Keresés

Részletes keresés

its me Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4795
en csak Vega-tesztet tudok mondani zugloban. az is jo?
Előzmény: daninyunyo (4794)
daninyunyo Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4794
Válaszoljatok kérlek az előző hozzászólásomra!:-)
Köszi
Előzmény: aNDA (4793)
aNDA Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4793
Aki olvasgatja ezt a topikot, az jól tudja, hogy én mennyire nem hiszek a kemény diétában (az okait nem részletezem újra). Így hát teljesen egyet értek veletek a lazításban, én is folyamatosan lazítok - csak a cukrot veszem komolyan (de néha lehetetlen), mivel ennek érzem csak a káros hatását.

Egy apró megjegyzés: az otthon nevelet házi fűszereket teljesen felesleges kiszárítani, frissen, apróra vágva sokkal intenzívebb az ízük, bátran próbáljátok ki! Szárított fűszert is használok persze... Csók a penésznek!

Előzmény: Liza3 (4792)
Liza3 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4792
Kedves Kata!

Én pont ugyanezt tapasztalom, mint te. 6 hónapja vagyok diétán, de az utóbbi 1-2 hónapot lazábban vettem. Egy barátnőm unszolására az előző 3 hetet végig diétáztam keményen.
De a kifejezetten candidásoknak ajánlott ételektől én is rosszul vagyok. Hozzáteszem nekem ritkán voltak emésztési panaszaim. De mióta diétázok, hadd ne mondjam…
Én már egyre jobban kételkedek ebben a diéta sztoriban. És persze, ha normál kaját becsúsztatok, sokkal jobban érzem magam, mert végre ettem 1 jót, és reménykedhetem, hogy hátha hízok picit. Persze cukor, fehér liszt továbbra sem megy, csupán kevés élesztős pirítós. Szerintem így sokkal jobb végigcsinálni az egészet. Úgyis egész életünkben ez lesz…:-(

A fűszerekkel kapcsolatban:
Lehet fűszerezni, vannak kifejezetten gombaölő fűszerek (köménymag, kakukkfű, rozmaring, pirospaprika..stb.) Ezek erjedésgátló tulajdonsággal is rendelkeznek.
A lényeg az, hogy frissek legyenek, ne szárítottak. Ha esetleg az utóbbi, akkor te magad végezd otthon a szárítást is. Így biztos lehetsz benne, hogy nem penészes.

