Keresés

Részletes keresés

joshee Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4434
igen, a veremben is talaltak, amit az ANTSZ Mikologiai laborban tenyesztettek ki, tehat nem hiszem, hogy nem igaz..., sajnos. Gozom nincs viszont, hogy ez mit jelent. Egyelore marpedig itt ulok, sot, egesz jol vagyok, mar fizikailag, lelkileg mar kevesbe, mert meg nem kezdtem el a dietat, es nagyon felek tole milyen hatasa lesz ram. Es en sem ertem mit csinal ez az egesz a veremben es hogy kerult oda??? Ami a furcsa, hogy leginkabb nogyogyaszati problemaim voltak, ott viszont nem mutattak ki semmit, igaz, epp elotte szedtem gyogyszert, lehet, hogy pillanatnyilag eltunt...
Ezert keresek egy jo orvost, aki rendesen kezbe vesz, mert sotetben tapogatozom. Kerlek-kerlek valaki, segits, hova forduljak, mert nem erzem magam biztonsagban. Van egy listam mit egyek,mit ne, napok ota nezegetem a szakacskonyvet mit ehetek meg belole, de a helyzetet neheziti, hogy a baratommal egyutt fogunk dietazni, es o sokmindent nem szeret ezek kozul. Teljesen elment az eletkedvem. Lepedek a nyelvemen ugyan nincs, de minden mas igen...
Kiscicamica neked meg annyit, hogy allitolag nem mindig mutathato ki a candida, de persze ezzel nem ijesztgetni akarlak, lehet hogy nincs is neked ilyen, de hidd el tudom milyen amikor allandoan problema van alul. En evek ota szenvedek tole. Irrigalni szoktal? Nekem az bevalt. Legalabbis egyelore ugy tunik.
Szoval, (nem adom fel) tud valaki megbizhato helyet ajanlani? Koszi elore is!
kiscicamica Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4433
Sziasztok! Örültem, amikor rátaláltam erre a fórumra. Már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudom, mit tehetnék még. Kb. fél éve küzdők állandóan visszatérő hüvelyi gombás fertőzéssel, nem viszket, de ott van:-( A nőgyógyászom szerint nem vészes a helyzet, voltam bőrgyógyászaton is, vettek mindenre kenetet. Elküldtek vérvételre, az általános vérképem jó, a vércukrom viszont 6,3. Eel kell majd mennem terheléses vércukorra is. Saját magamtól próbálok diétázgatni, merthogy senki nem mondta, mit kéne tennem, utánaolvastam...kerülök minden cukros, élesztős stb. dolgot. Próbáltam joghurtos tampont is, az is segít, de teljesen nem múlik el.Kaptam hüvelykúpot, Diflucant már harmadszor. Tudnátok valamit javasolni, hová fordulhatnék még? Köszönöm!
Sam1111 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4432
Anci72. Voltam én vérvételen is, szinte az elején!! Teljesen jó volt! Máj is kitűnő. Ultrahangon is. Az is jó.

A biztonság kedvéért megnézettem ilyen bélvizsgálattal is.(felnyomtak valami kamerát) Az is negatív,nincs tulszaporodva vagy lerakódva. Tehát kezdek nem hinni bene, hogy akinek lepedékes a nyelve az candidás..

Azt hiszem beválni látszik, hogy megint mindent eszek. Ez nem azt jelenti, hogy nagyon káros dolgokat, de ha úgy jön akkor cukrosat, táplálot stb. A lényeg, hogy nagyon változatosan.

Kedvem jó, hízok vissza, a nyelven is megjelentek a rózsaszín foltok. Talán leolvad +int mint régen!!

Én nem vagyok a diéta ellen, tehát aki túlsúlyos az tartsa be, még jól is néz ki tőle.

Nekem ez sajna nem ment, borzalmasan néztem ki és éreztem magam. Alig bírtam dolgozni..

Amiért jöttem megkaptam. Köszi szépen a sok tanácsot, olajat a lepedék ellen! Kipróbálom őket!

Valakinek a véredbe candidát találtak?? Ezt orvos mondta vagy term. gy.??

