesebb legyen, s csak az enyém ilyen.
Előzmény: cue (84)
cue Creative Commons License 2003.05.09 0 0 84
Annak kell lennie, mert az enyémen is van, illetve amit láttam három másik, azokon is jelentkezik.
Viszont úgy vettem észre, hogy játéktól függ, hogy mennyire látszik - minél világosabb a háttér, annál inkább... bár igazán engen nem zavar.
Előzmény: Stiletto (83)
Stiletto Creative Commons License 2003.05.09 0 0 83
Az a kérdésem, hogy az normál SP-n tükröződik-e a világítás, akár csak egy kicsit is. Pl. tök sötétben bizonyos szögből (a legtöbb szögből) vonalakat látni, mint a buherált afterburnereknél, csak kevésbé. Szóval fehér szellemképes tükröződés, vízszintes vonalak. Ez normális?
CHEAPBOY Creative Commons License 2003.04.15 0 0 82
GBA SPk a legujabb jatekokkal Bundleban rendelhetok: (Metroid, zelda)

Jott Golden Sun 2 (angol) ami azonnal egy is fogyott, (Grath kollega lecsapott ra mint a villam:) ) nemsokara jonnek ujak, lehet elorendelni. Koszi a figyelmet:

cheapboy@freemail.hu

cheapboyga@freemail.hu

CHEAPBOY Creative Commons License 2003.04.15 0 0 81
GBA SPk a legujabb jatekokkal Bundleban rendelhetok: (Metroid, zelda)

Jott Golden Sun 2 (angol) ami azonnal egy is fogyott, (Grath kollega lecsapott ra mint a villam:) ) nemsokara jonnek ujak, lehet elorendelni. Koszi a figyelmet:

cheapboy@freemail.hu

cheapboyga@freemail.hu

nuclear_device Creative Commons License 2003.04.12 0 0 80
Vegre, vegre megvan nekem is:)

Az utobbi hetekben ki sem latszottam a munkabol, de ma vegre beszereztem:))

Bar kepeken mindig az ezust szinu tetszett a legjobban, eloben a fekete messze a legszebb, legelegansabb. Tenyleg mint egy pici laptop.

Egy regebbi jatekkal, a Castlevaniaval vettem meg, a kovetkezo ket jatek a Pinball deluxe es az Eye of the Beholder lesz. Van valakinek tapasztalata az utobbival kapcsolatban?
Annak idejen, 10 eve is van mar, heteket-honapokat jatszottam vele a jo oreg 386sx-en.
A GBA verziot viszont nem ismerem, erdemes beruhazni ra???

Stiletto Creative Commons License 2003.04.10 0 0 79
oh, kösz, mindig tanulok valamit :)
Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 78
Pedig könnyen leht, hogy igaz. Ugyanis eddig minden flash kártyán változattak valamit. Tehát hardverileg is különbözik a 64,128,256mbites kártyák. Pl. a 128/64mbites kártyák nagyobbak is mint egy normális GBA kártya (igaz csak 1-2 mm-el, de ez is mutatja a különbséget)
Előzmény: Stiletto (77)
Stiletto Creative Commons License 2003.04.10 0 0 77
SP + flash kártya párosítással van már valakinek tapasztalata?
Goldenshop azt írta nekem mailben, hogy "The 256M card can works on GBA SP."
Na kösz, pont a legdrágább - és a többi vajon miért nem...?
Így nem merek rendelni, arról nem is szólva, hogy a kisebb tárhelyű, olcsóbbat néztem ki.

Egyébként isteni a kütyü, nyomom Zeldát (Cheap, nem tűntem el), csak hiányzik, hogy kipróbáljak minden gamét. :)

cue Creative Commons License 2003.04.10 0 0 76
Ha minden jól megy (ugye Cheap jól megy? ;D) én szombaton veszem át a kékecskémet! :)
Előzmény: Tomi13 (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!