Keresés

Részletes keresés

Anci72 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4404
Szerintem örülj neki, hogy 2 hónap altt visszazökkentél...(Nálam ez 1 év volt..)
Ha minden a régi kezdett már lenni, az nem azt jelentette, hogy a szervezeted "meggyógyult", csak azt, hogy elindult a gyógyulás útján - szerintem. Még kell várni azért Neked is, mint a példa mutatja.. De azt is mutatja a példa, hogy igen csak szeretsz olyan dolgokkal élni, ami hamar vissza is fog billenteni. Itt a topicon, (az eleje felé) többszörös vita volt már abból, hogy most akkor vissza lehet térni teljesen, vagy sem. (Erről az orvosok is másképp nyilatkoznak, term.gyógyászok inkább javasolják az egészségesebb életmódra való teljes átállást.) Szerintem nem lehet. Ha visszatérsz, ugyan úgy játszod ezt a libikókát. Egy idő után űjra jelentkezik, ráadásul alig hagytál magadnak időt arra, hogy meg is erősödjön Benned a helyzet.
CsDA leveleiből is kiszűrődik, ha valami újat visszavezet a táplálkozásába, nagyon lassan és figyel szervezete reagálására.

A.

gsxfx Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4403
Hali!
Úgy két hónapja nagy büszkén írtam, hogy két hónap szigorú diétával minden közérzeti és emésztési problémáim megoldódtak. Na ja!
Persze ez csak addig tartott, amig be nem toltam két üveg sört, majd kis sütit, kenyeret.
Néhány nap alatt jelentősen visszaestem szinte előröl kellett kezdeni mindent.Ismételt erős bélmozgás, többszöri széklet, hófehér nyelv, fáradtság izületi fájdalmak stb.
Ki lehet -e egyáltalán gyógyulni ebből a kórból?
Ehetek-e valaha fínom meleg fehér kenyeret, tortát, ihatok -e hideg sört, tokajit?
Vagy életem végéig zabot kell zabálni? Már nyihogok tőle. Vagy zöldséget- zöldséggel. A metszőfogaim már növésnek indultak. Mindig azt mondtam, hogy vizet csak a halak meg aWc isznak. Most meg csak azt tudok.
Segítsetek éhen döglök. Már 10 kilót fogytam.
Bubu.
hvdm Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4402
Szia Bagolyka2!

Mielőtt félreértenéd, legjobb tudomásom szerint nekem nincs bélérzékenységem, de még minden kiderülhet...
Nálam a legfőbb tünet, hogy vmi miatt be van gyulladva a vékonybelem, ami állandó puffadással, görcsökkel jár. Több dologra van intoleranciám. Ami javult: izületi fájdalmaim megszüntek, és nem vagyok gyenge, egyébként még kivizsgálás alatt állok, van gyanú a lisztérzékenységre is. Gyógyszerként emésztést elősegítő enzimeket szedek, mellette Béres cseppet,
Üdv:
V

Előzmény: bagolyka2 (4400)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4401
Igen, a hasmenés nem a legjobb szó, ez jutott eszembe. Bélmozgások, gyakori székelési inger, ami visszatartható, de kellemetlen.
Előzmény: hvdm (4398)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4400
Szia HVDM!

Szeretném megkérdezni, hogy neked eredetileg milyen tüneteid voltak? Mostanra ebből mi az, ami eltűnt? Szedsz még gyógyszert?
Bocs, hogy ennyire kíváncsi vagyok:)!
Üdv
B.

Előzmény: hvdm (4398)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4399
Értem, köszönöm segítségeteket. Háát itt hasmenésról szó sincs.... Már pont beállt a normális bélkműködés és erre jön ez a szorulás. Az biztos, hogy volt ideg, rendesen.

A.

hvdm Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4398
Szia Anci72!

Azért még annyival kiegészíteném Kandi Kálmán válaszát, hogy nem feltétlenül csak a hasmenésről és felszívódási zavarról van itt szó. Székelési ingerről, puffadásról, felváltva hasmenés-szorulásról, bélgörcsökről, hasi fájdalmakról, nyáküritésről is beszélni kell. Általában kimutatható a szénhidrát és tejcukorérzékenység. Egyes esetekben ki kell hagyni a rostos dolgokat (egy ideig), más esetben viszont kifejezetten előnyös a sok rost, zöldség fogyasztása. Tudtommal 4 lépcsős program szerint gyógyítják, melynek fontos része a mozgás. A háttérben valószínűleg vegetatív idegrendszeri zavar áll, és valóban a stressz, a lelki kiegyensúlyozottlanság ront a dolgokon. Az orvosok valóban nem sokat tudnak kezdeni vele, de azért mint írtam a 4 lépcsős terápia, illetve gyógyszerek segíthetnek. Én csak amiatt kérdeztem meg, mert ez a cukor és tejérzékenység tipikus,
Üdv:
V.

