Keresés

Részletes keresés

hsarkany Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4464
Még valami:
Nekem az anti-candida teát nem ajánlották. Ezt azzal magyarázták, hogy bár öldösi a candidát, a szervezetet viszont savasítja. Tudtok erről vmit?
Előzmény: Nonamekata (4460)
hsarkany Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4463
Köszi a tanácsot! :))
Ez a Candida Egészség Alapítvány bpesti? Esetleg egy telefonszámot tudnál adni?
Úgy érzem, szükségem lenne a diéta mellé némi "támogatásra", Nystatint viszont nem tudok felíratni, nincs ismerős dokim.
Előre is köszi. :))

Joshee: a diéta elején, úgy az első héten én is rettentő fejfájással küzdöttem. Ezt azzal magyarázták, hogy pusztulnak a gombák, ezáltal toxinokat bocsátanak ki magukból. Ezért fordulhat elő az is, hogy a diéta elején inkább erősödnek a tünetek, mintsem csökkennének. De ne add fel, valóban megéri végigcsinálni a kúrát! Utána úgy érzed majd magad, mintha kicseréltek volna. Én kb. 20 évvel és 30 kg-mal éreztem magam "fiatalabbnak". (15-tel tényleg könnyebb lettem.) :)))
A Nystatinról megoszlanak a vélemények. Van, amelyik doki szerint rettentő mód károsítja a májat. Viszont azt is hallottam, hogy egyáltalán nem káros a szervezetre. Eleve be sem kerül a vérbe, épp ezért csak a tápcsatorna gombácskáit öldösi. Mindenesetre én huzamos ideig szedtem, és semmi bajom nem lett tőle. Rohamos javulásomat - a nagyon-nagyon szigorú és következetes diéta mellett - a Nystatin javára írom.

Üdv, Ági

Előzmény: bagolyka2 (4458)
Thulya Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4462
Nem fűzfafélékből, hanem a "fűzfa különböző alkotórészeiből". Gyakorlatilag kéreg.
Ha rám hallgatsz megveszel egy fűzfateát harmadannyi áron mint amennyiért ezt árulják...
Előzmény: Nonamekata (4460)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4461
Gastrovitt nem található az Interneten. Ami van: Gastrovit. Angol nyelvű webhelyeken nem fordul elő, hanem főleg román, szlovák, lengyel oldalakon. Úgytűnik, egy román cég gyártmánya:

========================================
http://evenimentul.ro/articol.shtml?id=29843

GASTROVIT combate ulcerul gastro-duodenal

GASTROVIT este un produs al carui efect terapeutic se datoreaza actiunii sinergice a principiilor active de origine vegetala. Acestea au actiune calmanta, formatoare de film protector la nivelul mucoasei stomacale, cicatrizanta, antiinflamatoare, usor antispastica. Tabletele de GASTROVIT contin extracte din frunze de patlagina, flori de galbenele, iarba de sunatoare, iarba de sovirf si excipienti pentru comprimare. GASTROVIT se recomanda in tratarea aerofagiilor, in hiperaciditate, gastrite, ulcer gastric si duodenal. Se iau cite 2 tablete de trei ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale.

Avantajele utilizarii GASTROVIT sint ca este un produs natural complex care asigura un efect stabil si de lunga durata. Produsul este standardizat, lipsit de toxicitate si perfect compatibil cu organismul uman. Contribuie la mentinerea tonusului si functionalitatii aparatului digestiv.

==============================================
http://www.plantavorel.ro/estore_detailprod.asp?idProd=3

GASTROVIT-tablete

GASTROVIT este un produs natural sub forma de tablete, obtinut din extracte de patlagina, galbenele, sunatoare, sovarf si ulei volatil de fenicul. In aceasta societate agitata, cu ritm rapid, stressul, alimentatia moderna cu produse procesate si rafinate, produc frecvent toata gama de tulburari digestive, de la gastrite pana la ulcer gastroduodenal. Asocierea stiintifica de extracte vegetale din formula produsului GASTROVIT, confera acestuia proprietati calmante, cicatrizante, antiinflamatoare, antispastice si formatoare de film protector, cu efecte benefice in cazul persoanelor cu afectiuni digestive pe fond nervos sau datorita unor excese alimentare si de alcool. Datorita acestor proprietati, produsul GASTROVIT este recomandat in tratamentul aerofagiilor, hiperaciditatii, gastritelor si ulcerului gastric si duodenal. Asociat cu un regim dietetic corespunzator efectul produsului GASTROVIT este garantat.

