Keresés

Részletes keresés

NYCgirl Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4725
ja, meg azt elfelejtettem irni, hogy az utobbi adag kapszulak mellet meg naponta innom kell egy japan zoldteakbol allo kevereket, aminek a neve: Ponay tea.
Előzmény: NYCgirl (4724)
NYCgirl Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4724
udv mindenkinek!

lassan 1 honapja csinalom a dietat. arra lennek kivancsi hogy hallott e mar valaki azokrol a gyogyszerekrol amiket nekem kell szednem ? eddig meg nem olvastam a forumon ezekrol, vagy csak nem vettem eszre...

szoval:

1. eloszor kellett szednem a BWL-3 nevezetu kapszulat. ez volt a tisztito kura. ha ez elfogyott akkor jottek amiket jelenleg is szedek

2. acidophilus plus nevu tejsavbakteriumokat tartalmazo kapszula +

3. carotenoid complex nevu vitamin kapszula +

4. olajfa level kivonat kapszula (ez a borre)

nos ? velemeny ?

NYCgirl

joshee Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4723
Sziasztok,
igen ,nagy a csend, en is mar reg nem szoltam hozza, mert mostanaban (lekopogom) eleg stabil az allapotom, 4,5 honapja dietazom, es ha meg nem is a topon, de mindenkepp sokkal jobban vagyok, mint regen. Egy dolog izgat igazabol csak, hogy ugy egy honapja elkezdtett hullani a hajam, es kicsit megijedtem, hogy ez vmilyen mellekhatas... Aztan arra lyukadtam ki, hogy hatha B vitamin hiany, hiszen pl. elesztot, amiben koztudottan van B, nem eszem ugyebar, tehat szerintem ettol lehet. Van ilyesmi tapasztalatotok? Mit lehet tenni ellene? Feltetelezve a B vitamin hianyt, elkezdtem lucerna csirat enni, allitolag abban sok van, nem akarom bebeszelni, de talan jobb is most a helyzet.
Vagy egszeruen csak az osz tehet rola??...
aNDA Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4722
De nagy a csend... Lehet, hogy mindenki meggyógyult? Hurrá :)
Anci72 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4721
Szia.

Pedig nagyon sokat írtunk a nehézfém kivezetéséről is, pl lásd Kandi Kálmán leveleit le lehet hívni egyénenként is. De az alga is remek ebben, pl.

A.

BOUNTY Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4720
Sziasztok!

Én még új vagyok ezen a fórumon. Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogyan tudnám megszabadítani a szervezetemet a nehézfémektől. Kicseréltettem az amalgán töméseimet, mert úgy tudom addig semmi értelme a candida elleni küzdelemnek. Már csak 1 csere van hátra és utána elkezdem a diétát.

Elolvastam néhány régebbi levelet, de a nehézfém kivezetéssel kapcsolatban nem találtam semmit.

Aki tud, kérem segítsen.

Köszi: Bounty

erkki Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4719
Sziasztok! Visszaolvastam pár hónapot, meg valami nagyon régi oldalt is, gondolom időről-időre ismétlődnek a kérdések. Én is jövök eggyel. Senki nem írt a fűzfakéreg teáról (az Anti-candidában is ez van csak hétszer annyi pénzért), aminek a hatóanyaga a szalicilsav. Én ezt iszom a diéta mellett és hüvelyöblítést is csinálok vele. Nekem csak hüvelyi tüneteim vannak (makacsok) és két hónap után mintha javulna a helyzet. Hagyományos gyogyi nekem nem segített. Naszóval a kérdés, hogy ez a szalicilsav, ami egyébként eléggé nemkívánatos szer tartósításra (méreg)nem káros-e ebben a formában? Egyébként év végére tervezem a gyógyulást... Nekem nagy erőt adott a diétához a Cukorblues c. könyv (Kétezeregy kiadó), ami nem is a gombákról szól...
aNDA Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4718
Jól van lányok, ez a beszéd :))
Teljesen egyetértek Veletek!
Előzmény: hsarkany (4717)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4717
Egyetértek. :))
Annak idején pontosan ugyanazt csináltam, mint Bri. Annyira meg voltam ijedve a rossz Vega-eredmény miatt (30), hogy alig mertem vmit is fogyasztani. Állandóan a könyveket bújtam, hogy ezt vagy azt ehetem-e. Szerintem egy csomó ételt tök fölöslegesen vontam meg magamtól. (Arról nem beszélve, hogy micsoda stresszben éltem.) Szerencsére nálam nem okozott gondot, mert csak 3-4 hónapig tartottam.
Előzmény: bagolyka2 (4716)
bagolyka2 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 4716
Sziasztok!

