Keresés

Részletes keresés

NYCgirl Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4695
es meg egy: leveskocka ? gondolom ez utobbi a tiltolistan van de azert kivancsi lennek mit valaszoltok.

koszi NYCgirl

NYCgirl Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4694
sziasztok.

megint egy kerdes: lehet e buzadarat, olivabogyot, burgonyat enni ?

koszi.

NYCgirl

Morgena Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4693
Sziasztok,
Azokhoz szeretnék kérdést intézni akik már voltak colon hidroterápián. Hogyan történik, mennyibe kerül, hol érdemes elvégeztetni, kinek érdemes? Merthogy nekem is van Candidám a vega teszt szerint, (nem olyan veszélyes 68 értéket mutatott a mérés). Viszont évek óta küzdöm székrekedéssel és lehet, hogy érdemes lenne elvégeztetnem egy terápiát. Infot eddig elég nehezen sikerült gyűjteni róla, pedig kértem tájékoztatást egy intézettől amely végzi, de semmiféle választ nem kaptam. Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni. Előre is köszönöm.
Morgena
Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4692
Köszönöm a tanácsokat, bár 2 féle válasz jött. Bagolyka szerint mehet a keserűsó heti 1szer, Nonamekata és háj bye szerint inkább a beöntés vagy a colon hidroterápia. Összegzésül, az elhalt gombák kiürítésére a keserűsó, colon cleanse, Nature Care vagy a Colon hidroterápia a legjobb? Nem szívesen járnék beöntésekre egy vagyonért, és nem szívesen venném a jóval drágább colon cleanse-t, ha a keserűsó is megteszi. De, ha az szükséges a gyógyulásomhoz, akkor természetesen el fogok menni, meg fogom venni a drágábbat. Akkor most mi legyen?

Egyébként most olvastam, hogy a hajhullásra a legjobb gyógyír a LECITIN.

köszönöm a segítséget.

Anci72 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4691
Szia Kata!

Ez az ismerősöd engem nagyon érdekel! :)))
Ez baromi jó! Egyébként pont ezekért a dolgokért már arra is gondoltam, hogy meg kéne tanulni ingázni. Mennyivel egyszerűbb azonnal megtudni pl milyen ételek kifejezetten Neked károsak vagy melyekkel tudsz a legtöbb hasznot elérni, nem? Aki olvasta Tóth Lívia könyvét, az találkozhatott már ezzel.
A hasi csakrámat akkor nekem is meg kellene tisztítani, mert nekem is hullik a hajam, pedig már a candida Vega 100%. Lehet, hogy segíteni fog a Tai-chi, mivel elkezdtem tanulni és allandóan a Hasi csakrára Dan Tien-re "dolgozunk". Csak addig kihullik a maradék. Az ujjaim nekem hidegek és néha picit lilásak. De azt nem mesélted hogyan érhet oda az energia?

Van egy jóga könyvem, abban pontosan illusztrálva van ez a hullámoztatás. Majd megnézem azt is. egyébként köszi:-).

Nystatin: kb 4 hónap után abbahagytam, azóta az evészetre figyelek. Akkor voltam 65-70. És csak diétával lett 100 a Vega, szóval szerintem lehet..
(Sokan 1-1,5 évig is szedik)
A.

Nonamekata Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4690
Szia Anci!
Majd keresek egy részletes leírást, de az a lényege, hogy annyira kifújod a levegőt, hogy a keletkező vákum beszívja a hasad, illetve én a nyakamnál is szoktam érezni, hogy bemegy. Profik hullámoztatni is tudják a hasukat, én ott még nem tartok.
Ma érdekes dolog történt velem. Van egy rég nem látott ismerősöm aki bioenergetikával foglalkozik és ránézésre megdöbbentő dolgokat meg tud mondani az emberről. Szóval ma találkoztam vele, rám nézett és azt mondta, hogy meg kellene tisztítani a hasi csakrámat, nem is tudom pontosan, hogy hanyadik, de köldök alatt mutatta. Nem is tudta, hogy candidás vagyok és az az érdekes, hogy tényleg azon a területen van a legtöbb szűnni nem akaró problémám. Azt mondta, hogy elakadt az energia azon a területen és nem engedi, hogy tovább áramoljon az energia felfelé. Ha ez igaz, akkor magyarázatul szolgálhat az ujjaim elfehéredésére, lilulására illetve a hajhullásra, amiről azt mondta egy hajgyógyász, hogy nem jut el a tápanyag a hajszálakhoz a mikrokeringés zavara miatt.
Bagolyka!
A Nystatint egy doboz után abbahagytam ,bár lehet, hogy nem kellett volna, de féltem tőle, hogy idegen anyag a szervezetnek. Tudtok róla valamit, hogy meddig lehet szedni?
Üdv:
Kata
Előzmény: Anci72 (4688)
aNDA Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4689
Jófej neved van...

