Keresés

Részletes keresés

aNDA Creative Commons License 2003.08.27 0 0 4635
Örülök, hogy szent a béke! :))
Hogy őszinte legyek, nem szedtem semmilyen gyógyszert, mivel a helyzetem annyira nem "tragikus", orvosságom csak a szigorú diéta volt, miután sajnos kezdtem kiábrándulni az ahány orvos, annyiféle véleménytől és gyógymódtól. Csakúgy mint Hsarkany, egyelőre én is öngyógyító vagyok, tartom a számomra normál diétát, de hébe-hóba lecsúszik egy kis szőlő, egy kis alma, néha egy pici bor... de hát tudjátok Ti is, hogy van ez. Igazatok van, én sem feledkezem meg a diéta pozitív hatásairól sem - végre nincsenek súlyproblémáim, szinte annyit ehetek, amennyit csak akarok (hurrá) és összességében tényleg jót tesz nekem a "böjt".
Előzmény: bagolyka2 (4633)
hsarkany Creative Commons License 2003.08.27 0 0 4634
Engem annak idején nagyon megijesztett a Vegát mérő hölgy, mert azt mondta, a 30-as eredményemnél rosszabbat még nem mért. Fel is küldött Pestre (bcsabai vagyok) László doktornőhöz (mondjuk csak egyszer voltam nála, utána "öngyógyítottam"). Úgyhogy az első kb. 2 hónapban szedtem Nystatint. Azonkívül a hüvelyi fertőzésemre is kaptam - egy másik dokitól - gyógyszert. Most ha agyonütnek sem jut eszembe a neve, havi egy szemet kellett szednem fél évig.
Ezt követően viszont csak természetes gombaölőkkel próbálkoztam: Candcell, grépfrútmagolaj, fokhagymakapszula. Most e két utóbbit szedem, ill. diétázom. Hogy őszinte legyek, most én sem tudok lemondani a gyümölcsről. Az is igaz, hogy most tudom, hogy nincs szükségem szigorú diétára.
Egyébként én sem azt mondtam (remélem!), hogy egyáltalán ne együnk gyümit, de ne túl sokat, és inkább a savanykásakat.
Előzmény: bagolyka2 (4633)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 4633
Kedves aNDA!
Egyáltalán nem sertétettél meg, nekem nem tűnt bántónak a fogalmazásod:-)) A diétáról alkotott különböző elképzelésekkel már nekem is tele a hócipőm! Ahány könyv vagy "gyógyító", annyi féle verzió arról, hogy mi megengedett és mi nem. A szigorú diétának én is ellene vagyok, mert értelmetlen. Két hónapig nem engedtek gyümölcsöt enni és jó kis vashiányom lett tőle. Persze az édes gyümölcsökkel most is vigyázok, de ha megkívánok egy almát, nem mondok le róla. Teljes cukormentességet képtelenség biztosítani! Az elején valóban nem árt az óvatosság, ezért nem ajánlatos pl. a diétás csoki. Amíg nem lesz jobban a páciens süssön magának otthon, mert arról tudja, hogy mivel van édesítve. De szerintem még a speciális anti candidás sütik is nagyon jók.
Azt pedig akár írásba is adhatom, hogy a súlyosabb eseteket nem lehet gyógyszer nélkül kigyógyítani!! A "csak" diétával sokkal többet lehet ártani, mert a kiéheztett gombák a vércukorból táplálkoznak tovább, illetve megtámadhatnak fontosabb szerveket is. Tudom, hogy károsíthatja a májat a gombaölő gyógyszer, de akkor lehet mérlegelni, hogy mi a jobb? Tovább szenvedni vagy bevállalni a gyógyszer esetleges mellékhatásait? Hangsúlyozom, hogy ez csak a súlyosabb esetekre igaz, bár itt is akadhat kivétel.
Hsarkany és ANDA, ti eddig mivel próbálkoztatok?
Előzmény: aNDA (4629)
hsarkany Creative Commons License 2003.08.27 0 0 4632
