Keresés

Részletes keresés

Opensky Creative Commons License 2010.01.29 0 0 100
Szia!

Én most készülök ki magyar országról, és meglepve olvastam, amit írtál.

Én is nyelvet mennék tanulni fél évre, de egyelőre nyomozgatok mit, merre, stb.

Nem tudom eldönteni, hogy most tavasszal, vagy csak szeptemberbe induljak?

Én is nyelviskolán keresztül utaznék ki, de nem azok, akiknél te jelentkeztél.

A Gold Coast, Brisbane, Noosa városok érdekelnének, szerinted hova érdemes és mikor?

Tudnál nekem tanácsot adni a kiutazással, szervezéssel, és mindennel kapcsolatban, hogy mire figyeljek, stb.?

Nagyon megköszönném.

 Üdv, G

Előzmény: taxikutya (98)
Pademelon Creative Commons License 2010.01.10 0 0 99
Sziasztok,
Ha bárki most ment vagy megy (2009 vége, 2010 eleje) Dél-Ausztráliába (Adelaide), és jól jönne neki egy két hasznosság az itteni életet megkönnyítendő, az azonnal dobjon meg egy emaillel: pademelon@freemail.hu.
taxikutya Creative Commons License 2010.01.04 0 0 98
Sziasztok!

Latom itt mindenki Australiaba keszul.Most eppen Brisbanebol irok.Eljottem nyelvet tanulni ide.Ami nem is hatrany,de amit az ugyintezok eloadtak otthon hogy milyen itt az elet az csak egy mese.Szakacs vagyok,de sajnos itt nem sikerult elhelyezkednem,pedig szeptember ota probalkozom.Bocsanat!Ha az a harom nap amit dolgozhattam egy etteremben annak szamit,akkor dolgoztam.Ugy at vertek mint annak a rendje.Se penz se munka.De ez a szitu itt minden napos.Hitegettek otthon hogy rengeteg lehetoseg van itt a szakacsoknak.Ami igaz is!Csak nem a magyaroknak tanulovizummal.Keptelenseg vele elhelyezkedni.Csak egy jo tanacs!Aki nyelvet akar tanulni menjen kozelebb,olcsobb is,meg talan mashol nem ilyen lustak a tanarok mint itt.Nem keves penzt fizettem ezert,ugy erzem nem igazan szeretnek foglalkozni velunk.Hat szoval en nem igazan ajanlom senkinek sem ezt a helyet,foleg nem az Abo studyn keresztul.haragszom rajuk nagyon.Minden szepet es jot tudtak mondani,meselni,de az igazat azt nem.Szerintem nem is tudjak mi ujsag van itt.Ha valakinek esetleg lenne kerdese,szivesen segitek!
Krisz&Ket Creative Commons License 2009.12.08 0 0 97

Egy olyan dologban szeretném a tanácsotokat kérni, barátnőmmel tervezzük,hogy kiszeretnénk menni Ausztráliába nyelvet tanulni szeptembertől és,hogy van e úgy esélyünk,h nincs végzetségünk csak a 8álltalános?

A szállásunk adott lenne,mert rokonok élnek kint.

xednix Creative Commons License 2009.08.27 0 0 96
"Ugy tunik a mai emberek baromira elpuhultak es kihalt a kalandvagy!"

Ez lehet, hogy így van.
De!
Nem változtak azóta a körülmények is? Ha jól tudom Ausztráliába (de USA-ba, Kanadába is) csak elég sok feltétel teljesítése esetén lehet kivándolrolni, az nem működik, hogy csak úgy besétál az ember, hogy "Szevasztok, jöttem és maradok!".

Ne érts félre, nem kötődni akarok, hanem tényleg kíváncsiságból kérdezem, mivel fogalmam sincs, hogy volt ez régen.
Előzmény: BOLOND (93)
Gianluca Vialli Creative Commons License 2009.06.02 0 0 95
köszönöm... sok érdekesség van rajta
Előzmény: csincsi741 (94)
csincsi741 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 94

www.ausztralia.net

és itt egy másik fórum az: És Ausztrália?

Előzmény: Gianluca Vialli (92)
BOLOND Creative Commons License 2009.05.23 0 0 93
"...Megtakarított pénzemet tudat alatt ausztráliai álmomra fordítanám, de azért ez egy komolyabb döntés mint Európa más országába átmenni egyik napról a másikra."...

En nem tudom hogy Ausztraliaban hogy mennek a dolgok, de egy megjegyzesem van. Nem is olyan regen meg eleg volt ha valaki csak atjutott a hatar masik oldalara, aztan majd lessz ahogy lessz. Akkor meg a visszafordulas sem volt egy jo otlet.