Nekem az a tapasztalatom a szigorú diétával kapcsolatban, hogy csak további ételallergiát és hiánybetegségeket okoz. A gomba ettől még nem pusztul el, csak a szaporulata lassul le.
A krumpli pl. egyáltalán nem veszélyes, mert a keményítővel nem tud mit kezdeni a gomba, csak az egyszerű cukrok szolgálnak jó táptalajnak. Ilyen alapon akkor nem lehetne enni gabonaféléket sem vagy más keményítőalapú ételt.
Én eszem néha hüvelyeseket is és semmi bajom nincs tőle. Én úgy gondolom, a lényeg azon van, hogy a cukros, ecetes, élesztős és gombából készült ételt ne együnk és párhuzamosan kell mellé szedni valamilyen gombaírtót is.

Előzmény: Bridzsi28 (4715)
Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4715
Sziasztok!

azoknak, akik össze vannak zavarodva, hogy mit is lehet és mit nem lehet enni:
Én is a László doktornő féle diétát csinálom, de nem eszem se krumplit, se húst, se halat, se hüvelyeseket és nem iszom kávét sem. Elolvastam pár könyvet, úgyhogy kiszedtem az étrendemből minden olyan terméket (fentiek), amit szinte mindegyik, ehhez a témához tartozó irodalom tilt, és csak azokat eszem, ami szinte mindenhol és mindenkinél engedett. Így, a magam kiegészítései és tiltása alapján próbálom betartani az alant megjelent diétát.

Anci72 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4714
:))
hsarkany Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4713
Még jó, hogy nem akartál megkeverni. :)))
Előzmény: Anci72 (4712)
Anci72 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4712
Sziasztok!

Nem akarok senkit sem megkeverni, csak leírom amit én még olvastam. Lajos Atya szerint az allergia: reggel markonyi zab vagy búza, amit előző este beáztattunk durvára őrölve. Áztatva még egy kis aszalt gyümi, amit reggel összze kell önteni. Rá valamilyen nyers gyümi (??), pici méz (??), dió, olaj.
/Nem erjed össze a zabbal pl. a nyers gyümi??/

Ebéd: először valamilyen nyers zöldségből és csak egyből saláta. De minden nap másmilyenből. Rá fűszerek és fokhagyma, lila vagy vörösh., fűszerek, petrezselyem..stb., oliva. Aztán párolt étel, p.zöldség, vegyesen + valamilyen köret: búza, rozs, köles, hajdina-párolva. Rá olaj, fűszerek stb.

Este: sütőben sült krumpli, köménnyel,oliva, salival.

Semmi só, csak méz, de az is kicsi (?) semmi cukor és gyümölcsből banánt, grape-fruit-ot (?) ...meg még valamit nem lehet.
Semmilyen LISZTből készült ételt nem lehet enni: semmi tészta, sütik, kenyér. Csak a MAGból megfőzött zab, búza..stb. mehet.
Szokásos, ecet, erjesztett..stb sem.

Állítja, csodát tesz, kipróbálta. Most én próbálkozom, meglátjuk. Végülis, nem 2 hete kezdtem, úgyhogy ennyi "engedmény (méz)" asszem mehet.

Egyébként akkor éreztem a legjobban magam, amikor semmi kenyeret és semmi sót nem fogysztottam.