=========================================

Nem tudok románul, úgytűnik többek között savtúltengésre használják, valamint gyomor- és nyombélfekély esetén. Körömvirágot és egyéb füveket, leveleket tartalmaz.

flori de galbenele: körömvirág
frunze: levél
iarba: fű

http://www.transylvania.info/Dictionary/dictionary.php

Előzmény: bagolyka2 (4458)
Nonamekata Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4460
A méregtelenítés kezdetén nálam is előfordult fejfájás amikor valaha böjtöltem. Egyébként pedig iszol elég folyadékot? Szerintem ebben a döglesztő melegben jóval többre lenne szükség a normálisnál.
Más:Én a Herbáriában vettem egy Anti-candida tea nevű teát, ami fűzfafélékből készült. Tudtok róla valamit?
Előzmény: joshee (4459)
joshee Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4459
Kedves bagolyka2,
az, hogy az altalad irt gyogyszernek nincs mellekhatasa azt is jelenti egyben, hogy a Nystatinnak van? Mit tudtok errol? Nem igazan orulnek, ha igy lenne...
tegnap ota kurazom (szigoru dieta), es azota kibirhatatlan fejfajas gyotor..., emiatt lehet? Mi a tapasztalatotok?
joshee
bagolyka2 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4458
Szia Ági!

Én nemrég beszéltem a Bessenyei Odettel és azt mondta, hogy van egy új készítmény, amit még Magyarországon alig lehet kapni és nagyon jó, mert legalább olyan hatékony, mint a Nystatin, de nincs mellékhatása. Gastrovitt a szer neve és ha jól értettem ez nem gyógyszer, hanem természetes alapanyagú gombaölő.
Hívd fel a Candida Egészség Alapítványt és ők részletesen el tudnak mindent mesélni róla, ugyanis náluk lehet ezt a készítményt kapni.
Én személy szerint még nem próbáltam, de ismerősöktől nagyon pozitív visszajelzést kaptam.
Sok sikert!
B.

Előzmény: hsarkany (4457)
hsarkany Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4457
Sziasztok!
Régen jártam felétek. Anno gyakran látogattam a topicot, még Aaghy néven.
Annak idején nekem Vegán mutatták ki a candidát (30%). Ez nagyjából meg is felelt akkori állapotomnak. Nem sorolom a tüneteket, mindenesetre a "szakirodalomban" felsoroltak közül szinte minddel rendelkeztem. Kb. féléves kúrával sikerült elérnem a 84%-ot. Tüneteim elmúltak, fantasztikusan éreztem magam. Sajnos buta, gyarló emberi lény vagyok, úgyhogy kb. egy éve visszaálltam régi étrendemre (sör, fagyi stb.). Meg is lett az eredménye: tüneteim nagy része visszatért (azt hiszem, teljesen fölösleges Vegával is megerősíteni, anélkül is biztos vagyok benne, hogy "kis barátunk" újfent társbérlőmül szegődött). Békéscsabai vagyok, a környéken nemigen tudok candidával kompletten foglalkozó dokit. Elnézést, hogy nem olvasok vissza, pillanatnyilag nem nagyon van rá időm (csak mhelyen tudok netezni). Azt szeretném kérdezni, hogy pillanatnyilag milyen természetes gombaölőt tudtok ajánlani a grépfrútcseppen, ill. a fokhagymakapszulán kívül? Úgy tudom, a Candcellt kivonták a forgalomból, és a teafaolajat sem ajánlják belsőleg használni.

Köszi, Ági

kocoska Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4456
Sziasztok!

Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Kb 1 hete 2-3 napig nagyon rosszul érzem magam, majd fél-1 napig jól. A jelenség az általános gyengeség és a kibirhatatlan fejfájás. Diéta mellett mit javasoltok fejfájás ellen? Mível gyógyszert elvileg nem szabad szedni. A diétának nem a szigorú változatát követem (pl. eszem gyümölcsöt, joghurtot, sütőporos kenyéret, stb).
Előre is köszi a segítséget!