Szerintem ezzel erm. gy. etetett be, mert orvosok azt mondták, ha bélbe vagy vérbe szaporodik túl (írtam milyen esetekbe szokott), akkor nem itt ülnék...

Előzmény: Anci72 (4425)
joshee Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4431
Kedves CsDA!
joghurtot sem lehet enni??? kezdek teljesen belezavarodni..., pedig meg el sem kezdtem a kurat! En ugy tudom azt lehet! Te bennfentesnek tunsz, megmondod mi az amit tuti nem lehet? Vagy honnan,kitol lehet ezt megtudni? Koszi elore is
joshee
CsDA Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4430
Sziasztok,

A fogyás attól van, hogy annyira leredukálják sokan az étkezésüket, hogy nem esznek semmit. Én is fogytam - ca 22 kg-ot, de nekem kellett is. Most pedig már tudom tartani a súlyom.
A lényeg, hogy nagyon sok étel van, ami a szűk(?) lista alapján választható, csak rájuk kell találni (sicc lustaság!).
Vigyetek bele egy kis kreativitás, és még élvezni is fogjátok az új ízeket. Kb úgy, mikor egy dohányos leszokik a cigarettáról, és elkezd örvendezni, hogy érzi az ízeket, érzi az illatokat. (én nem dohányoztam, de különféle gyulladások miatt, nekem is gondok jelentett az ízlelés).
Vannak pl. tészták (barnarízslisztől, durumból). Rátétnek zöldség, vagy aki nem vegetáriánus annak pulyka vagy csirke husi valamilyen "hígabb" formában.
Vagy itt van a tavasz - tönkölybúzából tojásosnokedli - salátával (természetesen ecet nélkül - de lehet citrommal.
Én már bevezettem a joghurtot és juhtúrót. Nagyon finom sztrapacskát lehet csinálni. (természetesen szalonna nélkül). Én ahelyett sok hagymát szoktam beletenni.
Van aki azt mondja, hogy nem lehet joghurtot, juhtúrót enni. Én sem ettem a kezdeti időben. De mivel már 1 éve megváltoztattam az étrendem, azért volt időm kitesztelni a dolgokat. És istenigazából én már nem diétának nevezem ezt az egészet, hiszen ez az étkezés életformává vált. (lehet, hogy ezért kapok :-) de nekem innen nehéz elképzelni, hogy miért nem lehet ezt a fajta étkezést betartani)
A gond az, hogy kiskorunktól hozzá vagyunk szoktatva ízekhez, ételekhez, és nem vagyunk hajlandóak azokról lemondani. Pedig megérné, ígyis, úgyis :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: Thulya (4428)
Stoner Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4429
Igen. Én is tapasztalom ritkán. Habár a délelőtti gyümölcsevés szép piros nyelvet csinál. A fokhagyma is beindítja a lepedékképződést. Gondolom a gyulladások mértékét is jelzi. Változatlanul az ezüstkolloidot ajánlom, ha valaki fél a kórokozóktól. A salátahegyek és az alga szórás mellett.
Thulya Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4428
Lepedékre javallat:
A fogkefe nem igazán szedi le rendesen, de kapható egy nyelvtisztító lapocska, az bevált (egyszerű, hajlított, parabola alakú, rozsdamentes acél fémlap, 1 mm vastag, kb 5-7 mm széles). Ára: kb 350-400 Ft lehet attól függ, hol veszed (Az Édenben 373 Ft, de lehet hogy máshol pl. patika olcsóbb). Akinek ez nem felel meg az egy egyszerű kanállal is megoldhatja a dolgot, az a legolcsóbb, az már az esetek többségében van.
Szóba jöhet még az olajrágás, amikor is reggel hidegen sajtolt olajjal kitöltöd a szádat és azt rágod és öblögetsz vagy 10 percig. Lenyelni nem ajánlott, csak kiköpni.
Még egy: a lepedéktől nem kell megijedni, a méregtelenítést jelzi. És ez még pl. sok-sok év vegetáriánus illetve vegán lét után is előjön, pláne ha az ember besegít egy kis kúrával. Nem szabad elfelejteni, hogy ha valaki (válassza mindenki a megfelelőt) huszon-harmincon-negyven-stb éven át keresztül mérgezte valaki magát, az nem fog az egyik pillanatról a másikra meggyógyulni. Bármilyen csoda is az emberi szervezet maga, elkell annak is egy pár év.
Előzmény: Törölt nick (4424)
gsxfx Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4427
édeskicsilány!
Maximálisan osztom véleményed. Nem kell túlrecézni a dolgokat, figyeljünk testünk jelzéseire, és találjunk megfelelő választ azokra. Nekem is vastag fehér lepedék van a nyelvemen évek óta. A napokban nagyon sok citromot ettem héjjastól, talán ennek köszönhetően, de a diétát is betartva szorul hátrább a lepedék.A fogyás engem is aggaszt , én 11 kilót fogytam 3 hónap alatt, aminek a feleségem örül legjobban, olyan vagyok mint legény koromban. Azért rengeteg folyadékkal, és egy kis kaja eröltetéssel 1-2 kiló már visszajött.
Én leginkább a hangulati tényezőt tartom fontosnak, akinek jó kedve jó erőnléttel párosul, az nem lehet nagyon beteg.
Szóval előre a teljes gyógyulásig, éljen a sör, ami TILOS!
Bubu.
Előzmény: edeskicsilany (4423)
joshee Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4426
nekem pl. a veremben is kimutattak a candidat. az is normalis? en igazabol ezert "doltem be" mert arrol meg nem hallottam, hogy ott is elofordulna.., kicsit meg vagyok ijedve. ettol a fogyastol is, eleg vekony vagyok en is mar, nem hianyzik, hogy tobb is lemenjen...
Anci72 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4425
Kedves Sam!

