Keresés

Részletes keresés

real magpie Creative Commons License 2000.10.03 0 0 43
Azért szomorodtam el végtelenül a nyilatkozat után, mert Rita egy héttel ezelőtt a rádiónak azt mondta, hogy ő már olimpiai bajnokként érkezett Sidneybe, és ezenfelül minden itt elért eredmény csak bónusz. Füllentett egy jó nagyot tehát, kedves, jópifizós stílusában. Érthető, hogy bosszús volt azért, mert négy évi kemény munka után "csak" ezüst jött össze, de elég csúnya dolog a társakat fikázni az egész ország előtt. Azt hittem, Rita van olyan tapasztalt, intelligens sportoló, hogy egy nagyob kudarc után is fair módon, hideg fejjel nyilatkozzon.

Gyorsan el kell felejteni az egészet (kérdés, hogy Kovács Katiék ezt meg tudják-e tenni), és csak a rakás Eb-, vb- és olimpiai éremre emlékezni, amit ő nyert Magyarországnak.

cicavirag Creative Commons License 2000.10.03 0 0 42
Persze, hogy másoknak is extrém időjárás volt. Csak mivel nem ilyen időben szoktak ilyen szintű versenyeket tartani, ehhez nem minden versenyző van hozzászokva. Tehát lehet, hogy Rita normális időben jobb eredményt ért volna el. Az, hogy most ez nem sikerült neki, bizonyítja, hogy bizony-bizony "abszolút értelemben" a többiek elmentek mellette, eljárt felette az idő. Biztos, hogy jobb lett volna, ha a csúcson vonul vissza (mint pl. Egerszegi), mert lehet, hogy 1x-2x megverte már Birgitet, azért akár hogy is fáj, el kell ismerni, hogy Birgit nagyanyó még 38 évesen is jobb nála, fizikailag, mentálisan, meg egyébként.
Az időjárás kihatásáról csak annyit, hogy a női 1-esnek nem Rita volt a 100%-os esélyese, viszont a fiúknál Vereckei Ákos volt a tutti befutó. És neki sem sikerült (de neki még fog!)

Az időjárás hatásairól még azok sem vitatkozhatnak, akik értenek valamennyire a kajak-kenuho (hiszen az újságokban is azt írták, hogy a Koló azért nyert, mert "kisebb testű" majd a Pulairól azt írták, hogy neki jól jött ez az óriás test, merthogy nagyobb légellenálást produkált, és ő örült a szélnek...)

Lényeg a lényeg, Rita nyilatkozata csúnya, sportszerűtlen és rém etikátlan!

Előzmény: Kiskörte (32)
MathiasR Creative Commons License 2000.10.03 0 0 41
Helló !
Én imádom a kajakot, a kenut is, de szigorúan amatőrként. Istenként csodálom nagy bajnokainkat, Hesztől, Wichmanntól a maiakig. Ezen nem változtat semmit semmilyen cselekedet, vagy beszéd. Viszont engem is megdöbbentett ez a nyilatkozat, a tartalma nem annyira, mint amit kifejez. Ezek szerint Kőbán Rita azt feltételezte a többiekről, hogy nem akarnak aranyat nyerni ? Ez marhaság. Lehet valaki felindult, bosszús, ideges, de egy olyan sportoló, akinek azért komoly rutinja van mind a versenyzésről, mind a sallangokról (mellesleg egy ideig riporterként is láttuk) ilyen unfair módon nem nyilvánulhat meg a csapattársaival szemben. Ezek után én biztos nem ülnék vele többet egy hajóba.Miután nem vagyok teenager, úgy emléxem , kísért bennünket a nőknél ez a dolog, valmikor Szöul környékén ugyanilyen balhé volt a négyessel, nem ?
Szerintem ez csak a jéghegy csúcsa most, lehet, hogy jobb is, hogy kipattant, ez az ellentét megvolt eddig is, most lehet tisztázni a dolgokat, lényeg, hogy gyorsan záruljon le. Én vágyom rá és kívánom, hogy még legalább annyi eredményt és örömet hozzon nekünk a kajak-kenu sport, mint eddig.
Uff, én ugattam ! (o:
MathiasR
sarpy Creative Commons License 2000.10.03 0 0 40
Rita egyesben elért hatodik helye, a páros és a négyes ezüstérme 3 különböző versenyben teljesen más ellenfelekkel született, nem tudom mi alapon lenne egyeseknek elégtétel a 6. hely a balszerencsés nyilatkozat után.
Baromira tudjuk szeretni a győzteseket (Atlantában gondolom nyilatkozhatott volna bármit, akkor is ő lett volna az isten(nő) ), és baromira be tudjuk döngölni a talajba azokat akiktől többet vártunk, kár hogy mindezt a fotelben ülve chips-et ropogtatva tesszük.
Kívánom azoknak, akik most Ritát kritizálják csinálják végig a negyedét annak a munkának amit ő az elmúlt években elvégzett a sikerek érdekében, garantáltam belerokkanának.

