Keresés

Részletes keresés

Berthos Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4334
El van nézve.

Kívánom, hogy a módszereddel sok embert gyógyíts meg!

Előzmény: tubulin (4333)
tubulin Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4333
A buddha négy támasza közül az egyik jut eszembe ami kb. úgy szól hogy ne a tanitó személyiségét nézd hanem a tanítást.

Egyébként a stílusom olyan,amilyen félisten nem vagyok, de biztos hogy mindig fejlődhet az ember és kérem elnézésedet ha éppen nem nyertem meg a tetszésedet.

Előzmény: Berthos (4331)
Berthos Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4332
Bár hvdm hozzászólására reagáltál, de gyanítom nekem címezted. Továbbra is az agyamban állítólagosan felgyülemlett higany eredményeképpen reagálnék a köv. kijelentésedre: "ha belenézel a szádba, lehet hogy több nehézfémet találsz"

Belenéztem és nem találtam.

Ennek több oka is lehet:
1. Nem szopogatok eltört lázmérőt ebédre
2. Nincs amalgámtömésem (soha nem is volt)
3. A szememmel nem vagyok képes mikroszkópikus méretű nehézfémeket detektálni.

A 3. pont lehet hogy nehézfémmentes aggyal sikerülne?!

Előzmény: tubulin (4329)
Berthos Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4331
Továbbra is "Kedves" Tubulin!

Gondolom te teljesen nehézfémmentes vagy, bár a hozzászólásaidból nem ez derül ki. Valahogy nekem is hasonló lehetett az érzésem mint CsDA-nak amikor a hozzászólásodat olvastam (de hát a nehézfémmel telítődött agyúak tartsanak össze :-)), ezért szúrtam ki az állítólagos fordítási hibát. Ebből is látszik, hogy te nem olvastad el előtte rendesen, vagy ne igazán lősz a témához, csak idelökted nekünk mint egy félisten. A kioktató stílusod tényleg kicsit sok itt.

Kívánok Neked és magamnak is a jövőben pozitívabb hozzászólásokat!

Előzmény: tubulin (4328)
tubulin Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4330
Akit valóban érdekel a téma az a www.humandesign.hu candida ikonra klikkelve honlapon elolvashatja a "kijavított" cikket és még más érdekes információt.
tubulin Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4329
Köszönöm a hozzászólást, egyébként tényleg egy fordítási hiba csúszott be, de a negatívumokra való fókuszálás lehet az agyban felgyülemlett higany eredménye. A nehézfémek nem merülnek ki a kipufogógázban, ha belenézel a szádba lehet,hogy több nehézfémet találsz.
Előzmény: hvdm (4327)
tubulin Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4328
az agyatokból úgy látszik nem sikerült kivonni a nehézfémet, egyébként meg is látszik
Előzmény: Berthos (4325)
hvdm Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4327
Köszi CsDa!

Rendkívűl érdekes,
Üdv:
V.

Előzmény: CsDA (4321)
Berthos Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4326
Kedves CsDA!

Nem ér annyit az egész, hogy felhúzd magad rajta. Az ilyen hozzászólók jönnek mennek.

Legyen szép napotok!

Előzmény: CsDA (4324)
Berthos Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4325
Amíg él tanul az ember:

"A higany megbénítja a sejtlégzést és ezzel elpusztítja a sejtet. Ennek megakadályozására immunrendszerünk inkább gombákat és baktériumokat termel, csakhogy megkösse a nehézfémeket."

Az immunrendszerünk gomba termelésre is képes, ez számomra új információ.

Egyébként a nehézfém szennyezés sajnos a kipufogógázokon keresztül nap mint nap a szervezetünkbe kerül. Én úgy tudom, hogy többféle termék létezik a nehézfém kihajtására a szervezetből, ezek közül csak 1 a koriander.

Jó 7végét Mindenkinek!

Előzmény: tubulin (4322)
CsDA Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4324
"kedves" tubilin,

Hát ha nem, hát nem lesz burkolt.
Pofátlanságnak tartom, hogy idejössz, és nagyképűen bedobsz egy dumát. Hátha van annyi felfogóképességünk, hogy megértsük a TE közvetítenivalódat. Ha jól emlékszem Kandi Kálmán volt az, aki korábban felhívta és részletezte ez ügyben a tudnivalókat. Mintegy éve? Ja, valahogy úgy. Tehát ha meghalunk, legalább nem halunk meg hülyén.
Mégha nem is időben érkezel ide. :-)
Ugye nem voltam burkolt.
Egyébiránt ha vetted volna a fáradtságot és a távollétedben folytatott beszélgetéseket elolvastad volna, akkor láthatnád, hogy különféle témák merültek fel. De mivel a topic címe adott - a téma is - így valószínűleg erről beszélgetünk.
Vannak újak, akik tanácsot kérnek, vannak régiek akik beszámolnak az eddigi útjukról, a kezelések sikeréről és sikertelenségéről. Élményről és csalódásról. Szerintem aki megtalálta ezt a fórumot, az nem ragadt le itt. Már csak azért sem, mert rengeteg link szerepel a továbblépéshez (a lusták számára). De a többség nem lusta és rest keresni.
Egyébként ha valakinek mondanivalója van, azt megosztotta midenkivel és nem magánlevelekben osztja az adomákat.
Úgy gondolom, hogy minden jó és minden rossz vélemény nyílvános kell, hogy legyen. Hisz akkor legalább ér is valamit.