Ha valóban érdekel a dolog, miért nem mentél el ennyi idő múltán se egy vérvételre? Bár van, aki azt mondja, hogy a vérvétel is csak a szervezet akkori, pillanatnyi eredményét mutatja meg.
Ha lepedékes a nyelved az bizony azt jelenti, hogy a májadnak jó sok munkát adsz azzal, ahogy táplálkozol. Alig bírja a mérgeket kivonni belőle..
Tehát még sincs jól az, ahogy eszel. Én is baromi sovány lettem, de picit kezdem összeszedni magam. (1 évre rá)Kell hozzá persze egy kis segítség: aloe vera, activál, vagy amelyik jól esik, szója lecitin...stb.

A.

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.18 0 0 4424
AYURVÉDA
Az öngyógyítás tudománya
Dr. Vasant Lad
Édesvíz kiadó, 1990

"Ha a nyelvet lepedék fedi, ez mérgek jelenlétére utal a gyomorban, illetve a vastag- vagy vékonybelekben. Ha a nyelvnek csupán az elülső része lepedékes, ez azt jelenti, a mérgek a vastagbélben vannak, ha a középső, akkor a gyomorban és a vékonybélben."

Tapasztalataim szerint a szerzővel egyet kell értenem. Fehér nyelvvel (amit egyébként gyógyszerek, antibiotikumok szedése is előidézhet) élni márcsak azért sem jó, mert az ízérzékelést is rontja. "Normális" nyelvvel szinte finomabbak az ételek.

Reggelente a lepedéket célszerű fogkefével eltávolítani, amennyire lehetséges, hogy az éjjel kivált mérgek ne kerüljenek vissza a gyomorba. Talán éppen a jelzett könyvben említenek valami ezüst nyelvkaparót, vagy máshol olvastam, nem tudom. De nem is ez a lényeg, hogy ezüst, csak arra akartam célozni, hogy a keleti orvoslásban komolyan veszik a dolgot.