Szóvel első lépésként at Országos Epidemiológiai
Központot kell felkeresni, hiteles vizsgálatot itt végeznek. Telefon: 476-1100. A Gyáli út 2-6 szám alatt találhatod őket, mikológiát kell kérned. 8 és 14 óra között tudod leadni a háziorvos által levett vért, illetve a székletet. Vitt "anyag" nélkül" nem tudnak veled mit kezdeni!!!!
A topicon sokan esküsznek László doktornőre is, a telefonszáma: 239-4105

Azt hiszem a többi kérdésedre László doktornő tud választ adni, illetve várjuk meg a többiek tanácsát.

Előzmény: Kandirozott Meduza (4685)
Anci72 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4688
Szia Kata!

Szoktam jógázni, melyik az a hasbeszívásos módszer? Leírnád pár sorban? Köszi:

A.

bagolyka2 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4687
Szia Kata!

Írtad nem rég, hogy a 3 hónapos kúra után sem vagy még a "toppon". Szeretném megkérdezni, hogy még mindíg szedsz-e Nystatint vagy csak a diétád tartod?
A colonnal kapcsolatban tényleg igazad volt, mert sokkal hatékonyabb, mint a "házi beöntés", ami csak a vastagbél alsó azakaszát tisztítja ki.

Előzmény: Nonamekata (4684)
Anci72 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4686
Szia háj-báj: nagyon tetszik, amit írtál. :)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4685
"Ez az ÖKONET terméke, csak gyógynövényekből áll, a neve CandCell 6. Kifejeztten a Candida gomba irtására van, kapszulába csepegtetve kell beszedni, fokozatosan növelve az adagokat, a csúcs a 3*16 csepp."

Ti ezt már biztos megbeszéltétek,de én még csak most fedeztem fel a topikot.Ezért engedjétek meg, hogy evvel kapcsolatos kérdéseimet feltegyem:
Ha az ember ennek a betegségnek a "birtoklására"
gyanakszik, hová forduljon?

Fennállhat-e a betegség akkor, ha nem minden általatok leirt tünet jelentkezik?

Ha más tipusű gombás betegsége van az embernek ugyanabban a szervezetbe a Candida is jelen lehet?

Ha más tipusú gombával "rendelkezik" az ember, ami szájüreg, ajakzúg, gége helyeken jelentkezik,
akkor a diéta használ-e?

Megelőzhető-e a Candida elszaporodása, ha az ember
szedi a CandCell 6. terméket?

Kérlek benneteket, adjatok választ!
Ha elég időm lenne minden oldalt elolvasnék, de ezt most nem tudom megtenni.
Előre is köszönöm.
Sziasztok: kmeduza