startrekfan Creative Commons License 2000.10.03 0 0 39
Arc vagy, bz!

Egyetlen, aki észrevette. Pedig 3 helyen is megnyitottam ezt a Goddamn topic-ot. :))

Előzmény: bz_ (31)
tracy Creative Commons License 2000.10.02 0 0 38
Aki egy csapatban versenyez, az ne szidja azt a csapatot nyilvánosan...Ha ez volt a véleménye, menjen be az öltözőbe és ossza ki a többieket (és még akkor sincsen feltétlenül igaza)! Életemben nem hallottam még ilyet, hogy valaki ország-világ előtt így beszéljen egy csapatról, amelyiknek a tagja. A legdurvább, amivel találkoztam, hogy "ma nem igazán fogott ki jó napot, bár remek sportoló". Ezzel a csapategységgel megdöbbentő eredmény az ezüstérem is! Hogyan lehet valakiről azt feltételezni, hogy egy olimpiai döntőn nem akar nyerni?!! Arról meg nem is beszélve, hogy ez nem egy véletlenszerűen összeállt csapat, nyilván ők a legjobbak Magyarországon...
Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.10.02 0 0 37
"azt itt közülünk B.csucsu tudhatja egyedül"
Bocs, természetesen a lányokra gondoltam, akiknek a reagálását B.csucsu közvetítette.
Előzmény: Dr.Doolittle (36)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.10.02 0 0 36
Nem akartam ezt leírni, de mostmár nem bírom ki. Azt, hogy minek köszönhető a második hely (nemtom, mér ollan rossz az), azt itt közülünk B.csucsu tudhatja egyedül, ha ő tényleg az, aki. Olyan dolgokat állítunk itt egymással szembe, és kiáltunk ki embereket bűnösnek, amiről keveset tudunk. Nehogy valaki félreértse (B.csucsu az előbb nagyon megorrolt rám, amiért leírtam az érzésemet, a lassítás után), de akkor ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a lányok a kettesre tartalékoltak. Könyörgöm, nehogy valaki úgy értse, ezt állítom! Csak azért írom, mert a dolgoknak érzelmi beállítottságtól, és egyéni szimpátiától függően sokféle megközelítése lehetséges. És nem hiszem, hogy itt bárki birtokolja az igazságot.
Előzmény: Vajk (33)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.10.02 0 0 35
Rendben van, én ehhez hülye vagyok, és kizárólag a szubjektív véleményem mondom, amit láttam, illetve látni véltem. Nem tudok veletek vitába szállni. De miután a reagálásotokról nekem is Elan kérdése jutott egyből eszembe, hadd kérdezzem mán meg: Tán Kőbán állítja össze a csapatot? katinéni edzőnek nincs egy szava sem? Ahogy látom, a nyilatkozatától függetlenül sem a szívetek csücske. Amire lehet, minden okotok megvan. Mi nem tudhatjuk. De ha nem illik a csapatba, mi a francot keresett a négyesben? Azt má meg se merem kérdezni, ha nem készült fel rendesen, hogyhogy egyesben is ő indult?
Egyébként természetesen nem hiszem, hogy egy olimpiai döntőben valaki nem azt a maximumot nyújtja, amire az adott pillanatban képes.
És egyébként sem hiszem, hogy a négyes ezüst kudarc.
Előzmény: B.csucsu (16)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.10.02 0 0 34
Ez a ki-lett-második kontra ki-lett-hatodik beállítás azért nem teljesen igazságos. Az egyesek mezőnye mindig nagyon erős, és az irreális körülmények is befolyásolhatták a végeredményt (van akinek fekszik a hullámlovaglás, van, akinek kevésbé).
Előzmény: Vajk (33)
Vajk Creative Commons License 2000.10.02 0 0 33
Lehet tisztelni Kobant, mert elert eredmenyeket. Ez nem is vitas. De mikor is volt ez? Es mennyit valtozott azota, nem? Sportszerutlen lett, hisztis, nagykepu.
Vajon hogy lehet, hogy a lanyok, akik allitolag nem huztak elegge, masodikok lettek, o meg, aki baromira huzott, meg csak hatodik....
Ezen lenne erdemes elgondolkoznia szerintem mindenkinek,aki szamara elfogadhato egy ilyen szegyenteljes szereples(leszereples inkabb).
Senki nem elhet csak a multbol, erre talan o is rajon majd.
Kiskörte Creative Commons License 2000.10.02 0 0 32
"de azért ne felejtsük el, hogy extrém időjárás volt"

