Keresés

Részletes keresés

Marlena Creative Commons License 2008.04.11 0 0 169

En 20 eve elek itt , tobbszor voltam korhazban, az ellatas elso osztalyu, megfelelo torodest es mindenre kiterjedo tajekoztatast kapnak a betegek. A nyelvtudas fontos vagy hogy valaki folyamatosan legyen veled amikor szulsz.

termeszetesen csak megfelelo papirokkal szulhetsz itt, illetve ha nincsenek biztositasi papirjaid akkor mindert fizetni kell. Ha privat biztositasod is van az altalanos Medicare en kivul akkor extra szolgaltatasokat is igenybe vehetsz. sok szerencset!

Előzmény: katusz (168)
katusz Creative Commons License 2008.03.12 0 0 168

Sziasztok!

 

Erdelklodni szeretnek,  hogy milyen Ausztraliaban a korhazi ellatas? Peldaul egy kismama kap e kello segitseget utmutatast stb.? Ha vki  Ausztraliaban hozta vilagra gyermeket kerem, irjon! Elore is koszonom!

picibogar Creative Commons License 2008.01.24 0 0 167
Az Emirátusoknak mintha lenne mostanság kedvezményes jegye, de nem mernék megesküdni rá.
Előzmény: Stike80 (166)
Stike80 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 166

Sziasztok,

augusztusra tervezem, hogy 2 hétre meglátogatom egy baráromat sydneyben.keresem a legkedvezőbb repülőjegyet (bp-sydney-bp).szerintetek hogy, hol érdemes foglalni?

Várom válaszotokat.

KÖSZI.

Sti

nagykaland Creative Commons License 2007.11.08 0 0 165
Sziasztok

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a honlapunkat www.nagykaland.com közösségi portált! Mi azért jöttünk létre, hogy a külföldön dolgozókat, tanulókat és a kimenni szándékozókat vagy a kint élőket "összehozzuk" Nem ügynökség vagyunk, hanem csak a fórumot szeretnék biztosítani, ahol találkozhattok. Országonként ki lehet listázni, hogy ki van az adott országban vagy ki járt arra, és azt is, hogy tanulni vagy dolgozni volt-e ott. Itt közvetlen, első kézből tudtok infót szerezni egymástól. (munka, szállás, tippek, tanácsok, élmények, bármi)

Van rá lehetőség, hogy az ország fórumoknál feltett pár kérdésre válaszoljatok, vagy esetleg blog formájában néha meséljetek. Ez nagy segítség lenne a kimenni szándékozóknak.

És gyűjtjük az élménybeszámolókat, fényképeket is, ki merre utazott a világban.

Üdv.

Nagy Kaland csapata

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.21 0 0 164

Én mindig nagyon örülök ha egy gazdag és sikeres ember ír a nyaralásáról mivelhogy ebből látszik az, hogy milyen gazdag is lehet valaki és mennyi mindent el tud érni  az életben a saját szellemi energiájából leginkább ill. megvenni mindent és ez inkább követendő példa.Ezért ne irigykedjünk hanem inkább csodáljuk őt.Persze jó lenne néhány képet is látni.

 

kozos buli Creative Commons License 2007.10.21 0 0 163
BRAVO!!!!!
Előzmény: Vzr_Hunter (162)
Vzr_Hunter Creative Commons License 2007.10.15 0 0 162

Kedves Mr. Goldfinger! (a "MR", az nálunk a Magyar Rádió, de Te ezt Hollywoodban már nem tudod)

Meglehetősen sajnálatos, hogy ily fikázós szintre süllyedt kettőnk kommunikációja. A primitív jellem azonban, (szintén sajnálatos módon) nem mindig áll egyenes arányosságban a jövedelmi viszonyokkal. (~Most Erdély szépségeiről áradoznál kb. és nem Hollywoodból Ausztráliáról...) Mindettől függetlenül, hidd el, nem irigylem el Tőled és Kedves Nejedtől az ausztráliai élményeiteket. Örülj neki, hogy megtehetted és ne nézz le egyből másokat, csak azért mert nem ANNYIRA vagyonosak mint Te. Szerencséje bárkinek lehet, Neked is. Magyarországon is van élet, még ha "nehezebb" is mint az Államokban. Mindenesetre, az agresszívitásod ingerlő, még okozhat problémát az életben neked.

