Keresés

Részletes keresés

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.02.17 0 0 296
Igazad van. Sárgaláz ellen Kenya előtt oltottak. A Hepatitisben meg nem voltam biztos, hogy melyik, ezért tettem mögé kérdőjelet.
Előzmény: voyager75 (295)
voyager75 Creative Commons License 2003.02.17 0 0 295
Pontatlan info. Sárgaláz ellen csak D-Amerika és Afrika egyes országaiban oltanak. Hepatitis A ajánlott, B csak nemi úton terjed, szóval csak a qrvázóknak kell. Tífusz szintén ajánlott. De mindez a malária-tablettákkal együtt valóban csak azoknak kell, akik nem csak a populáris helyeket járják be.
A Khao San Road pedig sokak szerint igenis sirály hely. Én pl. a sokcsillagos hotelektől és a bőröndös turistáktól vagyok rosszul... (és nem azért mert nem tudnék odamenni)
Előzmény: Hermione_Granger (294)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.02.17 0 0 294
Ha csak BKK-ba mész, meg valami tengerparti nyaralásra, akkor nem kell. Ha viszont a kalandok mélyére hatolsz, főleg esős évszakban, akkor nem árt. Általában sárgaláz, tífusz, meg hepatitisz B(?) ellen oltanak, malária ellen meg gyógyszert adnak. Utóbbival vigyázni kell...
Előzmény: konczeyb (293)
konczeyb Creative Commons License 2003.02.17 0 0 293
Haho!

Milyen oltasok kellenek Thaifoldre, hol és mennyiért lehet beszerezni, és főleg mennyivel az utazás előtt kell beszerezni az első oltásokat (amiből esetleg több kell, vagy több hét/hó, amíg kifejti védőhatását)? Milyen gyógyszert kell szedni. Összességében ezeknek mennyi a költségvonzata?
Köszi,B

szopiszuri Creative Commons License 2003.02.17 0 0 292
a banános a legfinomabb!
Előzmény: jedilovag (291)
jedilovag Creative Commons License 2003.02.17 0 0 291
és megkóstolta eredeti thai halászgatyóban az eredeti thai specialitást a banana pancake-t!
(amit mellesleg télleg jól csinálnak a thaiok)
Előzmény: ego (290)
ego Creative Commons License 2003.02.17 0 0 290
Tökéletesen igazad van Szopiszuri! Korábbi három utam során eddig valahogy sikerült kihagynom a Khao San környékét, de annyit hallottam és olvastam róla (itt az Indexben is), hogy három hete amikor Bankgkokban jártam elmentem arra is.
Az az egy óra, amit ott töltöttem egy életre elég volt. Az volt a benyomásom, hogy a a sok hülye aki réveteg tekintettel ott bóklászik ki sem teszi a lábát a környékről, de otthon utána barátainak azt meséli, hogy nagy kaladok részese volt, Thaiföld sűrűjében töltötte a nyaralását.
Előzmény: szopiszuri (289)
szopiszuri Creative Commons License 2003.02.17 0 0 289
szerintem a tömegközlekedéssel nincs semmi baj, gyakorlatilag ingyen van, garantáltan turista ritka, és mindenhova el lehet jutni vele, a buszok meg sűrűn járnak.

a khao san road meg az egyik legocsmányabb hely, ahol életemben jártam, a második alkalommal már legszívesebben embert öltem volna. olcsó hotelek persze tényleg vannak arra számolatlanul.

Előzmény: Vajk (285)
jedilovag Creative Commons License 2003.02.17 0 0 288
én is behúzok egy strigulát a pratunam környéknek a lent említett okokból (a pantin az pantiP Plaza - szórakoztató elekt. 5 emeleten)

ahol bathroom van, ott klo is van bakker

Twining: fejenként 800 $ rengeteg pénz arrafelé, még 1-2 belföldi repülés v. BKK-Siem Reap by air is belefér, ha jól gazdálkodtok vele...

Előzmény: Vajk (285)
Twining Creative Commons License 2003.02.13 0 0 287
Most láttam a mountex honlapján, hogy van olyan öv, ami a legjobb rejtekhely a pénznek, még a tatonka tasakoknál is jobb, akkor se látszik rajta, hogy pénz van benne, ha valaki a szállodában turkál a cuccodban! Összesodorva lehet beledugni a pénzt! Végre nem csak a tolvajok találékonyak!