Előzmény: beny (11)
Nonamekata Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4684
Kedves Bridzsi!
Nem vagyok benne biztos, hogy a keserűsó a legjobb megoldás, ugyanis nem csak az a célunk, hogy gyorsabb legyen az anyagcserénk, hanem az, hogy a lerakódott salakanyagok is eltávozzanak és letisztuljon a bélfal. Ehhez valami rostosra van szükség, olcsóbb variáció a Nature care. A colon hidroterápiát egyébként úgy végezték, hogy közben masszírozták a hasat, illetve fokozatosan növelték a víz hőmérsékletét, majd lehűtötték, ezzel is fokozott összehúzódásra serkentve a vastagbelet és hogy leváljanak az őskövületek a bél faláról.A vastagbél kanyarulatait nagyon kedveli a gomba, mert ott háborítatlanul élhet. Ezért nem elég egy egyszerű hashajtás illetve beöntés. A víz csak átszalad a belen és csak azt hozza ki, ami egyébként is kijönne, legfeljebb lassítja a gomba szaporodását. Beöntésnél házilag is alkalmazható a masszázs és a változó hőmérsékletű víz is. Szerintem jó lehet még a jógában használatos hasbeszívás is, mivel az is stimulálja a bélműködést.
Még valami: nagyon fontos pótolni a hasznos bélbaktériumokat beöntés és hashajtás után. Pl. Protexin vagy Danone activia.
Jó kísérletezést!
Kata
Előzmény: Bridzsi28 (4681)
háj bye Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4683
A legkíméletesebb eljárás a beöntés.
A gyögyszertárban lehet kapni készüléket, de egy ezrest spórolsz ha a tartályt nem veszed meg, -külön lehet kapni minden részt- ez ugyanis olyan műanyag ami egyszer zuhan le teli vízzel és máris eltörik. Tartály helyett bármilyen múanyag ásványvizes flakon + egy csőrös kupak a mosogatószeres flakon tetejéről is megteszi. A gyűrüt amivel nyitom-zárom egy hirtelen mozdulattal el lehet távolítani, így már rá lehet húzni a beöntő csövet. A felfüggesztéshez a zöldség-gyümölcs háló vagy egy reklámszatyor is megteszi, aminek az alját kilyukasztod és pl. gumikarikákkal rögzíted a flakon száját a szatyorhoz.
"Ínyencek" rakhatnak a beöntövízbe pár csepp teafaolajat, grapefruitmagolajat vagy glaubersót is.
Mindenképpen érdemes még síkosító anyagot is beszerezni (pl. vazelin), és aki még nem elég gyakorlott annak ajánlatos két részletben elvégeznie; néhány deci bevitele fellazítja a végbél tartalmát, ennek ürítése után már csikarás nélkül lehet bevinni akár másfél litert is.
Előzmény: Bridzsi28 (4681)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4682
Szia Bridzsi28!

A puffadásos tünetek mindenkinél máskor múlnak el. Valakinek már az elején, valakinek csak sokára. Nekem az használt a legjobban, amikor rászántam magam a béltisztításra illetve elkezdtem hasznos bélbaktériumokat szedni. Emellett az élőflórás joghurtok is nagy szolgálatot tesznek. A bélflóra helyreállítása, sajnos nagyon hosszú idő, türelmesnek kell lenni. Nekem, ha már nagyon fáj a hasam, akkor a gyógytea szokott segíteni.
A keserűsó jó ötlet, de azt egy héten egynél több alkalomnál valóban nem lehet használni, mert hozzászokik a bélrendszer.
Ezzel szemben a Colon Cleanse naponta használható a hozzászokás veszélye nélkül. Végül is ha nincs székrekedésed, elég csak a heti egyszeri keserűsó.

Előzmény: Bridzsi28 (4681)
Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4681
Nonamekata!

köszi a jótanácsot, szombaton meg is csináltam az első béltisztítást. Nem colon cleanse-t vettem, mert 7500 Ft-ba került volna, hanem keserűsót, amit már valaki régebben ajánlott, és hát az is használt (csak 145 Ft volt). Mostantól minden héten egyszer meg fogom csinálni.

Meg tudjátok mondani, hogy a haspuffadásos tünet kb mikortól múlik el? Eléggé el vagyok keseredve, mert betartom a diétát, még húst sem eszem, de a puffadás csak egyre erősebb. Így meg eléggé nehéz kitartóan diétázni, hogy a tünet megvan, kvázi nincs mi erőt adjon a folytatáshoz. Tudom, tudom kitartás kell hozzá, csak egy kis bíztatást szeretnék hallani/olvasni, hogy mással ez hogy volt. :-)

aNDA Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4680
Úgy látszik, ma rámjött az írkálhatnék...

Szia Luke!

Sokan haragudni fognak, amiket most írni fogok, tudom.