Üdv

CsDA

Előzmény: tubulin (4322)
tubulin Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4323
Foglalkozott-e valaki komolyabban méregtelenítéssel. Persze ez egy tág fogalom. Vagy hallott-e valaki a "lyukas has szindrómáról"(leaky gut syndrome)? Mind szép mind, jó de egy évvel ezelőtt is csak diétákról meg tesztekről volt szó ezen a fórumon, na meg persze mindenki mindenkinek beolvasott burkoltan. Sok minden nem változott, de volt-e valaki, aki magába nézett, a fejébe például. Én csak annyit tudok,hogy persze diétázni kell...de ettől még nem fog senki meggyógyulni, tesztekre meg mi szükség, mikor mindenki candidás vagy egy kicsit vagy nagyon. 50 millió candidást tartanak nyilván az usában. Én már elolvastam minden könyvet magyar, angol, weboldalak 100-ait még most is a sötétben tapogatózom, de azért egy két dolog az biztos, ha valkit érdekel küldjön egy emilt.
tubulin Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4322
Olvassátok el a nehézfémekkel kapcsolatos fordítást. Talán valaki felfogja.

A koriander levél forradalmi szerepe a nehézfém méregtelenítésben

Amalgám tömések

Megtartsuk vagy ne?

Vajon ártalmas az amalgámtömésekben lévő higany? Embereken és állatokon végzett hosszú éves kutatások után ez már nem kérdés többé. A válasz egyértelmű igen; az amalgámtömésekben kimutatott higany halálos, lassan ölő méreg, mely folyamatosan szivárog a fogakból és halmozódik fel a különböző szövetekben.

Az évek múlásával a higany az egész testben lerakódik és számos, igen veszélyes betegség okozója. A világ vezető orvosai egyetértenek abban, hogy egészségünk védelmében az a legjobb, ha eltávolítjuk amalgámtöméseinket és biotömésekre cseréljük azokat. (Vigyázat: mindenképpen amalgámtömések eltávolításában járatos fogorvost keressünk fel!)

A tömések mérgező higanyt bocsátanak ki

Dr. Murray Vimy a kanadai Calgary egyetemen majmokon végzett kutatásaival egyértelműen bebizonyította, hogy az amalgám tömésekből radioaktív higany szivárog ki, mely gyorsan átterjed az agyba, vesékbe és a belekbe is. Mivel a higany hajlamos szulfohidridek képzésére, ezen csoportokon keresztül hozzákötődik az idegrendszeri struktúrákhoz is. Ezért számos emberi idegprobléma okozójaként is számon tartják, beleértve a memória zavarokat, izületi és mozgásproblémákat is.

Idegi károsodás

Tanulmányok kimutatták, hogy a higanyt a periférikus idegvégződések, mint például a nyelv hipoglosszális vagy a tüdő autonóm idege vagy a bélfalak és a kapcsolódó szövetek is felveszik. A higany gyorsan bekerül az idegpályákon keresztül a gerincvelőbe és az agyba is.

Kutatások bebizonyították, hogy a higany megbénítja az idegek csőszerű felépítésért felelős tubulin termeléséhez szükséges enzimeket, melyek az anyagcseréből származó hulladékot szállítják a sejtekből a perifériák felé és segítik a tápanyagok felszívódását a perifériákból sejtbe. Az axonba bekerült higany megakadályozza az idegsejt méregtelenítését és táplálkozását. Ezáltal a sejt megmérgeződik, majd elhal vagy legyengült állapotban funkcionál tovább.

Ha a higany bejut a sejtbe normál “axonális transport” útján már nem tud kiválasztódni onnét (néhány eltávozik a nátrium-kálium csatornákon). Így a sejt szervecskéi sérülnek, beleértve a legyengült mitokondriumot és a parányi ATP energia generátorokat is. Ahogy az ideg egyre gyengébb és higany fertőzöttebb lesz, számos betegség jelenhet meg, melyek gyakran neurózisos tünetekkel párosulnak.

A nehézfémek és a krónikus fertőzés

Orvosok gyakran megfigyelték, hogy krónikus betegségben szenvedő pácienseik drámai javulást mutattak az amalgámtömések eltávolítása és az ezt követő méregtelenítő program után.

Jól ismert tény, hogy a higany elnyomja az immunrendszer működését. A test higanytól való megtisztítása tehát megnöveli immunrendszerünk működését és ezáltal a test öngyógyító képességét. Az amalgámtömésekben lévő higany a szervezet védekezőképességét is gátolja. A higany az egyetlen anyag, melynek hatására a baktérium ellenállóvá válik az antibiotikumokkal szemben. Bár a fogíny betegséget egy baktérium okozza, kutatások kimutatták, hogy az amalgámtömések eltávolítása gyakran erre is pozitív hatással van.

Tudományos kutatásokkal kimutatták, hogy a higany elősegíti a fertőzéses megbetegedéseket, különösen a gombák és baktériumok elszaporodását. Bizonyos élő szervezetek (organizmusok) hajlamosak arra, hogy külső sejtfalukban nehézfémeket szaporítsanak fel. A nehézfémekre ilyenképp reagáló organizmusok listája megegyezést mutat sok tipikus emberi fertőzést okozó kórokozó listájával, mint pl. candida gomba, streptococus, stahylococci, amőbák, stb. Néhány kutató véleménye szerint a fertőzéses megbetegedéseket nem az immunrendszer hibája okozza, hanem ez tulajdonképpen immunrendszerünk válaszreakciója a máskülönben halálos adagú nehézfém fertőzésre.