Majd szólok, ha jön a csoda.

A.

A Tóth Lívia féle könyvben viszont akit rákból ő gyógyított meg (...Zsolt) valami hasonló diétát kellett ennie, de amint a gyógyulás beindult, 8-12-ig csak gyümölcs..a többit meg már mindenki ismeri, a szokásos, amit mi diétának hívunk.

Ötlet: néha kimarta a gyomrom, az epém is éreztem az esti vöröshagymától, a salin. Azt tanácsolta, pár csepp citromot nyomjunk rá. Tényleg jobb lett!

hsarkany Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4711
Szia, Kata! :))
Én is azért vettem a Nature Care-t, mert itt, a topicban dicsérte vki nagyon. Betartottam a használati utasítást (egyébként is rengeteget iszom - ez is a candida elleni háború hatása), mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Épp azért mondtam anyukámnak, próbálja ki ő is, hátha csak az én szervezetem reagál ilyen különösen. És mondom, neki is megfogta a székletét, pedig neki nem szokott ilyen irányú problémája lenni.
Nem akartam senkit lebeszélni a termékről természetesen, csak érdekességképp írtam le a tapasztalataimat. Örülök, hogy neked bevált. :))
Ági
Előzmény: Nonamekata (4709)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4710
Kedves Cica!
Mint írtam, a diétával kapcsolatban bennem is nagyon sok kérdés van - még mindig.
A diétám elején kerültem a krumplit, mert úgy tudom, a keményítő cukorrá bomlik, és ugyebár a krumpliban van bőven keményítő. De sehol, egyetlen könyvben sem láttam, hogy tiltották volna. Viszont épp itt, a fórumon írta vki, hogy neki kimondottan javasolták, hogy minél többet egyen, mert lúgos kémhatású. Úgyhogy én most eszem nyugodtan.
A tejet tudom, hogy tiltott, csak nem értem, miért. Joghurtból, mint említettem, a Bakonyt, ill. a Danone Activiát fogyasztottam, mert azokban - állítólag - biztosan vannak hasznos baktériumok.
Tojás ügyben sajna nem tudok segíteni, mert ugyanolyan kétségeim vannak. Én eszem (igaz, nekünk saját, "tanyasi" tojásunk van).
Sajnálom, hogy a grépfrútra allergiás vagy, mert a grépfrútmagolaj kiváló gombaölő.

Bemásolok neked egy diétát, amit a Vegatesztet végző hölgytől, ill. László dr-nőtől lehet kapni. Egy kedves topictársunk gépelte be, még régebben, én meg lementettem magamnak. Én is ezt vettem alapul. Biztos lenne, aki vitatkozik vele, de szerintem ez elég korrekt.

Az általános candida diéta lényege

- elhagyni mindent, ami a penészgomba táptalaja (finomított szénhidrát, édesség)
- elhagyni mindent, ami penészt tartalmaz (élesztő, alkohol, erjesztett termékek)

MIT NE EGYÜNK?

Mi képezi a gomba táptalaját? Minden, ami édes vagy finomított szénhidrát:

- cukor, méz (háztartási fehér és barna cukor, szőlőcukor, fruktóz, csokoládé, torta, sütemény, fagyi, juharszirup).
- édes gyümölcsök és italok (cseresznye, földieper, barack, szilva, szőlő, mazsola, datolya, füge, narancs, mandarin,
görög- és sárgadinnye, kivi, ananász, banán -nyers, aszalt vagy szárított formában, lekvár, ivólé vagy szörp úgyszintén)
- bármilyen fehér liszt és ebből készült kenyér, tészta, pékáru, fehér rizs, keményítő
- bolti müzli (édesített és aszalt gyümölcsöt tartalmaz)
- ipari üdítők (rostos, szűrt, szénsavas, cola, stb.)