Nézz körül egy kicsit a nagy Birodalomban és megláhatod, hogy a candida tünetei azért eléggé érdekesek, rá lehet húzni szinte mindenkire.
A Vega-teszt nekem is Candidát mutatott, bár érdekes módon a mikológia nem. Hát akkor most mi van? Itt jön az, amit én mindig mondok és a kedves topik olvasók már unják is, miszerint véleményem szerint (és ez nem az én találmányom) a candida nem betegség, hanem állapot. Nem ismételném magam, olvasgasd el az előző hosszászólásokat, hátha találsz bennük valami megfontolandót. Lényeg, a lényeg, a diétát érdemes a józan ész határain belül betartani és ...??? Talán jobban leszünk.
Nem biztos, hogy Candidád van! De természetesen várjuk meg a többiek hozzászólását is, remélem tanulhatsz tőlük.

Nem hiszem, hogy a gépeddel van gond, a fórumot több ezer felhasználó használja, nekem sem elsőre sikerült regisztrálni magam.

Előzmény: Lúkszkájvóker (4676)
aNDA Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4679
Kedves Kata!

Biztosan olvasgattad előző hozzászólásaimat, így le se tudnám tagadni, hogy én ezt az egész candida dolgot nem betegségként, hanem állapotként fogom fel. Persze könnyű nekem, nincsenek olyen tüneteim, mint Neked. A diéta engem is megkínzott, lefogytam - na jó, az nem baj -, gyengébb lettem stb. Utáltam a többiek szánakozó ábrázatát, és jó tanácsát, hogy egyek sokat, mert úgy nézek ki, mint a saját árnyékom. A türelmem akkor fogyott el, amikor hirtelen allergiás lettem egy csomó mindenre(pázsitfű, parlagfű, stb.). Ekkor gondolkodtam el először igazán arról, hogy meddig szabad elmenni a diétában és a szigort fellazítottam. Így esett meg, hogy hébe-hóba megiszom 1 pohár bort, nem mondok le a gyümölcsökről, és úgy egyáltalán, megpróbálok normálisan élni, pl.ha véletlenül valami kajába kethup kerül, már nem biztos, hogy nem eszem meg. Félre ne érts, természetesen figyelek arra, hogy mit eszem, de ha néha-néha kilengek, nem lesz lelkiismeret furdalásom.

Biztosan sokaknak nem tetszik majd, de engem már nem érdekel a Vega-teszt, és nem megyek dokihoz sem. Egy idő után mindenki érzi magán, hogy mit ehet, mi árt neki stb - de antibiotikumokat továbbra sem veszek be, ha beteg vagyok, figyelek azért magamra.

A Te tüneteid lehet, hogy túllépték azt a határt, amit a candidára lehet fogni.... tudom, ezek erős szavak, de ha valaki nem javul a diéta hatására sem, az bizony elgondolkodtató. Lehet, hogy más szemszögből kellene vizsgálni a tüneteidet, én a helyedben felkeresnék egy másik orvost is. Ne okold magad, Te semmit nem rontottál el, mindent megtettél a javulásod érdekében!!! Bár segíthetnék...de nem tudok. Kérdezzünk meg másokat is, hogy ők mit tennének! Hátha.... Tényleg, milyen dokik vizsgáltak eddig?

Kitartás mindenhez és jobbulást kívánok!
aNDA

Előzmény: Nonamekata (4674)
aNDA Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4678
Kedves Kandi Kálmán!

Na azért, már megijedtem, hogy teljesen fanatikussal van dolgunk.
A sztrapacska isteni, én is imádom, nyammm. (Te, szabadna ezt nekünk enni? Jól van, befogom a szám....)

