Keresés

Részletes keresés

Nonamekata Creative Commons License 2003.06.04 0 0 4485
Én okosat nem tudok mondani, de az a véleményem, hogy ha semmi változás nem lesz, el kellene indulnod a lelki sík felé. Tehát ki kellene derítened, hogy milyen lelki probléma áll a tüneteid hátterében. Azt olvastam, hogy addig örüljön az ember, amíg a bőre jelzi a problémákat, mert ha erőszakkal elnyomjuk, akkor más szerv, valamelyik belső szerv betegszik meg és akkor korántsem biztos, hogy még időben észre lehet venni. Ez mondjuk a te esetedben bizonyára nem áll fenn, mert a diéta lényege nem a tünetek elnyomása, hanem a testi szint gyógyítása. Egyébként 6 hét után nem érzed véletlenül, hogy sokkal közelebb állnak hozzád a spirituális dolgok? Én egyszer régen csináltam egy hetes léböjtkúrát és néhány nap után úgy éreztem, mintha repülnék. Kívül-belül könnyűnek éreztem magam és valahogy a világegyetem részének (egyenrangú)éreztem magam, ami mostanában nem igazán mondható el.
Próbálj elindulni több irányban, bizonyára kiderül majd, hogy nem véletlen a candidád. Én úgy érzem, mintha magam körül forognék és nem haladnék egyről a kettőre, mindig ugyanoda jutok vissza, mint ahonnan elindultam 15 évvel ezelőtt. Volt idő, amikor már egészen "bölcsnek" éreztem magam, aztán potty... vissza a kátyúba. Most úgy érzem, hogy számomra a candidiázis azt jelzi, hogy erősen letértem az utamról és leszek szíves odafigyelni magamra és betartani a játékszabályokat. És ami a legérdekesebb az gészben, hogy ez a betegség az önfegyelemre tanít, amit az élet más területein is meg kell tanulnom.
Te jó ég! Most látom mennyit papoltam. Bocs.
Kata
Előzmény: perki (4484)
perki Creative Commons License 2003.06.04 0 0 4484
Sziasztok! Nekem két éve(!) tiszta kiütés és folt a hátam! Voltam már legalább 10 bőrgyógyásznál, de persze semmi javulás...nemrég elmentem egy homeopátiás orvoshoz, aki egy óra után megállapította, hogy bélcandidám van...6 hét diéta nekem és a páromnak, nekem persze utána folytatódik...
Bennem több kérdés felmerül: ha ez valóban bélgomba, akkor a páromnak miért kell csinálnia? Ez fertőző? Úgy tudtam, hogy ez egyénileg alakul ki. A másik: igaz, hogy még csak egy hónap telt el, de semmi változást nem látok a bőrömön! A diéta is sajátos: semmi fehér lisztes, semmi tejes dolog, semmi szénsavas, se krumpli, de kukorica. De pl. fehér rizst ehetünk....Nem szegjük meg a diétát, és szedünk két homeopátiás gyógyszert, de ha nem lesz javulás, akkor nagyon el leszek keseredve. Már csak a párom miatt is, , akinek semmi baja, csak miattam csinálja. Tudtok mondani valami okosat?
Nonamekata Creative Commons License 2003.06.03 0 0 4483
Én egy "igazi orvos"-nál voltam, aki belgyógyász és magánrendelésen foglalkozik többek között a candidiázissal, meg a colon hidroterápiával meg ilyesmivel. (Megmondom őszintén nem tudom mi mással, mivel csak ezt hallottam róla.)
A vizsgálat biorezonanciás vizsgálat volt. Egy szerkentyűbe, ami hasonlított a műszerészek mérőműszeréhez, beletettek ampullákat, amik candida gombákat tartalmaztak, és a szerkentyűvel az ujjamhoz érve mértek valami rezonancia különbséget. Ami nagyon érdekes volt, hogy különféle ampullákat beletéve az ujjam ugyanazon pontja teljesen más értéket mutatott.
Sajnos a cseresznyére azt mondta, hogy az első héten nem lehet enni, pedig nekünk egy egész fával van. Gyümölcsnek grapefruitot engedélyezett, amellett pedig saláta minden mennyiségben, kevés párolt zöldség, élesztő mentes kenyér heti 75 dkg, oliva olaj, túró, natúr Danone Activia joghurt.
Egyébként nem valahol itt a fórumban olvastam, hogy az alkoholmentes sör is tartalmaz cukrot?
Más: A doki azt mondta, hogy a férjemet sem ártana megvizsgáltatni, de ő kapásból elzárkózik tőle, hogy bármilyen diétát is végezzen.
Előzmény: bagolyka2 (4482)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 4482
Sziasztok!