Irigylem sasszemeidet. :))))) Igen, ahogy visszaolvastam a hozzászólásomat, nekem is feltűnt. Reméltem, másnak nem fog. :))) Természetesen nem úgy értettem, ahogy hangzott, szerencsétlen fogalmazás volt. Persze egy picit igaz is. Arról sok esetben mi magunk tehetünk, hogy ez a kis élőlény túlszaporodik a szervezetünkben. Nem azt mondom, hogy megérdemeljük (mert természetesen magamat is ide sorolom, tehát talán épp ezért nem bántó, amit írok) a szigorú diétát, de talán ráébreszt bennünket, hogy néhány dolgon változtatnunk kellene. Sajnos az édességről és még néhány dologról nem tudok teljesen lemondani (bármennyire igyekszem), de pl. amióta szembesültem a candidával, sokkal kevesebb agyontartósított, finomított élelmiszer-ipari terméket eszem (szinte alig), nem iszom üdítőket (csak vizet vagy teát), alkoholt szinte semmit és még sorolhatnám.
Figyelmesen olvastam a hozzászólásaidat, és nagyon sajnálom, hogy nálad ilyen "mellékhatása" lett a diétának. Én azért pártolom (?) annyira a diétát, mert én csak pozitív változásokat tapasztaltam. Pár hét után úgy éreztem, mintha kicseréltek volna. Lefogytam, elmúlt a fejfájásom, a fáradékonyságom, tele voltam energiával. Megváltozott a hangulatom, ismét vidám, optimista, "fiatal" lettem. :))
Egyébként a segítő tanácsokat mindig szívesen vettem, ám ha ledorongoltak, kioktattak, azt én is utáltam. Úgyhogy ha netalán én is ezt tenném - szándékomon kívül!!! -, szólj(atok) nyugodtan. :)))
Előzmény: aNDA (4631)
aNDA Creative Commons License 2003.08.27 0 0 4631
Persze, hogy mindenki kibír egy bizonyos időt finomságok nélkül, teljesen egyetértek veled :)) Ha figyelmesen elolvastad a hozzászólásomat, megtudhattad, hogy én is átestem eme szigorúságon - de sajnos, amint írtam is, ennek következtében gyengült le úgy az immunrendszerem, hogy allergiás lettem egy csomó mindenre, így aztán életem végéig(?) retteghetek a nyár végi kedvenc növényeimtől. Hát erről beszélek. Meg arról, hogy szerintem sokan valóban átsetek a ló túlsó oldalára és nem alakították ki az ésszerű diétát. Olvasgatva a topikot azt tapasztalom, hogy ha valaki egy kicsit "lazítani" szeretne - nem visszaesni természetesen - azonnal "megkapja a magáét". De lehet, hogy rosszul tálom... Tudom persze, hogy eme "leszúrásokat" senki sem gonoszkodásból csinálja, hiszen minden hozzászólást a jóindulat vezérel, segíteni szeretnénk egymásnak, tanulni egymás tapasztalatiból.
Viszont az utlolsó mondatod igazságtalannak tűnhet egyesekkel szemben, vigyázz, nehogy magadra haragíts néhány topik olvasót :)Szerintem te sem pont úgy gondoltad, ahogyan írtad. Mit értesz azon, hogy: "aki hagyta magát ellepetni a candida által..."? Ezek szerint úgy kell minden candidásnak, szenvedjen csak a bűneiért?
Előzmény: hsarkany (4630)
hsarkany Creative Commons License 2003.08.26 0 0 4630
Bagolyka nevében nem beszélhetek, de én nem azért válaszoltam neked, mert durvának éreztelek. :)))Azt hiszem, megértem a lelkiállapotodat. Én két és fél éve élek a candida árnyékában (pontosabban azóta tudok róla). Kicsit már nekem is tele van a hócipőm a diétával, és most már nem vagyok olyan erős, mint anno. Igaz, a legutóbbi Vegán 78%-os voltam, tehát épp csak icipicit estem vissza.
Annak idején, még Aaghy néven sokat vitáztam Stonerrel, aki szinte csak a nyers zöldségek és magvak fogyasztását tartja elfogadhatónak, egyedül üdvözítőnek - méghozzá életünk végéig. Akkoriban uazt írtam neki, amit te, hogy nem vagyunk gépek, nemcsak az ésszerűséget tartjuk mindig szem előtt. Én is imádok enni - látszik is rajtam -, nehezemre esik a diéta. De úgy gondolom, aki tényleg hagyta magát ellepetni a candida által, néhány hetet, hónapot bírjon ki a finomságok nélkül. :)))))
Előzmény: aNDA (4629)
aNDA Creative Commons License 2003.08.26 0 0 4629
Bagolykától mégegyszer elnézést kérek, ha túlságosan is támadónak tűntek volna a mondataim!
Előzmény: hsarkany (4628)
hsarkany Creative Commons License 2003.08.26 0 0 4628