Talán érdemes próbálkozni kékeszöld-alga tabletta vagy kapszula szedésével. Ártani nem árthat (tulajdonképpen élelmiszernek tekinthető), viszont rendkívűl erős detoxifikáló, bomlástermékeket semlegesítő hatása van, a székletet szinte szagtalanná teszi, ami azért valljuk be "nem semmi"... :)

A Spirulina néven kapható kínai algakapszulával kapcsolatban megjegyezném, hogy a ráragasztott magyar nyelvű címke (Kék-alga), valószínűleg baromság lehet, mert kék-alga talán nincs is, legalábbis a neten talált információkból ezt vontam le. Még szerencse, hogy a kapszula, valamint dobozának címkéje is zöld színű, talán nem véletlenül... Különben is úgylátom, a Spirulina eleve kékeszöld algát jelent.

http://www.heel-info.com/hungar/immun.htm

Lymphomyosot cseppek (Heel GmBH), homeopátiás szerekkel foglalkozó gyógyszertárakban kapható. Gyógynövények és egyéb anyagok alkoholos oldata. Én 10-15 cseppet szoktam mostanában nyelv alá (a jobb felszívódás reményében) csepegtetni naponta 2-3-szor.

"Szervezetünk egyre erősebb terheléseknek van kitéve, stressznek, környezeti hatásoknak, gyógyszereknek, táplálkozási szokásoknak, valamint fertőzéseknek és számtalan egyéb faktornak. Ezeknek a hatásoknak a bomlástermékei nyirokrendszerünket terhelik, amely a méreganyagok elszállításáért felelős. Ha a kiválasztás a nyirokpangás miatt akadályozott vagy gátolt, akkor nem csak a nyirokerek duzzadnak meg, hanem a bomlástermékek mennyisége is emelkedik. Ezáltal a szervezet ill. a védekezésben érintett szervek is tartós „védekező pozícióba” kerülnek. Az eredmény az új kórokozókkal szembeni hiányos védekező képesség."

A fizikális folyamatok hatékonyságát, mint amilyen a manuális nyirokelvezetés és a megnövelt folyadékbevitel, homeopátiás gyógyszerek segítségével jelentősen javítani lehet. Ilyen esetben különösen jól bevált homeopátiás komplex készítmény a Lymphomyosot cseppek, amely a nyirokrendszeren keresztül meggyorsítja a bomlástermékek kiválasztsát. Ennek következtében csökken a szervezet általános terhelése és fokozódik az indirekt védekezés. A Lymphomyosot cseppek segít limfatikus blokádok megszüntetését, erősíti az immunrendszert és csökkenti a fertőzéses betegségek kockázatát."

A fenti helyen nem említik azt, ami a mellékelt cédulán viszont szerepel: kötőszöveti salaktalanítás. Nem véletlenül ajánlja Dr. Csiszár Róbert ezt a szert az amalgámtömés eltávolítása utáni higanykivezetés egyik eszközeként, ugyanis a szövetekben lerakódott nehézfémek, ólom stb. kiválasztását is segíti.

Komplementer orvoslás – fogorvoslás
Dr. Csiszár Róbert
Méregtelenítési módszerek (1. rész)

Komplementer orvoslás – fogorvoslás
Méregtelenítési módszerek (2. rész)
Dr. Csiszár Róbert
Környezeti ártalmak
a fogászat területén

Komplementer orvoslás – fogorvoslás
Méregtelenítési módszerek (3. rész)
Dr. Csiszár Róbert

Előzmény: edeskicsilany (4423)
edeskicsilany Creative Commons License 2003.05.17 0 0 4423
Sam!

Azt már asszem itt is írták többen, hogy a candida alapvetően mindegyik szervezetben megtalálható. A probléma, ha túlszaporodik.

Én úgy látom, hogy pont azért, mert a gomba több helyen is megtalálható az egészséges szervezetben is, a tünetekből nehéz felismerni, mert mást okoz, ha pl. a szádban, és mást ha a hüvelyben lesz belőle több a kelleténél. (Hogy két távol álló példát hozzak.) Ezért vannak ennyire általános leírások többnyire.

