Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 1952

Lehet, hogy csak egy Blikk szintű botrány kellene. (ami mondjuk az is)

A nyomtatott médiában még nemigen tudnak erről.

Előzmény: HUCIKA (1950)
deszka Creative Commons License 2005.09.07 0 0 1951
pl. a mai válogatott meccs után is leadhatná azertéel

RIP MIKI!!!
Előzmény: HUCIKA (1950)
HUCIKA Creative Commons License 2005.09.06 0 0 1950

Portréfilmet készített Fehér Miklósról egy győri stáb. Az alkotást sok szponzor támogatta, mert hitt abban, azt bemutatják a televízió(k)ban. Eddig még sehol nem került adásba és nem tudni, kerül-e egyáltalán.
Horváth Anikó producer hozta tető alá a Fehér Miklósról szóló 58 perces alkotást. Mint egy sajtótájékoztatón a nyár közepén bejelentette, a magyar közszolgálati televízióban fogják bemutatni, sőt, a portugál sporttévében is. Eddig azonban csak néhány perces részlet jelent meg belőle a honi csatornákon. Azonban az egész filmet, amit ingyen adnának bármelyik csatornának, még sehol nem mutatták be. Fehér Miklós emlékének ápolása nyilván fontos volt azoknak a szponzoroknak is, akik pénzt szántak arra, hogy a film elkészüljön.

Ifj. Dusza András, a győri Vanos Autószalon egyik tulajdonosa nyolcvanezer forint és áfányi összeget adott a munkákra. Cserébe reklámot ígért a producer számára a televíziókban. Ám a mai napig semmi nem történt, a szponzor pedig aggódik, hogy a jó ügyet sok pénzzel jól támogatta-e? Ügyvédjével már felszólítást is írt a producernek, számoljon el, mire költötte a pénzt? Válasz még nem érkezett.

Horváth Anikó szerint nincs gond, mert a hirdetések a vetítések reklámkörnyezetében lemennek majd. Hogy mikor, azt nem lehet tudni, mert ahogy mondja: a televíziózás nem megírt szerződések alapján működik. A Kisalföldön keresztül is nyugtatja a szponzort, ő maga vásárol majd reklámidőt és az ingyen a tévécsatornának adott film előtt vagy utána a hirdetések az ígéretüknek híven megjelennek.

Ezt a Magyar Televízió sportosztályának munkatársa, Nyári Zsolt nem cáfolta. Mint elmondta: lelkesen támogatta a győri kezdeményezést, de se pénzt, se teljesen biztos vetítési időpontot nem tudott garantálni. Látta a filmet, a kisebb szakmai hibák ellenére adásra alkalmasnak tartja, ám, hogy ez mikor következhet be, azt nem tudta megmondani. Ez a műsorigazgatóságon múlik. Szeptember 8-án indul az új műsorrend a Magyar Televízió csatornáin. Talán majd utána kiderül, mikor lesz látható a győri film?

A producer, Horváth Anikó  egyébként arra a kérdésre, miként vágott bele egy ilyen forgatásába, ha nem tisztázta előre, mikor és hogyan vetítik le a filmet, azt mondta: régóta van a szakmában és mindig is így szerveződtek a dolgok. Majd megjegyezte, hogy az egyetlen támogató a Vanos, akinek problémája van, pedig a DVD-n már látható film végén nagyon sok céget, intézményt, magánszemélyt felsorolnak.
Birkmayer László például a B&F Kft.-től maximálisan elégedett a produceri munkával. Mint elmondta, várja azt, mikor kerül televíziós adásba, ám nem türelmetlen, a tévéket nem lehet befolyásolni. A filmet nem csupán pénzzel támogatta, saját költségén utazott a forgatásra Portugáliába.
A film portugálul is nézhető. S hogy miként jut majd el a portugál sporttévéhez? A producer szerint egy lisszaboni szurkoló lakásán már szervezik a sajtótájékoztatót.