A candida felfogja a higanyt

Európai orvosok a candida szervezetben való elszaporodását (candidiasis) nem betegségként diagnosztizálják. Véleményük szerint a candida elsődleges szerepe a szervezetünkben felgyülemlett nehézfémek és más halálos mérgek kontrollálásában rejlik. Ha valaki szervezetében felszaporodik a candida, az ok véleményük szerint a nehézfémek felszaporodásában keresendő.

A higany megbénítja a sejtlégzést és ezzel elpusztítja a sejtet. Ennek megakadályozására immunrendszerünk inkább gombákat és baktériumokat termel, csakhogy megkösse a nehézfémeket. Ez lehetővé teszi a sejtlégzést, azonban a kórokozók nagy mennyiségű tápanyagot vonnak el a szervezettől és mérgező salakanyagok kibocsátásával számos új, furcsa tünetet alakítanak ki.

A candida gomba valamint más káros mikrobák gyógyszeres kiirtása iránti igyekezetünkben találkozhatunk az un. “die-off” reakcióval: a mikroorganizmusok elpusztításával az elpusztult mikróbák sejtfalaiból nehézfémek szabadulnak fel, melyek nagy dózisú mérgezést okoznak a testben. Jelenleg még folynak a kutatások ennek bizonyítására.

Ne irtsuk ki a candidát!

A candida gomba vagy egyéb mikrobák kiirtása helyett számos orvos nehézfém méregtelenítést javasol. Az indiai koriander levéllel és a chlorella A-val végzett méregtelenítések fantasztikus eredményeket hoznak: évekig krónikus fertőzésben szenvedő betegek jelentették, hogy a tüneteik egyszerűen elmúltak. A nehézfém mennyiség csökkentésével a szervezet candida túlszaporításra alapuló védekezése is szükségtelenné válik. Számos beteg krónikus candidás tüneteitől csak nehézfém méregtelenítés és kalcium kúra után szabadult meg.

Mi van a vírusokkal?

Az immunrendszer elnyomásával a nehézfémek megkönnyíthetik a vírusos fertőzések kialakulását. Minden higany fertőzött személy könnyebben ki van tehát téve krónikus vírusos betegségeknek. Egy alapos méregtelenítés azonban jelentősen javítja az egészséget. A nehézfém méregtelenítés után orvosok jelentése szerint jelentős javulás állt be a krónikus vírusos fertőzöttek állapotában.

A test minden fémre reagál

Amerikában (US Dept. Of Health and Human Services) széleskőrű kutatásokat folytattak a higany mérgező hatásával kapcsolatosan. Kimutatták, hogy a központi idegrendszerben felhalmozódott higany pszichológiai, idegi és immunológiai problémákat okoz minden emberben. A svédországi Karlinska intézetben kifejlesztett MELISA (Memory Lyphocyte Immune Stimulation Assay) teszt eredményei megmutatták, hogy a legtöbb ember gyors allergiás tüneteket mutat szinte bármely testben elhelyezett fémre (a higany az első, a titánium a második, az arany a harmadik a listán). A fém allergiára használt bőr tesztelési módszerek nem bizonyultak pontosnak.

A forradalmi koriander méregtelenítő kúra

Dr. Yoshiakai Omura kimutatta, hogy a koriander napi szedése mobilizálja a központi idegrendszerből a higanyt és más mérgező fémeket, melyek a vizeleten, székleten keresztül választódnak ki vagy átmenetileg a periférikus szövetekbe helyeződnek át. Ez egy forradalmi felfedezés, mely a központi idegrendszer higany-méregtelenítésének elsődleges eszközeként mutatja be a koriandert.

A koriander kiváló méregtelenítő hatása a test vegetatív rendszerét is gyors válaszadásra készteti: a higany távozik az agyból és gerincvelőből, valamint olyan szövetekben is megjelenik, ahol eddig nem volt kimutatható (pl. máj vagy belek).

Figyelmeztetés: Soha ne használjunk kereskedelmi célra termesztett szilantrót, mely nagy mértékben tartalmaz nehézfém és műtrágya adalékokat. A szennyezett területek mellett termesztett növények mérgező szennyező anyagokat építenek be sejtszerkezetbe.

Kiváló hatékonyságú nehézfém méregtelenítő

Nehézfém méregtelenítő
Forradalmi kutatások kimutatták, hogy a koriander levél mobilizálja az idegrendszerben lerakódott nehézfémeket, melyek a vizeleten és székleten keresztül távoznak a testből.

Higany elleni védelem
A koriander levél hatékonyan véd az amalgámtömések mérgezései ellen. Az amalgámtömés max. 60% higanyt tartalmaz, mely a föld legmérgezőbb anyagainak egyike. Mivel a higany lassan szivárog a fogakból és mivel a test bármely részét megbetegítheti, a koriander napi szedése mindenképpen javasolt.

A higany mobilizátor
Kutatások kimutatták, hogy a koriander levél mobilizálja a higanyt és más nehézfémeket a központi idegrendszerből. Az olyan tápanyagok szedése, mint pl. a koriander levél, az amalgámtömések eltávolításának időszakában kritikus.

