Keresés

Részletes keresés

Gyedmaroz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 29
Engem leginkább a szolgáltatóm (T-Com) zaklat.
Néha, mint eső után a gomba, beindulnak és naponta többször, különböző telefonszámokról hívogatnak, hogy nekem milyen díjcsomagom is van, mert mennyivel előnyösebb lenne, ha a hiperszuper akármilyen lenne.
Az nagyjából még belefér, ha mindenféle vigécek zaklatnak, utálom, de ilyen a világ.
De hogy pont a szolgáltatóm, akivel ráadásul szerződésem van arról, hogy ilyet nem tehet???
kiberiáda Creative Commons License 2006.06.04 0 0 28
Sziasztok,

Ez valóban működik.

Slem
Előzmény: csikosur5 (25)
csikosur5 Creative Commons License 2006.05.24 0 0 27
Szerencsés vagy:-)))
Előzmény: zsupla (26)
zsupla Creative Commons License 2006.05.24 0 0 26
Mostanában megszűnt a telefon, lehet, hogy mert írtam egy levelet.
Előzmény: csikosur5 (25)
csikosur5 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 25
Hali!
Ha T-Com szolgáltatási területen vagy, akkor kérjél az 1212-n "Anonim elutasítás" szolgáltatást, ez garantáltan megakadályozza, hogy hívószám kijelzés nélkül bárki is felhívjon.
Előzmény: zsupla (21)
Phoneuser Creative Commons License 2006.05.17 0 0 24
Lehet, hogy a szomszéd is olvassa a fórumot... :-)
zsupla Creative Commons License 2006.05.17 0 0 23
Köszönöm a tanácsot, ha a legújabb ötletünk nem válik be, akkor ezt az átirányítást megkérdezzük a rendőrségen. Egyelőre azt mondták, próbáljuk megtudni ki az és egyezkedjünk, mert a rendőrséget nem érdekli, csak életveszély esetén. Ma egyébként nyugalom volt.
Előzmény: Phoneuser (22)
Phoneuser Creative Commons License 2006.05.17 0 0 22

Vannak ötleteim:  

 

1, a szemtelen megoldás: 

valószínű, normális ember nem hív éjjel, tehát ha van üzenetrögzítőd, vagy hangpostád, vegyél fel rá béka brekegést, és éjszakára kapcsold be. Ha felhív, ott is hallhatja a békákat :-))

 

2, a durvább:

Ha van a telefonodon hívás átirányítás, (ha nincs, hát legyen :-)  ), nézd meg a rendőrség központi ügyeletének a számát, a 107 nem jó, csak a 6v. 7 jegyű.

Irányítsd át oda a hívásaidat, amikor elkezdődik ez a zaklatósdi, és csak akkor töröld le, amikor már legalább 4-5 próbálkozáson túl lehet a zaklató. A rendőrségnél (meg még pár helyen) a telefon akkor is kiírja a számot, ha a hívónak nem állt szándékában küldeni. Ha az ügyeletes megdícséri, esetleg visszahívja, valószínűleg elmegy a kedve a folytatástól.

 

ui.:

Azt nem tudom, hogy ez az átirányítás nem ütközik-e valamilyen jogszabályba, ennek nézz utána, nehogy nagyobb legyen a kár, mint a haszon. 

Előzmény: zsupla (21)
zsupla Creative Commons License 2006.05.16 0 0 21
Hetek óta zaklatnak éjjel telefonon, mert brekegnek a békák a tavamban. Csak sejtésem van, hogy ki, a telefonszámát nem írja ki. Mit lehet tenni?
octavius Creative Commons License 2005.05.06 0 0 20
Sziasztok!
Invitel terület, hétvégi Helikon Kft-s hívások témakörben a következô a helyzet:

A telefonos szolgáltató nem rögzíti a bejövô hívásokat, kérésre sem, semmilyen esetben sem.
Az ügyet úgy lehet megoldani, hogy rendôrségen, vagy az illetékes bíróságon - ajánlottan írásban, de szóban is lehet - feljelentést kell tenni telefonos zaklatás miatt.
A bíróság emiatt - igen nagy valószín?séggel - kötelezi a hívót, hogy többet ne zaklathasson, illetve - adott esetben - kártérítést ítélhet meg - ha valakinek még ez is kell habnak a torta tetejére.

