Keresés

Részletes keresés

CsDA Creative Commons License 2003.05.25 0 0 4454
Szia Nonamekata,

az, hogy többet eszel a kelleténél még nem jelent(het) candidát. Azt tudnod kell, hogy a candida minden egészséges szervezetben is(!) megtalálható.
Egyébként nekem is voltak falási rohamaim. Általában akkor, mikor valamiért szorongok, nehéz időszakban vagyok stb. Ilyenkor az embert nem érdekli, hogy mennyit és mit eszik. Ezt kellene megtanulni kontrollálni. (illetve vész esetén olyan ételeket beiktatni, amiből nem árt a mennyiség :-)) )
Csak egy mellékes eszmefuttatás. Aki már számtalan fogyókúrát végigcsinált és a végén feladja, nem azért adja fel, mert akaratgyenge. Hanem azért, mert nem eléggé motivált. A motivált ember le tud fogyni. Lsd esküvő előtti fogyások, új kapcsolati fogyások stb. Ha tehát valaki le akar fogyni, mert van egy cél, amit el akar érni, az le is fog fogyni és be is tudja tartani az étkezési megszorításokat. (mellékesen: régen én sem tudtam elképzelni, hogy cukor nélkül is létezik a világ, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobb dolgok is vannak).
Tehát két kérdést kellene feltenned magadnak. Miért eszel sokat? És miért nem akarsz leállni. Ha ezt a két dolgot tisztázod, akkor talán közelebb jutsz a célhoz.
A candida-diéta sok ember számára mismásolás, amit 2 hét után fel lehet adni és egy legyintéssel újból visszatérni a megszokotthoz. Pedig, ha vennék a fáradtságot és nem csak egy betegséget keresnének, hanem a miérteket is, akkor talán közelebb lehetne kerülni a dolgokhoz.
A diétának több lécsőfoka van. És mindenkinek egyénre szabottnak kell lennie. Csak akkor használ. A másik fele: Nem szabad egy betegség tudatában élni, mert egyszer csak bekövetkezik. Inkább élj úgy, hogy mindent megteszel a szervezetedért, AZÉRT, hogy boldog légy. Azért, hogy jól nézz ki, azért hogy többet tudj tanulni, hogy többet tudj nevetni, hogy többet tudj játszani, hogy jobban élvezhesd az életet, és nem utolsó sorban sokáig!

Üdv

CsDA

Előzmény: Nonamekata (4451)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4453
Bocsika, nem akarok okostojas lenni, de nem inkabb arrol lehet szo, hogy a szervezeted candida antigeneket termel a veredben? Foleg, ha mar lezajlott/zajlik egy huvelyi candida fertozes?
Előzmény: joshee (4434)
Tarka fajta szarka Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4452
Sziasztok!
4444
Bocs
Sziasztok!
Nonamekata Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4451
Kedves CsDA!

Én még csak most kapcsolódtam be a fórumba, de beleolvasgatva úgy vélem te már régóta "dolgozol magadon".
A tünetek alapján kísértetiesen úgy tűnik, hogy candidiázisban szenvedek. Régebben egyéb okokból már sikeresen vittem véghez rövidebb diétákat, de ez max.2-4 hét volt. Neked nem volt régebben csillapíthatatlan édesség iránti vágyad vagy egyszerűen (bocs a kifejezésért)zabálhatnékod,amikor bármit felfaltál csak kaja legyen? Sajnos nekem a tudatom és az ösztöneim éles harcot vívnak egymással, és hol az egyik győz, hol a másik. Így azonban sajnos nem lehet meggyógyulni. Nincs valami trükköd véletlenül, hogy ezt az álnok ösztön-ént hogy lehetne kikapcsolni?

Nonamekata

luczazs Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4450
Sziasztok!

Köszia teakeverék alkotóit!