HIGANY ÉS A CANDIDA

CsDA Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4321
Bocs a második link
http://www.geocities.com/egesz_konyhabol/
Előzmény: CsDA (4320)
CsDA Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4320
Sziasztok,

sok és jó információkat találtok itt:
http://www.geocities.com/zold_gyum/
http://www.geocities.com
Hvdm te is találsz itt információt a kérdésedre.

Anci72, igen jó, mivel az A vitamin nem vízben oldódik. De te is olvasgasd a fönti oldalt. Biztos te is találsz egy-két jó dolgot

Üdv

CsDA

Előzmény: hvdm (4319)
hvdm Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4319
Németország..., nekem is volt részem ottan lenni 1,5 évig....ű
A kalcium pótlására ott vannak a jó kis kalcium tartalmú pezsgőtabletták,de én előnyben részesítem a szezámmagot, úgy tudom a rozskenyér is jó (ott meg igazán finomakat lehet kapni) ill. a többiek biztos segítenek, hogy még milyen növényi eredetű kalciumforrásunk van... (Ez mellesleg nekem is segítség lenne, mert én meg tejcukor érzékeny is vagyok)
A tej helyett ott a joghurt, túró...a savanyított tejtermékeket sokkal jobban tolerálja a szervezetünk, és a kalcium bennük is megvan, de elsődlegesen a sajtok tartalmaznak nagyon sok kálciumot. (gyerekek esetében szerintem egy kis darab sajt is elég, ha nem isznak tejet, neked, ha félsz a candidától a lágy, friss sajtok jobbak: Mozarella, Feta, de csak mértékkel!).
A csírával kapcsolatosan köszönöm a segítséget, lehet, hogy kipróbálom.
Még egy kérdés, tudtok olyan ennivalót, növényt, kiegészítőt, stb., ami segíti a hasnyálmirigy működését, azon belül az enzimtermelést???
Köszi:
V.

Előzmény: orsiolgi (4315)
orsiolgi Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4318
köszi! :o)
Mostmár nem kukacoskodok tovább, de ha lesz valami kérdésem, akkor azért jövök, OK?
Orsi
Előzmény: CsDA (4316)
Anci72 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4317
CsDA:

nem értettem ezt a sárgarépát. Tehát meg KELL párolni is? gondolom úgy mondod. ha lereszelem, de teszek rá olivát, az ok, nem?
A.

CsDA Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4316
Szia orsilogi,

most már tényleg csak röviden :-))
- a margarin és vaj elkészítési módja (előállítása) nem igazán jó. + kigészítők, hőkezelési eljárások, stabilizátorok. Úgyhogy érdemesebb lenne megbarátkozni valami mással. Sütni semmiképp ne süss fele. És főzni is inkább olajjal. Vannak különböző hidegen sajtolt feltétek, érdemes azokat kipróbálni.
- én kávé helyett inkább egy kis családi szervezést ajánlanék. Az egyik alszik, a másik vigyáz a gyerekre. A sok alváshiány gyengíti a szervezetet. Tudom, hog nehéz megoldani, de mindenre van megoldás. A gyerekek is jobban alszanak, ha napközben sokat vannak levegőn és sokat mozognak. Így éjszaka ti is tudtok aludni.
(azzal sem érsz semmit, hogy megfelelően étkezel, de ugyanakkor a másik végén égeted a "gyertyát")
- ha teát veszel, lehetőleg olyan gyümölcsteát vegyél, amiben nincs fekete tea és nem az aroma miatt van íze. A csipkebogyó jó, de ez sem helyettesíti az alvást.
- a joghurtról sok vitát fogsz hallani. Én azon az oldalon vagyok, hogy nem kell gyógyszerrel visszatelepíteni a jó bélflórát, erre tökéletesen megteszi a sima natúr(!) joghurt. Ha gyümölcsösre vágysz, akkor se a boltit válaszd, hanem egyszerűen tegyél finom gyümölcsdarabokat bele.
- a teljes kiölrésű liszt nem hogy árt, hanem inkább használ.
- nem feltétlen a tej a legjobb kalcium forrás. Ha szeretsz sütni, akkor a süteményeket szórd meg mindig szezámmaggal, vagy a reggeli pehelybe tegyél. (nem cukrozott pehely! - az a gyerekek fogainak is árt). De ha rákeresel a fontosabb kalciumforrásokra, akkor találsz még egy-két jó ötletet.
- a néhány napos - hetes - húsmentesség még nem ártott meg senkinek. Sőt, segít méregteleníteni. Ebben az időszakban jobban rá leszel kényszerítve(?) a zöldségekre. Így az elsavasodott szervezet kicsit helyrerázódik.
- Én nem úgy gondolkodnék, hogy a gyógyszerek szedése mellett mit kell kihagyni az étrendből, hanem fordítva. HOgyan kell összeállítani az étrendet, hogy ne kelljen gyógyszereket szedni. Tehát nem kihagyni kell dolgokat, hanem keresni kell dolgokat :-)) Azaz nem hogy kevesebb dolgot ennél, hanem sokkal de sokkal többet! :-)
- látom húzodkodsz a csíráktól. :-)) Ha idegenkedsz tőle, akkor először salátákba tedd felaprítva. (egyébként olyan az íze, mint a nyers zöldborsónak) Hát nem csábító? :-)) Ami rothadt, annak természetesen nincs jó íze. De azt nem is szabad megenni!
- A tojásban sok olyan vitamin és egyéb összetevő található, ami segíti a szervezet működését. Ezért szoktak reggelente 1 lágytojássa indítani, hogy az beindítsa az epe működését. (meg meleg, meg finom, meg tápláló stb.) Én ezért is nem tudtam soha közelebbi kapcsolatba kerülni a testkontroll délig gyümölcs fejezetével :-))
-

