Marcit semmi sem puffasztja, azért mertem a káposztát. véletlenül kapta ő is először, szilveszterkor egyszerűen rácuppant a mi levesünkre, és semmi de semmi baja nem volt.
A tojást nálunk a 15 hós oltás miatt kellett bevezetni.
Véletlenül kapott mézes kekszet is (nem olvatam el alaposan, győri édes volt, 1 szem), és az is oké, bár azért direktben még nem adok mézet.
Káposztát, én a levesébe cakkoznám... Marci legalábbis imádta. VAgy káposztás kocka? MArci a káposztás pogácsáért (daubner) él-hal.
A tojásos nokedli, tócsni nálunk is nagy sikerű. Ilyen rakott tésztákat még nem próbáltam, de így is heti 2-3* van tészta... viszont a darált hús+ zöldség+ tejföl rakott cuccok nagy sikerűek nagyon.
Én mos találtam eyg oylan terméket, hogy Főtt héjnélküli szelídgesztenye, vákumcsomagolt. Kínai, az Esatray Kft. forgalmazza, 100 gramm - ez úgy 12-15 szem - 260 forint és semmilyen adalékanyagot, tartosítószert, etc nem tartalmaz, csak sima főtt gesztenye és nagyon finom. A fiam (is) imádja.
tunde: ugy latszik minden pasinak van valami hendikeppje, enyem pl csontos hust nem hajlando, csirket meg egyaltalan nem, szal en is delre fozocskezem magunknak a nyami csirkeporkoltet meg ilyenek:)
az h pasi :D neki az desszert, meg finneknek általában, ok ezt a turogomboc meg szilvasgomboc meg mákostészta témákat nem vágják :D darást 1x próbáltam, hát nem volt sikere :))))
a sonkás tésztánál elfelejtettem h érdemes kivajazni a tepsit amibe teszi az ember, meg van aki még kis zsemlemorzsával is megszórja az alját.
ötleteket lehet lopkodni az ételszállítós cégek menujérol. De én ált. azt csinálom h egy rizses kaja, egy krumplis, egy tésztás, egy leveses (vmi ragu v gulyás, ami foételnek jó) , egy fozelék, egy komolyabb húsos kaja és egy rakott akármi. Így megvan a hét. Édestésztát én nem tudok mert a pasim kivágna vele :D
sonkás tészta: 4 tojást szétválasztok, a fehérjéket felverem. A sárgákhoz keverek kb 30 dkg-nyi darált fustölt sonkát v tarját v ilyesmit, 1 pohár tejfölt, kevés reszelt sajtot, 100 gr margarint, majd óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét és ezt a masszát keverem a kifott tésztával (fél kiló) Aztán megy az egész kulimász a sutobe egy tuzálló tálban. Szép kockákat lehet vágni belole mikor kész, tejföllel, savanyúsággal szoktuk enni. Martin nagyon szereti.
mamua en ha besokallok eme 3 korettol, olyankor csinalok pl levest es masodiknak edeset, pl turogomboc, palacsinta, szilvasgomboc:) pl tegnap zoldbableves volt palacsintaval:) ma este meg bolognai lesz:))))
amúgy az a bajom, hogy tészta vagy krumpli vagy rizs. oszt kész. ennyi. kicsit asszem dilis vagyok, de most annyira nem vagyok elégedett a nagy magyar konyhával. (vagy az én kicsi konyhámmal?)
ja és jók és hamar megvannak a rakott kaják is, krumpli, karfiol, cukkini, káposzta, kelkáp stb. Tökfozelék. Lappa féle spenótos nokedli (ezt pl sokat csinálok egyszerre és fagyasztani szoktam adagonként)
a tarkedli valami fánkféle, de sokkal kisebb, akkora kb. mint egy pogácsa, speciális sütőben sütik (5 kis kör alakú mélyedés egy serpenyőben), édes tészta. lekvárral finom. többet nem tudok róla. ja, és cseh sütemény.:)
tócsit én már adok rég. tarkedli nem tom h mi :)))
nálunk most visszagondolva múlt héten volt sonkás tészta, gombástejfölös csirke+nokedli, paprikás krumpli. Többire nem emlékszem :) Ma túróstészta lesz. Martin a leveseket is komázza, gulyás vagy bármilyen zség, raguleves, lazacleves csúszik.
mamua nalunk BOti gyak azt eszi amit mi, evett mar tocsnit is, bundaskenyeret is, tojasos nokedlit is....rantottat nem ezsunk gyakran, lehet ezert nem:) ja es par napja iszik tejet is....
nem jott at a gaz mail, de mastol sem kaptam meg, elkuldened meg egyszer?
és tócsit lehet?:) tarkedliből adtam neki, benyomta, felvettem videóra, hogy eszi.:) még mit lehet? úgy unom a kajáinkat... mondjuk ez nem kifejezetten babakonyha, de ilyeneket főzök és ezt Levi is eszi (így már babakonyha), hogy bolognai spagetti, krumpli-zöldbab-zöldborsó főzelék, krumplistészta, rizseshús, sült hús valami körettel, paprikáscsirke, gombapaprikás, stb. már úgy unom ezeket. az elmúlt hetekben kb. 10 naponta volt bolognai.
én sajtos omlettet adtam kábé ennyi idősen a gyereknek
1 tojás, 2ek liszt, pici tej, bele sajt, meg petrezselyem nagyon szeretik, olyn, mint egy vastag palacsinta :-) petra ketchuppal eszi, a kicsi magában inkább
mondjuk hozzáteszem, hogy én úgy sütöm a rántottát, hogy semmi nyálkás nyerstojásdarab nincs benne, mert utálom. tehát tényleg jól át van sütve, még meg is pirítom cseppet.
én még semmi ilyet nem mertem adni, bundáskenyeret sem, tojásos nokedlit sem, de lehet hulyeség...nagyon nagyon alaposan susd át ha úgy döntesz, hogy adod.
szerintetek adhatok a 14 hós fiamnak reggelire rántottát? végülis tojásos rizst már evett, bár abban nagyságrendekkel kevesebb volt a tojás, mint egy 100%-os rántottában.