Keresés

Részletes keresés

böbe00 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 4515
Sziasztok!

Egy ideje olvasgatom a fórumot, de csak most szántam rá magamat, hogy belépjek közétek (valószínűleg félek a bizonyosságtól).
Magamról annyit, hogy 35 éves nő vagyok, aki "betegnek érzi magát, de nem tudja, mitől".
Volt egy kb. öt évig tartó romboló időszakom -stresszes munkahely, állandó lekiismertefurdalás a kislányom miatt, akit alig láttam, mániás- depressziós férj, majd válás, költözés, volt férj öngyilkossága, később nagy szerelem egy nős férfival, mindezek mellett szinte semmi sport és időnként iszonyatos étkezés (nem mennyiségre, hanem összetételre gondolok). Idő és odafigyelés hiányában rendszeresen előfordult, hogy nem reggeliztem, nem ebédeltem, és amikor nem bírtam már tovább, agyoncukrozott-tejszínezett kávékat ittam és nagy mennyiségű csokit tömtem magamba - ezek voltak kéznél az irodában.
A furcsa az, hogy teljesen egészséges voltam. Aztán szépen rendbejöttek a dolgaim (újra férjhezmentem, a munkahelyemen megoldódtak a létszámproblémák, csupa "rendes" ételt eszem, tornázgatok), viszont állandóan van valami bajom: fáradékonyság, hullámzó kedélyállapot -néha egyenesen depressziósnak érzem magam-, feledékenység, alattomos ízületi fájdalmak, megmagyarázhatatlan 37,1-37,2 fokos hőemelkedések, herpesz, rekedtség, lemezesen széteső körömvégek, kiütések nyakon és arcon, és persze nőgyógyászati és emésztési panaszok.
Volt időszak, amikor havonta-kéthavonta jelentkezett nálam égő-viszkető hüvelygyulladás. Legalább 4 különböző orvosnál jártam vele, volt, aki automatikusan felírta a gombaellenes szereket, volt, aki kenetet is vett -furcsa módon nem diagnosztizáltak gombát, ennek ellenére a gombaellenes szerek mindig rendbehoztak. Hála istennek, miután fogamzásgátlót váltottam, immár nyolc hónapja (Diane-ról Yadine-ra) csak egyszer jelentkezett a viszketegség, épp egy antibiotikum-kúra után. Ez tehát megoldódni látszik.
Közben hasi panaszokkal (puffadás, ehhez kapcsolódó émelygés, szájszag) elkezdtem gasztroenterológushoz járni, aki tejcukorérzékenységet talált (persze szerzettről van szó). Mivel aztán a tejcukormentes diéta mellett is puffadtam, másik orvoshoz mentem, aki a tünetek alapján - kimutatni ugyanis nem sikerült - helicobacter ellen kezelt. Az egyhónapos kúra alatt teljesen jól voltam, majd miután elfogytak a gyógyszerek, csökkent mértékben ugyan, de újrakezdődött a délutáni puffadás. Nem olyan brutális, mint a kúra előtt, már az is előfordul, hogy 2-3 napig jól vagyok, de azért ez sem normális.
Most, hogy így összeszedtem a panaszaimat, szinte már nem is kételkedem abban, hogy candidám van.Ti mint a témában járatosak mi gondoltok erről?
Bocsánat a hosszú levélért, de miután egy ideje foglalkoztat a gondolat, jólesett végre elmondani valakinek. Ti biztosan nem fogtok legyinteni, hogy áá, egy újabb hipochonder.
Köszi.

Anci72 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 4514
Sziasztok!

CKF: fázékonyság: nálam is működött. Most nyáron nem annyira, de mindenre kijött, nemcsak édességre. Szerintem a szervezetmnek energiára volt ahhoz szüksége, hogy le tudjon bontani mindent.
NAp: ezen a nyáron NAGYON érzékeny lettem a napra...ki tudja, miért???
Én 1-1,5 éve csináloma kúrát és a tüneteim is mindig változóak.
Körmön csík: detto, nekem is szokott lennei, de ahogy a körmöm növöget, eltűnik.

Zsibbad az agyam: NEKEM IS. De most mindentől. Ha nem főtt ételt eszem, akkor még jobban. (Jelen pillanatban is, most ettem egy kis levest...) Iszonyat egy érzés.

Colon: nekem segített. Tavaly voltam és a nystatin szedésétől rosszulléteim voltak az elején. Ha voltam colonon, 2-3 napig nem voltam rosszul. Aztán az is elmúlik.