Fontos: ha nem tudjátok biztosan, hogy ki a telefonáló, akkor ismeretlen tettes ellen kell a feljelentést megtenni, hogy nehogy a hamis vád kategóriába csússzatok. Ha pedig konkrétan meg akarjátok tudni, hogy ki is a telefonáló, akkor "egy kicsit bele kell menni" a dologba, akármit is ajánl a hívó cég (utazást, toronyórát lánccal etc.)
A Helikon telefonszámaként megadott 061/225-5500 egyébként a Proinvest befektetési Rt.-é, http://tudakozo.matav.hu/matavonline?page=7&querytype=2&page=7&querytype=1&field_searchtype=2&field_custtype=0&source=tudakozo&field_korzetszam=1&field_hivoszam=2255500&x=16&y=13

Akinek van otthon üzenetrögzítôs készüléke, az nyomja meg a felvétel gombot, ha egy ilyen hívás jön be - ezek általában alkalmasak a beszélgetések rögzítésére is, nem csak üzenethagyásra -, hátha jól jön az a felvétel.

Én most tettem le a telefont, és elkocogok megtenni a feljelentést. Ha érdekel valakit, hogy mi lesz belôle, majd elmesélem.

Szép napot:
Oct.
msmks Creative Commons License 2005.04.17 0 0 19
telefonos zaklatás téma:
szerintem egyetlen jó megoldás létezik, ha valaki telefonon zaklat, és el szeretnéd érni, hogy többet ne hívjon. fel kell hívni a telefonszolgáltatód ügyfélszolgálatát, és közölni kell velük a történteket. pl. "valaki telefonon rendszeresen hívogat, legutóbb 3 perce hívott. tudnának ebben segíteni?"
a zaklató telefonszámát nem kell tudnod (legtöbb esetben úgysem írja ki a telefonod) és persze a szolgáltatód sem fogja kiadni, DE! ők viszont utána tudnak nézni, hogy milyen számról hívtak, és fel is fogják hívni, és megkérik, hogy fejezze be a tevékenységét, különben az x. és y. § értelmében ilyen és ilyen eljárást kezdeményeznek vele szemben. a legtöbb esetben ilyenkor megszűnik a zaklatás.
vidageza Creative Commons License 2005.04.12 0 0 18
Köszönöm a válaszokat hirokin és MAXVAL. Az ajándékos trükk is jó. :) Elszomorító, de ehhez fogom tartani magam. Azért egy gyomrost megérdemelne a főnök.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 17
Egyik rokonom dolgozik egy ilyen cégnél. Azok a lányok-asszonyok nem tudnak törölni téged az adatbázisból, mert nem ők kezelik. A dolog úgy működik, hogy van egy főnök, akit k.ra nem érdekel senki, és semmi, /a te adataid védelme meg pláne/ csak hogy minél többen jöjjenek el az előadásra. Van több iroda, mindben egy-egy irodavezető, nekik van egy több éves Matáv-telefonkönyv CD-jük. Abból minden nap kinyomtatnak pár oldalt, és odaadják a nőknek, akik huszan-harmincan ülnek a call-centerben, és abból a listából hívnak. /Ha el tudsz képzelni szar, és meg nem fizetett munkát, hát ez az.../ Ha akrnának sem tudnának törölni, mert a Matáv nem írható CD-n árulja a cuccot. Ráadásul van vagy öt-hat iroda, és mind hívja a teljes adatbázist, és ez csak egyetlen cég!!! Nem válogatják meg, hogy kit hívjanak, nem tudják szűrni az adatbázist: nagy számok törvényében gondolkodnak: ha elég gyakran hívjuk, egyszer csak elkapjuk egy olyan pillanatban, amikor kedve lesz eljönni, és meghallgatni az előadást. Elég sok cég foglalkozik ilyennel. Jó ha tudod, hogy a cég neve, amit mondanak neked, nem azonos a telefonos értékesítő cég nevével, amelyik felhív, hogy nehezebb legyen utána nyomozni. Ha meg akarod tudni, valójában melyik céggel beszélsz, hallgasd végig amit mond, ígérd meg, hogy elmész az előadásra, majd akkor megmondják, hogy mi a cég neve és címe. Egyébként jobban jársz, ha nem idegeskedsz a hívások miatt, mondd egyszerűen azt, hogy Nem, és tedd le. Ha a Matávnál titkosítod a számod, nem ér semmit, mert kb. 6 éves adatbázisból dolgoznak. Kérj új számot, és azt titkosítsd. A Matávnak írj egy dühös levelet, hogy nem adhatják el a telefonszámod, és nem rakhatják be semmilyen telefonkönyvbe, adatbázisba. ************************************************** Még valami: ajándékot, ingyen nyaralást szoktak ígérni. Azonban csak akkor kapod meg, ha gazdagnak, potenciális vevőnek látszol. Ha ingyen akarsz nyaralni, mondd azt, hogy vennél, de még gondolkoznod kell rajta, addig is igénybe vennéd az ingyen nyaralási lehetőséget. HA RÖGTÖN NEMET MONDASZ AZ ELŐADÁSON, NEM KAPSZ SEMMIT!!!
Előzmény: vidageza (15)
vidageza Creative Commons License 2005.02.19 0 0 15
helló,