Előzmény: Törölt nick (4397)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.05 0 0 4397
Colon irritabile (érzékeny bél), hát az elég kellemetlen. Az ember hasmenést kap a legkisebb hétköznapi izgalmak vagy bizonyos cselekvések hatására is. Komolyabb stresszről, szorongásról már nem is beszélve.

Azt hiszem, elsősorban akkor használják ezt a fogalmat az orvosok, amikor szervi probléma nincs, de hasmenés van. Vagy akkor, amikor nem tudnak más diagnózist kitalálni...

Azonban az ismétlődő, illetve tartóssá váló hasmenéstől még érzékenyebbé válik bél, bélflóra kimosódik, aztán már nem lehet eldönteni, hogy az embernek a bele van tönkre jobban, vagy az idegei, illetve egyáltalán hol kezdődött a nyavaja és miért.

Egymást erősítő folyamat lép fel, könnyen hasmenést kapsz bármitől, mert érzékeny a beled, érzékeny a beled, mert krónikus hasmenésed van. Az ételek gyors áthaladása miatt a tápanyagoknak nincs idejük rendesen felszívódni, ami tovább rontja a közérzetet.

Úgyhogy nem kívánom senkinek, én már régen túl vagyok rajta, szerencsére...

Előzmény: Anci72 (4396)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 4396
Szia hvdm, köszönöm a válaszod!

Mi az az irritábilis bélszindróma? Hallani hallottam már, de nem figyeltem rá, mit jelent.
NAmost a tejes dolgokra is érzékeny vagyok és nagyon félek kipróbálni őket. De tudok hinni abban, amit írtál. Hallottam olyat, hogy tejérzékenységből így "gyógyítottak" ki kisgyereket. Voltam vegán is. Sokat javultam. De módosult is pl burgonya, kelkáposzta. Szó se róla, éreztem én azt. Amiből javultam, csak keveset bírok belőlük enni, pl mogyoró. Cukrot is próbáltam, de nem szabad túlzásba esnem. A gyümicukor majd' hogy egy kaptafa. Jó, régen nem nyomtam magamba ennyi aszalt szilvát se, most meg azért próbálkozom vele. Volt egy hét, amikor megfáztam. Minden reggel a teámba tettem egy kis mézet. 1 hét után már jelentkeztek a tünetek a nyelvemen...
Most elkezdtem tornázni reggelente, NAGYON akarom, hogy 9ssze tudjam magam szedni.

A.

hvdm Creative Commons License 2003.05.05 0 0 4395
Szia Anci72!

Én értem amit LM mond, valószínűleg a candida allergiát okoz, mivel belezavar mindenbe, hormonháztartás, emésztés, stb., de aki allergiás nem mind candidás, mármint az allergiád meglehet, ami ugye gyengíti az immunrendszert, de nem feltétlenül betegít meg candidára. Érdekes ez a cukorérzékenységed, mézet ehetsz, vagy gyümölcscukrot? Próbáltad már??? De az érzékenység nem egyenlő az allergiával, vagy a candidával, nem? Nálam is van tejcukorérzékenység, és keményítő, de pl. már candidás biztos nem vagyok, mert eszem sajtot (trappista-nincs benne tejcukor) és semminemű allergiát nem okoz.
Nem lehet neked irritabilis bélszindrómád? Erre ugyis nagyon jellemző a tejcukor, ill. cukorérzékenység (szénhidrát)...
Szerintem mindent próbálj enni, mértékkel, mármint szépen lassan, mindenből keveset, de azért a nagyon allergizáló dolgokra figyelj. Próbáld a tejes dolgokat joghurttal kezdeni, de ebből is keveset előszőrre. Tuti, hogy az allergia javul. Amikor én egyszer már gyógyultnak hittem magam, akkor újból tudtam tejet inni, de nem vittem túlzásba. Hiszem, hogy az allergiát le tudja győzni a szervezet, nálam pl. a pollenallergia hihetetlen módon javult 10-ből már csak 5-re vagyok allargiás, és nem szedek gyógyszert se rá, pedig elég ramaty egy helyzetből indultam akkoriban, 15-16 évesen(orrfolyás, szembevérzés, keresztallergiák, perubalzsam, miegymás...)
Üdv:
V.