Penészt tartalmazó ételek vagy erjesztéssel készültek:

- élesztő (kenyér, kelt tészta)
- kefir, sajtok
- kovászos uborka, savanyú káposzta, ecetes savanyúság
- gomba, Combucha tea
- sör, bor, pálinka

Kerülendő:
- vörös húsok (sertés, marha, birka) és felvágottak (virsli, párizsi, lecsókolbász), panírozott húsok, sajtok
- állati zsiradék
- általában élelmiszer-ipari termékek
- földimogyoró és pisztácia (mert gyakran penészes)
- fűszerek is lehetnek penészesek (szárítás előtt megpenészedhetnek)
- ha a gabona őrlés előtt megpenészedett a lisztnek penész illata van

MIT EHETÜNK?

- teljes értékű gabonakása (barna rizs, zab, köles, árpa, hajdina), élesztő nélküli kenyér teljes őrlésű gabonából saját készítésű müzli pelyhekből és magvakból, barna tészta, Hamlet-puffasztott búza, rizs
- zöldségek: nyersen, párolva, levesnek, főzeléknek
- hüvelyesek (bab, lencse, felesborsó, csicseriborsó, szójabab)
- szójakészítmények: liszt, granulátum, kocka, tofu, szójaszósz
- magvak (szezám, len, napraforgó, tök, mák, dió, csonthéjas mogyoró, gesztenye)
- gyümölcsök: meggy, málna, szeder, ribizli, áfonya, savanyú alma, birsalma (párolva), grépfrút, citrom, avokádó
- natúrj oghurt (Bakony joghurt plusz, Danon activia), aludttej, túró, mozzarella és feta sajt, tejföl
- szójatej, rizstej, mandulatej
- hetente többször hal (nem tenyészett), hetente egyszer szárnyasok (csak a hús bőr nélkül)
- heti egy tojás
- fűszerek (tengeri só. köménymag, ánizs, pirospaprika, babérlevél, petrezselyem, snidling, stb.)
- hidegen sajtolt olajok
- italok: forrásvíz, csapvíz (lehetőleg szűrt), szénsavmentes ásványvíz, gyógyteák, kávé, a nem édes gyümölcsből frissen préselt lé
- ecet helyett citromlé
- édesítőszerek: szaharin, Canderel, Polisett, Natreen
- élesztő helyett szódabikarbona és sütőpor

Előzmény: cica76 (4708)
Nonamekata Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4709
Ági!
Csak a Nature care-re szeretnék visszatérni egy gondolat erejéig. Mennyi vízzel vettétek be? Azt írják, hogy 2-3 dl vízzel kell bevenni, majd később még ugyanannyit meg kell inni. Azért csodálkozom az ellentétes hatáson, mert nálunk a családban már kettőnknek volt eredményes.
Előzmény: hsarkany (4707)
cica76 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4708
Kedves Hsárkány!
Köszi hogy reagáltál a levelemre. Sajna még ma is olvastam egy két dolgot a candidáról és még mindig csomó mindent nem értek. Mi az amit BIZTOS nem szabad enni és mi az amit lehet? Pl. olvastam itt a krumpliról. Nekem azt tanácsolták egyek annyit amennyi belém fér. vagy a tojás? Valaki azt mondja mindennap legalább egy, valaki azt hogymég véletlenül sem szabad.
vagy olvastam itt csomó gyógyszer nevét melyekről semmit sem tudok. Kit tudnátok ajánlani akinek hinni lehet? Van-e egyáltalán olyan teszut amivel kimutatható 100%-ban hogy tényleg van-e c
Írtad a joghurtot meg a tejet - nekem szigorúan tiltották. Vagy a gréfriutot. Állítólag allergiás vagyok rá. Na mit szólsz?
Előzmény: hsarkany (4705)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4707
A SuperVeg-et a Herbáriában veszem. Úgy emlékszem, a Tescóban és a Billában is láttam, de ott jóval drágább. A Herbáriában 8-900 Ft egy kg (de kisebb kiszerelésben is kapható). És sokkal finomabb, mint a Vegamix (persze ez ízlés dolga). Ez utóbbit én egyszer próbáltam, de nem ízlett. A SuperVeg ugyanúgy fogyasztható diéta alatt is, nekem a Herbáriában dolgozó hölgy javasolta, akitől egyébként is nagyon sok jó tanácsot kaptam.
Előzmény: Anci72 (4706)
Anci72 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4706
Sziasztok!