Mostanában megint gyakran (vasárnap óta)fáj a gyomrom! Olyan kőkemény, hogy rendesen kitapintható! Elgondolkodtam, hogy el kellene mennem valamilyen vizsgálatra. Van valamelyikőtöknek tapasztalata hasonló dolgokban? Milyen vizsgálatra kellene mennem? Milyen dokit keressek szerintetek?
Helló!Zsu

joshee Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4449
Kedves CsDA es Anci72,
koszi nagyon a segitseget!! akkor hat, belevetem magam...
joshee
Anci72 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4448
Diólevél, kakukkfű, bazsalikom, cickafark.
Anci72 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4447
Nekem (sajnos) bejött mind a vérvétel és a vega teszt is összecsengett. Amikor kihagytam "azokat" a kajákat (is) tényleg abbamaradt az allergiám. Hogy miért nem alkalmazzák több helyen?? És miért van az, hogy egyre több könyv jelenik meg arról, hogy lehet a rákot, akár hüvelyfolyást, ezt most itt láthattad, 3-500 Ft-al és odafigyeléssel meg lehet oldani... Tán azért, mert a gyógyszergyárak hatalmas fölénnyel és hatalommal (is) rendelkeznek. És azt sem árt tudni, amikor megjelenik az "új" kutatási eredmény, (K+F) hát kik adnak erre is pénzt?? A gyógyszergyárak és a nagy élelmiszerfeldolgozó üzemek... ezen is érdemes elgondolkodni...
Elég sok per abbamaradt és "megegyeztek"...még így is kisebb volt a botrány, mint amekkora lehetett volna, ha mindenki számára kiderül az igazság.
luczazs Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4446
Sziasztok!

Ha emlékszik valamelyikőtök a Csda által javasolt teakeverék összetevőire, irjátok meg nekem!Sajnos, most nincs időm visszakeresni, csak a diólevélre emlékszem!
Köszi!
Zsu

bagolyka2 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4445
Kedvers UOYIJZkv! /De nehéz leírni:)/

A folyásnak számos oka lehet, nem biztos, hogy gomba okozza. Ha pedig tényleg valamilyen gombás fertőzésről van szó, akkor sem mindegy, hogy melyik gombafaj okozza!
Nem szabad elkeseredni, mert sajnos a legtöbb embernek nem adataik meg, hogy rögtön jobban érezze magát. HVDM is több évi küzdelem után találta meg a számára kedvező terápiát. (Kedves HVDM javíts ki, ha nem így van!) Én egy év után köttöttem ki az amalgámkivezetésnél és nekem ez a módszer tűnik hatásosnak. A Vega-teszt pedig szerintem nem alkalmas diagnózis felállítására!! Nekem volt olyan, hogy 5 napos különbséggel mentem Vega-tesztre és teljesen más eredményt mutatott mind a kétszer a candidára és az allergiákra is. Nekem a vérvétel és a székletvizsgálat mutatta ki ténylegesen a candidát, én inkább ennek hiszek. Ha annyira jó és megbízható a Vega-teszt, akkor miért nem alkalmazzák széleskörűen? Nyugaton is csak a természetgyógyászok alkalmazzák, de ott is csak mérsékelten. Ennek biztos meg van az oka...
Az anyagi veszteséget pedig sajnos le kell nyelni, mert a legtöbbünknek egy csomó helyet meg kell járnia mielőtt megtalálja a számára megfelelő terápiát és gyógyítót.
Fel a fejjel:) Előszöris bizonyosodj meg róla, hogy mi okozza a tüneteidet. Írtad, hogy minden leleted negatív. Biztos, hogy a nőgyógyász elvégzett mindenféle vizsgálatot? Egyébként ilyenkor nem árt elmenni az STD ambulanciára, mert ott minden kórokozót kivizsgálnak. Nem ártana egy teljeskörű immunológiai és bakterológiai vizsgálat sem. Ezekkel hogy állsz?
Üdv
B.
U.i.: A collonht. nekem is csak ártott, de szerencsére időben észbe kaptam.

Előzmény: u0YIJZkv (4442)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4444
Szia :).

Ne keseredj el! Gondolom, csak most jön még nálad a "Fekete-leves". Ha állandó hüvely gondjaid vannak - lehet, hogy nem candidának hívják - az tuti, valamilyen gombásodás. Azokra MIND jó az a terápia, amit pl Béky László mond. Egyébként colon után azt én is tapasztaltam, hogy "más" az emésztésem. Felfújt minden, nem tudtam úgy menni wc-re, de a dokinő mondta, ja hát perzse, azért ne gondoljam, hogy nem veszi igénybe a beleimet... Talán írj egy kérdést az elixír Fórumán Béky Lászlónak. Nagyon segítőkész.
www.elixir.hu Fórum, stb

CsDa: Ez a harisnyás jó ötlet! Ezt még nem próbáltam, a teánál vettem észre és NAGYON örülök neki és hálás is vagyok a tanácsért!