Előzmény: Anci72 (4394)
Anci72 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4394
Sziasztok!

Tegnap voltam vega teszten és 100%!!!! - el sem akartam hinni.

Ugyan akkor szerintem a cukor és a tej érzékenységem még megvan. Esetleg HVDM, ha olvasol, érdekelne a véleményed. Nem emlékszem, Neked régóta voltak allergiás problémáid, vagy csak egy pár éve? Mert én minden tudtam régen enni, de most nem tudom , ez így "marad", vagy ez is szépen vissza fog szorulni.
Megkérdeztem Dr. LM-t, mit gondol arról, hogy a candida nem "a" betegség, hanem valamire rátelepszik. Egyet is értett vele. De ugyan akkor mondta, hogy aki c-s, van allergiája, de nem minden allergiás c-s. Na ezt most már nem is értem. Akkor velem itt mi lehet? Szedhetnék valami laktáz? enzimet, de hát erre régen nem volt szükségem...
Na mindegy, megyek még vérvételre is, aztán majd meglátjuk.

Anci

zsuzsi133 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 4393
Muster Mark,
Stoner (ahogy irásaiból kiderül) puritán egyszerű életet él. Nem hiszem, hogy a pénzhajhászás ebbe beleillene.
Egyes gerincproblámáknál a lógás kedvező hatásáról már máshol is halottam (nem Stoner találta ki), sőt a fejjel lefelé való lógásról is!
Előzmény: Muster Mark (4391)
Thulya Creative Commons License 2003.04.23 0 0 4392
Kicsit gyorsan ítélkezel. Ugyan akkor nem voltam ott, de emlékeim szerint Stoner egy vegetáriánus napon tartott előadást. Azok pedig ingyenesek szoktak lenni. Ennyit az anyagi érdekről. Megjegyzem én még itt nem láttam semmiféle pénzügyi dologgal kapcsolatos megszólalását, már ami arra szólít fel, hogy kövess és fizess.
Stonertől függetlenül szerintem dilettánsnak akkor minősíts valakit, ha már meghallgattad és cáfolni tudsz elég sok mindent az adott kontextusban. Vagy ha te *mindent* *tökéletesen* meg tudsz magyarázni és bebizonyítani, hogy az nem lehet másként.
Előzmény: Muster Mark (4391)
Muster Mark Creative Commons License 2003.04.23 0 0 4391
Jó. De azt viszont nem szeretném, hogy valamilyen gerincsérvet vagy ficamot kapj, mert egy dilettáns azt mondta, hogy lógjál minél többet ( ;-)))) )

Egyébként menj ki az állatkertbe, és nézd meg, hogy mennyit lógnak a majmok. Hát nem sokat. Inkább másznak. Lógni a lajhár lóg, szinte egész életében, de azzal pedig nem állunk rokonságban.

Stonert pedig kérdezd meg, hogy mennyi lesz a belépődíj az előadásán és ebből mennyiben részesül. Én egy másik topicban már megkérdeztem, de még nem válaszolt.

Én azt gondolom, hogy tisztességes munkából kell megélni, mert úgy korrekt. Megértem és szomorúnak találom, hogy erre egy énektanárnak kevés a lehetősége. Azonban ennek ellenére sem tudom elfogadni, ha valaki emiatt - mint Stoner - pályát váltva, az áltudományok népszerűsítésében próbálja megtalálni élete számítását. Márpedig Stoner több hozzászólásában utalt rá, hogy valamilyen előadásokat fog tartani valahol, és innentől anyagilag is érdekelt benne, hogy tanait, melyek nem egyebek egy dilettáns hozzánemértő találgatásainál, minél többen elhigyjék. Ezt pedig minek nevezzem?