Neked milyen vizsgálat mutatta ki a gombákat? Ki írta fel neked a nystatint?
Az alkoholmentes sörök közül szerintem a Schlossgold iható, mert abban nincs élesztő. Az a pici alkohol, ami van benne szerintem megengedhető, annyi egy homeopátiás gyógyszerben is van. Legalábbis én nem érzem, hogy ártana. Nekem nagyon ízlik, de azért csak ritkán merem inni.
A cseresznyéből lehet enni, de csak 3-4 szemet. Igaz, ez keserű vigasz, ha az ember egy egész tállál megenne belőle...

Előzmény: Nonamekata (4480)
gsxfx Creative Commons License 2003.06.03 0 0 4481
Szia bagolyka 2!
Eddig én is így tudtam, nem is fogyasztottam semmilyen eceteset. De hát próba szerencse, harmadik napja nem árt. Egyébként a rengeteg véleményből azt lehet kiszürni, hogy nincs egységes tünetrendszer, egységes diagnózis, egységes gyógyulás. Mindenki a maga útját járja, ki több ki kevesebb segítséget igényelve.
Nekem az emésztőrendszeremben, (száj , vastagbél) van a bibi. A diétával elmúlt az állandó fáradtságom, a fokozott izzadékonyság, izületi fájdalmak. 12 kilót leadtam, a ruhatáramból kifogytam. Minden ami reményteli, kipróbálom.
Bizom a gyors és teljes gyógyulásban. Éljen a Sör!
Bubu.
Előzmény: bagolyka2 (4479)
Nonamekata Creative Commons License 2003.06.03 0 0 4480
Ma elmentem candida tesztre és megállapították, hogy 6 féle candidagomba közül 4 nagy mennyiségben van a szervezetemben, ezek között nem szerepelt a Candida albicans, mert azt mutatta ki a vizsgálat, hogy ugyan ott van a szervezetemben, de nem szaporodott el kórosan, mert a szervezetem tudja kezelni.
Terápia:
-Nystatin por
-gyógytea: Melius tisztító teakeverék
akácvirág,édeskömény, galagonya hajtás+virág
-grapefruitmag kivonat
-olajfa levél kúp
-olajfa kapszula
+természetesen a már ismert diéta

Azonkívül javasolt a Colon hidroterápia.
Most kezdem a diétát, de már most hiányzik a cseresznye,meg a sör, pedig azt csak havonta egyszer ha szoktam inni...

Előzmény: bagolyka2 (4479)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 4479
Sziasztok!

A szigorú diéta szerintem is veszélyes. Én olyan vashiányos anémiát kaptam, hogy nem győzőm kikúrálni magam. Kb. 3 hónapig nem ettem semmilyen gyümölcsöt, húst is csak hébe-hóba (term. gyógyász tanácsára) és meg is lett a hatása!
Bubu! Biztos, hogy candidára jó az almaecet? Én úgy tudom, hogy az ecet is a tíltott listán van a fehérliszt, cukor és élesztő mellett. Vagy az almaecet kivétel lenne?
Üdv
B.

Előzmény: gsxfx (4478)
gsxfx Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4478
Sziasztok!
4 hónap diéta 12 kg fogyás. Közérzet jó, de ahogy valami tiltottat próbálok újra bevezetni negatív jelzés jön.
A napokban hallottam egy csodaszernek mondott valamit. Reggel éhgyomorra egy evőkanál almaecet + három evőkanál víz. Két napja csinálom, még nincs eredmény. Ami biztos nem árt . Próba szerencse.
Bubu.
hvdm Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4477
Sziasztok!