Előzmény: Nonamekata (4791)
Nonamekata Creative Commons License 2003.11.05 0 0 4791
Szerintem főzéshez nyugodtan lehet fűszereket használni, mivel főve már a penész is elpusztul, már amennyire penészes lehet egy fűszer. Én mostanában kevésbé tartottam be a szabályokat és semmivel sem érzem rosszabbul magam, mint amikor szigorú diétát tartottam. Ez nem azt jelenti, hogy ennék fehér lisztet, cukrot és élesztőt, de ezen kívül már sok egyebet kipróbáltam, pl. tejtermékeket, pár falat mézes biosütit, rakott krumplit kolbásszal, tejfölösen stb. Az emésztésem nincs rendben, mert még mindig puffadok, néha megy a hasam, tehát tipikus candida tünetek, de akkor sem volt jobb, amikor nem ettem ilyen kajákat. Már nem tapasztalom a gomba nyilvánvaló jelenlétét az emésztőrendszeremben, így arra gondolok, hogy a diéta és a colon hidroterápia tönkrevágta az emésztésem és nehezen bírkózok meg bizonyos élelmiszerekel.Így utólag túl elméletinek tűnik az az elterjedt módszer, hogy éheztessük ki a candidát hónapokon át és addig egyoldalú diétát folytassunk. Nem hiszem el, hogy ez egészségesnek tekinthető. Lefogytam több, mint tíz kilót, aminek még örültem is, de sápadt, beesett lett az arcom, a hajam azóta is erősen hull, töredezik a körmöm, száraz a bőröm és szerintem ezek inkább a vitaminhiánynak köszönhetőek, mint csak a candidának. Most megpróbálom erősíteni az immunrendszerem aloe verával, celladammal és borzadjatok el... kombucha kapszulával. Ez utóbbiról már annyi ellentétes véleményt olvastam a candidával kapcsolatban, hogy itt az ideje, hogy a saját bőrömön is kipróbáljam. 6 napja szedem, de semmi negatívat nem tapasztaltam még. Öt hónapja kezdtem a diétát, s már elegem lett az állandó önmegtartóztatásból és úgy döntöttem lazítok egy kicsit. A múltkor megittam egy dl sört és azon kívül, hogy pillanatok alatt a fejembe szállt semmi bajom nem lett tőle, viszont amikor csináltam magamnak kelkáposzta főzeléket diétás módon, megfájdult a hasam és felfúvódtam. Akkor most ez a candidától volt, vagy inkább valami más problémától?
Üdv: Kata
Előzmény: aNDA (4790)
aNDA Creative Commons License 2003.11.05 0 0 4790
Olyan jót mulattam a napokban egy könyvesboltban. A kezembe akadt egy "fantasztikus" receptkönyv, kimondottam candidásoknak írták. Nehogy megvegyétek!
Mondanom sem kell, recept természetesen igen kevéske van benne - mondjuk a könyv sem vastag -, de amin rögtön megakadt a tekintetem, az egy fűszerekre buzdító rész volt. Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de eddig nem arról szólt a fáma, hogy ne nagyon együnk fűszereket, hátha a szárítás közben meglátogatta egy kis penész?
Tovább már nem is nézegettem a könyvet, innentől kezdve számomra elveszítette a komolyságát...
its me Creative Commons License 2003.11.04 0 0 4789
kedves Liza, rozika, erkki!
inkabb irom akkor ide.

folyas sokfele lehet, viszont ugy gondolom, hogy a homeopatias kezeles segit! igy tapasztaltam.
kenetvizsgalat alapjan nekem pont candida albicans csinalta a problemat.

szuneteltettem a fogamzasgatlomat, folyasom lett. ujra szedtem a gyogyszert, abbamaradt.
amikor pedig vegleg felhagytam vele, akkor total kijott. mindez tavaly tortent.

iden tavasszal kezdtem eloszor jarni homeopatias kezelesre, mivel vannak olyan betegsegeim, amik rendszeresen elojonnek (kronikusak), ezert nem kulon-kulon kezelte oket, hanem probalt egy olyan szert adni, ami kb. lefedi az osszes problemamat. tudom, ez igy eleg misztikusan hangzik. de ha ismered a gyogyszerek mukodeset, akkor mar kevesbe tunik maszlagnak.
a homeopatias szerek hatasat egeszseges emberek csoportjan figyelik. ugyanis, amilyen mellekhatasa van az egeszseges emberen, az ugyanilyen betegsegben szenvedon az a gyogyszer segit. egy gyogyszernek pedig alt. tobb mellekhatasa is van.

ami a lenyeg: havonta altalaban egyszer kell bevenni az adott gyogyszerbol, tapasztalataim szerint kb. 1 het mulva kezded eszrevenni a hatasat. megpedig ugy, hogy elojonnek a kronikus problemaid (altalaban a fontosakkal foglalkozik a szervezet eloszor). nekem a folyasomon valamikor nyar kozepen kezdett el dolgozni. akkor olyan eroset produkalt, hogy ihaj! meg ejszaka is jott! aztan azota semmi.

de azert irto ritkan szoktam calpo cleaner-rel irrigalni, megelozeskent.

kronikus panaszra a homeopatias szer altalaban nem azonnal segit. ezert is irtam, hogy mikor kezdtem el szedni es kb. mikor mult el. kell hozza turelem, de megeri. es persze kozben is hasznalhatsz irrigatorral huvelyoblitot, de csak olyat, ami nem illoolajos (ez ugyanis semlegesitheti a homeopatias szer hatasat)

nem pestre jarunk homeopatias orvoshoz, viszont a paromnak is, nekem is rengeteget segitett.
a homeopatias topikosok biztosan szivesen ajanlanak orvost pesten.
az biztos, hogy a mienk olcsobb volt, mint amit hallottam toluk.

