Keresés

Részletes keresés

dobrony Creative Commons License 2002.01.31 0 0 123
Ahogy igy elnezem, te is frankon belepasszolsz abba a kepbe, amivel rendelkezel.
Figyelj, zarjuk rovidre, vegyuk elo a vonalzot, es merjuk meg, kinek hosszabb!
:-)
Előzmény: szürkesün (122)
szürkesün Creative Commons License 2002.01.31 0 0 122
Hmmmm,
Nem kellesz te ahoz, ismered azt, hogy:
1 magyar-1 vélemény, 2magyar-3vélemény.

A topiknyitó "jól indított", de mint minden magyaros topik elment az "én vagyok a fasza gyerek, én tudom, rám hallgassatok, csak az igaz amit én mondok"ba.

mindezt emilben akartam megírni, de most kiváncsivá tesz hogyan fog a favágó/dobrony duó nekem ugrani, tudod az ellenség kép(fóbia), ha nincs hát csinálunk, de ÖSSZE NEM TARTUNK hisz azért vagyunk magyarok, vagy mégsem...?

Előzmény: Hmmmm (116)
dobrony Creative Commons License 2002.01.30 0 0 121
Hat, en vegigcsinaltam Mo-n egy egyetemet meg egy honositasi procedurat, de egy kezemen meg tudnam szamolni, hany ilyen "inzultus" ert. Azutan, hogy letelepedtem (vagyis letelepedesi engedelyt kaptam) es az eljaras a rendorseg utan az onkormanyzatnal folytatodott, semmi hasonlo nem tortent. Lehet, hogy szerencsem van, de bennem nem az altalad leirt kep el. Mondom, ez szemelyes tapasztalat, pelda, nem pedig altalanos ervenyu dolog.
Előzmény: Viperator (120)
Viperator Creative Commons License 2002.01.30 0 0 120
Hello!

Akik Magyarországra letelepedtek, vagy odamentek dolgozni, azokat az ittani magyarok lerománoztak/leukránoztak/stb magyar nemzetiségű külföldi állampolgárokat.... sajnos, az itteni magyarok nem tudják az ezeréves "magyar" történelmet..... :(