Nem tudtam megállni, hogy ne szóljak hozzá.írtok itt a mértékletességről, igen, nagyon nehéz okosnak lenni.
Csak okulásként: Én több mint 3 évet éltem igen szigorú diéta mellett: jobbára csak krumplit, kölest, paradicsomot, paprikát, foghagymát, hagymát, sovány husokat ettem, és savanyú gyümölcsöket. Oly módon sikerült így legeyengítenem a szervezetemet, hogy azóta mesterséges enzimek kellenek, mert bizonyosokat nem termel a szervezetem, nem tudom megemészteni a kaját, illetve nem vagyok képes hízni (tudom, most sokan irigyelnek), mert minden kaja szó szerint végigmegy rajtam. Érdekes módon pont azokra a dolgokra van érzékenységem, amiket 3 évig kihagytam, avagy amiket folyamatosan ettem. Úgyhogy szerintem ez elég bizonyíték. Egyetek mindent, de mértékkel, és csak az édességet, a fehér lisztet, nameg az élesztőt kerüljétek, a többi igenis KELL!!!!!!!
Üdv:
V.

hsarkany Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4476
Azt hiszem, nagyon sokan vagyunk, akik várunk erre a "csodaszerre". :)) Biztos egyszerűbb lenne bekapni napi 3 x 1 pirulát, mint a sok finomságot megvonni magunktól. :))) (Mivel világéletemben küzdöttem a kilóimmal, piszkosul irigyeltem azokat, akik ehettek "büntetlenül".)
Nekem kimondott farkaséhségem nem volt (mindig is jó étvággyal bírtam), viszont az édesség... Mindig is édesszájú voltam, de annak idején egyszerűen ha elkezdtem, nem tudtam abbahagyni, amíg édesség volt előttem. (Föl is szedtem 2 év alatt 30 kg-ot, úgyhogy egy egész csinos nőből sikerült vízilóvá válnom.) :(((
Azt hiszem, az arcodról csak akkor múlnak el a kiütések, ha a szervezeted kitakarította magából az összes szemetet.
A fáradékonyság meg abból is adódhat, hogy nem ettél rendesen - lásd az előző hozzászólásomat. :)))
Csak csendben jegyzem meg: találkoztam nem egy orvossal, aki elismeri, hogy létezik candida mint betegség. Azt javasolták, az általuk felírt gyógyszerezés mellett a cukrot hagyjam el, mert az valóban táplálja a candidát, viszont azt a szigorú diétát, amit a candida-szakértők javasolnak, nem javasolták, pontosabban fölöslegesnek tartották. Egyébként is olvastam nem egy könyvet a candidáról, a diétáról, és óriási különbségek voltak. Ha csak a gyümölcsöket nézzük: volt, amelyik teljesen kiiktatta őket, volt, amelyik szinte valamennyit megengedte, csak a legtöbb szénhidrátot tartalmazókat nem javasolta, de azt is csak a legszigorúbb diéta esetén. A hússal kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, de ugyanígy a kávéval, teával, tejtermékekkel és még sorolhatnám. Akkoriban csak és kizárólag azt ettem, amit valamennyi diétás könyv megengedett. Úgyhogy se kávé, se tea, se tejtermék (kivéve a probiotikus joghurtok), se hús, se mesterséges édesítőszer, se krumpli (kivéve az a kevés, amit a kenyerembe tettem), se zöldborsó, se kukorica, gyümölcsök közül csak a legkevesebb szénhidrátot tartalmazók, azokból is nagyon kevés. (Cukor, méz, erjesztett termékek, alkohol, fehér liszt, fehér rizs stb. természetesen egyáltalán nem.)
Ma sem vagyok biztos benne, hogy szükséges volt-e ennyire szigorú diétát követnem.
Az igaz, hogy rohamosan javultam, és mivel csak fél évig tartottam ennyire szigorúan (sőt, ilyen nagyon szigorúan csak 4-5 hónapig), kárt biztos nem tettem vele. Azt viszont nem tartom szükségesnek, hogy évekig kínozzuk magunkat, sőt, a hosszú időn át tartó egyoldalú táplálkozás szerintem káros. Tartsuk be az ésszerűség és a mértékletesség elvét. (Ez az, amit én az utóbbi egy évben nem tettem.)
Bocsi, jó hosszúra sikeredtem, és tulajdonképp nem mondtam semmit, csak a kétségeimet osztottam meg veletek. :)))
Előzmény: Gábor Andor (4475)
Gábor Andor Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4475
Köszike! Az a szitu, hogy én is nagyon komolyan vettem az akkori diétámat, és azt nem mondtam el, de nekem is rengeteg tünetem elmúlt, pl. fáradékonyság, közérzet..reggeli hascsikarás is elmaradt...DE..erőtlen voltam, minden fizikai munka kiborított, és a vörhenyek se múltak egyáltalán..És hát a folyamatos farkaséhség! Nem vagyok híve semmilyen szinten a modern drogoknak-gyógyszereknek, de azt gondolom a Candidiázis elleni "csodaszernek" illene már megszületni..Ahogy itt visszaolvastam, a megtartott diétán kívül nincs üdvözülés...Vagy???
hsarkany Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4474
Szia! :))
Élvezet volt olvasni a hozzászólásodat. :)) Persze nem a tartalma tetszett, hanem a formája. :((