Az első, második, harmadik, negyedik, ötödik befutónak nem volt extrém időjárás? csak a mi Ritánknak?

Előzmény: cicavirag (29)
bz_ Creative Commons License 2000.10.02 0 0 31
picit OFF
Nekem nagyon bejott a topicnyitoban az "egyneni".
ON
Lunatic Creative Commons License 2000.10.02 0 0 30
Tényleg levette az érmet!

De fújolni még ettől sem kéne hangosan.
Fújoljatok inkább arra aki igazán megérdemli, mint Rudics uraság...
vannak emberek, akik nehezen tudnak veszteni.

De hogy szeretjük őket amikor nyernek..hmmm?


L.

cicavirag Creative Commons License 2000.10.02 0 0 29
A mai Népszabiban van erről egy jó mondat:

"Hogy ki és mit rontott l, azt majd eldönti a szakmai elemzés, mindenesetre a 11-est fölé lövő játékost sem szokás a nyílt színen megpofozni."

A holland-olasz foci eb elődöntőn én se láttam azt, hogy szerencsétlen de Boert leugatták volna a csapattársai, mert hogy kihagyott 2 11-est...

Szóval szerintem azért csúnya ez a nyilatkozat, mert egyáltalán nem biztos, hogy szakmailag "megáll", és még ha tényleg valamit elrontottak, akkor is "együtt" rontották el... és nem szabad így viselkedni azokkal, akik szintén hihetetlen mennyiségüt edzettek, és mindent erre a napra tettek fel...

bár én is kajánkodom azon néha, hogy az 1-esben, hát, kicsit "leszerepelt" a Rita (mármint ahhoz képest, amit a nyilatkozat után várhattunk tőle, mert egyébként az is csodás, hogy valaki döntős egy olimpián - lásd, atlétáink) de azért ne felejtsük el, hogy extrém időjárás volt, a végén kellett volna rajtolnia, szóval nem tudta biztos magát úgy "belőni" ahogy szokta.

Előzmény: tellima (28)
tellima Creative Commons License 2000.10.02 0 0 28
Én is láttam az éremlevételt, rögtön föltűnt. A németek még fényképeszkedtek, a mieink már elindultak, és akkor Kőbán levette az ezüstöt a nyakából. Föl voltam háborodva. Később ráadásul hallottam a nyilatkozatát, hát nehezen tértem magamhoz. Én nem tudom fölmenteni őt! Örülök, hogy a két lánynak párosban sikerült megmutatniuk, hogy mit tudnak. Szívből jövő gratula nekik!!! :)
Lilian Creative Commons License 2000.10.02 0 0 27
Az éremlevételt én is láttam...