Te elotted emberek szazezrei (millioi) vandoroltak ki ezerszer kevesebb informacioval mint amihez egy ora alatt ma hozza tudsz jutni egy kezedben tartott mutyurken, es a legtobbje jol van.
Egy sikeres kivandorlas kevesbe informacio kerdese mint inkabb hozzaallase, eletfelfogase.

Ugy tunik a mai emberek baromira elpuhultak es kihalt a kalandvagy!
Előzmény: Gianluca Vialli (92)
Gianluca Vialli Creative Commons License 2009.05.23 0 0 92
Sziasztok!

Nagy álmom, h egyszer eljussak Ausztráliába ahol élni/dolgozni szeretnék. Nem rég kezdtem beleásni magam a témába, de örülnék ha valaki tudna informálni a vízumokról illetve ennek az átfutási idejéről. 23éves vagyok szakmámat tekintve szállítmányozó, logisztikus, tanulmányaimat befejeztem, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kijöttem Dániába ahol jelen pillanatban is élek, dolgozok egy birtokon (Bornholm szigete a Balti tengeren)
Megtakarított pénzemet tudat alatt ausztráliai álmomra fordítanám, de azért ez egy komolyabb döntés mint Európa más országába átmenni egyik napról a másikra. Kérdésem az lenne hozzátok, hogy milyen lehetőségek vannak kint egy olyan fiatal számára aki a ranglétra aljáról szeretne kemény munkával egy idő után biztos megélhetést biztosítani magának. Mik az elvárások, hogy viszonyulnak a külföldről jött munkaerőhöz... Tudom, hogy túl általánosak, sablonosak a kérdéseim, de mentségemre szolgáljon, h nem vagyok tájékozott a témában (még) csak az internetes böngészésekből merítek, de az mindig más ha valaki személyesen lát, tapasztal dolgokat.

Esetleges válaszotokat előre is köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 89
http://gzajudit.blogspot.com/
Ok talan tudnak segiteni. Baloldalon van az email cimuk.
Előzmény: bandi_bacsi (88)
bandi_bacsi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 88

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen procedúra az ausztráliai cégalapítás?

Arra gondoltam, alapítok egy céget, és a vízumkérdés/kiutazás így sokkal egyszerűbb.

(Itthon ugyebár egy kis összeg elég a céglapításhoz, és máris jöhetsz szabadon az ülzeti ügyeidet intézni. Ergo ebből kiindulva talán Ausztráliában is hasonlóan működik a dolog).

 

Várom a hasznos infókat, alőre is köszönve!

johnnysyd Creative Commons License 2009.04.15 0 0 87
Szia Rekuccy!

Szerintem nincs mitol felned! En is egy 4 honapos nyelvi kurzusra mentem ki 2002-ben es az orszag annyira rabul ejtett, hogy meg a mai napig is a "kenguruk foldjen" elek! Nagyon segitokesz, baratsagos emberek elnek Ausztraliaban, az orszag allat es novenyvilaga viszont lenyugozo! Nyugodtan irj, ha van barmi kerdesed!
Előzmény: Rékuccy (86)
Rékuccy Creative Commons License 2009.04.10 0 0 86
Sziasztok.
Megszeretném kérdezni, hogy közületek ki az aki Ausztráliában él?
Én 1 hónap múlva indulok, és nagyon félek mindentől. Annyi kérdésem lenne kérlek segítsetek. Milyen idő van ott, Milyenek az emberek, Az iskolák, stb...
Köszönöm
Előzmény: _321 (85)
_321 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 85
Udvozlok mindenkit Canberrabol! Van valaki a forumrol, aki Canberraban, Sydneyben, Melbourne-ben vagy valahol itt a kornyeken tartozkodik rajtam kivul?
_321 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 84
Az előzőhöz hozzátennék még pár kérdést:

- szeptember közepétől december közepétől milyen az időjárás Sydney és Canberra környékén? Tudom, hogy tavasz lesz és meleg, de milyenek például az éjszakák?
- Távol-Keleten (én konkrétan Taipeiben fogok átszállni, és ott is töltök pár napot) érdemes csomagmegőrzőt használni? Van valakinek tapasztalata kifosztott csomagról? Milyen a csomagmegőrző ára? Egyáltalán milyenek az árak? Mennyiért tudok megkajálni? Ha bemegyek a városba, mennyibe kerül a taxi?
- milyen biztosítást tudtok ajánlani, ami olcsó és lefedi az utazást és a három hónapos ottlétet? Ha valami történik velem, például megcsíp egy pók vagy napszúrást kapok, olcsóbb vagy ingyenes így az orvosi ellátás?
- kint a számítógépeken milyen operációs rendszert, programokat (képolvasó, szövegszerkesztő), CD-DVD-írókat/olvasókat használnak? Az USB-csatlakozók kompatibilisek az itthoniakkal? Akarok vinni is meg hozni is fényképeket.