Olajfa kapszula: én ÉDEN-t szedek, 10e Ft a Herbaházban- ha Bp-i vagy és 8e Ft. Kerepesen. Ismerőseim szerint (szerintem is) jó hatású. Már nem akarok Nyst. szedni és ezt szedem helyette. az elején ugyan az a remegés-rossz közérzet volt, mint amit a N. okozott.

A.

Hokunda Creative Commons License 2003.06.16 0 0 4513
Üdv!

Még egy gondolat. Ha úgy érzed nincs erőd elmenni az orvoshoz, mert félsz a következményektől, akkor már részben meg is találtad az okát annak, hogy miért van Candidád. Viszont saját magad úgy sem tudod megfelelően diagnosztizálni, hogy mi a baj. És persze nem elég a Candidát kiűzni, mert ha nincs meg az ok, ami miatt odakerült, akkor újra és újra vissza fog térni, mint az allergia. Mindegy hol kúráltatjátok ki magatokat, de utána, ha végeztetek menjetek el természetgyógyászhoz, aki megmondja mitől volt. Lehetőleg ne kontárhoz menjetek, mert ott csak a pénzeteket hagyhatjátok, de a problémát nem. Biztos van pár tipp a fórumon, nem olvastam végig.

Attila

Hokunda Creative Commons License 2003.06.16 0 0 4512
Nonamekata: Ha ünnepi közös étkezés van, akkor azt edd meg a vacsorából, ebédből, amit jónak ítélsz. Ami nem tetszik azt ott hagyod, vagy visszaküldöd és előveszed a szendvicset. :)
Ha meg arra gondolsz, hogy jó, de mit fognak gondolni a többiek, akkor gondolj arra, hogy ha a többiek beléd akarják tömni azt, amivel rongálják az egészségedet, akkor megkérdezheted tőlük, hogy mit szeretnének. Egy furcsa vagy egy ex munkatársat?
CKF Creative Commons License 2003.06.15 0 0 4511
Szia Nonamekata!

Köszi a praktikus tanácsokat.Kb.7-8 éve sok antibiotikumot kaptam ami felboritotta az egyensúlyt a szervezetemben,s igy létrejött egy savas vastagbélgyulladás,majd egy hosszú ideig tartó influenza,amit a gyógyszerektől legyengült szervezetem nem tudott leküzdeni.Ezután minden étkezés után rosszul voltam,mivel a bélflóra nem jól müködött.Előtte mindent ettem,de ezután az eset után a nehéz ételeket nem tudtam megenni.Most sem.Tehát se hús/hal sem/,se zsir stb....Viszont az édességet kivántam,s ez lett a vesztem,mert ettől meg egyre rosszabbul lettem.Valószinü,hogy a körmön levő csikok is a mérgezés/gomba/ tünetei,mert az egyik körmömön amikor az utolsó tábla csokit megettem,másnap megjelent,persze erős alhasi fájdalmak kiséretében.Tavaly nyáron fehér és sárga lepedékes nyelv mellett göröngyössé is vált a középső ujjam körme.Tehát a jelzések megvannak a körmökön is,ha "félrelépünk".Egyébként én is keveset mozgok télen,de mivel elég fázékony vagyok ezért nincs is kedvem kimenni.
Az utóbbi években télen csak uszni jártam mozgás gyanánt.Olvastam a korábbi tisztitó kúrád "spirituális" hatását.Ezzel én is igy voltam,s ekkor a Reiki-vel is barátkozgattam.Lékúrát már régen tartottam,bár lehet hogy ismét kellene.Sajnos közvetlen a gombára nem hiszem hogy hatásos.Három darab "vas" fogpótlásom nekem is van hátul,s ezen az oldalon vannak az idegi és fül problémáim is.-Bár az url cim amit leirtál ezzel kapcsolatban nem jön be-.Talán mégsem pszihopatikus tüneteim vannak,mint ahogy az ideggyógyászom állitja:))).Persze a candida egyébként az idegeket is támadja.Lásd: http://www.ujdieta.hu/dieta2002-03-10.htm
Ha van fiu vagy férfi köztetek aki ideág elolvasta a hosszú levelemet és a partnere is volt /vagy most is/ kandidás,kérdeznék egy-két furcsa,- intimebb,- számomra meg nem magyarázható dolgot.Kérem jelentkezzen a magán E-mailomban.

Üdv.CKF

Előzmény: CKF (4507)
Nonamekata Creative Commons License 2003.06.15 0 0 4510
Szia dszé!

