Keresés

Részletes keresés

mogyesz Creative Commons License 2000.09.01 0 0 7
Köszi az ötleteket. Az utat egyébként novemberre szervezzük, mikor kezdődik a száraz időszak. Viszont az oltásokkal kissé bajban vagyok. Az OKK szerint malária tabletta, tífusz és Hepatitis A elleni oltás javasolt, míg Thaiföldet többször járt kollegám szerint csak Hepatitis A, B oltás és szunyogriasztó spray kell. Felesleges szenvedést azért nem akarok magamnak.
Arról esetleg nem tudtok valamit,hogy a minden évben megrendező elefánt-futtatást (nov. 3. hétvégéje) melyik városban rendezik?
Ha pl. nem a Khao San rd-on szállásolom el magam, hanem a szálloda-negyedben van rá némi esély, hogy 1-2 óra alatt átvergődöm a városon? A kígyófarmot tuti kihagyom, remélem a városban sem fogok belőlük sokat látni.
Ami még nagyon érdekel, de nem tudom,hogy pontosan hol érdemes megnézni, az a novemberi teliholdas éjszaka (a nevét nem tudom), amikor banánlevélbe és virágokba ültetett gyergyákat indítanak el a folyókon színes lampionok társaságában. Állítólag felejthetetlen élmény, csak azt nem tudom mikor lesz telihold és hol érdemes megnézni.
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.31 0 0 6
a kígyófarmot nyugodtan hagyd ki

ha odaértél, akárhol is kapsz szállást, előre ne foglalj, nézz meg egy pár helyet és versenyeztesed meg minőség-ár szempontok szerint

vidd a Lonely Planet-et, abban van minden info rendesen

Bangkokban békávézz, lehet kapni mindenhol buszvonaltérképet - ha nagy a dugó, menj tuk-tukkal

Pattayára ne menj

viszont érdemes felnyomulni Chiang Mai-ba, meg le Ko Samui-ra, Ko Phi Phi-re - netán Ko Pha Ngan-ra (utóbbin kevés kielégítő szintű szállás van, és a kielégítő itt azt jelenti, hogy nem hótt dzsuva)

az országon belül érdemes éjszakai hálókocsis vonatozással menni, mert hosszú az út, a vonatok jók (1. osztályra vegyél jegyet feltétlenül, na meg pár nappal az út előtt, mert az 1. osztály hamar fogy), na és egy éjszaka szállást is megúszol minden vonatozáskor

annyi a netcafé, hogy beszarás, egyéb kommunikációra ne költs, ott az ímél (fotót is szkennelnek, ha tudósítani támad kedved az otthonmaradottaknak)

ja, a fotókat helyben hívasd elő, olcsóbb mint itthon

Bangkokhoz sok kitartást, nagyon fárasztó az a tömény rohadás-szmog-zaj-hőguta-dugó érzés, de szerintem megéri. Utána viszont megérdemeltek valami laza szigetezést, én Ko Samui-t ajánlom, annak is a keleti partját, vagy Lamaii Beachet

Vajk Creative Commons License 2000.08.31 0 0 5
Javitasok: a repulojegy Phuketre 2000 Baht, ez most kb 15 ezer Ft.

Szalloda arak: Four Seasons Hotel(nemregen nyitott, Pratunam negyed) egy szoba ket fonek 800 baht(1500-rol indulnak, alkudni kell itt is. Meg a repulojegyet is sikerult egyszer lealkudnunk)
Pratunam park hotel,(kicsit szinvonalasabb az elobbinel, mert suppedos szonyeg van a hallban, viszont a kontinentalis reggeijuket europai ember nem birja megenni) Ar kb 1200 Baht
Indra hotel(ide szervezik a magyar turistakat, van medence a harmadikon) ez mar dragabb hely, 2000-3000baht(ennyivel viszont nem jobb)
Aztan olcso helyek a Khao San roadon vannak, itt lehet legkondi nelkuli szobat kapni akar 60 bahtert is. (Nem erdemes ezzel probalkozni) olcsobb helyeken igen szepen fejlett sotetvorosesbarna bogarakkal aludhatsz, nem csipnek, csak remisztoek.
Ejjel(az atallas miatt ugyis ejjel fogtok az elso napokban maszkalni) ugyanolyan forgalom van, mint Pesten delutan 4-kor. De ez csak a foutakra ervenyes, a mellekutcakban ilyenkor a huvos miatt elobujnak a patkanyok, csotanyok, soklabu szornyek. (Ezeket lathatod megpiritva az arusoknal, erdekes izuk van.) A kutyakon nemnagyon van szor es baromira le vannak lassulva, de nem haraposak.

Vajk Creative Commons License 2000.08.31 0 0 4
Mivel eleg sokat jartam arrafele(hatizsakkal is), igy hat azt hiszem tudok segiteni.