Szép napot Nektek!

kocoska

Nonamekata Creative Commons License 2003.05.26 0 0 4455
Kedves Csda!

Nagyon szívhez szóló levelet írtál.Köszönöm szépen.
Szerinted tényleg kreáljuk magunknak a betegségeket? Azt bírom, hogy az elmúlt 15 évben minden az egészséges életmód körül forgott az életemben (persze főleg elméletben), elolvastam temérdek könyvet az egészségről és a betegségről, még akkor amikor semmi bajom sem volt(úgy látszik ez genetikailag kódolt nálam, mármint hogy foglalkoztat a téma), s minél többször próbálkoztam a megvalósításával, annál több panaszom lett az évek során. Természetesen ez a visszaeséseimnek köszönhető, de miért van szükség visszaesésre? A legtöbb ember egész életében próbálkozik, s csak nagyon kevés kivétel van aki egy életreszóló váltást tud véghezvinni. Már kezdem azt hinni, hogy azért van szükségem ezekre a nyűgökre, hogy valami változás történjen az életemben, mert egyébként minden nap ugyanarról szól, megy az idő, rengeteg a feladat és sosem látjuk a végét.

Egyébként, hogy a candida témánál maradjunk, egy angol nyelvű oldalon olvastam egy hozzászólást, hogy az illetőnek állandóan elfagynak az ujjai, ráadásul felváltva egyik fehér, másik lila és azt mondták neki, hogy a candidától van. Ez azért döbbbentett meg, mert vagy 1,5-2 éve ugyanilyen tüneteim vannak, de eddig senki nem tudott vele mit kezdeni. A fórumban azt írta neki valaki, hogy higanymérgezéstől van neki, ami együtt jár a candida gomba felszaporodásával. Amit ő használ rá, az a magnézium,sok hidegen sajtolt olaj,friss biovaj és friss kókusz. Azt írja, az első eredmények napokon belül jelentkeztek.
Kérdés: Élesztőmentes növényi erjesztővel készült tönkölybúza kenyérből mennyit lehet enni naponta? (Piszkei kenyér)

Előzmény: CsDA (4454)
CsDA Creative Commons License 2003.05.25 0 0 4454
Szia Nonamekata,

az, hogy többet eszel a kelleténél még nem jelent(het) candidát. Azt tudnod kell, hogy a candida minden egészséges szervezetben is(!) megtalálható.
Egyébként nekem is voltak falási rohamaim. Általában akkor, mikor valamiért szorongok, nehéz időszakban vagyok stb. Ilyenkor az embert nem érdekli, hogy mennyit és mit eszik. Ezt kellene megtanulni kontrollálni. (illetve vész esetén olyan ételeket beiktatni, amiből nem árt a mennyiség :-)) )
Csak egy mellékes eszmefuttatás. Aki már számtalan fogyókúrát végigcsinált és a végén feladja, nem azért adja fel, mert akaratgyenge. Hanem azért, mert nem eléggé motivált. A motivált ember le tud fogyni. Lsd esküvő előtti fogyások, új kapcsolati fogyások stb. Ha tehát valaki le akar fogyni, mert van egy cél, amit el akar érni, az le is fog fogyni és be is tudja tartani az étkezési megszorításokat. (mellékesen: régen én sem tudtam elképzelni, hogy cukor nélkül is létezik a világ, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobb dolgok is vannak).
Tehát két kérdést kellene feltenned magadnak. Miért eszel sokat? És miért nem akarsz leállni. Ha ezt a két dolgot tisztázod, akkor talán közelebb jutsz a célhoz.
A candida-diéta sok ember számára mismásolás, amit 2 hét után fel lehet adni és egy legyintéssel újból visszatérni a megszokotthoz. Pedig, ha vennék a fáradtságot és nem csak egy betegséget keresnének, hanem a miérteket is, akkor talán közelebb lehetne kerülni a dolgokhoz.
A diétának több lécsőfoka van. És mindenkinek egyénre szabottnak kell lennie. Csak akkor használ. A másik fele: Nem szabad egy betegség tudatában élni, mert egyszer csak bekövetkezik. Inkább élj úgy, hogy mindent megteszel a szervezetedért, AZÉRT, hogy boldog légy. Azért, hogy jól nézz ki, azért hogy többet tudj tanulni, hogy többet tudj nevetni, hogy többet tudj játszani, hogy jobban élvezhesd az életet, és nem utolsó sorban sokáig!