Igazad van abban, hogy manapság a candida nagyon túl lett fújva, mindenkinek ez a baja, és mindenki diétázik, ill. "tudja", hogy diétáznia kellene. Pedig sokszor tényleg nem ez a probléma. De nem baj, hogy most kicsit sokat hallunk róla, mert legalább megismerkedik vele mindenki, és előbb-utóbb pontos információink lesznek róla. Ez kell. Mert valóban, sokszor az orvosok sem hallanak erről, gondolom különösen azok, akik nem foglalkoznak sokat, eleget a továbbképzésükkel. De azért azt is tudni kell, hogy a nyugati típusú orvoslás sokmindent nem tud, amit máshol már tudnak. (Ez persze fordítva is igaz.) Én azt vallom (amit persze nem kell feltétlenül osztani), hogy jó, ha tájékozódsz. Pl. jó, hogy elmentél több orvoshoz. De elsősorban mégiscsak a saját testedre kell figyelni, komplexen, amit ma, Mo-n kevés orvostól kapsz meg. (Term.gyógyászból meg könnyebb kóklert találni, mint valódit sajnos.) Igy aztán elsősorban magadra vagy utalva és a saját tested jelzéseidre kell hagyatkoznod. Nem a hallomásokra, a külső tanácsokra éítve, hanom azokat figyelembe véve. Hozzám spec. ezért áll közelebb a keleti orvoslás, mert ott a komplex rendszert nézik, tehát pl. ha tüske megy az ujjadba, akkor nemcsak azt azt ujjadat nézik meg, hanem a teljes rendszert. Hiszen az nem csak az ujjadra van hatással, hanem a teljes immunrendszeredre, idegrendszeredre pl. De nem vagyok se orvos, se semmilyen gyógyász, szóval nem tudom pontosan :) csak azt tudom, hogy ők a tapasztalataik alapján mindezt figyelembe veszik.

Úgyhogy szerintem csak gyűjtsd tovább az infokat, próbáld ki, amit ésszerűnek tartasz, és aztán figyelj arra, hogy hogyan reagál a szervezeted.

ÉKL... aki most nagyon hosszú volt, bocsi. :)

Előzmény: Sam1111 (4422)
Sam1111 Creative Commons License 2003.05.17 0 0 4422
Sziasztok!

Csak azt szeretném kérdezni, hogyha fehér a nyelvem, és néha felmaródik (kb. 2éve kezdődött), de azon kívül semmi bajom akkor szerintetek candidás vagyok-e? A székletem 1* van reggel, normál vagy kicsit hígabb (de közel se hasmenés). A nyelvem hol fehérebb, hol lemegy róla pár napra.
Sajnos a diétát nem tudom betartani. Nem az akaraterő miatt. Egyszer kipróbáltam 2-3 hónapig betartottam mindent, de nagyon vékony testalkatú vagyok és lejött rólam 5 kiló. Borzalmasan néztem ki. A nyelvem valamit javult, de nem számottevő. Elment az életkedvem is.
Persze akin van súlyfelesleg annak még direkt jó is, hogy lemegy róla jópár kiló..
Inkább visszaálltam a régi étrendre. Már 3-om vissza is jött. Sokkal jobban vagyok. Nem érdekel már annyira a nyelvem.

Azonkívül voltam vagy 10 helyen, 1* term. Gyógyásznál is.

Namost 9 tekintélyes orvos (mivel a legjobbaknál voltam, szájsebész, fog, bélrendszerrel foglalkozó nagy szaktekintély stb. magán, nem magán) mind szinte ugyanezt mondta, hogy nem kell aggódni, mivel a candida mindenkinek benne van a szervezetébe. Ha túltengésem lenne, aids, hepac, szervátültetés esetén, szokott ritkán előfordulni, akkor nem itt ülnék és vele beszélgetnék…. A nyelven lévő fehér lepedék lehet átmeneti emésztési zavar, de sokkal valószínűbb, hogy egyfajta védőréteg, mert valamilyen anyagra a szervezetem érzékeny… A legtöbb azt mondta, hogy a term. gy-k (tisztelet a kivételnek) csak le akartak "húzni", ezek a candida tesztek is kamuk, mert akinek nem lepedékes a nyelve annak is megtalálható a szájában, nők esetén a hüvelybe a candia!