Sok mindenben egyetértek veled, de nem mindenben. Szerintem egy néhány hónapos szigorú diétába senki nem hal bele. Az igaz, hogy gyümölcsre szüksége van a szervezetünknek, de attól még nem lesz semmi bajunk, ha pár hétig nélkülözzük (amennyiben szigorú diétára van szükségünk). A fruktóz - ha jól tudom - monoszacharid, tehát a legkönnyebben lebontható, így a candida is könnyen hasznosítja.
Az viszont igaz, hogy nem szabad az egész életünknek a candida elleni harc körül forognia. A néhány hetes-hónapos szigorú diéta után be kell(ene) állni egy ésszerű, finomított cukrot, szénhidrátot, alkoholt, mindenféle mesterséges ételt kerülő, EGÉSZSÉGES étrendre (aminek természetesen nélkülözhetetlen eleme a gyümölcs), pontosabban életmódra.
Egyébként Bagolyka nem a gyümölcs ellen hadakozott, hanem a fruktózzal, egyéb cukrokkal, cukorszármazékokkal édesített csokiktól, sütiktől óvott bennünket. És ezzel tökéletesen egyetértek. Sajnos sok mindenre ráírják, hogy "cukormentes", ám ez óriási hazugság (tévedés?). A gyümölcsukor is cukor!!! A cukorbetegek azért ehetik, mert fokozatosan emeli a vércukorszintet, nem hirtelen. Viszont a candida vígan lakmározik belőle.
Én is rettentő édesszájú voltam világéletemben, de amikor muszáj volt, meg tudtam vonni magamtól.
Előzmény: aNDA (4627)
aNDA Creative Commons License 2003.08.26 0 0 4627
Vessetek meg nyugodtan, de szerintem azért a helyzet nem mindenkinél ilyen drasztikus. Esetemben semmilyen káros hatása nem volt eddig sem az édesítőszereknek, sem a fruktóznak. Egészgésügyi állapottól függően ki-ki el tudja dönteni, hogy mi árt neki. Élnünk kell, nem tagadhatunk meg magunktól mindent. Igenis kell a szervezetnek pl. a gyümölcs is, a fruktóz pedig ezekben van. Vagy éljek vitaminok nélkül? Nem vagyok híve a mesterséges vitaminpótlásnak. Néhány diéta annyira drasztikus, hogy az embernek kedve lenni "felkötni magát az első fára". Nem élhetünk betegként, nem is vagyunk azok!!! Hála a mindent megtagadó diétának, sikerült tavaly beállnom az allergiások csapatába. Hurrá! Lehet akkor hát mérlegelni...mi hogyan éri meg. Télen ne szedjek Béres cseppeket, mondván, hogy a vasat is imádja a gomba? Kérlek Benneteket, ne haragudjatok rám a keménynek tűnő sorokért, csak arra szerettem volna rávilágítani a figyelmet, hogy ami az egyikünknek káros, az a másiknak még lehet, hogy nem árt. A dolgok nem feketék és fehérek, nem vagyunk mi gépek. Bocs mégegyszer, tényleg nem akartam senkit megbántani!
Előzmény: bagolyka2 (4626)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.08.21 0 0 4626
A cola light-ban úgy tudom maláta is van, az pedig a diéta elején nem ajánlott. Különben is tele van tartósítószerrel és mindenféle trutyival, ami csak árt. A diétás csokival pedig az a baj, hogy édesítőszer mellett sok fruktóz és maltitol is van benne, amit szintén szeretnek a gombák.
Azt ajánlom, hogy keresd fel az említett szövetség utcai pékséget, vagy pedig süssetek otthon. Lehet használni a hagyományos, sütőporos süti recepteket, de durumliszttel és édesítőszerrel kell helyettesíteni a tíltott dolgokat. Savanykás almát vagy bogyós gyümölcsöt is lehet bele tenni.
Csak az elején nehéz, utána már nem okoz gondot az édesség elkészítése!
Előzmény: lelkes74 (4625)
lelkes74 Creative Commons License 2003.08.20 0 0 4625
Az édesítőszerrel kapcsolatos kérdés:
elvi alapon tehát cola light is fogyasztható...?
illetve diabetegnek készült csokoládék...?
szóval bármi ami nem tartalmazza a tiltott termékeket?....
u.i. ...feleségem 3hete tartja a diétát és szegénynek most nagyon hiányzik a cukor.....
bagolyka2 Creative Commons License 2003.08.19 0 0 4624
Kedves aNDA!