Előzmény: CsDA (4390)
CsDA Creative Commons License 2003.04.23 0 0 4390
Szia M.M
Szerintem ez senkinek nem gond. Hisz a többségnek nincs. De sokan olvasnak utána a dolgoknak és ezért kialakulhatnak vélemények és ellenvélemények. Stoner régi motoros. Habár nem egyezik meg néhány dologban a világunk - de ettől szép az egész :-)
Nem hiszem, hogy ezért bántani kéne őt.
Ha valakinek véleménye van, az nem hiszem, hogy csaló. Legalábbis én nem érzem magam annak. (pedig én is szeretek ide irogatni :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: Muster Mark (4389)
Muster Mark Creative Commons License 2003.04.23 0 0 4389
Stoner egy szélhámos. Semmiféle orvosi, biológiai végzettsége nincs. Ne hallgassatok rá!
Előzmény: Stoner (4388)
Stoner Creative Commons License 2003.04.23 0 0 4388
Megrendítő számomra az az igyekezet, ahogyan a benned lévő életösztön táptalajt talál, ha megfelelő szellemi impulzust kapsz. Csak így tovább! A gerinc helyrehozatala már nem gond, ha egyébként egészséges, de rossz testtartás miatt torzult. Akkor jöttem rá, mikor végignéztem pár majmokról szóló filmet. Az ember, ha tetszik, ha nem közeli rokonságban van velük. Ebből adódik, hogy nekünk is sokat kellene lógnunk. Ez egyszerűen megoldható egy függeszkedő kötélen pl. Ettől megerősödik a hátizom, és nem fog fájni a gerinc. A lumbális szakaszt pedig úgy tudjuk kilazítani, hogy két kézzel kinyomjuk magunkat (mintha korláton lennénk) akár két szék támlája között is; az a lényeg, hogy a lábaink legalább 10 cm-re legyenek a földtől. Ezután jobbra-balra forgassuk a csípőnket és a lábainkat felváltva nyújtogassuk. Közben halk ropogások hallatszanak. Olvasd a Ferencsik István könyveit!
Lényegkereső Creative Commons License 2003.04.22 0 0 4387
LENYEGKERESES
A lenyeg, hogy ki tudjak torni az ordogi korokbol.
Elso kitoresem az volt amikor a Betegnek erzem magam es, nem tudom miert konyv
alapjan elkezdtem dietazni es hatalmas elorelepest ereztem. Ezido tajt
tornaztam is de nem jottem ra, hogy a ketto egyutt eredmenyezte a
dinamikus javulasomat, mindent a dietanak tulajdonitottam.
Par honapja ujabb kitoresbe kezdtem. Ezuttal szinten egy idoben
tobb "reformot" hajtottam vegre:
Rajottem hogyan gyogyulhatok ki ALVASZAVARombol: Lealltam a vacsorazassal es helyette
rendesen reggelizek. Ennek ket hozadeka is volt: 1rendes idoben tudtam lefekudni, 2FESZULTSEGem
is nagyban csokkent.
A feszultseg csokkenes lehetove tette, hogy felhagyjak a szamitogepezessel es teljesen lealljak a tv
nezesel, amire ugy voltam kepes, hogy leszereltem a fuggonyoket es igy a nagy fenyben
elvezhetetlenne, illetve kevesbe vonzova valtak ezek az altalam MERTEKTELENUL vegzett tevekenysegek.
Elkezdtem GYUMOLCSOT enni(candida dieta miatt sajnos sokaig alig ettem) es mivel a gyumolcs frissito
el tudtam kezdeni TORNAZNI es FUTNI.
Ezek anyira beinditottak, hogy az onbizalmam illetve gerincem allapota nagyban eloremozdult
viszont a feszultseg novekedesevel nem szamoltam kellokeppen ami mar csak az elvonasi
tunetek miatt is jelentosen megnott.
Ugyhogy most pl koncentraltan az alhasam nemiszervem es labam verkeringeset javitom, mozgassal es
kulonbozo hideg meleg vizes furdokkel mert ugy erzem ott van a tovabbi elorehaladasom gatja.
Lényegkereső Creative Commons License 2003.04.21 0 0 4386
Nem olvastam meg vegig a topicot es lehet, hogy ajanlotta mar valaki ezt a konyvet,
de azt gondolom nem lehet elegszer ajanlani.
Meir Schneider: Gyogyulj, hogy gyogyithass!

