Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.18 0 0 19325

mer aztat szeretném, ha öröm éé bódottá jellemezné a te és kis családod életét. is.

ja, és " ha óvosa etította, ne ede! "

Előzmény: bolond halál (19323)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.18 -1 0 19324

Háá nemasszzontad, hogy ki nem állhatod, ha utasítanak téged,  vagy tanácsokat adnak?

Erre miccssinász Te? Utasitasz, tanácsolsz!

:) Neked meéé szabad? Merazajó, amit te tanácsolsz? Hogy esetleg érzékeny lelkem megsérted, az smafúúúú???? Hááa, hol-é van benned az általad másoktól elvárt empáti-ja???,

A kis buborékodból csiripelsz, de az embernek az egész bolygónk a buborék, neeem? Vagy a naprendszer, tejútrendszer, univerzum, stb. stb.

Gondókoggyá máá!!! és, és vegyé lottót! mindenképpp

Előzmény: bolond halál (19322)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.17 0 0 19323

Minek olvasol, ha ilyen negatívan hat rád, amit itt leírtam? Érthetetlen.

Előzmény: Törölt nick (19321)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.17 0 0 19322

Szerintem menj vissza a kis buborékodba, és örülj, hogy neked jó. Képtelen vagy az empátiára.

Előzmény: Törölt nick (19321)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.17 0 0 19321

Miért lennél kicsinyes gyűlölködő, azért, mert nem jött be a lottó ötös? Több milliónak nem jött be, orvosnak, péknek, segédmunkásnak, de nem hinném, hogy mind kicsinyes gyűlölködő.

Egyszer régen kipróbáltam még én is, de nekem se jött be! Az az idegesítő, hogy hosszú évek óta sírsz itt, de csak körbe-körbe mész, semmi előrelépés, pozitív fejlemény! Sőt, most megint lenn vagy

Legalább fillents már valami kis pozitívumot, mert azért nem ennyire szar a helyzeted. Vagy,  az álmod közelítsd a valós létedhez és máris más a perspektíva. Nem vagy súlyos beteg, és élsz.Sokan már ennek is nagyon örülnének.

 

 

Előzmény: bolond halál (19320)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.17 0 0 19320

Szinte csak magamnak, hogy feldolgozzam ezt a rizsa óta tartó támadássorozatot.

 

1. Nem kell világraszóló paranoiát gyártani pár ember akciójának a nem elfogadásából. Én sem tettem.

2. Szélsőséges hozzáállással nem lehet hozzáállni növekedő dolgokhoz. Ha egy fára azt mondjuk, hogy mindaddig semmit sem ér, amíg teljesen kifejlett nem lesz, akkor soha nem kapunk egy egészséges, kifejlett fát, mert elpusztítjuk, mielőtt akkorára nőhetne. Kb. ugyanez a helyzet az álmokkal.

3. Soha nem mondtam, hogy az a tény zavar, hogy hozzám szólnak. Annak mikéntje zavar. Hogy egy teljesen normális beszélgetésben egyszer csak egyre több provokáció jelenik meg, a véleményem figyelmen kívül hagyása, elakadt lemez technika, se magyarázat, se lábjegyzet hozzá, ha megkérdezem, akkor sem. Már itt jelen van a totális leszarás, amire nekem nyilván mosolyogva és hálásan kellett volna reagálnom. (miért is?)

4. Senki nem szól hozzám, az a baj? Miért lenne baj? Mikor írtam, gondoltam ilyet valaha is?

5. "Hülyeségekről beszélek nekik"? De egyszer sem jelezték, ugye? Vagy ha véletlenül igen, akkor hiába folytattam volna párbeszédet, nem sikerült.

6. A "geci lottó ötösből" látszik, hogy hova is akarsz elhelyezni. Nagyon szeretnéd, ha egy ilyen kicsinyes, mindenki iránt gyűlölködő valaki lennék, de sajnos kiderült, hogy nem vagyok az. Bár nagyon igyekeztetek a folyamatos provokációval lehúzni, az tény.

