Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4846
Szerintem nem kell annak a kis cukornak túlzott jelentőséget tulajdonítani. Nem azon fog múlni a gyógyulás. A cukor teljes megvonása nem gyógyhatású, ezt sokan észrevették már, gondolom. De ezenkívűl nekem van egy olyan gyanúm, hogy a cukormegvonás talán mégcsak nem is segíti a gyógyulást.

Én nem diétáztam egyáltalán, mégis rendbetette a beleimet a tönkölybúzakenyér. Egy időben meg hiába kerültem a cukrot, mit sem értem el vele.

Ugyanakkor jelent valamit, hogy amikor elkezdtem fogyasztani ezt a kenyeret, némi cukoréhséget tapasztaltam (süteménykívánás pl.), pedig előzőleg én is úgy gondoltam, hogy teljesen közömbös számomra a cukor. Ha úgy adódott fogyasztottam, ha nem, akkor sem hiányzott.

De úgytűnik, a tönkölybúza belekezdett a "nagytakarításba", ennek tulajdonítottam az édességkívánást, ugyanakkor meg is lepődtem, mert egy egyszerű kenyértől ezt nem vártam volna. Nem is ezért kezdtem fogyasztani, hanem csak úgy jobbhíján. Ugyanis bármilyen pékárut választottam, valahogy nem éreztem jól magam, nem volt jó az emésztésem, ezért gondoltam, hogy akkor kipróbálom ezt is.

Előzmény: erkki (4839)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4845
Sirius: Te a Bessenyei Odette-re gondolsz.
Anci72 Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4844
Sziasztok!

Borzas és a többiek: nem próbáltátok, hogy esetleg nem esztek tejet, tejféléket. 2 éve állandóan piros volt a torkom..stb. nem tudtam, hogy tejérzékenységem van, amióta kihagyom, minden rendben.
A.

SiriusBlack Creative Commons License 2004.01.11 0 0 4843
nem emlékeztek véletlenül hogy mi volt az a szer, ami még nem gyógyszer, de diéta mellett használ a candida túlszaporpdására? volt egy nő vagy négy éve, aki megjelentetett egy kazettát, amin a saját története volt, súlyos fertőzésből gyógyult meg, és abban hallottam. de a kazettát nem találom, a nő nevét meg a szer nevét is elfelejtettem. viszont most a mamám lett "túlcandidás" és kellene neki.

ha esetleg valaki emlékezne akár a nő nevére, akár magára a szerre, megköszönném.