Fehér Miklóst sokan szerették, mindenkit megdöbbentett a fiatal tehetség tragikus halála. Vélhetően ezért adtak pénzt a támogatók és szóban lehetőséget a Magyar Televízió, s ezért készülhetett el a film. Most már csak az a nagy kérdés, bemutatják-e valaha? Ha igen, hol és mikor?
Fehér Miklós akcióira, életének különböző állomásaira nem vevők a televíziók.

 

kisalfold.hu

deszka Creative Commons License 2005.09.06 0 0 1949
RIP MIKI!!!

Holnap szurkolj velünk!
Wác Creative Commons License 2005.05.31 0 0 1948
Zlatko Zahovic is tiszteletét tette, aki Miki barátja volt!
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.31 0 0 1947

Tényleg újra csak azt lehet mondani, hogy le a kalappal előttük!

 

Bár azért egy kicsit furcsa, ahogy néhányan zsebre tett kézzel álldigálnak a sír mellett. De hát Istenem, focisták :-)

Előzmény: NoY (1944)
NoY Creative Commons License 2005.05.31 0 0 1946
Román esetében valszeg még lejjebb tapossuk a földbe...!

Fehér Miklós, legyen Neked könnyű a föld!
Előzmény: Törölt nick (1945)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1945
Tényleg csodálatosak ezek a portugálok. Ha nálunk esik össze a pályán egy albán, vagy román játékos, már rég elfelejtettük volna. De ha magyar, akkor is.
NoY Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1944
Előzmény: Wác (1942)
deszka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1943
Most volt a Tv2-n a tudósítás, megdöbbentő, ahogy körülállva a sírt a játékosok összeborulva beleüvöltötték MIKI nevét!

Előzmény: Wác (1942)
Wác Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1942
Aranyat hozott a Benfica

Győr, május 30., 18.10 Fehér Miklós szülei vették át a portugál bajnokságért járó aranyérmet.


Ma délután 13 órakor landolt a Fehérhegyen a Benfica csapatát szállító repülőgép, amelyen a portugál bajnokcsapat tagjai, vezetői ültek. A luzitánok azért érkeztek hazánkba, hogy a Fehér Miklós tragikus halálakor tett ígéretüket beváltsák. Akkor ugyanis azt mondták: a lehető leghamarabb Győrbe hozzák a portugál bajnoki aranyérmet. A néhai magyar válogatott támadó sírjánál tartott megemlékezésen előbb egy portugál pap mondott imát, majd Simao Sabrosa, az egykori csatártárs tartott rövid beszédet.
- Megtettük, amit megígértünk, csak azt sajnálom, hogy egy évvel később tudtunk teljesíteni - mondta Sabrosa. - Újabb ígéretet teszek a csapat nevében: ezentúl bármilyen kupát, bajnokságot, érmet nyerünk, azt ugyanígy elhozzuk Győrbe, és a Miki emlékét ápoló múzeumnak adjuk.
A portugál küldöttségben ott volt egyébként az Zdravko Drulovic is, aki egy éve eligazolt a Benficától, miképp a távozni szándékozó Giovanni Trappatoni vezetőedző is, valamint a klub elnöke, Luis Felipe Vieira. Nem utazott viszont a csapattal a portugál legenda, Eusebio.
A portugál vendégek a sír meglátogatása után egy rövid állófogadáson vettek részt a Fehér-múzeumban, majd visszaindultak Budapestre, mivel este hétkor indul vissza a repülőgépük Lisszabonba.

NoY Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1941
1934
Előzmény: Kcsita (1940)
Kcsita Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1940
Holnap jönnek Magyarországra a Benfica játékosai és vezetői. Elhozzák külön Fehér Mikinek az aranyérmet. A szüleinek fogják átadni. Ki látogatnak a temetőbe, s majd onnan elmennek a Fehér Miklós emlékmúzeumba.

Egyszerűen le vagyok döbbenve. Nálunk meg mi van? Nem mondok rá semmit.