Ha esetleg írsz, akkor légyszíves, ékezeteket is használj, mert herótom van a "baratom", "kulonben" és "primitivseg(g)ed" (a tied...) és a többi, ékezet nélküli "magyar" szavaktól. (De Te azt úgyis lesz@rod, biztos PDA-ról írsz, vagy USA billentyűzetről)

 

De inkább ne írj. Én "off"-olom ezt a topicot.

 

Nos, Tesókám, további szép és élményekben gazdag nya(ra)lásokat kívánok, én részemről lezártam a témát.

 

Hunter

 

Előzmény: kozos buli (161)
kozos buli Creative Commons License 2007.10.09 0 0 161
Kis baratom, valoszinuleg  primitivseged nagyban hozzajarul ugy anyagi mind szocialis helyzetedhez. Kulonben neked MR Goldfinger.
Előzmény: Vzr_Hunter (160)
Vzr_Hunter Creative Commons License 2007.10.03 0 0 160
Te kis Goldfinger, miért nem vagy már a magyar nép miniszterelnöke, csinálhatnál nekünk szociálisan rászorulóknak a nagy okosságoddal egy jó csomó pénzt, hogy a szociálisan rászoruló családunkkal mi is eltölthessünk Ausztráliában pár hónapot, mi szegény visszamaradottak kik nem tudjuk hogy kell a pénzt csinálni, szívesen tanulnánk a nagy Mestertől. Persze én sem lenézésből írtam ezt a pár kedves sort, arcocska. Na csá és légy tele magadtól...
Előzmény: kozos buli (157)
Helem Creative Commons License 2007.09.28 0 0 159

Sziasztok!

 

Javaslom nektek másodállásban esetleg főállásban süssetek kürtős kalácsot külföldön. Itt nálunk nagyon jó híre van. Megtanítottam már sok külföldi magyart kürtős kalácsot sütni. Voltak köztük Ausztráliában, Hollandiában, Angliában, Spanyolországban, Németországban élő illetve oda települő magyarok. A világban még egyáltalán nincs elterjesztve ez a finomság. Ahol bevezették ott nagyon jól megy.

 

Piacokon, nagyobb rendezvényeken strandokon búcsúkban sok százat el lehet adni, gyakran egész nap sor áll érte. Sokkal jobban fogy, mint a lángos, a hamburger meg a gyros. Rendkívül kellemes illata nagyon csábítja a vevőket. Tavasztól karácsonyig szoktuk csinálni. Mi két formában csináljuk, a strandokon fix faházakban a piacokon és rendezvényeken vontatható büfé kocsiban, de csináltuk már nagy sátorban, pavilonban is.

 

Ha valakit érdekel ez a magyar finomság, állok rendelkezésére.

 

http://kurtoskalacs.freeweb.hu/

6

kozos buli Creative Commons License 2007.09.05 0 0 158
Ja es meg elfelejtettem mondani hogy en nem    ' uj eletet ' mentem kezdeni, en csak nyaralni mentem a felesegemmel 6 honapra.
Előzmény: Vzr_Hunter (156)
kozos buli Creative Commons License 2007.09.05 0 0 157
Koszi a hozza szolasodat, de ki kell hogy javitsalak. 2 nap alatt tobb mint valoszinu hogy tobb penzt koltottem mind te a kovetkezo eleteidbe, de ez nem az en hibam, ez csak a tied lehet hogy ennyire keptelen vagy  a penz csinalasra, ugy fizikailag mint szellemileg. szoval ne engem okolj. Kulonben nagyon melegen tudom az olyan embereknek mind te, ( nem lenezes keppen mondom, ne erdzsd felre ) Ausztraliat ajanlani, a szocialis juttatasaik miatt legfokeppen,  de anelkul is egy csodalatos hely. U.I Ha utazol, es nem tudsz elso osztalyon  utazni, mi ertelme van? Maradj otthon, nezd meg a Discovery csatornan. Jo utazast!
Előzmény: Vzr_Hunter (156)
Vzr_Hunter Creative Commons License 2007.08.31 0 0 156
ja annyit elkölthettél 2 nap alatt, mint én az eddigi egész életemben...igy lehet szép új életet kezdeni (de igy meg minek)
Előzmény: kozos buli (154)
kozos buli Creative Commons License 2007.04.01 0 0 154