Talán annyi biztatót tudok mondani neked, hogy a szigorú diétának biztosan nem kell másfél évig tartania. Én még rosszabb állapotban voltam, mint te, és fél év alatt rendbe jöttem. Igaz, én valóban nagyon szigorú diétát tartottam, közben igyekeztem helyreállítani az immunrendszeremet, a bélflórát, a lelkemet stb. Miután gatyába ráztam magam, már csak egy enyhe, ésszerű diétát kellett (volna) tartani (cukor, alkohol, fehér liszt lehetőség szerinti kerülése). Ez már elég (lett volna), hogy ne essek vissza. Sajna én ezt nem tettem meg, úgyhogy kezdhetek mindent elölről.
Azon viszont csodálkozom, hogy a tüneteid még két hónap diéta után is erősödtek. Nekem ez 1-2 hét alatt elmúlt, és fokozatosan jobb lett a közérzetem. 3 hónap után jobban éreztem magam, mint valaha. Mondjuk én ezalatt az idő alatt egyetlenegyszer sem "bűnöztem", nem lakattam jól a gombikat. Egyetlenegy új tünetem jelent meg (a többi szinte teljesen eltűnt), nekem is az arcomon jött ki ekcémás kiütés. Akkor azt mondták, még tisztul a szervezet. És valóban, egy hónap után ez is eltűnt.
Fogyni én is fogytam (14 kg-ot), de nekem szükségem is volt rá. De ez csak az első 3 hónapban (sőt, leginkább az első 2-ben) volt, mert utána rájöttem, hogy a diétás kajákból is nagyon finom ételeket lehet összeállítani. Ezt néhány hozzászólással ezelőtt már vki leírta, hogy legtöbben azért fogyunk, mert inkább nem eszünk, mint hogy kotyvasszunk magunknak.
Az a lényeg, hogy ha igazán következetesen betartod a diétát, akkor 1-2 hét után (amikor sajnos tényleg erősödnek a tünetek) fokozatosan jobban kell hogy érezd magad. A fogyást is minimálisra lehet csökkenteni (bár neked már minimálisat sem kellene fogynod, ez igaz), ha vesszük a fáradságot, és főzőcskézünk magunknak.
Na, jól kisegítettelek, ugye? :))) Mindenesetre, hidd el, minden kellemetlenség ellenére megéri végigcsinálni. :))
Előzmény: Gábor Andor (4472)
Gábor Andor Creative Commons License 2003.05.30 0 0 4472
Sziasztok Evribodri! Először is rögtön elnézést kérek amiért nem lapozok vissza a néhány ezer(!)hozzászólásban, de nem állhattam meg hogy hozzászóljak. Kb. 5-6 éve fokozatosan feltűnt, egyre fáradékonyabb lettem-mindig is mormota-módra alukáltam, de már azóta ülve is lefordulok a székről..Mind ehez püffedés, depi, és még a fejemen is ekcéma-gyanus foltok jelentek meg, de csak az ormányom két oldalán(!!)a homlokomon, és nagyon súlyos esetben a szegy csontomon. Na, ez már komolyan aggasztani kezdett, lévén hiú embör vagyok..Ez az ekcémás dolog v.miért "ritmikusan" jelentkezik, fűszeres és alkoholos témák után főleg...Kenegettem is macskahájjal, miegyébbel- mindhiába. Kb.5(!)bőrgyogyesznál voltam, tartós eredmény semmi...Utána fülembe jutott 1 candida-teszt, megcsináltattam..Hö! rögtön 40-45% jött ki.(v.melyik számolási metódus szerint) Nagyon megijedtem, szóval próbáltam kitanulni a csíziót, mit lehet, mit nem enni. Itt már a szakirodalom teljesen elbizonytalanított, de ami a lényeg: 2 hónapot bírtam az előirányzott másfél évből(!!!)de az összes tünetem az elviselhetetlenségig fokozódott..pl.ekcéma, ráadásul vasággyal vagyok 68 kiló -190 centihez. Na ebből kapásból lefogytam vagy 5öt, persze a speciális vega étrend mellett. Kérdésem: van esély a brutális tünet-fejlődés elmaradására??? Meg lehetne úszni az (el)fogyást is?? Káposzta is?? Kecske is??? Ez persze némi irónia volt, de lécci írjatok b.mit,Köszi!!
Nonamekata Creative Commons License 2003.05.29 0 0 4471
Én nem hiszem, hogy nem volt még olyan, aki gombaölő nélkül meg tudott volna gyógyulni. Szerintem a saját immunrendszerünket kellene annyira felerősíteni, hogy le tudja küzdeni a gombát.
hsarkany Creative Commons License 2003.05.29 0 0 4470
Ez számomra is elég fura magyarázat. A diétának uis épp az a célja (tudtommal), hogy kiéheztessük, ezáltal legyengítsük a gombákat, mert a gombaölők csak így tudják elpusztítani őket.
Előzmény: Anci72 (4468)
Thulya Creative Commons License 2003.05.29 0 0 4469
Magam előtt látom, ahogy a gombaseregek útrakelnek, odahúzzák az összes fonalukat rácsapnak a Gastrovitra és a benne levő méreg lokális atomrobbanást előidézve elpusztítja az összes gombát. Esetleg a pusztítás végigkúszik az összes fonálon stb...
Már akkor ha jól értettem a dolgokat. És ez komoly?
Előzmény: Anci72 (4468)
Anci72 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 4468
A hölgy csak annyit mondott, hogy ne keverjem össze a dolgokat. A Candida egy dolog. A bélműködés, lebontás is egy dolog. A Gastrovit ezt segíti elő ugyanis. Mint pl protexin. Odette azt mondta, hogy azt IS elősegíti, de a benne lévő szőlőcukor miatt a gombák megrohamozzák a Gastrovitot és elkezdik enni. A G-ben lévő anyagok meg közben megsemmisítik a gombákat... Lehet, sőt, nagyon jól hangzik elméletben. Így állítólag még rosszulléti tünetek sem alakulhatnak ki, hiszen a gombáknak nincs idejük arra, hogy toxinokat is termeljenek.