Mi majd nyáron megyünk, kb 25 napot tervezünk ott tölteni, a gond csak az, hogy szűkös a keret. Fejenként 800 dollár elég 25 napra költőpénznek, beleértve a belföldi utazgatást (persze ott ennyiből nem akarunk repülővel is menni, csak busz/taxi/vonat)? Ja, és át akarunk ugrani Kambodzsába megnézni Angkort. Belefér ez ennyi pénzbe?

Vajk Creative Commons License 2003.02.13 0 0 286
NA most így rohanni a szigetek között nm igazan érdemes.
Kho Samui: nyugis hely, nemnagyon kiépített infarstruktúra(ut a hegyekben 0), tipikusan lazulásra, a trópusi környezet élvezésére való hely.Ide érdemes idegnyugtató hatása miatt menni. Nincsenek nagyon diszkók, és az a pezsgő élet sem itt lelhető fel.
Phuket: igazi bulizós hely, ahol elvonulásra nemigen van lehetőség. Viszonylag sűrűn lakott, főleg a partvidék, nagyon sok érdekesség nincs. VISZONT remek kiindulóhely egynapos túrákhoz: James Bond szikla(semmi érdekes, hacsak nem a vízen lebegő falu), Phi phi island és ha búvárkodni szeretsz sok lehetőség van az többnapos búvártúrákra is, hajón lakva.
Innen nincs messze Malaysia sem...

Ezeket a dolgokat én sem egy alkalommal szedtem össze, hanem az első utam után biztos voltam benne, hogy mégeccer elmegyek. És lőn:))
Szóval a rohanás nem éri meg, türelem és nyugalom kell oda. A helyiektől ezt nagyon meg lehet tanulni:)

Előzmény: Arnyeklovas (283)
Vajk Creative Commons License 2003.02.13 0 0 285
Attól függ mit szeretsz.
Ha szeretsz templomokat nézegetni, és sok időt tölteni BK-ban, (és kevés pénzt akarsz szállásra költeni), akkor Khao San Road.
Ha szeretsz alkudozni, bevásárolni, akkor a Pratunam negyed:Four Season, Pratunam park Hotel, közel a Pantin Plazahoz és World Trade Centerhez(a Bayoke sincs messze), mert itt mindenki ad-vesz valamit.

Közlekedni nem érdemes a tömegközlekedéssel, taxi nem drága, a tuk tuk igen, de meghatározó élmény és túristaritka helyekre is eljuthatsz velük:)

Én szeretem a Pratunamot, mert nyüzsis, és minden érdekes elérhető onnan 20-40 perc alatt. (még a Khao San is)

Előzmény: Arnyeklovas (284)
Arnyeklovas Creative Commons License 2003.02.13 0 0 284
Tényleg, látom, te helyi lakos vagy :-), hol érdemes megszállni?
- szinte bárhol a folyó mentén (nyugisabb, de a folyón mégis jól lehet közlekedni)
- Khao San Road és környéke (közeli templomok stb)
- Siam square és környéke (Jim Thompson House, Bayoke, Lumphini és bevásárló kp. közel + sky train és vasutállomás is)

Mik a tapasztalataitok?

Előzmény: Vajk (282)
Arnyeklovas Creative Commons License 2003.02.13 0 0 283
Aha, igen mondták, hogy túl sok az utazás benne.
Akkor menjünk Surat Thani felül vissza északr a szigetekre? Koh Samuira, aztán esetleg át Phanganra? (A Phuket Phi Phi részt sem akarjuk kihagyni...)
Ti viszitek magatokkal a majd ezer dollárokat, vagy AMEX csekket váltatok be?
Ja, megnézzük a tajcsit:-), ki tudja!?
A szállodák folyton azt írják, hogy bathroom van a szobához, ez azt jelenti, hogy WC is van benne?
Az éjszakai vonaton (1st class), milyen szélesek az ágyak? KÉt ember is elférhet rajtuk? Láttam képeket, de abból nem tudtamn megállapítani...