Nyugodj, békében, drága Miki! Úgy emlékszem, hogy hamarosan jön a szülinapja, ugye? Kár, hogy nem élhette meg.
Gattuso8 Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1939
Ez ismét 1 nagyon szép gesztus volt a részükről,jelzőt sem találok rá,mennyire tisztelik MIKI-t!

R.I.P.!
Előzmény: NoY (1934)
NoY Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1938
elképesztő...!

RIP
Előzmény: EdgE (1937)
EdgE Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1937
Nagyon szép gesztus a részükről!!!!
Előzmény: NoY (1934)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1936

Ezek igazi EMBEREK.

Hirtelen csak ennyi jutott róluk eszembe.

Előzmény: NoY (1934)
gitana19 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1935

A Benfica egyenlítése előtt Miki volt az utolsó a Benficából, aki betalált a Bessában. Ezt már a meccs előtt öles betűkkel hozták az újságok.

Lisszabon szőke magyar hercege, nyugodj békében!

NoY Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1934
és megint a portugálok...

Aranyérmet hoz a Fehér Miklós-múzeumba a Benfica

május 27. 15:35
[MTI]

A portugál futballbajnok Benfica százharminc tagú küldöttsége hétfőn Győrbe érkezik, hogy aranyérmet adjon át annak a múzeumnak, amely a tavaly január huszonötödikén tragikus körülmények között elhunyt Fehér Miklósnak állít emléket.

A Benfica és a magyar válogatott csatára a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában - miután gólpasszt adott - összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt.

Fehér Miklós győri temetésén a portugál klub elnöke gyászbeszédében ígéretet tett rá, hogy amint lehet, elhozzák Győrbe a Benfica bajnoki aranyérmét. Erre idén nyílt lehetőség, hiszen a lisszaboni gárda - története során harmincegyedik alkalommal - a múlt hét végén első lett a szezonban. A portugálok a nagy öröm közben sem feledkeztek meg Fehér Miklósról, és bár a magyar játékos ennek a bajnoki címnek a kiharcolásában már nem játszhatott szerepet, Luis Felipe Vieira valóra váltja ígéretét.

A csapat vezetői, labdarúgói délután meglátogatják korábbi társuk sírhelyét, és felkeresik a játékos relikviáit bemutató emlékmúzeumot, amelyet egy bajnoki aranyéremmel gazdagítanak.
deszka Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1933
Fehér Miklóst ünnepelték a Benfica drukkerei
Ághassi Attila
2005. május 24., kedd 21:59
A tavaly januárban huszonnégy évesen elhunyt magyar válogatott csatárra, Fehér Miklósra megemlékeztek a Benfica hétvégi bajnoki diadalakor. Az Index meglátogatta a csatár idén átadott bronzszobrát is, valamint a sokkoló látványt nyújtó mezt, amit utoljára viselt.

Vasárnapi, idegenbeli döntetlenjével története harmincegyedik bajnoki címét szerezte meg a legpatinásabb portugál futballcsapat, a Benfica. Az olasz szakvezető, Giovanni Trapattoni vezette lisszaboni társulat a portói Boavista ellen biztosította be sikerét, de a legfontosabb lépést az utolsó előtti fordulóban, a városi rivális Sporting hazai legyőzésével tette a diadal felé.
Bronzszobor, mez, cipő, nadrág

A Benfica tizenegy éve nyert legutóbb, és a klub hívei most egyértelműen a hatvanas évek nagy sikerszériájának megismétléséről álmodoznak. Abban az évtizedben hét bajnoki elsőségét jegyeztek az Eusébiót is a soraikban tudó "Sasok" neve mellé, és két BEK-győzelmet is, '61-ben és '62-ben, utóbbi mindmáig az utolsó.