Valamilyen szinten igazat adok nekik, mert mind csak nem lehet hülye. (ráadásul az ország különböző pontjain voltam) Azonkívül 5-6 éve mikor volt mandulaműtétem akkor is volt lepedékes a nyelvem, de akkor nem volt még ennyire felfújva ez a candida, nem is tudott róla szinte senki, (én se) és nem is foglalkoztam vele. 2 hét alatt le is "olvadt" magától azóta se volt. Pedig ettem én cukrosat meg mindent.

Most a gyökérkezelés után jelentkezett 2éve megint. Elkezdtem egyből diétázni meg minden, mert mára már mindenki a candidáról beszél. Lehet, hogy nem kellett volna, mert helyreállotta volna a szervezet az egyensúlyt, mint régen!?

Engem még az érdekelne, hogy milyen gyógyteákat, kenőcsöket javasoltok lepedékes nyelvre. Ha lehet, ne belsőleg kelljen alkalmazni, mert nem szívesen szednék már semmit. (öblögető stb-re gondolok)

Várom a válaszokat! Ti, hogy látjátok?
Előre is köszi.

CsDA Creative Commons License 2003.05.16 0 0 4421
Hajrá sway :-))))
Előzmény: Törölt nick (4411)
cicapaci Creative Commons License 2003.05.15 0 0 4420
Most kaptam tönkölylisztet.
A férjem cukorbeteg. Nincs valami jó receptetek?
joshee Creative Commons License 2003.05.15 0 0 4419
Hello minden kedves volt es jelenlegi candidasok,
mar jartam erre, de most mar konkret segitsegre lenne szuksegem. Kimutattak nalam a candida albicans fertozest, egesz pontosan a szajamban es a veremben. Sejtettem, de most mar igaz... Az orvotol egy altalanos leirast kaptam, mit szabad enni, mit nem, de kicsit ketsegbe estem, amikor olvastam, hogy szemelyre szabott dietat kell tartani. Ki, hol, hogyan? Ki segit ebben? Mi alapjan? Tud valaki egy jo orvost, termeszetgyogyaszt ajanlani? Igy neki se merek kezdeni... Meg hat az a sok tevhiedelem, joghurtrol, savanyu kaposztarol, meg sok masrol... ki tud megbizhato orvost ajanlani? Nagyon koszonom a segitseget! Maganba is jo a valasz, ha vki nem akar reklamozni.
joshee
hvdm Creative Commons License 2003.05.15 0 0 4418
Sway!

Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv:
V

Előzmény: Törölt nick (4409)
gsxfx Creative Commons License 2003.05.15 0 0 4417
Kösz az együttérzést.
Ismét sikerült egy kilót lepasszolni. Most már kezdek aggódni.
De a közérzetem, leki állapotom kiváló.
Bubu.
Előzmény: Anci72 (4416)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 4416
Keves Bubu!

Mi itt mind szurkolunk Neked! :)

A.

gsxfx Creative Commons License 2003.05.14 0 0 4415
Kedves Anci!
A megjegyzés leginkább saját önkritika volt semmint bántani szerettem volna valakit.
Kb 25 évvel ezelőtt amikor először szénanáthás tünetekkel orvoshoz fordultam , még azt sem tudták mi fán terem az. Ha nem lázas menjen dolgozni. Ja, hogy kishíjján felfordultam , az a dokit nem igazán érdekelte. Saját tapasztalataim elemzésével a helyzet a mai napra elviselhetővé vált.Most ugyanígy vagyok ezzel a Candidának nevezett baromsággal.
Majd csak lesz valahogy, a szervezetem úgy látszik megelégelte az elhanyagolt gondoskodást. Majd ezentúl jobban figyelek magamra.
Bubu.
Előzmény: Anci72 (4414)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 4414
Kedves bubu!

Azért hallhattál itt pozitív véleményeket is orvosoktól, természetgyógyászoktól.. egy öregasszonyt nem láttam sehol sírdogálni és időre mész...ez nem az SZTK....

Sway!!!! :)))) Nagyon örülök Neked! :)))))
Annyira jó!