Alkudozási trükköket, technikát tud valaki? (mi könnyedéd adjuk ki magunkat csóró turistáknak)

Előzmény: jedilovag (281)
Vajk Creative Commons License 2003.02.13 0 0 282
Four Season az jó, mi akkor voltunk ott, amikor még nejlon volt a lift falán:)
Egy kellemetlen volt: a melegvizet még nem mindenhol kapcsolták be, lévén vadi új volt minden, ellenben a légkondinak köszönhetően a hőmérséklet permanens 10 fokon mozgott a hallban, ami elég rossz volt.

Előzmény: Arnyeklovas (277)
jedilovag Creative Commons License 2003.02.12 0 0 281
ha nincs nagy szmog, akkor lehet, hogy klassz a napnyugta a Bayokeból. Lumphini parkba reggel tai chizni mentek?
royal palace látogatáshoz vigyetek hosszú gatyót is...a szigetes program egy kicsit eszetlen...
Előzmény: Arnyeklovas (277)
voyager75 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 280
Azt nem mondanám, hogy egyformák, de pár órás ott-tartózkodásért szerintem rohadtul nem érdemes hosszú órákat utazni. Én azt ajánlom, hogy csak 1 szigetre menj a keleti oldalon. Ha a nyüzsis helyeket kedveled akkor Samui, ha a csendesebb, kevésbé kiépítettet akkor Phangant.
Suratthani és Krabi között nem tudsz megállni, az egy szimpla buszút. Orchidea park van vhol BKK környékén.
Tatanka testszínű kis táska a legjobb, ezervalahányszáz pénzért lehet kapni a Mountex-ben. Hotelben nem voltam, de a guesthouseok széfjei is megbízhatók voltak. Az útlevélről, repjegyről esetleg csinálj fénymásolatot..
Bővebb infóért szerintem nézz be a www.utazas.com oldalra. Az Ázsia szekcióban rengeteg thai infót fox találni.
Előzmény: Arnyeklovas (279)
Arnyeklovas Creative Commons License 2003.02.11 0 0 279
Megnéznénk a szigeteket. Vagy nem érdemes ennyit utazni, mert egyformák?
Reggeli komppal megyünk Ko Taora, majd tovább Ko Phangan-ra. Ott alszunk. Aztán másnap valamikor mennénk át Ko Samui-ra (általában így írják).
Aha, néztem a Samsonite boltban ilyen kis táskát, megbízhatónak tűnik. Akkor chequet ne is vigyünk? Zsebelés tényleg ritka, és inkább a gazdátlan tárgyak gyors megtalálása a gyakori? Ja, és hol tartsam a többi pénzt? Mennyire biztonságosak a nem Hotel safe-ek, ha vannak?

Útközbeni látnivalók? Főleg S.Thani-Krabi szakaszon.
Orchideák érdekelnének még nagyon. Mennyire biztonságos bérelni valakit, hogy menjünk egynapos dzsungeltúrára dzsippel. Lehet-e ezen valamit látni?

Igen, gondolkozunk, hogy Phi Phi-n többet legyünk.
LP van könyvtárban? Hol?
köszi

Előzmény: voyager75 (278)
voyager75 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 278
Egy-két dolgot nem értek. Minek mész Ko Taora és Ko Phanganra, ha rögtön mész tovább Ko Samui-ra (Nem Samiu)?
Egy nap Ko Phi Phin kevés, Phuket helyett inkább maradj ott.
Samuiról komplett jegyet lehet venni: Samui-S.Thani-Krabi-Phi Phi. Az út kb. 7-8 óra, és kb. 400 baht. Phi Phin késő délután már nem egyszerű a szállás, és bár én nem vagyok híve, de inkább foglalj a kikötőben, amíg várod a hajót.
Pénz: dollár+EC/MC vagy Visa Vigyél magaddal egy testre erősíthető tasakot és hord a pólód alatt. A zsebedbe csak annyi pénzt tarts ami egy napra kell.
Ayutthayába 20 percenként indulnak buszok. LP-ben benne van. Vissza a hajó ha jól tudom nem túl egyszerű és elég drága (+lasssú). Visszafelé a legegyszerűbb mikrobusszal (60B).
Tiszta, egyszerű, szállás mindenhol van 200-400 baht.