Leveskocka: élesztrő és cukor. Akárcsak a vegeta vagy delikát, Profi Vegeta vagy nevezd, ahogy gondolod.

Kata: teljesen egyet értek Veled. Mértékletességre, önfegyelemre és türelemre int.

hsarkany: ez a SuperVeg ez hol kapható? Mert már nagyon unom a Vegamix-et vagy mit. Ezt ugyan úgy lehet használni, mint a Vegamix-et?

A.

hsarkany Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4705
Szia, Cica!
Semmi zöldség???????????? Ezt még soha nem hallottam. Candidás pályafutásom során elolvastam jó néhány könyvet, diétás tanácsot, de a zöldséget egyik sem tiltja. Sőt! Ezt most nem értem. Nagyon nem. :(
Ezen a fórumon - is - eltérő véleményeket hallhatsz a diétáról. Én a pártján vagyok, mert nekem kifejezetten jót tett, és semmi, de semmi káros hatását nem éreztem. Igaz, én csak 3-4 hónapig tartottam a nagyon szigorú diétát. De pl. egy kevés savanykás gyümölcsöt akkor is ettem.
Szóval az én véleményem az, hogy - a tünetek súlyosságától függően - 2-4, max. 6 hónapig érdemes tartani a szigorú diétát. (A gyümölcsöket meg szerintem csak pár hétig kell kerülni. De nem hiszem, hogy ha közben le-lecsúszik 1-1 alma vagy grépfrút, az tragédia. Mondjuk banánt vagy szőlőt azért ne együnk kilószámra.) Ha vki tényleg következetesen betartja, ennyi idő alatt helyre kell rázódnia. Utána csak a szintentartás a lényeg, tehát a cukrot, alkoholt, fehérlisztet érdemes kerülni.
Nekem ez a véleményem a diétáról. Hidd el, jó néhányszor én is skizofrén állapotba kerültem, hogy melyik könyvnek, diétás tanácsnak higgyek. Én a Bakony, ill. Danone Activia joghurtokat mindig is fogyasztottam. Azt én sem értettem sosem, hogy pl. tejet miért nem lehet inni, hiszen a tejcukrot tudtommal a candida nem tudja hasznosítani, viszont az acidophylusnak az a fő tápanyaga. De ez csak egy kérdés a sok közül.
Egyébként pedig csatlakozom Kata véleményéhez, miszerint a diéta önmagában kevés, egy néhány hónapos kúrával nem tudjuk az évek alatt tönkrement szervezetünket, immunrendszerünket hipp-hopp helyreállítani.
Előzmény: cica76 (4703)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4704
Szia, Kata!
Tetszett ez a Sári! :)) Egyébként Ági vagyok.
Igazából csak annyit tudok a Florigóról, hogy nagyon jót tett az emésztésemnek. Világéletemben küzdöttem ezzel a problémával. A Florigót még két és fél éve, a diétám legelején kezdtem szedni, azóta abba sem hagytam. Annyit tudok róla, hogy jót tesz a bélflórának. És édes!!!! Állítólag ez a fructooligosacharid (oligofruktóz) a candida számára hasznosíthatatlan. Fodor Erzsébet is ajánlja a könyvében.
Előzmény: Nonamekata (4700)
cica76 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4703
Sziasztok,
én még új vagyok az asztalnál de szeretnék minél több jó tanácsot hallani tőletek. Nekem különösebb bajom nincs csak a 20kg felesleg melyet fogamzásgátlótól "kaptam". Mindez lassan 3 éve történt és azóta nem sikerült visszafogynom. Azután ajánlották a candida diétát, voltunk az Egészségfarmon és megállapították, hogy candidánk van ( a férjemmel voltam ). Persze el is kezdtük a diétát - semmi élesztős, cukros, semmi gyümölcs és semmi zöldség.
3 hónapig bírtam,fogytam is 8 kg de sajna az immunrendszerem totál legyengült. Soha nem szoktam náthás lenni télen, most sikerült. Áprilisig birtam azután abbahagytam. Mostanra visszaszedtem a kilókat de jól vagyok. Azóta olvastam néhány cikket a témában és meglepődtem mennyire eltérőek a vélemények. Olvastam, hogy baromság hogy nem lehet élesztős kenyeret enni, hiszen akkor már megsül az élesztő tehát nem káros, vagy hogy igenis kell tejtermékeket enni. Nekem azt mondták Danone terméket még véletlenül se egyek, ugyanakkor egy másik diétában csak azt szabad enni. Most már semmit nem értek, de szeretném újra kezdeni a méregtelenítést.