dobrony Creative Commons License 2002.01.30 0 0 119
Kedves favago. Termeszetesen, ha kuilfodre mesz, meg kell tanulnod a helyi szabalyokat, ahhoz kell alkalmazkodnod. Ez nyilvanvalo, hisz neked, mint ujonnan jottnek, meg kell adnod a tiszteletet a helybelieknek. Es rendkivul fontos is, hiszen csak igy vagy kepes erdemben kommunikalni a helyi erokkel, hisz ok ezt a nyelvet ertik, es bizobnyo estekben ezt varjak el. Eddig teljesen egyetertunk.
Nem elvarasom, hogy ahova megyek, pont olyan legyen, amilyennek en akarom, mert akkor abba a hibaba esnek mint te, nevesul, megkeserednek.
Ha ennyire rossz a velemenyed (es most ne gyere azzal, hogy semmi rosszat nem mondtal a svedekrol), miert nem huzod el a csikot? Egyvegteben csak panaszkodsz meg rinyalsz, nem ertelek en teged.
A beilleszkedes "sikeressege" nem csak (sot, hajlok ra foleg nem) a helyi viszonyok fuggvenye, hanem az embere, aki azon van, hogy megtalalja a helyet. Neked, ahogy kierzem a hozzaszolasidbol, nem ment valami jol. Vagy nem igy van? Tenyleg tudni szeretnem, mert magadrol nem mondasz semmit, csak hajtod a verklit.
Van ennekem egy kivalo baratom. O Norvegiba koltozott (igen, tudom, hogy az nem Svedorsag, nem, nem hiszem, hogy minden eszak-europinak egyforman halvere van, igazad van, nincs osszehasinlitasi alapom, mindazonalta) es oda nyilatkozott, hogy ugy erzi, hogy az aposaval valo kapcsolatat akkor jarrat csucsra, miko az oreg egyetlen este ketszer is szolt hozza. Egyszer, hogy ugyan, zarna be az ablakot, masodszor meg, hogy dobna meg a tuzre. Mashoz se beszel tobbet az old guy. Ilyenek. Ennyi. Azt hiszem, ez szivuk joga. Minek furcsallnam? De ettol meg nagyon szeretik azt a bolygo zsidot, mert olyan fajta, akit csak szeretni lehet. Megtalalta ez a csavoka ott fel ev alatt a helyet, jol erzi magat. vagyik haza, kell neki a porges, ami a sarkkor magassagaba igen mersekelten van. De! Nem nyavajog, hogy egy kirekesztett paria.
Az ukranokkal mersekelten vannak italozasi tapasztalataim, de ami az oroszokat illeti, bizony, igazad van, megesik, hogy azzal nyitnak, hogy "igyunk valami konkretat". Azt gondolod, hogy mert osszepacsizunk, mar kozel is kerultunk egymashoz? Ugy gondolom, nem attol fugg, hogy mennyire vagy kozel valakihez, milyen az arca, hogy koszon, hogy iszik meg egy pohar sort a tarsasagodban, hanem hogy hol van a te kis helyed az o lelkeben, hova van felvesve a te neved az o elmejenek puha viasztablajaba. Az meg a te dolgod, hogy ezt felismerd (ne pedig felreertelmezd a szerencsetlent), es megbecsuld.
Előzmény: favágo (117)
dobrony Creative Commons License 2002.01.30 0 0 118
Te egy igazi bajkevero vagy, te kis hamis!!!
:-)
Előzmény: Hmmmm (116)
favágo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 117
Igen.Ha elmégy külföldre ujra kell tanulnod mindent.Telyesen meg kell hogy változtasd a viselkedésedet .Számodra ez oly nehezen fogható fel?Bármelyik nyugati országba vigyen az utad szerintem ugyanez a mese.Szerintem abban a pillanatban ahogy átlépted Magyarország határát ez várt Magyarországon is rád ,vagy a szüleidre.Semmi nem volt olyan mint Kárpátalján és ma sem az.Habár sokmindenben hasonlit a tájszokás.
Na itt ebben az országban semmi nem passzol az otthoni szokásokból.Kérded mi maradt? Semmi! Annyi hogy még magyarul beszélek.
Igen újratanulod az uj országban az uj tipusú életed alapvetö szabályait.Ha nem vendégmunkásként vagy itt akkor mint a "kisbaba" ugy mégy át az alapvetö szabályokon.Pčldául hogy kell hogy köszönj ,melyik viccet érti félre az uj hazád öslakosa,miröl ne beszélj és miröl mikor beszély és sokminden .10-15 év letelte után "majdnem" belejösz.
Az az ember akinek ez nem sikerül ,vagy nem akarja megtenni az az alkoholban és a honvágyban nyomorog .
Mit gondoltál hogy idekint a beilleszkedés olyan könnyen megy mint Magyarországon a külföldröl jött turistának?Ahogy jön mindjárt pertut iszunk aztán már haverok vagyunk.Igy van ez az ukránoknál is igy van? Igor hozza a votkát aztán megvan a haverság.Viszont ilyen gyorsan megy az átejtés is.Na idekint ez a haverság amit odalent egy pertuval megoldasz 15 évet eszközöl.Ha pedig valakinek az a nyugati beilleszkedés hogy eljár a munkára meg a nyugati magyar klubokba?Akkor valamit összekevert.