Az édesítőszer elvileg fogyasztható a candidásoknak (bár szerintem nem túl egészséges), de a cukorbetegek részére készült sütik fehérlisztet is tartalmaznak, azt pedig nem ehetjük. Ajánlom figyelmedbe az Egészségfarm Szövetség utcai boltját. Ott ehetsz bármiből nyugodtan, mert minden termék durumbúzából készül és édesítőszerrel ízesitik.

Előzmény: aNDA (4623)
aNDA Creative Commons License 2003.08.18 0 0 4623
Sziasztok! Hallottam, hogy van Budapesten néhány diabéteszeseknek való cukrászda - ugye ilyen sütiket ehetünk? - csak nem emlékszem, hogy meliyk honlapon találom meg ezeket. Ki tud nekem segíteni?
Anci72 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 4622
Vega (Bp) 275-0402

Colon: számtalan természettudomyányi, egészségmegőrzésére alapuló könyvben megtalálhattad, csak ott azt nem a gép csinálja, hanem az ember. Azt hiszem, csak a fokozatosság elvét kell követni és azt, hogy ne vidd túlzásba.

A.

junior2 Creative Commons License 2003.08.13 0 0 4621
Sziasztok!

Most csatlakoznék ehhez a fórumhoz, és rögtön szeretném is kérni a segítségeteket.
Felmerült a gyanú, hogy esetleg magam is a Candida áldozata vagyok,és szeretnék utána járni.
A tüneteim kezdenek olyan mértékűvé válni, hogy nem lehet továbbra is a szőnyeg alá söpörni őket.
Hogyan érdemes elindulni?
Hol és milyen vizsgálatoknak érdemes alávetnem magam? (speciális vérvizsgálat, immunvizsgálat stb?)
Hol lehet Vega tesztet csináltatni?

Segítségeteket előre is köszönöm!

hsarkany Creative Commons License 2003.08.12 0 0 4620
Sziasztok! :))
Editti: nem akarok ellenreklámot csinálni, de én elég sok rosszat hallottam a colonról - itt, ezen a fórumon is. Én colon nélkül meggyógyultam 4-5 hónap alatt (84-es szintre jutottam), pedig én 30-as értékről indultam, aminél rosszabbat ritkán mérnek. Szigorú diétát tartottam, Nystatint, grépfrútcseppet, fokhagymakapszulát, Acidophylust, Candcellt szedtem. Időnként hasmenést idéztem elő, hogy elősegítsem a hullák távozását. :))