Üdv

CsDA

Előzmény: orsiolgi (4313)
orsiolgi Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4315
Németországban vagyunk, de a gond az, hogy nem igazán beszélem a nyelvet és ha jól tudom, a biztosításom nem szól, csak akut betegségek kezelésére. Arra pedig gondolni sem szeretnék, hogy mennyibe kerülhet itt egy "hókuszpókusz". Igaz, még orvosnál sem jártam, csak a szám nagy...
Megpróbáltam a gumikesztyűs mosogatást megint! :o) Hát, szerencse, hogy kemény volt a pohár üvege! :o) De majdcsak belejövök. Nagyon puha kesztyűt sikerlt találni!
A vegyszermentes tisztítószerek érdekelnének, gondolomj itt még több félét is lehet kapni. Elég sok biobolt van erre. Majd benézek oda is, csak most itt újra tél van, a két gyerekkel meg viszonylag nehéz még itt is a tömegközlekedés.
Köszi
Orsi
Előzmény: Berthos (4311)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4314
Sziasztok,
Hvdm, a csirának nem szabad megpenészesednie. (az üzletben meg ne vedd ha penészes. Ha meg Te termeszted, akkor naponta át kell alaposan mosni, jól szellőző helyen és légáteresztő ruhával kell letakarni, hogy szellőzni tudjon és ne penészesedjen.)
Mosogatószerek: azon már én is sokat filóztam, hogy ezek az agressziv, antibakteriális mosogatószerek milyen hatással lehetnek a szervezetbe kerülve...(mert valamennyi óhatatlanul is bejut nap mint nap, mert tökéletesen nem lehet leöbliteni az edényeket, evőeszközöket, poharakat.)
Zsuzsi
orsiolgi Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4313
Húúúúúúúúúúúú, ezt most emésztenem kell! De nagyon köszönöm, azért innen már könnyebben el tudok indulni! :o)
Sovány husi nálam a pipi és a pulyka, és szerencsére Anyutól megtanultam hasznáni a banánon és a narancson kívül a mi gyümölcseinket is. És sajnos azt is tudom, hogy a barack ilyenkor max. finom, de semmi több.
Mi a helyzet a margarinnal és a vajjal? Azon párolhatok?
És a kávé? A két pici még mindig többször ébreszt bennünket éjszakánként, így kialvatlanok vagyunk. Nekem napi 3 kávé is lecsúszik, (persze csak tejjel) hogy ébren tartsam magam. A csipkebogyó tea erre jó? Mert a filteres csak finom...:o)
Valahol azt olvastam, hogy joghurtot sem lehet enni. Akkor mégis?
És valami, ami számomra nagyon fontos. A gyerekek. Nekik mit szabad és mit nem? Nincs tapasztalatotok? Gondolom ők kaphatnak mindenféle gyümölcsöt, ha a teljes kiőrlésű lisztet használom, az sem árthat. Tejet a nagyobbik egyáltalán nem fogad el, a kicsinél még nem is próbáltam. De hosszú távon nem tudom, hogy vigyek be a szervezetükbe kalciumot? A doktornénink anno azt mondta, kell nekik a vörös hús is, a vérképzés szempontjából.
És én? Most teljesen húsmentesen éljek egy darabig? Vagy azért lehet? Mi az, amit a gyógyszerek szedése mellett ajánlott kihagyni az étrendből, még akkor is, ha a diétát követem.

A csírákat megpróbálom, de nem tudom, hogy menni fog-e? :o)
Mi a helyzet a tojással? Azt szabad?

No, eldugulok, már így is nagyon sokat köszönhetek Nektek!
Orsi

Előzmény: CsDA (4310)
hvdm Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4312
Sziasztok!

Csak egy kérdés. Sokan ajánlottátok itt a csírákat. Én is szívesen kipróbálnám, de egy dolog nagyon izgat, mégpedig a penészedés, ami a csíráztatás során ugye elkerülhetetlen. Ez a penész pedig kőkeményen penészgomba, nem?
Én már nem diétázom, mert normál egyensúlyban van a szervezetem gombaügyileg, de azért még fokozottabban vigyázok, és kevesebbeket eszem a tiltott dolgokból.
???
Üdv:
V.

Berthos Creative Commons License 2003.04.03 0 0 4311
Szia Orsiolgi!

CSDA nem semmi mennyi energiát fektet ebbe a fórumba, de azért megpróbálom kiegészíteni.

Vegyszerek: írod, hogy nem megy a gumikesztyűvel való tisztogatás. Ez csak az egyik oldala a dolognak, amit közvetlenül érzünk (pl. ráfröccsen a Domestos a kezünkre). Ne felejtsük el, hogy amit nem látunk az attól még létezik. Ezenek a vegyszereknek olyan kipárolgása van ami belélegezve nem túl nyerő. Persze nem azonnali a "hatás", de sok negatív hatás együtt előbb-utóbb problémát okoz. Ma már kaphatóak olyan temékek amik nem vegyszeresek és ugyanolyan tisztítóhatásúak (A céget nem írom, ha érdekel magánba megírom). Mi például otthon azon vagyunk, hogy a vegyszeres dolgokat elfelejtsük. A másik az, hogy amikor a vegyszeres mosóvizet leöntjük a WC-ben az sajnos a környezetet szennyezi, ióvíz forrásainkat veszélyezteti.