Sajnálom Ritát, hogy csalódnia kellett abban amire három évig készült. Sajnálom, hogy csalódás neki egy ezüstérem. Ilyen hozzáállással nagyon nehéz lehet (lesz) élni, nem csak kajakozni.

cicavirag Creative Commons License 2000.10.02 0 0 26
Kedves medve!
nem vagyok szakmabéli, csak szimpla "vasárnapi" kajakos, a tesóm mondjuk pár évig kajakozott, de meg se közelítette azt a szintet, ami ahhor kellett volna, hogy nemzetközi versenyeken induljon. De mind a ketten szeretünk nagyon kajakozni.
Tény, hogy a magyarok híresek a hajrájukról. Azért ha valaki brutálisan jó, végül is végig vezetve is nyerhet ( a magyarok között most ilyen nem nagyon volt asszem).
És úgy érzem, a német hajjó tényleg esélyesebb volt (Vitray is mondta, hogy idén 2x megverték a magyarokat) + ott az is van, hogy Fischernek már volt vagy 6 olimpiai érme, úgyhogy neki ez csak hab volt a tortán, nem élet halál kérdés. És úgy tudom, hogy a másik 3 lány viszont ott is fiatal, és ők, fordított helyzetben rettentően örültek volna az ezüstnek is.
A mosolytalanságot még fogjuk szerintem látni. Az éremlevételt viszont nem.

Mi az igazság?

Nekem sok mindent elárul a lányok és Kati néni hozzászólása...

Előzmény: medve (23)
Bure Creative Commons License 2000.10.02 0 0 25
Állítólag igaz az éremlevevős sztori....
Előzmény: medve (23)
Kataca Creative Commons License 2000.10.02 0 0 24
Hmmm, akkor most mi az igazsag?
medve Creative Commons License 2000.10.02 0 0 23
Kedves cicavirág!

Én nem vagyok szakmabéli, de úgy érzem, te igen. Két kérdésem van. Ugye az összes aranyérmünk úgy született, hogy hajóink a táv elején nem vezettek, magyarán hajráztak a végén? Szóval a fél távnál vezetés ezek szerint nem jelent győzelmet. Aztán, nem a német hajó volt eleve esélyesebb?

Amiket írtál az érem levételről és a mosolytalanságról, nem vettem észre, de ha igaz, akkor durva.

cicavirag Creative Commons License 2000.10.02 0 0 22
Nagyon csúnya azért ennek a topicnak a címe...
Én azt gondolom, hogy ilyet nem lett volna szabad nyilatkoznia Ritának. Persze lehet azt mondani, hogy lihegett, ki volt fulladva és nem tudta összeszedni a gondolatait, és spontán ez jött ki belőle... de ez azt jelenti, hogy ő magában ezt gondolta! Pontosan azt, hogy nem tudta magát kontrollálni, hogy finomítsa a saját gondolatait és normálisabban fejezze ki magát! Szóval itt nem lehet azzal mentegetőzni, hogy ki volt fulladva, ezzel akkor lehet takarózni, ha mondjuk azt mondja a nagy nyilvánosság előtt, hogy kib***tt csalódott vagyok, és utána elnézést kér a csúnya szóért, amit valóban a kimerülés számlájára lehet írni.
Nekem irtó ellenszenves volt az, hogy a dobogón szinte 1általán nem mosolygott, és mintha a többiek is meg lettek volna "félemlítve", hogy ne merjenek örülni. Másrészt nem tudom, ki látta még, hogy az eredményhiredtés utáni elvonuláskor, amikor még sorokban mentek, Rita letépte a nyakából az ezüstérmet...
Azt gondolom, hogy ez nagyon sportszerűtlen és etikátlan a másik 3 lánnyal szemben.
Konkrétan pedig Rita nyilatkozatának a tartalmára utalva: egyrészt nem vezettek fél hajóval a németek előtt. Másrészt szerintem (bár ebben nem vagyok 100% biztos) 500 méteren úgy nem lehet 35-400 m-nél lehajrázni a többieket, hogy emeljük a csapásszámot, mert attól ugyan megindul a hajjó, de lassan, ez 6-700 méteres távnál oké. Úgy lehetett volna robbantani talán, ha ott húznak pár nagyon erőset, és attól meglódul, és utána ugyanazzal a csapásszámmal (vagy kicsit nagyobb) mehetnek gyorsabban.
Azért azt el kell ismerni, hogy a Fisher egy elképesztően óriási kajakozó. 38 éves, és még mindig milyet evez... és nem hagyja abba.