lanyok, gyogyulast kivanok :)

erkki Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4788
Sziasztok, engem is érdekelne a homeopátiás módszer (its me, légyszí írd le, hol, kinél, mit). Gondolom nem vagyok egyedül, hogy kisérleti nyúlnak érzem magam. Én már elég sokmindent próbáltam a hüvelyi tünetek megszüntetésésre. Mindig felcsillan a remény, hogy elmúlnak, aztán érthetetlenül újra kezdődik az egész...Az irrigálást elég hosszú ideje csinálom naponta kétszer, már egészen irrigátor függővé váltam, borzasztó...Tejsavval, fűzfakéreg teával, graipfruitmagolajjal... Elképzelésem szerint sem tesz jót az állandó öblögetés. Most éppen reményvesztett állapotben vagyok a gyógyulást illetően, de hátha ez a homeopátiás bigyó (vagy bogyó) segítene...
rozika20 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 4787
Kedves its me!
Olvastm a tanácsaidat, köszi szépen őket!
Igazából engem is ez a homeopátiás kezelés érdekelne, mert az irrigálásokban már nem nagyon bízok!
Te teljesen tünetmentes vagy a homeopátiás szerektől?Írnál nekem is vmit a kezelésedről?
Köszönöm,Rozi
daninyunyo Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4786
Sziasztok!

Néhány éve Pesten az Oktogon körül egy allergiavizsgálaton Candidát állapítottak meg nálam. Akkor el is kezdtem egy diétát, de nem sokáig bírtam:-) nem éreztem olyan komolynak a dolgot, hogy annyi mindenről lemondjak:-) Most viszont úgy érzem, lehet hogy újra kellene kezdeni, de előtte szeretnék egy újabb vizsgálatot. Tudnátok segíteni, hol csinálnak ma ilyet? Ceglédi vagyok egyébként.
Előre is köszi!
Daninyunyo

Előzmény: Liza3 (4785)
Liza3 Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4785
Várom xetettel! Köszi!
Előzmény: its me (4784)
its me Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4784
kedves Liza3,
irok neked hamarosan emailt rola, jo?
Előzmény: Liza3 (4783)
Liza3 Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4783
Kedves its me!

Azt írtad, hogy a homeopátiás kezelés hozta meg a javulást. Akkor te már teljesen rendben vagy? Meggyógyultál?
Engem is érdekelne ez a dolog. Legyen már végre, ami segít!
Az illóolajos irrigálás valóban jó, de tényleg csak egy ideig. Aztán kezdődik minden elölről…
Adnál egy-két infót a kezelésedről? Köszi!

Előzmény: its me (4776)
hiroshi Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4782
taplalekkiegeszito.lap.hu
its me Creative Commons License 2003.10.28 0 0 4781
kitartast es gyogyulast! :)
Előzmény: Fengcsi (4780)
Fengcsi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 4780
Kedves Rozika20,

En is hasonlo problemakkal kuzkodtem,mire nogyogyaszom elkuldott kenetre es ott megallapitottak, hogy candidam van es Difflucant irt fel az orvos,ami helyi szinten lehet, hogy kezel, de a majat , veset tonkrevagja, ugyanis tobb honapos kura lett volna.En a termeszetes gyogymodok hive vagyok, ami nem drasztikus es hatekony.
Szedem a Candcell6-ot, olajfakapszulat, Lactoproset+grepfruitcseppet.Meg csak 1 hete szedem es ezeket is honapokig kell szednem es mar tunetmentes vagyok, jobban vagyok.Plusz persze az etkezesre is figyelek.
Majd honapok mulva is leirom tapasztalataimat.

its me Creative Commons License 2003.10.28 0 0 4779
igen, igen! :)
bocsanat!
Előzmény: aNDA (4777)
aNDA Creative Commons License 2003.10.28 0 0 4778
Szia Rozi!