CsDA Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4443
Szia Joshee,

Béky László: www.elixir.hu, Fórumok: Béky László fóruma. Ott eléred őt. Telefonszámokat és fogadási időt is ad, amin épp el lehet érni.
A jelenlegi díjazását nem tudom, de ha felhívod telefonon az aszisztensét mindent részletesen elmond.
Nála nincsenek gyógyszerek. Csak kiegészítő szerek: pl. homoktövismagolaj, articsókakivonat stb. (ok. ezek kapszulában vannak, de semmi drasztikusat nem szokott ajánlani. Inkább hosszabb távon ad egy életviteli javaslatot.)
A bevezető időszak alkattól és egyéntől függ; illetve a betegségtől. De semmiképp nem hónapok. Általában a szervezet visszajelzései alapján lehet bevezetni egy-egy dolgot. De ebben is fog segíteni a BL.

Üdv

CsDA

Előzmény: joshee (4441)
u0YIJZkv Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4442
Sziasztok!

Régóta olvasgatom a topicot, évekre visszamenőleg is. Nagyon sok tanácsot megfogadtam amit itt olvastam, a VEGA teszttől kezdve a collonhidroterápiáig, na és persze a diétát. Amit több kevesebb sikerrel sikerül is betartanom. Nem vagyok biztos egyáltalán benne, hogy candidám van. Bár a tünetek és az hogy minden leletem, szinte mindíg negatív, erre utal. Kb 3 - 4 hetente hihetetlen égető/viszkető érzés alakul ki a hüvelyemben, pár nap alatt ( 5-6)elmúlik, de addig pokollá teszi az életem!! A VEGA teszt szerint minimális a candidám (80 - 100 között normális, minél kevesebb, annál rosszabb)nekem 78. Ennek ellenére alávetettem magam a collonht.-nak és az eddig tökéletesen működő emésztésemet teljesen tönkretette!!! + a nőgyógyászati panaszaim azzonal (már másnap) kijöttek!!
Hihetetlen kilátástalannak látom a helyzetet, az élethez sincs kedvem!! az elmúlt héten dokira és gyógyszerre 29.000 Ft-ot költöttem.
Egyszerűen fogalmam sincs hogyan tovább!!

joshee Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4441
Kedves CsDA,
nagyon koszonom a valaszod, persze, azt mar sikerult megtanulnom, hogy egyedul kell utanajarnom, es nem maradektalanul masok tapasztalataira tamaszkodnom, de azert az sokszor megnyugtato. Beky Laszlot hogyan erhetem el? A neve valoban jol cseng, de nekem igazabol mindegy ki az, csak jo legyen. Tudsz egy emailcimet, telefonszamot mondani? Ha nem akarod reklamozni, privat emailemre is meg tudod irni, ha gondolod, en nagyon megkoszonnem! Mennyibe kerul nala (nagysagrendileg) egy "fogadoora"? Ez a bevezeto resz egyebkent meddig tart? 2-3 het? Ez az az idoszak, amikor a gyogyszeres kezeles is zajlik, nem? Koszi!!!

Kedves mindenki!

Mi a tapasztalat, mennyire jo az a konyv, ami allitolag a temaban a legjobb? (nem tudom a pontos cimet, egy eleg vastag konyv, 5 ezer Ft korul).

Most se vagyok egy vastag alkat, de ha lefogyok, az kifejezetten a hatranyomra fog valni..., vagy ez megelozheto? Hallok errol is mindenfelet, van aki nem fogy, van aki nagyon, vagy ez egyeni?