Olyan magvas gondolatok vannak bennek mint pl:
"Vegul is minden testi baj valamilyen modon osszefugg a rossz verkeringessel...
...A jo keringes onmagaban meg nem eredmenyez gyogyulast, de gyogyulas nem kepzelheo
el enelkul."

"A legzes maga az elet"

"A mozgas az elet lenyege, es minden mozgas uj eletet lehel a testbe"

"A testnek mozgasra es figyelemre van szuksege"
Megtanit nem csak kimelni a beteg testet de hasznalni is!

Jo keringest, es sok vert a pucaba mindenkinek! :)

joshee Creative Commons License 2003.04.18 0 0 4385
Haho Tofi,
szoval a vizsgalat..., az allpotfelmeres 2500 Ft, de valszeg talalnak is rogton valamit (nekem az allergiat) igy aztan rogton meg is kezelnek, ami igy egyutt 5ezer. A kesobbiekben 4ezer a kezeles maga, kb fel ora, kellemes, ma is onnan jovok. Azota voltam vervetelen is, meg vettek mindenfele kenetet, el kellett vinnem az ANTSZbe. Vagyis ugy tunik elvileg a korzeti is beutalhat ezekre a vizsgalatokra, ha eros a gyanu ra. Persze ez az allapotfelmeres ahhoz kell, hogy megallapitsak nem valami sulyos mas dolog all a hatterben. Ha kell cim, telefon, privatban megirom.
Törpemalacka Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4384
Utánanéztem egy kicsit a Hvdm által ajánlott kálmosgyökérnek. Ezt találtam, elég érdekes:

Kálmos (Acorus calamus)

Ez a vízinövény többnyire állóvizek partjain, mocsarakban és árkokban fordul elő. Gyökértörzséből, amely a part menti iszapban vízszintesen kúszik, számtalan kardalakú levél ered, amelyek 1 méter hosszúak. A szár közepén egyetlen kúpalakú, zöldesbarna torzsavirágzat ül. A gyökértörzs hüvelykujj vastagságú, 1 méterre is megnő és friss állapotában fűszeresen keserű íze van. Kora tavasszal vagy késő ősszel szedik.
Erősítő hatása miatt a kálmosgyökér gyomor- és bélfelfúvódás, hasi fájdalom esetén használható, de segít mirigy-megbetegedések és köszvény ellen is. A gyökér nagy mértékben elősegíti a nehezen emésztő gyomor és bél nyáktalanítását. Anyagcsere- és bélrenyheség esetén éppúgy ajánlható, mint sápadtság és vízkór esetén.
A rendkívül sovány emberek, akik nem a megfelelő táplálék hiánya miatt veszítettek a súlyukból, kálmosgyökér teát igyanak, és időnként vegyenek teljes fürdőt, amibe kálmost tesznek. A kálmosgyökér megszünteti az étvágytalanságot, hatásos vesekárosodásnál is, és megfelelő szer az egész test megtisztításához. Teája alkalmas még a gyerekek lisztérzékenységének gyógyítására is, ez a betegség az utóbbi időben egyre gyakrabban lép föl. A szárított gyökér, ha lassan rágjuk szét, segít a dohányosoknak leszokni a dohányzásról. A gyengénlátók látása javul, ha kálmosgyökér frissen facsart levével többször bekenjük a szemhéjat. Néhány percig tartsuk rajta, majd hideg vízzel mossuk le.

Teakészítés:
a kálmosgyökértea hideg vizes áztatással készül. Egy csapott kávéskanál kálmosgyökeret 1/4 liter vízben éjszakára beáztatunk. Másnap kicsit felmelegítjük és leszűrjük. Felhasználás előtt forró vizes ételmelegítőben felmelegítjük.

Friss lé:
gondosan megtisztítjuk a frissen szedett kálmosgyökeret és azon nedvesen kifacsarjuk a levét gyümölcs-centrifugával.

Teljes fürdő:
kb. 200 gramm kálmosgyökeret éjszakára hidegen beáztatunk 5 liter vízbe. Másnap felforraljuk, állni hagyjuk és hozzáadjuk a fürdővízhez.