Üdv

CsDA

Előzmény: Nonamekata (4451)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4453
Bocsika, nem akarok okostojas lenni, de nem inkabb arrol lehet szo, hogy a szervezeted candida antigeneket termel a veredben? Foleg, ha mar lezajlott/zajlik egy huvelyi candida fertozes?
Előzmény: joshee (4434)
Tarka fajta szarka Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4452
Sziasztok!
4444
Bocs
Sziasztok!
Nonamekata Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4451
Kedves CsDA!

Én még csak most kapcsolódtam be a fórumba, de beleolvasgatva úgy vélem te már régóta "dolgozol magadon".
A tünetek alapján kísértetiesen úgy tűnik, hogy candidiázisban szenvedek. Régebben egyéb okokból már sikeresen vittem véghez rövidebb diétákat, de ez max.2-4 hét volt. Neked nem volt régebben csillapíthatatlan édesség iránti vágyad vagy egyszerűen (bocs a kifejezésért)zabálhatnékod,amikor bármit felfaltál csak kaja legyen? Sajnos nekem a tudatom és az ösztöneim éles harcot vívnak egymással, és hol az egyik győz, hol a másik. Így azonban sajnos nem lehet meggyógyulni. Nincs valami trükköd véletlenül, hogy ezt az álnok ösztön-ént hogy lehetne kikapcsolni?

Nonamekata

luczazs Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4450
Sziasztok!

Köszia teakeverék alkotóit!

Mostanában megint gyakran (vasárnap óta)fáj a gyomrom! Olyan kőkemény, hogy rendesen kitapintható! Elgondolkodtam, hogy el kellene mennem valamilyen vizsgálatra. Van valamelyikőtöknek tapasztalata hasonló dolgokban? Milyen vizsgálatra kellene mennem? Milyen dokit keressek szerintetek?
Helló!Zsu

joshee Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4449
Kedves CsDA es Anci72,
koszi nagyon a segitseget!! akkor hat, belevetem magam...
joshee
Anci72 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4448
Diólevél, kakukkfű, bazsalikom, cickafark.
Anci72 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4447
Nekem (sajnos) bejött mind a vérvétel és a vega teszt is összecsengett. Amikor kihagytam "azokat" a kajákat (is) tényleg abbamaradt az allergiám. Hogy miért nem alkalmazzák több helyen?? És miért van az, hogy egyre több könyv jelenik meg arról, hogy lehet a rákot, akár hüvelyfolyást, ezt most itt láthattad, 3-500 Ft-al és odafigyeléssel meg lehet oldani... Tán azért, mert a gyógyszergyárak hatalmas fölénnyel és hatalommal (is) rendelkeznek. És azt sem árt tudni, amikor megjelenik az "új" kutatási eredmény, (K+F) hát kik adnak erre is pénzt?? A gyógyszergyárak és a nagy élelmiszerfeldolgozó üzemek... ezen is érdemes elgondolkodni...
Elég sok per abbamaradt és "megegyeztek"...még így is kisebb volt a botrány, mint amekkora lehetett volna, ha mindenki számára kiderül az igazság.
luczazs Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4446
Sziasztok!