Ausztralia egy nagyon csodalatos orszag. En es a felesegem 6 honapot toltottunk ott, mind turistak. Brisbanebe szalltunk le, utana atmentunk a Gold Coastra ( 100 kilometere tavolsag )  kirenteltunk egy keglit a tengerparton  6 honapra a Peninsula nevu felhokarcolo 33 emeleten, gyorsan vettunk egy kocsit, es az elso ut Sydneybe vezetett  ( nem akarok hazudni de tobb mint 1000 kilometer )  ott is akartunk egy lakast berelni, de ahol mink arartuk ( Rose bay, Double bay ) nem talaltunk olyant amit akartunk, ugyhogy csak 2 hetig maradtunk a Hollyday Inn be. Meglatogattuk a haverokat, majd visszamentunk a Gold Coast ra. Az egyik baratom    es neje lejottek Melbourne bol, tettszett nekik a hely, elveztek a 33 emeletet, hogy amikor a monsun jott, benn voltal a felhobe az erkelyen, szoval elhataroztak hogy ok is lekoltoznek.  Mivel az idonkbol kitelett lementunk egyutt Melbourne be, ( 2000 kilometer oda 2000 vissza ) beraktuk a kocsiba a cuccaikat, es mentunk vissza a Gold Coast ra ( Melbourne be csak 5 napig voltunk, egy eleg csoves hotelba, de azon a kornyeken ahol az ottani haverjaink laktak, csak az volt )  Onnan tobszor fent voltunk a Great Barrier Reaf nel, atmentunk Hayman Island ra egy hetre  nyaralni ( nagyon jo hely!! )  Egy szep nap sorozes kozbe megbeszeltuk hogy a Magyar egy lovas nemzet, ( en szemely szerint imadom a lovakat, eleg sokat lovagoltam )  es eldontottuk hogy keresunk egy helyet ahol lehet lovagolni.  ( lehet a sok sor hatasa is kozrejatszott ) Kb. 50 kilometerre tolunk egy gyonyoru erdos helyen taltltunk egy nagy tanyat ahol lehetett lovat berelni.  A tulaj akkor vett egy uj lovat, gyonyoru volt, verseny lo, csak mindig az utolso kettobe futott be, ugyhogy a tulajdonosa olyan pipa volt ra hogy agyon akarta loni ( jo hogy nem talalkoztam vele, mar vagy tolokocsiba tengetne a hatralevo eveit, vagy valahol alulrol nyomna fel a tavaszi novenyzetet ) szoval eladta ennek a faszinak. Ahogy meglattam,  ramnezett avval a nagy szemeivel  teljesen  levett a labamrol ( ne sexualisan gondoljatok ) es montam az uj tulajanak hogy meg akarom venni, hogy ne minden nap mas uljon rajta, mas rangassa. A tulaj erre nem akart nagyon raallni, de tudjatok hogy van, adtam neki egy dealt amit nem tudott visszautasitani. Szoval vettem egy lovat. 

 

Nem akarlak benneteket farasztani, a velemenyem az, aki megteheti menjen Ausztraliaba, egy csodalatos hely, az emberek kedvesek, a szocialis juttatasok annak aki raszorul, nagyon jok, es egy kis fantaziaval sok mindent lehet csinalni. Good luck to you all!

Aureus1 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 153

Üdv,

hát te se sűrűn fordulsz itt meg :o))

Láűtom, már ajánlották aszutralia.net-et, ott tény hogy mindenki összejön aki érintett - akár ügyintézés, akár már kint van.. megaztán az itthoniak szoktak találkozni is..

Még az origo oldalán is van egy ausztrálos topic, de sajna az se pörög :o((

 

Konkrétan velem / családommal az az esemény hogy egyáltalán nem tettünk le róla hogy kijussunk (főleg lsd. itteni politikai helyzet) viszont becsúszott a 3. utód, 1 hónapom van már csak hátra szülésig.. Ergo a kijutást ez is halasztja, számításaim szerint 3 év lesz mire kijutunk.

nagyon sok ismeretlennel összeakadtam (akik már kint vannak), akikkel azért jó volt pár szót váltani és így tudtam tájékozódni..

Röviden ennyi..

 

Ja, és természetesen "irigykedek" rád is, hogy te már ott vagy :o))

Előzmény: latjo (148)
Fülöp Para Zsolt Creative Commons License 2006.05.22 0 0 152
Latjo kérdezte: "Miert ilyen gyenge ez a topik? Fut mashol Ausztralia?"

Igen. Van egy külön erre specializált fórum: www.ausztralia.net
latjo Creative Commons License 2006.04.05 0 0 151

No worries. mate. Just take it easy...