Előzmény: Törölt nick (19315)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.15 0 0 19319

Tényleg azt tudom mondani, hogy ne foglalkozz olyan emberrel, aki felé eleve előítéletekkel viseltetsz, mert vagy neki ártasz (ezt leszarod), vagy pofára esel, ahogy a jelen eset is mutatja.

Pont azért alakul ki a játszma, mert nem hiszel az adott emberben, csak a saját "mindenkit képes vagyok irányítani" elképzelésedben. Így nem lehet másokon segíteni. Be kellene ismerned, hogy van egy olyan célközönség, akiknél ez működik, akik beleillenek ezekbe az egyszerű sablonokba, van, akinél meg nem működnek. Ez nem lustaság? Már eleve kész sablonokkal szállsz bele a "buliba", így nem kell megerőltetned magad túlságosan.

Előzmény: Törölt nick (19315)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19318

Ezt köszi.

Előzmény: Übertier (19316)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19317

Ez már tényleg röhej.

Előzmény: Törölt nick (19315)
Übertier Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19316

Szia!Ezzel vagy segítek valamit,vagy nem,de szerintem érdekes.                                               https://oriblog.blog.hu/2016/06/04/hogyan_szoktasd_le_magad_a_felelemrol             https://oriblog.blog.hu/2016/07/10/hogyan_szoktasd_le_magad_a_tanult_tehetetlensegrol

Előzmény: bolond halál (19314)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.14 -1 2 19315

OK! Bocs, igazad van mindenben!

Minden rendben veled, és ha nem lenne ez a több milliárd rohadék itt a bolygón, - akik csakis azért kerültek teremtésre, hogy téged gáncsoljanak, bántsanak ezeknek a nagy erőfeszítéseidnek ellenében - akkor már révbe értél volna.

Szar a munkám, mert nincs végtettségem, az a baj!

Jó melóért tanulni sokat keeelllll???? Az a baj!!!!

Hozzám szólnak a rohadékok, az a baj!

Senki nem szól hozzám, az a baj! Hülyeségekről beszélnek nekem, az a baj! Azt mondják, hülyeségekről beszélek nekik, ez a legnagyobb baj!

Ráadásul, a geci lottó ötös sem jön be!

 

Előzmény: bolond halál (19314)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19314

Ettől függetlenül tudom, hogy vannak bajaim a tehetetlenséggel, tudom, hogy vannak dolgok, amelyekben fejlődnöm kell, de ezt a bánásmódot kösz, nem fogadom el.

bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19313

Erre mondtam, hogy ugyanazok a mintázatok, és még ha nem is csapatban csináljátok, de mindig azt jobb ütni, aki a padlón van, ugye? Sokkal könnyebb, kényelmesebb a bűnösebbnek LÁTSZÓT hibáztatni. Ez érződött végig a kommunikáción, csak átvettétek egymástól a stafétát, kritikátlanul, mindig hozzáadva az előítéletlavinához.

Amikor a szuka mellé állt, aztán levélben végül maga is bevallotta, hogy ostobának tartja? Egy bajom van csak, hogy ezekhez a szarkavarásokhoz nem értek. A másik, hogy többnyire túl tudok látni a látszaton, nem érdekel a lehengerlő kommunikáció, ha mögötte nincs emberség.

Előzmény: bolond halál (19312)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19312

Mondtam... "Én csak segíteni próbálok rajtadot" játszotok. Csapatban dolgoztok, hogy minél jobban el lehessen lehetetleníteni. Hogy úgy tűnjön, én vagyok, aki szembemegy az autópályán. Nem vagytok nyíltak, szándékosan. Hátha kialakul egy kis skizo vagy paranoia, esetleg öngyilkos leszek, de ti elmondhatjátok magatokról, hogy én voltam a rossz. Már eleve csekély empátiával szálltatok be ebbe az egészbe.