Spin: a diéta mellé azért vmi gombaölő szert is ajánlatos szedni. Egyébként osztom a véleményed a diétával kapcsolatban, bennem is sok kérdés merült fel. Több könyvet sikerült beszereznem, és ahány, annyiféle tanács. Az egyik pl. teljesen tiltotta a gyümölcsöket, a másik valamennyit megengedte (még pl. a banánt vagy a szőlőt is csak szigorú diéta esetén nem javasolja)!!!!!!! Ugyanez a helyzet pl. a hússal, tejjel és még egy csomó más kajával. Mindenesetre annak idején én az első 3 hónapban csak és kizárólag azt ettem, amit valamennyi diéta megengedett (szóval szinte semmit). :)) Most mértékkel eszem húst, nagy ritkán, ha édességet kívánok, akkor egy kis fahéjas tejet szénhidrátmentes édesítővel. A gyümölcsöknek próbálok ellenállni, de nem mindig sikerül.
Az is biztos, hogy egy 2-3-4 hónapos diéta nem elég. Hiába vagyunk "gyógyultak", nem szabad visszaállni a régi, "jól bevált", egészségtelen, cukros-tartósítószeres étkezésre. (Én már csak tudom, nekem sikerült így visszaesnem - legalábbis úgy érzem. Holnap megyek Vegára.)

Előzmény: editti (4619)
editti Creative Commons License 2003.08.11 0 0 4619
Szia!
Ha kisérletezgetni akarsz magadon, tedd bátran!
HA viszont MEGAKARSZ SZABADULNI A CANDIDÁTÓL ajánlom figyelmedbe a saját gyógyulásom leírását.
(4578 és 4588 hozzászólás)
Válassz!!
Üdv.
Előzmény: Spinderella (4618)
Spinderella Creative Commons License 2003.08.11 0 0 4618
Csak egy észrevétel: a diétáról olvastam most itt (a régi hsz-ek között), hogy miket szabad és miket nem. Namost ez tök érdekes, mert pl. kefirt nem szabad, mert gomba. Én anno, amikor a fogyókúrás diétától eltűnt jópár tünetem, rengeteg kefírt ettem! :)Csak mert imádom és kevés a kcal-tartalma, volt hogy naponta 2-3 pohárral simán belémfért. Ugyanígy ettem pl. dinnyét kilószámra, és hát azt se szabad... Persze az egész ennek a candidának a tekintetében nem volt tudatos, a tüneteim megszűnésére is tulajdonképpen felfigyeltem, de az örömön kívül nem tulajdonítottam nekik nagyobb jelentőséget, max. hogy akkor mégse kell orvoshoz mennem.:) Akkor most mégsincs candidám? :)

Üdv,
Spin

Spinderella Creative Commons License 2003.08.11 0 0 4617
Kedves Ági!

Köszi a gyors választ! :) Szerintem most azt fogom csinálni, hogy kinézek egy jó kis diétát és elkezdem, aztán meglátjuk, hogy milyen eredménye lesz.
Majd próbálok visszaolvasni is, mert nem akarok feleslegesen kérdezgetni összevissza olyanokat, amikről már volt szó, de azért pár kérdésem még biztos, hogy lesz.

Üdv,
Spin

Előzmény: hsarkany (4616)
hsarkany Creative Commons License 2003.08.11 0 0 4616
Szia, Sorstárs! :))((
A megszólításból láthatod, nekem mi a véleményem. (Ha százalékban kellene kifejeznem: 99,8%.) :) :(((
A jó hír az, hogy le lehet küzdeni.
Egyébként érdemes - ha tudod - délelőtt látogatni az Index fórumokat, akkor sokkal gyorsabb.
Üdv, Ági
:o))
Előzmény: Spinderella (4615)
Spinderella Creative Commons License 2003.08.11 0 0 4615
Sziasztok!