A.

gsxfx Creative Commons License 2003.05.14 0 0 4413
Köszönöm a jótanácsokat, recepteket.
Sajnos orvosallergiám van inkább autodidakta módon, tesztelve a hatásokat próbálom az új étrendet kialakítani. Lehet, hogy elmarasztalsz ezért, de olyan sok rosszat hallottam a környezetemben, ill itt a fórumon is hibás diagnózisról,sarlatánságról pénzlehúzásról, hogy inkább magam keresem a sötétből kivezető utat.
Valamint időm sincs várótermekben ücsörögni, nyavajgó vénkisasszonyok sirámait hallgatni.
Ha valami jól esik, és másnap sincs rossz hatás megtartom, ha nem soha többet nem próbálom.
Bubu.
Előzmény: CsDA (4412)
CsDA Creative Commons License 2003.05.14 0 0 4412
Szia gsxfx,

A kását ne holmi rakás magnak képzeld el. Talán ezért is nincs hozzá étvágyad. Csinálhatsz belőle pl. rakott karfiolt - barna rizzsel és kölessel, csinálhatsz vadast - sok zöldséggel, savanyításnak joghurttal - köretként hajdinával és társait, mindössze a fantáziádon múlik. Egyébként ugyanúgy kell elkészíteni a magokat, mint a rizst.
Nagyon finom a hagymás köles-hajdina-barnarízs keverék (ca 5-6 vöröshagymás megpárolsz, ízesített főtt magokkal összekevered, a tetejére lehet halat tenni (vagy a nélkül) sütőben megsütni - esetleg tojással kiegészíteni. A halas változathoz köret: joghurtba tört fokhagyma, pár csepp citrom és némi fűszer. Ugye jól hangzik? :-) A diéta első pár hetében a joghurt nem ajánlott, de célszerű minél hamarabb bevezetni. Ha szereted a főzelékeket, akkor habarásnak tönkölybúzát és joghurtot használj.
Egy idő után már annyira megszokod a savanykás ízeket, hogy csak úgy jönnek az ötletek. Ja és süteményt is készíthetsz: egy jó nagy adag gyümölcs (pl. megy) ca 30 dkg tönkölyliszt+ némi kukoricalisz és dara, 2-3 db tojás, joghurt, sütőpor (a lényeg, hogy kevert-tészta sűrűségű legyen). Én fagyasztott meggyet használok (házi), ami lecsöpög lé, azt is belekeverem a tésztába. Szóval összekeverni a tésztát, beletenni a megyyet és belökni a sütőbe. Nagyon finom. Egyéb finomságokról már korábban írtam.
Szóval nem kell lemondani mindenről :-)))
Ugye orvos, vagy természetgyógyász állította össze az étrendet egy alapos kivizsgálás után?! Rendszertelen, valahonnan - fő motívumokat - átvett étrendet nem szabad használni!!!!
További - leleményes - diétát kívánok

Üdv

CsDA

Előzmény: gsxfx (4408)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4411
Wow, tenyleg? :)))

Csak azert irtam be ezt a zoldseget, mert tudtommal csak akkor jon letre a megtermekenyules, ha a noi szervezet egeszseges es vegulis ennek a megerositeset vartam Toletek. :)

Előzmény: gsxfx (4410)
gsxfx Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4410
Ez azt jelenti , hogy kismama vagy.
Gratula.
Bubu.
Előzmény: Törölt nick (4409)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4409
Sziasztok!

Gondoltam szolok, hogy 6 hetes terhes vagyok. Ugye ez azt jelenti, hogy egeszseges vagyok? :)))

gsxfx Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4408
Kedves Anci!
Hogy készíted ezeket a kásákat ehető formában.
Én csak a zabot tudom megenni pehely, vagy dara formában beáztatva joghurttal keverve.A búzát, árpát főzve próbáltam, de inkább kifele mint befele akartak jönni. Nekem a bab jön be leginkább. Egyáltalán azt szabad? Eszem még borsót zöldbabot répát párolva, valamint sok friss zöldséget, zöldhagymát retket paradicsomot paprikát,rengeteg almát. Ja és a hússal soha semmi gondom nem volt, bár nem vagyok igazi ragadozó.A méregerőset is imádtam , minden formában, most azt sem merem.
Kerülöm a tartósítószerrel készült kotyvalékokat, a virsli pl. kifejezetten káros.
De egy kis csokival töltött keksz , az lenne az igazi, meg egy korsó tej.
üdv:Bubu.