A két jó tanácsot köszi, remélem hamarosan mindenki csodálkozni fog :))

Előzmény: Törölt nick (4675)
Nonamekata Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4677
Kedves Luke!
Miért ne lehetne egyszerre candidiázisod is meg refluxod illetve glaucomád? Mondjuk, lehet, hogy ilyen tüneteket is produkál a candida, de lehet, hogy candida nélkül is meglennének ezek a betegségeid. Keress egy jó orvos-természetgyógyászt, aki amellett candida specialista is, és akkor talán kiderül, hogy van-e köze a candidának az említett tünetekhez.
Üdv: Kata
Előzmény: Lúkszkájvóker (4676)
Lúkszkájvóker Creative Commons License 2003.09.13 0 0 4676
Hello mindenkinek. Én még új vagyok itt, de sokakkal hasonló problámával kűzdök. Röviden leirom a történetemet. 33 éves vagyok, vállalkozó. 3 éve kűzdök a problémáimmal. Röviden leirom betegségeim történetét. 3 évvel ezelőtt elkezdett fájni a gyomorszájam tájéka. Soha előtte nem volt semmilyen problémám, nem is foglalkoztam vele, majd elmúlik gondoltam. 3 hét után kezdett gyanús lenni, hogy nem igy lesz. Elmentem orvoshoz, aki elküldött ultrahangra, de az negativ lett. Adott egy enyhe gyomorsavcsökkentőt, de ennek nem volt hatása, ellenben a fájdalom kis idő múlva eltűnt. Gondoltam, ennyi volt. Egy-két hét múlva rettenetes fejfájás kezdett kinozni. Elmentem vele orvoshoz, és megállapitották, hogy glaucomám(zöldhályog) van. Adtak rá gyógyszert, de a fejfájás azóta is megvan időszakonként, csak gyengébben. A fejfájás után pár héttel éreztem, hogy a gyomorsavam elkezd feljönni. Nem akart elmúlni, igy nemsokára el kellett mennem orvoshoz, aki megállapitotta, hogy un. reflux betegségem van. Csináltak is gyomortükrözést, és helicobakter vizsgálatot. A baci negativ lett, a tükrözésnél II. fokú nyelőcsőgyulladást állapitottak meg a feljövő gyomorsav miatt. Kaptam rá gyógyszereket, amik enyhitették a tüneteket, de magát a refluxot nem. A refluxbetegség azóta állandósult, hol erősebben, hol gyengébben. Persze az orvosok gyógyitani nem tudják. Sok helyen voltam vele, voltam pl. akupunktúrán, ez semmit sem használt. Azután egy ismerősöm beszélt a gombáról. Be is protezsált egy természetgyógyász csapathoz, akik Vega teszttel meg is állapitották a fertőzöttséget(60)
Elég érdekes csapat volt, sorok álltak a vizsgálatra, és érdekes módon mindenkinek Candida fertőzöttséget állapitottak meg. Hihetetlen, de futószalagon mentek a vizsgálatok. Szerintem sarlatán banda volt, igy elmentem egy vérvizsgálatra is. Ez viszont negativ volt. Igaz ez semmit sem bizonyit.
Azóta folyamatosan gondjaim lettek a beleimmel is, úgyhogy túlestem egy tükrözésen is, ami gyakorlatilag negativ lett. Az orvosom meg hallani sem akar semmilyen gombáról. Elmentem másik orvoshoz is, az meggyőzött róla, hogy ilyen betegség egészséges fiatal szervezettel nem történhet. Pedig a tüneteim tipikusak :
-emlékezetzavarok,feledékenység
-ismeretlen eredetű fejfájás
-ritkán megmagyarázhatatlan izületi
gondok
-hasmenés, puffadás
-állandóan édességet ennék
-reflux, a gyomor gyulladása
-garatgyulladás (néha egy ideig)
-ekcémés jellegű pattanások
-rossz szagú lehellet
Szóval tanácstalan vagyok. Igyekeztem végigolvasni a topicot. Ha megpróbálok diétázni, egy idő múlva jobban leszek, de ha abbahagyom, egy idő múlva visszaesek.
Hirtelen ennyi, jó lenne olyanokkal beszélgetni, akik hasonlóban szenvednek.
Azt viszont nem olvastam, hogy valakinek lettek volna refluxos panaszai. Ha igen , megoszthatnánk tapasztalatainkat.
Szóval ha tudtok segithetnétek egy kicsit.
És még valami teljesen más. Képtelen voltam bármilyen névvel regisztrálni, mindent visszadobott a rendszer. Valami baj lehet a programmal, mert értelmetlen dolgokat is visszadobált, pedig olyan névvel biztos nem volt felhasználó. Mindegy, igy sikerült.
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4675
"...de ez nem azt jelenti, hogy én fanatikusan kerülném az ilyeneket..."