Előzmény: dobrony (115)
Hmmmm Creative Commons License 2002.01.30 0 0 116
Favago a svedeket sem birja. Ok agymosnak es szervezkednek szegeny vedtelen bevandorlokkal szemben. Az erdelyiek hazudnak.
(jol csinalom? hatasosan huzok szet? csinalom a feszultseget mi?)
Előzmény: dobrony (115)
dobrony Creative Commons License 2002.01.30 0 0 115
emberek, alljatok mar le, most komolyan azt nyomjatok, hogy ebben az orszagban csak mocskosan lehet letezni, es ha van pofam elmenni kulfodre, akkor qrva gyorsan el kell felejtenem mindent, ujratanulnom az elet alapveto szabalyait, amit egy hozzam hasonlo miliobol szarmazo ember nem tudhat, mert ha eletben maradtam annak csak egy lehetseges magyarazata van, az, hogy elloptam a csokit a gyerekek elol a vakok intezeteben?
ti megkattantatok.
favago, neked annyi maradt meg ebbol az orszagbol, mint ami a hozzaszolasaidon keresztul latszik, vagy azert sikerult magaddal vinni valami mast is a fobiaidon kivul, mikor olajra leptel?
Előzmény: shelly (114)
shelly Creative Commons License 2002.01.30 0 0 114
Ha egy ember sose mosakodott, akkor eloszor megtanitod tisztalkodni, aztan engeded be a lakasodba. Ez is olyan, ha valaki lop, akkor nem lehet vele dolgoztatni, vagy jol oda kell figyelni ra. Viszont ha valakit olyanna tettek a korulmenyek (alkata?), amilyen, akkor lehet, hogy sok idobe telik, mig megvaltozik, ha megvaltozik egyaltalan.
Viszont vannak emberek, akik nem a korulmenyek miatt nem mosakodnak, hanem egyszeruen lustak hozza, es olyanok is vannak, akik nem azert lopnak, mert szukseguk van valamire, hanem mert jol megy nekik a lopas. Aki egyszer jol belejott, az ugyis megtalalja a modjat, meg 5 ev utan is.
Előzmény: favágo (113)
favágo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 113
Čs most jön a válasz hogy miért nem bir Svédországban egy odavalósi mérnök mérnöki munkahelyen dolgozni.Mert a svédek elött ismert ez a munkához való álláspont.Tehát megvan a válasz hogy miért kell itt egy középeurópai fiatalnak mégegyszer letanulnia ugyanaztat az egyetemet amit otthon már lejárt.Hogy megtanuljon másféleképpen hozzáálni a feladatokhoz.5 év alatt leszokik az ilyen seftelési kéz kezet mos munkakultúráról.Leszokik "hozzájutni" valamihez föleg nem ingyen .
Most nem azt mondom hogy itt nincs lopás.
Előzmény: shelly (110)
shelly Creative Commons License 2002.01.30 0 0 112
Egy szoval se mondtam, hogy artatlan, szemelyet csak azert hoztam fel, mert erdekes strategiat dolgozott ki, ami szerintem is emlitesre melto. (nem a lopasra gondolok, bar ahhoz is kellett egy kis szervezoero). Tolunk is loptak ilyen emberek, nem is keveset.
Előzmény: favágo (111)
favágo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 111
Meg tudott" szerezni "vagy meg tudott "venni "olyan dolgokat amit halandó ember nem? Mert ez az általad és álltalam leirt fogalom egészen mást jelent.
Egyébként van olyan hogy egy nagyobb szabásu épitkezésnél egyes épitésvezetöknek a háza is párhuzamosan épül ugyebár ,ugyanabbol az anyagból amit netalán egy nagy bevásárlóközpontra kellene felhasználni.Úgyis kibirja egy bevásárlóközpont ha onnan eltünik 100 zsák cement.Majd elosszák jól ami megmaradt.
Vólt alkalmam élni arrafele.Nem hiszem hogy sok minden változott volna azóta amióta vólt szerencsém olajra lépni.
Előzmény: shelly (110)
shelly Creative Commons License 2002.01.30 0 0 110
Ne itelj meg elsore olyan embereket, akirol csak hallottal, hogy letezik. Nem lopott o, csak elofordult, hogy meg tudott szerezni olyan dolgokat, amit egyszeru halando ember penzert se kapott volna meg. :)