Előre is köszönöm a válaszokat!
_321 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 83
Sziasztok!

Ahogy pár hozzászólással lejjebb írtam, szeptemberben utazok Canberrába három hónapra, de meg fogok fordulni Sydneyben, és remélem még jó néhány városban. Lenne pár technikai jellegű kérdésem:

- Milyen a Vodafone területi lefedettsége arrafelé? Milyenek a percdíjak? Most állok telefonvásárlás előtt, és tanácsot kérnék, hogy milyen típust érdemes venni. Például amit a repülőgépen is használhatok (nem telefonálásra, hanem például zenehllgatásra).

- Milyen bankkártyát használhatok kint? Úgy számoltam, hogy legalább százezer forintnak megfelelő ausztrál dollárt kéne kivinnem (azon túl, hogy a három hónap alatt a kinti rokonaim fizetnek majd sok mindent), ha nem vinnék bankkártyát. Milyenek a tranzakciós díjak?

- Milyenek az internetezési lehetőségek? Gondolom, vannak internet-cafék. Ezek mennyibe kerülnek?

- Van 220, vagy valamilyen adaptert kell használni?

- A távol-keleti átszállásoknál milyen pénzt érdemes vinni? Én Tajvanban fogok átszállni, ahol állítólag elfogadják az eurot. Vagy van valakinek más tapasztalat? Érdemesebb ausztrál vagy amerikai dollárt vinni?

A válaszokat előre is köszönöm!
macipaci Creative Commons License 2008.06.01 0 0 82

Sziasztok!

Repülőjeggyel kapcsolatos kérdéseim lennének ha nem gond.

Sydney-Budapest egyszeri út iránt érdeklődnék hogy melyik a leglcsóbb lehetőség mert a neten csak 300ezer forintos árakat láttam.Van ennél olcsóbb? vagy érdemesebb külön szedni az utat és fapadosokkal jönni. Télleg nem tudok ezekről semmit, kérlek segitsetek!!

Ja és csak azért kéne egyszeri út mert odafele nem repcsivel mennénk :)

köszönöm a válaszokat.

 

Vicus50 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 81

szia! tolnaieva@freemail.hu

 

Előzmény: _321 (80)
_321 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 80
Persze, hogy érdekel! Előre is köszi a mailcímet! Az enyémet megtalálod az adatlapomon.
Előzmény: Vicus50 (79)
Vicus50 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 79

Szia!

Ha ugy gondolod, hogy szükség van tanácsra, keress meg priviben. Én már jártam ott turistaként.

Ha érdekel, megadom az email cimemet.

Éva

Előzmény: _321 (78)
_321 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 78
Sziasztok!

Szeretnék kiutazni Ausztráliába három hónapra. Hivatalosan turistaként vagy vendégként. Letelepedni nem akarok, és munkát sem vállalok. Vannak kint rokonaim, ők küldenének meghívót, esetleg náluk dolgoznék... Augusztus végén vagy szeptember elején akarok indulni. Lenne néhány kérdésem, és előre is elnézést, ha olyasmire kérdezek rá, ami már elhangzott. A legtöbb ausztrál topik elég régi itt az indexen, vagy más esetekkel foglalkozik, mint az enyém, de igyekszem visszaolvasni.

23 éves vagyok, most fogok végezni az egyetemen (remélem), munkám nincs, ezért keresetem sincs. Ez jelenthet gondot? Tavaly egy rokonom ki akart utazni, és neki az internetes vízumkérelmét azért dobták vissza, mert nem volt bankszámlája és nem tudott kereseti igazolást felmutatni. Ő is csak turtistaként akart kimenni (végül egyéb okok miatt nem utazott ki). Nekem van bankszámlám, de lehet gondom abból, hogy nincs munkám, keresetem?

A fenti eset miatt gondolom, szerencsésebb, ha nem én intézem a vízumkérelmet, hanem valamelyik utazási irodán keresztül. Ezekről mi a tapasztalatotok? Melyiket tudjátok ajánlani? Mert én úgy tervezem, hogy max. 1-2 héten belül elkezdem intézni az ügyeket (vízumkérelem, útlevél, repülőjegy), hogy őszre ki tudjak utazni. A vízumot mennyi idő alatt kaphatom meg, és mik lehetnek a buktatói?