Ha emlékszik valamelyikőtök a Csda által javasolt teakeverék összetevőire, irjátok meg nekem!Sajnos, most nincs időm visszakeresni, csak a diólevélre emlékszem!
Köszi!
Zsu

bagolyka2 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4445
Kedvers UOYIJZkv! /De nehéz leírni:)/

A folyásnak számos oka lehet, nem biztos, hogy gomba okozza. Ha pedig tényleg valamilyen gombás fertőzésről van szó, akkor sem mindegy, hogy melyik gombafaj okozza!
Nem szabad elkeseredni, mert sajnos a legtöbb embernek nem adataik meg, hogy rögtön jobban érezze magát. HVDM is több évi küzdelem után találta meg a számára kedvező terápiát. (Kedves HVDM javíts ki, ha nem így van!) Én egy év után köttöttem ki az amalgámkivezetésnél és nekem ez a módszer tűnik hatásosnak. A Vega-teszt pedig szerintem nem alkalmas diagnózis felállítására!! Nekem volt olyan, hogy 5 napos különbséggel mentem Vega-tesztre és teljesen más eredményt mutatott mind a kétszer a candidára és az allergiákra is. Nekem a vérvétel és a székletvizsgálat mutatta ki ténylegesen a candidát, én inkább ennek hiszek. Ha annyira jó és megbízható a Vega-teszt, akkor miért nem alkalmazzák széleskörűen? Nyugaton is csak a természetgyógyászok alkalmazzák, de ott is csak mérsékelten. Ennek biztos meg van az oka...
Az anyagi veszteséget pedig sajnos le kell nyelni, mert a legtöbbünknek egy csomó helyet meg kell járnia mielőtt megtalálja a számára megfelelő terápiát és gyógyítót.
Fel a fejjel:) Előszöris bizonyosodj meg róla, hogy mi okozza a tüneteidet. Írtad, hogy minden leleted negatív. Biztos, hogy a nőgyógyász elvégzett mindenféle vizsgálatot? Egyébként ilyenkor nem árt elmenni az STD ambulanciára, mert ott minden kórokozót kivizsgálnak. Nem ártana egy teljeskörű immunológiai és bakterológiai vizsgálat sem. Ezekkel hogy állsz?
Üdv
B.
U.i.: A collonht. nekem is csak ártott, de szerencsére időben észbe kaptam.

Előzmény: u0YIJZkv (4442)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4444
Szia :).

Ne keseredj el! Gondolom, csak most jön még nálad a "Fekete-leves". Ha állandó hüvely gondjaid vannak - lehet, hogy nem candidának hívják - az tuti, valamilyen gombásodás. Azokra MIND jó az a terápia, amit pl Béky László mond. Egyébként colon után azt én is tapasztaltam, hogy "más" az emésztésem. Felfújt minden, nem tudtam úgy menni wc-re, de a dokinő mondta, ja hát perzse, azért ne gondoljam, hogy nem veszi igénybe a beleimet... Talán írj egy kérdést az elixír Fórumán Béky Lászlónak. Nagyon segítőkész.
www.elixir.hu Fórum, stb

CsDa: Ez a harisnyás jó ötlet! Ezt még nem próbáltam, a teánál vettem észre és NAGYON örülök neki és hálás is vagyok a tanácsért!

CsDA Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4443
Szia Joshee,

Béky László: www.elixir.hu, Fórumok: Béky László fóruma. Ott eléred őt. Telefonszámokat és fogadási időt is ad, amin épp el lehet érni.
A jelenlegi díjazását nem tudom, de ha felhívod telefonon az aszisztensét mindent részletesen elmond.
Nála nincsenek gyógyszerek. Csak kiegészítő szerek: pl. homoktövismagolaj, articsókakivonat stb. (ok. ezek kapszulában vannak, de semmi drasztikusat nem szokott ajánlani. Inkább hosszabb távon ad egy életviteli javaslatot.)
A bevezető időszak alkattól és egyéntől függ; illetve a betegségtől. De semmiképp nem hónapok. Általában a szervezet visszajelzései alapján lehet bevezetni egy-egy dolgot. De ebben is fog segíteni a BL.

Üdv

CsDA

Előzmény: joshee (4441)
u0YIJZkv Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4442
Sziasztok!

