Keresés

Részletes keresés

akala Creative Commons License 2002.03.14 0 0 10
Szia warnerbro!

Olvasgatom, a soraidat és még nem ismertem meg a szándékaidat? :-)
Legalább is nem mindig találom benne, az eredetiséget. Jó, magamba sem mindig. :-)
De azzal a tapasztalattal, amit feltételezek, már lehetne többet is kifejezni.

Előzmény: warnerbro (4)
akala Creative Commons License 2002.03.14 0 0 9
Kedves sheila!

Dehogy működik? De, hogy működik!
De ezek szerint te csak....

Csak, csak észreveszed az életedbe azt, hogy valami azért működik, mert megengedik neki.

>>>Mondjuk ezzel csak az volt a problémám, hogy első alkalomra nem működött, a tréner szerint jó, ha sűrűn gyakorlom. <<< sheila

Ezek szerint a tréner csak jó. És nem működik úgy, mint egy tréner. :-)
Ez az ő hozzálássa, vagy a tied?

Figyússz egy kicsit.
Minek olyant gyakorolni, ami csak működés közben jó?
Ha lehetne úgyis, hogy mielőtt gyakorolnád, már jó.
Ezek szerint neked, van könnyebb és jobb módszered? Különben nem mondanád azt, hogy a tréner szerint jó.

Te merről gondolnád közeledni a jövőt, és merre gondolnád távolodni a múltat?
Milyen útvonal lenne az idő számára kézenfekvő, ha megéri ntednéd?

Nekem, pl. az egyenes tetszet, meg amin rajta vagyok előttem a jövő és mögöttem a múlt. De, ha elfordulnék, akkor is így közelíteném és érinteném meg a kérdést. Mert nekem ez tetszik. Persze találkoztam már érdekesebb utakkal. :-)
Mégsem számít különösebben, hogy milyen gondolattal rajzolod meg. A lényeg talán az, hogy számodra egyértelmű legyen, amit felhasználhatsz arra, hogy visszatükrözhesse azt, amit ki szeretnél fejezni, először bent majd kint.

>>>de a meggyöződéseim megváltoztatásánál valahogy nem tudok rájönni, hogy mi is a lényeges különbség aközött amiben hiszek, és aközött, amiben kételkedem.<<< sheila

Ezért te, hogyan jelenítenéd, meg azt a meggyőződést, amit, csak két szóval használsz: >>>hiszek, és aközött, amiben kételkedem. <<< sheila
Mielőtt megjelenítenéd, írásba, kérlek, gondold végig azt, hogy én hiába hiszek
valaminek, a létezésébe vagy éppen nem létezésébe, ha vannak mellettem, akik élnek vele. Vagyis sokszor nem az a kérdés, hogy hiszek e vagy sem. Hanem, hogy mitől tartana távol a hitem, vagy az, amitől kételkedem. És így én nem tudok, neked segíteni. :-)

De azért mégiscsak jó a kételkedés.

Én mikor azt mondom, hogy van egy meggyőződésem. Már maga ez is egy meggyőződés. :-) És ha még el is hinném? Akkor már tényleg nincs különbség.
Vagy mégis?

Nekem mindegy, és neked?

. :-)

Azt is megértem.

Előzmény: sheila1 (8)
sheila1 Creative Commons License 2002.03.13 0 0 8
Erről az életvonalas játékról én is hallottam. nekem is tetszett, csak nem voltam meggyőzödve arról, hogy működik. :-) De ezek szerint működik . :-) Azt hiszem, akkor előkapom a gyakorlat leírását, és majd játszedozom. :-)Mondjuk ezzel csak az volt a problémám, hogy első alkalomra nem működött, a tréner szerint jó, ha sűrűn gyakorlom. De azért köszi a tippet. Azt megértem, hogy nem szívesen teszed fel a netre a személyes dolgokat. Ha van esetleg kedved folytathatnánk magánban is. Persze ha nem, azt is megértem.

üdv

Sheila

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 7
En nem vagyok tanar, csak egy neha lelkes amator. A hiedelmek megvaltoztatasa? Hmmm, egy-ket ilyen volt, es jol elgondolkodtam rajtuk, asszem. Peldaul elhittem, hogy en egy bizonyos kozepszintnel feljebb az eletben nem jutok magasabbra angolbol. Lattam a vonalat, eddig es nem tovabb. Es evekig gagyogtam az egyszeru mondatszerkezetekkel, tutira meggyozodve arrol, hogy ennyire vagyok kepes. Nos, errol kiderult, hogy csak hiedelem volt.
Szeretem az eletvonalamat, jatszani vele. Beepitek ezt-azt a gyerekeimnek intezett szozataimba...NLP-sen kelek reggelente, kirug az a varhato jo erzes az agybol, ami akkor fog majd el, ha mindent el tudtam aznap intezni, amit akartam. Aprosagok. Es nagyobb dolgok is, de az elegge szemelyes, inkabb nem tennem fel a netre.
Előzmény: sheila1 (6)
sheila1 Creative Commons License 2002.03.12 0 0 6
Sziasztok,