A legolcsóbb repülőjegy, amit eddig láttam, 310 ezer körüli volt illetékkel együtt, Budapestről Londonon keresztül Sydneybe és ugyanígy vissza. Van esélyem ennél olcsóbbat találni?

Elnézést a sok kérdésért! Előre is köszönöm a válaszokat, és bármilyen más tapasztalatot, jótanácsot szívesen fogadok azzal kapcsolatban, hogy mire kell figyelnem az ügyintézésnél, utazásnál, kinttartózkodásnál! És remélem, téltől én segíthek majd a tapasztalataimmal másokat! :-)
tgera Creative Commons License 2008.03.08 0 0 77
Sziasztok!
Mi is elkeztük szervezni az utunkat. Kb 4 hétre mennénk, 2 felnőtt + egy hét éves. Sydnybe repülnénk, de a cél Cairns. Kb másfél hét alatt szeretnénk felmenni, nem tudom az sok vagy kevés. Cairns mellett van szállás a maradék időre. A végén valőszínű lerepülnénk vissza Sydnybe.
Az időpont még nem bizotos , mert január az vizsgaidőszak, február meg március az általános iskolai jelentkezés a gyereknek. Április mennyire ősz már? Gondolom délen (Sydney és környéke) már az, viszont Cairns az passz. Feltételezem az itteni nyár, meg ott nem valami szuper idő.
Ha valaki ezt az utat megtette és van kedve velem megosztani szívesen veszem.
Néztem a repjegyeket, hát elég húzosak lettek :(, kell majd kutyagolni utána. A vízumra mennyi időt kell szánni?
Nem olvastam el az összes korábbi hozzászólást, tehát bocsi, ha kérdést ismételtem.
Köszönök előre is minden használhatót. E-mail: tgera1@t-online.hu
Üdv. tgera
borzaendre Creative Commons License 2008.02.24 0 0 76
 

Szép estét!!!

Most nyáron akarunk kimenni 4-5-6 hétre Ausztráliába a fiammal.

Terv az , hogy a nyugati részen leszállva , mondjuk Perth-ből egy kocsival átmegyünk a túloldalra.

Na ebben kérnék segítséget , ha mód van rá!!

mármint tapasztalatokat!!

kocsibérlés meg repülőjegy meg ilyenek vannak , csak akinek van élőben tapasztalata , na azt megköszönném!!

kösz!!

Borza Endre

endreborza@freemail.hu

csincsi741 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 75
www.bertok.com
Előzmény: cukoj (74)
cukoj Creative Commons License 2008.02.21 0 0 74

Sziasztok.

 

Nem tudom tudtok e nekem tanácsot adni, de azért megpróbálom...

Szóval a párom gépész mérnök és lehet, hogy kiküldetésre küldik Ausztráliába.

Ha ez összejön együtt szeretnénk kimenni és kint dolgozni. Neki akkor meglesz kint a munkája, de én is szeretnék dolgozni. Ő perfekt angolból, engem hát...nem lehetne eladni...

Azt szeretném tudni, hogy milyen papírok szükségesek, és így hogy őt küldik, könnyebben kapunk e majd munkavállalóit, meg egyéb papírokat, amik kellenek?

Érdekelnének a lakásviszonyok, és áraik, az, hogy milyen szakmákkal lehet jól elhelyezkedni, meg ilyenek...

Mindíg is vágytam Ausztráliába, és ha ez összejön én leszek a legboldogabb ember a világon:)

 

Előre is köszike

Cukoj

kerenyimaria Creative Commons License 2008.01.13 0 0 73
szia ath!
kűldenél egy mailt nekem : kerenyimaria@freemail.hu?kérdeznék ezt-azt ha nem gond.
köszi.
Előzmény: ath (71)
csincsi741 Creative Commons License 2008.01.03 0 0 72
ajánlom inkább az És Ausztrália topikot!!!!!
Előzmény: Fehérpárduc (70)
ath Creative Commons License 2008.01.03 0 0 71
van.
Előzmény: Fehérpárduc (70)
Fehérpárduc Creative Commons License 2008.01.02 0 0 70
Üdv! Van valaki aki Ausztráliából olvassa ezt a topicot? FP
perge Creative Commons License 2007.09.21 0 0 69

hi,

Mo.-on hol lehet Vegemite-ot venni?

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!