Előzmény: Arnyeklovas (277)
Arnyeklovas Creative Commons License 2003.02.10 0 0 277
Hát mi is elindulunk!
Március első két hetében.
Szerintetek nagyon szoros-e a következő program:
1. Megérkezés délután, napnyugta nézelődés a Baiyoke II Tower kilátótoronyból (Hotel is)
2. Bangkok, reggel a Lumphini parkban, aztán templomok
3. Ayutthaya, busszal oda, hajóval vissza (Honnét szerzek menetrendet???) Utazás éjjel tovább
4. Vonattal Chumphon-ba érkezés, hajóval Ko Tao, majd Ko Phangan. itt alvás
5. Hajóval Ko Samiu
6. Ko Samiu
7. Ko Samiu
8. Valahogy (hogyan???) átmenni Krabiba.
9. Hajóval Phi Phi, alvás itt.
10-13. Hajóval Phuket

Ezen az útvonalon mit érdemes megnézni?
Egyéb javaslat?
Miben tároljátok a pénzt? Mit visztek (AMEX Travellers Cheque/VISA kártya/dollár)? Szállásjavaslatok?
Ezekről a bangkoki hotelekről mit tudtok (tapasztalat):
Felix Sathorn Villa Hotel (900 baht/szoba)
Four Season (800 baht/szoba)
New Siam Guesthouse (700 baht/szoba)
Suk 11 Hostel (700 baht/szoba)

Ja, és a Wat Phra Kaew és a Grand Palace az egy belépővel látogatható?

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.02.07 0 0 276
Hát igen, az erős forint jót tesz az utazni vágyóknak.
Előzmény: voyager75 (275)
voyager75 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 275
most 5,30 :o)
Előzmény: Hermione_Granger (274)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.02.07 0 0 274
Amikor én voltam, akkor már 7 Ft volt egy baht...
Előzmény: moha114 (273)
moha114 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 273
Szaddam Husszein pártja a Ba'ath, de Thaiföld pénzneme tényleg a baht. Amikor én voltam (1999) 1 baht 6 forintot ért. Egyszerű, de kultúrált szállást már 150 bahtért kapni lehetett az ország északi részén!
Előzmény: Hermione_Granger (271)
ego Creative Commons License 2003.02.07 0 0 272
Tudom, tudom, baht!
Előzmény: Hermione_Granger (271)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.02.06 0 0 271
Végre valaki mellettem szól! :)))
Amúgy baht, nem bath.
Bath az Szaddam Husszein pártja :)))

Előzmény: ego (269)
jedilovag Creative Commons License 2003.02.06 0 0 270
tiszta sor.
Előzmény: ego (269)
ego Creative Commons License 2003.02.06 0 0 269
Tegnap jöttem meg Pattayáról. Nagy becsben tartom azok véleményét, akik Thaiföldön az érintetlen természetet, a nyugalmat keresik (egyre nehezebb a dolguk), de vannak érvek, amik Pattaya mellet szólnak. Akinek az a szempont, hogy mindenben nagy a választék, olcsók az árak, nagy a nyüzsi, annak merném ajánlani. Ha pedig az illető ezek mellett fehér homokra, kristálytiszta tengervízre és elhagyatottab strandokra vágyik az vegye a fáradtságot és az egyik reggeli hajóval (20 bathért vagyis 105 forintért) menjen át a hét kilóméterre lévő Koh Larn-ra és élvezze mindezeket. Koraeste mielőtt a szigetről vissza indulna a hajóval, egyen a kis kikötő valamelyik éttermében 200-300 forintnyi bathért valami jó kis helyi kaját, este pedig élvezze Pattaya zsivaját.
voyager75 Creative Commons License 2003.02.05 0 0 268
Neszóljbe apafej ! Majd jól ráduszítom a feketefoltosokat !!!
:)))
Előzmény: jedilovag (266)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.02.05 0 0 267
Nem baj, én pl. egyáltalán nem haragszom érte, sőt, tetszik, ha valaki határozottan kiáll a nézetei mellett.
Előzmény: jedilovag (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!