Van-e barmilyen nyilvanos hely, forum, ahol ki lehetne cserelni tapasztalatokat? Marmint szemelyesen persze, tudtok-e ilyenrol? Tanacsadas, stb? Egyrol hallotam, a Csaba utcai bioboltban hetfonkent van egy no, o azt mondta tart tanacsadast, de ezeknek mennyire lehet hinni? Hallott errol valaki?

joshee

CsDA Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4440
Szia Anci72,

Örülök, hogy segít. Nem tudom melyik módszert használod. Az egyik a tea, amikor 1:1 arányú keverékből teszel a teába - és iszod. Vagy a másik, hogy egy egyszerű -harisnyából kialakított - labdacsba tömöd és bedobod a fürdővízbe (és sokat gyurmázol vele, hogy kijöjjön belőle minden anyag :-))) ).
Én mindkettőt csináltam/om. Nagyon hatásos. Aki sokszor van felfázva, az nagyon fogja értékelni. A több napi szenvedés egy napi teázgatás és egy ilyen forró teás víz után teljesen megszűnik. És ha vigyáz magára, akkor egyre ritkulni fog.
A másik, hogy ha fürdővízbe teszik, akkor picit szárítja a bőrt, de nagyon szépen rendbehozza!
Illetve nagyon jól rendben tartja a vesét.
Biztos, hogy más növények is vannak még, amikről ódákat lehet zengeni, de én még csak ennek tapasztaltam a jótékony hatását :-))
Ami még előny, hogy talán a diéta egyik legolcsóbb kelléke. Egy-két havi adag ca 300-500 Ft.
Tényleg örülnék, ha segítene!

Üdv

CsDA

Előzmény: Anci72 (4436)
CsDA Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4439
Kedves Joshee,

a diéta, mint minden más diéta, a méregtelenítéssel kezdődik. Ez egy bevezető időszak. Ilyenkor kásákon, salátán, zöldségen és gyümölcsön kívül még a teák, préselt levek, valalamilyen "vivő"olaj és néhány hasznos emésztést befolyásoló anyag kerülhet szóba.
Ilyenkor nem szoktak semmiféle állati eredetű dolgot és tejet ajánlani. De ez egy rövid időszak. Aztán az ételeket fokozatosan kell bevezetni. Korábbi írásaimban is hangsúlyoztam, hogy mindenképpen kell egy olyan ember, aki szakszerűen összeállítja az étrendet, és felügyeli a páciensét. Lelkieleg, testileg egyaránt. Én tapasztalatot szívesen osztok meg, de nem szeretném, ha ez alapján kezdenéd el a diétát.
Én Béky Lászlónál voltam, de számtalan névvel találkozhatsz itt. Ő egy komplett - személyre szabott - diétát írt elő, és interneten tartjuk - napi szinten - a kapcsolatot. Ha elakadok, kérdezhetek. Egy ilyen felügyeletet javasolnék én is.
A diéta elején gyakran jelentkeznek kellemetlen tünetek (nálam remegés, nagyon erős szédülés, stb.) Ezért nem szabad szakszerűtlenül, felügyelet nélkül csinálni. De azt is megerősítem, hogy ha egy szervezet tele van méreggel, akkor a méregürítés egyenes következménye a rosszullét. Szerintem itt mindenki beszámolt erről. (De ez pár napon belül elmúlik). Nekem pl. nagyon sokszor esett le a vércukrom az elején. Ilyenkor tea helyett préselt gyümölcslevet ittam, korlátlan mennyiségben. (gondolom tudod, hogy ilyenkor egy kanál mézet szoktak bevenni).
Szóval szívesen osztom meg a tapasztalatom, de ha jót akarsz magadnak, akkor keress fel egy orvost, vagy természetgyógyászt is, aki célirányosan adja meg a diéta elemeit.

Üdv

CsDA

Előzmény: joshee (4431)
hvdm Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4438
A "lepedékes" témához.
A nyelven található fehér lepedék nem feltétlenül kell, hogy candida legyen, sőt!
Ha ne egyértelműen mutatják ki a nyelvről vett kenetből a candidát, akkor az más, pl. baci,és az erjedés, rossz emésztés velejárója. Nekem is soká nagyon lepedékes volt a nyelven, mely máj? v epe fájdalmakkal járt együtt, de mióta az emésztésem kezd helyreállni, azóta szép piros,
Üdv:
V.
Előzmény: hvdm (4437)
hvdm Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4437
Szia Kiscicamica!