Előzmény: favágo (109)
favágo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 109
Čs miután megszünt a lopás több maradt az épitésvezetönek!! Lopni.Mert ö vólt a legnagyobb tolvaj.
Előzmény: shelly (108)
shelly Creative Commons License 2002.01.30 0 0 108
En is hallottam mar, es meg mindig nagyon tetszik. :)
En egy epitesvezetotol hallottam, hogy ha ki akarta deriteni, hogy ki lopott mit, akkor csak annyi volt a teendoje, hogy minden brigadban ket magyart osztott be a tobbiek melle, es ezek szepen jelentettek egymasra.
Előzmény: Hmmmm (107)
Hmmmm Creative Commons License 2002.01.29 0 0 107
Annak emlitesekor, hogy szethuzunk es marakodunk, mar elsore eszembe jutott egy vicc, csak gondoltam nem irom be, meg nekemestek milyen bunko vagyok.
De mar annyit lett emlegetve a szethuzas, csakazertis beirom. Hatha nem ismeritek. Szoval.

Lucifer reviziot tart a pokolban. Jarja vegik a konderokat es a mellejuk beosztott ordogoket.
Az elso konder mellett all egy tabla: Ne szallj ki! Kerdore vonja az oda beosztott ordogot: "Ez mi?"
- Ezek itt nemetek, tuhtig nepseg, betartjak a szabalyokat. Ezek nem szallnak ki.
Okes, megy tovabb. Masik kondernal all egy gepfegyveres or. Ott is kerdezoskodik.
- Ezek itt oroszok. Ha az egyik megprobal kimaszni az or puskatussal visszakenyszeriti.
Rendben, megy tovabb. Kovetkezo kondernal nezi, se tabla, se or. "Hat itt meg mi van?"
- O! Ezek itt magyarok. Ha az egyik megprobal kimaszni, a tobbi visszahuzza.

Nem en talaltam ki! Ugy hallottam.

Előzmény: antiairhead (103)
favágo Creative Commons License 2002.01.29 0 0 106
Határon túli magyarok.Melyik határon túli?Az összes magyar valamelyik határon tul található meg.
Egy kicsit az adományokról?
Azokra az adományokra gondolsz amelyeket a nyugati államok vöröskeresztjei küldtek Magyarországnak majdnem a hetvenes évekig?
Vagy azokra amelyeket talán ma is küldenek a roma vagy valamelyik szegény közösségeknek .Vagy a Phar programra? Országszerte nem egy projekt épült meg adományokból.Milyen adományokra gondolsz? Ja azokra melyeket a kissebbségben élö magyaroknak adnak? Az ingyen vacsora is valahol megfizettetik.Igy azok az adományok is.Črdekekröl van szó.
Ugyanugy mint a kissebbségi jogok és a magyar kissebbségi hatalom megszilárditása a határ tuloldalán .Ez is magyar érdek.
Ezen okoknál fogva is emlitödik meg a kissebbségi jogok védelme.
Čs lám ez a nyugaton a polgári jogok és a kárpát medencében a kissebbségi jogok közt a külömbség.A polgári jogaiddal egyenrangú vagy ,de a hatalomban mint nemzet vagy nemzetiségi csoport nem birsz részt venni´itt.Kissebbségként elismerve viszont igen.Ezért nincs pl Svédországban kissebbség.OK .Finek számok.De számuk elenyészö.Kissebbségként öslakosként saját sorsodról saját magad dönthetsz.Persze ha van eröd megszilárditani a hatalmad.Ha nagy a kivándorlás nincs esélyed erre egyetlen kissebbségi területen sem.
Tehát hatalom gyakorlásáról van szó egy adott régióban amikor a magyar kissebbségi jogokért folyik a harc.Ezt minden józan és normális ember tudja.Azok az adományok pedig túl kicsik amit a magyar állam adományoz ahoz képest amit a jövöben onnan visszakap.Ha sikerül megszilárditani a határ tuloldalán a magyar kisebbség hatalmát.
Te mint Magyarországra betelepült kárpátaljai magyar ezekkel a gondokkal meg vagy terhelve?Ne társalogj bunkókkal.