 

... emlekszem, ez volt a ket elso kifejezes amit Sydneyben leszallva megtanultam.

 

Sajnalom, hogy nem indultatok neki, mara mar Te szolgalhatnal nemi infoval a csalados nekivagast illetoen.

Mi megjartuk mar egyszer a Kedvesemmel,muszajbol tertunk haza, de titkon mindketten azt dedelgetjuk, hogy egyszer meg fogunk ott is elni egy kicsit. Az elso ui. egy csodalatos csavargas volt, mara azonban mar lebabaztunk, egy csomo korulmeny megvaltozott...

 

Attol nem felnek a helyetekben, hogy megelhetes, egy magyarnak ez mindenhol sikerul, de az ovoda, iskola stb. gyerekelhejezesrol mit gondoltatok?

Mert Angliaban ez mukodik, oke, de Au. nem fogadna csak ugy jottemre. Vagy tudtok valamit? 

 

Udv

mud Creative Commons License 2006.03.27 0 0 150
Sok gáz így se lehet, mert ha turistaként mentek, akkor van retúrjegy. Ha meg emigránsként, akkor is pár nap alatt össze lehet gyûjteni a visszautra valót, ha úgy alakul a dolog, de persze ti tudjátok. Minden ilyen elhatározáshoz kell bizonyos elszántság és nem lehet tudni elõre, hogy alakulnak a dolgok, de anélkül nem szabad elindulni. Egy dolog biztos - nem árt addig csinálni, amíg fiatal az ember. Én a helyetekben nekivágnék:)
Előzmény: La/MB (149)
La/MB Creative Commons License 2006.03.27 0 0 149

Mate,

 

A kezdeti fellangolas utan lehutottuk magunkat, atragtuk magunkat sokmindenen es mara mar oda jutottunk, hogy talan nekunk megsem Ausztralia lenne az idealis lakhely.

 

Lehet kapni Angliaban egy "How to live in ..." cimu konyvsorozatot, amely reszletesen leirja, hogyan kell munkat vallalni, lakast keresni utazni, orvoshoz menni az egyes orszagokban. Ezt, illetve mas forrasokat elolvasva, illetve ausztralokkal elbeszelgetve dobbentunk ra, hogy ez nekunk tul nagy falat.

Kot minket a csalad, ha latni akarjuk oket, akkor ket napi utunkba es 2000 fontukba kerulne legalabb... meg hat az energia befektetes. Abbol, amennyit belefektetnenk abba (vizum keressel, lakas es allaskeresessel), hogy ott a 0-rol uj eletet kezdjunk, itt Angliaban tobbre vinnenk. Itt sem volt hu de jo a 0-an lenni, hat meg milyen lenne a fold masik oldalan (itt megvolt a remeny, hogy 100-200 font es irany haza :)).

 

Ha meg majd ugy latjuk, mindent megtapasztaltunk ebbol az orszagbol, megyunk, de csak Europaba. ;) Big respect azoknak, akik belevagnak egy ilyen utba.

Előzmény: latjo (148)
latjo Creative Commons License 2006.03.06 0 0 148

 

En nem sokat tudnek segiteniviszont igen erdekelne, hogy vegulis mire jutottatok!

 

Miert ilyen gyenge ez a topik? Fut mashol Ausztralia?

 

 

Előzmény: Aureus1 (145)
La/MB Creative Commons License 2005.11.05 0 0 146

Kerdeseim lennenek:

 

1) Mennyi penz kell ahhoz, hogy 3-4 honapig albiban kihuzza az ember (+ ugye kaja, tomegkozlekedes, rezsi, stb.) munka nelkul, ha esetleg nem talalna allast egy ideig? Mondjuk angol fontban, mert most epp Londonban dolgozom, es ilyen penznemben gondolkozom. :)

2) Milyen munkakat tolthet be egy atlag betelepulo Ausztraliaban? Van lehetoseg szallodai munkara?

3) Mi a helyzet a vizummal, es a betelepulesi eloirasokkal? Van errol magyar oldal?

4) Mik a feltetelei a munkavallalasnak, a lakasberlesnek es a bankszamlanyitasnak?

 

...es vegul, milyen hely az a Perth? Erdemes odamenni? Talan meg Tasmaniaval probalkoznek meg rajta kivul.