Kérlek segítsetek eligazodni!

Nonamekata Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4702
Kedves Meduza!
Miből gondolod, hogy ez a gomba nem Candida? A Candida gombának számos alfaja van, ebből a legismertebb a Candida albicans. Nekem pl. ennek az értéke teljesen normális volt, három más Candidáé viszont nem. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a te gombád valóban nem Candida, de ha elolvasod pl. Jeanne Marie Martin é Dr. Zoltan P. Rona könyvét a Teljes Candida kézikönyvet, akkor megtudhatod, hogy ennek nincs jelentősége, mert más gombák is hasonló tüneteket produkálhatnak, mint a Candida és a kezelésük is ugyanaz.
Furcsának találtam, hogy úgy gondolod soha nem leszel teljesen rendben, mindezt azután, hogy beszedtél egy doboz Nystatint és nem diétáztál. Az általam hallott eddigi legrövidebb kúra is 1 hónapos, de kemény diétával és gyógyszerrel. A legtöbben több hónap alatt gyógyulnak meg, mivel nem azon múlik a gyógyulás, hogy kiirtsuk egy hét alatt a gombát a szervezetünkből, hanem, hogy rendbetegyük az immunrendszerünket, aminek a gyengesége miatt el tudott szaporodni a gomba. Ez nem megy egyféle gyógymód alkalmazásával, sokrétű kezelést igényel, ami kihat testre és lélekre egyaránt. Legtöbbször stresszes időszakban jön elő ez a betegség, mint jónéhány másik is (pl.a herpesz)
A diéta gondolatával pedig próbálj megbarátkozni. Az előbb említett könyvben azt javasolják, hogy legyen egy bevezető, átmeneti fázis, ami segít a nem egészséges étrenden élőknek fokozatosan hozzászokni az új táplálékokhoz illetve a nem fogyasztható élelmiszerek hiányához, és így kevesebb lesz a diétával járó stressz.
Én így három hónap távlatából úgy érzem, hogy ennek a betegségnek az a szerepe az ember életében, hogy mértékletességre és önfegyelemre szoktasson. Ha a többieknek más tapasztalata van ezzel a legutolsó mondatommal kapcsolatban, akkor kérem osszák meg velem.
Üdv: Kata
Előzmény: Kandirozott Meduza (4701)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4701
Szia aNDA !

Nagyon köszönöm az útbaigazitást. Csak az a kis baj van, hogy én nem Pesten élek. Mennyi ideig tárolhatom a háziorvos által levett vért, hogy eljuttassam abba az Intézetbe?
Mit fog szólni a háziorvos, hogy egy hisztérika vagyok és beképzelek magamnak dolgokat, ha a vérvételt ilyen vizsgálat miatt kérem?