Sajnos még csak részleteiben sem tudom végigolvasni a topikot, annyira vacakol az Index, hogy 20 percbe tellett a topikindítóhoz egyáltalán eljutni.:(

Arról van szó, hogy azt gyanítom, nekem is lehet candidám. Persze biztosra nem mehetek. Remélem, nem zavar senkit, ha a topikindítónál leírt tünetegyüttesből kiválogatom, hogy melyik vonatkozik rám. Tehát:

ˇ Állandó fáradtság, levertség
ˇ Hullámzó kedélyállapot, depresszióhajlam, estenként migrén
ˇ Emlékezetzavar (nem emlékszem dolgokra, de ez lehet a stressztől is?)
ˇ Megmagyarázhatatlan látászavar (a jobb szememmel néha teljesen homályosan látok, ami pislogásra is alig tűnik el, igaz, hogy rövidlátó is vagyok)
ˇ Hirtelen kialakuló éhségérzet, különösen az édességek iránt
ˇ Hüvelyi folyás
ˇ Viszketési inger az orr, szem, fül környékén, a hajas fejbőrön, a nemi szervek és a végbél környékén
ˇ Lerakódás a nyelven, rossz szájszag (remélem csak az előbbi! fehér lepedék formájában)
ˇ Szívpanaszok (szúr, pedig tavaly csináltak EKG-t és semmi bajom)
ˇ Nem tipikus izom- és ízületi bántalmak (erről nem tudom, hogy mennyire nem tipikus, eredetileg ugyanis hajlamos vagyok ilyesmire)

És írtátok a gombás fertőzéseket.:(((((((((
Ami a nagyon érdekes, hogy visszaemlékszem: tavaly hónapokig fogyókúráztam, és szigorúan tartottam magam a diétámhoz, és a fertőzések egy része hirtelen, magától eltűnt, anélkül hogy bármit csináltam volna vele. (Innen gondolom, hogy Candida lehet a dologban, mert azért az ilyesmi nem szokott csak úgy eltűnni magától.) Azóta visszajött, és ettől van a leginkább herótom. Ezügyen most egy receptmentes krémmel kezelem magam, de nem tudom, hogy hatásos lesz-e?

Ja, és egy honlapon olvastam, hogy a torokszűkület is jellemző tünet. Én eddig meg voltam győződve róla, hogy ez a dohányzás miatt van, de most már nem vagyok biztos benne, mert teljesen rendszertelen (mármint a torokszűkület, hogy alig kapok levegőt).

Légyszi ha tudjátok, mondjátok meg nekem, hogy mennyire esélyes, hogy nekem is ez a gondom? Vagy csak beképzelem magamnak?

Köszi előre is,
Spin

hsarkany Creative Commons License 2003.08.06 0 0 4614
Szia, Ödi!

Nagyon szívesen segítek, amiben csak tudok, én is sokat szenvedtem (szenvedek) ettől a "betegségtől". Az az igazság, hogy nálam jó két éve derült ki, hogy mi a panaszaim okozója. Akkor kb. 4-5 hónap alatt sikerült leküzdenem. Most úgy érzem, kissé visszaestem, ezért fogtam ismét bele a kúrába. Azt hiszem, itt a fórumon vannak, akik még újabb gombaölőket is tudnak neked ajánlani, pl. az olajfakapszula. Én még nem próbáltam, én is itt hallottam róla. Picit érdemes visszaolvasnod, mert nem túl rég volt róla szó.
A fokhagymakapszula neve Allithera. De ha csak úgy kéred, hogy fokhagymakapszula, úgy is tudni fogják. Szerintem gyógyszertárban is lehet kapni, bár én gyógynövényboltban vettem. Egyébként a legjobb a nyers fokhagyma, de ha azt eszem, senki nem marad meg a közelemben. :))
Mint írtam, nekem kb. 2 hétig tartott a visszaesés, pontosabban a tünetek erősödése (fejfájás, fáradékonyság, ilyesmi). Elég kellemetlen volt, de nem annyira súlyos, mint a feleségednél. Én bejártam közben dolgozni, nem estem ágynak. Nekem ilyen hasmenés, hányás sosem volt (a kúra kezdete előtt sem). Magas láz sem, csak állandó hőemelkedés. Azután szép fokozatosan megszűntek a tünetek, és 1-2 hónap után jobban éreztem magam, mint valaha. (Végig következetesen, szigorúan betartottam a diétát.)
A legtovább nekem is az "altáji" problémák maradtak meg. Arra még tudok javasolni egy kicsit macerás segítséget (nekem az említett László doktornő ajánlotta). 1-2 kanálnyi joghurtba bele kell keverni 1 db Acidophylus kapszulát (a kapszulát szétnyitni, a port beleszórni). Az acidophylus az a baktérium, ami felveszi a küzdelmet a gomba ellen. A tegnap említett Protexin is tartalmazza, több egyéb hasznos baktérium mellett. Nem merem biztosra mondani, de szerintem ebből a Protexinből is bele lehet keverni a joghurtba, nem hiszem, hogy bármi károsat tartalmazna. De lehet kapni külön Acidophylus kapszulát. Na, szóval ezt összekeverni, fecskendővel feljuttatni a hüvelybe, majd egy tamponnal "bedugaszolni". Természetesen mindezt este, lefekvés előtt. Mondom, kicsit macerás, de jót tesz a hüvelyflórának, segít legyőzni a gombicseket. Ja, és 10 napig kell csinálni. Nekem itt is először erősödtek a tünetek, de azután sokkal jobb lett.