Elottem mar nehany dolgot elmondtak, azonban:

Pattaya nagyon nagyon rossz es koszos es undi hely, legalabbis a tobbi udulohelyhez kepest. Oda azokat a kisebb penzu magyar turistakat viszik, akiknek jo az, ha meg tudnak furdeni egy tropusi tengerben. Igaz, hogy szinvonaltalan, igaz, hogy draga(helyi viszonylatban), igaz, hogy tiszta retek minden, de legalabb tropusi..Rettento rossz hely, keruld el, kar az idot pazarolni ra.

Angol: igazabol csak arra jo, hogy magabiztosabb legyel, mert nemigazan beszelnek angolul, es ez csak akkor fog szamodra kiderulni, amikor minden angol kerdesre mosolyogva yes-t mondanak. Ne higyj nekik:))

Szalloda. igenyszinttol fuggoen van 100 Baht-os (hatizsakosoknak valo) es dragabb hotel, altalaban mind klimatizalt. Az utcai arusok nem bizalomgerjesztoek(viszont nagyon finomak!!), szerintem vallalkozo kedv kerdese az egesz. Egyszer a 4 eves lanykammal voltunk, o is evett utcarol, semmi bajunk nem lett. Arra keszulj fel, hogy hasmenesed az tutti lesz, vigyel hasfogo tablettat. Ha nem monszun idoben mesz es nem eszakra a hegyekbe, akkro nem kell oltas, viszont ha mostaaban idnultok es pl Chiang Mai-ba is elneznetek, akkro feltetlenul kerj sargalaz es malaria ellen oltast -Laszlo korhazban-(Az egyiket a nyakba adjak, baromi rossz)

Latnivalok: szinte minden,Amikro eloszor voltam arrafele, mi csak a repjegyet vettuk meg, mindent ott helyben inteztunk Szalloda szinte mindig van szabad, szezonon kivul(monszunidoszak, egeszen novemberig) meg olcsobbak is az arak. Ja, szoval az elso benyomasom Bangkokrol: oriasi nyuzsges, tulekedes, dudalas, kaosz.(ez kesobb komplex rendszerre valt) Egy ora alatt mindem erzekszervem telitodott az ujjal hiszen barhova neztem, semmi nem olyan volt, mint itthon. Egy ora utan amolyan overflowing lett az agyamban:))
A tajekozodassal ne is igazan torodj, az utcanevek thai-ul vannak kiirva, semmi eselyed. Tanacsos a felhokarcolok utan tajekozodni.
Bangkokban amit erdemes megnezni: floating market(kora reggel) es ha mar arra jarsz a snake farmot ne hagyd ki !! Meglepo lesz:))). Aztan akiralyi palota, Pratunam negyd(kereskedok negyede, szeduletes zsivaj es elet van arrafele). Ennel egy fokkal olcsobb hely a Kinai negyed, az messzebb van a kozponttol, de ez az ottani kereskedok elosztokozpontja, minden utcai arus innen veszi a cuccokat.Aztan az ejszakai piac(Patpong) sem utolso, azonban itt legyel ovatos, innen siman berangatnak egy pingpong show-ra. Elmeseljem honnan jonnek elo a labdak?:)) Itt erdekes az arkepzes: ha valami 1500 baht, akkro azt siman meg lehet venni 200-ert, persze kemenyen kell alkudni. Erdekes dolog, meg fognak sertodni, esetleg megemelik a hangjukat, de ez benne van a szinjatekban. Ne ijedj meg:)
Bangkoktol egynapos turakra sokfele lehet menni: pl a Hid a Kwaifolyo hidjahoz, a regi kiraléyi palotahoz,(Ayutthraya) stb. Apropo, most lesz Angkorrol egy kiallitas Pesten, erdemes elnezni oda is bemelegitonek)
Amit ne hagyj ki semmikeppen: Khao San Road. Ez a hely ahatizsakos turizmus kozpontja. Na itt tudnak angolul, es itt rengeteg utazasi irodacska talalhato, ahonnan fillerekert eljuthatsz akar Laoszba vagy Kambodzsaba, esetleg Vietnamba is.Ami jo hely meg: Malaysia,de az mar mas tortenet lesz:))
Erdemes kiprobalni a tuk-tukot(ha megerkezel, fogod tudni, mirol beszelek) Viszont sokat ne menj vele, mert joval dragabb a legkondis taxinal. Tenyleg.Arra azonban jo, hogy a sofor(tuktukos) eleg sok nam annyira nyilvanos es turistak altal latogatott helyre el tud vinni, de ismerni kell az arakat, hogy ne verjen at, mert mosolyogva elker 300bahtot azert, ahova taxi 70-ert visz.Es meg el is hiszed neki, hogy jol jartal:))