Gondolod, én ellent tudok állni a sztrapacska megsózásának? :)

Egyet mondok, kettő lesz belőle:

1. Egyen mindenki legalább naponta egyszer tönkölybúza kenyeret!
2. Igyon mindenki Acqua Vera forrásvizet!

Aztán, egy idő múlva lehet csodálkozni... :)

Előzmény: aNDA (4672)
Nonamekata Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4674
Kedves aNDA!
Köszi a biztató szavakért. Mostmár csak arra lennék kíváncsi, hogy te hogy állsz a candida történeteddel? Mondhatjuk, hogy már egy sikersztori és túl vagy rajta? Nekem az tűnik a legborzasztóbbnak, hogy azt hittem, hogyha diétázok néhány hónapig akkor hű de egészséges leszek, ehhez képest most azt a jótékony mellékhatást leszámítva, hogy fogytam kb. 10 kilót, nincs több energiám, hol itt viszketek, hol ott, gyalogolni alig bírok, mert úgy fáj a talpam és a körmöm a cipőben, hólyaghurut kínoz, tele van a torkom meg az orrom, repedezik a körmöm és persze a ronda, ritkuló hajam. Hol rontottam el a dolgot? Mit kéne még szedni, hogy javuljon a helyzet? És ha arra gondolok, hogy egy kis hülye gomba erősebb nálam és nem tudom megrendszabályozni, szabályosan megijedek magamtól.
Bridzsinek üzenem, hogy eleinte szerintem fontos, hogy a halott gombák el tudjanak távozni a bélrendszerből. Ez történhet colon hidroterápiával (mint nálam is), vagy más aktív eljárással, ami alaposan kisöpri a gombákat és a lerakódásokat. Én ugyan nem próbáltam, de dícsérik a colon cleanse béltisztítót is.
Üdv: Kata
Előzmény: aNDA (4672)
Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4673
Sziasztok!

Kb 7 hónappal ezelőtt egyik napról a másikra annyira felpuffadt a hasam, mintha 5 hónapos terhes lettem volna. Ezernyi vizsgálaton estem túl (gyomor, béltükrözés, Helikobakter vizsgálat, hasiröngtgen, széklet, vizelet stb) mire titeket olvasva én is elmentem egy Vega tesztre. (azt hozzá kell tennem, hogy egyik orvos sem, még a gasztroenterológus sem tudott segíteni, csak vonogatták a vállukat, meg hogy beképzelem a haspuffadás stb, sőt kértem is őket, hogy vizsgáljanak candidát, de mondták, hogy az olyan modern betegség)Egy szó mint száz a Vega tesz eredménye: 60-as lett, liszt, élesztő, candida, penészgomba és az összes tartósítószerre mutatta ki az allergiát. Nem voltam a László doktornőnél, mert az asszisztens csaj is váltig biztos volt benne, hogy a candida okozza a puffadást + úgy éreztem, hogy eleget költöttem már orvosra. Mivel más tippem nem volt, 2 hete elkezdtem a diétát. Egyenlőre úgy érzem, hogy rosszabb a helyzet és egy pár kilót híztam is, igazság szerint azt szeretném tudni, hogy mikortól kezd gyógyulni az ember, mennyi idő után lesznek látható nyomai, hogy tünedezik a gomba?
Egyébként az én hajam is hullik. szedek Nystatint, grépfruit kivonatot, Protexint és fokhagymadrazsét, nem eszem semmilyen édeset, még gyümölcsöt sem (kivéve 1-2 biosütit, egyszer-egyszer), nem eszem húst, sem halat, csak zöldségeket, azokat nyersen vagy főzve, barnarizst, bakonyjoghurtot, biokenyereket, de már 2 hét után is úgy érzem, hogy meghalok egy szem szőlőért. Ez másnál is így van? Ráadásul jókat eszem?

köszi a válaszokat.

egy kezdő

aNDA Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4672
Kedves nonamekata!

Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, a diéták, a megszorítások, a tiltások többsége hajhullással jár. Gondolj csak a fogyókúrázókra...

Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de nekem nincs kedvem már megint "felakasztani magam". Biztosan igaza van kandi kálmánunknak, de én nem szeretem ilyen fekete szemüveg mögül nézni és élni az életem. Ha sótlan a kaja, megsózom, és bizony még az ásványvíz nátrium tartalma sem érdekel. Nem, nem és nem!!!!

Tudjátok, millió bocs, ha valakinek a lelkébe gázoltam volna - már megint. :))

Előzmény: Nonamekata (4665)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4671
Az E-számok sokféle adalékanyagot takarhatnak, nem csak nátriumtartalmúakat:

http://www.zpok.hu/fogyved/e-szamok/index.html

Több-kevesebb nátrium rengeteg élelmiszerben van, úgyhogy ezenkívűl külön sófogyasztásra nem is volna szükségünk egyáltalán. Esetleg izzasztó tevékenységeknél, sportolásnál, melegben. Akinek nincs magasvérnyomás, illetve vesebetegsége, annak szerintem nem kell foglalkoznia az élelmiszerek természetes nátriumtartalmával, mert annyi nem árthat, sőt meg is halnánk nélküle.

Azért említettem a sót és a nátriumglutamátot, mert szerintem ezekre érdemes a leginkább odafigyelni és lehetőleg mértékkel fogyasztani. Az ásványvizet meg azért, mert egyeseknek fel sem tűnik, hogy némely ásványvízfajtával elég sok nátriumot lehet bevinni.

Csak ami hirtelen eszembe jut: sok só van pl. a juhtúróban, sajtokban is, nem beszélve a chips-ekről, pattogatott kukoricáról, felvágottakról stb, de ez nem azt jelenti, hogy én fanatikusan kerülném az ilyeneket, viszont igyekszem szem előtt tartani, hogy a felesleges nátriumbevitel nagyon megterheli a veséket (is), mégha nem is érezzük. Eléggé alattomos dolog ez, szerencsére én csak olvastam róla, hogy amikor valaki észreveszi, hogy gond van a veséjével, akkor már késő. Mivel a vese sokáig tűr, minden jel nélkül, aztán amikor tünetek jelentkeznek, már károsodott a veseállomány.

Előzmény: Anci72 (4670)
Anci72 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4670
Kandi Kálmán: miben van nátrium?? Az E-ken kívül.
Anci72 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4669
Édes drága hvdm!

Te olyan aranyos vagy, hogy még "követed" a dolgokat és próbálsz segíteni. Nekem pont fordítva volt, sokat ettem a krumplit. Utána alakult ez ki. A többi ételt is ettem rendesen, nem estem túlzásba, mindenből ettem. Mégis néha más ételnél is előfordul.

A.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4668
Nálam a hajhullás a nátriumbevitellel van arányban. Amikor sok só vagy nátriumglutamát (E621) tartalmú ételt vagy nátriumos ásványvizet fogyasztok, olyankor sok hullik.
Erre már több, mint 10 éve rájöttem és mindig így tapasztalom, úgyhogy legalábbis az én esetemben biztosan állíthatom.
Előzmény: Nonamekata (4665)
háj bye Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4667
Vásároltam a Herbaházban (VIII. Százados út) grapefuitmag kivonatot. Ez nagyobb -30 ml- és gazdaságosabbnak tűnt. Csak otthon olvastam el hogy glicerint is tartalmaz, toroköblögetésre és egyéb gőrfertőzésekre kell használni. A "külsőleg" nincs rajta, de ezek után nem tudom meg lehet -e inni mint a többi ilyen készítményt, amelyek valószínúleg glicerin nélkúliek?
háj bye Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4666
Vásároltam a Herbaházban (VIII. Százados út) grapefuitmag kivonatot. Ez nagyobb -30 ml- és gazdaságosabbnak tűnt. Csak otthon olvastam el hogy glicerint is tartalmaz, toroköblögetésre és egyéb gőrfertőzésekre kell használni. A "külsőleg" nincs rajta, de ezek után nem tudom meg lehet -e inni mint a többi ilyen készítményt, amelyek valószínúleg glicerin nélkúliek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!