Keresés

Részletes keresés

csiri46 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 156
Köszi a megnyugtató választ. A kisfiam már két éve jár otthon német szakkörre, de ez ugye ide édes kevés. Féltem de ahogy olvasom más gyereke is beilleszkedett és hamar megtanulja a nyelvet. Én magam is a véletlennek köszönhető,hogy állást kaptam nyelvtudás nélkül. Egy hotelben vagyok szobalány és azonnal kellettem,mert emberhiány volt. Mit mondjak, első héten ottvolt velem a magyar kolléganőm, de 10 napra hazament. Volt olyan nap,hogy sírva fakadtam, /arab kollégák, Jugó főnök, egy szót nemtudtam németül ők meg pláne magyarul/ de aztán pucoltam a tükröt és rájöttem, ha dagadtra bőgöm a fejem még ronda is leszek nemcsak tudatlan. Június óta anyi mindent megtanultam a kényszerhelyzetben, hogy magam se hiszem. Most már csak barátokat szeretnék tudni magunk körül, mert az nagyon hiányzik. Továbbra is várom , ha valakinek van hozzá kedve és ideje. üdv nektek Erika
Előzmény: Csopaki malom (154)
Csopaki malom Creative Commons License 2010.07.28 0 0 155
Szerintem nyelvtudàs nèlkul nincs igazàn reàlis esèlyed. Itt mèg a takarìtonoknek szòlò àllàshirdetèsek is igy kezdodnek: nèmetul beszèlo takaritonot keresek...
Előzmény: csarti73 (153)
Csopaki malom Creative Commons License 2010.07.28 0 0 154

Ahogy koràbban is ìrtam Ancsynak, nem kell iskolàt keresned. Ha kijon a kisfiad, be KELL jelentened ot is hivatalosan a lakàsba, ahol laktok. Ezutàn szinte azonnal jon majd a levèl, hogy melyik iskolàba fog jàrni, mikor kell jelentkeznie. A korzet szerint legkozelebbi iskolàt fogjàk megjelolni. A tanàrok màr mindenhol hozzà vannak szokva a kulfoldi gyerekek jelenlètèhez, ezen ne aggòdj. Inkàbb tanìtsd màr most kisfiadat nèmetre. Csak ezzel tudod a dolgàt megkonnyiteni,ami lehet, hogy nem lesz egyszeru. Magyar iskola nincs. A muncheni Magyar Misszionak vannak hètvègi foglalkozàsai magyar gyerekeknek meg egyèb csalàdi ès vallàsi korei. Google-on megtalàlod.

Előzmény: csiri46 (152)
csarti73 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 153
Sziasztok!
Idepottyantam;) Ha valaki tudna nekem segíteni ... Frankfurtban szeretnék dolgozni amúgy 36 éves Nő ,szakács vagyok! A nyelv annyira nem oké , de rajta vagyok !
Ha valaki valamit tud SOS!
Előre is köszi .....
csiri46 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 152
Sziasztok. Végtelenül örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Férjem szobafestőként dolgozik németországban. Én június 23.án jöttem ki. Vannak gyerekeink,de a 10 éves kisfiunkat szeretnénk kihozni magunkal szeptembertől. Még iskolát nemtaláltunk, de olvasom, hogy más is aggódik emiatt. Mi Grafingban lakunk, úgytudom Münchentől kb.30 km. Szívesen fogadnék tanácsot a közelünkben melyik az az iskola ahol szívesen fogadják a külföldi gyereket. Ami még hiányzik a közösség. Szeretnénk megismerkedni olyan családokkal ahol szintén van gyerek, hogy hétvégeken és egyéb szabad időben élvezhessük egymás táraságát. Előre is köszi a segítséget. üdv szép napot Erika
Szandra05 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 151

Sziasztok :)

 

Egészen új vagyok itt, próbálok barátokat keresni. Németországban Heddesheimban élek, közel Mannheim-hoz, Frankfurthoz. A párom német, vele lakom, sajnos németül csak eléggé "alap" szinten beszélek, ezért nem tudok túl sok mindent kezdeni magammal, ezért keresem magyarok társaságát arrafele. (Ja, párommal angolul beszélek). 19 éves vagyok és szeretek sok mindent csinálni.