hát, nem tudom. Szomorú dolog ez, és kívánom, hogy legyen egy sokkal egységesebb négyesünk. Végül is a "hármas" már egységes, nem lesz nehéz találni egy 4.-et. Talán nem volt szerencsés "nagyasszonyok" között keresgélni, mert lehet, hogy elképesztően jól evez, de ha 4-en vannak, akkor emberileg, lelkileg is ott kell lenni.

Előzmény: B.csucsu (16)
medve Creative Commons License 2000.10.02 0 0 21
Rita nyilatkozata nem volt helyénvaló. Ettől függetlenül, számomra ő az a csodálatos sportoló marad, aki Atléantában nyert. Kívülálló vagyok. Javaslom, legyen evvel mindenki így. Ami a kajak-kenu csapatot illeti, ne foglakozzanak evvel a kérdéssel, hanem inkább avval, hogy csodálatos olimpián vannak túl és hajtsák ki a kormánytól a szükséges feltételeket ahhoz, hogy ez a sportág továbbra is ennyi örömet szerezzen az országnak. Hol kell, hogy a magyar vezsekedjen: ott ahol két nap alatt 4 aranyat és két ezüstöt nyer egy olimpián. Jellemző.
Bure Creative Commons License 2000.10.02 0 0 20
Amit a négyes után nyilatkozott, az nagyon csúnya volt. De ezen én spec. nem csodálkoztam, én Kőbánt mindig is ilyennek ismertem. Kőbán nyilatkozatát erősítette a K-2 500-as utáni interjú is, ahol a két csaj elmondta, hogy jobban örülnek ennek az éremnek, és hogy ez a hajó sokkal egységesebb, lelkiekben is sokkal egységesebb mint a 4-es. Egyértelmű, hogy kire céloztak... De nem baj, hogy Kőbán ezt mondta, mert visszafelé sült el a fegyver, egyesbeli produkcióját érdemes a korábbi nyilatkozata mellé rakni.
Daniella Creative Commons License 2000.10.02 0 0 19
Nekem sem tetszett Rita nyilatkozata. Enyhén szólva fel voltam háborodva. Ez az egyik legsportszerűtlenebb kijelentés volt, amit valaha hallottam. Ez egy csapatverseny volt, ahol nem lehet mindenki olyan jó, mint ő, arról nem is beszélve, hogy milyen hajó verte meg őket. Ez nem szégyen. Lehet, hogy ő bírta volna még, de ha annyira jó, akkor miért nem mutatta meg, hogy mit tud kajak 1-esben? Ott nem voltak csapattársak, csak egyedül volt, nem függött senkitől. Egyszer már tett egy számomra nagyon unszimpatikus nyilatkozatot, amikor azt mondta, hogy utálja, ha a szurkolók körülállják, és közben fogdossák. Erre a csapattársa gyorsan rávágta, hogy nagyon sok mindent köszönhetnek a szurkolóknak, és az ilyen dolgokat el kell viselni, hiszen azért csinálják, mert szeretnek minket. Akkor láttam, hogy Kőbán lehajtja a fejét, enyhén szólva elszégyellte magát.
A kardcsapat jutott eszembe, amikor a négy közé jutásért kiestek, mert az egyik magyar fiú nagyon rossz formában volt, aki elnézést kért is a csapattól, erre a többiek megvédték, hogy nem mindig lehet jó formában az ember, és ez a srác (sajnos nem jut eszembe a neve) tett már annyit a csapatért, sok győzelmet köszönhetünk neki, hogy ne haragudjanak rá.
Ettől függetlenül Kőbán Rita tényleg az egyik legjobb kajakos, sokáig bírhatja még, és az is igaz, hogy sok kajak 4-es győzelmet neki köszönhetünk, de el kell fogadnia, hogy sajnos nem mindenki olyan jó, mint ő.