Nem értem egész pontosan, hogy mi is ez a Candida és mit okozhat. Évek óta kinlódok szájzúgi és szájpadlási gombával, de senki rám sem hederitett.
A Nystatin szedése (egy doboz kb.) után egy ideig nagyjából rendben vagyok, de soha nem leszek teljesen gyógyult azt hiszem.Ez a gomba nem Candida. De persze emellett lehet még Candida is amilyen harácsoló vagyok. Ez a haspuffadás amiról irtatok nagyon zavaró. Néha akkor is van, ha nem eszem egyáltalán.
Lehet, hogy diétázni kellenne? (Brrrr....)

Előzmény: aNDA (4689)
Nonamekata Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4700
Szia Sári! (Bocs, de hogy szólítsalak?)
Mi a különbség a Florigo és a többi bélflóra helyreállító szer között?
Üdv: Kata
Előzmény: hsarkany (4697)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4699
Az én párom már teljesen megszokta (elnéző mosollyal nyugtázza), hogy mielőtt vmit megvennék, végigböngészem, miket tartalmaz. Sajnos az élelmiszer-ipari termékek legnagyobb részében fellelhető vmi tiltott. :(
Előzmény: hsarkany (4698)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4698
Olivabogyót és burgonyát tudtommal lehet enni. Búzadarából, úgy tudom, a tönkölybúzadarát.
A leveskockának nézd meg az összetételét a dobozon. Ha nincs benne tiltott dolog (bár szerintem még cukor is van benne, csakúgy, mint az ételízesítők többségében), akkor mehet. Én SuperVeg ételízesítőt használok, az jó, aromás, és szerintem nem kell mellé leveskocka.
Előzmény: NYCgirl (4694)
hsarkany Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4697
Érdekes, egyszer én is vettem Nature care-t, és nekem inkább megfogta a székletemet. Sőt, anyukámmal is kipróbáltattam, és nem rebegett utána hálaimát... (addig a napig neki sosem volt székrekedése). :)))
Nekem a mályvatea jön be. Illetve a Tamarine lekvár, de az ugye diéta alatt kerülendő. Nekem használ, ha bélflóraerősítőket szedek (Acodophylus, Florigo). A mályvateával együtt nekem ez a tuti kombináció. :))) Ez sem hajt meg, csupán "kellemessé" teszi a dolgot.
Ami nagyon jól kipucolt engem mindig: a Hunyadi János gyógyvíz (vagy a Ferenc József, de az kicsit gyengébb). Azt hiszem, az is keserűsót tartalmaz.
Előzmény: Nonamekata (4696)
Nonamekata Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4696
Sziasztok!
Tegnap vettem Nature care-t és működik! És nem úgy, mint egy radikális hashajtó. Egy doboz 800 Ft körül volt (kb. 10 dkg) , egy alkalommal egy csapott evőkanállal kell bevenni 2-3 dl vízben és megduzzad odabenn. Nagyon jó székletlazító hatása van és azt írják róla, hogy nem lehet hozzászokni. Ugyanaz van benne, mint a Colon cleanse-ben, de olcsóbb.
Nem tudom említettem-e, hogy a bioenergetikát tanuló ismerősömnek mondta Béky László, hogy colon hidroterápiát maximum kétszer szabad végezni...
Anci! Csak annyit, hogy Tóth Lívia már ezelőtt több, mint tíz évvel nagyon otthon volt a természetgyógyászat és táplálkozás különböző területein. Azóta csak fejlődött, de ez mindig a saját tapasztalata alapján történt és meg tudta tenni, hogy hosszú ideig csak egyféle dolgot egyen és így kitapasztalta, hogy mit bír és mit nem. Nekünk is így kellene, de ami engem illet én jobban kedvelem a kavalkádot odabent. Sajnos a belső berendezésem már kevésbé...:)))
Hol tanulsz Tai-chit? Én is évek óta kacérkodom a gondolattal, de nálunk sajnos nincs oktatás. Vettem egy Tai-chi videokazettát, de az nem olyan, mintha élőben tanítanák az embert.

Üdv:
Kata

Előzmény: Bridzsi28 (4692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!