Aureus1 Creative Commons License 2005.11.03 0 0 145

Sziasztok..
Mint új szeretnék itt sűrűbben megfordulni, és szakítani időt hogy elolvassam a hozzászólásokat.
Az ok egyszerű - igen komolyan foglalkozunk a gondolattal hogy föladjuk az itteni életet és Ausztráliába telepedjünk le.
A párom tegnap egész nap ezzel a témával foglalkozott, egy ausztrál weboldalon beregisztrált, teszteket töltött ki, utána pedig on-line beszélgetett egy illetékes csajjal általános dolgokról.
Az ötletnek persze vannak buktatói, amit mi nem ismerhetünk előre.. a párom pl. mondta, hogy kell keresni egy kint levő embert, aki mint "mentor" segít.. Nagyon szeretnék tőletek hallani sztorikat, tapasztalatokat, mire kell figyelni, mit hogy tudunk intézni, mennyi idő, stb..
Ha eladunk mindent, mit tudunk kivinni, ha megérkezünk hogy lesz???
Nagyon el vagyok keseredve.. egyrészt hogy föl kell adjam az itteni dolgokat, másrészt 2 gyerekkel nekiindulni sz ismeretlenbe.. de nem tudok jobb ötletet..

Sajnálom hogy itt nem pörög gyorsan a hozzászólás, de azért hátha válaszol valaki..

hiroshi Creative Commons License 2005.09.07 0 0 144

Hát ha jól hallottam, akkor most könnyített a dolgon az ausztrál állam, 20.000 bevándorlót fogadnak, de még nem néztem utána érdemben. Jelenleg nehezen tudom itthagyni az itthoni dolgaimat.

 

Ha esetleg tudsz valami közelebbit, megköszönném, mehet a publikus e-mailemre is

Előzmény: bolondtorpe (142)
Cunami Á. Creative Commons License 2005.08.19 0 0 143
felhozom
bolondtorpe Creative Commons License 2005.08.04 0 0 142

szia hirosi, bocs ha rosszul irtam a neved. Most akadtam ra erre a forumra, ezuton is udv mindenkinek aki perpill itt el, tanul, dolgozik, udul. Szoval allampolgarsag. Hat a hivatalos "allaspontot" az immi.gov.au  lapon talalod meg, de tulsokra nem mesz vele. a hozzank hasonlo foldi halandoknak gyakorlatilag 2 epkezlab lehetosege van:

1 ojan munkaltatot, munkahejet talalni ahol vallaljak, hogy a jovoben foglalkoztatnak es igazoljak h a te munkakorodre nincs ozi jelentkezo, vagyis Au szamara nelkulozhetetlen vagy, es inkabb nem sorolom, szem, ujj makklenyomat vegzettseg honositasa, es utana igenyelhetsz permanent residency-t. Erdemes felkeresni egy immigration agentet( csak ne magyar szarmazasu legyen, nevet nem akarok emliteni, de...)

2. Nevhazassag.

ez sem 1szeru, mindenesetre egy kocsmaban konnyen raakadsz vkire aki nemi keszpenze segit az ijesmiben csak k ovatosnak kell lenni, me hipp hopp es a bevandorlasi hivatal egyik zugaban talalod magad. Ijen hazassagnal kell: kozos lakasberlet, kozos bankszamla szoval ojasmik amik igazoljak hogy nem "fake" a dolog, mindenesetre en most ezen torom a fejem.

most hirtelen ennyi jutott eszembe, ha esetleg olvasod a halodo topikot, akkor kerdezz valaszolok, ha tudok, bar akko lenne igazan franko, ha ma tullennek rajta, nota bene: szegeny embertol penzugyekben ne fogadj el tanacsot.

Előzmény: hiroshi (138)
hiroshi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 140
???
Előzmény: the real jabberwocky (139)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.03.29 0 0 139

"Ha értelmesen nem tudsz hozzászólni, inkább maradj csendben."

 

Cöcö. Csak olvasd vissza, amit irtal.

Előzmény: hiroshi (138)
hiroshi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 138

Ha értelmesen nem tudsz hozzászólni, inkább maradj csendben. Szóltam egy szót is arról, amiről te hablatyolsz?

Köszönöm

Előzmény: the real jabberwocky (137)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.03.29 0 0 137
Legjobb tudomasom szerint minden mlm-el foglalkozo egyen automatikusan allampolgarsagot kap, az egyetlen feltetel 200 aborigin beszervezese a bizniszbe. Az Alice Springs-i cégbejegyzes pedig 50 plusz pont elonyt jelent.
Előzmény: hiroshi (136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!