Ezek után nem hívtam vissza Odette-t, hogy Te Odette, nagyon aranyos voltál, de pont az asszisztense a dokinak mást mondott..

Nem tudom, mi az igazság.

A.

bagolyka2 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4467
Sziasztok!

Hsarkany! A Candida Egészség Alapítványról a következő címen találsz információt:http://www.webexpress.hu/. Az egy év alatt én is már sokfajta gombaölőt beszedtem, de igazán egyik sem használt. A Gastrovit nevű gyógyszert az Odették ajánlják, én még nem próbáltam, bár már kétkedve fogadok minden csodaszert. A nystatinról én is hallottam, hogy károsítja a májat, de szerintem még mindig jobb, mint hagyni, hogy a candida végezzen mindenféle pusztításokat a szervezetben! Csak az a baj vele, hogy nem szisztémásan hat. A californiás paraprotexet próbálta már valaki?
A gombaölő tea egy nagy kamu. Semmilyen kísérletek nem bizonyítják, hogy ölné a gombát. Moony írta is, hogy be fogják tíltani...
Anci! Tudnál bővebben írni valamit a Gastrovit-ről? Előre is köszi.
B.

joshee Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4466
apropo nystatin, ma kezdtem el..., reggel, borzalmas ize van!!! Direkt tettek bele edesitot a keseruseg ellen, hat szerintem csak rosszabb. Este is fogmosas utan kell bevenni? Meg belegondolni is rossz...
Anci72 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4465
Sziasztok!