Előzmény: shelly (105)
shelly Creative Commons License 2002.01.29 0 0 105
Ez a topic eredetileg azert jott letre, hogy a hataron tul elo magyarok jol kidumalhassak magukat. Nem bannam egyebkent, ha valami szep celokat is kituznenk itt magunknak, es megprobalnank ezentul eszerint elni. Mondhatni mutassuk meg azoknak a politikusoknak, hogy rendes emberek is vannak, akik nagyon magyarok is meg nem csak azok. ... hogy ha a hataron tuli magyarokrol beszelnek, akkor ne mindenkinek csak az jusson eszebe, hogy "adomany", "arviz", "kisebbsegi jogok". Kezdjunk el egyuttmukodni, es a tobbi megoldodik magatol, altalunk.

most valamit tárgyalunk is, vagy csak próbáljuk bebizonyitani, hogy nekünk van igazunk, mindenki más meg mehet a fenébe?
Nekunk van igazunk, es mindenki csatlakozhat az igazunkhoz es a topichoz. Es lehet sajat igaza is, az is belefer, ha nem serti az erdekeinket. A lenyeg az, hogy letezunk, nem lephetnek at rajtunk, es nem olvaszthatnak be. Jogunk van megorizni az identitasunkat, mint neked is, aki nem nagyon jol beszelsz magyarul (bar az irasodbol itelve egesz jol beszelhetsz...:)

Előzmény: antiairhead (103)
favágo Creative Commons License 2002.01.29 0 0 104
Te nem nacionalista magyarokkal tálálkoztál hanem bunkó magyarokkal.
Előzmény: antiairhead (103)
antiairhead Creative Commons License 2002.01.29 0 0 103
én nem tudom ti ezt hogy látjátok, de én már többször találkoztam nagyonis nacionalista magyarral. engem lenéznek mert hibás a magyarom és nem ismerem úgy a történalmet stb. de közben arra nem képesek hogy elmagyarázzák amit nem értek. az egy tény hogy a magyarok nem tartanak össze. de szerintem ennek az egyik oka a pénz. nem tudom miért, de mostanában úgy tünik hogy magyarországon mindenki csak saját maga ért akar valamit is csinálni, így viszont nem lehet egy normális társadalmat felépiteni. biztosan segitene, ha végre be tudnánk lépni az EU-ba. Így közelebb kerülnénk a többi európai országhoz és észrevennénk, hogy az ember lehet közben magyar is és európai is. nem kell mindig egymást marni mindenféle hülyeségért. ennek az egész topicnak pl. mi a témája? most valamit tárgyalunk is, vagy csak próbáljuk bebizonyitani, hogy nekünk van igazunk, mindenki más meg mehet a fenébe?
Előzmény: dobrony (102)
dobrony Creative Commons License 2002.01.28 0 0 102
Hat, jo. Ezt en nem igy latom, de nem tudom, hogy lehetne bizonyitani.
Előzmény: shelly (101)
shelly Creative Commons License 2002.01.28 0 0 101
Vannak osszetarto es vannak szethuzo nepek. A magyar az utobbi kategoriaba tartozik, sajnos. Ez a rovat is ekesen bizonyitja. Egymasnak esunk, pedig semmit okunk ra.
Előzmény: dobrony (100)
dobrony Creative Commons License 2002.01.28 0 0 100
Ja, bocs, a hozzaszolasod eleje az ugy ahogy van nem tetszik. Szerintem neked se. Akkor meg miert irkalsz ilyeneket? Azt gondolod, e tekintetben a nepek kulonboznek egymastol?
Előzmény: shelly (98)
dobrony Creative Commons License 2002.01.28 0 0 99
dobrony:> A nemzeti ontudat, az valami mas. Olyasmi, amit nem szokas hangzotatni, mert aki tul sokat es hangosan allit magarol valamit, az mar gyanus.
Erdekes jelenseg ez, erdemes elgondolkodni rajta.