Fagydaganatokon vagy egyéb fagyásokon:
segíteni lehet meleg kálmosfürdővel. A gyökeret egy éjszakára hideg vízben áztatjuk, másnap az ázalékot felforraljuk. Öt percig állni hagyjuk. Majd a beteg testrészt húsz percig fürdetjük a némileg már lehűlt, nem túl meleg főzetben. Négyszer is felmelegíthetjük és használhatjuk.

laikuS Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4383
Törpemalacka! Ok, akkor elhagyom a csipetnyi cukrot. :-)

laikuS

Előzmény: Törpemalacka (4382)
Törpemalacka Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4382
Csak egy kis eszmefuttatás a palacsinta készítéshez (nem kötekedésképpen):
A cukor sütés közben karamellizálódik, ezért nem akadályozza meg a palacsinta leégését, hanem éppen ellenkezőleg, segíti azt. Leégés ellen legjobb a tésztába keverni egy kis olajat (elég egy kávéskanálnyi is).
Előzmény: laikuS (4378)
kocoska Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4381
Sziasztok!

Bertos: en is azt tapasztaltam, amit Te is. En is dolgoztam melette. Nalam meg a fazekonysag is elojott. Egyebkent is az vagyok, de ebben az idoben meg inkabb az voltam. En mar kozben is ereztem a hatasat, bar ez szerintem a 21 nap miatt volt. Kozben heti 4 alkalommal aerobikkoztam. Eleinte nehez volt, de a masodik hettol mar nem.

Sziasztok!

kocoska

Előzmény: Berthos (4380)
Berthos Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4380
Én is mindenhol az általad leírtakat hallottam. Csakúgy mint sok minden ez is az emberek egy részére vonatkozhat. A böjt alatt mivel a szervezet "takaréklángra kapcsol" ezért jelentkezhetnek az általad leírt tünetek. Ezért fontos a mozgás a böjt alatt, hogy azzal is helyreállítsd a keringésed. Továbbá fontos a 4-5 liter folyadék, így méredanyagok kimosásával a fejfájást is elkerülheted.
Persze nem tudom milyen lehet a böjt alatti méregtelenedés hatása egy erősen "mérgezett" embernél. Én előtte évek óta odafigyelve ettem és 4-5 hónapja tartottam a Candida diéta általam fontosnak tartott alapelveit:
1. semmi cukor és cukortartalmú kaja
2. semmi fehérliszt
3. semmi tartósítószeres kaja
4. csak hazai gyümölcsök+zöldségek
5. csak víz folyadékként
6. a legjobb ha otthon csinálsz minden kaját alapanyagokból, akkor tudod, hogy mit eszel (részben)!

A lényeg (a testkonrollból idézve) -ha éppen nem vagy beteg- több legyen azoknak a napoknak a száma amikor odafigyelsz arra amit eszel mint amikor nem. Nálam ez az arány kb. 6:1 vagy még kisebb.

Berthos

Előzmény: edeskicsilany (4379)
edeskicsilany Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4379
Na hát ez biztatóan hangzik. Én eddig mindenhonnan azt hallottam, hgoy csökken a koncentrációkészség, megnő a fáradékonyság - ezek nem úgy hangzanak, mintha az ember képes lenne mellette normálisan dologzni.
ÉKL
Előzmény: Berthos (4377)
laikuS Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4378
Sziasztok!

CsDA! Köszönöm az infókat. Palacsintatésztát tudok csinálni szerencsére szakácskönyv nélkül is :-), csak kíváncsi voltam a tojás mennyiségére. Az én tésztám tartalmaz még egy pici sót, nagyon pici cukrot (hogy ne ragadjon le) és egy pici szódabikarbónát is. Anyukám szódabikarbóna helyett szódavizet használ. Én (csak) tejjel keverem ki az alapanyagot és teszek bele 2 db tojást is.

hvdm! Itthon én kukoricalisztet, rizslisztet, szójalisztet használok. Habaráshoz burgonyakeményítő a menő. Tapasztalat: a kukoricaliszttel vigyázni kell, mert elég nehéz liszt, gyorsan leülepszik az edény aljára, könnyen odaéghet tőle a kaja. Én is a kukoricaliszt-rizsliszt keverékét tartom ideálisnak. Eddig tönkölyt nem használtam, de a hétvégén bevásároltam belőle is.

Én szerencsére nem ismerem a candidát közelről. Leírnátok nekem röviden a tüneteit? Vannak sejtéseim a "megkapásával" kapcsolatban, de légyszíves erről is írjatok egy keveset. Mire kell vigyázni (étkezésen kívül), hogy ne is szerezzem meg?

u0YIJZkv! Sajnos a candida jelentősen befolyásolja a meddőséget. Az ismeretlen meddőségben szenvedők nagy részénél candida a felelős. Gondolom 10 év alatt többször megtetted már, de a félelmeddel minél korábban fordulj szakorvoshoz.