Warnerbro, ne haragudj, de eléggé hiányos az angol nyelvtudásom, folytathatnánk magyarul ? :-)
Originalqszi, bocsi, hogy rosszul írtam a nevedet!
Aspen, konkrét technikákat is használsz adott problémák megoldására, vagy "csak" a gondolkodásod változott meg, és ezáltal érted el az eredményeket ? Én is sűrűn gondoltam rá, hogy el kellene végeznem egy practicionair ( nem tudom jól írtam-e ) képzést, de vidéken lakom, és így elég nehéz megoldani, na meg nem is két fillér, ugye. :-) Szóval pár könyvet olvastam el, de így is értem el bizonyos sikereket. Persze nekem így nem nagyon változtathatta meg a gondolkodásomat. :-( A meggyőzödéseink megváltoztatásával kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy honnan tudtad azt, hogy sikerült megtalálni azt a különbséget, ami a meghatározó ? És hogy többször el kellett-e végezni ezt a gyakorlatot, vagy elég volt egyszer. A szubmodalitások megváltoztatásával már sikerült elérnem, hogy leszoktattam magam az édességről. Tudom, nem mindenkinek lényeges cél ez, de nekem az volt, mert kissé túlzásba vittem az édesség evést, már már mániákus szinten. :-)
Szóval ebben az esetben frankón tudtam használni a ezt a technikát, de a meggyöződéseim megváltoztatásánál valahogy nem tudok rájönni, hogy mi is a lényeges különbség aközött amiben hiszek, és aközött, amiben kételkedem.
Ha ebben tudnál segíteni nagyon megköszönném. Meg persze ha egyéb tippeket is mondanál, hogy te mire használod még, az is jó lenne.

üdv
Sheila

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5
Na ja, en voltam az orok szkeptikus a csoportban, es heteknek-honapoknak kellett eltelnie ahhoz, hogy eszrevegyem, sok-sok apro dolgot maskepp csinalok, sok mondatot mashogy fogalmazok, es mindez pozitiv hatast gyakorolt szinte minden teruletere az eletemnek. Olyannyira, hogy asszem velem reklamozzak a modszert... :)It works pretty well, warnerbro, you should learn more about those techniques... Van mindenkinek "szemelyisegfejleszto" korszaka, en is atestem ezen, es utolag ertekelve hasznos kirandulas volt, becs szo. Ajanlom mindenkinek!
Előzmény: warnerbro (4)
warnerbro Creative Commons License 2002.03.11 0 0 4
Egy "szkeptikus" összefoglaló.

"It seems that NLP develops models which can't be verified, from which it develops techniques which may have nothing to do with either the models or the sources of the models. NLP makes claims about thinking and perception which do not seem to be supported by neuroscience. This is not to say that the techniques won't work. They may work and work quite well, but there is no way to know whether the claims behind their origin are valid. Perhaps it doesn't matter. NLP itself proclaims that it is pragmatic in its approach: what matters is whether it works. However, how do you measure the claim "NLP works"? I don't know and I don't think NLPers know, either. Anecdotes and testimonials seem to be the main measuring devices. Unfortunately, such a measurement may reveal only how well the trainers teach their clients to persuade others to enroll in more training sessions."

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3
Hello!
En elvegeztem az alaptanfolyamot, nehany baratommal, akik kozott vannak tanarok is. Ha jol tudom, most is folyik egy tobbhonapos tanfolyam, ha erdekel, tudok informaciot szerezni.
Az NLP klassz, a gyakorlatok fantasztikusak, az eredmenyek (nalam) hihetetlenek. Hasznalom! Mukodik!
Előzmény: sheila1 (-)
pancho Creative Commons License 2002.03.11 0 0 2
Ismereteim nagy részét én is könyvekből szedtem össze.
Sajnos, azokban a könyvekben az NLP-ről egy büdös szó sem esett.
Előzmény: sheila1 (1)
sheila1 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 1
Kedves Originalszqi

Azt én sem tudom, már egy ideje arra vártam, hogy valahol találok egy olyan levelező listát, ahol NLP-ről is beszélgethetnék, de egyelőre nem találtam ilyet. Ezért gondoltam, hogy akkor most direktbe megpróbálom kideríteni, hogy ténylegesen van-e valaki, aki foglalkozik vele. Az Index fórumon pár hozzászólásban már szerepelt az NLP, ezért bátorkodtam itt felvetni ezt a témát. Be kell vallanom, hogy én az ismereteim nagyobb részét könyvekből szedtem össze, és egy kisebbet egy Mély belső átalakulás tanfolyamon. Illetve egyszer voltam egy NLP-s terapeutánál is, egy konkrét kérdéssel. Te mennyire vagy tájékozott ? Mennyire használod az NLP-t, és mire ?

üdv

Sheila

Előzmény: originalqszi (0)
originalqszi Creative Commons License 2002.03.11 0 0 0
Hogyan meradhatott ilyen sokáig 0 ez a remek topic?????????
Előzmény: sheila1 (-)
sheila1 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Akiknek ismerős a topic cím, bizonyára tudják miről van szó. Elsősorban hozzájuk szeretnék fordulni, mert ebben a témában elég kevés helyen lehet információhoz jutni. Persze elég sok könyv jelent meg , én is olvastam egy párat, de személlyes tapasztalatokra lennék kívácsi, illetve konkrét kérdéseim lennének. Szóval, ha akad olyan fórum olvasó, aki tájékozott ebben a témában, illetve elsősorban gyakorlati tapasztalatai vannak, kérem jelentkezzen.

üdv
Sheila

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!