Borzas Creative Commons License 2004.01.09 0 0 4842
ááá, nekem semmi ilyen komoly nincs. csak olykor egy torokköszörülés, csak az a gond hogy makacsul és régen. az a baj hogy nem vagyok diétázós típus...
Előzmény: korcsi414 (4841)
korcsi414 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4841
Borzas: Tudod mi az érdekes? Hogy én is augusztusban kezdtem el torokfájni, nem tudtam ásítani, meg nevetni, mert ilyen ingerekre köhögőgörcs jött rám. Azóta én is próbáltam mindent, a candida kúra közepén antibiotikumoztam (mert már kétségbe voltam esve), aztrán nem múlt a köhögés (ami egyébként azért volt kellemes, mert az erős köhögés után néha "összerándult" a nyelőcsövem, és elkezdtem fuldokolni is). No, ez a korszak hála istennek elmúlt, jött helyette a gombóc érzés, ami szintén jó kis halálfélelemmel jár, mert este elég rossz így elaludni. Azért írtam le ezeket a tüneteket, hogy ha esetlge Neked is ismerős, akkor esetleg beszélhetünk róla. Azért ezen a fórumon, mert a Candidához van/lehet köze.
korcsi414 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4840
Hi. Segítenétek nekem egy linkgyűjteményt kialakítani olyan oldalakról, fórumokról, orvosokról, cégekről, akik aktívan foglalkoznak a Candidával? Elsősorban cikkeket sikerült találnom, de jó volnának olyan oldalak amelyek segítséget nyújtanak azoknak akik vélhetően Candida betegségben szenvednek. Jó volna ha tudnátok orvosok, természetgyógyászok web címeit is. Szeretnék egy komplett linkgyűjteményt kialakítani, ahol mindent megtalálnának az érdeklődők, és tudnak hová fordulni panaszaikkal. Érdekes lehet még táplálkozás kiegészítők gyártóinak, és minden olyan szolgáltatás nyújtó cégek/vállalkozások címei amik ide kapcsolódnak (Vega, Colon-Hydrotherapia, talpmasszázs, stb...) Kérlek, hogy segítsetek, ha tudtok. Akár ide írtok, akár az e-mailemre.
erkki Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4839
Régebben volt szó a candidafertőzés homeopátiás kezeléséről, ami valakinél nagyon bevált. Novemberben fejfájás miatt fordultam homeopata orvoshoz és fel is írt nekem mindenféle bogyókat, amikből szopogattam is egy darabig, amíg el nem olvastam, hogy mindegyik hordozóanyaga szacharóz, azaz finomított répacukor. Szerintem ez egészen szomorú, hogy cukor szopogatásásra buzdítják a gyógyulni vágyó jónépet, ami tudvalevő, hogy nemcsak a fogakat teszi tönkre, hanem a hasnyálmirigyet, az immunrendszert és, mivel jó tápanyag a gombáknak, az emésztőrendszert is. Most egy kissé eltanácstalanodtam a gombafertőzés homeopátiás kezelését illetően...
erkki Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4838
Sziasztok! szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a candida-diéta alatt tilos savanyúkáposztát fogyasztani! Ugyanis a káposztát természetes úton nagymennyiségű tejsavbaktérium érleli, ami a joghurtban is megtalálható. Nemhogy tilos, hanem nagyonis ajánlott azoknak, akik rendbe akarják tenni a bélflórájukat!
Borzas Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4837
ja, most 22 vagyok, miheztartás végett
Előzmény: Borzas (4836)
Borzas Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4836
na, népek

az van, hogy augusztus óta kissé zavaró légúti tüneteim vannak (gombótz, torokköszörűűű, váladékolás), a magyar egészségügy beszedetett rája pár levél antibiotikát, nem használt. a fülorrgégész néni levett egy kis cuccot a torkomból és jól kimutatta hogy candida albicans a baj okozója, mire jól beszedetett velem egy levél Mycostint vagy mi a rákot és az utolsó kenet alapján gyógyult vagyok, nincs má' aza sok galócza a kis mandulámon,a panaszaim persze maradtak, úgyhogy most éppen A-vitamin kúrán vagyok, de kétlem hogy egy ilyen kis móka el tudta volna ezt mulasztani. más tüneteket nem nagyon észlelek (talán lepedékes nyelv-rossz szájíz, de nem vészes), szóval nem vagyok fáradékony vagy ilyesmi, édességzabálási kényszerem meg nincs (legalábbis nem rosszabb, mint korábban:))), 15 éves korom óta nem híztam-fogytam egy dekát se (azóta vok 72 kiló, 178 centi), hasam kockás (ha berajzolom), agyam tiszta.

szóval a torokbaj maradt, nemtom hogy lehet-e ez a candi miatt (végülis az első lelet lehetett a puszta véletlen műve is, ugyanis candija mindenkinek van, ha jól tudom, csak van aki hobbiszinten termeszti), ehhez kérem szíves hozzászólásaitokat.

példának okáért hogy hova menjek megnézetni, hogy hogyan áll. mondjuk a háziorvosomhoz? mennyire ért ehhez egy parlagi doki? legközelebb februárban érek rá ezzel foglalkozni, merhogy vizsgaidőszak van.

aNDA Creative Commons License 2003.12.30 0 0 4835
Mindenkinek gyógyulós, bolgog új évet kívánok!

Remélem senki nem vétkezett sokat az ünnepek alatt.... a tiltott kajákra gondolok, a többihez semmi közöm :))

Hofi 47 Creative Commons License 2003.12.25 0 0 4834
Az Alexandra könyvesboltokban biztos, de állítólag más könyvesboltokban és terjesztőknél is kapható a könyv.
Előzmény: enciána (4833)
enciána Creative Commons License 2003.12.24 0 0 4833
Hofi:
Nem olvastam, hol lehet kapni?