Csak a lényeget felejtettem el....Nekem a hagyományos, minden patikában beszerezhető tejsav is segít mindig. 1 liter vízbe 2 teáskanálnyit kell tenni.

Jobbulást kívánok!

aNDA Creative Commons License 2003.10.28 0 0 4777
Szia Rozi!

Az előző két hozzászólás a Tiéd, csak elfelejtettek a neveden szólítani :))

its me Creative Commons License 2003.10.27 0 0 4776
nekem ez bevalt ideig-oraig (rozsaolaj nelkul hasznaltam, mert azt nem tudtam beszerezni), de az igazi segitseget nekem a homeopatias kezeles hozta meg.
Előzmény: rozika20 (4774)
its me Creative Commons License 2003.10.27 0 0 4775
idezet Aromaterapia noknek c. konyvbol:

Vasaroltam a gyogyszertarban egy irrigatort, egy liter vizbe csoppentettem az illoolajokbol, s ezzel vegeztem naponta ketszer huvelyoblitest. nagyjabol egy hetig kezeltem igy magamat, de a viszketes mar az elso alkalom utan teljesen megszunt. ezutan mar csak hetente egyszer oblogettem, egy honapon at. a rendszeres huvelyoblites ugyanis karos, mert felboritja a huvely termeszetes sav-bazis egyensulyat, azonban kulonbozo panaszok idoszakos kezelese illoolajokkal nemcsak lehetseges, de szukseges is.

recept:
2 csepp rozsaolaj
4 csepp levendulaolaj
2 csepp bergamottolaj
1 liter meleg vizben . razzuk jol ossze es toltsuk az irrigatorba.

Előzmény: rozika20 (4774)
rozika20 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 4774
Sziasztok!
Én most vagyok először ezen a fórumon,mert már nem igazán tudok hova fordulni!Nagyon remélem, hogy tudtok majd segíteni! Szóval az én problémám is a gomba, ezen belül nőgyógyászati jellegű! Kb másfél éve szenvedek vele, de egyszerűen képtelenség kiírtani,tünetmentes is csak ritkán vagyok.Nemtudom hány orvosnál jártam már,de ők csak a hülye kúpokat írják fel,ami szinte semmit se ér!Olvasgattam itt a hozzászólásokat,van is pár ötlet ami nekem is segíthet talán!Szóval írtatok erről a teafaolajjal vagy grépfrutmaggal való irrigálásról.Aki próbálta már ezt megmondaná,hogy milyen gyakran lehet és mennyi vízbe hány csepp kell?Aztán van ez a teakeverék amit CsDa ajánlott!Tudom,hogy már sokszor leírtad,de ha szépen megkérlek leírnád nekem is pontosan,hogy miből mennyi kell bele és,hogy milyen gyakran kell fürdeni vele?És a diólevelet honnan szerzed?Bióboltból?Száraz vagy friss?Bocs ha egy kicsit hülyék a kérdéseim! :)
Szerintetek a fokhagyma kapszula vagy ez a CandCell6(mi ez?)jó az én problémámra is?
Amúgy én kombuchát szedek kb 1 hónapja,meg iszom ezt a fűzfakéreg teát,de nem sok eredménnyel!
Szóval nagyon várok minden tanácsot(minél elöbb) és előre is köszönöm mindenkinek!
Elnézést ha egy kicsit hosszúra sikeredtem!
Sziasztok,Rozi
ja,és légyszi névre szólóan válaszoljatok,hogy könnyebben megtaláljam! :)
Köszi mégegyszer!
hiroshi Creative Commons License 2003.10.25 0 0 4773
Mindegyik jó minőségű aloe termékben, így a Foreverében is. (nem akarok cégneveket írni, nem a reklám helye, ha érdekel, e-mailben írhatok)
Előzmény: its me (4771)
Liza3 Creative Commons License 2003.10.25 0 0 4772
A kovaföld kapszula kovaföldet:) tartalmaz+még egy összetevőt, már nem emlékszem mit.Természetesen nem élesztőt, és semmi ránk káros anyagot, mert akkor nem szedném be én sem.
Az aloe gélt én is az immunrendszerem miatt iszom, de megállítja a hajhullást, illetve ami lényegesebb:sok új kis hajat növeszt.
Előzmény: its me (4768)
its me Creative Commons License 2003.10.24 0 0 4771
ugy erted a forever aloe vera gel termekeben?
Előzmény: hiroshi (4770)
hiroshi Creative Commons License 2003.10.24 0 0 4770
Nem akarok már megint beleszólni, de az aloe verának amellett, hogy gomba és vírusölő hatása van, benne van a teljes B vitamin skála, beleértve a B12 vitamint is.
Előzmény: its me (4769)
its me Creative Commons License 2003.10.23 0 0 4769
most jutott eszembe, valahol olvastam, hogy a gomba nagyon szereti a B vitamint. ezert is B vitamin hianyosak a kandidasok.
de szerintetek akkor nem gaz ilyen kiegeszitoket enni?
Előzmény: its me (4768)
its me Creative Commons License 2003.10.23 0 0 4768
Lisa3,