Vizsgálat: A Candida tesztet szerintem nem csak itthon végeztetheted el. Nem írtad konkrétan melyik országban vagy, de tőlünk nyugatra is ismert ez a dolog. Pl.: Svédországban 1990 óta kötelező az évenkénti Candida szűrés.

Szerintem aki erre a fórumra rátalál az jó úton indulhat el egy egészséges életmód felé.

Üdv.: Berthos

Előzmény: orsiolgi (4308)
CsDA Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4310
Szia orsiolgi,

néhány gondolat:
- a főzelék nem a liszttől finom, hanem a sok zöldségtől ami benne van. Egy kis fortély: főzzél meg krumplit, turmixold ösze és ezzel "habard" be a főzeléket. Vagy kiveszel a főzelékből(zöldségekből) egy kicsit összeturmixolod joghurttal és visszaöntöd. Kész is a habarás. Vagy egyszerűen veszel krumplikeményítőt és liszt helyett használod.
A mirelittel nincs baj, de teljesen felesleges, hiszen a fagyasztásnál és kiolvasztásnál szinte az összes értékét elveszti. Nincs mi felszívódjon belőle. Vannak olyan zöldségek, amik télen is jók, és nem kell lefagyasztani őket. Ha van pincétek még tárolni is tudod. Szóval a mirelitet enni eheted, de ...
A sovány husi lehet, hogy sovány, de egészségesebbnek egészségesebb pipi, a pulyka.
A sült és panírozott dolgok az égetés miatt nem ajánlottak.
Az olajoknál nem kell megvenni a legdrágábban, de célszerű hidegen sajtoltat venni. A minőségére azért érdemes ügyelni, mert ez is nagymértékben elősegíti a tápanyag felszívódását, mint vivőanyag. És zsiradék ilyenformán kell!!! Erre jó a répa esete. Hiába eszel sok répát, ha az nincs egy picit megpárolva zsiradékon, fele annyi vitamin sem szívódik fel, mint amúgy.
Érdekes nem? Szóval te hiába tömöd magad egészséges ételekkel, ha nem teremted meg a körülményeket arra, hogy az hasznosuljon. Hát itt jön a rendszeresség fogalma. Kell egy rendszer, egy módszer, amit követsz. A homályos dolgok mindig veszélyesek.
Egy olyan partnert keress a betegséged gyógyítására, aki tényleg partner, és elmagyarázza, hogy mit miért tegyél.
Ha eddig is ügyeltél az étkezésedre, akkor ezek a kis változások nem fognak gondot jelenteni.
Kísérletezz. Új ételeket, új ízeket fogsz megismerni.
Ami az édesség utáni vágyat illet, hát persze, hogy jön. De ezt is meg lehet oldani. Én édesség helyett diót, mogyorót szoktam eszegetni. No persze héjastól veszem. Amíg megpucolom, addig csillapodik a vágy, de mégis kielégítettem. (Ja a kielégítetlenség érzése a legnagyobb ellenségünk! :-)) )
Szóval ha átalakítod a korlátokat lehetőségekké, akkor kinyílik előtted a világ, és nem érzed úgy, hogy valamit nem szabad. De (!) mindent szabad, de nem teszed meg, mert tudod, hogy az egyikkel ártasz, a másikkal javítasz. Na ezek után melyik tányér után nyúlnál. A csokis vagy a diós után? Na ugye ! :-)) Felfogás kérdése az egész.
A kövérséghez annyi, hogy a szervezet "megköveteli" a betevőjét. Ha olyan ételeket kap, amiből nem tudja felvenni azt a mennyiséget(tápanyagot), amire szüksége van, akkor még követelőzőbb. "éhesebb" lesz. Így minden dolgot megpróbál elraktározni. Azaz akármilyen keveset is eszel(eszik a férjed), abból a kicsiből a lehető legnagyobb mértékben próbál raktározni. Azaz fel kell gyorsítani az anyagcserét. Ehhez megfelelő értékű tapanyagra, némi emésztésserkentőre/anyagcserefokozóra (pl. jód, vagy articsóka stb.) és testmozgásra (!) is szükség van.
Azzal is számolni kell, hogy csökkenő életvitel mellett elvileg az energiát is csökkenteni kellene. Ugye azért 20 fölött már senki nem mozog annyit mint előtte és hát a mennyiséget sem nagyon csökkentik. :-))
Fel kéne eleveníteni a régi dolgokat. Egy focilabda, egy tollasparti, egy kis röplabda csodákat tehet ! :-))
És ha már itt tartunk, nőknél elsődleges hízási faktor az elhanyagoltság érzése. Mind lelkileg mind testileg. Amíg van aki szeressen addig jobban ügyelünk a részletekre. Meg kéne tanulni becsülni magunkat annyira, hogy mindezt ne másért tegyük, hanem saját magunkért. Nehéz, mert arra nevelik az ember lányát, hogy más véleménye a mérvadó, de ez nem így van. Egy kis önkritika, egy kis önkontroll, egy kis önbizalom és máris kész a bomba nő. Lehet, hogy nem egy-két nap alatt, de hamarosan!! :-)))
És ez igaz a férfiakra is. Finoman fogalmazva, a vadászidény lejárta után elterülnek mint lusta oroszlán a déli napsütésben. És aztán csodálkoznak: recseg, ropog, fáj stb.
Találj ki egy tervet, amivel felébresztheted a játékos kedvét. Onnantól kezdve már minden könnyen megy. Elmondom neked, hogy még diétázni is hajlandók. :-)) Csak a megfelelő módot kell kitalálni.