Előzmény: Anci72 (4407)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4407
Gondoltam, hogy valami hasonló helyzetről lehet szó....:). A kásák kiválóan alkalmasak akkor, ha fizikai munkát is végzel. Persze ezt az elején nem így fogod érezni, biztos nem lesz elég. De a búza, köles, árpa, zab és barnarízs kása segíthet ebben Neked. Ezt külön kutatások is bizonyítják, hogy a fizikai munkát végző ember is tökéletesen megkap minden fontos tápanyagot belőlük.
Más téma: nagyon fontos, hogy ne engedd magad nagyon szabaddá és ne ess vissza minden alkalommal. ez alatt az idő alatt, picit gyógyítod is magad, meg nem is, a gombáid megerősödnek és sokkal nehezebb lesz leközdeni őket...ezt ne felejtsd el.

HVDM! Szia:) Gondolkodok azon, amit mondtál, azt hiszem, Neked teljesen igazad van. Emlékszel, azt mondtad, ha jól értettem, hogy ha érzékeny vagyok valamire, akkor kicsiket adagolva, nagyon kicsiket fokozatosan, lassan szoktassam hozzá a szervezetemet... (tejci. Egyébként tv-ben láttam, egy kisgyermeknek így szöntették meg a tejérzékenységét.
Hát nem ez a homeopátia??? :)))))

Anci

ui.: Már csak azon gondolkodom, hogy a tejcukor enzim az pont az a fajta, amely kisgyermek korban termelődik még igazán, aztán ahogy felnövünk, ez a dolog abbamarad vagy csak nagyon csekély mértékben történik. Nem?

gsxfx Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4406
Köszönöm a bíztatást.
A dologhoz hozzátartozik, hogy 42 évig én voltam a világ legtorkosabb embere. Egy tepsi süti melegen egy ültében. Cukor csoki tonnaszám. Ha bekajáltam, utánna teljes elégedettséget csak egy fél liter tej, hatalmas szelet fris kenyérrel okozott.Stb.
A fogyáshoz hozzátartozik, hogy nagyon nagy akarattal szeretnék teljesen meggyógyulni. Valamint néhány hónapja építkezek , ezért a fizikai terhelés a korábbi sokszorosára nőtt, de zabbal, meg ásványvízzel, almával és magokkal nem sikerül pótolnom az energiaveszteséget.
Remélem azért valamennyire visszaáll az eredeti állapot.
Bubu.
hvdm Creative Commons License 2003.05.13 0 0 4405
Szia Bubu!

A két hónap kevés idő, kell ahhoz egy év is... De még egy év után se szabad ajtóstúl rohanni a házba, hanem szépen lassan, mértékletesen. Ha nem voltál mértékletes, akkor ez a nyavaja tuti megtanít rá. Az elején gyümölcsökkel, majd mézzel, gyümi cukorral, egy kevés barna (teljeskiörlésű) kenyérrel (ha élesztős, akkor nagyon soká csak 1-1 szelet), és szépen, és nagyon lassan szabad a megszokott mennyiségekhez visszatérni. Ha nem ezt teszed, tényleg visszaesel totál. De e mellett azért erősíteni is kell a szervezetet, ez fontos. A 10 kg sok, miket eszel, vagy mit nem, ha diétázol?
A diéta legyen diéta, de változatos, és ne fogyókúra. Tudom nehéz, mert az embernek egy időre még az étvágya is elmegy, mert olyanokat eszik, amit nem annyira szeret, vagy kíván, de akkor is törekedj arra, hogy változatos legyen az étked, mert ha nem így teszel, tovább gyengíted a szervezeted, és csak rosszabbul leszel, Üdv:
V., egy volt candidás

Előzmény: gsxfx (4403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!