Daniella

Tamás Creative Commons License 2000.10.02 0 0 18
Szánalmas, utolsó senkiházi vagy. És ezt be fogom írni az összes kib...tt topicodba, amit erről nyitsz. Fogd be szádat inkább, és menjél vissza zsebhokizni.

Nem várom el, hogy megérts egy olyan lelkiállapotot, amiben ő akkor volt. Na persze, a Te fegyvered mindig elsül a kezedben, én ezt megértem...

Előzmény: startrekfan (11)
Elar Creative Commons License 2000.10.02 0 0 17
Hmm.

Azért mik derülnek itt ki....
Én is valami olyasmiben reménykedtem, hogy Rita biztos elnézést fog kérni, hogy olyan "furán" nyilatkozott. Ezek szerint erre nem sok esély van. Ebből is látszik milyen naív vagyok :( Szomorú, hogy ez lett a vége. Ellenben azt nem értem, hogy ha ellentétek vannak köztetek akkor miért így állt föl a négyes? Bár én abszolút laikus vagyok, de ha egységes a team akkor lehet, hogy másképp alakult volna nem? Valahogy a kalapácsvető fiúk esete jut az eszembe erről! De TI legalább másodikok lettetek!
Hát sajnálom, hogy keserűen(?) fogtok erre a futamra gondolni, de az ezüst is nagyon szép szerintem! Ld. Szilvi-Kati :)
Mindenesetre szép volt lányok és nagyon várom Athént :)

Előzmény: B.csucsu (16)
B.csucsu Creative Commons License 2000.10.02 0 0 16
Sziasztok!gondolom mar be neztetek a kajak kenu topicba is es lattatok hogy sydneybol megprobalunk valaszoni egy ket kerdesre hozzaszolasra!most pedig fel vetodott egy olyan tema amire az erintettek szeretnenek reagalni!!!!
Bartfai Krisztian

"Rita a többi lányhoz képest iszonyúan húzott."
A KAJAK NEGYES NEGY EMBERBOL ALL!!!!!
mit gondolsz szerinted egy Olimpiai futam kozben valakinek eszebe jut hogy ne a maximumot nyujtsa!!!mindenki maskepp nez ki amikor hajt attol hogy valaki nem vicsorit nem biztos hogy kevesbe hajt!!!!szerintunk a csapas tokeletes volt,es a csapast UGY LEHET EMELNI ha hatulrol ERO jon.HATULROL NEM LEHET CSAPAST EMELNI!ezt gyakoroltuk KET even keresztul!!!
lanyok
Kovacs Katalin
Szabo Szilvi
Viski Erzsi

AZ VICSORIT AKI ELOTTE NEM TETT MEG MINDENT AZERT HOGY NE VICSORITSON!!!
Katineni edzo
UI:a bocsanat kerest felejtsetek el nem az o mufaja!!!

Előzmény: Dr.Doolittle (10)
totyus Creative Commons License 2000.10.01 0 0 15
A két szöszi azt mondta a kettes verseny után, hogy a négyes nem volt igazi csapat.
Kőbán Rita nyilatkozata szerintem is hirtelen felindulás volt.
A 6. helye valóban cikisnek tűnt ezután.
Meglátjuk pár nap múlva itthon mit mond ezekről.
djkalo Creative Commons License 2000.10.01 0 0 14
Hali mindenki!
Én úgy vagyok Ritával, hogy Atlanta óta nem csak az eredményei miatt, nekem nagyon szimpatikus. Tény azonban, hogy most hibázott. Kissé túl lőtt a célon. A sors érdekes fintora pedig, hogy ő 6. lett mig a kajak 2-ős ezüstöt nyert. Szerintem ez éppen elég megalázó Ritának, hisz ő is tudja mit nyilatkozott, és most bizonyára ő is azt kivánná bárcsak ne mondott volna ilyeneket. Úgyhogy szerintem nem kell ennyire fújolni rá, a veszteség, a 6. hely egy olyan sportolónak aki 4 éve nem is egy aranyat szerzet éppen elég fájdalmas dolog...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!