Keresés

Részletes keresés

kori2 Creative Commons License 2007.10.08 0 0 432
Hello!
Hát ezaz! Mosmár elvileg ez a pontozási forma lehetőséget ad ranglistákra meg ilyenek, és akkor ez így igazságosabb lenne, mint a mostani rendszer. Pl. a teniszben a ranglistás helyezés alapján mehet vki a világbajnokságra és ha jól tudom az olimpiára. Persze a GS-eken és más tornákon a kiemelések is a ranglistás hely alapján mennek, de ez mondjuk a sportág specialitása (?)
Szóval azért mindenképpen sokkal igazságosabb és reálisabb lenne, ha nem egy versenyre lenne feltéve minden.
Voltál esetleg a hétvégén a tornacsarnokban a versenyen?? Ha igen mi volt, milyen volt??? mert én sajna fősuliban voltam így nem tudtam elmenni.
Előzmény: yamashita (431)
yamashita Creative Commons License 2007.10.04 0 0 431

Szerintem úgy lenne igazságos,mint a Forma 1-ben és a torna VK-n.Van egy sorozat, és a végén összeadják a helyezéseket. Aki végig jól teljesített az mehet az Olimpiára. Mert, mi van ha egész évben mindent nyer az ember, de pont a Világbajnokságra lebetegszik, vagy lesérül? Akkor neki nincs helye az Olimpián??????????

Előzmény: kori2 (430)
kori2 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 430
ISTEN MENTS!!!!!! Én nagyon szeretem a tornát!! és azt mondom MEGÉRDEMLI a másik két kvóta szerző, és Krisztián is! A baj nem itt van, hanem a szabályokban illetve leginkább azok értelmezésében és alkalmazásában. És eme véleményem vonatkozik azokra a sportolókra is akik hasonlóan 'csalódottak lettek' a vb-n és nem magyarok. Mert pontosan nem emlékszem, de úgy rémlik mind a nőknél, mind a férfiaknál akadt még Krisztiánhoz hasonló helyzetben lévő (vagy került) 1-2sportoló.
És az elmélet! Milyen Olimpia az ahol a világ első három legjobbja nincs ott, ismétlem egy olyan sportágban ahol a pontozásban még mindíg subjektivitás van és ezredek, századok döntethetnek az első 3 helyek között, ami kb. annyi lehet, mint egy szusszanás, vagy gondolat. Ez a szörnyű!! És ezért semmiképpen nem azt kell büntetni akik szereztek kvótát, mert igen is megérdemlik, mert ők is megdolgoztak érte, nem keveset!!!
De sajnos az a legnagyobb probléma, legalábbis az egyik, hogy a legkevésbé a tornáró és a sport öröméről van szó, hanem valami másról.. mondjuk hogyan tömjük meg a zsebüneket a legkevesebb munkával vagy valami ilyesmi. Persze mindenképpen TISZTELET a KIVÉTELNEK, mert ha kevesen is biztos vannak. Meg ki vagyok én, hogy ítélkezzek valamiről, amiről konkrétan nem tudok, legfeljebb sejtek, és amihez bármennyire szerettem volna soha nem volt részem..
Azt hiszem oldalakat tudnék írni erről a témáról. ;o)
Előzmény: yamashita (429)
yamashita Creative Commons License 2007.09.28 0 0 429
Ezt én sem írhattam volna szebben! De remélem neked nem az lenne a megoldás,mint jó pár hozzászólónak egyes fórumokon,hogy a másik kettő kvótaszerző adja vissza a kvótáját,hogy Krisztián kaphasson kártyát?
Előzmény: kori2 (428)
kori2 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 428
Hááát a vb.. Érdekes, tanulságos és szomorú
Részletesebben:
Az elmúlt években ámulva néztem/nézem, hogy olyan nemzetek kerülnek be a szerenkénti vagy egyéni összetett döntőkbe akik korábban a közelében sem voltak, legalábbis nem emlékszem, hogy ott lettek volna.
Én nagyon nem hiszem, hogy mindez azon múlna, hogy mostanában a föld azon részén több a tehetséges gyerek, mint itt. És foggalmam sincs mit lehetne tenni azért, hogy a torna újra oda kerüljön hazánkban ahol sok évig voltm vagy legalábbis elinduljon a felemelkedés útján, dehogy valamit sűrgősen kéne tenni az tuti. Ja! és azt sem gondolom, hogy csak és kizárólag a pénzen múlik.....
Tanulságos, hogy talán nem ártana változtatni egy-két olyan szabályon, mint az olimpiai kvóta szerzés, mert így kissé igazságtalan, hiszen ha abból indulunk ki, azzal, hogy aki már csapatban szerzett kvótát nem szerezhet többet hiába nyer egyénit vagy szert, azért, hogy lehetőség szerint minden nemzet képviselve legyen az olimpián, akkor e szabály értelmében az lenne a korrekt, hogy ha olyan versenyző nyer szert vagy egyénit aki már szerzett kvótát csapatban akkor ő ne számítson, hanem az első olyan versenyző (mondjuk az első 4-ből) aki még nem szerzett kvótát csapatban ill. egyéniben sem.Meg azért az, hogy a szereknél ahol név szerinti kvóta van csak az első számít egy olyan sportágban ahol még mindíg van subjektivitás a pontokban és akár 1 századon múlhat egy helyezés.. hát nem tudom, azért egy olimpián, mai mondjuk elvileg szól a világ legjobbjairól, simán helye kéne legyen az első 3-nak.
És szomorú azért, mert furamód szomorúnak kell lennünk (ezt sugallja a média) egy világbajnoki ezüst éremmel egy olyan mezőnyben ahol ott vannak a japánok, kínaiak, amerikaiak, és azért ne temessük el az oroszokat és a románokat sem.
DE! ha mindezt félre teszem akkor nagyon jó gyakorlatok voltak, csak nagyon sajnálom, hogy ennyire keveset közvetít belőle az eurosport.
Na jó sokat írtam ;O) most te jössz ;O)
Előzmény: yamashita (427)
yamashita Creative Commons License 2007.09.27 0 0 427
Akkor beszélgessünk mi!Hátha csatlakozik valaki hozzánk. Hogy értékeled a VB.-t?
kori2 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 426
Hello!
Én szoktam nézzni a topikot, de mivel senki nem ír/írt ide... így nem volt mire reagálni sem ;o(
Engem is érdekelne egy AKTÍV szertorna topik !!!!
Előzmény: yamashita (425)
yamashita Creative Commons License 2007.09.26 0 0 425
Ha már ezen a  topikon megszünt az élet, meg tudja valaki mondani, hogy hol van még szó szertornáról??
G-fourty Creative Commons License 2007.09.21 0 0 424
Sziasztok!