 

Ha gondoljátok írjatok, keressetek :)

Bogyóka0814 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 150

Szia Essen14!

Mi aug. 27-én megyünk ki, Klevében fogunk lakni! Sztem Essen nincs annyira messze! Én is szívesen megismerkednék veletek! Az én kislányom 11 hónapos! Nem tudom a te gyermekeid mennyi idősek? Járnak óvodába vagy iskolába? Találtatok már magyar orvost:

Üdv
Előzmény: Essen14 (149)
Essen14 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 149
Szia Bogyoka0814 es Üdv mindenkinek !

Mi nemreg költöztünk Essen melle ( pärom es ket gyemekünk ) es ha volna kedvetek ismerkedni szivesen vennenk.
Illetve ha van infotok magyarokrol meg a környeken, esetleg magyar intezmenyekröl akkor elöre is köszönöm.

Addig is minden jot mindenkinek.
Csopaki malom Creative Commons License 2010.07.21 0 0 148

Megcsinaljatok a hivatalos lakcimbejelentest, utàna majd jon a hivatalos èrtesìtès, hogy a gyerekek melyik iskolàba fognak jàrni,mikor kell jelentkezni. Ez egyszeru. A tanàrok nagyon hozzà vannak szokva a kulfoldiekhez, gondolom, Muenchennek is vannak olyan iskolài, ahol majdnem tobb a kulfoldi mint a nèmet, de a lakosok immàr egynegyede nem nèmet, tehàt gyerekeid nem lesznek csodabogarak. A nagyobbik gyermeked helyzete kissè nehezebb, mert a bajor iskolarendszer baromi merev ès a negyedik èvben fèlèvkor elèrt tanulmànyi àtlag hatàrozza meg, hogy milyen iskolàba kerul. Hiszen ott az àltalànos iskola csak 4 èves, utàna vagy gimnàzium (8 èves) èrettsègivel, vagy màsik 2 iskolatipus èrettsègi nèlkul. Tehàt nagyon rà kell hajtania kislànyodnak a nèmetre meg a tanulàsra. Màr most. Van aki inkàbb az osztàlyismètlèst vàlasztja. Ha van mèg konkrèt kèrdèsed, irj nyugodtan, bàr èn nem Munchenben èlek

Előzmény: Ancsy74 (147)
Ancsy74 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 147

 

Sziasztok !

Én még új vagyok itt. Az én helyzetem a következő : A férjem kint dolgozik Münchenben és úgy döntöttünk,hogy én és a 2 gyerek kiköltözünk. A fiam 7 éves ő most kezdené az iskolát, a Lányom 10 Ő most fejezte be a 3.-at. Szeretném megkrdezni,hogy megy a beiskolázás,hogy viszonyúlnak kint a tanárok a gyerekekhez? Kinek vannak ehez hasonló tapasztalatai a gyerekek hogy illeszkedtek be. Köszönöm segítségeteket. Egy aggodó Anyuka.