Figyelmedbe ajánlok egy cikket mielőtt kiszedetnéd az amalgám töméseid. http://www.magyar.fogorvos.hu/2002-05/komplementer.html
Én néhány éve kezdtem kiszedetni az amalgám töméseim, és körülbelül egybeesik azzal a tünetemmel, amiről egy amerikai fórumban azt olvastam, hogy az amalgámtól van, nevezetesen az, hogy elfagy az ujjaim vége és hol lila, hol fehér.
Tudtok valamit a nehézfémszennyezettség mértékének kimutatására?
Üdv:
Kata

Előzmény: dzsé (4509)
dzsé Creative Commons License 2003.06.15 0 0 4509
Sziasztok!
Találtam egy érdekes könyvet, Otfried D. Weise: Tisztító kúrák címmel. Ebben a nehézfém-kivezetés fejezetből idézek: a lakosság igen nagy százaléka szenved nehézfémmérgezésben,és ennek következtében kialakuló candidás bélgombásodásban, allergiákban. Ha nem vezetjük ki a fémeket a szervezetből, akkor nem sok esélyünk marad, hogy bármilyen terápiával változást érjünk el, ugyanis a higany az idegsejtekben blokkolja a mérgek kiválasztását, akagályozza az egész vegetatív idegrendszer működését. A candida ellen irányuló terápiák, ha nem előzi meg őket szakszerű nehézfémkivezetés, csak súlyosbítják a helyzetet, mivel a kiírtott gombákból higany szabadul föl, mely most már az agy felé is veheti útját. A candidiázis nem más, mint a nehézfémmérgezés tünete. A gombák nyújtotta védelem azonban kétes értékű, mert az erős elgombásodás maga is halált okozhat. A terápia során mindig az első feladat a nehézfémkivezetés.
A gomba megköti a nehézfémet, ami azt jelenti, hogy a gombás fertőzés a szervezet védekező módszere annak megelőzésére, nehogy a nehézfémek nagyobb mennyiségben az agyba és a kötőszövetekbe jussanak.
A fontosnak tartott mondatokat másoltam be, ha valakit érdekel, a könyvben nagyobb részletességgel tárgyalja a nehézfémkivezetést. Én most megyek kivetetni az amalgám töméseimet, remélem jó hatással lesz a problémáim megoldására. Ez a könyv azt írja, hogy minden fémet el kell távolítani a szervezetből, tehát akinek fém tömése van, vagy fémből fogpótlása, hídja, stb. attól meg kell szabadulni, utána pedig homeopátiás módszerrel el kell távolítani a fémet a szervezetből, és a candida magától is meg fog szűnni.
Bár ilyen egyszerű lenne!
Sziasztok!
Nonamekata Creative Commons License 2003.06.14 0 0 4508
Szia CKF!

Te milyen kaján éltél előtte? Mennyit mozogtál? Csak azért kérdezem, mert próbálok valami párhuzamot találni kettőnk betegsége között. Én általában, de főleg télen elég keveset mozgok, s ezért nagyon rossz a vérkeringésem. Az ujjaim már kisebb hidegtől is elfagytak, de erről azt írták egy amerikai fórumban, hogy ez is a candida hatása. Mit értesz azalatt pontosan, hogy csíkok, körök vannak a körmödön? Nekem már kb. 10 éve a kisujjamon a körmömön van 3 db barna vékony hosszanti csík, pontosabban eleinte egy volt, csak az idők során szaporodott a számuk. Gondolod, hogy ez is a candidától van? Te honnan tudod, hogy neked attól van?
Én édesség után nem fázni szoktam, hanem tompa hányingerem van és zsibbad az agyam.
Égő érzés a lábfejemen szokott lenni mostanában, de független attól mikor és mit eszem.
Nekem a három hetes diétán nem engedélyezték a húst, cukrot, mézet, fehér lisztes dolgokat, élesztőt, gombát, a legtöbb tejterméket, tojást, a legtöbb gyümölcsöt. Lehet enni sok zöldséget, főleg nyersen, de párolva is, kivéve kukorica, borsó, gyümölcsök közül csak grapefruit, alma, citrom. Lehet joghurtból a Danone activia natúr változatát, barna rizst, krumplit hajában főve, sülve, élesztő nélküli kenyeret heti 75 dekát, hidegen sajtolt olajat. Ha valamit kifelejtettem akkor elnézést érte, de kb. ennyi. Így leírva egész soknak tűnt, de amúgy állandóan azon gondolkodom, hogy mit kellene enni, de ha nagyon éhes vagyok és nincs türelmem meleget készíteni, akkor marad a barna kenyér olajjal, vagy pecsenyezsír imitációval és hagymával, paprikával, paradicsommal. A héten volt egy két napos programom, ahonnan csak rövid időkre tudtam kiszabadulni, a többieknek volt a szomszéd teremben hidegtál, én vittem magammal otthonról szendvicset meg grapefruitot, ebből mindössze az utóbbit volt alkalmam megenni és így gyakorlatilag este 1/2 7-ig szinte semmit sem ettem, csak ásványvizet ittam. Én úgy legyengültem a két nap alatt, hogy majd összeestem, meg a vesém tájéka olyan volt, mintha be akarna lyukadni. Valószínűleg a nagy meleg is rontotta az állapotom, mert a lábam rendesen bedagadt a nap végére.
Colon: azt mondják azért van rá szükség, hogy az elpusztuló gombák hamarabb eltávozhassanak a belekből és így ne keletkezzen annyi toxin.
Ha van rá időd, kezdd el olvasni elölről a fórumot. Hosszú, de nagyon érdekes. Jobb, mint némely könyv.