Ez egy lehetséges magyarázat.

bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19311

Vannak lelki problémáim, de azt visszautasítom, hogy te a haverjaiddal kiprovokálsz belőlem belső, fájdalmas dolgokat, hogy utána megtaposd azt, hogy ez az én siránkozásom lenne. Gondolj bele abba, milyen lenne, ha te soha, semmilyen gyengeségedet, fájdalmadat nem mutathatnád meg senkinek, akár egy ilyen fórumon, ahol ez segíthetne, hanem mindenért rideg elutasítást kapnál, mindenért téged hibáztatnának olyan emberek, akiknek fogalmuk sincs, mit éltél át. (akkor is, ha vannak ennél sokkal rosszabb sorsok is) 

Voltak erőfeszítéseim, csak kiírtam magamból, hogy néha mennyire reménytelennek tűnik. Kiírtam magamból olyan dolgokat, amelyeket egy ilyen fórumon ki lehetne írni, és ha tényleges problémával rendelkezők írnának ide, nemcsak lesben álló vérszívók, akkor talán kiderülne, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal. Ha nem gyógyszerekkel való üzérkedésről lenne szó, hanem tényleges "emberi dolgokról", ahogy régen.

Ha nem támadnátok itt, akkor havonta párszor feljönnék ide, kiírogatnék magamból ezt-azt, névtelenül, de mégis abban a tudatban, hogy valaki esetleg átélt hasonlót és hozzászólhat.

Előzmény: Törölt nick (19310)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.14 0 1 19310

Mégis, mit kéne írnom magamról? Nem én siránkozok itt, hanem te. Eszem ágában nincs tanácsot adni neked, leírtam a konzekvenciákat a panaszaidból. Látunk egy mentálisan sérült embert, aki a saját helyzetéért csakis a külvilágot okolja, annak ellenére, hogy semmilyen tényleges erőfeszítést sem tesz helyzetének változtatására, azon kívül, hogy a neten talált irodalmak segítségével próbálja ámítani önmagát. Az, hogy ezt le is írom, nem jelenti azt, hogy szándékomban állna hatni rád, bármilyen módon. A reakciód téged minősít, illetve mutatja a kórképed jellegzetes tüneteit. Azt gondolom, hogy a hozzáállásoddal nem fogsz kikecmeregni ebből, sőt, egyre mélyebbre fogsz süllyedni, tudod az évek gyorsan múlnak, és az állandósult frusztrációd kicsinál.

A tanácsokkal kapcsolatban azt tudom mondani, 

felesleges lenne bármilyen tanácsot adni neked, hiszen azon kívül, hogy valami buta nagyképűséggel reagálsz mindenkire, jól látható, hogy a legkisebb motivációval sem rendelkezel az irányban, hogy fordíts a sorsodon. Ez adódhat a betegségedből, de van benne jó adag lustaság, igénytelenség, valójában jó neked ez a helyzet, önmagad siratva átkozni a külvilágot. Rengeteg ilyen ember van, és egyébként mindegy is. Az idő(d)

"pereg".

 

ÜDV  Saci

bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19309

Olyan, mintha megmérgeztél volna. A sekélyességeddel, a részvétlenségeddel, a nem odafigyeléseddel.

Nem, nem én vagyok a hibás ezért. És ebből látszik, hogy jobban szeretem magam, mert nem tudsz megetetni azzal a dumával, hogy mindig mindenért magamat kell hibáztatnom.

bolond halál Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19308

Te soha nem fogsz magadról ilyen őszinteséggel írni. Ez a "csak hinni kell magadban" annyira hiteltelenül hangzik tőled, hogy az ember arra gondol, valami Oravecz Nórás vagy Szabó Péteres közhelyszótából való. Megpróbálsz ártani nekem, utána eltolod a felelősséget magadról és esetleg másokról, minden csak és kizárólag azon múlik, hogy "hinnem kell magamban". Lehet gecinek lenni, lehet savazni, aztán úgyis kifizetsz egy közhellyel. Te miért, mikor vállalod a felelősséget, mikor vállalod magad? Mert itt nem vállalsz semmit, az már kiderült.

Először én vagyok a paranoiás, hogy nem osztok meg dolgokat magamról, aztán én vagyok a hibás, hogy megosztottam magamról valamit, és te valahogy reagáltál. (talán valaki pisztolyt tartott a fejedhez, hogy reagálj) Nem tudlak komolyan venni.

A sorozatos félreértelmezések, nem látsz árnyalatokat. Ne foglalkozz tanácsadással, mert kurva szarul megy. Tényleg. 