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hol van olyan tornaterem, vagy edzés ahol nyújtón meg egyéb ilyen eszközökön lehet gyakorolni? Felnőtt korosztályban. Nem kívánok világbajnok lenni, csak ehhez volna kedvem, egyszerűen a mozgás miatt, meg keresek valamilyen sportot.
cilax Creative Commons License 2006.12.25 0 0 423

Elhunyt Jelena Muhina

 

Szerdán temetik Jelena Muhinát, a szovjet tornasport kiemelkedő alakját, aki pénteken halt meg, 46 éves korában.


Muhina akkor lett igazán ismert és elismert, amikor 1978-ban elhódította az összetett világbajnoki címet a román sport korszakos alakjától, Nadia Comanecitől.

A CSZKA Moszkva kiválósága okkal álmodott az olimpiai bajnoki titulusról is, ám az 1980-as moszkvai játékokon már nem tudott elindulni: nem sokkal az ötkarikás versenyek kezdete előtt egy edzésen olyan súlyos gerincsérülést szenvedett, hogy megbénult, és élete végéig tolókocsiba kényszerült.

 

:(((((

klongold Creative Commons License 2006.12.18 0 0 422
KELLEMES KARÁCSONYT, BOLDOG ÚJ ÉVET ÉS TESTI-LELKI ÖRÖMÖKET MINDENKINEK!!!
TakiVili Creative Commons License 2006.11.18 0 0 421
.i
TakiVili Creative Commons License 2006.11.18 0 0 420
.
Schafranek Creative Commons License 2006.11.15 0 0 419
Hello Eryx
Nézd meg a http://www.tornasport.hu/motesz/egyesuletek.htm
Előzmény: Eryx (418)
Eryx Creative Commons License 2006.11.10 0 0 418

Sziasztok !

 

Valaki meg tudná mondani nekem,hogy hol vannak szertornász egyesületek ???

Legjobb lenne Pestmegyén belül és Váchoz közel !