STD ambulancia, Bőrgyógyászati Klinika, Ferenc Kőrút, itt biztos, hogy segítenek. A körzeti dokid tud oda beutalót adni. Itt valóban kitenyésztik, hogy mi az ami van, ami lehet, és megnézik mire rezisztens, mert szedhetsz te Diflucant, ha a gombád a candida krusei család tagja , ő ugyanis reszisztens a flucanozol hatóanyagú szerekre,
Üdv:
V.

Előzmény: kiscicamica (4433)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4436
Szerintem nem először az ORVOST kell megkeresnetek, hanem azt kell csinálni, amitől a legjobban óckodtok: a diétát--- Irrigálás: teafa olaj, grapefruit mag olajjal. Lehet mind ezt lósóska folyadékban. Tényleg hatásos.

És ha van lehetőség, nyomtassátok ki a topicot, nagyon nagyon sokat lehet belőle is tanulni.. (Pl: CsDa-nak van egy nagyon jó gyógytea keveréke alsótáji gondokra) Kakukkfű, bazsalikom, cickafark, diólevél. Innen üzenném neki: azt hiszem, nekem is segített! Persze, még csak az elején vagyok.. :)

A.

Anci72 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4435
Sam, nekem pl találtak. Nemsokára kell mennem megint vérvételre, mert a vega teszt már teljesen ok. De nem a c-kat találták meg a véremben, hanem azokat az ellenanyagokat (Ig), amelyek ilyenkor nagyon "dolgoznak", ha tele vagy velük.

Az ember is szimbiózisban él sok sok más "egyeddel". Nem csak a gombákkal, candidákkal, más, egyéb élősködőkkel, akik minél egészségtelenebbül táplálkozol, annál inkább jelen vannak és minden folyamatot, ami Benned lejátszódik, igyekszenek a "maguk oldalára fordítani"...

A.

joshee Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4434
igen, a veremben is talaltak, amit az ANTSZ Mikologiai laborban tenyesztettek ki, tehat nem hiszem, hogy nem igaz..., sajnos. Gozom nincs viszont, hogy ez mit jelent. Egyelore marpedig itt ulok, sot, egesz jol vagyok, mar fizikailag, lelkileg mar kevesbe, mert meg nem kezdtem el a dietat, es nagyon felek tole milyen hatasa lesz ram. Es en sem ertem mit csinal ez az egesz a veremben es hogy kerult oda??? Ami a furcsa, hogy leginkabb nogyogyaszati problemaim voltak, ott viszont nem mutattak ki semmit, igaz, epp elotte szedtem gyogyszert, lehet, hogy pillanatnyilag eltunt...
Ezert keresek egy jo orvost, aki rendesen kezbe vesz, mert sotetben tapogatozom. Kerlek-kerlek valaki, segits, hova forduljak, mert nem erzem magam biztonsagban. Van egy listam mit egyek,mit ne, napok ota nezegetem a szakacskonyvet mit ehetek meg belole, de a helyzetet neheziti, hogy a baratommal egyutt fogunk dietazni, es o sokmindent nem szeret ezek kozul. Teljesen elment az eletkedvem. Lepedek a nyelvemen ugyan nincs, de minden mas igen...
Kiscicamica neked meg annyit, hogy allitolag nem mindig mutathato ki a candida, de persze ezzel nem ijesztgetni akarlak, lehet hogy nincs is neked ilyen, de hidd el tudom milyen amikor allandoan problema van alul. En evek ota szenvedek tole. Irrigalni szoktal? Nekem az bevalt. Legalabbis egyelore ugy tunik.
Szoval, (nem adom fel) tud valaki megbizhato helyet ajanlani? Koszi elore is!
kiscicamica Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4433
Sziasztok! Örültem, amikor rátaláltam erre a fórumra. Már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudom, mit tehetnék még. Kb. fél éve küzdők állandóan visszatérő hüvelyi gombás fertőzéssel, nem viszket, de ott van:-( A nőgyógyászom szerint nem vészes a helyzet, voltam bőrgyógyászaton is, vettek mindenre kenetet. Elküldtek vérvételre, az általános vérképem jó, a vércukrom viszont 6,3. Eel kell majd mennem terheléses vércukorra is. Saját magamtól próbálok diétázgatni, merthogy senki nem mondta, mit kéne tennem, utánaolvastam...kerülök minden cukros, élesztős stb. dolgot. Próbáltam joghurtos tampont is, az is segít, de teljesen nem múlik el.Kaptam hüvelykúpot, Diflucant már harmadszor. Tudnátok valamit javasolni, hová fordulhatnék még? Köszönöm!
Sam1111 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4432
Anci72. Voltam én vérvételen is, szinte az elején!! Teljesen jó volt! Máj is kitűnő. Ultrahangon is. Az is jó.