Régóta olvasgatom a topicot, évekre visszamenőleg is. Nagyon sok tanácsot megfogadtam amit itt olvastam, a VEGA teszttől kezdve a collonhidroterápiáig, na és persze a diétát. Amit több kevesebb sikerrel sikerül is betartanom. Nem vagyok biztos egyáltalán benne, hogy candidám van. Bár a tünetek és az hogy minden leletem, szinte mindíg negatív, erre utal. Kb 3 - 4 hetente hihetetlen égető/viszkető érzés alakul ki a hüvelyemben, pár nap alatt ( 5-6)elmúlik, de addig pokollá teszi az életem!! A VEGA teszt szerint minimális a candidám (80 - 100 között normális, minél kevesebb, annál rosszabb)nekem 78. Ennek ellenére alávetettem magam a collonht.-nak és az eddig tökéletesen működő emésztésemet teljesen tönkretette!!! + a nőgyógyászati panaszaim azzonal (már másnap) kijöttek!!
Hihetetlen kilátástalannak látom a helyzetet, az élethez sincs kedvem!! az elmúlt héten dokira és gyógyszerre 29.000 Ft-ot költöttem.
Egyszerűen fogalmam sincs hogyan tovább!!

joshee Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4441
Kedves CsDA,
nagyon koszonom a valaszod, persze, azt mar sikerult megtanulnom, hogy egyedul kell utanajarnom, es nem maradektalanul masok tapasztalataira tamaszkodnom, de azert az sokszor megnyugtato. Beky Laszlot hogyan erhetem el? A neve valoban jol cseng, de nekem igazabol mindegy ki az, csak jo legyen. Tudsz egy emailcimet, telefonszamot mondani? Ha nem akarod reklamozni, privat emailemre is meg tudod irni, ha gondolod, en nagyon megkoszonnem! Mennyibe kerul nala (nagysagrendileg) egy "fogadoora"? Ez a bevezeto resz egyebkent meddig tart? 2-3 het? Ez az az idoszak, amikor a gyogyszeres kezeles is zajlik, nem? Koszi!!!

Kedves mindenki!

Mi a tapasztalat, mennyire jo az a konyv, ami allitolag a temaban a legjobb? (nem tudom a pontos cimet, egy eleg vastag konyv, 5 ezer Ft korul).

Most se vagyok egy vastag alkat, de ha lefogyok, az kifejezetten a hatranyomra fog valni..., vagy ez megelozheto? Hallok errol is mindenfelet, van aki nem fogy, van aki nagyon, vagy ez egyeni?

Van-e barmilyen nyilvanos hely, forum, ahol ki lehetne cserelni tapasztalatokat? Marmint szemelyesen persze, tudtok-e ilyenrol? Tanacsadas, stb? Egyrol hallotam, a Csaba utcai bioboltban hetfonkent van egy no, o azt mondta tart tanacsadast, de ezeknek mennyire lehet hinni? Hallott errol valaki?

joshee

CsDA Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4440
Szia Anci72,

Örülök, hogy segít. Nem tudom melyik módszert használod. Az egyik a tea, amikor 1:1 arányú keverékből teszel a teába - és iszod. Vagy a másik, hogy egy egyszerű -harisnyából kialakított - labdacsba tömöd és bedobod a fürdővízbe (és sokat gyurmázol vele, hogy kijöjjön belőle minden anyag :-))) ).
Én mindkettőt csináltam/om. Nagyon hatásos. Aki sokszor van felfázva, az nagyon fogja értékelni. A több napi szenvedés egy napi teázgatás és egy ilyen forró teás víz után teljesen megszűnik. És ha vigyáz magára, akkor egyre ritkulni fog.
A másik, hogy ha fürdővízbe teszik, akkor picit szárítja a bőrt, de nagyon szépen rendbehozza!
Illetve nagyon jól rendben tartja a vesét.
Biztos, hogy más növények is vannak még, amikről ódákat lehet zengeni, de én még csak ennek tapasztaltam a jótékony hatását :-))
Ami még előny, hogy talán a diéta egyik legolcsóbb kelléke. Egy-két havi adag ca 300-500 Ft.
Tényleg örülnék, ha segítene!