Nem érted, mit jelent valakinek szeretni a hazáját. Semmit nem értettél meg abból, hogy egy helynek "lelke van", különben nem úgy reagáltál volna, ahogy. Ésatöbbi...

Előzmény: Törölt nick (19306)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19307

Tudod, van az a sztori, hogy a békák versenyt rendeznek, egy nagy magaslatra kell feljutniuk. A nézőközönség végig azt skandálja, hogy úgysem fog sikerülni, végül egyetlen béka jut fel a magaslatra, akiről kiderül, hogy süket. Tehát igen, másoktól lehet függetleníteni magunkat, de nagyon nehéz évekig ellenszélben jól működni. Ha süketnek kell hozzá lenni, akkor viszont olyan hangokat nem hallunk meg, amelyeket talán kéne.

Előzmény: Törölt nick (19306)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19306

Nem az a fontos, hogy itt valaki hisz-e benned!

Az életed szempontjából az a lényeges, te hiszek-e 

magadban?

Előzmény: bolond halál (19304)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19305

Nem mindegy, milyen teher és mennyi. Mert bőven lehet, hogy ami nem öl meg, az nem megerősít, hanem megnyomorít...

Előzmény: Törölt nick (19303)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19304

Az álmot meggyilkolni az álom megvalósulásáért? Ez már túltesz mindenen, tényleg. Szerinted te most olyan különleges dolgot csinálsz? Azt hiszed, hogy nem jut éppen elég ember, aki nem hisz bennem? Miért kéne bármit is elhinnem annak, aki nem hisz bennem? Minek néztek ti engem, tényleg? Neked lehet, hogy soha nem voltak ilyen problémáid, nem baj, de legalább ne akard nekem megmondani, hogy én mennyire selejt vagyok, és mondjak le minden tényleges lehetőségről. Adj ilyen tanácsokat olyanoknak, akiket kedvelsz, hátha jó hatással lesz rájuk. Mert gondolom azért osztogatod ezeket a tanácsokat, mert annyira hasznosak.

Előzmény: Törölt nick (19302)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19303

Sub pondere crescit palma

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19302

Tisztázzuk! Nem azt írtam, hogy te konkrétan pincér, vagy takarító legyél! Viszont az is nyilvánvaló, hogy nem leszel sikeres orvos, informatikus, építész mérnök, erre semmilyen esékyed nincs, az a vonat már rég elment. Maradtak az álmok, amik arra vannak, hogy megvalósítsd őket, de ahhoz reális lehetőségek kihasználásával juthatsz előre. Mindennek ára van, ha te azt nem akarod megfizetni, akkor marad a keserű álmodozás, önmentegetés mások hibáztatásával.

Előzmény: bolond halál (19301)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19301

A kérdés az volt, miért érdeked megölni valakinek az álmait? Lehet, hogy azért írtam le, hogy megkönnyebbüljek. Lehet, hogy egyikőtöknek sem volt elég mersze, hogy önmagáról, a saját gondolatairól ilyen őszinteséggel írjon. Lehet, hogy lesz jobb, én is írtam kitörési lehetőségekről. Lehet, hogy csak a rosszat keresed bennem, hogy hogyan süllyedjek el még jobban egy olyan értékrend szerint, amit te sem vallasz magadénak. Nem egy pincér vagy, aki kiment és sikeres lett, hanem valaki, aki kívülről nézi az egészet, és kvázi azt mondod, hogy "ennek ez is jó lesz". Persze, leírtam dolgokat, te arra reagáltál, magadról kb. semmit nem osztottál meg, nekem meg jogom van nem elfogadni, amit írsz. Ennyi. Nem mondtam senkinek, hogy segítsen, és ha nem fogadom el, amit mond, akkor még kötbért is fizetek utána, hiszen én, a rossz, ugye, köteles vagyok bármit elfogadni, csak azért, mert leírtam itt magamról dolgokat. Ahelyett, hogy olyanok írnának ide, akik képesek a kölcsönös kommunikációra, akiknek tényleg problémái vannak, akik személyiségek, mert érződik, hogy van a nevük mögött valaki, aki tényleg szenvedett és megérlelt már magában dolgokat.