Kattintson a galériáhozA klub hívei közül azonban sajnálkozik is valamennyi, mégpedig azon, hogy a magyar támadó, Fehér Miklós már nem élhette meg az aranyérem átadását, mert mindössze huszonnégy évet élt. Többen lerótták az ünneplés után kegyeletüket az Európa-bajnokságra épített impozáns stadion, az Új Katedrális főbejáratánál elhelyezett bronzszobránál, ahová az Index tudósítója is ellátogatott.

Így szembesülhetett a sokkoló, az elől, az orvosok által szétvágott piros Benfica-mezzel, a csatár cipőjével, huszonkilences nadrágjával, és a gyászoló család szívbemarkoló köszönetnyilvánításával. Az emlékhelyet Fehér halálának egyéves évfordulóján adták át.


A Fehér család köszönetnyilvánítása
Szeretnénk megköszönni a BENFICA CSALÁDNAK és PORTUGÁLIA EGÉSZ NÉPÉNEK, és minden mélyen érző embernek azt a tiszteletet és végtelen szeretetet, amely drága fiunkat és bennünket ölel át.
Ez a meleg szeretet enyhíti mérhetetlen fájdalmunkat, s elkísér bennünket életünk végéig.
A BENFICA CSALÁD és PORTUGÁLIA EGÉSZ NÉPE fájó szívünk mélyén apró lángocskát gyújt, mely fénnyel és melegséggel árasztja el lelkünket, és eszünkbe juttatja, akit szeretnek soha nincs egyedül.
Drága kisfiam, örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat.
Fehér Miklós idén július huszadikán lett volna huszonhat éves, nem élt annyi esztendőt, ahányszoros válogatott volt, hiszen huszonötször lépett pályára a nemzeti csapatban. Kár, hogy arra a szobornál és az emléktárgyaknál egy kis koszorún kívül semmi sem utal rá, hogy magyar volt.


A megrendítő tisztelgés azt az érzést kelti, hogy Fehér Miklós emléke Portugáliában sokkal fontosabb, mint szülőhazájában. Például egy magyar válogatott mezt talán könnyen eljuttathatott volna a hazai szövetség a Benficának, aligha küldték volna vissza a lisszaboniak.

"Mikire" amúgy nemcsak Lisszabonban emlékeznek meghatottsággal, miután a portói pincér meghallotta, hogy magyaroknak szolgál fel, elhomályosult tekintete, és felelevenítette Fehér utolsó mosolyát, amelyik sárga lapját kísérte. Ezután esett össze, és már nem tudták megmenteni a guimaraesi stadion gyepén.

Az egyik óceánparti szállodatulajdonos ugyanakkor arról emlékezett meg, hogy pár hete, a bajnokság hajrájában mintegy tízfős magyar "fanklub" lakott nála és tagjai végigjárták azokat a klubokat és stadionokat, ahol Fehér Miklós pályára lépett.

Bergkamp 10 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1932
"Valamit azonban nekünk, magyaroknak mindenképpen észre kellett vennünk, hiszen a milliós Benfica-ünnepben helye volt egy honfitársunknak: Fehér Miklós nevét már a Bessában skandálták a szurkolók, hogy aztán Portugália-szerte ezrek az ő képével, illetve a nevével ellátott mezben ünnepeljenek." (NSO) Nem felejtünk, Miki!
Előzmény: EdgE (1931)
EdgE Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1931
Jó ez a kép!

R.I.P. Fehér!
Előzmény: big l (1930)
big l Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1930

 

Benfica drukkerek ünnepelnek ...
_Zsolti_ Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1929

Köszönjük!

Nyugodjon békében!

Előzmény: NoY (1928)
NoY Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1928
A Benfica drukkerei a bajnokcsapat ünneplése során sem feledkeztek meg egykori csatárukról!

KÖSZÖNJÜK!
NoY Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1927
RIP!
Előzmény: deszka (1926)
deszka Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1926
RIP MIKI!
Lóri SA98 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1925
RIP MIKI!
deszka Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1923
RIP MIKI!
NoY Creative Commons License 2005.04.16 0 0 1922
RIP
Előzmény: deszka (1921)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!