A biztonság kedvéért megnézettem ilyen bélvizsgálattal is.(felnyomtak valami kamerát) Az is negatív,nincs tulszaporodva vagy lerakódva. Tehát kezdek nem hinni bene, hogy akinek lepedékes a nyelve az candidás..

Azt hiszem beválni látszik, hogy megint mindent eszek. Ez nem azt jelenti, hogy nagyon káros dolgokat, de ha úgy jön akkor cukrosat, táplálot stb. A lényeg, hogy nagyon változatosan.

Kedvem jó, hízok vissza, a nyelven is megjelentek a rózsaszín foltok. Talán leolvad +int mint régen!!

Én nem vagyok a diéta ellen, tehát aki túlsúlyos az tartsa be, még jól is néz ki tőle.

Nekem ez sajna nem ment, borzalmasan néztem ki és éreztem magam. Alig bírtam dolgozni..

Amiért jöttem megkaptam. Köszi szépen a sok tanácsot, olajat a lepedék ellen! Kipróbálom őket!

Valakinek a véredbe candidát találtak?? Ezt orvos mondta vagy term. gy.??

Szerintem ezzel erm. gy. etetett be, mert orvosok azt mondták, ha bélbe vagy vérbe szaporodik túl (írtam milyen esetekbe szokott), akkor nem itt ülnék...

Előzmény: Anci72 (4425)
joshee Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4431
Kedves CsDA!
joghurtot sem lehet enni??? kezdek teljesen belezavarodni..., pedig meg el sem kezdtem a kurat! En ugy tudom azt lehet! Te bennfentesnek tunsz, megmondod mi az amit tuti nem lehet? Vagy honnan,kitol lehet ezt megtudni? Koszi elore is
joshee
CsDA Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4430
Sziasztok,