Örülök, hogy jobban van a feleséged. További jobbulást kívánok.

Ági

Előzmény: lelkes74 (4613)
lelkes74 Creative Commons License 2003.08.06 0 0 4613
Szia Ági,

nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A diéta mellett a feleségem is szedi a grapefruitmag cseppeket. Mindemellett még az orvos (immunológus) irt el? valamilyen immunrendszer er?sít? orvosságot is amit kb.3 hónapja naponta szed. Az általad említett fokhagyma kapszulának van speciális neve vagy csak simán megvehet? a gyógyszertárakban?

Maga az immunrendszer gyengeség már hónapokkal korábban diagnosztizálva volt csak az okot állapították meg mostanában (azt hiszem vérvizsgálat alapján). Egészen idáig úgy látszott, hogy az orvosság segít mert talán jobban is érezte magát s csak a diéta elkezdése után kb 7 napra jött ez a hirtelen leromlott egészségi állapot.

Azóta egyébként kicsit javult a helyzet mert már jobban érzi magát, de még mindig van fejfájása, hasmenés-hányás (szerencsére) elmúlt, de megmaradtak a többi n?i panaszok.

Nálad milyen mérték? volt a visszaesés? utána hogy tapasztaltad a változást?

A választ köszi szépen s további gyógyulást kívánok.

Ödi

Előzmény: hsarkany (4612)
hsarkany Creative Commons License 2003.08.05 0 0 4612
Szia!
A candida-gyilkolászás kezdetén természetes, hogy erősödnek a tünetek. Épp amiatt, amit gyanítottál, mert megvonjuk a gombáktól a táplálékot, és ez nem tetszik nekik, ill. az elpusztult egyedek által kibocsátott toxin okozza. Ezt tapasztaltam én is. Nálam nagyjából két hétig tartott. Bár azt kell mondjam, ennyire nem robbantam le, mint a feleséged, pedig alaposan fertőzött voltam. Nálam a fejfájás állandósult, illetve erősödött (ami azelőtt is szinte mindennapos volt), illetve még fáradékonyabb, álomkórosabb voltam. Szerintem mindenképpen orvosnak kellene látnia a feleségedet, ha ilyen komolyak a tünetek. (Tudom, mondani könnyű.)
Azonkívül azt hallottam (nem tudom, mennyi az igazságtartalma), hogy a diéta mellé mindenképpen kell vmi, ami öli is a gombákat, különben táplálékot keresve a vérbe kerülnek, és csak súlyosbodik a helyzet. De nem akarlak ijesztgetni, mondom, ezt csak hallottam.
A magam részéről én grépfrútmagolajat és fokhagymakapszulát szedek pillanatnyilag a diéta mellé. Ezek pusztítják a gombát. Ezenkívül Protexint, ami a hasznos bélbaktériumokat pótolja. Ez is nagyon fontos. Ezeket gyógynövényboltban mindet be lehet szerezni.
Nem tudom, mennyire okozna gondot legalább egyszer átjönnötök Pestre. Ott tudok egy doktornőt, Dr. László Máriát, aki belgyógyász és candidaspecialista. Ő a Vegateszt alapján diagnosztizál és kezel. Ha szükséges (és szerintem súlyosabb esetben mindenképpen szükséges), gyógyszert is ír fel. Ha érdekel, megkeresem neked a telefonszámát. Szerintem érdemes lenne felvennetek vele a kapcsolatot.
Mielőbbi jobbulást a feleségednek, Ági :))
Előzmény: lelkes74 (4611)
lelkes74 Creative Commons License 2003.08.04 0 0 4611
Sziasztok,