Azt, hogy hiányt szenved valamiben a szervezeted, egy alapos kivizsgálás deríthetné ki. Különböző módszerek vannak. Egyszerű vérvételtől a hajanalízisig. A lényeg, hogy ne ránézéses vizsgálatot tartsanak. A leletekkel pedig fordulj a segítődhöz.
Egyébként az "add a férjednek" módszerrel azért nem értek egyet, mert kivizsgálás nélkül mondott valamit az orvos. Gondolom ha a férjed hazajönne 7 szem bogyóval és azt mondaná vegyed be, te is feltétel nélkül bevennéd, mert bízol benne. Ha már bízik benned, akkor légyszíves járj utána, hogy ténylegesen hogyan fejti ki hatását, miért a férjednek kell bevenni. Hisz ő sem konyhamalac, hogy minden "felesleget" eltüntessen.
Az orvosnak igenis kötelessége ezekre a kérdésekre válaszolni. Kiváncsi lennék, ha ő kerülni - mint férj, mert gondolom az - ilyen helyzetbe, akkor ő mit mondana.

Néhány ajánlás:
- érdemes sok folyadékon inni. Nekem ez bevált: diólevél-cickafark-bazsalikom-kakukkfű. Mind fűrdővíznek, mind napközbeni teának. Rendezi a menses görcsöket, tisztítja a veséket stb. Neten nézz utána a hatásoknak
- tavasz/nyár lévén kerülj barátságosabb kapcsolatba a nyers vagy párolt zöldségekkel, a savankásabb gyümölcsökkel. lehet, hogy nem jó helyre mondom, de nem csak banánból és narancsból áll a világ :-))
- valaki ajánlotta a céklalevet már. érdemes!
- próbálgasd a csírákat. Sok vitamin van benne, így természetes forrásból fedezheted a vitaminszükségleteidet
- tökmagolaj. Ha szereted a pirítóst, akkor készítsd pár szelettel és néhány csepp tökmagolajat tegyél rá. Hatásairól neten találsz információt. Ja és a kenyérre tegyél csírát! Finom és tápláló. (emlékszel a répa esetére. no ez itt is igaz!)
- ajánlom figyelmedbe a szabad levegőt, de közelebbi barátságot is érdemes kötni a jógával. Ne gondolj misztikumra, inkább egy jó kis nyújtózkodásra :-)
- ha nem jelent nagy beruházást, szerezz be egy gyümölcscentrifugát. (és lökd ki a cukrozott lötyiket)
- tej és tejföl helyett egy kis ideig használj joghurtot. más íze lesz az ételeknek, de ha hozzászoksz a savankásabb ízekhez, akkor kevésbé fog hiányozni az édesebb. És néha az ember savankásabb dolgokat kíván, akkor joghurttal mindig meg tudod oldani.
- a konzervféléket jó lenne, ha kiiktatnád
- lisztnek érdemes a tönkölyt,durumlisztet és kukoricalisztet használni. Természetesen teljes kiörlésűt. Ja és nagyon finom belőle a palacsinta. Korábban leírtam a receptjét. Ha érdekel nézz utána (mondom én, hogy azért mert valaki diétázik, még nem kell lemondania mindenről. Csak egy picit másképp kell csinálni :-)) )
- És még egy fontos. Ha úgy érzed éhes vagy, egyél! Ez nem arról szól, hogy nem szabad semmit enni. Ha olyat eszel, ami a szervezetednek tetszik, akkor egyre kevesebbet fogsz enni. Mígnem elérkezel, egy normális étkezési szokáshoz. Ezt onnan is meg tudtam volna közelíteni, ha valaki nagyon keveset eszik. Ez a folyamat az ő esetében is sikert hoz. (Természetesen abban az esetben ha ő is akarja)

Most így nekifutásból ennyi.
:-)))