esch Creative Commons License 2010.07.18 0 0 146
Szeretettel üdvözlök mindenkit!
Ha van közöttetek valaki Frankfurt / Hahn, Esch vagy Trier városokban, nagyon örülnék neki... Május végén jöttem haza Trierből két hét után (egy osztálytárs hívott meg akivel a 30. érettségi találkozón futottam össze), s a mai napig olyan eleven bennem az a két hét, hogy egyszer "turistaként" is szeretnék visszamenni (a jövőbeni terveim még alakulnak...), de még egyszer nem vehetem igénybe az osztálytárs "lakosztályát" - nagyon önzés lenne részemről. Abban kérem a segítségeteket, hogy ismertek-e bármelyik fent említett városban igen nagyon olcsó szállást (még akár "ifjúsági szállás" is lehet a 48 évem ellenére)? Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! E.
judli Creative Commons License 2010.07.09 0 0 145
Nagyon szépen köszönöm a választ meg a biztatást is remélem sikerülni fog Köszönöm
Csopaki malom Creative Commons License 2010.07.09 0 0 144
Irasd be a helyi német iskolába. Szerintem a magyar magániskolázásnak csak akkor van értelme, ha rövid idöre (pl csak 1 évre) jöttök. Ha nem, akkor a kislánynak a német iskolában a helye. Hidd el, legkésöbb az elsö év végére nagyon jól, akcentus nélkül fog beszélni. Meg szerintem az iskolába nemcsak tanulni jár az ember, a társaság is legalább olyan fontos. Szerintem kislányodnak a kortársak nagyon hiányoznának, ha mindig csak otthon tanulná a magyar tantervet. Teljesen egyedül, elszigetelödve lenne egész nap, mert ha nem tanul meg gyorsan németül, a szabad idejében is mindig egyedül lenne. Tapasztalatból tudom, hogy pl. egy sportkörben sem tudna barátokra lelni, ha nem tud németül. Az elején nem lesz könnyü, de gyorsan bele fog jönni. Sok iskolában segítenek a külfödi gyerekeknek délutáni felzárkoztató német órákkal. Ezt érdeklödjétek meg a körzet szerint illetékes iskolában. Ès ha lehet, már most kezdjetek el vele németezni, akár játékos módon is (rajzfilmek, zene, német gyerekfilmek DVD-n). Hidd el, sokat jelent, ha az elsö tanítási napon már röviden be tud mutatkozni a többieknek. Sok sikert!

P.S. Bogyóka, ha van kedved, irj magánüzenetet!

Előzmény: judli (143)
judli Creative Commons License 2010.07.08 0 0 143
Sziasztok megszeretném tudni hogy Németo.-ba szeretnék kimenni lányommal férjem már kint van dolgozik kislány itt lenne most 2.osztályos irassam-e be kinti iskolába vagy magántanulóként járja az itthonit nyelvet ő még nem tanul de szeretnénk mi is kimenni. Köszönettel
Bogyóka0814 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 142
Szia Csopaki malom! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és a linket! Essen-ben találtam egyet, 70 kmre van Klevétől, annyira nem sok! Lenne még egy pár kérdésem, esetleg privátban írhatnék neked!

Szép napot!
Előzmény: Csopaki malom (141)
Csopaki malom Creative Commons License 2010.07.07 0 0 141

Szia Bogyóka! E´n messze vagyok töled, Stuttgart mellett élek családommal majdnem 2 éve. Három gyerekem van. Mi sem találkoztunk eddig magyar orvossal itt. Esetleg még egyet tudok javasolni: próbáld meg ezen a honlapon a magyarul beszélö orvost keresni. E´n megpróbáltam beírni neked, hogy Kleve meg ungarisch, de nincs találat. Esetleg ha egy közeli nagyobb városban keresel ezen a honlapon, több esélyed van.

http://www.arzt-portal.de/a-suche-fl.html

Sok sikert!