Előzmény: Törölt nick (19300)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19300

Ha csak álmodozol, akkor miért panaszkodsz, miért sírsz? Ha a gondolataidhoz senkinek semmi köze, miért teszed közszemlére a világ előtt.Nem utolsó sorban, nyilvánvaló tényeket miért vélsz támadásnak? Fájdalmas az igazság és szar érzés, hogy esély sincs a kitörésedre, sőt, valszeg csak szarabb lesz már... No input, no output. Az időd pereg!

 

Előzmény: bolond halál (19299)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19299

De miért fontos ez neked? Miért olyan fontos megölni valakinek az álmait? Nem tökmindegy neked? Mert ha nem teljesül, akkor sincs semmi. Mit izgat, egy ismeretlen ember a fórumon, akihez semmi közöd?

Soha nem fogok olyan embernek hinni, aki nem hisz bennem, ezt vésd a fejedbe. Kapálózz. Igyekezz. Kit érdekel?

Előzmény: Törölt nick (19296)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19298

De egy "megbecsült szolga" sem akarok lenni. Ennél őszintébb nem is lehetnék. Tudom, hogy én nem úgy tekintek egy pincérre vagy egy takarítóra, de, hogy az én csendes, visszahúzódó személyiségemnek ez nem tenne jót hosszú távon, az biztos. Tapossanak meg még jobban? Nekem nem lesz energiám ilyen mocsárlényekkel hadakozni. Én ki szeretnék kerülni a mocsárból, erről a szintről. Nem érted? Egy gazdag szolga sem akarok lenni, aki egész életében nem hoz létre mást a munkája által, mint a... mit is? Ja, ilyenkor jöhet a szöveg, hogy "mosolyt csalt megannyi arcra", és hasonlók, de ez annyira kisszerű, olyan... így, kívülről oké, ha másvalaki egy életen keresztül becsületesen végezte az aljamunkát, én megbecsülöm, de miért én végezzem egy életen keresztül? Mert ha tudom, hogy valami jobb lesz, akkor még talán elviselhető egy-két évig, de egy életre?

Megjegyzem, ha nem provokálnál, nem jönne ki belőlem ilyesmi. :)

Előzmény: bolond halál (19297)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19297

Képtelen vagyok olyasmivel foglalkozni, olyasmire lehetőségként gondolni hosszú távon, aminek már a gondolatától is azt kéne mondanom, hogy inkább öngyilkos leszek. Pincér? Takarító? Mennyi ezeknek a megbecsülése? Nulla. Olyan szakmákat mondasz, ami egy ember életének a végéig a gazsulálásról szól. Faszom akar pincér lenni, de tényleg... nem érdekel a pénz. Leszarom. Nyilván próbálok félretenni, tehát azért van némi pénzügyi tudatosságom, de Úristen, ezt nem... vannak kifejezetten vendéglátós típusú emberek, akik ezt nem szolgaságként élik meg, mert bennük megvan az a túlcsorduló energia, ami ehhez kell. Ezekben a szakmákban azok jók, akik elég "invazívak", vagy hogy' is mondjam, akikben valahogy túlteng az energia ebbe az irányba.

Előzmény: Törölt nick (19296)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 19296

Totálisan félreérted a valós lehetőségeid. Kevés olyan felsőfokú végzettség van, mellyel esélyed van egy minőségi életforma eléréséhez, fenntartásához, valamint, valszeg bőven el is késtél már.

Szerinted, mennyi esélyed van rá, hogy orvosira, műszakira  idegen nyelvű gazdasági képzésre bekerülj, így gyakorkatilag nulláról.

Ezekkel a tényekkel nem lehet vitatkozni.

Főiskoláról írtál! Írj le 1 főiskolát, melynek diplomájával olyan munkához jutsz ma itthon, 

hogy minimum annyi jövedelmed legyen, mint Ausztriában egy takarító nőnek.

Ezt a vonalat már elqrtad és nem most, hanem már nagyon régen. Ezért kéne reális lehetőségeken gondolkognod. Nem kell megsértődni, de a tények makacs dolgok. / és nem támadások személyed ellen /

 

Előzmény: bolond halál (19294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!