Üdv

CsDA

Előzmény: orsiolgi (4308)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4309
szia Orsi,
Sok mindent meg lehet szokni. A gumikesztyűt is. Másként nem tudod elkerülni az érintkezést a vegyszerekkel.(kezdetben nekem is nehezen ment, lassabb is eleinte.Most meg már ugy érzem magam, ha kesztyű nélkül nyulok a mosogatóba, mintha pucér lennék. Jó ugy mosogatni, hogy nem hogy "koszos", de még vizes sem lesz a kezem.)
a szteroidokat jobb elkerülni: Főként, mert a legtöbb candidás irás, az antibiotikumok után emliti, mint hajlamositó tényező a candidiázishoz. Másrészt huzamosan használva elöli a bőr pigmentsejtjeit. (barátnőm évekig használta a ftorockortot az arcára, és nem tud lebarnulni, csak vörös ezen a helyen) Ugy tudom huzamosabb használata a hasnyálmirigyet is megterheli.
Biztos az orvos is mondta, hogy ne rendszeresen használd, csak ha nagyon muszáj, és akkor is csak pöttyökben felvinni és lehelletvékonyan minél kisebb területre. (ha nem viszked, én pl. körömvirágkrémmel kenem.)
Szükségtelen évekig keményen diétázni, de az elején, amig a gyógyszert szeditek, addig szükséges, és nem szabad becsúsznia egy kis csokinak sem, mert ugy hatástalan a gyógyszer.
Szerintem nincs ellentmondás: a candida gombával való találkozást nem lehet elkerülni. A szervezetet kell ugy megedzeni (erős immunrendszer, hormonális egyensúly, sav-bázis egyensuly ), hogy képes legyen kivédeni a gombák térnyerését, vagyis olyan belső bélflórát felépiteni, ami nem enged teret a fertőzésnek, a gombák tulzott elszaporodásának.
üdv, Zsuzsi
Előzmény: orsiolgi (4308)
orsiolgi Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4308
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget! :o)
Egy kicsit megnyugodtam, az Elixír remélem jó támpontokat ad majd, mert teljesen egyedül kell valamit kitalálnom. Külföldön vagyunk, legkorábban nyáron tudok elmenni kivizsgálásra. :o(
Sajnos vagy szerencsére a nőgyógyászom a férjem is kezelte, mégis...
A húgomnak kicsi kora óta van ekcémája, így nem is az okozott gondot, hogy megjelent. Azt mondták tejallergia, aztán kiderült, hogy valószínűleg háztartási szerektől van. Pedig vigyázok. Már rég óta nem por alakú mosóport használok, öblítőbe nem nyúlok, viszont a gumikesztyűt képtelen vagyok használni, mert mindent kiejtek a kezemből. :o)
Szteroidos krémet kaptam. Akkor ne használjam? Csak akkor kellene, mikor kijön. Most pl. magától kezd elmúlni!
Mit értünk rendszertelen diétán? Úgy gondolod, csak a legalapvetőbb dolgokat hagyjam ki az étkezésemből, míg orvossal nem konzultálok erről? Pl. cukor, liszt helyett a teljes kiőrlésű? mert eddig is halat, zöldségeket ettünk, sovány husikat, (mindkettőt párolva) tojást elvétve, cukrot fél éve űztem (igaz néha egy kis csoki becsúszik...). A lisztet az 1 éves fiam miatt hoztam vissza, mert kell a főzelék, Anyum szerint. A lányom jól meg volt nélküle. Csak olajjal főzök, nem eszünk gyorskaját, csak elvétve fordul elő egy-egy félkész mirelit.
Azt pl. honnan tudom, hogy miben szenved hiányt a szervezetem?
És egy másik kérdés, hátha tudtok rá választ: A férjem alig eszik hizlaló dolgokat és egyre kövérebb. Ezt rá lehet fogni csak a stresszre? Ráadásul a nőgyógyászom azt mondta, hogy a korábban nekem felírt 50 mg-os Mycocystet szedje be ő. De mi van, ha ő nem fertőzött? Akkor ez az adag nem árthat neki? 7 db tabletta! És egyáltalán, mielőtt kezelik, nem kellene megtudni, hogy fertőzött-e? Vagy ez nem fontos? Ráadásul azt olvastam, hogy fertőző, ugyanakkor velünk élő gomba, ami az immunrendszer gyengülésekor okozhat problémát. Akkor most fertőzö is és egyébként belülről is? Hogy is van ez? Ahogy egyre több információhoz jutok, kezdem annál hülyébbnek érezni magam. Ráadásul a sok olvasott gyógyszeradagolás miatt elfelejtettem a sajátomat, a gyógyszertárban meg nem írták fel, tiszta hülyének leszek nézve, de csak felhívom az orvost! :o)

Már vettünk biciklis gyereküléseket! Csak a bicajt kéne megvenni alá! :o) Szerintem alapvetően jó úton haladunk, csak meg ne álljak pihenni egy padon, mert félek, ottragadok!

Orsi

Előzmény: CsDA (4304)
zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4307
sziasztok,
az ekcémával kapcsolatban azért, (mint sorstárs) hozzátennék egy-két gyakorlati tanácsot: ha a bőrgyógyász kenőcsöt ir fel, akkor figyelj rá, hogy ne szteroidtartalmú legyen. (legtöbbször azt irnak fel, mert rövid távon hatékony.) Kitapasztaltam, hogy milyen ételek lobbantják be, mikre vagyok allergiás ezeket kerülöm.A nyers zöldségek, ezekből készült levek jó hatásuak. (persze nem a vegyszeres primőrök) Házimunkához gumikesztyűt használok.Gyógyszertárban kapható mosakodókrémet célszerű használni, ha száraz a bőröd. Ki kell kisérletezni, hogy a használt mosópor, az öblitő a sampon, balzsam, testápoló, és egyéb kozmetikumok ne allergizáljanak. Minden olyan dolgot, ami most erősiti a viszketést ki kell iktatni, és a tünetek elmulása után egyenként kisérletezve lehet visszahozni.
Javaslom a napozást, szoláriumot, bioptron lámpát, ezek sokat javitanak az ekcémán.
üdv, Zsuzsi
Előzmény: orsiolgi (4302)
Berthos Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4306
Ehhez nem sok mindent van hozzátenni!

Gratula!

:-)

Előzmény: CsDA (4304)
Anci72 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4305
Immádddom, ahogy írsz! :)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!