Anti-candida tea...én is láttam nálunk Kelenföldön a bioboltban. Sajnos nem hallottam túl jókat róla. Ez így nem egy "erős" forrás, de anyukám olvasta valahol.. Ha más nincs is csak gondolj bele: most itt a candida, nosza, csináljunk teát rá... Akkor inkább nem megveszed a különböző teafüveket, amiről tuti, hogy az van benne?

Fejfájás: nekem bejött, citromfű és bodza keveréke. Egy gyógynövényes könyvből olvastam ki, megcsináltam, nekem használt.

A Gastrovit egyáltalán nem használt nekem. Szerintem. Ez nem jelent még semmit. Sőt, ha valaki kéri, oda is adhatom az enyémet :).
Jó tanács: ha meg akarod venni, akkor jársz a legjobban, ha a Szacski Mihály osztályán veszed meg (ő találta fel)1000.- Ft-ért a Budapesti Műszaki Egyetemen. - Gellért térnél XI.
Érdemes felhívni is őket: 06-1-463-1111/1506-os mellék. Ajánlom, beszélgessetek el az asszisztensével, ő teljesen máshogy értelmezi a gyógyító hatását a Gastrovit-nak... ráadásul nem is a Candidára. Érdekes.

Szerintem a Nystatinról ugyan úgy megoszlanak a vélemények. Én is szedtem az elején. Voltak tünetek. Szinte kikerülhetetlen. De ez nem a "gyógyszer mellékhatása", hanem a gombáké..

A.

hsarkany Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4464
Még valami:
Nekem az anti-candida teát nem ajánlották. Ezt azzal magyarázták, hogy bár öldösi a candidát, a szervezetet viszont savasítja. Tudtok erről vmit?
Előzmény: Nonamekata (4460)
hsarkany Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4463
Köszi a tanácsot! :))
Ez a Candida Egészség Alapítvány bpesti? Esetleg egy telefonszámot tudnál adni?
Úgy érzem, szükségem lenne a diéta mellé némi "támogatásra", Nystatint viszont nem tudok felíratni, nincs ismerős dokim.
Előre is köszi. :))

Joshee: a diéta elején, úgy az első héten én is rettentő fejfájással küzdöttem. Ezt azzal magyarázták, hogy pusztulnak a gombák, ezáltal toxinokat bocsátanak ki magukból. Ezért fordulhat elő az is, hogy a diéta elején inkább erősödnek a tünetek, mintsem csökkennének. De ne add fel, valóban megéri végigcsinálni a kúrát! Utána úgy érzed majd magad, mintha kicseréltek volna. Én kb. 20 évvel és 30 kg-mal éreztem magam "fiatalabbnak". (15-tel tényleg könnyebb lettem.) :)))
A Nystatinról megoszlanak a vélemények. Van, amelyik doki szerint rettentő mód károsítja a májat. Viszont azt is hallottam, hogy egyáltalán nem káros a szervezetre. Eleve be sem kerül a vérbe, épp ezért csak a tápcsatorna gombácskáit öldösi. Mindenesetre én huzamos ideig szedtem, és semmi bajom nem lett tőle. Rohamos javulásomat - a nagyon-nagyon szigorú és következetes diéta mellett - a Nystatin javára írom.