Miert is baj az, ha valaki "nagyon" magyar? Nem gondoljuk-e rogton azt, hogy akkor nagyon utalja a masikat? Lehet-e nagyon magyar valaki ugy, hogy kozben jol kijon a tobbiekkel, es a sajat erdekeit is szemelott tartja, anelkul, hogy idegengyulolonek tartanak?

Te hany olyan emberrel talalkoztal, aki "naggggyon" magyar, es nem tud ugy elmenni ket liberalis mellett, hogy legalabb fel oran at ne feszegesse veluk a liberalizmus melyertelmet? Csak per pelda kerdezem, nehogy aztan az legyen, hogy aki lib, az ez meg az, aki meg nem az, az nem az, hanem valami egesz mas, naggyon mas, vagod?

Előzmény: shelly (98)
shelly Creative Commons License 2002.01.28 0 0 98
Honnan ismerszik meg egy igazi magyar?
fel ora beszelgetes utan mar haragszik, utalkozik, karomkodik, es mindenbol kirekeszti a masikat. Hat igen, jelentosebb Magyarorszagi kisebbseg hijan a magyarok koreben kialakult ez a "mindenkit utaljunk" nezet. Csak olvassatok bele a szovegekbe. Ti, akik svedorszagban ossze kellene, hogy tartsatok, szerintem egymasrol kemkedtek, es mondhatom magyar embernel nincs jobb besugo szeles e vilagon ! (Csak tudnam, kitol szarmazik az idezet...)

Svedekkel en is beszelgettem, ok nem keverednek senkivel, idegenekkel nem haverkodnak, es valahogy mindig magasabbrendunek tartjak magukat, mint az olyan afrikai nepeket, mint mi magyarok vagyunk. Braziliaban is megbecsulik a szinesboru szolgakat...

Par evvel ezelott volt egy rajzfilm a teveben. Arrol szolt, hogy legelt ket csoport barany a mezon, az egyik csoport feher, a masik fekete. Egyszer egy fekete barany atkeveredett valahogy a feherek koze, telt, mult az ido, a barany kezdett atvaltozni feherre. Mar egeszen atvaltozott, amikor valahogy visszatalalt a feketekhez, hat feher barany leven ismet kirivott kozuluk, es szorgalmasan elkezdett feketedni. Mar felig fekete volt megint, mikor eleredt az eso, es kiderult, hogy a mellette allo baranyok fele fekete volt, a masik feher, csak festve voltak, es az eso lemosta roluk a festeket, szegeny kobor barany volt egyedul, aki felig fekete, felig feher maradt, mivel o nem festeket hasznalt. Hat ennyit a beolvadasrol.

Hadd legyek en az elso, aki a nemzetallamot definialja: olyan allam, (az allam definicioja mar megvolt), ahol csak egy nemzetiseg elhet, aki nem ilyen azt "kisebbseg" jelzovel illetjuk, es maskepp kezeljuk oket, mint a tobbseget. Az iranyitasban a tobbseg vesz reszt, a kisebbseg kulon erre a celra letrehozott intezmenyeken keresztul (ha vannak ilyenek) szolhat bele a kozeletbe. Ezek utan ha valaki ugy akar beleszolni a kozeletbe, mint a nagyok, akkor kezdheti a feketebaranykodast. Nyugateuropaban ez mukodik, mert eros, egyseges osszefuggo teruleteken elnek ugyanolyan nemzetisegu emberek (franciak, svedek, nemetek), es ott el sem tudjak kepzelni, hogy mas is lehetseges. Azert keptelenek megoldani mar evszazadok ota a delszlav konfliktust sem.
Egyszer egy nagy unio letrehozasan faradoznak, ami egyseges iranyitas nelkul eletkeptelen, viszont ezt az iranyitast altalaban valamilyen szempontok alapjan privilegizalt emberek vegzik (legerosebb tagallam), aztan ha az osszefogo ero nem eleg eros, akkor kis reszegysegekre esik szet az egesz, amit altalaban nemzetallamnak szoktak hivni, csak azert, hogy ugymond jogosan legyen az iranyitasuk alatt egy-egy terulet. Es ez a ket folyamat mindig jelen van, nem nehez kitalalni, hogy ki fog iranyitani az EU-ban, mennyi beleszolasunk lesz az ugyekbe es azt sem nehez megjosolni, hogy egyszer az EU is szet fog esni darabjaira. Remelem, marad meg utana is Magyarorszag, es nem jatsszak el megegyszer Trianont.