 

üdv mindenkinek 

kori2 Creative Commons License 2006.10.29 0 0 417

Úgy látom még nem fedezte ezt a cikket fel senki:

Akkorhát íme:

"

Berki Krisztián tornász Világkupát nyert

október 29. vasárnap 12:52

[Index]

Az Európa-bajnok tornász Berki Krisztián nem vett részt a dániai világbajnokságon, ám az azt követő első Világkupa-viadalon kiváló produkciót mutatott be, és megnyerte a lólengést. Tökéletes stuttgarti gyakorlatára 15.757-s pontszámot kapott, és magabiztosan szerezte meg az első helyet.

A jövő évi világbajnokság helyszínén rendezett versenyen Berki olimpiai kvótát szerezhet, de csak győzelme esetén. "

 

SOK és NAGY GRATULÁCIÓ NEKI!!!!

 

kori2 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 416

Ha jól tudom a csapat nem, de az egyéni szerspecialisták, mint amilyen Berki Krisztián is mennek jövőre a vb-re, és nekik az olimpiai kvóta szerzés a legfontosabb feladat. (márha mondhatom így)

 

Előzmény: zinaida (415)
zinaida Creative Commons License 2006.10.26 0 0 415
De amagyar csapat nem kvalifikálta magát a jővő évi vb-re. Vagy tévedek ?
Előzmény: kori2 (414)
kori2 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 414
De itt most nem ez volt a lényeg! Ha jól tudom ez volt az első olyan nemzetközi verseny, ahol az új pontozást használták. És e pontozásbeni változások miatt eléggé átalakultak a gyakik, vagyis nagyobb esély, ha a szerspecialistánk egy jól "kidolgozott" kellően gyakorolt gyakit csinál jövőre a kvóta miatt fontos versenyen, mintha most megy egy kevésbé jól kidolgozottal. Hisz így, hogy nem volt 2 éve van gyakorlatilag arra, hogy egy mindenszempontból a legjobb gyakit állítsák össze.
Vagyis én még mindíg azt mondom jobb volt ez így a jövöévi vb fontossága miatt.
Előzmény: zinaida (413)
zinaida Creative Commons License 2006.10.24 0 0 413

Igen, de miért nem látták a szakvezetők, hogy nincs öszetett tornász otthon ? Már a felmérő versenyeken sem remekeltek, az eredmények pedig a szerspecialistáktól jöttek, ha pedig ők hozák az eredményt, akkor meg küldjék őket a vb-re. Tudom, hogy a csapat az első, ha lenne legalább 4-5 jó öszetett tornász otthon azt mondom megértem, de ha egyszer nincs..

Előzmény: kori2 (412)
kori2 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 412
Nézd! sztem annak ellenére, hogy lettek volna pozitiv hatásai, ha gatdagodunk egy éremmel. Mégis úgy gondolom, hogy a kvota megszerzés esélye miatt jobb, hogy nem indult. Mert így figyelhette a versenyzőket, tökéletesítheti a gyakiját, hiszen az új pontozás miatt miatt nyilván nem mindegy sem az anyagerösség, sem a kivitelezés. És nekünk csak ő az egyeltlen esélyünk a kvóta szerzésre ill. azt hiszem még Hídvégi Vidtől is lehet remélni. És a jövő évi vb ebből a szempontból fontosabb!!!
zinaida Creative Commons License 2006.10.22 0 0 411

NA szakértő nem vagyok, de én akkor sem hagytam volna otthon Berkit. Igaz, hogy összetett tornászokra volt szükség, de lássuk be, hogy ha sikerült is volna 24-be kerülni a csapatnak jővőre akkor is nagyon nehéz lett volna kiharcolni az olimpiai indulás jogát. Berkinek viszont esélye lett volna döntőbe kerülnie, esetleg érmet nyernie.

Egy kérdés, én ugy tudtam, hogy 16 év az indulási korhatár a lányoknál, de volt nehány lány aki szerintem még 12 éves sem volt...