Üdv, Ági

Előzmény: bagolyka2 (4458)
Thulya Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4462
Nem fűzfafélékből, hanem a "fűzfa különböző alkotórészeiből". Gyakorlatilag kéreg.
Ha rám hallgatsz megveszel egy fűzfateát harmadannyi áron mint amennyiért ezt árulják...
Előzmény: Nonamekata (4460)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4461
Gastrovitt nem található az Interneten. Ami van: Gastrovit. Angol nyelvű webhelyeken nem fordul elő, hanem főleg román, szlovák, lengyel oldalakon. Úgytűnik, egy román cég gyártmánya:

========================================
http://evenimentul.ro/articol.shtml?id=29843

GASTROVIT combate ulcerul gastro-duodenal

GASTROVIT este un produs al carui efect terapeutic se datoreaza actiunii sinergice a principiilor active de origine vegetala. Acestea au actiune calmanta, formatoare de film protector la nivelul mucoasei stomacale, cicatrizanta, antiinflamatoare, usor antispastica. Tabletele de GASTROVIT contin extracte din frunze de patlagina, flori de galbenele, iarba de sunatoare, iarba de sovirf si excipienti pentru comprimare. GASTROVIT se recomanda in tratarea aerofagiilor, in hiperaciditate, gastrite, ulcer gastric si duodenal. Se iau cite 2 tablete de trei ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale.

Avantajele utilizarii GASTROVIT sint ca este un produs natural complex care asigura un efect stabil si de lunga durata. Produsul este standardizat, lipsit de toxicitate si perfect compatibil cu organismul uman. Contribuie la mentinerea tonusului si functionalitatii aparatului digestiv.

==============================================
http://www.plantavorel.ro/estore_detailprod.asp?idProd=3

GASTROVIT-tablete

GASTROVIT este un produs natural sub forma de tablete, obtinut din extracte de patlagina, galbenele, sunatoare, sovarf si ulei volatil de fenicul. In aceasta societate agitata, cu ritm rapid, stressul, alimentatia moderna cu produse procesate si rafinate, produc frecvent toata gama de tulburari digestive, de la gastrite pana la ulcer gastroduodenal. Asocierea stiintifica de extracte vegetale din formula produsului GASTROVIT, confera acestuia proprietati calmante, cicatrizante, antiinflamatoare, antispastice si formatoare de film protector, cu efecte benefice in cazul persoanelor cu afectiuni digestive pe fond nervos sau datorita unor excese alimentare si de alcool. Datorita acestor proprietati, produsul GASTROVIT este recomandat in tratamentul aerofagiilor, hiperaciditatii, gastritelor si ulcerului gastric si duodenal. Asociat cu un regim dietetic corespunzator efectul produsului GASTROVIT este garantat.

=========================================

Nem tudok románul, úgytűnik többek között savtúltengésre használják, valamint gyomor- és nyombélfekély esetén. Körömvirágot és egyéb füveket, leveleket tartalmaz.

flori de galbenele: körömvirág
frunze: levél
iarba: fű

http://www.transylvania.info/Dictionary/dictionary.php

Előzmény: bagolyka2 (4458)
Nonamekata Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4460
A méregtelenítés kezdetén nálam is előfordult fejfájás amikor valaha böjtöltem. Egyébként pedig iszol elég folyadékot? Szerintem ebben a döglesztő melegben jóval többre lenne szükség a normálisnál.
Más:Én a Herbáriában vettem egy Anti-candida tea nevű teát, ami fűzfafélékből készült. Tudtok róla valamit?
Előzmény: joshee (4459)
joshee Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4459
Kedves bagolyka2,
az, hogy az altalad irt gyogyszernek nincs mellekhatasa azt is jelenti egyben, hogy a Nystatinnak van? Mit tudtok errol? Nem igazan orulnek, ha igy lenne...
tegnap ota kurazom (szigoru dieta), es azota kibirhatatlan fejfajas gyotor..., emiatt lehet? Mi a tapasztalatotok?
joshee
bagolyka2 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4458
Szia Ági!

Én nemrég beszéltem a Bessenyei Odettel és azt mondta, hogy van egy új készítmény, amit még Magyarországon alig lehet kapni és nagyon jó, mert legalább olyan hatékony, mint a Nystatin, de nincs mellékhatása. Gastrovitt a szer neve és ha jól értettem ez nem gyógyszer, hanem természetes alapanyagú gombaölő.
Hívd fel a Candida Egészség Alapítványt és ők részletesen el tudnak mindent mesélni róla, ugyanis náluk lehet ezt a készítményt kapni.
Én személy szerint még nem próbáltam, de ismerősöktől nagyon pozitív visszajelzést kaptam.
Sok sikert!
B.