Üdv: Kata

Előzmény: CKF (4507)
CKF Creative Commons License 2003.06.13 0 0 4507
Sziasztok!

Mint új tag csak annyit,hogy 1 hete kb.7 év ámokfutásom után találták meg a candidámat Németországban/igen magas koncentrátumban/.Eddig csupán ideggyógyászati "kirakatpéldánynak" tituláltak otthon,de ez biztos csak véletlen:)))...
Bocs ha olyat kérdezek ami uncsi...Olvasgattam a fórumot.Ha valaki válaszolna megköszönném,s elég ha a sorszámot irja be vagy a dátumot.
1.,Van olyan köztetek akinek égő érzése van talpon vagy a kézfejen általában evés után.Esetleg ez nálam csak a sok homloküreg gyulladás következménye/vagy kapott az agyhártya is a kandidából/?Sokszor vagyok "kicsit" kómás illetve iszonyú fáradt.
2.Édesség utáni fázékonyság jelentkezhet-e?Bár most már nem nassolok.Illetve általános fázékonyság?Az immun rendben.Persze volt már rossz is,a vérkép szerint is.Télen viszont szenvedek,állandó nátha.
3.,A 3 hetes diétán mit nem lehet enni.És mit lehet?Sajnos fiúból vagyok,s béna a főzéshez.
4.,Fekete csikok, körök a gombától vannak a körmön,illetve akkor ha nagy a koncentrátum.Nálam a székletben a csiraszám: 1000-1000000 között volt.Semmi más teszt.
5.,Napozás után lehet rosszullét lehetséges /természetesen sapka van a fejen/.
6.,Colon hidroterápiát javasoltok ha főleg szorulásom van?Kicsit kemény has.Tavaly voltam colonoscopián.Az oké volt.

Elegendő 1-2 szavas válasz is.
Bocs ha "lerágottat" kérdeztem.