dobrony:> A nemzeti ontudat, az valami mas. Olyasmi, amit nem szokas hangzotatni, mert aki tul sokat es hangosan allit magarol valamit, az mar gyanus.
Erdekes jelenseg ez, erdemes elgondolkodni rajta. Miert is baj az, ha valaki "nagyon" magyar? Nem gondoljuk-e rogton azt, hogy akkor nagyon utalja a masikat? Lehet-e nagyon magyar valaki ugy, hogy kozben jol kijon a tobbiekkel, es a sajat erdekeit is szemelott tartja, anelkul, hogy idegengyulolonek tartanak?

Europai unio:
Nem old meg semmit. Karpatalja ugyis az ukranoke marad, es ok aztan soha nem csatlakoznak az EU-hoz...

favágo Creative Commons License 2002.01.27 0 0 97
Olyasvalamit kérdeztél hogy kisérnek-e?Ebben az országban minden léptedet.
Előzmény: Hmmmm (94)
favágo Creative Commons License 2002.01.27 0 0 96
Nem alkalmaznak agymosást ?!?De jol megnevetettél.
Te jómagad sem tudod mit irdogálsz.Elkezdtük a nemzetállammal.Svédország nemzetállam habár te ezt nem igy látod érzékeled.
Az erdélyi kolegádat elvitték ingyen nyelvtanfolyamra.Naná hogy.Nyelvtanfolyamra.De már a mérnöki oklevelével kitörölheti a hátsoját.Elismerik svédnek.Soha mondom én.Mert ha azt tették volna most mérnökként dolgozna.
Ja és mutass rá egy negativ véleményre.Nagyon is pozitiv a véleményem róluk.Akinek sikerül önmagába olvasztani százezres mondjam millios tömegeket és ezt mind eröszak nélkül, hát ilyen nemzeteknek én fejet hajtok.
Ami az agymosást illeti:mindennapos.Ugy ki van svédesen mosva az agyunk itt hogy annak modja.Čs ami a legérdekesebb észre sem vesszük.
30000 magyar ugy fujja itt a svéd propagandát szerte a világba hogy csodálni való.De más nemzetekkel is igy van.Čs még észre sem vesszük.
Ha igy toltuk volna Magyarország malmára a vizet mint a svédek malmára hól lenne ma az ország?
Tehát.Minden elismerésem a svéd propagandának agymosásnak , a svédek nemzeti öntudatérzetének habár te ezt negativumnak érzékelted számomról.Čn az ország jövöje érdekében csakis pozitivumnak tartom.
Előzmény: Hmmmm (94)
antiairhead Creative Commons License 2002.01.27 0 0 95
tjaha, hej pĺ alla här som har skrivit nĺgot... mire is kell nekünk ez a topic úgy igazából? bevallom, nem vagyok biztos hogy most a svédekröl vagy a határon túli magyarokról beszélünk.
Előzmény: Hmmmm (94)
Hmmmm Creative Commons License 2002.01.27 0 0 94
Latom elbeszelunk egymas mellett.
Mi a francert ne neznek a sajat erdekeiket? E mellett segitenek azert annak aki naluk akar boldogulni. Amibol jol latjak, hogy nekik is hasznuk lesz melleslegesen, es a letelepulo is jol jar. Vagy talan irigyled ezt? Hogy nem csak a letelepulo jar jol? Sosem celoztam ra, hogy irgalmas szamaritanusok akik szorjak a penzt arra aki odamegy. De ha akarja, akkor bizonyos feltetelekkel befogadjak. Es nem alkalmaznak agymosast, mint ahogy x hozzaszolassal ezelott azt mondtad magukba olvasztjak a bejovoket. Van egy megkovetelt szint, azon tul azt csinalsz amit akarsz. Ha egy kurd apa megoli a lanyat mert nem ahhoz megy ferjhez akihez o rendelte, az mar tul van