Saska:
Canderelt kis mennyiségben lehet enni közben, én kihagytam a diétám alatt, a rizstej is elég édes volt. Pedig amúgy én csokifüggő vagyok, szóval értelek.

Előzmény: Hofi 47 (4832)
Hofi 47 Creative Commons License 2003.12.24 0 0 4832
Sziasztok!

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok minden fórumlakónak és szeretteinek!

Olvasta-e már valaki Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség c. könyvét?
Itt végre egy kitűnő tanulóként diplomázott orvos kiborítja a bilit az orvostudomány tüneti kezeléseivel és a gyógyszergyárak tevékenységeinek, azok miértjeinek témakörével kapcsolatban. Szó esik arról is, miért nem hatnak megfelelően a gyógyszergyárak tevékenységeinek köszönhetően a táplálékkiegészítők...
Ebben a könyvben nagyon sok olyan információ van, mely nagyban segítheti a candida túlszaporodás miatt beteg embereket!

Üdv.: Józsi

Saska Creative Commons License 2003.12.19 0 0 4831
Helló! Azt szeretném tudni, hogy a diéta alatt ÉDESÍTŐSZERT lehet azért fogyasztani????? Elpusztulok így!
cyber.greg Creative Commons License 2003.12.09 0 0 4830
Kedves Mindenki!

Mi itt a kiscsaládommal az Ekoweb.hu nevű folyóiratot szerkesztjük.
A legújabb számban a candidáról van néhány írás, köztük az Országos Epidemiológiai Központ Mikológiai Osztályának vezetőjétől, illetve az ELTE egyik emberétől, aki ezzel foglalkozik.

Ha gondoljátok, olvassátok el.

Rudolfino Creative Commons License 2003.12.03 0 0 4829
Szia! A honlapomra rátettem egy candida kúrát, elolvashatod. Addig megérdeklődöm, mikor és hol van ilyen szűrővizsgálat. Címem is a honlapon: http://web.axelero.hu/rudolfino/webdesign9.html
Nem tudom jól tudom-e a nevét lakmuszpapír, amit szánkba kellett venni és az elszíneződése mutatta egy színskála szerint kevés, vagy sok a candida a szervezetben. Tudom, hogy van ennél komolyabb vizsgálat, majd jelentkezem, ha meg lesz az info. de írhattok akit érdekel. Üdv. Rudolf
Előzmény: kinley2 (4828)
kinley2 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 4828
Sziasztok!Én még új vagyok!Visszaolvastam pár dolgot,de mégse világos,hogy hová is menjek vizsgálatra,ha az a gyanúm h kandidás vagyok?Kb.milyen árban mozognak ezek a vizsgálatok?
Habakukk Creative Commons License 2003.11.28 0 0 4827
Valószínűleg igen. Nem mesélte el, hogy hogyan csinálták? Ha leírnád egyértelműbb választ tudnék adni.
Előzmény: eRadek (4826)
eRadek Creative Commons License 2003.11.28 0 0 4826
Köszönömaz információt!
Szerinted a VEGA-teszt megegyezik az általam leírt teszttel?
Előzmény: Habakukk (4825)
Habakukk Creative Commons License 2003.11.28 0 0 4825
Tegnap voltam én is VEGA-teszten, és ott azt állapították meg, hogy nekem 66 %-os a candidám - és ez azt jelenti, hogy a 80-100% a jó érték, ehhez képest nekem kevesebb, vagyis akkor lesz jó a candida szintem, ha elérem a min. 80%-ot.
Gondolom így lehet a barátnődnél is.
Előzmény: eRadek (4824)
eRadek Creative Commons License 2003.11.28 0 0 4824
Szia Erkki!
A barátnőm volt a vizsgálatom, így pontosan nem tudom, hogy mi hangzott el, de kapott egy papírt, amelyre az van ráírva, hogy 60%. De hogy ez pontosan minek a 60%-a azt nem tudom sajnos!
Ezért kérdezősködöm itt, hátha volt már más is ilyen vizsgálaton és meg tudja mondani, hogy ez mennyire veszélyes!
Radek
Előzmény: erkki (4822)
erkki Creative Commons License 2003.11.27 0 0 4823
Szia kata, találtam a maltodextrinnel kapcs. némi információt, ez alapján nem hiszem, hogy veszélyesebb, mint a gyüm. cukor vagy a krumpli...Azt hozzáteszem, hogy az idézet egy izomtérfogatnövelőszer, vagy mi a nyű internetes tájékoztatószövegéből van kiollózva.
"A maltodextrin olyan teljes kiőrlésű gabonatermékből származó összetett szénhidrát, melyet a szervezet sokkal hatékonyabban alakít át glikogénné (a glikogén az izmok megfelelő működéséhez szolgáltat energiát) az izomzatban, mint az egyszerű szénhidrátokat, vagyis a cukrokat."
Előzmény: Nonamekata (4810)
erkki Creative Commons License 2003.11.27 0 0 4822
Szia, ez a 60 biztos, hogy százalék? Minek a 60 százaléka? Nem valami más mértékegység? Nem kérdezted meg, milyen elven alapul a gép működése? Nem megijeszteni akarlak, csak én is kiváncsi vagyok, mifélék vannak (egyikhez sem értek), hátha közelebb kerülnek ezek a masinák az én valóságomhoz is...
Előzmény: eRadek (4821)
eRadek Creative Commons License 2003.11.27 0 0 4821
Sziasztok!