Köszönettel

joshee Creative Commons License 2003.06.13 0 0 4506
Szia Nonamekata,
ha valtozatossa akarod tenni a kenyereket, (amugy a baratom is szinte csak azt bir enni, nem birja se a fozelekeket, se a rantott zoldseget, es hat a kasakrol ne is beszeljunk..)akkor van par otletem, hatha van, amire nem gondoltal, vagy tetszene. En padlizsankremet, csicseriborsokremet szoktam kesziteni, nagyon egyszeru mindketto, ezzel kenegetem a kenyeret, mindketto elall egy hetig is. De bioboltban lehet kapni egyeb kenhetosegeket is, palmazsir, van sultzsir izu, meg libazsir izu, nagyon finomak, magyaros izhatas, semmi egeszsegtelen! A tokmagkremet is ajanlom, bar otthon meg nem keszitettem, de azt sem nehez. Ezekre zoldseg, es ami finom is meg nagyon egeszseges, a csirak! Van egy csomo fele, mas es mas izu telis-tele ertekes vitaminokkal, ezzel-azzal. Nagyon szeretem!
Egyebkent meg mindenkinek ajanlom a www.biochef.hu oldalt, ez egy bioetelhordo szolgalat, lehet, hogy a menu a honlapon nem a legfrissebb, de szallitanak, csak fel kell venni veluk a kapcsolatot, illetve nehany bioboltba is szallitanak! Nekem nagyon nagy terhet levesz a vallamrol! Lehet valasztani, egyaltalan nem draga, es minden teljes erteku lisztbol, stb keszul, bar kizarolag vega.
Az emesztesem valoszinuleg a Protexintol zavarodott meg, ezt csak 2 het utan kezdtem el szedni, es erzem, ahogy kuzdenek a bacik a gombak ellen, hogy teret nyerjenek. Fajni nem faj semmi, nem is igazan kellemetlen, csak mocorog, dul a haboru odabent. Beszeltem rola az orvossal, o is ezt mondta, de most mashogy fogom szedni, hatha akkor ez megszunik.
joshee
Nonamekata Creative Commons License 2003.06.12 0 0 4505
Szia Joshee!
Mit jelent az, hogy kicsit fura az emésztésed?
Nálam az az érdekes, hogy egyébként szeretem a zöldségeket, de most, hogy muszáj ennem minden kínom van tőlük és így amit leginkább eszem az az élesztőmentes kenyér hidegen sajtolt olajjal, paprikával meg paradicsommal. Határozottan sajnálom magam belül, ami néha már magamnak is röhejes, mert mindig lázadtam, ha valakinek a családban a hasa volt a legfontosabb.
Tudtok valamit az olajfa kapszuláról?
Üdv:
Kata
Előzmény: joshee (4504)
joshee Creative Commons License 2003.06.12 0 0 4504
Szia Nonamekata,
nem, nem magamtol kezdtem, bar az egesz candidarol nemreg kezdtem hallani, es hat nagyon raillett a panaszaimra..., aztan kezdodott az utanajaras, ez volt a legremesebb... Talaltam egy telefonszamot egy candidas konyvben, es ezen az uton eljutottam egy Voll diagnosztikara, ami allapotfelmerest vegez, ielletve allergiavizsgalatot is, ha kimutatjak, hogy egyaltalan van. Itt mar felmerult a komoly gyanu, es ekkor elkuldott mindenfele vizsgalatokra. Na es innen mar minden "siman" ment... persze beigazolodott, hat persze hogy van!
Amugy en jol erzem magam nagyon, az emesztesem kicsit fura, de egyaltalan nem rossz, csak mas, mint regen. De egyelore csupa zoldseget eszem. Viszont ha lejar a 3 hetes szigoru dieta, en szeretnek gyumolcsot enni! A leiras alapjan amit en kaptam a doktornotol, lehetne enni, csak en igy dontottem. Ahany leiras, annyifele szabaly... Megkeresem a kozos nevezot, az alapjan eszem...mi mast tehetnek?
Anci72 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 4503
Nézd, ha pl egy ebédlőben lesz, biztos, hogy megpróbálnék mást rendelni, ha lehetséges. (Én már ezekben sem bízom meg, mert általában legyintenek, oké,kicsit zavaros a csaj, majd jó lesz neki így is. Aztán nem... mert "csak egy picit volt vajban megpárolva a zöldség, pl...".
)
Vagy abban csinálják nekem, amiben előtte mást és nem mossák el rendesen..stb.
Neked ezt ciki megmondani, ugye? NE érezd így!
Esetleg hozhatnál otthonról is valamit, legfeljebb azt tálalják fel neked.

Remélem meg fogod tudni oldani.

A.

Nonamekata Creative Commons License 2003.06.11 0 0 4502
Sziasztok!

Anci, konkrét helyzet: Mit tennél, ha munkahelyi közös ünnepi ebéden kellene részt venned,ahol ugyanazt adják mindenkinek?

Üdv: Kata

Előzmény: Anci72 (4501)
Anci72 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 4501
Sziasztok!

Kata: nekem nem lehet úgy odatenni valamit, amiben pl tej van, mert kifejezetten rosszul vagyok. Én bizony egyeztetem a menüt vagy pedig fózök magamnak. (Mi a különbség, amikor mindig magamnak főzök, és most is azt kell csinálnom?)

Thulya: nem tudom, mi az igazság a Gastrovit-tel kapcsolatban. Ezért is írtam le, jó lett volna valakivel "beszélni", aki dícséri..

A.

Nonamekata Creative Commons License 2003.06.10 0 0 4500
Szia Joshee!