Mit tudtok azokról a kéretlen, szombat/vasárnapi hívásokról, (pl. a Helikon Kft. 061/225-5500) melyek üdülési utalványokat kínálnak cserében egy előadás meghallgatásáért. Már néhányszor mondtam nekik, hogy töröljenek az adatbázisból, de semmi reakció. Ma felhívtak és "elmagyaráztam" nekik, hogy most már kezdek morcos lenni és legyenek szívesek ne hivogassanak. Nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez volt. :)

Mit lehet tenni ellenük?
glad Creative Commons License 2003.09.19 0 0 14
Van hivás szüréses telefon. Igaz drága, de ez esetben megéri. Ha a zaklató mindig csak azt hallja hogy a szám nem elérhető akkor egy idő után feladja.
Azt én is utálom hogyha nincs hívószám kijelzés szóval zaklatás esetén simán letiltanám az össze noname hivást.
White Falcon Creative Commons License 2003.03.19 0 0 13
Éan úgy lettem zaklatás áldozata,hogy én hívtam:-) Összhang-értékesítés közben(ami köztudotan tartalmazza az általad ajánlott hívásátirányítást is) Cegléden hitte rólam egy nő,hogy a sógora vagyok.Egyébként a sógora a volt férje:-) Ebben a közösségben ki lehet olvasni,hova telefonáltam:-)
Előzmény: VonBraun (6)
leda_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 12
Ha ennyien hívtok, el fog menni a hangom... (:
Előzmény: Mazdálkodj Okosan (11)
Mazdálkodj Okosan Creative Commons License 2002.07.30 0 0 11
Bazz, ez a csaj nem semmi... Egész nap telefonszexelt velem! Hívjátok ti is, srácok!!
Előzmény: leda_ (10)
leda_ Creative Commons License 2002.07.30 0 0 10
06/90 555 555 ;))
Előzmény: Mazdálkodj Okosan (9)
Mazdálkodj Okosan Creative Commons License 2002.07.29 0 0 9
Ha megadod a számod, én is szívesen zaklatlak.
Előzmény: leda_ (5)
VonBraun Creative Commons License 2002.07.23 0 0 8
Igen, így van, ha látnád, inkább az jutna eszembe, ami nekem azonnal. Ez az a tipikus "namost-csörgessük-meg-jól-ha-felveszi-jól-letesszük-vihogunksokáig-milyenkirály"! alakú és mentalitású emberforma képződmény.
Előzmény: onsy303 (7)
onsy303 Creative Commons License 2002.07.22 0 0 7
... és az nem lehet, h Őt zaklatják, és azokat a számokat mentette el ilyen neveken, amikről rosszindulatú hívások jönnek.
Lehet, h ha láttam volna a hölgyet, ez eszembe sem jutna?
Előzmény: VonBraun (6)
VonBraun Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6
Ha nem magam látom, el se' hiszem:

Egy boltban dolgozom, és vannak vevők, akire egyszámjegyű IQ miatt borzasztóan oda kell figyelni.

Nos, adott egy leány, kb. 12-13 éves, de ránézésre is inkább játék-telefont adnék a kezébe, mint igazi mobilt. Mindig kidobja a pultra a telefonját, amíg vásárol, a minap belenéztem, az engedélyével persze. Mobilból jól el vagyok eresztve, néhány mp múlva a telefonkönyvből figyelnek rám ilyen bejegyzések:

Szívatós szám1, Szívatós szám2, stb.

Direkt szoktam megnézegetni kül. telefonokat, nehogy az én számom legyen így benne egyszer, de ezen ledöbbentem.

Ez a kis hülye azt tanulja valaki(k)től, hogy a mobilt erre lehet (vagy kell?) használni?!

****

Egyébként ha a vezetékesen zaklatnak, vagy akár a mobilra is jó, keressétek meg az illetékes rendőrség vonalas számát, a sokjegyűt, és irányítsátok át oda a zaklatás várható vagy megszokott időpontjában a vonalat. Lesz nagy meglepetés, még akár kellemetlen is az erőlködőnek. Persze a többiekkel nem árt közölni addig egy alternatív számot...

leda_ Creative Commons License 2002.07.17 0 0 5
Egyik rokonomat "zaklattam" rendszeresen, nem jött rá, hogy én vagyok az, de ha nagyritkán találkoztunk, a szám sarkában ott volt a mosoly.

Ilyen velem is történt, soha nem "mutattam", hogy idegesít, hogy csak liheg valaki a telefonba. Mostanság SMS-ben zaklatnak. S hogy zavar-e? Jókat mosolygok rajta. :)

cinke21 Creative Commons License 2001.11.17 0 0 4
Van egy jó hirem: a volt adatvédelmi biztos megigérte ,hogy a zaklató telefonhívások miatt kezdeményezi az adatvédelmi törvény módosítását tekintettel arra,hogy sok ilyen panaszt kapott.
Rossz hír: sajnos megfeledkezett az igéretéről.
Előzmény: Jani27 (-)
szalka Creative Commons License 2000.11.01 0 0 3
Hat azert ez sajnos az eletben ennel bonyolultabb, mint kapcsold ki eljelre. Mert nem csak azert zavaro a zaklatas mert felebreszt almodbol, hanem mert hasznalhatatölanna teheti a elefonod. Engem egyszer sokaig zaklatott az egyik exem mindenfelevel persze a telefonos zaklatas is kozte voltt.
Ugyanis jo ejjelre kikapcsolod, de napkozben, plane ha a munkadhoz kell, mondjuk azert kaptad a munkahelyedrol, hogy allandoan elerheto legyel, mert rendszergazda, vagy support vagy akarmi vagy? Mi a fenet csinalsz mikor 5 percenken csorog? A felveszed nem megoldas, ugyanis az edes Westel csak a 3 masodpercnel hosszabb hivasokat szamlazza, azaz a zaklatonak egy vasaba sem kerul a dolog. Ami sajna tokeletes alap azoknak a vadbarmoknak, akik elvezetuket lelik a tobbi ember zaklatasaban. Tipikus zaklatas westeles telefonrol: felhiv, ha felveszed lerakja, ha nem veszed megvarja rogzitot, ha a rogzito felveszi azonnal lerakja. Es ezzel orakon at szorakoznak egyesek, napokon/heteken at es akkor semmit nem lehet csinalni. Persze, ha csak ugy szorakozas kedveert van mobilod, akkor nem erdekel napokra/hetekre kikapcsolod, de ha a munkadhoz kell es allando elerhetoseged kell lenni munkaidoben???
Ilyenkor egy megoldas van, ha kidobod a sim kartyadat es kersz masikat es a szamot senkinek nem arulod el (az osszes baratod es munkatarsadnak lelkere kotod, hogy semmi szinalatt ne adja senkinek tovabb) )es titkositod, de azonkivul is a egy rokonod nevere iratod, akinek nevebol nem lehet a tiedre kovetkeztetni :-(((
Előzmény: Feanor (0)
(S)macika Creative Commons License 2000.11.01 0 0 2
Miért nem kapcsolod ki éjszaka a telefonod?
Előzmény: Jani27 (-)
Bal_ Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1
Hi