Ha pihenni akartok, irany a deli szigetek: Phuket(ez inkabb a bulizos kedvueknek valo) vagy KoSamui, ahova inkabb a nyugodalmat kereseok mennek(Part c film is errefele jatszodott)
Lehet menni vonattal, autobuszal(kb 20 ora alat teszui meg a 700km-t) vagy repcsivel(egy ora es kb 25 ezer Ft erteku a jegy.
Phuketen erdemes kiberelni egy autot vagy motort(bukosisak hiany amiatt buntetnek) es bejarni a szigetet. Rendkivuli elmeny egy erdobeli kis falucskaban megallni !!
Phuketrol is rengeteg latnivalo elerheto egy nap alatt: Phi Phi Island,(nagyon szep hely), James Bond szikla(erdekes latvany, de feltetlenul nezzetek meg, mertt a napi programban benne van sok mas erdekesseg is, pl uszo falun ebedeles igazi tengeri-thai kajaval)

Most csak ennyit, de ha erdekelnek anekdotak, nezd meg itt a torzsazstalon a Nagy Utazo Story topicot, ahova sok elmenyt(tanulsagosak) beirtam Thaifolddel kapcsolatban.

Ha erdekel valami, szivesen meselek meg,(kedvenc temam:)) csak nem tudom, mirol szoljak, hiszen nem tudom miket szeretnel ott csinalni.

Meg egy fontos dolog: a visszaut. Eddig akarhanyszor voltam arrafele, a Malev gep mindig tulfoglalta magat (kb 10 helyre 16 jegyet adnak el) es ha keson ersz oda, lemaradsz. Ez nem vicc !!

mogyesz Creative Commons License 2000.08.31 0 0 3
Kedves 3color!

Nem valsz, hogy kiprobálom a tinicsajokat, ugyanis jómagam is nőből vagyok és a férjemmel megyek. Ezt azért nem gondoltad volna ugye?
Az utat eredetileg két hétre tervezzük, amibe jó lenne ha beleférne némi Bangkok, tengerpart, egy kis dzsungel és elefántok.

trikó Creative Commons License 2000.08.31 0 0 2
szia mogyesz!

Az előttem leírt óvintézkedések igazak. Egy kiegészítést tennék:

Óvszert igen, barátnőt ne feltétlenül vigyél...
Viszont jobban jársz, ha kihagyod az olcsó szexturizmust. Elég brutális dolog az ottani tinikurvákon átgázolni, én legalábbis nem tenném. Lehet ezt szépen is csinálni, más keretek között, persze ha van rá időd...
Mindamellett legyél nyitott a kultúrájukra. Próbálj meg a túristáknak szánt felszín mögé nézni. Érdemes. Ráadásul ha észreveszik rajtad, hogy nem csak csencselni meg csajozni mész, hanem tényleg érdekelnek az ottani dolgok, onnan kezdeve ők is tisztelni kezdenek téged, és megnyílnak előtted. Innentől izgalmas a játék.
Bangkok igazából elég piszkos, szagos hely, de a történelmi helyek döbbenetesen szépek. Mennyi időd lesz kint?

Előzmény: mogyesz (-)
r_bendegúz Creative Commons License 2000.08.31 0 0 1
mogyesz,
- rágd át magad pár site-on, ahol hasznos tanácsokat osztogatnak ;o)
- boldogulj valamelyest angolul
- szerezd be az oltásokat (országa válogatja, hogy mire van szükséged, a Vista honlapján esetleg találsz infót)
- köss színes, szélesvásznú utasbiztosítást (a kórház roppant drága; a helybéliek időnként ritkítják a turistákat)
- csak palackos vizet igyál
- tilos a jégkocka (az is lehet forralatlan vízből)
- csak héjas gyümölcsöt egyél, amit fogyasztás előtt megfürdethetsz fertőtlenítős löttyben
- lehetőleg ne utcai árustól vegyél ebédet, mert nem azok a "padlóról enni lehet" fajták, bár adott esetben valóban ott tálalnak
- vigyél magaddal gyógyszert, mert hátha nem fogadtad meg az előbbieket
- az alkudozás ázsiában is a nemzeti sportok közé soroltatik (a külföldieknél magasabbról indulnak)
- thaiföldi látnivalók: Bangkok – királyi palota együttes, buddhista templomnegyed, vízipiac; Pattaya (az az ottani tengerparti strandrész); egyéb tapasztalnivalókról volt vmi az LHV-topikban :o)
tisztelettel
r_bendegúz

Előzmény: mogyesz (-)
realdoko Creative Commons License 2000.08.31 0 0 0
Szerintem vigyél magaddal egy törülközőt. Az mindig jól jöhet.
Meg egy kisbicskát.

El is felejtettem: Zer0.

mogyesz Creative Commons License 2000.08.31 0 1 topiknyitó
Mit kell tudnia az utazónak, ha úgy dönt, hogy utazási irodák méreg drága útjait kikerülve egyénileg utazik a messzi Ázsiába?
Egy kiadós nullázás után várom az ötleteket, jótanácsokat elsősorban egészségügyi óvintézkedésekről, árakról és hogy hova érdemes ellátogatni.

mogyesz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!