A barátnőm volt egy úgynevezet "computeres állapotfelmérés biofeedback módszerrel" elnevezésű vizsgálaton, ami a következőt mutatta ki: Candida rugosa (141) 60%
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ez a vizsgálat mennyire hiteles a candida gomba kimutatásában, illetve a kimutatott eredmény mennyire nagyfokú candida gomba fertőzést jelent?
Különben a természetgyógyász írkált fel neki minden félét, grépfruit mag, stb.
Válaszotokat előre is köszönöm!

Radek

rozika20 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 4820
Kedves its me!
Még nov. 4-én írtad,hogy neked milyen jól bevált a homeopátiás kezelés!Írtam arra a topicra is,de nem reagálnak semmit azóta se!
Meg egy kicsit attól is félek,hogy melyik az az orvos,aki igazán jó!(Próbálkozni kicsit drága!)
Szóval az lenne a kérésem,hogy leírnád annak vagy azoknak a gyógyszereknek a nevét amiket szedtél és esetleg hogy mennyit!(tudom,hogy nem csak a gomba miatt szedted)Anyu orvos volt,meg van egy nagy homeopátiás könyvünk,hátha a név alapján is jutunk vmire,és akkor én is kipróbálnám!Ártani csak nem árt,de ha használna,akkor végre megszabadulnék ettől a ssz@rtól!
És tényleg lehet,hogy hónapokig is kell szedni mire használ?Csak,hogy türelmes legyek! :)
Hát köszönöm előre is (és bocs,hogy megint Téged macerállak)! :)
szia,rozi
Jaj,és még annyit,hogy lehet fogamzásgátlóval együtt szedni?
aNDA Creative Commons License 2003.11.26 0 0 4819
Hogy a többieknek ne szúrjunk ki, szalad le a november 7-én írtakhoz (4787-nél kezdődik), hátha segít valamit.
Előzmény: 798081 (4817)
tortellini Creative Commons License 2003.11.25 0 0 4818
Hali!
Ismeri vki a paraprotex nevű dolgot? Mennyire hatásos?....aszonta egy gyógynövényboltos ismerős, hogy ezt szedjem....ez a cucc nem nyírja ki a hasznos bacijaimat??
798081 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 4817
Üdv mindenkinek!

A Candida egyes tüneteit fedeztem fel magamon. Először én sem tudtam, de valaki adta a "tippet". Azt tapasztaltam azonban, hogy nagyon sok a kókler ezen a területen, illetve az orvosok még azt sem tudják, hogyan mutassák ki a betegséget.

Nem szeretném az időmet vesztegetni, szeretnék egyszer és mindenkorra megbizonyosodni afelől, hogy tényleg Candidám van-e. Tud valaki olyan orvost, aki VALÓBAN megbízható? Egyáltalán: milyen tesztet ajánlotok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!