Előzmény: kori2 (410)
kori2 Creative Commons License 2006.10.22 0 0 410
Igen azt hiszem 27.lett a ff.csapat. És egyet értek veled, meg nem is. Mert az olimpiai kvali miatt fontosabb lesz a jövő évi vb (már Berki Krisztián szerepeltetése szempontjából) és ezért talán jobb, hogy nem ment most.
Az összetettet sajna nem láttam, csak a szerenkénti döntőket, és megállapítottam, hogy nagyon erős lett a Kína, és sztem tarolnak Pekingben.
És aki járatosabb ezen a téren erősítsen vagy cáfoljon! De nekem objektívebbnek tünk ez az új pontozás, minta régi, és kicsit tornászra az akkor és ott nyújtott teljesítményre szabott.
Vagyis nekem az volt az érzésem, hogy a helyezéek így ogazságosabbak lettek, és jobban mérik a teljesítményt, mint a korábbi pontozási rendszer. Azt nem állítom, hogy ebben egyáltalán nincs szubjektivitás... de nekem jobban közelít az objektív pontozáshoz most, mint a szubjektívhez...
Szivesen olvasnék szakértői éleményt a témában!
Előzmény: zinaida (409)
zinaida Creative Commons License 2006.10.20 0 0 409

Nézitek a vb-t ? Hú én nagyon meglepődtem tegnap a női öszetett döntőn, főleg, hogy úgy nyert az olasz lány, hogy a gerendáról lepottyant.. Amugy meg nagyon mérges vagyok, a fiuknál nem vitték ki Berki Krisztiánt mondván, most összetett tornászokra van szükség, ha jól tudom 27. lett a válogatott (azért ezt erősitse meg valaki mert nem vagyok biztos benne), igy legalább a szerenkénti döntöben lett volna magyar.

 

kori2 Creative Commons License 2006.10.19 0 0 408

Szia Zsu!

Én ugyan nem vagyok benfentes a szertorna világában, de ismerek valakit aki igen. Megkérdeztem őt msn-en, és íme a válasza:

"...4 éves kor nagyon jó elkezdeni a tornát.Hogy hol?Viszonylag sok helyen van ennek a korosztálynak "edzés".Pl.:a TF-en (tornatanszéken) Kalmár Zsuzsa (a volt szövetségi kapitány) tart ovi tornát,a Postásban is van ovitorna (Róna utca) illetve biztos,hogy a KSI is foglalkozik ezzel a korosztállyal,mert ott viszonylag mindig sok az utánpótlás korú versenyző.Azt,hogy melyik naponként van és hánytól nem tudom.Oda kell menni és meg kell kérdezni...."

Megkérdeztem még, hogy szerinte az általa felsoroltak közül melyik a legjobb, vagyis hol érdemesebb, majd ha válaszol akkor azt is bemásolom neked. Addigis remélez ez segítség egy kicsit az elinduláshoz.

Ha gondolod az esetleges további részleteket, ha megtudok akkor mailben is elküldöm, ha írsz: kori2@torzsasztal.hu -ra.

Aztán azért írj majd hogy sikerült és mi lett a csemetéből ;O)

Előzmény: Schusy (407)
Schusy Creative Commons License 2006.10.16 0 0 407
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy nem tudnátok-e segíteni abban, hogy hol van Pesten gyerekeknek torna-képzés? És mikortól érdemes elkezdeni? A fiam 4 éves, és nagyon ügyes, tetszene is neki...

Zsu
KisKirály Creative Commons License 2006.08.16 0 0 406

Szia!

 

Nem tudom, hogy Neked mi lenne jó...

Budán már csak a TF-nek van működő tornaterme, de nyáron az is szünetel, ráadásul zártkörű is.

A Blahától nem messze van a JTE tornaterme (korábbi Spartacus), ott versenytorna van (női), így biztos nyitva van nyáron. De nem tudom, hogy mit szeretnél, így ennél kicsivel sem tudok bővebbet

Előzmény: Gunpowders (405)
Gunpowders Creative Commons License 2006.08.13 0 0 405
Sziasztok,

Szerintetek Budapesten a budai oldalon vagy a belvarosban hol lehet nyaron is szertornazni? En a Honvedot (XIII.) a KSI-t (Keleti) ismerem, valami olyan helyet szeretnek talalni ami a Moszkva ter, Deak ter, Oktogon vagy Blaha kornyeken van.

Regen versenyszeruen szertornaztam, aztan abbahagytam, es most jo lenne ujrakezdeni. Akar reggel 7-9ig, akar delutan 5-9 kozotti edzesekkel, heti negyszer-otszor szeretnem. Van otleted esetleg hova menjek?

Koszi!
KisKirály Creative Commons License 2006.06.05 0 0 404
tévedtem, ez nekem mégse megy... hát akkor ha érdekel valkit, másolja fel a címsorba...
KisKirály Creative Commons License 2006.06.05 0 0 403

bocsi, most megy valódi linkként is... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!