Nekem már régen gyanús volt, hogy közöm lehet a candidához, mivel számos tünettel rendelkeztem, de mivel eléggé tartok az egészségügytől még csak most szántam rá magam, hogy orvoshoz menjek. Hallottam egy doktornőről aki foglalkozik a candidiázissal, meg böjtkúrákat is szokott tartani, hozzá mentem el egy héttel ezelőtt.(Egy héttel előtte jelentkeztem be hozzá).Előírta a diétát, stb. amit már leírtam ezelőtt és péntekre már be is írt a colon-ra. Az árak: 1.vizsgálat 6000Ft, Colon: 7500 (úgy emlékszem, mert voltak mellette készítmények is)oxigénterápiával, állítólag azt nagyon nem szeretik a gombák. Az asszisztensnő nagyon örült, mert álllítólag első alkalommal nem jellemző, hogy ilyen gyorsan ennyi gomba távozzon. Ez konkrétan azt jelentette, hogy vagy 3/4 órán keresztül folyamatosan távoztak a gombák. Egyébként én annyira nem érzem jól magam azóta, egyfolytában tele van a hasam gázzal,evés után rögtön megy a hasam (bocs, de hát ez egy ilyen fórum),vizesedik a lábam, meg dagad a kezem is, bár 1 kiló körül lement rólam.A hajam is nagyon hull. Gyógyteákat kell innom, folyadékot naponta meg kell inni 2,5 litert, számomra ez a legnehezebb, mert nem érzem igazán a szomjúságot és elfelejtek inni. Tegnap se ittam többet 1,5 liternél. Sajnos bűnöztem is, mert ettem néhány szem meggyet, epret, meg ribizlit, bár szerintem az utóbbi elég savanyú. Nekem a gyümölcs hiányzik a legjobban, bár grapefruitot ehetek, szerencsére azt is nagyon szeretem.
Pénteken megyek legközelebb colon-ra, remélem akkor megint megmérik a candidamennyiséget és okosabb leszek.
Te csak magadtól kezdted el?
A többieknek: ti mit csináltok, ha vendégségbe mentek és enni kellene, főleg, ha mondjuk két napra. Vagy ha van egy "díszebéd"?

Kata

Előzmény: joshee (4499)
joshee Creative Commons License 2003.06.10 0 0 4499
Szia Nonamekata,
mikor kezdted a kurat? en 2 hete csinalom, semmi hus, semmi gyumolcs, egyedul paradicsomot ettem neha, ami elvileg a szigoru dieta alatt tiltott. En nagyon jol erzem magam, bar minden napra jut valami a megszokott tuneteim kozul, de allitolag ez termeszetes, a meregteleites resze, es csak azt jelzi, hogy kuzdenek a gombak. Viszont ugy tervezem, hogy egy het mulva eszem a cseresznyebol, mert bizony az a kedvencem, es elvileg engedett. En ugy tudom a szigoru dieta 3 hetes, de gondolom ez is egyeni lehet. Colon hidroterapian meg nem voltam, de minthogy az is a meregtelenitest segiti elo, szerintem az is termeszetes, hogy utana is vannak tuneteid. Persze igazabol fogalmam sincs mi ennek a menete, sot inkabb kerdezni akartam, te mennyi ido utan mentel el, es hova? Menniybe kerult? HOgy mukodik, odamegyek es mar kezdik is, vagy be kell jelentkezni, vizsgalatok, stb?
Koszi,
Joshee
Nonamekata Creative Commons License 2003.06.06 0 0 4498
Sziasztok!

Ma voltam Colon hidroterápián. Egy órán keresztül ürült belőlem a gomba (azt mondták, hogy azok a fehér foszlányok azok). Utána valóban kisebbnek éreztem a hasam, de szinte rögtön utána már megint jelentkeztek a bélgázaim. Ki az akinek vannak ezzel kapcsolatban jó tapasztalatai? Említettem a múltkor, hogy felírták a Nystatint. Most azt mondták, hogy a Colon segít hamarabb kiüríteni a gombát, meg méregteleníteni, de hogy a Nystatin csak a bélrendszeri gombát pusztítja el, a máshol levőket nem. Arra olajfakapszulát kellene szedni, de az 8.000Ft.
Hogy lehet olcsón meggyógyulni? És persze könnyen.
Mennyi idő múlva lehet majd gyümölcsöt enni, legalább meggyet?

Üdv:
Kata

CsDA Creative Commons License 2003.06.06 0 0 4497
Sziasztok,

ekcéma tapasztalat: jól használható a baba fürdető. Ez azt jelenti, hogy no szappan, és no tusfürdők, krémek. A babafürdetővel kell fürödni és van egy olyan krém, hogy cremor aquosus. Azt hiszem lehet recept nélkül is kapni, de ha feliratjátok, akkor ca 50,- ft. Van egy un. elocomos (steroidos) kenőcs, amit akkor kell csak használni, ha nagyon vészes a helyzet, pár napi használat után ismét rendbejön a bőr. Sajnos akinek ekcémája van, annak bizonyos szituációkban mindig előjöhet. De ha tartjuk az étkezési szokásokat, a fenti krémekkel ápoljuk a bőrünk, akkor az átmeneti (vészes) időket pár napra le lehet csökkenteni és az időközöket nagyon hosszúra ki lehet nyújtani. Elképzelhető, hogy egyszer megszűnik, de az is elképzelhető, hogy megmarad egy "vészharangnak".
De törödni vele, a megoldást keresni mindenképpen kell. Márcsak saját érdekünkben is.