a szinten. Ez volt az e het esemenye, van ilyen. Akar akarjak akar nem, higitjak a szokasaikkal az ittenit (most nem konkretan erre gondolok epp). De ezzel az esettel kapcsolatban az egyik legnagyobb problema az volt, hogy nem adnak eleg tamogatast egy bevandorlo gyereknek. Nem szolnak bele a csalad eletebe. A gyerek menjen haza, beszelje meg az apjaval a dolgot. Pont az apjaval aki fejbelotte. Szoval gondolkoznak, hogy ha valakinek szuksege van ra, akkor ne kuldjek el azonnal, hogy beszelje meg a csaladdal. Eddig ezt tettek, olyan elven, hogy nincs joguk beleszolni a csaladi szokasokba. Most sem arra megy ki, hogy igenis bele kell, bar a gyilkossagok kapcsan akar nalunk is megcsinalnak, hanem teremteni lehetoseget a megoldasra, meghagyva valahogy az onrendelkezest.
Persze te vagy, aki kozottuk elsz mar joideje, nem is ertem miert, ha ennyire negativ velemennyel vagy. Gyere haza Magyarorszagra itt nem leszel idegen. En csak amit tapasztaltam mint viszonylag gyakran veluk levo egyen csak azt mondhatom. Szamithatok rajuk ha problemam van, meg olyan is volt, hogy extra repulojegyet adtak egy csaladi esemeny miatt. Jol van, mondd hogy megerte nekik, hat nana hogy igen. Halas voltam es igyekeztem jol dolgozni. Ha ez neked szamitas akkor jo. Nekem ez kolcsonos bizalom. Nyitott vagyok felejuk, vendegkent alkalmazkodom, cserebe ok is nyitottak es segitenek ha kell, sot akiket erdekel meg tanuljak is a szokasainkat.
Erdelyben azert megvan az a kulonbseg, hogy a munkahelyeden, a szuleid szulofoldjen, volt magyar teruleten ahol a romanok a vendegek, ott keresztbetesznek neked. Es nem azert mert rosszul dolgozol. Svedben talan el kell menned a nemzeti unnepekre? Vizsgaljak? Kotelezo? Akkor miert baj ha elmegy. Az erdelyi kollegam nagyon halas nekik, mikor otthonrol eljott, nem vajkaltam a konkret okokban miert, amit altalaban meselt az eleg volt, szoval mikor megjott svedbe meghivtak vendegsegbe, marasztaltak estere, olyen aprosagot megettek neki, hogy elvittek kocsival a nyelvtanfolyamra. Es ugyanugy segitettek a munkahelyen is. Sajnalta hogy a mernoki diplomajat nem tudta hasznalni, de hat ez van. Dolgozik a nelkul, meg igy is eleg boldog.
Es azt mondod nem neznek az erdelyire ugy mint masra? Nana! A stockholmiakat is cak zeroeight-nek hivjak Malmoben, az egy kulon allatfaj. Mint a Malmo-i is Stockholmban. Nalunk nincs ilyen? Szerinted a szabolcsiakra nem nez mas szemmel egy pesti mint egy sopronira? Mas szemmel nezhet, de nem kizarolag azert mert nem itt szuletett. Mint mondtam biznak benne, maguk koze fogadtak, o ezt akarta. Hat mi a franc kell meg ezutan?!
Latom veled mashogy van valamiert.
El is beszelunk egymas mellett, elmondtam amit en tapasztaltam, nem akarlak meggyozni arrol, hogy nalad maskent van mint ahogy hiszed. Szoval reszemrol ennyi.

Ja! Es egyebkent a sved baratomhoz, aki kollega is, mentem 16:45-kor. Nem uzleti megbeszelesre. Beszelgetni.

Előzmény: favágo (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!