Előzmény: Bogyóka0814 (140)
Bogyóka0814 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 140
Köszönöm, h válaszoltál! Igazából a magyar óvoda nem fontos, én is szeretném ha megtanulná a nyelvet, úgyhogy szerintem is jobb lenne ha egy német óvodába járna! Viszont a magyar orvos fontos lett volna, mert én csak nagyon keveset beszélek németül, bár tudom, h majd belejövök, mert már dolgoztam kint 2 évig! Azért köszönöm, h válaszoltál! Te egyébként merre laksz? És mióta vagy kint? Van gyermeked?
Előzmény: Csopaki malom (137)
Pipy26 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 139
Es ha valakinek van kedve dumalni,akkor itt az msncimem:bettykee24@hotmail.com
De persze ide is irhattok,vagy email.
Pipy26 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 138
Sziasztok!Lakik valaki Hof és környeken?Remelhetöleg errefele is elnek magyarok.Jo lenne par emberket megismerni.En kb 2 eve vagyok kint.Irjatok,ha van kedvetek!
Üdv
Csopaki malom Creative Commons License 2010.07.07 0 0 137
Ugyan nem lakom a környéken, de tudom, hogy Németországban (ill. általában külföldön) felesleges magyar bölcsödét/óvodát/iskolát keresni. Nincs. Miért is lenne? Nagyobb városokban (Frankfurt, München) van hétvégi találkozó és játékos foglalkozás magyar gyerekeknek pl a magyar katolikus misszióban vagy a magyar kultúrintézetben. Itt találkoznak a szülök is, tehát megismerhetsz más anyukákat is. De ha német bölcsibe iratod a gyerekedet, a kezdeti nehézségeket leszámítva csak elönye lesz belöle: hamar megtanul németül, akcentus nélkül. Arra vigyázz, hogy Németországban a bölcsödei, óvodai helyek szükösek, nem biztos, hogy ha beíratod, kaptok is helyet. Szerintem a magyarul beszélö gyermekorvos/nögyógyász/háziorvos is fehér holló, föleg kisebb városokban.
Előzmény: Bogyóka0814 (136)
Bogyóka0814 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 136
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Egy hónap múlva költözünk Klevébe a 10 hónapos kislányommal és a párommal (ő már 3 hónapja ott dolgozik) ! Tudja vki hogy van-e ott vagy a környéken magyar gyermekorvos és bölcsöde/óvoda? Kb. mennyibe kerül havonta? Lakik vki a környéken? Szívesen ismerkednék ott élő magyarokkal!

Előre is köszi a válaszokat!

Szép napot!

Anita
subi641224 Creative Commons License 2010.06.20 0 0 135
sziasztok!

kellemes hetveget mindenkinek.
en reutlingenben lakom csalädommal, szeptember ota. ha lenne valakinek kedve ismerkedni szivesen veszem. csinältam en is egy weboldalt a magyaroknak es ha van kedvetek nezzetek meg.

www.reutlingen.honlapom.com

remelhetöleg mindenki jol van.
toväbbi szep es kellemes estet

pusza mindenkinek

subi
babi35 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 134

Szisztok!

 

Lakik valaki Aschaffenburgban?

Helem Creative Commons License 2010.06.16 0 0 133
Sziasztok külföldi magyarok!

Terjesszétek és süssetek kürtőskalácsot külföldön.
Itt kap infókat, akit érdekel.
http://kurtoskalacs.freeweb.hu/


Kovács szaki Creative Commons License 2010.06.08 0 0 132

Nem tudom pontosan, milyen segítségre gondolsz kint: munkanélküli segélyre? Az természetesen nem jár. Munkát magadnak kell találnod, munkaközvetitö cégekhez ne is fordulj, mert ök nem foglalkozhatnak olyan emberrel, akinek nincs munkaengedélye. Papírok otthonról: bizonyítványaidat, diplomádat, nyelvvizsgapapírodat (Goethe intézet) hozzad és itt fordíttasd le (egy diplomafordíttatás kb 30-40 Euro).

Ovodai beirakozással kapcsolatban: nincs túl sok féröhely, van akit nem tudnak felvenni, gyorsan lépjetek. Magyar ovoda, iskola itt nincs.