Üdv

CsDA

Előzmény: perki (4496)
perki Creative Commons License 2003.06.06 0 0 4496
Tudod az a fura, hogy egy másik orvos nekem is azt mondta, hogy ez ekcéma a hátamon. mindenesetre kipróbálom a teafaolaj készítményeket! ÁRtani biztos nem árt! :)
Előzmény: Törölt nick (4495)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 4495
Elhiszem, én sem voltam biztos benne, illetve azt tudom, hogy az ekcéma amúgy komolyabb tünetekkel jár. Inkább olyan kezdeti stádiumnak gondoltam.

Mindenesetre, a teafaolaj az említett formában igen kíméletesen dolgozott, aminek külön örültem. Tehát nem okozott durva kiszáradást. Persze ez nem jelenti azt, hogy más esetben és töményebb formában is így működik, ezt nem tudhatom. Láttam teafaolaj-krémet is egyébként.

Előzmény: CsDA (4494)
CsDA Creative Commons License 2003.06.06 0 0 4494
Szia Kandi Kálmán,

minden rosszindulat nélkül: az ekcéma nem vethető össze a korpásodással, bőrszárazsággal. Annál egy kicsit súlyosabb, és némileg más tünetei - is - vannak. Egyébként az ekcéma egyik alapfeltétele, hogy a bőr - valamilyen krémmel, folyadékkal - le legyen kezelve, és mindig után legyen zsírozva/olajozva (krémezve), mert a további bőrszárazság csak rontja a helyzetet. (az elvékonyodott bőrbe sokkal jobban megtelepszenek a baktériumok - ezért soha nem szabad kiszárítani a bőrt)
De a teafaolaj tényleg hatásos bizonyos bőrbetegségeknél.

Üdv

CsDA

Előzmény: Törölt nick (4493)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4493
Én viszont egy tüneti jellegű, de hatásos kezelésről szólnék pár szót.

Bőrproblémák: kézfejemen és könyökömnél szokott bőrszárazság, repedezettség, korpásodás jelentkezni, azt hiszem nevezhetem ekcémának is. Úgyvettem észre, tejtermékek, illetve savasító hatású élelmiszerek fogyasztása esetén általábban romlott a helyzet.

Mióta teafaolaj-sampont használok, teljesen kisimult a bőr a kézfejemen. Így hajmosás mellékhatásaként vettem észre, hogy leszárítja a bőrt és egyben gyógyítja.

Először érdekes volt, hogy az ujjaim középső bütykén szabályos bőrkeményedések jelentkeztek a sampon hatására, ami apránként leszáradt, illetve a középső- és mutatóujjamon még mindig van belőle egy kicsi. Gyakorlatilag, eltakarítja a beteg bőrt a teafaolaj, szerintem érdemes kipróbálni bárkinek.

CsDA Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4492
Sziasztok,

élő példa - vagyok - a szervezet produktív működésére. A válóperem után, a stressz hatására produkáltam magamban a nyakamon, a pajzsmirigy mentén egy "jól tapintható 1-1,5 csomót", amelyet ultrahanggal - is - kimutattak. A leleteim alapján be kellett volna szállnom egy tepsibe és csöndbe eltemetni magam (kóros májfunkciók). A csomót ultrahanggal kimutatták.
Belgyógyászhoz kerültem, de ezzel egyidőben meredeken megváltozott az életem. Jó irányba. Munkahely, magánélet stb. Biopsziavizsgálatot csináltak az ultrahangos eredmények és vérvétel alapján. A doki vakarózás közben elmesélte, hogy a csomó elmúlt. Valószínűleg lelki eredetű volt. Ennek ellenére mindenféle kivizsgálást megcsináltak. (MR, sinti stb.stb.) De volt nincs.
Úgyhogy ahogy produkálni tudunk negatívat, ugyanúgy meg kellene tanulni jót is tenni magunkért. Hiszen amikor negatívan gondolunk magunkra az már marha jól megy, de ha azt mondjuk, hogy pozitív gondolkodás, mindenkiből előtör a "realista".
Nem olyan rég, ultrahangos kivizsgálás kimutatott egy cisztát. Az első pánik után végiggondoltam, hogy mi az amit tehetek. (az amúgy is egészséges életvitel mellett). Minden nap szakítottam arra időt, hogy valamilyen szinten helyrehozzam a testem. A jóhír az, hogy működött. Elmúlt a ciszta. És elég hamar. Tudom, hogy megvan az esély, hogy visszajön, de nem azt nézem, hogy mikor jön vissza, hanem azt, hogy mit tegyek, hogy még jobb kondiban legyek. Mégjobban élvezzem az életet. Nem egy betegséget hajszolok - nem akarok állandóan javítgatni - hanem megpróbálok előre nézni.
És még talán annyi, hogy a stresszt nem lehet kikerülni, így meg kell tanulni kezelni. Nehéz! De megéri.