nem tudod veletlenul, hogy mit tartalmaz a kovafold kapszula? altalaban a hajhullas elleni szerekben szokott lenni eleszto, ebben nincs?

nekem is hullott/hullik a hajam. en is iszom az aloe gelt, nem pont emiatt, inkabb az immunrendszerem erosites miatt, de ha erre is jo lesz, am legyen :)

Előzmény: Liza3 (4737)
Nonamekata Creative Commons License 2003.10.23 0 0 4767
Gyerekek!
Ez a topic nem erről szól! Mindannyian szeretnénk meggyógyulni, s ezért kíváncsiak vagyunk a többiek tapasztalataira, attól függetlenül, hogy azok orvossal kapcsolatosak, vagy természetgyógyásszal vagy valamilyen gyógyhatású termékkel, legyen az akár MLM útján forgalmazott termék. Kérlek benneteket ne pocskondiázzátok egymást! Lehet az embernek kritikus véleménye, de azt meg lehet fogalmazni emberi módon is. És különben is nem minden embernek ugyanaz a dolog válik be, ugyanúgy, mint ahogy vannak akik bírnak bizonyos kajákat, mások meg nem. Pont ez az izgalmas, hogy különbözőek vagyunk. A többiek ötletei alapján mi is próbálkozhatunk és vagy beválnak azok a dolgok, vagy nem.
Magánvéleményem az MLM termékekről: sok jó van közöttük, én csak az árral nem vagyok kibékülve. Általában drágábbak, mint az üzletekben kapható termékek.
Üdv:
Kata
Előzmény: buszjegy (4764)
its me Creative Commons License 2003.10.23 0 0 4766
nekem is lett ilyen a jobb szememben. olvasaskor ahogy jar a szemem, ugy koveti a folt is a szemem mozgasat.

talpmasszazzsal probalkoztal mar? mielott valaki hokuszpokusznak gondolna ezt a termeszetes gyogyitasi technikat, rakok ide egy linket, erdemes megnezni: http://www.ormosintezet.hu/reflex.html

"A lábakon lévő zónák szervezetünk salakanyag lerakó helyei. Ha a káros anyagcseretermékek felszaporodnak, a szervezetben, vagy valamilyen sérülés ér minket, az illetékes kapcsolódó zóna azonnal jelzi. Ezek az elváltozások különbözőek lehetnek, milyenségükből lehet következtetni a betegség természetére. Ilyenkor a reflexológus azt tapasztalja, hogy kristályos gömbszerű, homokszerű lerakódások vannak az adott területeken, esetleg megkeményedik vagy éppen túlságosan puha lesz a zóna tapintása. Jelentkezhetnek borkeményedésre hasonlító elváltozások és előfordulhatnak színbeli eltérések is."

Előzmény: pat bateman (4759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!