Üdv:laikuS

Előzmény: CsDA (4369)
Berthos Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4377
Hétfőtől-Hétfőig tartott a dolog és én hétközben dolgozom rendesen. A fáradság inkább fizikailag volt jellemző, szellemileg nem volt semmi gond. A könyv azt írja, hogy a munka melletti böjtölés a nehezebb formáció, de nekem nincs túl sok szabim egy évre úgyhogy ezért csináltam így.
Lehet olvasni különböző szállodákban tartott böjtökről 100e Ft körüli áron. Biztos egy ilyen lenne az ideális, de hát nem mindenki teheti meg ezt.

Berthos

Előzmény: edeskicsilany (4376)
edeskicsilany Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4376
Berthos, Te dolgoztál eközben?
ÉKL
Előzmény: Berthos (4375)
Berthos Creative Commons License 2003.04.14 0 0 4375
Tapasztalatok egy 8napos léböjtről:

1 bevezetőnap, 5 böjti nap, 2 felépítőnap

Bevezetőnap: gyümölcs-zöldség és kefír-yoghurtevés egész nap

1. böjti nap: Reggel frissebben ébredés mint máskor (gondolom a előző napi "gyümölcsnap" hatása). Napközben kamillatea és víz, préselt gyümölcslé fogyasztása. Estefelé idegesség ingerültség, mely csak ezen a napon jelentkezett, de 7km futás után elmúlt.

2. böjti nap: Reggel ébredés kicsit nyúzottabban mint előző nap. Napközben csipkebogyótea, víz és sárgarépakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Délután Colon-hidroterápia.

3. böjti nap: Reggel ébredés u.a. nyúzottan mint előző nap. Napközben édesköménytea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé.

4. böjti nap: Reggel ébredés frissebben mint előző nap. Napközben csipkebogyó-rozmaringtea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Délután 1óra fadobálás nagyi pincéjében, utána 3x10 perc szauna, melyet jobban bírtam mint máskor!

5. böjti nap: Reggel ébredés u.a. frissen mint előző nap. Délelőtt beöntés kamillateával. Napközben kamillatea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Délután 5órás túra mely nehezebben ment mint máskor.

1. felépítőnap: Reggel ébredés u.a. frissen mint előző nap. Reggelire 1 párolt alma. Napközben kamillatea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Este 0,5l yoghurt lenmaggal és medvehagymával.

2. felépítőnap: Reggel 10 szem előző éjszaka beáztatott aszalt szilva a spontán széklet elősegítésére, mivel az a 3. böjti napon volt utoljára. Délelőtt tönkölybúzadara leves, ebédre 2 fött krumpli. Este yoghurt lenmaggal

A kúra alatt kicsit gyengébbnek, fáradékonyabbnak éreztem magam mint máskor, ami valószínűleg a méregtelenítésnek tudható be. A súlyvesztés a 6. napra 5 kg volt ami kicsit meglepett, mivel én úgy gondoltam, hogy a kiinduló súlyom a normál érték. (90kg 193cm erős csontozat)

Összességében egész könnyen ment a léböjt. Éhes egyáltalán nem voltam, igaz napi 4-5 liter folyadék lecsúszott. :-) Én nagyom jó alvó vagyok, de a böjt alatt éjszakánként 1-1 pillanatra fel-felébredtem. Elvileg kb. 2 nap múlva érezhető majd az az energiatöbblet amely a méregtelenedés eredménye lesz. Erről majd még írok.

Elég fura volt az első felépítőnap estéjén ahogy a yoghurtban lévő lenmag ropogott a fogaim között. A mai áztatott aszalt szilva úgy érkezett a gyomromba, minta kis kavicsok pottyantak volna bele, úgy elszoktam a szilárd tápláléktól.

Szóval mindenki végig tudja csinálni, egyáltalán nem kell éhezni! Az hogy milyen lesz tőle a kondícióm kiderül mivel hétvégén egy 40km-es túrát teljesítenék, ami az első lesz az életemben.

Elnézést azoktól akiknek unalmas és nem Candida centrikus volt az írásom.

Szép napot Mindenkinek!

Berthos

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!