üdv

CsDA

Előzmény: Thulya (4490)
Thulya Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4491
Folytatva: lelki okok kutatásánál mélyre kell menni. Esetleg külső segítséggel, mármint olyannal aki a pszichével foglalkozik. A homeopátia és bach terápia pl eléggé foglalkozik ezzel, de szerintem nehezebben jönnek elő olyan mélységek, mint pl. kineziológiai oldással.

És ne felejtsd: olyanokat trükközik a kis egócskánk+tudatalattink magunkkal, hogy csak na. Azt hiszed, hogy valamit már megoldottál, pedig lehet hogy csak a felszín sima, alul meg kavarog.

Előzmény: Thulya (4490)
Thulya Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4490
Nem biztos hogy van baj a májaddal, lehet pl. hogy csak nem bírja. És az is lehet, hogy semmi köze a májhoz. Nem lehet 100%-os általánosságokat kijelenteni.
Lelki ok: nem olyan egyszerű, hogy most van frusztrációm vagy sincs. Mert pl a candidánál is több ok lehet: élősködés (rajtad vagy te valakin), határozatlanság, nem fix határok, kreativitás hiánya (értsd: nem alkotsz kreatívat, nem csinálsz valamit önállóan, önerőből, csak másolsz), stb. Utóbbi egyébként jó ideje jellemző az emberiségre, nem véletlen, hogy sokaknak van problémája valamilyen gombával. Lelki okok kutatásánál segít, hogy melyik szervnél jelentkezik egy betegség (pl bőr: kapcsolat a külvilággal, tüdő: beszéd, vese: párkapcsolat stb)
Előzmény: perki (4489)
perki Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4489
Oké, értem! Tehát lehet, hogy a májammal van baj? a vétvétel nem mutatott ki rossz eredményt a májfunkcióra! a lelki ok...hát azt hiszem elég stresszes világban élünk, és nem csak én idegeskedek nap mint nap...mégsem mindenkinek ragyás a háta....de mélyebbre nézve, nincsenek frusztrációim ami okozhatná...nem tudom. Tanácstalan vagyok, és persze ettől ideges, hogy miért nem múlik! :)
Előzmény: Thulya (4488)
Thulya Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4488
Én okosat nem tudok mondani, de az a véleményem, hogy ha semmi változás nem lesz, el kellene indulnod a lelki sík felé. Tehát ki kellene derítened, hogy milyen lelki probléma áll a tüneteid hátterében. Azt olvastam, hogy addig örüljön az ember, amíg a bőre jelzi a problémákat, mert ha erőszakkal elnyomjuk, akkor más szerv, valamelyik belső szerv betegszik meg és akkor korántsem biztos, hogy még időben észre lehet venni.

Az a helyzet, hogy a bőr a máj kisegítője. Ha már ott megjelenik...
Egyébként a betegségek lelki okait mindig ki kellene kideríteni és utána dolgozni rajta, mert ha egy helyen elnyomod, akkor majd előjön máshol (vagy ugyanott) más (vagy ugyanolyan) formában...

Előzmény: Nonamekata (4485)
perki Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4487
Szia CsDA!
Igen ezt értem, de egy bélben élősködő candidának mi köze a nemi úton terjedéshez...? Az is terjed nemi úton? Mert a nőgyógyászati candidát megértem...

Üdv:
perki

Előzmény: CsDA (4486)
CsDA Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4486
Szia perki,

a párterápia azért kell, mert a candida hüvelyi úton megfertőzi a partnert. Férfiaknál általában nem okoz problémát - pl. folyás és társai - a gomba szépen "elvan" nála. Aztán amikor te szépen kikezelted magad, visszakerül hozzád a párodról. Így még az esély sincs meg, hogy egyszer valamikor kikeveredj belőle. Nőgyógyászati kezeléseknél is a párterápiát kérnek, hisz a nő hiába kezeli ki magát, ha megmarad a visszafertőződés esélye. (olyan mint a pinpongmeccs :-) )

Üdv

CSDA

Előzmény: perki (4484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!