Előzmény: hsarkany (4457)
hsarkany Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4457
Sziasztok!
Régen jártam felétek. Anno gyakran látogattam a topicot, még Aaghy néven.
Annak idején nekem Vegán mutatták ki a candidát (30%). Ez nagyjából meg is felelt akkori állapotomnak. Nem sorolom a tüneteket, mindenesetre a "szakirodalomban" felsoroltak közül szinte minddel rendelkeztem. Kb. féléves kúrával sikerült elérnem a 84%-ot. Tüneteim elmúltak, fantasztikusan éreztem magam. Sajnos buta, gyarló emberi lény vagyok, úgyhogy kb. egy éve visszaálltam régi étrendemre (sör, fagyi stb.). Meg is lett az eredménye: tüneteim nagy része visszatért (azt hiszem, teljesen fölösleges Vegával is megerősíteni, anélkül is biztos vagyok benne, hogy "kis barátunk" újfent társbérlőmül szegődött). Békéscsabai vagyok, a környéken nemigen tudok candidával kompletten foglalkozó dokit. Elnézést, hogy nem olvasok vissza, pillanatnyilag nem nagyon van rá időm (csak mhelyen tudok netezni). Azt szeretném kérdezni, hogy pillanatnyilag milyen természetes gombaölőt tudtok ajánlani a grépfrútcseppen, ill. a fokhagymakapszulán kívül? Úgy tudom, a Candcellt kivonták a forgalomból, és a teafaolajat sem ajánlják belsőleg használni.

Köszi, Ági

kocoska Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4456
Sziasztok!

Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Kb 1 hete 2-3 napig nagyon rosszul érzem magam, majd fél-1 napig jól. A jelenség az általános gyengeség és a kibirhatatlan fejfájás. Diéta mellett mit javasoltok fejfájás ellen? Mível gyógyszert elvileg nem szabad szedni. A diétának nem a szigorú változatát követem (pl. eszem gyümölcsöt, joghurtot, sütőporos kenyéret, stb).
Előre is köszi a segítséget!

Szép napot Nektek!

kocoska

Nonamekata Creative Commons License 2003.05.26 0 0 4455
Kedves Csda!

Nagyon szívhez szóló levelet írtál.Köszönöm szépen.
Szerinted tényleg kreáljuk magunknak a betegségeket? Azt bírom, hogy az elmúlt 15 évben minden az egészséges életmód körül forgott az életemben (persze főleg elméletben), elolvastam temérdek könyvet az egészségről és a betegségről, még akkor amikor semmi bajom sem volt(úgy látszik ez genetikailag kódolt nálam, mármint hogy foglalkoztat a téma), s minél többször próbálkoztam a megvalósításával, annál több panaszom lett az évek során. Természetesen ez a visszaeséseimnek köszönhető, de miért van szükség visszaesésre? A legtöbb ember egész életében próbálkozik, s csak nagyon kevés kivétel van aki egy életreszóló váltást tud véghezvinni. Már kezdem azt hinni, hogy azért van szükségem ezekre a nyűgökre, hogy valami változás történjen az életemben, mert egyébként minden nap ugyanarról szól, megy az idő, rengeteg a feladat és sosem látjuk a végét.

Egyébként, hogy a candida témánál maradjunk, egy angol nyelvű oldalon olvastam egy hozzászólást, hogy az illetőnek állandóan elfagynak az ujjai, ráadásul felváltva egyik fehér, másik lila és azt mondták neki, hogy a candidától van. Ez azért döbbbentett meg, mert vagy 1,5-2 éve ugyanilyen tüneteim vannak, de eddig senki nem tudott vele mit kezdeni. A fórumban azt írta neki valaki, hogy higanymérgezéstől van neki, ami együtt jár a candida gomba felszaporodásával. Amit ő használ rá, az a magnézium,sok hidegen sajtolt olaj,friss biovaj és friss kókusz. Azt írja, az első eredmények napokon belül jelentkeztek.
Kérdés: Élesztőmentes növényi erjesztővel készült tönkölybúza kenyérből mennyit lehet enni naponta? (Piszkei kenyér)

Előzmény: CsDA (4454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!