Előzmény: zsanta (130)
zsanta Creative Commons License 2010.06.07 0 0 130
Sziasztok.
Remélem tud valaki nekem tanácsod adni.Szeretnék kiköltözni Münchenbe.A férjem kint dolgozik,október óta,és én mennék utána.
Nem tudom mit kell tennem,hogy kezdjek neki.Van egy 5 éves kisfiunk,szeretném oviba járatni,de nincs munkahelyem még kint.Kell e valami papírt intézni itthon vagy egyszerűen üljek üljek kocsiba,és induljak neki?Kint milyen lehetőségeim vannak amíg nem találok munkahelyet jár e valami pénz,tudnak e segíteni?
Köszönöm előre is a választ.
festek Creative Commons License 2010.06.04 0 0 129
Sziasztok. festő kolégát keresek aki kint dolgozik és esetleg tudna segíteni hogy tuti munkát tudjak énis szerezni külföldön.Előre is köszönöm segítségeteket.
Kovács szaki Creative Commons License 2010.05.05 0 0 128

"...érdekelne, hogy munka ügyben hogy mennek a dolgok?"

 

 

Nehezen. Gazdasági válság, munkanélküliség itt is van böven. Ezért az üres helyekre a szabály szerint - néhány kivételtöl eltekintve -  még mindig a helyi munkaeröt kell elönyben részesiteni a munkaadóknak. Ha diplomás vagy, vagy hiányszakmában dolgozol, az más tészta.

 

Alapállásban neked munkaengedély kell, nem Vermittlungsschein. A munkaengedély megszerzéséhez kell találnod egy olyan munkaadót, aki irásban bizonyitja, hogy téged akar alkalmazni, megindokolja a munkaügyi hivatalnak, hogy miért és eljár a nevedben a hivatalnál, hogy adják ki neked az engedélyt.

Nem mondom, hogy ma könnyü ilyet találni.

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.04 0 0 127
Hello!


Elnézést, a kérdésért, de érdekelne mert most készülünk németországba költözni és érdekelne, hogy munka ügyben hogy mennek a dolgok?

Pl: Vermittlungsgutschein - ezt hogyan lehet beszerezni? Magyarként is megkaphatom? Mibe kerül?

Ez mindenképpen kell?


Köszönettel: Sepi
Előzmény: Törölt nick (57)
DeRosa Creative Commons License 2010.04.29 0 0 125
(Nalunk) az ovi 7:30-tol 16:30-ig van nyitva es a gyerek is a teljes idore van bejelentve (igy kotelezo az ebed).
5 napra az ebed havi 60EUR
A ovi meg azt hiszem kb ~90-110, de most, hogy a leanyzo mar "Vorschulkind" azaz beiskolazando gyerek, csak 20-at kell fizetni (utolso evben).
Azaz havi ~150-170 volt a terheles 2 evig, most kevesebb.

Tudok ennel par10 Euroval dragabbat es olcsobbat is, felenk azt hiszem, atlagos az ar. De a szolgaltatas szinvonalaval (epulet, odafigyeles, kajaltatas...) kifejezetten elegedettek vagyunk, a mi onkormanyzatunk nagyon odafigyel a gyerekes csaldokra.

Irgy egy emailt (publikus a cimem) es Bob+Thomas ugyben azt hiszem, tudok segiteni.

Munkakereses szerintem csak akkor fog menni, ha mar ott leszel, elore, Mo-rol nem igen. Ha ott vagy, es van par kapcsolatod, akkor probalkozni kell, nem feladni es elobb-utobb menni fog. De a nyelvnek tessek nekifekudni, ertheto modon ez elony - azaz a nemtudas hatrany!

Az elelmiszerarak kb a mo-i szinten vannak (tudod, a "tipikus bevasarloi kosar" amit a statisztikai hivatalok szamolnak). Fogd a mai fogyastasotokat es szamolj egy otthoni dragabb bolttal (Kaiser, Julius Meinl? - ha ezek meg vannak - NE a Tescoval) es adj hozza talan 10%-ot es lesz egy jo becslesed.
Az energia (villany, gaz, kozmu = viz, csatorna) dragabb, a benzin ugyan annyi.

Udv,
deRosa
Előzmény: csympi (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!