egy kéréssel fodulok a nagyérdemühöz:
feleségem candida-gomba által okozott megbetegedésben szenved. Rendszeresek a fejfájások, gombás betegségek, láz, gyengeség, levertség s?t az immunrendszere is csak pislákol...

A kérdésem a következ? lenne- 5 napi er?s diéta után (az interneten olvastunk róla) teljesen leépült és ágynak esett (magas láz, hányás hasmenés, fejfájás, nátha torokfájás és izom fájdalmak)

Azt szeretném tudni, hogy ezek a tünetek nem függenek -e össze a szervezett?l ill. a gombáktól megvont táplálékkal. Szeretnénk tudni, hogy ez az állapot mennyi ideig tarthat és hogy lehetne-e rajta valamilyen módon segíteni.

A segít? tanácsot nagyon szépen köszönjük.
(nálunk szlovákiában nagyon nehéz valamilyen használható információhoz jutni err?l a betegségr?l - még maga az immunológus sem tudott sokat segíteni csak annyit ajánlott, hogy diétázzon, de hogy milyen diétát azt nem tudta megmondani)

U.I. Olvastam a fórumban valamiféle táplálékkiegészít?kr?l is és valamilyen hydroterépiáról. Ezekr?l is jó lenne tudni többet (bocs de a topic nagyon hosszú)

gombuc(wo)man Creative Commons License 2003.07.31 0 0 4610
Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban, hogy hol lehet Vega-tesztet csináltatni (telefonszám nagyon jó lenne), lehet, hogy volt róla már szó, de nagyon hosszú a topik, nem tudom végigböngészni.
Köszönöm.

Leila33 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 4609
Nem, gyógyszert nem, csak az alább említett táplálékkiegészítőket szedem. És teljes életmódváltás, amitől jobban lettem, heti 3 edzés, egészséges kaja - ami kandida diétás, de azért nem a legszigorúbb (eleinte igen, de már nem annyira), néha eszek egy kis mézes biosütit, és élesztős tönköly kenyeret eszem pirítva, igyekszem kerülni a stresszt, nem éjszakázom stb...
A kaját eleinte én főztem, de már rendelek egy kiszállítótól ebédet, aki főleg gabonafélékből és zöldségekből főz, nekem bejött, mert a főzőcske, helyett, jobb ha edzek hétközben.
Sziasztok L
hsarkany Creative Commons License 2003.07.25 0 0 4608
Gyógyszert nem is szedtél?
Előzmény: Leila33 (4604)
Tofi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 4607
Szia!
Igazad van, csak akkor fogod megtudni az igazságot, ha kipróbálod!
Sok sikert, jó pihenést és gyógyulást kívánok neked!
Előzmény: Leila33 (4606)
Leila33 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 4606
Sziasztok!
Én speciel most hallottam róla először, de nem mai dolog. Az ilyenekről mindig mindenfélét mondanak -lobbik - ellenlobbik-, gondolom a gyógyszergyárak nem annyira kedvelik...
Én amiket hallottam, olvastam (www.noni.hu és könyvekből) úgy döntöttem kipróbálom. Most ugyan 2 hétre elmegyek nyaralni, de utána elkezdem inni, 'oszt ha érdekel valakit leírom, hogy jobban vagyok-e.
Üdv L

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!