Üdv

CsDA

Előzmény: Anci72 (4436)
CsDA Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4439
Kedves Joshee,

a diéta, mint minden más diéta, a méregtelenítéssel kezdődik. Ez egy bevezető időszak. Ilyenkor kásákon, salátán, zöldségen és gyümölcsön kívül még a teák, préselt levek, valalamilyen "vivő"olaj és néhány hasznos emésztést befolyásoló anyag kerülhet szóba.
Ilyenkor nem szoktak semmiféle állati eredetű dolgot és tejet ajánlani. De ez egy rövid időszak. Aztán az ételeket fokozatosan kell bevezetni. Korábbi írásaimban is hangsúlyoztam, hogy mindenképpen kell egy olyan ember, aki szakszerűen összeállítja az étrendet, és felügyeli a páciensét. Lelkieleg, testileg egyaránt. Én tapasztalatot szívesen osztok meg, de nem szeretném, ha ez alapján kezdenéd el a diétát.
Én Béky Lászlónál voltam, de számtalan névvel találkozhatsz itt. Ő egy komplett - személyre szabott - diétát írt elő, és interneten tartjuk - napi szinten - a kapcsolatot. Ha elakadok, kérdezhetek. Egy ilyen felügyeletet javasolnék én is.
A diéta elején gyakran jelentkeznek kellemetlen tünetek (nálam remegés, nagyon erős szédülés, stb.) Ezért nem szabad szakszerűtlenül, felügyelet nélkül csinálni. De azt is megerősítem, hogy ha egy szervezet tele van méreggel, akkor a méregürítés egyenes következménye a rosszullét. Szerintem itt mindenki beszámolt erről. (De ez pár napon belül elmúlik). Nekem pl. nagyon sokszor esett le a vércukrom az elején. Ilyenkor tea helyett préselt gyümölcslevet ittam, korlátlan mennyiségben. (gondolom tudod, hogy ilyenkor egy kanál mézet szoktak bevenni).
Szóval szívesen osztom meg a tapasztalatom, de ha jót akarsz magadnak, akkor keress fel egy orvost, vagy természetgyógyászt is, aki célirányosan adja meg a diéta elemeit.

Üdv

CsDA

Előzmény: joshee (4431)
hvdm Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4438
A "lepedékes" témához.
A nyelven található fehér lepedék nem feltétlenül kell, hogy candida legyen, sőt!
Ha ne egyértelműen mutatják ki a nyelvről vett kenetből a candidát, akkor az más, pl. baci,és az erjedés, rossz emésztés velejárója. Nekem is soká nagyon lepedékes volt a nyelven, mely máj? v epe fájdalmakkal járt együtt, de mióta az emésztésem kezd helyreállni, azóta szép piros,
Üdv:
V.
Előzmény: hvdm (4437)
hvdm Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4437
Szia Kiscicamica!

STD ambulancia, Bőrgyógyászati Klinika, Ferenc Kőrút, itt biztos, hogy segítenek. A körzeti dokid tud oda beutalót adni. Itt valóban kitenyésztik, hogy mi az ami van, ami lehet, és megnézik mire rezisztens, mert szedhetsz te Diflucant, ha a gombád a candida krusei család tagja , ő ugyanis reszisztens a flucanozol hatóanyagú szerekre,
Üdv:
V.

Előzmény: kiscicamica (4433)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4436
Szerintem nem először az ORVOST kell megkeresnetek, hanem azt kell csinálni, amitől a legjobban óckodtok: a diétát--- Irrigálás: teafa olaj, grapefruit mag olajjal. Lehet mind ezt lósóska folyadékban. Tényleg hatásos.

És ha van lehetőség, nyomtassátok ki a topicot, nagyon nagyon sokat lehet belőle is tanulni.. (Pl: CsDa-nak van egy nagyon jó gyógytea keveréke alsótáji gondokra) Kakukkfű, bazsalikom, cickafark, diólevél. Innen üzenném neki: azt hiszem, nekem is segített! Persze, még csak az elején vagyok.. :)

A.

Anci72 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4435
Sam, nekem pl találtak. Nemsokára kell mennem megint vérvételre, mert a vega teszt már teljesen ok. De nem a c-kat találták meg a véremben, hanem azokat az ellenanyagokat (Ig), amelyek ilyenkor nagyon "dolgoznak", ha tele vagy velük.

Az ember is szimbiózisban él sok sok más "egyeddel". Nem csak a gombákkal, candidákkal, más, egyéb élősködőkkel, akik minél egészségtelenebbül táplálkozol, annál inkább jelen vannak és minden folyamatot, ami Benned lejátszódik, igyekszenek a "maguk oldalára fordítani"...

A.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!