A fogyás attól van, hogy annyira leredukálják sokan az étkezésüket, hogy nem esznek semmit. Én is fogytam - ca 22 kg-ot, de nekem kellett is. Most pedig már tudom tartani a súlyom.
A lényeg, hogy nagyon sok étel van, ami a szűk(?) lista alapján választható, csak rájuk kell találni (sicc lustaság!).
Vigyetek bele egy kis kreativitás, és még élvezni is fogjátok az új ízeket. Kb úgy, mikor egy dohányos leszokik a cigarettáról, és elkezd örvendezni, hogy érzi az ízeket, érzi az illatokat. (én nem dohányoztam, de különféle gyulladások miatt, nekem is gondok jelentett az ízlelés).
Vannak pl. tészták (barnarízslisztől, durumból). Rátétnek zöldség, vagy aki nem vegetáriánus annak pulyka vagy csirke husi valamilyen "hígabb" formában.
Vagy itt van a tavasz - tönkölybúzából tojásosnokedli - salátával (természetesen ecet nélkül - de lehet citrommal.
Én már bevezettem a joghurtot és juhtúrót. Nagyon finom sztrapacskát lehet csinálni. (természetesen szalonna nélkül). Én ahelyett sok hagymát szoktam beletenni.
Van aki azt mondja, hogy nem lehet joghurtot, juhtúrót enni. Én sem ettem a kezdeti időben. De mivel már 1 éve megváltoztattam az étrendem, azért volt időm kitesztelni a dolgokat. És istenigazából én már nem diétának nevezem ezt az egészet, hiszen ez az étkezés életformává vált. (lehet, hogy ezért kapok :-) de nekem innen nehéz elképzelni, hogy miért nem lehet ezt a fajta étkezést betartani)
A gond az, hogy kiskorunktól hozzá vagyunk szoktatva ízekhez, ételekhez, és nem vagyunk hajlandóak azokról lemondani. Pedig megérné, ígyis, úgyis :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: Thulya (4428)
Stoner Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4429
Igen. Én is tapasztalom ritkán. Habár a délelőtti gyümölcsevés szép piros nyelvet csinál. A fokhagyma is beindítja a lepedékképződést. Gondolom a gyulladások mértékét is jelzi. Változatlanul az ezüstkolloidot ajánlom, ha valaki fél a kórokozóktól. A salátahegyek és az alga szórás mellett.
Thulya Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4428
Lepedékre javallat:
A fogkefe nem igazán szedi le rendesen, de kapható egy nyelvtisztító lapocska, az bevált (egyszerű, hajlított, parabola alakú, rozsdamentes acél fémlap, 1 mm vastag, kb 5-7 mm széles). Ára: kb 350-400 Ft lehet attól függ, hol veszed (Az Édenben 373 Ft, de lehet hogy máshol pl. patika olcsóbb). Akinek ez nem felel meg az egy egyszerű kanállal is megoldhatja a dolgot, az a legolcsóbb, az már az esetek többségében van.
Szóba jöhet még az olajrágás, amikor is reggel hidegen sajtolt olajjal kitöltöd a szádat és azt rágod és öblögetsz vagy 10 percig. Lenyelni nem ajánlott, csak kiköpni.
Még egy: a lepedéktől nem kell megijedni, a méregtelenítést jelzi. És ez még pl. sok-sok év vegetáriánus illetve vegán lét után is előjön, pláne ha az ember besegít egy kis kúrával. Nem szabad elfelejteni, hogy ha valaki (válassza mindenki a megfelelőt) huszon-harmincon-negyven-stb éven át keresztül mérgezte valaki magát, az nem fog az egyik pillanatról a másikra meggyógyulni. Bármilyen csoda is az emberi szervezet maga, elkell annak is egy pár év.
Előzmény: Törölt nick (4424)
gsxfx Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4427
édeskicsilány!
Maximálisan osztom véleményed. Nem kell túlrecézni a dolgokat, figyeljünk testünk jelzéseire, és találjunk megfelelő választ azokra. Nekem is vastag fehér lepedék van a nyelvemen évek óta. A napokban nagyon sok citromot ettem héjjastól, talán ennek köszönhetően, de a diétát is betartva szorul hátrább a lepedék.A fogyás engem is aggaszt , én 11 kilót fogytam 3 hónap alatt, aminek a feleségem örül legjobban, olyan vagyok mint legény koromban. Azért rengeteg folyadékkal, és egy kis kaja eröltetéssel 1-2 kiló már visszajött.
Én leginkább a hangulati tényezőt tartom fontosnak, akinek jó kedve jó erőnléttel párosul, az nem lehet nagyon beteg.
Szóval előre a teljes gyógyulásig, éljen a sör, ami TILOS!
Bubu.
Előzmény: edeskicsilany (4423)
joshee Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4426
nekem pl. a veremben is kimutattak a candidat. az is normalis? en igazabol ezert "doltem be" mert arrol meg nem hallottam, hogy ott is elofordulna.., kicsit meg vagyok ijedve. ettol a fogyastol is, eleg vekony vagyok en is mar, nem hianyzik, hogy tobb is lemenjen...
Anci72 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 4425
Kedves Sam!

Ha valóban érdekel a dolog, miért nem mentél el ennyi idő múltán se egy vérvételre? Bár van, aki azt mondja, hogy a vérvétel is csak a szervezet akkori, pillanatnyi eredményét mutatja meg.
Ha lepedékes a nyelved az bizony azt jelenti, hogy a májadnak jó sok munkát adsz azzal, ahogy táplálkozol. Alig bírja a mérgeket kivonni belőle..
Tehát még sincs jól az, ahogy eszel. Én is baromi sovány lettem, de picit kezdem összeszedni magam. (1 évre rá)Kell hozzá persze egy kis segítség: aloe vera, activál, vagy amelyik jól esik, szója lecitin...stb.

A.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!