A rendőrség csak akkor indíthat nyomozást, amennyiben a telefonáló életveszélyesen megfenyegetett! Magyarul, ha valaki csak szórakozik, akkor leszarjak magasrol! Arra viszont van megoldás, hogy ne tudjon neked a quiosrol sms-t írni! Sőt szerintem a többi sms küldő oldalnál is van ilyen lehetőség, mégpedig: amennyiben regisztrálod magad, (sőt talán regisztrácio nélkül is) be lehet azt állítani, hogy erre a telefonszámra a quiosról ne lehessen sms-t küldeni! Más kérdés, hogy én is ismerek olyan oldalt ahonnan lehet sms-t küldeni ingyen reklám nélkül 160 karaktert és még csak azt sem írja ki, hogy melyik oldalról küldték!

Feanor Creative Commons License 2000.10.14 0 0 0
Az SMS-ekre megoldás a törlés funkció; az nem ver fel éjszakai álmodból. És minden telefonon van egy On/Off gom (vagy egy ilyen, egy olyan:)). Nem tudom, te hogy vagy vele: ha aludni akarok, a legjobb barátom is hagyjon lógva, és kikapcsolom a százméteres körzetben feltalálható összes telefonokat. Aztán próbálkozzanak... Ha meg nem a nemalvás a gond, akkor fölveszed, elkezded meghallani, és aztán leteszed. Közben számold magadban élvezettel, hogy a marhájának mi pénzébe van, hogy idegesíteni akar téged, te meg juszt se hagyod magad felrántani!:)

Üdv:

Feanor

Jani27 Creative Commons License 2000.10.14 0 0 topiknyitó
Üdv!

Mivel manapság nagy divat a hívószámkijelzés letiltása, egyes emberek lelkesen zaklatják éjszakai telefoncsörgetéssel a másikat, tudván hogy számuk nem, vagy csak hosszas utánjárással nyomozható ki.
A telefonszolgáltató (adott esetben Pannon, de gondolom, a többiek is) csak abban az esetben adják ki a hívó telefonszámát, ha rendőrségi papír van az ember kezében. A rendőrség viszont nem hajlandó a témával foglalkozni, mivel szerintük bűncselekmény gyanúja nem merül fel. Egyébként meg személyiségi jogokra hivatkozva nem adja ki senki a számot. És az én jogaim? Miért nincs jogom tudni, hogy ki az, aki éjszakánként cseszeget. Azt már mondani se merem, hogy cseszegető jellegű SMS-ek érkeznek a mobilra természetesen www.quios.com-ról. Na ezt milyen procedúra lehet kinyomozni? Ezt már az ember be sem meri jelenteni. Ülni a rendőrségen órákat, belepirulni az SMS-ekbe, majd végignézni, hogy széttárják a kezüket, mert sajnálják, de nem tudnak segíteni. Mi ilyenkor a megoldás? Van egyáltalán?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!